PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tüvtürk klasiği

turboman
14-05-2014, 18:46
selam bugün aracı muayneye götürdüm ve araç muayneden geçmedi kusurları ise 1.sol alt rotil bozuk. 2.dreksiyon farklı.3.araç özellikleri koltuk sayısı farklı yazmışlar 1 ve i2 yi hallettim koltuk sayısı dediği ruhsatta 5 yazıyormuş 4 olmalıymış trafiğe gittim araç hep 5 kişilikmiş yani hiç değiştirilmemiş trafikte honda bayisine git aracın kaç kişilik olduğu bi belge al gel ona göre yazalım dedi bende bayi ye gittim ve bayide fabrikaya fax çekecek ve haftaya gelir araç bilgisi dedi. napalım hep terslikler benimi buluyo anlamadım daha önceki yıllar nasıl geçmiş 5 kişiyle anlamadım ihale bize kaldı yani diğer araçlarda 4 kişi yazıyo bakalım ne olacak. araç integra

Merthan
14-05-2014, 19:39
Direk trafik amirliğine neden gitmiyosunuz? Onlar size tesbit raporu vermiş olmaları lazım,memura koltuk sayısı 4 olması lazım aracım 4 koltuklu ama 5 yazıyor diceksiniz.
Onlarda size 'tüvtürk muayene istasyonu için' ismiyle bi kağıt vericekler ve onunla muayeneye giriceksiniz. Sıra yoksa eğer bu işlem 2-3 dakika sürer,sizi tüvtürkteki çalışanın aydınlatması lazımdı.

turboman
14-05-2014, 19:53
gittim ancak araç eski mod. olduğu için bilgileri bizde yok dedi sen git bul getir dedi kısacası zaten yıllardır 5 yazıyomuş terslikte burda

erdem325
14-05-2014, 19:54
simdi bu konuda bende bir soru sormak istiyorum.
arac 2003 corsa c 1.7 dti.
bu araclar tr ye van olarak girip daha sonra yasal olarak hususiye cevrilenlerden.
biz araci istanbuldan aldik, muayene zamani gelince de muayeneye gittik arac tek agir kusur olan koltuk sayisindan kaldi.
ruhsatta 5 kisilik yaziyor ama yeni kurallar geregi 4 olmaliymis.
emniyete gittik, arac istanbuldan geldigi icin biz ruhsat degistiremeyiz dediler.
at uygunluk belgesi alin servisten dediler, servise bayildik parasini bir hafta sonra belge geldi ki belge arac 2 kisiliktir diye geldi.
tuv ben gecirmem diyor, emniyet ben yazmam aracin evraklari istanbulda diyor.
istanbul aracin evrak suresi gecmis imha edilmistir diyor.
servis arac 2 kisilik diyor..

ne yapabilirim?
bu ..... arabasina 5 kisilik ruhsat veren de emniyet, 4 kisilik yazmayan da emniyet.
ben anlamadim ki nasi olacak bu is.
muayene suresi gecti gitti zaten para da yandi.
aylardir muayenesiziz.
5. emniyet kemerini takip tekrar gitsek gecebilme sansimiz var mi?

emniyete gore de bu isin tek cozumu yeniden (vandan hususiye) proje cizdirmek mis ki bu da zaten artik yapilan bir islem degil..

rebelh
14-05-2014, 19:55
iyide emniyete ne ki?
sen 4 dersen 4 yazsınlar 5 dersen 5 yazsınlar sonuçta muayneden olması gereken geçecek
muayenedekide seni oraya gönderdiyse yanlıştır ztn
iş yapmak istememiş gibi duruyor memur bey

turboman
14-05-2014, 19:58
simdi bu konuda bende bir soru sormak istiyorum.
arac 2003 corsa c 1.7 dti.
bu araclar tr ye van olarak girip daha sonra yasal olarak hususiye cevrilenlerden.
biz araci istanbuldan aldik, muayene zamani gelince de muayeneye gittik arac tek agir kusur olan koltuk sayisindan kaldi.
ruhsatta 5 kisilik yaziyor ama yeni kurallar geregi 4 olmaliymis.
emniyete gittik, arac istanbuldan geldigi icin biz ruhsat degistiremeyiz dediler.
at uygunluk belgesi alin servisten dediler, servise bayildik parasini bir hafta sonra belge geldi ki belge arac 2 kisiliktir diye geldi.
tuv ben gecirmem diyor, emniyet ben yazmam aracin evraklari istanbulda diyor.
istanbul aracin evrak suresi gecmis imha edilmistir diyor.
servis arac 2 kisilik diyor..

