PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Proje arabası neye denir?

mkerim
15-05-2014, 09:51
Proje arabası neye denir? etrafta ve forumda modifiye edilen arabaları görünce hangisi proje arabası konusuna girer merak etmeye başladım.
proje arabası tofaş, bmw, ford, renault,peugeot gibi bir sürü arabanın yapım aşaması forumda ve etraftaki atölyelerde görünmekte.
proje olması için ilk olması gerekmiyormu? defalarca yapılmış arabaları gene proje arabası olarak karşımda görünce hangisi proje arabası yada proje arabası ne demek yada bir başka anlamı mı var?

MDeniz
15-05-2014, 09:55
insanların aklında ki projeleri yani yapmak istedikleri değişiklikler için ucuza satılan bazıları feleğin çemberinden geçmiş bazılarıda ender bulunduğu için derleyip toplanan arabalara verilen isme proje arabası denilir. Türk dil kurumuna sesleniyorum bu yorumumu sözlüklere eklesinler :D

By CrAzY
15-05-2014, 10:08
insanların aklında ki projeleri yani yapmak istedikleri değişiklikler için ucuza satılan bazıları feleğin çemberinden geçmiş bazılarıda ender bulunduğu için derleyip toplanan arabalara verilen isme proje arabası denilir. Türk dil kurumuna sesleniyorum bu yorumumu sözlüklere eklesinler :D

Bölüm edebiyatmı ?

MDeniz
15-05-2014, 10:09
Bölüm edebiyatmı ?

BP petrol muhasebe müdürüyüm... çıkışı sen hesapla

Gry
15-05-2014, 10:11
BP petrol muhasebe müdürüyüm... çıkışı sen hesapla

ehuehhah :hehe:

MDeniz
15-05-2014, 10:13
ehuehhah :hehe:

Bir büyüğümüz sormuş bende amma doğru amma yanlış cevaplamışım ama çocuk aklıyla illa ki birşeye muhalefet olmaya çalışıyorlar acaba arkamdan bir kaç kişi daha bana destek verirde iyice bozarmıyım diye adamın o zoruna gidiyor başka birşey değil vallahi.

mkerim
15-05-2014, 10:13

yani bir tane 208 gti alıp modifiye etsek proje arabası olmayacak.
205 gti alıp yapsak proje arabası mı olacak.

Maxi
15-05-2014, 10:15
proje arabası kişisel bir terimdir abi
bana göre hondanın bir modeli proje arabasıdır, başkasına göre toyotanın bilmem ne modeli. üzerinde kafana göre oynarsın.

bu stage modifiyesine benzer
örnek: üretici 3 çeşit debriyaj seti üretir
altına stage I, stage II, ve stage III yazar
bu onlara göre bir sınıflandırmadır

kime göre stage II neye göre stage III ??
stage II nin kaç torka dayanması gerektiği diye litaratürde bir ibare-deger varmı? yok.
adam stage II demiş kafasına göre

proje arabasıda böyle
al vw tosbaa, adına proje arabası de
yada subaru sti al proje arabası de

onursumer
15-05-2014, 10:15
Kisisel gorusum proje diyebilmek icin ilk olmasina gerek yok

Herkes farkli araclar uzerinde kendi imkanlari ve istekleri uzerinde calisiyor, hepsi birer proje sonucta amac ayni istedigi planladigi sonuca ulasmak

MDeniz
15-05-2014, 10:16

yok oda proje arabası olabilir burada %90 ı içi geçmiş arabalardan projeler yapıldığı için öyle birşey arzettim yoksa isterseniz ferrari alın yapın. araba arabadır. yeterki projeniz olsun

slowmotion
15-05-2014, 10:19

205 gti proje olmuyormu abi :rolleyes:

mkerim
15-05-2014, 10:24
proje arabası kişisel bir terimdir abi
bana göre hondanın bir modeli proje arabasıdır, başkasına göre toyotanın bilmem ne modeli. üzerinde kafana göre oynarsın.

bu stage modifiyesine benzer
örnek: üretici 3 çeşit debriyaj seti üretir
altına stage I, stage II, ve stage III yazar
bu onlara göre bir sınıflandırmadır

kime göre stage II neye göre stage III ??
stage II nin kaç torka dayanması gerektiği diye litaratürde bir ibare-deger varmı? yok.
adam stage II demiş kafasına göre

proje arabasıda böyle
al vw tosbaa, adına proje arabası de
yada subaru sti al proje arabası de

bunlar tamam. Stage lafı 1 den başlar sonsuza kadar gider. İngilizin pazarlama takdiği. Zaten bu tür takdiklere karşı birde laf üretmiş. ucuz mal alacak kadar zengin değilim. yani paran çoksa stage sonsuz alırsın. benim dememle kazıklanırsın.

zaten anlaşılmayan taraf şu : zamanında adam e30 320 yi 2.7 yapıp kullanıyordu. sene 1986 falan. şimdi yapmışlar e30 u proje arabası diye. zaten yapılmış.zamanında ben bunlardan bahsediyorum. tekrarlayarak hemde imkansızlıklar ülkesi zamanında yapılmış bir şeyden bahsediyorum.

Maxi
15-05-2014, 10:35
abi stage konusunda yanlışın var
sen stage i kalite olarak değerlendirdin, öyle değil

stage 3 en kalitesi debriyaj mı mesela? hayır

stage I şehir içi kullanabilirsin
ama stage III belkide track spectir, pistte kullanmak içindir
istanbulun dur-kalk trafiğinde stage3 takarsan sol ayağın kas yapar gibi...
yada daha yüksek beygirlerde kaçırmaz gibi.. zaten bu sefer daha sert oluyor otomatik.

kalite başka birşey

mkerim
15-05-2014, 10:43
205 gti proje olmuyormu abi :rolleyes:

205 türkiye ye 1984 yılında geldi. o tarihten itibaren arabaya ne yapılıyorsa üretildiği senelerde zaten yapıldı. bir uzay mekiği yapmadılar. benim anladığım kadarı ile proje yapacaksan 205 den uzay mekiği yapman lazım ki hiç yapılmamış olması lazım. geri kalan hepsi yapıldı. hemde 20 sene öncesinden.
örn: 205 gti 1.6 1984 model 1986 da 1.9 a çevrildi ..
1986-87-88 de 1.9 ların alayı egzantrikleri değişmiş ve motorlarında gereken ne varsa yapılmıştı. 92 ye kadar bir sürü ralli arabası yapıldı. 93de ilk 16 v motor. 95 de ilk s16 motoru. bu dönemde de bir sürü body kitli yapıldı.
eeee şimdi ne kaldı. Uzay mekiği her halde proje için olur.:)

s2k
15-05-2014, 10:45

208e DP exh yazılım yaparsanız proje olmaz. Ama hiç yapılmamış ciddi güçler almak amaçlı hacim artışı, yüksek güçleri hedefleyen turbo vs vs yada tamamen mesela yol tutuş ve pist için setup hazırliyim dersen oda proje arabası olur gibi.

Yani kuralı kanunu yok. Yapılmamışı yapmak ve en önemlisi EMEK ve BİLGİ ile bir aracı ayaklandırmak diyelim.

MDeniz
15-05-2014, 10:51
sizin demek istediğinizi şöyle anladım. yapılacaksa yapılmamış bir arabayı proje arabası seçme mantığını güdüyorsunuz ve projesi yapılmış olan var ise onu yapacaklarsa aynısını yapmalarından ziyade sıradışı güçte ve görsellikte birşey yapmalarını savunuyorsunuz o yüzden hep aynı şekilde yapılmış arabalara proje arabası denmesinden haz almıyorsunuz

Jem89
15-05-2014, 10:51
205 türkiye ye 1984 yılında geldi. o tarihten itibaren arabaya ne yapılıyorsa üretildiği senelerde zaten yapıldı. bir uzay mekiği yapmadılar. benim anladığım kadarı ile proje yapacaksan 205 den uzay mekiği yapman lazım ki hiç yapılmamış olması lazım. geri kalan hepsi yapıldı. hemde 20 sene öncesinden.
örn: 205 gti 1.6 1984 model 1986 da 1.9 a çevrildi ..
1986-87-88 de 1.9 ların alayı egzantrikleri değişmiş ve motorlarında gereken ne varsa yapılmıştı. 92 ye kadar bir sürü ralli arabası yapıldı. 93de ilk 16 v motor. 95 de ilk s16 motoru. bu dönemde de bir sürü body kitli yapıldı.
eeee şimdi ne kaldı. Uzay mekiği her halde proje için olur.:)

Abi mesela proje araçları genelde motora dönük oluyor.. Yapılmamış olanı yapmaya çalışmak değil de, iyi parçalarla yüksek güçler almaya çalışmak..

Veya bir aracın motorunu başka bir araca koymak. Mesela twingo'nun üzerinde k20 koydun diyelim. Üzerine de modifiye parçalarını ekledin.. Bu bence proje aracıdır.. (k20 sığmaz demeyin biliyorum aklıma ilk o geldi :D )

Veya vw t1 minibüslerden aldın.. Çöp halde.. Boyadın restore ettin, içine kendince birşeyler ekledin.. Bu da proje aracıdır.. SOnuçta emek, kafa, zaman ve para harcanıyor..

Ama bi tane 106 gti'a egzos, hava filtresi, yazılım, logo iptali vs yapmak proje değildir.. Bence tabii. :)

Sonuçta bunun kitabı yok, kuralı yok.. :)

mkerim
15-05-2014, 11:01
208e DP exh yazılım yaparsanız proje olmaz. Ama hiç yapılmamış ciddi güçler almak amaçlı hacim artışı, yüksek güçleri hedefleyen turbo vs vs yada tamamen mesela yol tutuş ve pist için setup hazırliyim dersen oda proje arabası olur gibi.

Yani kuralı kanunu yok. Yapılmamışı yapmak ve en önemlisi EMEK ve BİLGİ ile bir aracı ayaklandırmak diyelim.

