Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlik yardım!
s.alican
28-08-2008, 20:51
Arkadaşlarım abilerim askerlik kağıdım gelmiş bulunmakta.ya askerlik nasıl bişey sizler nerede yaptınız yapanlar nasıl yerler:D.psikolojisi bozuluomuş galiba adamın ölemi nasıl:D.tecil nasıl edilio kaç yıl??ayrıca üni okicam ama 2. kontenjana kalmıştım oda olmassa nolcak?hepsi için aydınlatırsanız sevinirim:D
egeturbo
28-08-2008, 20:59
git git kurtulam senden :D bosu bosuna taa antalyalara gelmem :D valla bildiğim kadarı ile yani duyduklarıma göre üni okursan okuldan aldığın kağıtla asker şubesine gittiğinde tecil ettirebiliorsun
s.alican
28-08-2008, 21:02
olum daha üniden kagıt mağıt almadım alamassam nolcak len:D:D.olum kurtar len:D.
egeturbo
28-08-2008, 21:07
olum daha üniden kagıt mağıt almadım alamassam nolcak len:D:D.olum kurtar len:D.
Allah kurtarsın ne güzel işte olm git VATAN BORCU bu bakkala yazdırdığın gazoz borcu değill ;) Git askere nede olsa pansiyonun başına geçeceğim diorsun
yandin walla 4 gundur ugrasıom erteletmek ıcın. ama antalya nın ıstanbul dan farkı olabılır
Aman allah korusun askerlıkmı???:D
yandın kocum :D
s.alican
28-08-2008, 21:26
evet evet açıkögretim hemen:D:D
egeturbo
28-08-2008, 21:27
dershanaeden haber verdilermi sana kontenan için falan bide yarın git sor onlarda bilir yada git bi askerlik şubesine neler gerekior falan
M_PROJECT
28-08-2008, 21:31
yukarda sordugun herseyi askerlik subesinden ogrenebilirsin , bu konu geyige sarmis hafiften .
Ahmetfikri
28-08-2008, 21:35
şubeye git konuş okula kayıt yapana kadar yoklama kacağı olursun sonrada okuldan aldığın kağıtla tecil ettirirsin
ama gidersende acemi birliğinde bi insana nasıl koyun muamelesi yapılır göreceksin duruma göre 1ay boğazın yırtılana kadar bağıracaksın 80-100 kişiyle aynı koğuşta uyuyamamanın veridiği sinir çok kötüdür
usta birliğindede gittiğin yerdeki sisteme bağlı devrecilik ve sıracılık birinde bi üstün devamlı iş buyurur yapmazsın kavga çıkar diğerinde bi altın gelene kadar tüm işleri yaparsın sonra keyfine bakarsın ben çok rahat yaptım mardinde şofördüm devamlı dış görevde olduğum için 2sinide görmedim 14ayda güneydoğuda gezmediğm yer kalmadı
s.alican
28-08-2008, 21:38
şubeye git konuş okula kayıt yapana kadar yoklama kacağı olursun sonrada okuldan aldığın kağıtla tecil ettirirsin
ama gidersende acemi birliğinde bi insana nasıl koyun muamelesi yapılır göreceksin duruma göre 1ay boğazın yırtılana kadar bağıracaksın 80-100 kişiyle aynı koğuşta uyuyamamanın veridiği sinir çok kötüdür
usta birliğindede gittiğin yerdeki sisteme bağlı devrecilik ve sıracılık birinde bi üstün devamlı iş buyurur yapmazsın kavga çıkar diğerinde bi altın gelene kadar tüm işleri yaparsın sonra keyfine bakarsın ben çok rahat yaptım mardinde şofördüm devamlı dış görevde olduğum için 2sinide görmedim 14ayda güneydoğuda gezmediğm yer kalmadı
bide görev seçimi nasıl oluor kendiinmi seçiorsun seni atıolarmı mesela ehliyetim var
Ahmetfikri
28-08-2008, 21:40
acemi birliğinde mesleğinden dolayı ayırıyorlar yada usta birğilinde boş kadrolara alıyorlar ben ulaştırma gittim bsınıfı ehliyetle 26tonluk damperli kamyon kullandım
ama belli olmuyo mayın dedektörü operatörü eğitimi alan bi asker çaycılıkda yapabiliyo beni yazıcı yapmaya çalıştılar ama şoför açığı vardı şoför oldum herşey şans
s.alican
28-08-2008, 21:49
valla hayırlısı bakalım 4 yıl tecil istiom ama:D
Ferhat_V
28-08-2008, 21:54
askerlik şubesine gitceksin diyceksin öğrenciyim..sorcaklar hangi okul vs diye şu okul şu bölüm diyeceksin askerlik şubesi senin okulun ile iletişime geçip öğrenci belgeni isteyecek..öğrenci olduğun zaman gitmeyeceksin ama okul bittiğinde ilk sene gidiyosun galiba..
benimde yoklamam gelmiş köydeki eve daha istanbula gelmedi ama okul bana böyle söyledi biz askerlik şubesi ile aramızda halledicez diye..
neden bu kadar büyütüyosunki git yap askerliğini gel görev bu zaman geLdiğinden herkez gitti..sölenılenlere kuLak asma yaşa anla...
erteledikçe, ilerde önünde hep engel olucak. Bir an önce yap gel ;)
Git askere pansiyona müsteri cıkar :D
Ben Hakkaride yaptım, insallah oraya düsersin mi desem :D
egeturbo
28-08-2008, 22:03
neden bu kadar büyütüyosunki git yap askerliğini gel görev bu zaman geLdiğinden herkez gitti..sölenılenlere kuLak asma yaşa anla...
aynen bende ole diyorum anlamıyor abi
neden bu kadar büyütüyosunki git yap askerliğini gel görev bu zaman geldiğinden herkez gitti..sölenılenlere kulak asma yaşa anla...