ne yapabilirim?
bu ..... arabasina 5 kisilik ruhsat veren de emniyet, 4 kisilik yazmayan da emniyet.
ben anlamadim ki nasi olacak bu is.
muayene suresi gecti gitti zaten para da yandi.
aylardir muayenesiziz.
5. emniyet kemerini takip tekrar gitsek gecebilme sansimiz var mi?

emniyete gore de bu isin tek cozumu yeniden (vandan hususiye) proje cizdirmek mis ki bu da zaten artik yapilan bir islem degil..kardeşim aynısını ben muayne istasyonunda görevliye dedim bitane daha kemer takim dedim olmz dedi vede eski bilgileri 2 yıl içinde imha edildiği için fabrikadan araç bilgisini istiyor trafik senin iş benimkinden dahada kritik allah yardımcın olsun düştük hükümetin eline artık...

erdem325
14-05-2014, 20:00
kardeşim aynısını ben muayne istasyonunda görevliye dedim bitane daha kemer takim dedim olmz dedi vede eski bilgileri 2 yıl içinde imha edildiği için fabrikadan araç bilgisini istiyor trafik senin iş benimkinden dahada kritik allah yardımcın olsun düştük hükümetin eline artık...

valla ben anlamadim zaten ne halt edecegimi..
arabayi cevirmeye sokup alin a.k hem muayene yapmiyonuz hem duzeltmiyonuz hem de ceza yaziyonuz diye isyan edesim var..

TonyMontana
Emniyet sallamış muhtemelen , ben kendi yarış motorum için ruhsatta 1 koltuk yazıyordu fabrikasyon olarakta arkasında mono kapakla geliyor gercektede 1kişilik, emniyette ruhsata 2 kişiliktir yazdırttım hiç sorgulamadı 2 yazdı geçti.

arsenikli
benim ruhsatta 5 kişilik dörtmü olması gerekiyor yeni yasaya göre

turboman
14-05-2014, 20:01
iyide emniyete ne ki?
sen 4 dersen 4 yazsınlar 5 dersen 5 yazsınlar sonuçta muayneden olması gereken geçecek
muayenedekide seni oraya gönderdiyse yanlıştır ztn
iş yapmak istememiş gibi duruyor memur beyemniyet zaten diğer satışları gösterdi bana hep 5 kişilikmiş hiç değişmemiş ancak arkadaşımın integrada arkada iki kemer var orj. ruhsattada 4 kişiyazıyo sürücü dahil onu görünce mantıklı geldi

turboman
14-05-2014, 20:03
Emniyet sallamış muhtemelen , ben kendi yarış motorum için ruhsatta 1 koltuk yazıyordu fabrikasyon olarakta arkasında mono kapakla geliyor gercektede 1kişilik, emniyette ruhsata 2 kişiliktir yazdırttım hiç sorgulamadı 2 yazdı geçti.motorla araç farklı kardeşim emnyet kemeri olduğu için sayı-yolcu ilişkisi yanii

onursumer
14-05-2014, 20:26
koltuk kişi sayısı ile ilgili emniyet herhangi bir servis yazısı istemiyordu en son

benim picanto 5 kişilik gozukuyordu tuvde randevu alıp ağır kusur ile kaldım ordan 4 kişilikdir diye belge alıp ruhsatımı değiştirdim

renk içinde aynısı

hem renk hem kişi sayısı için tuv tespiti yeterli gelmişti 5 ay once

turboman
14-05-2014, 20:30
koltuk kişi sayısı ile ilgili emniyet herhangi bir servis yazısı istemiyordu en son

benim picanto 5 kişilik gozukuyordu tuvde randevu alıp ağır kusur ile kaldım ordan 4 kişilikdir diye belge alıp ruhsatımı değiştirdim

renk içinde aynısı

hem renk hem kişi sayısı için tuv tespiti yeterli gelmişti 5 ay oncesenin araç yeni emniyetin arşivinde bilgisi var ondan istememişler