Aynen....

sizin demek istediğinizi şöyle anladım. yapılacaksa yapılmamış bir arabayı proje arabası seçme mantığını güdüyorsunuz ve projesi yapılmış olan var ise onu yapacaklarsa aynısını yapmalarından ziyade sıradışı güçte ve görsellikte birşey yapmalarını savunuyorsunuz o yüzden hep aynı şekilde yapılmış arabalara proje arabası denmesinden haz almıyorsunuz

aynı arabalar başka sahiplerde hepsi proje arabası.....
her biride 20 sene önceden yapılmış zaten.

Abi mesela proje araçları genelde motora dönük oluyor.. Yapılmamış olanı yapmaya çalışmak değil de, iyi parçalarla yüksek güçler almaya çalışmak..

Veya bir aracın motorunu başka bir araca koymak. Mesela twingo'nun üzerinde k20 koydun diyelim. Üzerine de modifiye parçalarını ekledin.. Bu bence proje aracıdır.. (k20 sığmaz demeyin biliyorum aklıma ilk o geldi :D )

Veya vw t1 minibüslerden aldın.. Çöp halde.. Boyadın restore ettin, içine kendince birşeyler ekledin.. Bu da proje aracıdır.. SOnuçta emek, kafa, zaman ve para harcanıyor..

Ama bi tane 106 gti'a egzos, hava filtresi, yazılım, logo iptali vs yapmak proje değildir.. Bence tabii. :)

Sonuçta bunun kitabı yok, kuralı yok.. :)

bütün bu yazdıklarımdan benim hava filitresi ve türevlerini modifiyeden saydığımı anlamadın umarım.
bir araca üst modelinin motorunu koymak proje olur. eski bir aracı restore etmek bence ayrı bir sınıfa girer.

Agah
15-05-2014, 11:53
Bir aracı A'dan Z'ye yeniliyorsan bu projedir. Ama Doğan Ama BMW.. :D bu da benden gelsin :D

_muhaRRem
15-05-2014, 12:04
düzenli olarak her ay 5000tl sanayiye bıraktığın araba project cars arabasıdır :)

s2k
15-05-2014, 13:04
düzenli olarak her ay 5000tl sanayiye bıraktığın araba project cars arabasıdır :)

Tek seferde ödeme yapsak olmaz mı :D:D:D

by.gkn
15-05-2014, 13:21
bence proje arabası buna denir :)

http://www.techturkey.com/forum/project-cars/125197-subaru-impreza-22b-prime-build-by-garage-764-a-32.html

doush
15-05-2014, 13:25

doktor olmak da zor.. bankamatikten kaç günde çekebiliyorsun abi maaşı:D

s2k
15-05-2014, 13:28
doktor olmak da zor.. bankamatikten kaç günde çekebiliyorsun abi maaşı:D

Allahtan hastanenin içerisinde banka şubesi var :D:D:D

darkmoon
15-05-2014, 13:36
kağıdı kalemi eline alıp aracı kısımlara ayırıp yazmaya başlamışsan şunu bunu alıcam şurdan şunu yapıcam şu ustaya götürücem şuraya şu kadar para veririm öbür ay şunu yaparım yıl sonuna komple bu iş biter dediğin iş zaten artık bir proje olmuştur senin için.. geçmiş olsun :)

bu arada o kağıtlar 30 defa yırtılır yeniden yeni eklemelerle takviyelerle çıkarmalarla yeniden yazılır çizilir..

sonra parça al topla biriktir sanayiye git gel olmasın uymasın yada arıza yapsın tekrar git diğer parçaların gelsin paran çıkışmasın o ay gün say hapisdeki mahkum gibi parçalara bak onlar sana baksın evin içinde :) Allah kurtarsın..

mkerim
15-05-2014, 13:38
bence proje arabası buna denir :)

http://www.techturkey.com/forum/project-cars/125197-subaru-impreza-22b-prime-build-by-garage-764-a-32.html

bu meşhur hakkı bey in arabasımıdır?? 1997-98 de yapılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

s2k
15-05-2014, 13:42
bu meşhur hakkı bey in arabasımıdır?? 1997-98 de yapılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Hayır o araba GUT plaka normal 4 kapı GC8 di. Bu bambaşka bir araç.

mkerim
15-05-2014, 13:45
Hayır o araba GUT plaka normal 4 kapı GC8 di. Bu bambaşka bir araç.

yapılanlar sanki aynı gibi geldi de o yüzden dedim.

mehmetRS
15-05-2014, 14:44
yeni çıkan adete göre, piyasası olmayan yada uzun süre satılamamış sıkıntılı arabaların hepsi projelik araç diye ilanlarda yerini alıyor :)

Merthan
15-05-2014, 15:08
Pence proje maddiyatlada ve o an ki durumla alakalı. Daha 2 gün önce 17 yaşında bi kardeşim araba aldı,nargile içerken kağıdı kalemi aldı eline başladık hesaplamaya.

Jant,lastik,cam filmi,iç dış bazı yerleri boyamalar,müzik sistemi,ekranlı teyp,egzoz sistemi,filtre,yazılım vs hepsini tahmini fiyatlarıyla kağıda kaleme yazdı bende yardımcı oldum.

Bana göre buda bi projedir,çünkü bo çocuk bundan sonra harcamalarını vs. bunları hesaba katarak yapıcak,emek harcıcak,para harcıcak,sosyal hayatından ziyade hobisini gerçekleştirmek için uğraşıcak ki belki bütün yaz boyunca herkes tatile giderken bu çocuk bütün yazı sanayide geçirecek büyük bi mutlulukla.
Bu iş bence onun projesidir. O yaşta öyle bi proje..

Sıfırdan araba yaptırmakta proje,arazi arabası yapmak için 1 sene boyunca uğraşan insanlar var buda bence proje.
Kelepir bi araba alıp herşeyini sökerek sıfırdan yapmak da bence proje yani bu kişiden kişiye göre değişir ama bence hepsinin ortak ismi projedir.

ramorex
15-05-2014, 15:13
projelik araç demek bir çok insanın hayalinde olduğu görünüm, performans, gibi işlemlerde kişinin isteğine ve zevkine en uygun karoseri veya motoru veya yürürü olan araçtır
kişi bu aracı alır aklındakileri uygular ve buda onun projesi olmuş olur

_muhaRRem
15-05-2014, 15:24

Toplu odeme zaten basta oluyo sonrasi yapmisken cumleleriyle devam ediyor :)

0zan
15-05-2014, 15:37
Aracın motoru; performans yükseltme amacıyla indirilip internal upgrade yapıldığı takdirde yapılan işe proje, araca da proje aracı diyebiliriz.

Ancak motor inmeden yapılan diğer modifikasyonlar proje boyutunda değil de ancak hafif tune olarak nitelendirilebilir diye düşünüyorum.

miniks
15-05-2014, 17:41
Forumda neden Project Cars bölümü var bunumu öğrenmek istiyorsunuz

mkerim
15-05-2014, 18:21
Aracın motoru; performans yükseltme amacıyla indirilip internal upgrade yapıldığı takdirde yapılan işe proje, araca da proje aracı diyebiliriz.

Ancak motor inmeden yapılan diğer modifikasyonlar proje boyutunda değil de ancak hafif tune olarak nitelendirilebilir diye düşünüyorum.

benimde fikrim böyle ama bazı modifiyeli araba görmeye gelendergi yazarları arabada görsel olarak bir şey göremeyeip bütün modifiyenin motor aksamı ve yürüyen tarafında olduğunu görünce AĞIR MODİFİYE deyimini kullandıklarından bu işi bir türlü çözemedim.

Forumda neden Project Cars bölümü var bunumu öğrenmek istiyorsunuz
çok güzel işler olduğu gibi 30 sen önce yapılmış modifikasyonları sanki ilk yapılmış gibi anlattıklarından sordum.

0zan
15-05-2014, 18:35
benimde fikrim böyle ama bazı modifiyeli araba görmeye gelendergi yazarları arabada görsel olarak bir şey göremeyeip bütün modifiyenin motor aksamı ve yürüyen tarafında olduğunu görünce AĞIR MODİFİYE deyimini kullandıklarından bu işi bir türlü çözemedim.

Misal benim 300zx'im;

Değişmeyen parçası kalmamıştı; turbo, yazılım, coilover, intercooler, çelik conta ve aklıma gelmeyen tüm diğer aksamlar değişmiş ya da güçlendirilmişti.

Ne var ki; motor forgetlenmediği için ancak hafif tune edilmiş bir araç denebilir, proje aracıdır diyemeyiz. Ben kendimce ayrımı bu şekilde yapıyorum :)

mkerim
15-05-2014, 18:38
Misal benim 300zx'im;

Değişmeyen parçası kalmamıştı; turbo, yazılım, coilover, intercooler, çelik conta ve aklıma gelmeyen tüm diğer aksamlar değişmiş ya da güçlendirilmişti.

Ne var ki; motor forgetlenmediği için ancak hafif tune edilmiş bir araç denebilir, proje aracıdır diyemeyiz. Ben kendimce ayrımı bu şekilde yapıyorum :)

yada logo iptali yapıp vites topuzunu değiştirmediğin için modifiyesi yarım kalmış olarak da değerlendirilebilir.:)

0zan
15-05-2014, 18:42
yada logo iptali yapıp vites topuzunu değiştirmediğin için modifiyesi yarım kalmış olarak da değerlendirilebilir.:)

logo iptali yapılmıştı ancak vites topuzu orjinaldi yani modifiyeye ramak kalmış da diyebiliriz :)

darkmoon
15-05-2014, 19:49
Misal benim 300zx'im;

seninki beyaz olanmıydı zeytinburnundaki :)

0zan
15-05-2014, 22:07
seninki beyaz olanmıydı zeytinburnundaki :)

Hayır siyahtı benimkisi,

darkmoon
15-05-2014, 22:11
Hayır siyahtı benimkisi,

ok anladım :)

doush
15-05-2014, 22:22
çok güzel işler olduğu gibi 30 sen önce yapılmış modifikasyonları sanki ilk yapılmış gibi anlattıklarından sordum.

project cars'a açılacak konu bir gözden geçiriliyordur elbette ama örnek vereyim biri k20 turboladıysa başkası açmasın mı o konuyu?

bad cat
15-05-2014, 22:36
1.4 vvti a supercharger yapılınca project car olur mu acaba :beuj: 1.6 vvti a yapıldı ama :icon_wack:heyoo:

Mutu
15-05-2014, 22:38
Projeler genelde motor üzerine olduğundan, motor konusunda ve kozmetik olarak bazı eksikleri olan, kişisel motor ve kozmetik olarak modifiyeye açık olan, ve bu eksiklerinen ötürü piyasasının fiyat olarak altında satılan araç.