+ 1000000 :)
Ahmetfikri
29-08-2008, 00:41
fazla karamsar şeyler söylemişim ama insana çok önemli değerler kazandırıyor geride bıraktıklarının değerini çok daha ii anlıyorsun yeni ve çok sağlam dostlar kazanıyorsun cam bardakta çay içmemin nasıl keyifli bir şey olduğunu anlıyorsun daha bir sürü faydaları var git bence askerlik için okucaksan hiç okuma biran önce çıkar aradan
subaruna gurban:D
askerlikten korkanlara gülmüşümdür :)
sonucta eninde sonunda yapacaksın.eger saglık okul vs gibi bir durumun yoksa bitir gel.kaçış yok.
eve kağıt geldiyse ilkse ilk defamı geldi eğer öyleyse sanırım 1 sene tecil hakkın var seni yoklamaya çağıtrıyorlardır suan askerdeil yoklama kaçağısındır okuldan kağıt ını alokuduğuna dair belgeyi açık öğretimse kendin götürüceksin özel okulsa onlar tacil ediyorlar
bu işten kaçış yok
ne demişler ya SE SE yada Sİ Sİ :D
git yap derim... bende okuldan kaydımı sildirdim gitmek icin.. kısmetse subatta askerim :)
benimde kagıdıgım geldi bakalım bende bir an önce gitmeye calısıcam.alsalar bugün gitsem.
Walla benim okl bu sene bitti,diplomayı aldım geçen salıda yoklamayı yaptırdım.Askere alınış tarihim 31/07/2009 gözüküo ama ben kısmetse ilk celp döneminde gitmeyi istedim.Bu sene bi okla giriceksen (AÖF'de olsa) sen sdc kaydını yaptırdıktan sona öğrenci belgesini alıp Askeriyeden gelen kağıdın fotokopisiyle 1 dilekçe yazıp bağlı olduğun şubeye veriosun.Bölece tecil oluo.Üni bittikten sonrada yine 2 sene tecil hakkın var o zmnda sana sorular kullanmak istio musun bu hakkını die.
Ama şölede bi gerçek var bu Vatan borcu,bence 1 an önce yap.
Mertcan'ın dediğine de katılıorum ya SE SE yada Sİ Sİ :D
s.alican
29-08-2008, 10:45
Git askere pansiyona müsteri cıkar :D
Ben Hakkaride yaptım, insallah oraya düsersin mi desem :D
abi yapma:D.ne hakkerisi şöle bodrum çeşme civarı cıksa oh:D.bizim burda jandarmalar var diom ulen siz askerlikmi yapıonuz bi o pansiyon bi bu restaurant hayatınız geçirionuz diom adamlar nöbetleşe deniz giriolar:D.soruom abi evi özlemişsindir sen die adam yokyok burası daha ii benim askerlik bitmesin dio:D.ama harbidende hakları yani kaç kere olay olmuştu felan işe yarıolar arada bide olsa:D
scream3057
29-08-2008, 15:08
ben askerliği daha ciddi bir müessese diye biliyorum...yanılmıyorum değil mi???
bizim burda jandarmalar var diom ulen siz askerlikmi yapıonuz bi o pansiyon bi bu restaurant hayatınız geçirionuz diom adamlar nöbetleşe deniz giriolar:D.soruom abi evi özlemişsindir sen die adam yokyok burası daha ii benim askerlik bitmesin dio:D
Dostum bana biraz su kaçırmışın gibi geldi.:(
abi yapma:D.ne hakkerisi şöle bodrum çeşme civarı cıksa oh:D.bizim burda jandarmalar var diom ulen siz askerlikmi yapıonuz bi o pansiyon bi bu restaurant hayatınız geçirionuz diom adamlar nöbetleşe deniz giriolar:D.soruom abi evi özlemişsindir sen die adam yokyok burası daha ii benim askerlik bitmesin dio:D.ama harbidende hakları yani kaç kere olay olmuştu felan işe yarıolar arada bide olsa:D
sen konusmaya devam et boyle civik ciivik essegin . . .su kacirmissin !
biran once askere gitte bari belki biiraz daha olgunlasirsin adam olursun..:heyoo:
M_PROJECT
29-08-2008, 15:45
ben dedim bu konu geyik diye...
Askerde 2 sopa yiyince aklı basına gelir :D
s.alican
29-08-2008, 18:59
abi valla billa öleler burda ya yalanım yok:(