TonyMontana
14-05-2014, 20:49
motorla araç farklı kardeşim emnyet kemeri olduğu için sayı-yolcu ilişkisi yanii

anlatmak istediğim, emniyetin sayı degisimi yapması için senden belge falan istemiyor ne diyorsan yazıyor

turboman
14-05-2014, 20:56
anlatmak istediğim, emniyetin sayı degisimi yapması için senden belge falan istemiyor ne diyorsan yazıyoremniyette benim dememle yazmıyor malese aracın geriye dönük tüm satışlarını gösterdi bana istanbul sonra ant. elmalı sonrada ant. merkeze geçmiş ve hep 5 kişi olarak kayıtlıymış hiç değişmemiş yani bize gelince oldu olan

can_gnr
14-05-2014, 23:26
dun gaziosmanpaşadaan şileye muayeneye gittim randevusuz aldıkları ıcın 17:30 aracımı ıcerıye aldılar 18:00 de muayeneden cıktı sadece sol arka lastık yönü hatalı olduğu için kaldım ve geri dondum onca yolu bugun birdaha gidip hallettim bendekide boyle bir şans

Slipshod
14-05-2014, 23:28
bende cuma günü giriyorum vizeye konuyu görünce tırstım valla. hiç bakmadım koltuk sayısına ruhsatta. satış yapıldıktan sonraki ilk vizem olcak

Maxi
15-05-2014, 06:42
o işte bir yanlışlık var
tuvturk belge veriyor ve o belgede koltuk sayısının kaç olması gerektigi yazıyor
5 ise 4 yada 4 ise 5 olacak gibi
emniyette orada yazana göre yeni ruhsat çıkarıyorsun
emniyettekiler o kagıda göre iş yapıyor yani
siz niye oraya buraya dallandınızki?

Berkan
15-05-2014, 07:40
bu 4 kişilik hikayesi niye cıktı yada neye gore onu bir cozemedim arkada 2 koltugu olanlar aryrıda

hb olan araçlar niye 4

ilbeyyagci
15-05-2014, 07:43
Haydaaa hb araçlarda yeni mi bu durum ?

Maxi
15-05-2014, 08:31
seneler önce bu iş insanların kendi kafasına göre yapılırken
bazı araçların ruhsatlarına yanlış koltuk sayısı yazılmış

gel zaman git zaman tüvtürk işi ele alınca bir bakılmışki eski ruhsatlarda koltuk adeti yanlış yazıyor.
honda crx te 5 kişi yazıyor mesela, halbuki 4 olması lazımdı.
yada benim ruhsatta 4 yazıyor! 5 olması lazımdı..

şimdi tam burada iş 2 ye dallanıyor.
eğer ruhsatın belli bir seneden daha eski ise, eski ruhsat ise
bu koltuk sayısı için ruhsatını değiştirmen şart koşulmuyor.
örnek ben

ama ruhsatın yeni tip ise ve koltuk sayısı yanlış ise onu değiştirmeni istiyorlar.

gene örnek ben:
ruhsat eski koltuk sayısı yanlış
geçen sene muayeneden koltuk sayısı yanlış olarak geçtim
fakat, ruhsatta boş muayene damga yeri kalmadı.
bir sonraki muayenede hem ruhsat yenilenecek + hemde koltuk sayısı 5 yapılacak.

not:
öyle yada böyle, ruhsat ücreti cepten çıkıyor bilginize.

