Orijinalini görmek için tıklayınız : Nike Ayakkabı Sorunu
Abilerim arkadaşlarım 19 mayısta aldığım Nike marka ayakkabı tam 8 gün sonra bu hale geldi yani 27 Mayısta . Aldığım yere gönderdim onlarda İstanbul'a yollayacaklarını söylediler. Bugün nihayi cevap geldi ve değişim talebim olumsuz sonuçlandı deformasyon ve gelen sonuç resimde mevcut. Sizce bu durumda ne yapmam gerekli lütfen bana yardımcı olun. :confused:
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t1.0-9/r270/10365852_695631373832446_4063223001681984919_n.jpg
_driver_
13-05-2014, 00:52
yurdum insanı o kadar farklı yöntemlerle değişim yaptı ki artık onlar da bir yerde haklı kendince (lafım size değil)
yurdum insanı o kadar farklı yöntemlerle değişim yaptı ki artık onlar da bir yerde haklı kendince (lafım size değil)
Abi haklısın. Anlamadığım konu şu. Benim hatam değil 1 haftalık ayakkabı ve ayak kıvrılma yerinde oluşan bir sorun vee Kusur yoktur ne demek yaaa canımı sıkan olay bu
Valla her firmada ayrıdır tabi temsilcisi, ama bazen ters/sert yapmak işe yarayabiliyor.
_driver_
13-05-2014, 01:07
hotiçte aynısını yaşadım 3. gün. iş yeri sahibi arkadaşım hatta ilk kez giydim bağcık demiri çıktı. sonra öğrendik ki insanlar ayakkabı tabanına falçata ile kesik atıp kendilerini aklıyomuş
Risendark
13-05-2014, 01:08
Ben nayka koku yapıyor diye gönderdim kabul ettiler yerine çek verdiler sizinkine neden red verdiler anlamadım ilginç
her yere yazdım bakalım ne sonuç çıkacak :(
muratburunce
13-05-2014, 07:47
tüketici mahkemesini deneyin birde
Şikayetvar ve sosyal Medya'yı kullan. Sonuç alamazsan ya da pararelinde tüketici mahkemesine başvur..
sky clio
13-05-2014, 08:14
tüketici mahkemesini deneyin birde
Katılıyorum.
Aynı şekilde benim talebimi red etmişlerdir. Tüketici haklarına başvurdum yaklaşık 1 ay buldu işin çözülmesi ama ayakkabıyı aldılar ve çek verdiler.
bLackModeL
13-05-2014, 08:20
bence bunu satan fırma yazmıs nıhayı bır dılle dırek tuketıcı mahkemesıne basvurun o zaman gercek yetkılılerle konusursunuz
Dostum selam Nike mavi jeans akdeniz yetkililerindeyim.. Tüketici haklarına başvur Şahıs firmalarında ise ordaki mağaza ki öyle :) Kendi bünyesinde inceleme yapip inceleme red veya kabul formu hazır halde cıktı cıkartip size veriliyor :) burdada bizde aynı sistem normalde Nike veyahut büyük firmalarin yurtdışı firmaları değiştirmek ile mükellefiz eğer bizim markamızı marka yapan müşterilerimizi üzmemek mecburiyetindesiniz der herzaman :)
al ayakkabını en yakın tüketici mahkemesine başvur %100 değişim mahkeme karari ile alınacaktır. bizde yaşiyoruz burda emir kuluyuz bizde patron ettirmez kabul ayakkabı müşterisi tüketici haklarına vurur en güzel yok. Ayakkabı kabul olup sana ayakkabı fiyatinin biriminde çek yazılacak ki aynısı bizdede böyle yapiliyor sonra alışverişini yapabilirsin
HAKLISIN :)
ErkanCanS
13-05-2014, 08:27
Fiş veya ekstrenin çıktısını alıp tüketici haklarına gidiyorsun 1-2 aya paranı alırsın.Ne yazık ki bu markada böyle bir durum var tüketici hakları senin derdine derman olacaktır.
evolution_9
13-05-2014, 08:33
tuketici mahkemesine bende gittim bi defz 4 ay sira bekledim sizin orda ne kadar surer bilmem bi surs ayakabisz kalirsin
Tüketici mahkemesini tavsiye etmiş çoğunluk, hiç yolları oradan geçmemiş anlaşılan. Ben ayakkabı konusunda şansımı denedim, başvuru noktası Konak, vilayet içi, ayakkabının bırakılması gereken yer ayakkabıcılar sitesi pınarbaşı (arası 30 km). Ayakkabı bırakılır 15 gün sonra gel denir (bir 30 km daha). Yakıt ve sinir harbi yerine ayakkabı al daha iyi. Merak edenler için sonuç mu, red !!!
lnd_samet
13-05-2014, 09:16
boku çıktı tüketici mahkemesinin. gidilmez iş yapılmaz oldu. tvler gazeteler bagırıyor bas bas, herkes 5-10 tl sini almak için orada emekli işi oldu tam.
