Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : sacma sapan suruculer ve sonuclari(kaza)

Octane
13-05-2014, 16:09
D-100'de 'Makas' kazası kamerada - Video - Milliyet (http://m.milliyet.com.tr/Video/VideoClip?ID=1564701)

Konuyu videolar yerine buraya acmamin sebebi tartismak istemem.

Bana gore bu ve bunun gibi, trafikte essek diye tabir edebilecegimiz arkadaslar yuzunden bu ulkede modifikasyona sicak bakilmiyor.

Soyle ki; videodaki arac audi a6 mi a5 mi neyse o olmasina ve stock olmasina ragmen, genelde bu sekilde arac kullananlar modifiyeye gonul vermis kisilerle eslestiriliyor. Nedeni ise insanlarin surus algisi. Egzozundan ses cikan araci, bir iki vitesi hizla kapatan araci da cok hizli gidiyormus ya da yarisiyormus saniyorlar. Bu essekler de boyle serefsizlikler yapinca kabak bize patliyor. Bizim modifikasyonu, boyle araclar satin alamayip kendi daha alt sinif araclarimizla hava atmaya kalktigimiz icin yaptigimizi ve bunun guvensiz oldugunu dusunuyorlar. Insanlarin bir honda civice o audiden daha fazla para harcayabilecegini anlayamiyorlar.Az ileride bu tip araclara ozenip bizim de kaza yapacagimizi sanip bize savas aciyorlar. Cunku standart insanlara gore pahali arac=hizli arac. Polise bizi sikayet ediyorlar. Polis o yuzden bize teroristmisiz gibi davraniyor.

Konu yeri burasi degilse tasinsin lutfen. Ben cok kisi gorsun ve boyle esseklere karsi ne sekilde bir tavir alalim, ya da insanlari nasil bilgilendirelim tartismak icin konuyu sohbet kismina actim.

SerkanYazgan.
13-05-2014, 16:19
Hocam sonuna kadar haklısınız. Fakat ülkemizde en basit örnek olarak şahini kullanayım; hala sıfır aldığı şahine binen memur kesimi tanıdıklarım var ve adamlar full orjinal kullanıyor ama bir yandan da bu maganda şahinciler var, en dar sokakta soba borusu gibi egsozla basıp gitmeyen ve gitmedikçe de daha çok ses veren bir aracı bağırtanlar.. Artık bmw ye geçiş yapıyorlar bmw ninde adı çıktı, hondacılarda aynı şekilde.. Bu yüzden sıradan olmayan bir araç görünce bizim halkımız önyargıyı direk yapıştırıyor. Bu değişmez, sadece biz eğer sıradan olmak istemiyorsak bunu kabullenerek yaşamak zorundayız. Zaten gerçekten insan olan ve aracını seven insan 1 km öteden biliniyor.

Halkızım sadece apaçiliğin kullandığı araçta değil kişinin kendi karakterinde olduğunun farkına varması gerekiyor.

Mert Alpay
13-05-2014, 16:29
Hocam sonuna kadar haklısınız. Fakat ülkemizde en basit örnek olarak şahini kullanayım; hala sıfır aldığı şahine binen memur kesimi tanıdıklarım var ve adamlar full orjinal kullanıyor ama bir yandan da bu maganda şahinciler var, en dar sokakta soba borusu gibi egsozla basıp gitmeyen ve gitmedikçe de daha çok ses veren bir aracı bağırtanlar.. Artık bmw ye geçiş yapıyorlar bmw ninde adı çıktı, hondacılarda aynı şekilde.. Bu yüzden sıradan olmayan bir araç görünce bizim halkımız önyargıyı direk yapıştırıyor. Bu değişmez, sadece biz eğer sıradan olmak istemiyorsak bunu kabullenerek yaşamak zorundayız. Zaten gerçekten insan olan ve aracını seven insan 1 km öteden biliniyor.

Abi senin benzetmene benzetme yapayım memur şahini ve maganda şahini bence insanlarda aynı şuan benim çevremde misal veriyorum 100 insan varsa en azından 80'i düzgün davranan saçma hareketler yapmayan modifiyeli araç sahiplerine baya hayranık duyuyor bence bizim halkımız diye genelleme yapmak kötü olur iyi yada kötü tüm modifiyeli araçlardan nefret eden genellikle 30 yaş üzeri memurlar ve emekliler bence. Babamdan biliyorum adam 13 yaşında kamyonet sürmeye başlamış "biz ozaman cadillaclara chevrole'lere armalar takardık kornalar takardık yani şimdiki etiket tuning olayı ama şimdi beğenmiyorum diyor adam şimdi serseriler alıyor arabaları takıyor bağıran bi egzos milleti rahatsız ediyor" diyor.

İş bence bizde bitiyor çevremize adam akıllı anlatsak bilinçlendirsek belki iyi niyetli yaklaşırlar bu konuya yani bak sen bu magandalık yapanları sevmiyorsun ama bu işin birde şu yanı var diyip ne biliyim drift organizasyonlarını buluşma fotoğraflarını yada herşeyi geçtim forumdaki 2-3 konuyu gösterip aile ortamını anlasalar derlerki haa buda varmış :D

powERS
13-05-2014, 16:41
videonun sonundaki vw ci tavrini almış zaten.

herhangi bir yorum yapmıyorum bide o müsvette yüzünden ceza almayayım.

SerkanYazgan.
13-05-2014, 16:44
Sıkıntı şu ki magandalar heryerde ve bunun yaşı yok. Konya dragları için ne kadar uğraştılar, çaba gösterdiler ama noldu? Kendini bilmezler yüzünden saatlerce oraya gelen hevesli insanlar bekletildi, tartışmalar çıktı. 30 yaş ve üstü insanlar değil misal bizim burda bi hondacı var geceleri devamlı yüksek ses müzik ve egsoz dinletmeye başladı. Şimdi bu insanı severmisin sabahamı bırakırsın? Bu yüzden diğer insanların bu gözle bakmasına alışmak lazım hatta bilen biliyor hesabı bilmeyenleri takmamak lazım. :)

Octane
13-05-2014, 22:11
Daha bugun ekmegi icin calisan o kadar madencimiz gocuk altinda kalmis. Insan hayati bu kadar ucuz olan ulkede boyle hayvanlar bir kimlik gostererek ceza bile almayacak muhtemelen. Ayiptir ya. Cok sıkıldım bu ulkeden.