onursumer
15-05-2014, 08:50
bu 4 kişilik hikayesi niye cıktı yada neye gore onu bir cozemedim arkada 2 koltugu olanlar aryrıda

hb olan araçlar niye 4

Emniyet kemeri sayisina gore belirliyorlar hb sedan farketmiyor

Koltuk sayisi ve renk ile ilgili hakan abinin dedigi gibi ne olmasi gerektigini tuv belirtiyor emniyet aracla ilgili bir arastirma yapmiyor

Benim aracim daha once bu sekilde tuvden gectigi halde ben kaldim :D

Hem renk hem kisi sayisi degistim iki nushayida mecburen

Ne renk ici fatura nede kisi sayisi ici markadan yazi gerekiyor tuv yaziyor zateb tespitte o belge yeterli

erdem325
15-05-2014, 10:03
o işte bir yanlışlık var
tuvturk belge veriyor ve o belgede koltuk sayısının kaç olması gerektigi yazıyor
5 ise 4 yada 4 ise 5 olacak gibi
emniyette orada yazana göre yeni ruhsat çıkarıyorsun
emniyettekiler o kagıda göre iş yapıyor yani
siz niye oraya buraya dallandınızki?

Abi tuv o tarz bi belge vermedi bize, git ruhsati duzelttir gel dedi, emniyette duzeltmedi falan filan..

Maxi
15-05-2014, 10:06
Abi tuv o tarz bi belge vermedi bize, git ruhsati duzelttir gel dedi, emniyette duzeltmedi falan filan..

git ruhsatı düzelt diyemez, size verdiği belgede uygunsuzluklar yazıyordur mutlaka
1-far ayarsız ağır kusur
2-şanzıman yağ kaçakları hafif kusur
3-koltuk sayısı 5 olacak ağır kusur

gibi...
belge o işte
hatta onun adına geçici belge diyebiliriz.
ruhsat değişimi sonrası sen tüvtürke gittiğin zaman sana tekrar onayladndığına dair yani geçtiğine dair belge verecekler.

yoksa tabiki emniyet değiştirmez ruhsatı

PROMINENT
15-05-2014, 10:07
Bana da aynısı oldu.araç 5 kişil gözüküyor 4 emniyet kemeri var dedi. direkt olarak servise gittim ve ücretsiz olarak 3. emniyet kemerini temin ettim.5 kişilik bildirip 4 tane emniyet kemeri koymaları benim suçum mu ? yada senin suçun mu ? ruhsatı değiştirmekle ne uğraşıcaksın.

aliaslanim
15-05-2014, 10:16
Ne ugraşıyorsun. Arka koltukta orta kısma emniyet kemeri ve toka al tak. Satılıyor takım 20 tl. Kemerin tokasını arka koltuk üzerinde kalsın . Arkada 3 emniyet kemeri olduğu için geçiyorsun. Tespit falan hikaye.

PROMINENT
15-05-2014, 10:24
yalnız direkt olarak çalışıp çalışmadığına orada takılı olup olmadığına bakıyorlar.. sonra mağdur olmasın arkadaş. yeri vardır mutlaka taktır gitsin yada kendin tak,çok basit.

blackpearl
15-05-2014, 10:30
gecenlerde kardeşim twingoyu getirdi 97 model.aynı mevzudan bıraktılar.5 yazıyor ruhsatta 4 olucakmış :) emniyete gitti ruhsat değişti 4 oldu .muayeneden geçti.saçma sapan işler anlamış değilim yıllardır 5 kişi geçiyor sonra eee bu 4 kişilik :)ki önceki muayenelerde tüvden geçmişliğide mevcut :D

erdem325
15-05-2014, 10:48
git ruhsatı düzelt diyemez, size verdiği belgede uygunsuzluklar yazıyordur mutlaka
1-far ayarsız ağır kusur
2-şanzıman yağ kaçakları hafif kusur
3-koltuk sayısı 5 olacak ağır kusur

gibi...
belge o işte
hatta onun adına geçici belge diyebiliriz.
ruhsat değişimi sonrası sen tüvtürke gittiğin zaman sana tekrar onayladndığına dair yani geçtiğine dair belge verecekler.

yoksa tabiki emniyet değiştirmez ruhsatı

Ben bu bahsettiginiz haric baska bir belge sandim abi. Zaten bahsettiginiz sekilde o belge ile gittik emniyete ama degistirmediler, cunku arac istanbuldan gelmismis, dosyasi onlarda degilmis, istanbulda belirli sureyi gectigi icin belgeleri imha etmis, at uygunluk belgesi istediler o da 2kisilik geliyor arac vandan cevirme oldugu icin.
5. Eminiyet kemerini defalarca sirduk tuvdeki adamlara ama bir kez bu sebepten agir kusur aldin, ruhsatta 4 kisi yazmadikca gecemezsin cevabi aldik.

