Orijinalini görmek için tıklayınız : Plexiglass çeşitleri ?
Mikrop_Ali
16-05-2014, 17:31
Bu malzeme hakkında bilgisi olan veya kaç çeşidi olduğunu özelliklerinin ne oldugunu bilen eden bu sektörde çalışan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Ankara Ostimde bikaç yerde bulabiliyorum malzemeyi fakat çok sert ve kırılgan herhangi bir işlem yapmaya kalktığınızda veya yanlış bir dokunuşta hemen çatlama ve kırılma meydana geliyor.
Bana lazım olan daha esnek ve yapılacak işlemlere daha dayanıklı olan şeffaf plexiglass'tır nerden buluruz? yada ne diye aramalıyız farklı bir adı varmıdır ?
örnek vermek gerekirse bazı motorsikletlerin ön camları malzeme kalitesi olarak iyi duruyor ve eğim verilmiş
http://image.dhgate.com/albu_366162426_00/1.0x0.jpg
Isıya maruz bırakıldığı vakit esnetilebilinir. Vakt-i zamanında reklamcılardan alıyorduk.
Isıtmak içinde mikrodalga fırın kullanabilirsiniz.
ProdriveSTI
16-05-2014, 17:44
Leylon kurtarmadı mı. :D
Mikrop_Ali
16-05-2014, 17:50
Isıya maruz bırakıldığı vakit esnetilebilinir. Vakt-i zamanında reklamcılardan alıyorduk.
Isıtmak içinde mikrodalga fırın kullanabilirsiniz.
oda aklımda fakat fotodaki kadar aşırı bir esneme yapılmıcak.
malzeme kalitesi olarak kötü bizim bulduklarımız sunroof iptali için kullanıcam esneklikten çok daha kaliteli olması gerekiyor.
Leylon kurtarmadı mı. :D
istediğim plexiyi bulamazsam yine leylon yapıcam tavanı
Plexiglass,lucite ve lexan Draglarda kullanılabiliyor yurtdışında legal olarak.Kalınlık olarak ise 1/8 inch olmalı.Lexan tercih etmek daha doğru daha sağlam ve kırılganlığı az tabi biraz daha fiyatıda kalın :)
Mikrop_Ali
16-05-2014, 18:06
Plexiglass,lucite ve lexan Draglarda kullanılabiliyor yurtdışında legal olarak.Kalınlık olarak ise 1/8 inch olmalı.Lexan tercih etmek daha doğru daha sağlam ve kırılganlığı az tabi biraz daha fiyatıda kalın :)
iki malzemeyede baktım şimdi google'dan lexan benim aradığım örnekleri gördüm Tr'de bulma imkanımız varmı :cool: ?
oda aklımda fakat fotodaki kadar aşırı bir esneme yapılmıcak.
malzeme kalitesi olarak kötü bizim bulduklarımız sunroof iptali için kullanıcam esneklikten çok daha kaliteli olması gerekiyor.
istediğim plexiyi bulamazsam yine leylon yapıcam tavanı
Sunroof u iptal ederken plexi yada türevleri pek sağlıklı olmaz güvenli değiller ...
karakoyde bulur yollarım ıstersen
malzeme plexi . ısıtarak hertürlü şekli verirsin soğuduğunda ise kırılgan hal alır tekrar. her renk tonunda bulunuyor.
Skyhawk34
16-05-2014, 18:41
malzeme plexi . ısıtarak hertürlü şekli verirsin soğuduğunda ise kırılgan hal alır tekrar. her renk tonunda bulunuyor.
organ lazımsa gönderelim buradan ömer yardımcı olsun nasıl istiyorsan o biçimde :)
eğer orada derdini anlayan yoksa :)
Mikrop_Ali
16-05-2014, 19:01
Sunroof u iptal ederken plexi yada türevleri pek sağlıklı olmaz güvenli değiller ...
crx'de sunroof sıkıntılı bir parça abi zaten uçma riski var herzaman. uzun süredir plexi kullanıyorum sunroof yerine güvenlik bakımından haklısın sorun olabilir. geçici bir çözüm olarak kullanıcam ileride cam tavan yapıcam.
karakoyde bulur yollarım ıstersen
abi ordan uzak olur tuzlu olur kargosu fılan malzemeden bikaç arkadaşada lazım plaka halinde alıcaz çünkü.
işte bana o kırılanlardan değil daha dayanıklı olandan lazım renksiz şeffaf olucak.
organ lazımsa gönderelim buradan ömer yardımcı olsun nasıl istiyorsan o biçimde :)
eğer orada derdini anlayan yoksa :)
kanka ist uzak olur Ankara'da bilen varsa satılan yeri gidip görüp alıcam.
BthnKrkt
16-05-2014, 19:12
Solid policarbon. YArıs aracında camları kontrol ederken pense ıse camın kösesınden kıvırıyor teknik kontrolcu. cok saglam malzemedir
kırılgan dediğime bakma :) pleksi öyle cam gibi kırılmaz, çok esner. :) ankaradaki reklamcılara git vardır herbirinde :)
İsterseniz pazartesi günü, pleksi imalatı yapan bir firmanın numarasını verebilirim.
CasabLanca
16-05-2014, 19:35
redlinea kartlık isimlik yaptırdığımız yer var ostimde büyük firma, ramazana sor ya da birlikte gidelim kanka
freelife
16-05-2014, 19:41
sunroofun şekli nasıl ne kadar bir kıvrım verilmesi lazım ?
Mikrop_Ali
16-05-2014, 21:34
Solid policarbon. YArıs aracında camları kontrol ederken pense ıse camın kösesınden kıvırıyor teknik kontrolcu. cok saglam malzemedir
evet işte o işimi görür.
kırılgan dediğime bakma :) pleksi öyle cam gibi kırılmaz, çok esner. :) ankaradaki reklamcılara git vardır herbirinde :)
reklamcılara bakıcam.
İsterseniz pazartesi günü, pleksi imalatı yapan bir firmanın numarasını verebilirim.
Ankara içi ise pm bekliyorum
redlinea kartlık isimlik yaptırdığımız yer var ostimde büyük firma, ramazana sor ya da birlikte gidelim kanka
Beraber gidelim kanka halledelim özledim senide :D
sunroofun şekli nasıl ne kadar bir kıvrım verilmesi lazım ?
çok fazla eğim yok
http://img122.imageshack.us/img122/6426/dsc01071al9.jpg
Reklam tabelası yapan yerlerde polikarbon diye iste. Normal plekside hatırı sayılır miktarda esniyor. Sıkınt olmaz. Ancak çok çabuk çiziliyor. Sık değiştirmen gerekecektir.
Normal sürgülü cam alsanız nasıl olur acaba? Minibüslerin yan camları gibi sürgülü. Hem cam olmuş olur hem işlevsel olur.