131mirafiori
15-05-2014, 22:52
Ben şimdi bir tane daha 131 mirafiori aldım onu replica abarth yapıp historic kovalıcam ama zamanında TR de yarışan orjınal 131 abarth vardı benimkisi proje aracı sayılmayacak mı ?

darkmoon
16-05-2014, 11:26
en güzel projelerden biri eski bir aracı alıp modernize etmek.. günümüz araç standartlarına ulaştırabildiğin kadar ulaştırmak donanım ekipman konfor v.b olarak..
asıl zor olan projeler onlar bence..

avrupa amerikada tv programlarıda artık bunlar üstünden yürüyor.. eski araçları alıyorlar isini pasını çürüğünü temizleyip motorunu yürüyenini elden geçirtip mümkünse motorundada modernizasyon yapıp misal karbiratörlüye enjektörlüye falan çevirip aracın donanımını modernize ediyorlar..

nationalda denk gelirsem izliyorum araba s.o.s falan var geçen vosvosa porsche elektrikli ısıtmalı koltukarını adapte edip elden geçirdiler ondan öncede fordu elden geçirdiler arabayı enjektörlü motora çevirdiler falan.. mtv deki pimp my ride da güzel işler yapıyrolardı hala devam ediyormu o program bilmiyorum..

Adamların eski arabalarını alıp keyless entry far,yağmur sensörü ısıtmalı koltuklar multmedia ses sistemi v.b baya elden geçiriyorlardı

türkiyede pek yapan yok..
türkiyede proje dedinmi genelde motor modifikasyonu geliyor akla sadece..

MDeniz
16-05-2014, 12:44
çok pis millete iğneyi vurdu abi herkes uçuşta :)

shkodra
16-05-2014, 15:18
Öncelikle bir arabanın proje car olması için Yetkili Mercilerden onay alması gerekli, ondan sonra burada konu açmalı. Öyle her önüne gelen proje car konusu açıyor yapılan işler ise hep bir birinin tekrarı.

Ayrıcana bir Proje Car 10 sene sürmemeli kardeşim takip etmekte zorlanıyorum..

mkerim
16-05-2014, 16:41
Ben şimdi bir tane daha 131 mirafiori aldım onu replica abarth yapıp historic kovalıcam ama zamanında TR de yarışan orjınal 131 abarth vardı benimkisi proje aracı sayılmayacak mı ?

aynısını yapabilirsen fiat bile gelir alır onu senden. bahsettiğin yarışlara giren araba zaten topu topu dört tane üretilmişti. Ama dodik falan yapıp 131 yürüyeni ile yapacaksan 1.000.001.yi yapmış olacaksın. bu tarz bir şey sana yeni olabilir ama zaten yapıldı. ilk olmak ayrı bir şey, yapılanı yapmak ayrı bir şey kararı siz vereceksiniz. zaten söylemeye çalıştığım yapılmışları ilk diye yapıyor olmaları.

proje için bir süre belirlemek hata olur. bu para ile doğru orantılı. çabuk bitmesini istediğiniz proje varsa yapana maddi destek olun çabuk bitsin hemde siz sıkılmayın.:D

VWci
16-05-2014, 19:12
Herkesin ugrastigi araba kendisinin projesidir...

darkmoon
16-05-2014, 19:15
Herkesin ugrastigi araba kendisinin projesidir...

az ve öz nokta..

The_Doctor
16-05-2014, 19:28
Konuda 205 gti da geçtiği için paylaşmak istedim.
bu benım projem yani ben öyle diyorum sizce projemidir ?

205 gti-6 swap

proje konusu : http://www.techturkey.com/forum/project-cars/150281-205-gti-6-swap.html

http://t1311.hizliresim.com/1h/r/uty72.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://k1311.hizliresim.com/1h/r/utyc0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

mkerim
16-05-2014, 19:33
Konu 205 e de dayandığı için paylaşmak istedim.
bu benım projem yani ben öyle diyorum sizce ?

205 gti-6 swap

proje konusu : http://www.techturkey.com/forum/project-cars/150281-205-gti-6-swap.html

http://t1311.hizliresim.com/1h/r/uty72.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://k1311.hizliresim.com/1h/r/utyc0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)[/QUOTE]

süper, hatta çok güzel.
ama daha önce defalarca yapılmış zaten. bende bunu anlatmaya çalışıyorum. daha önce yapılmış bir şey nasıl proje oluyor. millet 205 i bile zor görürken bir sürü bu tipte araba yapılmıştı.
muhasebe programı gibi. binlerce varken senin kendin için yapmana benziyor.

berkay_aydin
16-05-2014, 19:36
daha önce yapıldı derken aynısı mı yapıldı yoksa yürüyen bir 205 mi yapıldı ?

nostra
16-05-2014, 19:52
muhasebe programı gibi. binlerce varken senin kendin için yapmana benziyor.[/QUOTE]

Bu örnek verdiğin şeyin , savunduğun durumla zerre kadar alakası yok.araç dediğin kişisel değil midir? ben o zaman senin yaptığın bi proje aracının aynısını yapmak yerine , seninkini alıp kullanabilirim :D

mkerim
16-05-2014, 19:52
daha önce yapıldı derken aynısı mı yapıldı yoksa yürüyen bir 205 mi yapıldı ?

yapılan arabaların aynısından yapmışsın zaten. eskiden yapılanlar ise hemde daha iyi çünkü daha zor şartlar altında olduğundan mutlaka senden daha fazla emek harcayarak yapılmıştı. zor şartları açarsak 1990 lı yıllarda ithalat yok. internet yok. bunlardan bahsediyorum. yoksa git hurdacıdan al motoru koy içine yürü şeklinde yapılmadı. üstelik yapılan arabaların bir çoğu SIFIR km olarak alınan arabalardı.
ama senin arabanın benim gözümde proje olması için 4 çeker olması iyi bir proje olurdu. yada motoru arkaya koyardım. o da bir proje olurdu. yoksa s16 motorunu al monte et git şeklinde yapılan bir iş bu devirde son derece kolay. ayrıca yapılan arabalar o günkü şartlarda hiç bozulmadan her gün tam gaz giderdi. (turbo doğah, şahin dahil) daha bu proje arabalarının ömrünün ne kadar gittiği konusunda hiç bir bilgi yok. kaç gün gidiyor acaba?

The_Doctor
16-05-2014, 19:55
süper, hatta çok güzel.
ama daha önce defalarca yapılmış zaten. bende bunu anlatmaya çalışıyorum. daha önce yapılmış bir şey nasıl proje oluyor. millet 205 i bile zor görürken bir sürü bu tipte araba yapılmıştı.
muhasebe programı gibi. binlerce varken senin kendin için yapmana benziyor.[/QUOTE]

abi bence hiç alakası yok evet belki 205 gti-6 adında yapılmıstır hatta yapıldı biliyorum ama herkesın yaptıgı işler çıkarttıgı güçler kullandığı malzemeler hersey farklıdır.

motor modifiyesi konusunda hak vermıyorum bu düşüncene
görsel modifiyede bi proje yapıldıysa daha önceden sen aynısını yapıyosan evet belki bunun adı proje olmayabilir...

Kakus
16-05-2014, 20:02
Konuyu şaşkınlıkla takip ediyorum.

The_Doctor
16-05-2014, 20:03
yapılan arabaların aynısından yapmışsın zaten. eskiden yapılanlar ise hemde daha iyi çünkü daha zor şartlar altında olduğundan mutlaka senden daha fazla emek harcayarak yapılmıştı. zor şartları açarsak 1990 lı yıllarda ithalat yok. internet yok. bunlardan bahsediyorum. yoksa git hurdacıdan al motoru koy içine yürü şeklinde yapılmadı. üstelik yapılan arabaların bir çoğu SIFIR km olarak alınan arabalardı.
ama senin arabanın benim gözümde proje olması için 4 çeker olması iyi bir proje olurdu. yada motoru arkaya koyardım. o da bir proje olurdu. yoksa s16 motorunu al monte et git şeklinde yapılan bir iş bu devirde son derece kolay. ayrıca yapılan arabalar o günkü şartlarda hiç bozulmadan her gün tam gaz giderdi. (turbo doğah, şahin dahil) daha bu proje arabalarının ömrünün ne kadar gittiği konusunda hiç bir bilgi yok. kaç gün gidiyor acaba?

ne alakası var 4 çeker olunca motor arkada olunca proje olur ama şimdi olmaz ? abi çok değişik düşüncelere sahipsin bence sen bi proje yap da görelim gerçekten.

valla abi şöyse söyliyim haftasonu havanın açık olduğu her gün ana avrat gazlıyorum yaklasık 7 aydır kullanıyorum Allaha şükür ne yolda bıraktı ne arıza yaptı proje biter bitmez draga girip en az 20 kalkış yaptım kendım zevkine denemeler yaptım roll yaptım 6. vites top speed yaptım anlıcagın yapılcak herseyi bu süre zarfında yaptım araba yapıp kenarda yatırmadım. Kırılcaksada kırılsın tekrar yaparız problem deyil Allahın izniyle.

bence 10 tane 106 koysunlar karsıma motor modifiyeli aynı parcalar kullanılan hepsi ayrı ayrı bir projedir. bu benim düşüncem.