Dostum selam Nike mavi jeans akdeniz yetkililerindeyim.. Tüketici haklarına başvur Şahıs firmalarında ise ordaki mağaza ki öyle :) Kendi bünyesinde inceleme yapip inceleme red veya kabul formu hazır halde cıktı cıkartip size veriliyor :) burdada bizde aynı sistem normalde Nike veyahut büyük firmalarin yurtdışı firmaları değiştirmek ile mükellefiz eğer bizim markamızı marka yapan müşterilerimizi üzmemek mecburiyetindesiniz der herzaman :)
al ayakkabını en yakın tüketici mahkemesine başvur %100 değişim mahkeme karari ile alınacaktır. bizde yaşiyoruz burda emir kuluyuz bizde patron ettirmez kabul ayakkabı müşterisi tüketici haklarına vurur en güzel yok. Ayakkabı kabul olup sana ayakkabı fiyatinin biriminde çek yazılacak ki aynısı bizdede böyle yapiliyor sonra alışverişini yapabilirsin
HAKLISIN :)
Herkese teşekkür ederim.
Abi merhaba şimdi facebook üzerinden nike running Türkiye sayfasına şikayette bulundum . Size döneceğiz dediler. Şimdi ben direk tüketici mahkemesine mi başvurayim?
onursumer
13-05-2014, 09:27
Donus olumlu olmaz ise hemen tuketici mahkemesine basvur haksiz olsan bile karar herzaman tuketiciden yana cikiyor
Donus olumlu olmaz ise hemen tuketici mahkemesine basvur haksiz olsan bile karar herzaman tuketiciden yana cikiyor
Abi internet üzerinden mi başvurayim ilk defa böyle birşey başıma geldi de
ErkanCanS
13-05-2014, 09:32
Mahkeme değil tüketici sorunları hakem heyetine başvuracaksınız.Hemen hemen her semtte mevcut.Yukarda da belirttiğim gibi varsa fiş yoksa kredi kartı ektresinin çıktısını alarak başvurabilirsiniz.Bu arada bildiğim kadarıyla ... liranın altında bir mal aldığınızda direk tüketici mahkemesine başvuramıyorsunuz zaten .Aynı marka 2 ayakkabı değiştirdim bu yolla.
Edit: 1.272,19 TL -- büyükşehirlerde 3.321,17 TL 2014 alt parasal sınır.
Mahkeme değil tüketici sorunları hakem heyetine başvuracaksınız.Hemen hemen her semtte mevcut.Yukarda da belirttiğim gibi varsa fiş yoksa kredi kartı ektresinin çıktısını alarak başvurabilirsiniz.Bu arada bildiğim kadarıyla ... liranın altında bir mal aldığınızda direk tüketici mahkemesine başvuramıyorsunuz zaten .Aynı marka 2 ayakkabı değiştirdim bu yolla.
Edit: 1.272,19 TL -- büyükşehirlerde 3.321,17 TL 2014 alt parasal sınır.
O zaman direk hakem heyetine başvuracağım.
ErkanCanS
13-05-2014, 09:49
Kaymakamlık binasında oluyor oradan başvuruyorsunuz internet sitesinde en geç 3 ay içinde cevap gelir yazıyor.Ben başvurduktan 2 ay sonra paramı almıştım.Tabi malın cinsine ve yoğunluğa göre değişir heralde.
Kaymakamlık binasında oluyor oradan başvuruyorsunuz internet sitesinde en geç 3 ay içinde cevap gelir yazıyor.Ben başvurduktan 2 ay sonra paramı almıştım.Tabi malın cinsine ve yoğunluğa göre değişir heralde.
Tamamdir bugün herhangi bir cevap gelmezse yarın tüm fatura fiş ve ayakkabıyla yarın başvurayim .
Bugün nike running Türkiye sayfası donus yapacağız dedi fakat dönülmedi yarın tüketici heyetine başvuracağım.
şikayet.net e yaz ordan dene bırde
tüketici hakem heyeti kararı ile, iki kere ayakkabı değiştirdim. 1adet nike 1 adet puma.
işlem süresi boyunca bilir kişiyi gördükten sonra yaklaşık 3 ay ayakabıyı giydim :)
sonra o eski ayakkabıları verip paramı geri aldım :)
Bakalım inşallah yarın ilgilenirler.
