Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrik motoru swap prosedür.
İbrahim Erdem
13-05-2014, 10:02
Aklımda 126 bis e elektrik motoru swaplamak var.diyelim motoru taktık araç yürüyor. Ama yasal olarak yapılması gerekenler neler plakalı halde trafiğe çıkar mı bu araç?
burakgunay
13-05-2014, 10:41
Abi benim bildigim dizele benzinli benzinliyr dizel motor swaplanmiyor yasal olarak yakit turunu degistiremiyosun. Elektrik tabi ne olur bilemem, belki tesvik icin filan kabul ediyor olabilirler daha bilgililer yazarsa ogreniriz.
Abi benim bildigim dizele benzinli benzinliyr dizel motor swaplanmiyor yasal olarak yakit turunu degistiremiyosun. Elektrik tabi ne olur bilemem, belki tesvik icin filan kabul ediyor olabilirler daha bilgililer yazarsa ogreniriz.
Arabada 12 volt aku yokmu onun sayisiyla oynadik.desek :)
Ahmet Saraçoğlu
13-05-2014, 11:28
fransada bir adam yine 126 klasında küçük bir aracı vardı , direk çamaşır makinesi motoru takmıştı.Tr de illaki yokuş yaparlar prosedür olarak.Ama 126 nın benzinli motoru arkada göstermelik durup elektrik motoru ve tahrik öne alınabilirse , veya arkadaki boşluğa elektirk motoru sığar ve benzinli motor yerli yerinde ama boşa alınabilirse olaiblir :D
dizele benzinli , benzinliye dizel swaplanabiliyor. bunu ben idda etmistim swaplanmiyor diye. biri cikti g*t etti beni :D yani proseduru uzun ama sonucta swaplanabiliyor.
cemsultan
13-05-2014, 11:32
Seneler önce elektronikçi bir müşterim 126 bis'e elektrik motoru taktı, şehir içinde kullandı durdu, sonra ruhsata işletmek istedi, fabrika muamelesi gördü, yüzlerce milyar paralar istendi, o da bir süre daha öyle kullanıp sonra eski motoruyla sattı diye hatırlıyorum.
Yani yokuşun kralını gördü ve vazgeçti.
Ama şimdiki kanunlarla nedir ne değildir bilmiyorum.
Nightfish
13-05-2014, 11:40
Hazır yapılmışı var.
Adama sormak lazım bi
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-100-elektrikli-satilik-bis-elektrobis-136378530/detay)
İbrahim Erdem
13-05-2014, 13:13
Hazır yapılmışı var.
Adama sormak lazım bi
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-100-elektrikli-satilik-bis-elektrobis-136378530/detay)
Onu görüp ilham aldım zaten. :) ilan açıklamasına bakılırsa araç kaçak yoldan trafiğe çıkıyor gibi.
Yurtdışında 500 lere 126 lara baya uyguluyorlar zaten. Araştırsak belki kit halinde de vardır.
Olmadı kandırmak adına benzinli motoru elektrikliyi şarj etmesi için kullansak opel ampera gibi :D kağıt üstünde gene benzinli motor olarak kalacak.
Akın Sarıkaya
13-05-2014, 13:16
bu memlekette öyle bi kolaylık zannetmiyorum ki olsun. yapılacak en makul şey 2 yıl elektrikli gezilir, muayene vakti gelince motor değiştirilir muayeneye girilir sonra yine devam :)
O bendim sanırım. :D
İbo başgan senin olay da mümkün. Tabi uğraşırım diyorsan.. :D
http://www.tse.org.tr/docs/aitm-formlar%C4%B1/aracprojetamim.pdf?sfvrsn=7
Sayfa 19
4.19. Motorlu araçların sade elektrikli araca, hibrit elektrikli ve hibrit motorlu araca
tadilatı şeklinde başlıyor. İlk etapta akla gelmeyecek ama yapılması gereken onlarca madde var..
Olmadı kandırmak adına benzinli motoru elektrikliyi şarj etmesi için kullansak opel ampera gibi :D kağıt üstünde gene benzinli motor olarak kalacak.
Hibrit swapın bile yasal yöntemini koymuş adamlar :rolleyes:
İbrahim Erdem
13-05-2014, 13:27
O bendim sanırım. :D
İbo başgan senin olay da mümkün. Tabi uğraşırım diyorsan.. :D
http://www.tse.org.tr/docs/aitm-formlar%C4%B1/aracprojetamim.pdf?sfvrsn=7
Sayfa 19
şeklinde başlıyor. İlk etapta akla gelmeyecek ama yapılması gereken onlarca madde var..
Hibrid swapın bile yasal yöntemini koymuş adamlar :rolleyes:
Valla aramızda mesafe olmasa olabilir aslında. :) trafiğe çıkabilen elektrikli binek go kart gibi olur. :)
Akın Sarıkaya
13-05-2014, 13:29
4.19.5.
Motorlu araçların tadil yolu ile sade elektrikli, hibrit elektrikli ve hibrit motorlu
araca dönüĢtüren seri tadilat üreticisi güncel TS ISO 16949 veya TS EN ISO 9001 standardına
uygun kalite sistemine sahip olmalıdır.”
4.19.5.
Motorlu araçların tadil yolu ile sade elektrikli, hibrit elektrikli ve hibrit motorlu
araca dönüĢtüren seri tadilat üreticisi güncel TS ISO 16949 veya TS EN ISO 9001 standardına
uygun kalite sistemine sahip olmalıdır.”
"Seri tatilat" üreticisi olunmayacağından sıkıntı yok. :) Yazıdan da anlaşıldığı üzere o seri halde üretip satanları ilgilendirir..
@İbrahim Erdem Aynen, uğraşılırdı mesafe olmasa..