mkerim
16-05-2014, 20:06
bu arabalara bir çok defa (1990 lı yıllarda) 16s motor kondu ve orijinal motorlarına çeşitli modifiyeler yapıldı. adam aldıydsa 240 beygir sende 241 aldıysan bu farklı proje mi oluyor? motor içine malzeme diyorsun. o zaman bu kadar mambo cambo marka yoktu. tek marka ve en iyisi alındığından şimdi günümüzde seninde seçeneğin azalıyor. ya günümüzdeki en iyiyi alacaksın yada senin deyiminle farklı malzeme kullandım benimki başka diyeceksin. bu arabalardan yapıp birde kasayı modifiye edenler vardı. fren ve süspansiyonu saymıyorum bile.bu işin ucu yok. ama bir işe ilk derken dikkat etmek gerekir.

mkerim
16-05-2014, 20:11
ne alakası var 4 çeker olunca motor arkada olunca proje olur ama şimdi olmaz ? abi çok değişik düşüncelere sahipsin bence sen bi proje yap da görelim gerçekten.

eğer yazan yaşın doğru ise senin doğduğun senede 205 1.6 gti arabam vardı. onun motorunu 1.9 a çevirmiştim.
sen bana sene söyle o senelerde ne araba yaptığımı söyleyeyim:)

dj_batukaan
16-05-2014, 20:12
Kisisel olarak Yani mantigimin kabul ettigini soyleyeyim

Proje bence bireyin kendi fikir ve gorusleriyle yeni birseyler yapmasina denmesi lazim.seninde dedigin gibi 5000 tl maliyetli ve tekrari defalarca kez yapilmis civikleri... amerikayi yeniden kesfediyomus gibi yapmak proje sayilmaz

Yeni donemlerin ilk okullarinda proje odevleri var mesela ogretmenler bir konu verip kendi yaraticiliklariyla birseyler ortaya koymasini sagliyorlar, bence asil proje

Ama bizim ulkemiz ve sartlarini baz alirsak kucuk seylerle mutlulugu basarabilen bir halk oldugumuzu hatirlayacak olursak hepsi birer proje demektir cunku %80 i yokluk.icinde yasayan bunun icinde kucucuk bir kisminda hayallerinin pesinden kostugunu unutmamali... hersey parasi cok olana olmamali

The_Doctor
16-05-2014, 20:13
bu arabalara bir çok defa (1990 lı yıllarda) 16s motor kondu ve orijinal motorlarına çeşitli modifiyeler yapıldı. adam aldıydsa 240 beygir sende 241 aldıysan bu farklı proje mi oluyor? motor içine malzeme diyorsun. o zaman bu kadar mambo cambo marka yoktu. tek marka ve en iyisi alındığından şimdi günümüzde seninde seçeneğin azalıyor. ya günümüzdeki en iyiyi alacaksın yada senin deyiminle farklı malzeme kullandım benimki başka diyeceksin. bu arabalardan yapıp birde kasayı modifiye edenler vardı. fren ve süspansiyonu saymıyorum bile.bu işin ucu yok. ama bir işe ilk derken dikkat etmek gerekir.

tamam abi sen inanmışsın davana biz ne kadar konussakta boş ondan en iyisi daha fazla konusmamak. sen proje deyil de biz proje diyelim. iyi akşamlar.

The_Doctor
16-05-2014, 20:16
eğer yazan yaşın doğru ise senin doğduğun senede 205 1.6 gti arabam vardı. onun motorunu 1.9 a çevirmiştim.

Yaşım doğrudur. ee şimdi abi sen o senelerde 1.6 gti aracını ilk 1.9 yapan sensen eğer seninki proje senden sonra yapanlarınki deyil mi ? peki ne ???

Schumi
16-05-2014, 22:43

Forumun yeni shkodra'sı olma yolunda başarılı ve emin adımlar atıyorsunuz. Başarıların devamını ....

bad cat
17-05-2014, 02:13
bence sizin yaptığınız araçta proje arabası olmayabilir. yurtdışında imkanlar fazla olduğu için, işi gücü araba parçalamak olan tipler belkide projenizi sizden önce yaptı ?

mr.korhan
17-05-2014, 07:43
Gercek hayattan esinlenin..
Proje ,su proseslerden meydana gelir.
-Tasarı (Arge yada Urgenin Araştırması)
-Planlama
-Tedarik Süreci-Satinalma
-Üretim, Uygulama , Montaj
-Kontrol ,test aşamaları
-Kullanıma geçme

Bu adımları yapılan tüm işlemler bir proje başlığı altındadır.
Ozaman bugün arcelik Beko Vestel gidip 3 programlı bulaşık makinesi yapmasın
Zira 1986 Siemensin 4 programlisi vardı ?! :)

slowmotion
17-05-2014, 07:53

yokmu hiç fotoğrafları? merak ediyorum

tool
17-05-2014, 08:02
iste proje
ne travers ne motor kalmis :D

Dying Breed - AE86 SR86 - SR20 86 - JDM Short - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=jmii3j2C_dU)

mkerim
17-05-2014, 09:17
Forumun yeni shkodra'sı olma yolunda başarılı ve emin adımlar atıyorsunuz. Başarıların devamını ....

bundan ne anlamalıyım. bu iyi birşey mi? yoksa kötü bir şeymi?

bence sizin yaptığınız araçta proje arabası olmayabilir. yurtdışında imkanlar fazla olduğu için, işi gücü araba parçalamak olan tipler belkide projenizi sizden önce yaptı ?

zaten ben hiç bir zaman bunu ilk ben yaptım demedim ki..
zaten bunu söylüyorum ilk tubo doğan diyenler var. bu işler yıllarca yapıldı modası geçti ve bırakıldı. yada opel kadet projesi için ilk deniyordu. otomobilin çıktığı yıllarda bu yapıldı zaten.

Gercek hayattan esinlenin..
Proje ,su proseslerden meydana gelir.
-Tasarı (Arge yada Urgenin Araştırması)
-Planlama
-Tedarik Süreci-Satinalma
-Üretim, Uygulama , Montaj
-Kontrol ,test aşamaları
-Kullanıma geçme

Bu adımları yapılan tüm işlemler bir proje başlığı altındadır.
Ozaman bugün arcelik Beko Vestel gidip 3 programlı bulaşık makinesi yapmasın
Zira 1986 Siemensin 4 programlisi vardı ?! :)

proje dendiğinde konu yapılanı yapmak değil burada. yapılanı hiç yapılmamamış gibi anlatarak ilk olma durumu var. yeni bir şey yapmak önemli olan. zaten en kolay proje. çalışanı kopyalamak.

yokmu hiç fotoğrafları? merak ediyorum

baban eğer otomobile meraklı ise ve dergi arşivi varsa oralardan bulabilirsin. yada haftalık otomobil dergilerinin arşivlerinden isteyebilirsin. bir sürü değişik konu var.
senin görmemen normal ben bu işlerle uğraştığım zaman sen ya yeni okuma yazma işini çözüyordun yada otomobil ile pek alakan yoktu. Yada daha merhaba olayı daha gerçekleşmemişti.

Yigit-Y
17-05-2014, 09:20
piston koyun varsa turbo büyütün yazılım yapın project cars olur aracınız.

shkodra
17-05-2014, 09:29

Şu mavi yakalıların benimle ne dertleri var anlamadım..Kaç aydır sizleri rahatsız etmiyorum lütfen kendi çöplüğünüzde istediğiniz gibi ötün fakat benim adımı kullanmayın..

Orlar, burlar, forumlar hep sizlerin biliyorum özür dilerim fakat isimde benim..

Cem.B
17-05-2014, 09:38

bundan 13-14 sene önce siyah bir 205 gti bakmaya gitmişti 1.6 dan 1.9 a çevirlmişti bakırköyden galeriden aldık yenibosnaya servise götürelim die 3 km sonra motor kırmıştı sizin araç olmasın :)

mkerim
17-05-2014, 16:35
bundan 13-14 sene önce siyah bir 205 gti bakmaya gitmişti 1.6 dan 1.9 a çevirlmişti bakırköyden galeriden aldık yenibosnaya servise götürelim die 3 km sonra motor kırmıştı sizin araç olmasın :)

205 e en son 1994 senesinde bindim.. 94 de üretimi bitince, artık ilgimi çekmez oldu. 2000 de turbo Mercedes im vardı. Artık hangi arabayı nasıl alacağınızı öğrenmişsinizdir umarım. yada servise yakın yerden alın. ***** 3 km gidiyor aldığınız arabalar.

Mavi yaka, beyaz yaka ayrımı varsa burada iş değişir. Kimsenin kimseyi sınıflandırmaya hakkı yok.

Kapağınız varmı?

By CrAzY
17-05-2014, 21:19
Bir büyüğümüz sormuş bende amma doğru amma yanlış cevaplamışım ama çocuk aklıyla illa ki birşeye muhalefet olmaya çalışıyorlar acaba arkamdan bir kaç kişi daha bana destek verirde iyice bozarmıyım diye adamın o zoruna gidiyor başka birşey değil vallahi.

Çocuk aklı naparsın ;)

MiaMi
17-05-2014, 21:35
En iyi proje yapılmamış projedir,japon atasözü. Bunca yıldır görmedim 2 sezondan fazla arabası kırılmayan veya setup yenilemeyen, para çok ise tabiki sorun yok.

slowmotion
17-05-2014, 22:04

zaten ben hiç bir zaman bunu ilk ben yaptım demedim ki..
zaten bunu söylüyorum ilk tubo doğan diyenler var. bu işler yıllarca yapıldı modası geçti ve bırakıldı. yada opel kadet projesi için ilk deniyordu. otomobilin çıktığı yıllarda bu yapıldı zaten.

proje dendiğinde konu yapılanı yapmak değil burada. yapılanı hiç yapılmamamış gibi anlatarak ilk olma durumu var. yeni bir şey yapmak önemli olan. zaten en kolay proje. çalışanı kopyalamak.

baban eğer otomobile meraklı ise ve dergi arşivi varsa oralardan bulabilirsin. yada haftalık otomobil dergilerinin arşivlerinden isteyebilirsin. bir sürü değişik konu var.
senin görmemen normal ben bu işlerle uğraştığım zaman sen ya yeni okuma yazma işini çözüyordun yada otomobil ile pek alakan yoktu. Yada daha merhaba olayı daha gerçekleşmemişti.