Bana yardımcı olun lütfen . Tüketici hakem heyetine mi yoksa tüketiciyi koruma dernegi ne mi nereye şikayet edebilirim. Antalya dayim. Bilgisi olan var mı ?
onursumer
14-05-2014, 11:01
Ilk hakem heyeti
Eger karara itiraz gelirse karsi taraftan mahkeme oda hakem heyetini delil kabul ediyir diye biliyorum gene kazaniyorsun
Ilk hakem heyeti
Eger karara itiraz gelirse karsi taraftan mahkeme oda hakem heyetini delil kabul ediyir diye biliyorum gene kazaniyorsun
Teşekkür ederim abi sanırım oda Kaymakamlık ta bulunuyor. Gideceğim az sonra.
Emre Ekrem
14-05-2014, 11:19
fb ve twitter işe yarıyor, bizzat denenmiş ve sonuç alınmıştır.
fb ve twitter işe yarıyor, bizzat denenmiş ve sonuç alınmıştır.
Face ye yazdım dün . Yetkililere bildiriyorum dendi fakat donus yapılmadı. Daha twitter de ilgili sayfayi bulamadım. Ve daha fazla geç kalmak istemiyorum.
ErkanCanS
14-05-2014, 15:37
Hakem heyeti kararı bağlayıcıdır.Tüketici mahkemesinin alt mahkemesi olarak düşünebilirsiniz.Lehinize bir karar çıkarsa karar metniyle ürünü aldığınız mağazaya gidiyorsunuz.Paranızı veya malın yenisini istiyorsunuz.Size zorluk çıkarırlarsa ( ki sanmıyorum böyle bişey olacağını ) Adliyedeki icra müdürlüğüne gidin en son Tüketici mahkemesi.
Hakem heyeti kararı bağlayıcıdır.Tüketici mahkemesinin alt mahkemesi olarak düşünebilirsiniz.Lehinize bir karar çıkarsa karar metniyle ürünü aldığınız mağazaya gidiyorsunuz.Paranızı veya malın yenisini istiyorsunuz.Size zorluk çıkarırlarsa ( ki sanmıyorum böyle bişey olacağını ) Adliyedeki icra müdürlüğüne gidin en son Tüketici mahkemesi.
Az önce kaymakamlıktaki Hakem heyetine gittim. Başvurumu yaptım. Sanırım 1-2 ay kadar beklemem gerekiyor değil mi ? Olumlu yada olumsuz bana dönüş yapılır mı ?
tüketici hakem heyeti kararı ile, iki kere ayakkabı değiştirdim. 1adet nike 1 adet puma.
işlem süresi boyunca bilir kişiyi gördükten sonra yaklaşık 3 ay ayakabıyı giydim :)
sonra o eski ayakkabıları verip paramı geri aldım :)
Telefon ile mi cevap veriliyor. Bir de ortalama 2-3 ay mı beklemem gerekiyor ? :)
Blackbird
14-05-2014, 16:17
Tabanı ses yapıyordu gönderdim red cevabı gelmiş ben bu şekilde kabul etmiyorum dedim mağaza sorumlusu tamam ben ilginicem dedi tekrar gönderip halletmişti.
Aldığın yerdeki mağza sorumlusuda yeterince ilgilenmemiş galiba.
Tabanı ses yapıyordu gönderdim red cevabı gelmiş ben bu şekilde kabul etmiyorum dedim mağaza sorumlusu tamam ben ilginicem dedi tekrar gönderip halletmişti.
Aldığın yerdeki mağza sorumlusuda yeterince ilgilenmemiş galiba.
Mağaza sorumlusunu aradım az önce telefonla ben birşey yapamam oda Hakem heyetine başvurun dedi bir sinir ile kapattım telefonu. Artık tek çarem hakem heyeti. Yazıklar olsun ya çektiğim çileye bak.
onursumer
14-05-2014, 16:34
normalde mağaza insiyatifindedir herzaman ama patron baskısı cesaret edemiyorlardır :D
normalde mağaza insiyatifindedir herzaman ama patron baskısı cesaret edemiyorlardır :D
NIKE zaten benim için sondu. Az önce de gittim şikayetimi belirttim. Anlamadığım nokta ayakkabıma bakmadılar. Nasıl bir prosedür izliyor hakem heyeti ?
şikayetvar sitesi işe yarıyor çoğu işimi hallettim
ttnet dahil
şikayetvar sitesi işe yarıyor çoğu işimi hallettim
ttnet dahil
Oraya da yazdım 1 hafta kadar da orada beklerim sanırım :(