Maxi
15-05-2014, 11:13
Ben bu bahsettiginiz haric baska bir belge sandim abi. Zaten bahsettiginiz sekilde o belge ile gittik emniyete ama degistirmediler, cunku arac istanbuldan gelmismis, dosyasi onlarda degilmis, istanbulda belirli sureyi gectigi icin belgeleri imha etmis, at uygunluk belgesi istediler o da 2kisilik geliyor arac vandan cevirme oldugu icin.
5. Eminiyet kemerini defalarca sirduk tuvdeki adamlara ama bir kez bu sebepten agir kusur aldin, ruhsatta 4 kisi yazmadikca gecemezsin cevabi aldik.

valla sizin olay farklı demekki, daha extrem bir durum var ortada
normalde benim dediğim gibi yapılıyor

BıD-Clio
15-05-2014, 16:56
gecen nısan ayında 2 aracımızıda aynı gunde muaneye goturduk benım aracımda 5 kısılık arkadasımın arabası 4 kısılık yazıyordu araclar aynı marka model corsa 1.7 hususı ıkımızde bı sıkıntı yasamadık bır arkadasım da 5 kısılık yazıormus ama 4 kısılık kemer oldugu ıcın muaneden bırakmıslar 4 kısılık yazması gerekıyor demısler sonra bı kemer taktırdı gıttı 5 kısılık sıkıntısız sorunsuz

emp:)
15-05-2014, 17:12
Corsa'ya kemer takıp, başka istasyonda aracınız geçer muhtemelen. Hususi Corsalar 5 kişi zaten, bu arabada hususiye döndüğüne göre 5 kişi yazması sorun değil, kemer takın başka istasyonda geçer. Zamanında yapılan projede 5 kişilikmiş demek ki.

Slipshod
15-05-2014, 17:27
bugün ruhsattan kontrol ettim benimki de 5 kişi görünüyor. yarın vizeye gidiyorum araç renault 9 sıkıntı çıkar mı arkadaşlar :(

turboman
15-05-2014, 20:01
walla konu baya derin bi konu aslında öyle ortaya bi kemer tak git geçirirler değil malesef ya o andaki görevlinin kıllına denk geldim ama ben servisten gelecek rapora göere hareket edecem inşallah doğrusu 5 kişiliktir bende o adamı orda evire çevire bi güzel dövme şansı yakalamış olurum varsın geçirmesinler o dereceye geldim yani artık şu evrak bi gelsin ak koyun karakoyun ortaya çıkacak zaten

boosted_pug
15-05-2014, 20:17
Dostum direksiyon farkli derken aracda spor direksiyonmu var? Hafif kusurmu yoksa agir kusurmu olarak yazdilar.

Honda Type_R
15-05-2014, 20:43
Aslinda senin aracinda 5. Kemer olmadigindan dolayi araban kisilik olmasi lazim ruhsatinda

Eskiden o formu alip ruhsat kagidini degistirmen gerekiyordu.Ama yeni kanuna gore tuvturkun vermis oldugu kagitla emniyete gittigin zaman sistemde gozuken 5 koltuk sayisini 4 yaPtirip yeni ruhsat cikarmadan direk muayene istasyonuna gidebilirsin bu kadar kolay aslinda isin.Birde tekrara girneden once tuvturkteki bilgisayar basindaki adama sorarsan koltuk sayisini duzelttirdim sizin sistemdede gozukuyormu diye o bakar soyler. Sonradan birdaha harc odeme

Not: Benim esimin aracindada ayni problem vardi bu sekilde yaptim gecen hafta ondan dolayi biliyorum.

rekord2000
20-05-2014, 11:35
ee arka koltuğumda kemer yok araç 5 kişilik görünüyor ama birşey demediler hiç? Klasiklere ellemiyorlar sanırım.