Simdi abi, babam arabayla cok alakasiz. Aldigi arabayi en az 15sene kullanir. Su anki araci 95de sifir aldi. Amac degil, arac olarak kullaniyor.

1995yilindan beri elimdeki imkan dahilinde kendimce dergilerim var. Ama hatirladigim tek 205 lacivert ofsetli 1.9jantli dimmali 205. Buda galiba sizin degil, yani bu forumdaki kisilerin cogu sizi tanimiyor. Buda nesil olarak gayet dogal.

82 dogumluyum, siz araba olayina basladiginizda belki portakal dalinda vitamindim. Ayrica okuma yazmayla aram pek yok, ehliyetimi aldim sonra araba surmeyi ogrendim ve hic hizli aracim olmadi.

Yukarda yazdiklarim sizin icin tabiki önemsiz, ama bunun benim ekmege agu dememle alakasi yok.şahsim adina bilgi benim icin altin olup, bunu bizden mahrum birakiyorsunuz. merak ettigim 2 konu var.

Sizden birsey istedim abi, birazda merakim var. O yillarda cok sey yapmissiniz ama hic birsey paylasmiyorsunuz. (Yada ben gormedim)
O yillardaki yaptiklariniza bakarak belki birseylerden ilham alacagiz? Bu forumda olma amacim deneyimlerden paylasilan dogru bilgilere ulasmak. Sizin o yillarda yaptiginiz tabiki cok kisinin hayalinde bile yoktu bunu zaten kabul ediyoruz ama niye sürekli yaş muhabbetine taktiniz onuda anlamadim, üzgünüm :(

Son olarak agiz aliskanligi proje araci, araclarimiza yillar önce yapilmis olan nacizhane 1-2 eklemenin adina sizde ne demeliyiz? Yani project cars yerine modified cars falanmi?

Önerinizi bekliyorum abi. İyi aksamlar
Bu arada adiniz neydi?

doush
18-05-2014, 01:01
82 dogumluyum, siz araba olayina basladiginizda belki portakal dalinda vitamindim. Ayrica okuma yazmayla aram pek yok, ehliyetimi aldim sonra araba surmeyi ogrendim ve hic hizli aracim olmadi.

Emrah abiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:hahaha:

131mirafiori
18-05-2014, 01:20
mkerim abi sende biraz kıskançlık mı var ? bizim zamanımızda o yoktu bu yoktu şu yoktu şimdi ki nesil çok şanslı her istediğini 1 tık ile kapısına getirtebiliyor diyorsun yanlış anlamadıysam ? Ayrıca sizin zamanınız daha güzelmiş ama kıymet bilinmemiş hiç weberler dellartolar falan havada uçuşmuş o senelerde :) eğe ile dereceli egzantrik yapan adam tanıyorum o senelerden kalma :) Şimdi kim niye uğraşsın böyle şeylerle abi... 1984 te Turbo doğan yapmışsınız ne güzel helal olsun o senelere göre büyük başarı fakat araba ne kadar yürüdü o da önemli :)

Benim babam eski rallici 5-6 sene yarışlara girdi her yarıştan sonra komple motor yapıyorlarmış arabaya şimdi kimsenin ne zamanı var bunlara nede parası... (TR de 2-3 kişi hariç)

Proje arabası diyede bu linktekine derim ben...

http://www.techturkey.com/forum/project-cars/125197-subaru-impreza-22b-prime-build-by-garage-764-a.html

stlegal
18-05-2014, 06:37
En iyi proje yapılmamış projedir,japon atasözü. Bunca yıldır görmedim 2 sezondan fazla arabası kırılmayan veya setup yenilemeyen, para çok ise tabiki sorun yok.

eminmisin sen deme bari :)

@ son olarak proje kavramı kişiye özeldir ben jant takarım projedir ben 100k harcarım sana proje odur proje = kişinin yaptığıyla ilgili mutluluğudur bide bu 40 yaşlarında insanlarda hep ah bizim zamanımızda şu vardı bu vardı olayına hasta oluyorum aramda sizle dağlar kadar yaş fark yok hala güncel şeyler yapabiliyoruz :) eskiyi bırakın lütfen

Maxiboost
18-05-2014, 08:40
Egolar tavanda gene :) proje araci denmesi icin yapilmamis, zorlayici emek isteyen araclar gormek istiyorsunuz tamam dogru ama burda konuyu acan adamlar kendilerine gore aciyorlar. İlk bu islere basladiginizda cart diye sifirdan şasi imal edip arac yapmis havalarina giriyorsunuz. Biri gider escort toplar, komple soyar, boyar eder restorasyon yapar proje der, biri gider ust kapak yapar proje der ama ona gore projedir. Bana sorsan bi *** degil ayri konu ama o adam icin proje, neden hevesi kirilsin ki? Siz zamaninda proje araci yapmissinizdir misal ornk veriyorum turbo uygulamasi yapmissinizdir size gore projedir belki yine bana gore bir *** degildir.

Sizin mantiginiza gore soyle proje yapmayan konu acmasin :)

An Example of Truly Impressive Turbo Engineering (http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1575817-An-Example-of-Truly-Impressive-Turbo-Engineering)

Artik yapilmayan diye birsey yok. Mesele kişinin ne yapabildigi. O yuzden her project car konusu (yonetimce onaylanan) gelecekte daha guzel araclarin yapilmasi icin ornek oluyor. İnsanlar arastirmadikca, ogrenmedikce, baskasinin yaptiklarini gormedikce bir arpa boyu ilerleyemeyiz. Bazi ulkelere bakin fiber cenneti. Neden baska birsey yapan yok size gore taklit bile olsa..

mkerim
18-05-2014, 09:34
Simdi abi, babam arabayla cok alakasiz. Aldigi arabayi en az 15sene kullanir. Su anki araci 95de sifir aldi. Amac degil, arac olarak kullaniyor.

1995yilindan beri elimdeki imkan dahilinde kendimce dergilerim var. Ama hatirladigim tek 205 lacivert ofsetli 1.9jantli dimmali 205. Buda galiba sizin degil, yani bu forumdaki kisilerin cogu sizi tanimiyor. Buda nesil olarak gayet dogal.

Yukarda yazdiklarim sizin icin tabiki önemsiz, ama bunun benim ekmege agu dememle alakasi yok.şahsim adina bilgi benim icin altin olup, bunu bizden mahrum birakiyorsunuz. merak ettigim 2 konu var.

Sizden birsey istedim abi, birazda merakim var. O yillarda cok sey yapmissiniz ama hic birsey paylasmiyorsunuz. (Yada ben gormedim)
O yillardaki yaptiklariniza bakarak belki birseylerden ilham alacagiz? Bu forumda olma amacim deneyimlerden paylasilan dogru bilgilere ulasmak. Sizin o yillarda yaptiginiz tabiki cok kisinin hayalinde bile yoktu bunu zaten kabul ediyoruz ama niye sürekli yaş muhabbetine taktiniz onuda anlamadim, üzgünüm :(

Son olarak agiz aliskanligi proje araci, araclarimiza yillar önce yapilmis olan nacizhane 1-2 eklemenin adina sizde ne demeliyiz? Yani project cars yerine modified cars falanmi?

Önerinizi bekliyorum abi. İyi aksamlar
Bu arada adiniz neydi?

portakal dalında olduğun zaman yatık weberli arabam vardı. weberleri nasıl mı aldım yada nasıl mı buldum. İngilterede bir yer vardı satan. teleks ile adamlara yazarak olup olmadığını öğrendim. sonra bir alman vardı hörmann diye ona gene teleks ile yazarak bir kam mili ve emme manifoldu sipariş verdim ingiltereye gönder diye. kalktım gittim ingiltereye bütün hepsini aldım koltuğumun altına geldim. bu işleri yaparken gördüğümüz bir zenginlik şimdi öyle bir zenginlik yok. bunları görmeden bu işleri yapınca çok da uğraşılmış gelmediği için bana ben böyle düşünüyorum. şimdi akıllı telefonundan bile sipariş veriyorsun. Bu adada ben bunları yaptığımda etrafımda bu arabalara sahip olanlar vardı bende onlardan gördüm yaptım. Şimdi sorarım size bu bir projemiydi.
205 lere gelince ben etraftaki diğerleri ile ilgilenmiyordum. dediğin dimma kitinden birine getirmiştim. açıkcası o tipde bir 205 ile dolaşacaksam T16 olmalı diye düşündüğümden hiç o tür bir modifikasyona girmedim.
modifikasyon işlerinde tabiki fikirlerimi söylüyorum. Ama anlayana. israrla hayallere kapılmış yada elindeki malı birine satmaya çalışan gördümmü ilgilenmiyorum.

zenginlikden anlatmaya çalıştığım paralı pullu olan değil.

mkerim abi sende biraz kıskançlık mı var ? bizim zamanımızda o yoktu bu yoktu şu yoktu şimdi ki nesil çok şanslı her istediğini 1 tık ile kapısına getirtebiliyor diyorsun yanlış anlamadıysam ? Ayrıca sizin zamanınız daha güzelmiş ama kıymet bilinmemiş hiç weberler dellartolar falan havada uçuşmuş o senelerde :) eğe ile dereceli egzantrik yapan adam tanıyorum o senelerden kalma :) Şimdi kim niye uğraşsın böyle şeylerle abi... 1984 te Turbo doğan yapmışsınız ne güzel helal olsun o senelere göre büyük başarı fakat araba ne kadar yürüdü o da önemli :)

Benim babam eski rallici 5-6 sene yarışlara girdi her yarıştan sonra komple motor yapıyorlarmış arabaya şimdi kimsenin ne zamanı var bunlara nede parası... (TR de 2-3 kişi hariç)

Proje arabası diyede bu linktekine derim ben...

http://www.techturkey.com/forum/project-cars/125197-subaru-impreza-22b-prime-build-by-garage-764-a.html

bu yapmaya çalıştıklarını zaten yaptım. neden kıskanayım ki. güncel olarak bile herkesin kıskandığı otomobiller garajımda duruyor.
bizim yaptığımız turbo tofaşlar hiç bozulmuyordu. zaten o zamanlar bir arabanın ömrü iki sene olduğunu düşünenler tarafından kullanıldığından hiç sorun yoktu. kendi arabam için söyleyeyim. Yaklaşık 2 sene kullandım hergün tam gaz olmak kaydı ile. ne yolda kalma ne de bir sorun yaşamadım. bu zihniyet meselesi. yapmış olmak için ayrı kullanmak için yapmak ayrı. şimdiki yapılanlara fermuarlı motor diyorum. her gün açıp kapatıyorlar.