Ky06
20-05-2014, 12:07
corsa c hususi aracım ruhsatta şoför dahil 4 kişilik yazıyor toplamda 4 emniyet kemeri var herhalde soeun olmaz bakalım yarın girecem muayene

Emre Ekrem
20-05-2014, 12:12
Aynı durum başıma gelmişti ve Emniyete giderek düzeltilmesini sağladım, sadece benim beyanıma göre düzeltme yapmışları, arka koltukta 3 emniyet kemeri olmasına rağmen ruhsat'ta 4 kişilik olarak geçiyordu ve Emniyet'de durumu izah edince düzeltmişlerdi, sizi geri göndermelerine şaşırdım.

turboman
22-05-2014, 21:46
emniyet aracın kaç kişilik olduğunu bilmediği için benim söylememle olmayacağını vede fabrikadan araç bilgisi ni istedi 10 gündür bekliyorum bakalım nolacak bu işin sonu burası türkiye olduğu için hiç şaşırmıyorum artık bi rahatlık geldi üstüme koyun gibi nere gönderirlerse onu yapıyorum en sonunda kime patlıycam bilemiyom artık.

Frid
22-05-2014, 21:57
fetva gibi olmasın ama integra 5 kişilik bir araçtır. hafızam beni yanıltmıyorsa hiç 4 kişilik olanına rastlamadım.

madem emiyet gemileri yakmış, yetkili servisten kaşeli ıslak imzalı bir belge götürün. illa fabrikadan uygunluk belgesine gerek yok. emniyetin hatası neticede bunu kabul etsinler böyle.

bazı emniyet memurları bu konuda çok garip davranabiliyor çözemiyorum bende.

Frid
22-05-2014, 22:00
@erdem325 bahsettiğin projeyi istanbul dışı, hala çizen bir kaç yer var arada denk geliyor. izmit-kocaeli-düzce-hatay gibi. iyi bir araştır bence. takriben bin tl yi bulan bir masrafı var onunda.emniyet keza proje örneklerinizi saklamalıydı. yine hatalılar.

turboman
25-05-2014, 22:11
cuma günü servisten aradılar belge geldi diye gittim bide baktım orjnali 4 kişilikmiş arabanın hemen gittim trafiğe bi dilekçe yazdım. hondadan gelen belge ile 5 dakikada yeni 4 kişiliktir diye yazan ruhsatı 69 tl karşılığında çıkardım çarşambada gidip muayeneden geçirirsek bu derttende kurtulmuş olacağız.

aqustic
26-05-2014, 08:21
Aracım 74 model vosvos.
Yer:Konya tuvturk
Cuma günü az kalsın ben de kalıyordum bu koltuk muhabbetinden..
Ruhsatta 5 yazıyor.4 yazmalıymış.Trafik tescile gitmeliymişim vs vs.
"Kardeşim bu ruhsattaki 5i bizim mahalle muhtarı yazmadı ki.Onu da siz yazdınız.2 sene önce bu haliyle geçirdiginiz aracı şimdi niye bırakıyorsunuz??Madem o zaman bıraksaydın.Ben trafik tescile falan gidemem hafta sonu Manisaya döncem dedim.
Sonrasında eleman bi içeri gitti geldi.Tamam trafik tescile gitmenize gerek yok dedi.
Bir de lpg ruhsata işli olmadıgı için tüpü söktürüp öyle götürdüm.

İşin b.ktan tarafı Konyadaki ruhsata işlenmiş atiker yağlı sistem Konyatuvturk onay verirken İzmir tuvturk onay vermiyor.İzmirde de BRC marka eksoz ısıtmalı ruhsata işlenmiş lpg sistemine İzmir tuvturk onay verirken Konyatuvturk onay vermiyor.Bu nasıl iş anlamadım?