Egolar tavanda gene :) proje araci denmesi icin yapilmamis, zorlayici emek isteyen araclar gormek istiyorsunuz tamam dogru ama burda konuyu acan adamlar kendilerine gore aciyorlar. İlk bu islere basladiginizda cart diye sifirdan şasi imal edip arac yapmis havalarina giriyorsunuz. Biri gider escort toplar, komple soyar, boyar eder restorasyon yapar proje der, biri gider ust kapak yapar proje der ama ona gore projedir. Bana sorsan bi *** degil ayri konu ama o adam icin proje, neden hevesi kirilsin ki? Siz zamaninda proje araci yapmissinizdir misal ornk veriyorum turbo uygulamasi yapmissinizdir size gore projedir belki yine bana gore bir *** degildir.

Sizin mantiginiza gore soyle proje yapmayan konu acmasin :)

An Example of Truly Impressive Turbo Engineering (http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1575817-An-Example-of-Truly-Impressive-Turbo-Engineering)

Artik yapilmayan diye birsey yok. Mesele kişinin ne yapabildigi. O yuzden her project car konusu (yonetimce onaylanan) gelecekte daha guzel araclarin yapilmasi icin ornek oluyor. İnsanlar arastirmadikca, ogrenmedikce, baskasinin yaptiklarini gormedikce bir arpa boyu ilerleyemeyiz. Bazi ulkelere bakin fiber cenneti. Neden baska birsey yapan yok size gore taklit bile olsa..

her proje yapan, ilk ben yaptım derse siz ne dersiniz.

slowmotion
18-05-2014, 09:49
Peki abi, senin bu konudan cevabini alamadigin gibi bende alamadim. Tesekkurler, iyi pazarlar dilerim

Maxiboost
18-05-2014, 11:56
portakal dalında olduğun zaman yatık weberli arabam vardı. weberleri nasıl mı aldım yada nasıl mı buldum. İngilterede bir yer vardı satan. teleks ile adamlara yazarak olup olmadığını öğrendim. sonra bir alman vardı hörmann diye ona gene teleks ile yazarak bir kam mili ve emme manifoldu sipariş verdim ingiltereye gönder diye. kalktım gittim ingiltereye bütün hepsini aldım koltuğumun altına geldim. bu işleri yaparken gördüğümüz bir zenginlik şimdi öyle bir zenginlik yok. bunları görmeden bu işleri yapınca çok da uğraşılmış gelmediği için bana ben böyle düşünüyorum. şimdi akıllı telefonundan bile sipariş veriyorsun. Bu adada ben bunları yaptığımda etrafımda bu arabalara sahip olanlar vardı bende onlardan gördüm yaptım. Şimdi sorarım size bu bir projemiydi.
205 lere gelince ben etraftaki diğerleri ile ilgilenmiyordum. dediğin dimma kitinden birine getirmiştim. açıkcası o tipde bir 205 ile dolaşacaksam T16 olmalı diye düşündüğümden hiç o tür bir modifikasyona girmedim.
modifikasyon işlerinde tabiki fikirlerimi söylüyorum. Ama anlayana. israrla hayallere kapılmış yada elindeki malı birine satmaya çalışan gördümmü ilgilenmiyorum.

zenginlikden anlatmaya çalıştığım paralı pullu olan değil.

bu yapmaya çalıştıklarını zaten yaptım. neden kıskanayım ki. güncel olarak bile herkesin kıskandığı otomobiller garajımda duruyor.
bizim yaptığımız turbo tofaşlar hiç bozulmuyordu. zaten o zamanlar bir arabanın ömrü iki sene olduğunu düşünenler tarafından kullanıldığından hiç sorun yoktu. kendi arabam için söyleyeyim. Yaklaşık 2 sene kullandım hergün tam gaz olmak kaydı ile. ne yolda kalma ne de bir sorun yaşamadım. bu zihniyet meselesi. yapmış olmak için ayrı kullanmak için yapmak ayrı. şimdiki yapılanlara fermuarlı motor diyorum. her gün açıp kapatıyorlar.

her proje yapan, ilk ben yaptım derse siz ne dersiniz.

soylediklerin aslında cok acı verici abi.. eskiden temin zordu yapan sayısı azdı, şimdi temin kolaylastı yapılan arac sayısı arttı. eskisi gibi kalsa hersey illa yapan olacaktı. acı veren konu o zamanda suanda akıllı telefondan parcs gecenlerden tek farkın almak için harcadığın çabaydı abi. ha senden önceki jenerasyonda bizde teleks mi vardı demiştir size. o yoklukta bile gevur gibi kendi egzantiriğini vs kasmamıs kimse adam gibi.

motorların fermuar gibi olmasının sebebi herkesin parca alıp arac yapması ve sizin zamanınızdan fazla güçlerin daha kolay elde edilmesi. adam gibi hessp kitaplı limitleri bilinerek kullanılan ve cok uzun km yapan araclar var. ve eminim sizin zamanınızdan daha uzun dayanıyordur.

ben gormedim her proje yapanın ilk ben yaptım dediğini. Tabi sizin biraz ilk kavramınız farklı olabilir mesela ilk motor yapandan sonra nasıl motor toplarsan topla ilk olmicak. bana goreyse oncekilerden daha verimli arac proje aracıdır. elin oğlu 16-17 sıkıştırma turbo motorla 12.000 devir dönüyor :) biz hala yataklarla cebelleşiyoruz..

keşke sizin jenerasyon daha yenilikçi olup malzeme geliştirselerdi... neyse ki bizim kopyacı jenerasyonda başlıyor ufak tefek.

Frid
18-05-2014, 12:10
yaparlar dan alınmış yeşil el arabasını maviye boyayıp, havalı lastik takmakta bir projedir. arge plan program vardır neticede.

örneklerden yola çıkmak, yapılmışı yapmakta projedir. mevcut alternatifler arasından seçilmiştir.

tool
18-05-2014, 12:25
ben gormedim her proje yapanın ilk ben yaptım dediğini. Tabi sizin biraz ilk kavramınız farklı olabilir mesela ilk motor yapandan sonra nasıl motor toplarsan topla ilk olmicak. bana goreyse oncekilerden daha verimli arac proje aracıdır. elin oğlu 16-17 sıkıştırma turbo motorla 12.000 devir dönüyor :) biz hala yataklarla cebelleşiyoruz..

keşke sizin jenerasyon daha yenilikçi olup malzeme geliştirselerdi... neyse ki bizim kopyacı jenerasyonda başlıyor ufak tefek.

bunlardanda yapan yok hala :D:D

13B turbo rotary Ford Escort MkII - FAST! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=xKLhJWPLMpw)

xplod
18-05-2014, 15:45
Mkerim bey,

Zaman zaman yazdıklarınıza denk geliyorum. Şimdiye kadar ilk kez bu konuda amacınızın ne olduğunu anlamaya çalışarak okudum, maalesef anlamadım.

Kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalışan yaşı sizden küçük olanları desteklemeye mi çalışıyorsunuz?
Onların yaptıklarını beğenmiyorsunuz da daha iyisini yapmaları için mi sert eleştiriyorsunuz?
Geçmişte kendi yaptıklarınızın/bilgi birikiminizin takdir edilmesini mi istiyorsunuz?
Burada sizi rahatsız eden bir iki kişiye inceden ayar vermeye mi çalışıyorsunuz?
Yaşı sizden büyük veya küçük, türkiye'de bu işi imkanları dahilinde yapmaya çalışanları bir seviyeye mi çekmek istiyorsunuz?
Forumda hakettiğiniz saygıyı görmediğinizi mi düşünüyorsunuz?

Bunlar size yöneltilmiş sorular değildi, cevap vermeyin lütfen, sadece yazdıklarınıza anlam verebilmek için ürettiğim ihtimallerden bir kaçı bunlar.
Ben fırsatım olduğunda sizinle tanışmak ve sizin yazdıklarınızı sizi tanıyan biri olarak okumak isterim.

Umarım yazdıklarımı saygısızlık olarak değerlendirmezsiniz zira maksadım bu değil.

Schumi
19-05-2014, 13:53

Yorum ortada. Nasıl anlamak isterseniz o şekilde değerlendirebilirsiniz. İyi yada kötü olarak. Sadece içinde hakaret yok onu bilin.

Şu mavi yakalıların benimle ne dertleri var anlamadım..Kaç aydır sizleri rahatsız etmiyorum lütfen kendi çöplüğünüzde istediğiniz gibi ötün fakat benim adımı kullanmayın..

Orlar, burlar, forumlar hep sizlerin biliyorum özür dilerim fakat isimde benim..

Mavi yakalı tuhaf olmuş ancak siz artık bizler atasözü / deyim olacak kadar foruma mal oldunuz. İsim size aittir ama ben şahsen isminizi bilmiyorum ve bilsemde kullanmam. Nickname ise bu foruma girerken yazmış olduğunuz forum veritabanında bulunan bir kelime. Forumda geçen aidiyeti konusunda felsefi tartışma yaratma niyetim yok.

rodya
19-05-2014, 14:04
Arabana sticker takarsan bu da bir projedir ve senin aracın da proje arabasıdır.
Kıscası projesine göre değişir bu sorduğunuz. Küçük ya da büyük olması ise sadece sizin dışınızdaki kişilerin algısıyla alakalı bir durum. Göreceği takdir de bununla doğru orantılı oluyor.
Çok düz bakmak gerekirse şahin aracına çıkartma adamın temeldeyle fikriyle aracına swap yapıp turbolayıp vs vs yapanlarinki aynı. araç farkı, cepten çıkan para farklı ama kimsenin amerikayı yeniden keşfettiği yok. parayı basıyorsun oluyor. sonra geriye tek bişey kalıyor arabana havalı bi isim koymak.

ontheair
19-05-2014, 14:29
Abi dediklerinin bir kısmına katılıyorum. Aynı marka model otomobiller benzer reçeteler ile toplanıyor. Hepsi ayrı ayı proje olarak değerlendirilmeyebilir. Ama artık yeni bir şeyler denemeye de gerek yok. Ne yaparsan ne olur, araç nerede nasıl tepki verir hepsi önceden kestirilebiliyor. Her reçetenin bir örnek otomobili mevcut. Ama sürücünün becerileri, otomobili nerede kullanacağı gibi faktörler nedeniyle yapılan değişimler otomobilin proje olup olmamasını belirliyor.
Reçetelerin de kombinlenmesi ortaya bambaşka bir otomobil çıkmasını sağlayabiliyor. Ama bir yerde dediğine de katılıyorum. Bunu dünyada ilk kez biz yaptık denilebilecek otomobil sayısı Türkiye için konuşursak bir elin parmaklarını geçmez. Tabi bu dediğim mekanik alanda geçerli. Bİraz ülkemizde teknolojinin geridengelmesi biraz da bu işlerle geç tanışmamız bizi geride bırakan etmenlerden.

Bu arada benim hatırladığım ilk 205 GTi-6'yı Fayman İnce yapmıştı. Dışarıdan standart 1.9'lardan bir farkı olmayan mavi bir 205'ti. Hatta dergideki yazı Fayman Usta'nın ağzından "Umarım bir daha kimse böyle bir işe kalkışmaz" cümlesi bitiyordu. Senin otomobilin bunlardan farklı mıydı?

mkerim
19-05-2014, 14:57
Yorum ortada. Nasıl anlamak isterseniz o şekilde değerlendirebilirsiniz. İyi yada kötü olarak. Sadece içinde hakaret yok onu bilin.

Mavi yakalı tuhaf olmuş ancak siz artık bizler atasözü / deyim olacak kadar foruma mal oldunuz. İsim size aittir ama ben şahsen isminizi bilmiyorum ve bilsemde kullanmam. Nickname ise bu foruma girerken yazmış olduğunuz forum veritabanında bulunan bir kelime. Forumda geçen aidiyeti konusunda felsefi tartışma yaratma niyetim yok.

mavi yakalı ne demek bilmiyorsun anlaşılan. bence google ye sor bakalım ne diyor. öğrenince ne tepki vereceksin bakalım:D

Abi dediklerinin bir kısmına katılıyorum. Aynı marka model otomobiller benzer reçeteler ile toplanıyor. Hepsi ayrı ayı proje olarak değerlendirilmeyebilir. Ama artık yeni bir şeyler denemeye de gerek yok. Ne yaparsan ne olur, araç nerede nasıl tepki verir hepsi önceden kestirilebiliyor. Her reçetenin bir örnek otomobili mevcut. Ama sürücünün becerileri, otomobili nerede kullanacağı gibi faktörler nedeniyle yapılan değişimler otomobilin proje olup olmamasını belirliyor.
Reçetelerin de kombinlenmesi ortaya bambaşka bir otomobil çıkmasını sağlayabiliyor. Ama bir yerde dediğine de katılıyorum. Bunu dünyada ilk kez biz yaptık denilebilecek otomobil sayısı Türkiye için konuşursak bir elin parmaklarını geçmez. Tabi bu dediğim mekanik alanda geçerli. Bİraz ülkemizde teknolojinin geridengelmesi biraz da bu işlerle geç tanışmamız bizi geride bırakan etmenlerden.

Bu arada benim hatırladığım ilk 205 GTi-6'yı Fayman İnce yapmıştı. Dışarıdan standart 1.9'lardan bir farkı olmayan mavi bir 205'ti. Hatta dergideki yazı Fayman Usta'nın ağzından "Umarım bir daha kimse böyle bir işe kalkışmaz" cümlesi bitiyordu. Senin otomobilin bunlardan farklı mıydı?

benden sonra yaptılar o işi. benimki orijinal motoru mi 16 ya çevirme şeklinde oldu. onlar s16 motorunu alıp olduğu gibi arabaya taktılar. farklı bir de ecu almışlardı. MBE yazıyordu galiba. en sonunda benim arabayıda alıp 2 arabadan bir tane yaptılar.:)

Schumi
19-05-2014, 15:01
mavi yakalı ne demek bilmiyorsun anlaşılan. bence google ye sor bakalım ne diyor. öğrenince ne tepki vereceksin bakalım:D

Okuduğunuzu yorumlarken bile beyniniz bizden farklı çalışıyor. Benim yorumumdan mavi yakalı ne demek onu bilmediğim manasını çıkartmak için nöronlarınız çok fazla kalori harcamaya ihtiyaç duymuştur. İsmi lazım değil (!) ile gereksiz bir diyaloga başlamamak için yaşına verip uğraşmadım ancak görüyorum ki artık aynı şeyi sizede uygulamam gerekicek.

tool
19-05-2014, 15:35
Okuduğunuzu yorumlarken bile beyniniz bizden farklı çalışıyor. Benim yorumumdan mavi yakalı ne demek onu bilmediğim manasını çıkartmak için nöronlarınız çok fazla kalori harcamaya ihtiyaç duymuştur. İsmi lazım değil (!) ile gereksiz bir diyaloga başlamamak için yaşına verip uğraşmadım ancak görüyorum ki artık aynı şeyi sizede uygulamam gerekicek.

amcalarla bol sans :D:D

shkodra
19-05-2014, 18:00
Arkadaşlar üşenmedim gogle hocaya sordum.

Mavi yakalı demek çalışarak emek vererek evini geçindiren kardeşlerime denirmiş.

İnanın böyle olduğunu bilseydim bu forumda ismi Mavi Renk ile yazılı olan hiç bir kişiye Mavi Yakalı demezdim böylelikle gerçek Mavi yakalı kardeşlerimin hakkını yemezdim gerçek Mavi Yakalılara hakaret etmiş olmazdım..

Benim gözümde bu forumda ismi Mavi Renk te yazılı olanlar kendilerini bu forumun sahipleri bizleride onların köleleri olarak gördükleri için onlara özel isim vereyim demiştim.. Onlar bizim başımızın tacı, saygıdeyer büyüklerimiz, bu çöplüğün kralları, bu yüzden bu değerli kişilerin özel isimleri olmalı diye düşündüm..

ontheair
19-05-2014, 19:01
Mavi renkli nicklere bir isim vermenize gerek yok. Onlara zaten moderatör veya yönetici deniliyor.

dragon07
19-05-2014, 19:15
bn bu mkerime sürekli küfür ediyorum iyi bişiymi yapıyosun diye sorucak olursanız EVET iyi bişiy :)

Low-Rider
19-05-2014, 19:20
Arkadaşlar üşenmedim gogle hocaya sordum.

Mavi yakalı demek çalışarak emek vererek evini geçindiren kardeşlerime denirmiş.

İnanın böyle olduğunu bilseydim bu forumda ismi Mavi Renk ile yazılı olan hiç bir kişiye Mavi Yakalı demezdim böylelikle gerçek Mavi yakalı kardeşlerimin hakkını yemezdim gerçek Mavi Yakalılara hakaret etmiş olmazdım..

Benim gözümde bu forumda ismi Mavi Renk te yazılı olanlar kendilerini bu forumun sahipleri bizleride onların köleleri olarak gördükleri için onlara özel isim vereyim demiştim.. Onlar bizim başımızın tacı, saygıdeyer büyüklerimiz, bu çöplüğün kralları, bu yüzden bu değerli kişilerin özel isimleri olmalı diye düşündüm..

yaw he he .

MiaMi
19-05-2014, 19:22
eminmisin sen deme bari :)

@ son olarak proje kavramı kişiye özeldir ben jant takarım projedir ben 100k harcarım sana proje odur proje = kişinin yaptığıyla ilgili mutluluğudur bide bu 40 yaşlarında insanlarda hep ah bizim zamanımızda şu vardı bu vardı olayına hasta oluyorum aramda sizle dağlar kadar yaş fark yok hala güncel şeyler yapabiliyoruz :) eskiyi bırakın lütfen

fena hırslıyım aslında ama şu ev olayı olunca gram hareket edecek yer kalmadı :)

turbo16
19-05-2014, 19:37
9-10 sene sonra böyle konular açarsam simdiden özürdiliyorum forum sakinlerinden:)

Schumi
19-05-2014, 22:56

Köle dediğinin boynunda tasması olur özgür iradesi ile gitmesi engellenir. Sana bizden tasma takam olmadığı için Çıkış Yap tuşu yukarıda. Alt+F4'de kullanabilirsin. Evet doğru anladın sana kibarca (!) ..... diyorum. Tutan bir sahibin, efendin yok burada düşündüğünün aksine.

halilkarakas
19-05-2014, 23:26
Mkerim bey,

Zaman zaman yazdıklarınıza denk geliyorum. Şimdiye kadar ilk kez bu konuda amacınızın ne olduğunu anlamaya çalışarak okudum, maalesef anlamadım.

Kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalışan yaşı sizden küçük olanları desteklemeye mi çalışıyorsunuz?
Onların yaptıklarını beğenmiyorsunuz da daha iyisini yapmaları için mi sert eleştiriyorsunuz?
Geçmişte kendi yaptıklarınızın/bilgi birikiminizin takdir edilmesini mi istiyorsunuz?
Burada sizi rahatsız eden bir iki kişiye inceden ayar vermeye mi çalışıyorsunuz?
Yaşı sizden büyük veya küçük, türkiye'de bu işi imkanları dahilinde yapmaya çalışanları bir seviyeye mi çekmek istiyorsunuz?
Forumda hakettiğiniz saygıyı görmediğinizi mi düşünüyorsunuz?

Bunlar size yöneltilmiş sorular değildi, cevap vermeyin lütfen, sadece yazdıklarınıza anlam verebilmek için ürettiğim ihtimallerden bir kaçı bunlar.
Ben fırsatım olduğunda sizinle tanışmak ve sizin yazdıklarınızı sizi tanıyan biri olarak okumak isterim.

Umarım yazdıklarımı saygısızlık olarak değerlendirmezsiniz zira maksadım bu değil.

sorular cuk oturdu biz izleyici olaraktan :icon_tup:

erdem325
19-05-2014, 23:43
ne amacsiz bi konudur anlamadim gitti..

Vts_Power
19-05-2014, 23:49
biri bu amcalara tarih olduklarını anlatsın :)

205 205 çokmu iş başardığınızı sanıyorsunuz??. mi 16 motorunu kendi beyin tesisatıyla takmanın veya 1.9 bloğa mi16 kapak takmanın büyük projemi olduğunu sanıyorsunuz?? kendi standalone beyininizi takıp beyin programı yaptınızmı? o tarihi enjeksiyon sistemlerinden kurtulmayı başardınızmı? maf veya k-jet sistemine mahkummu kaldınız?? aracınızı alkolle çalıştırdınızmı mesela?

sizin bilgileriniz sınırlı kabul edin. burdaki arabaları gördükce wayy be zamanında o imkanlarla biz neler yaptık hiçbirisi takdir görmüyor zengin züppeleri paralarıyla hava atıyor falan demeyin.

1996 yılında 1994 1.9 205 im vardı. ingiltereden dereceli eksantrik ve chip getirtmiştik. spor yay ve kısa ayna mahruti vardı. bana göre o yılda projeydi ama şu an için proje değil. bilinçsiz bi şekilde para verip aldığımız yazılımın içinde ne olduunu bilmediğimiz bir chip vardı. kaç afr de yuruyorduk onu biile bilmeden takmıştık. o yıla göre arabam uzaya çıkıyor sanıyordum. ama şu an aynı setup la arabam dursa burdaki arabalar pokemon ederdi.

burdaki insanlar çok güzel arge yapıyor bence ve bu sizi rahatsız etmesin.harika işler çıkıyor.

küçük bir örnek verirsek ben tr de ilk dog box u kendi aracım için ürettim.bunuda proje olarak paylaştım mesela.

bence git bulaşma bu forum diğerleri gibi değil.. pejo forumlarına bmw forumlarına falan takıl, oralarda ekmek çıkar sana.

amacınız aklına estikce konu açmak ve polemik yaratmak gibi görünütor. gördünmü bebelere yine ızdırap oldum gibi düşünebilirsiniz. Ama bence komik oluyor bey abicim yapmayın.

Kakus
19-05-2014, 23:52
Konuyu şaşkınlıkla takip ediyorum.

En ufak dikkat kaybı yaşamadan, aynı şaşkınlıkla takip ediyorum. Çok garipleşiyor, öyle ki bitsin istemiyorum bu konu.

mkerim
20-05-2014, 07:34
biri bu amcalara tarih olduklarını anlatsın :)

205 205 çokmu iş başardığınızı sanıyorsunuz??. mi 16 motorunu kendi beyin tesisatıyla takmanın veya 1.9 bloğa mi16 kapak takmanın büyük projemi olduğunu sanıyorsunuz?? kendi standalone beyininizi takıp beyin programı yaptınızmı? o tarihi enjeksiyon sistemlerinden kurtulmayı başardınızmı? maf veya k-jet sistemine mahkummu kaldınız?? aracınızı alkolle çalıştırdınızmı mesela?

sizin bilgileriniz sınırlı kabul edin. burdaki arabaları gördükce wayy be zamanında o imkanlarla biz neler yaptık hiçbirisi takdir görmüyor zengin züppeleri paralarıyla hava atıyor falan demeyin.

1996 yılında 1994 1.9 205 im vardı. ingiltereden dereceli eksantrik ve chip getirtmiştik. spor yay ve kısa ayna mahruti vardı. bana göre o yılda projeydi ama şu an için proje değil. bilinçsiz bi şekilde para verip aldığımız yazılımın içinde ne olduunu bilmediğimiz bir chip vardı. kaç afr de yuruyorduk onu biile bilmeden takmıştık. o yıla göre arabam uzaya çıkıyor sanıyordum. ama şu an aynı setup la arabam dursa burdaki arabalar pokemon ederdi.

burdaki insanlar çok güzel arge yapıyor bence ve bu sizi rahatsız etmesin.harika işler çıkıyor.

küçük bir örnek verirsek ben tr de ilk dog box u kendi aracım için ürettim.bunuda proje olarak paylaştım mesela.

bence git bulaşma bu forum diğerleri gibi değil.. pejo forumlarına bmw forumlarına falan takıl, oralarda ekmek çıkar sana.

amacınız aklına estikce konu açmak ve polemik yaratmak gibi görünütor. gördünmü bebelere yine ızdırap oldum gibi düşünebilirsiniz. Ama bence komik oluyor bey abicim yapmayın.

güzel proje imiş cip takılması söz konusu olmayan arabaya çip takmak. 205 de çip nereye takıldı onu merak etmedim değil.hatta çok da değişik geldi. acaba araba ne idi diye.
kendinde söylüyorsun bu gün bu işler proje değil diye. ben ne söylemişim acaba. bu gün bilgi paylaşımının sınırsız olduğu bir ortamda hala 205 ime çip taktım demekle hangi sınırlarda kaldığını göstermişsin. o zamanlarda ms falan çok aradık ama daha yapım aşamasında idi satmıyorlardı malesef. yada arabanın üzerindeki sistem ile motoru çalıştıramayanların başvurduğu bir yöntemmi o beyini değiştirmek. önemli olan arabanın orijinalliğini bozmadan yapmak olan bir proje olmasın sakın o. ayrıca madem beğenmedin, sen o zaman egzantrik ve her nasıl oldu ise çip takdıysan arabana daha kolay olan mi 16 motoru koysaydın. bu şekilde düşünen biri ben yapamadım diyebilse zaten kimbilir neler olurdu. dog box a gelince eğer oldu da kırılıp dökülmeden gidebildiyse zaten senin buralarda kıymetini bilmiyorlar derim. zaten sen yüzyılın projesini yapmışsın 205 de kullanılan L-jetronic e çip takmışsın. Ama kabahat senin değil ingilizin. kim bilir çip diye ne gönderdi sana. sen uzaya giderken biz nereye gidiyorduk acaba. sen serisi bitmiş otomobil ile uğraşırken bende daha buralarda olmayan 6 vitesli olan arabalar ile uğraşıyordum. yeni seri olanlardan. bu söylediklerim kendi yaptıklarım ile doğrudan alakalı değil. millet sadece benim yaptıklarımı anlattığımı zannediyor. zamanında otomobiline binip ingiltereye giderek modifiye ettirenlerden tutun belçika da bmw otomobilini modifiye edenlere kadar çok geniş bir meraklı vardır etrafta. 80 li yıllardan bahsediyorum.

ghibli06
20-05-2014, 08:39
güzel proje imiş cip takılması söz konusu olmayan arabaya çip takmak. 205 de çip nereye takıldı onu merak etmedim değil.hatta çok da değişik geldi. acaba araba ne idi diye.
kendinde söylüyorsun bu gün bu işler proje değil diye. ben ne söylemişim acaba. bu gün bilgi paylaşımının sınırsız olduğu bir ortamda hala 205 ime çip taktım demekle hangi sınırlarda kaldığını göstermişsin. o zamanlarda ms falan çok aradık ama daha yapım aşamasında idi satmıyorlardı malesef. yada arabanın üzerindeki sistem ile motoru çalıştıramayanların başvurduğu bir yöntemmi o beyini değiştirmek. önemli olan arabanın orijinalliğini bozmadan yapmak olan bir proje olmasın sakın o. ayrıca madem beğenmedin, sen o zaman egzantrik ve her nasıl oldu ise çip takdıysan arabana daha kolay olan mi 16 motoru koysaydın. bu şekilde düşünen biri ben yapamadım diyebilse zaten kimbilir neler olurdu. dog box a gelince eğer oldu da kırılıp dökülmeden gidebildiyse zaten senin buralarda kıymetini bilmiyorlar derim. zaten sen yüzyılın projesini yapmışsın 205 de kullanılan L-jetronic e çip takmışsın. Ama kabahat senin değil ingilizin. kim bilir çip diye ne gönderdi sana. sen uzaya giderken biz nereye gidiyorduk acaba. sen serisi bitmiş otomobil ile uğraşırken bende daha buralarda olmayan 6 vitesli olan arabalar ile uğraşıyordum. yeni seri olanlardan. bu söylediklerim kendi yaptıklarım ile doğrudan alakalı değil. millet sadece benim yaptıklarımı anlattığımı zannediyor. zamanında otomobiline binip ingiltereye giderek modifiye ettirenlerden tutun belçika da bmw otomobilini modifiye edenlere kadar çok geniş bir meraklı vardır etrafta. 80 li yıllardan bahsediyorum.

ben de konuyu anlamaya çalışıyorum... o zamanlar insanlar serisi bitmiş arabalarla uğraşırken siz hiç kimsenin sahip olmadığı araçlara sahipmişsiniz ve de onları modifiye ediyormuşsunuz... şimdilerde ise çoğunluk sıradan her yerde bulunabilir araçları modifiye ediyor (size göre) ve buna da proje diyor, sizin de canınız sıkılıyor... isteyen istediğini yapsın istediği adı koysun, sizin yeni nesle tavsiyeleriniz varsa, neyi nasıl yapacaklarını söyleyecek bilginiz varsa yazarsınız, yanlış yapılanlar var ise uyarırsınız o kadar...

SerkanYazgan.
20-05-2014, 08:48
Bence böyle bir konu açıp forumda sinir zıplatacağınıza geçmişte yaptığınız projeleri ve zor şartlarını anlatan bir konuyu detaylı şekilde açsaydınız, gençlerin şuan ne kadar şanslı olduğunu hissettirip tüm forumun takdirini toplardınız. Siz insanın hevesini kırıyorsunuz ya da egonuzu tatmin ediyorsunuz.

Maxi
20-05-2014, 08:49
konunun nereye gideceği belli
nasılsa küfürleşmeler başlayacak, insanlar kırılacak falan filan...
şimdiden kilit