Orijinalini görmek için tıklayınız : 95 yılı Şırnak Askerlik Hikaye
LnchCntrl
17-05-2014, 13:32
Biraz geç oldu, ama 1 günde baştan sona okudum..
Hala etkisinden çıkamadım, buyrun bide siz bakın..
inci sözlük (http://inci.sozlukspot.com/w/1995-%C5%9F%C4%B1rnak-askerlik-hikayemi-anlat%C4%B1yorum/@roadrunnersikenjackal)
serkankıvrak
17-05-2014, 13:40
Çok sağlam bir hikaye herkezin okumasını tavsiye ederim..Etkisinden bir kaç gün kurtulamıyorsunuz
GökhanAkdeniz
17-05-2014, 13:41
Ohh barış abi nin hikayesi, bi ara birisi çalıp kitap yapmaya çalıştı ondan ara verdi kendisi, geçen sene okumuştum.
Fon müziğini cem karaca kerkük zindanı yapın öyle dinleyin.
serkanOC
17-05-2014, 14:03
bende diyorum bi kopukluk var.. 360 sayfaymış ya la..
LnchCntrl
17-05-2014, 14:06
Bu sadece Barış Astek'in yazdığı bölümler, o yüzden 50 sayfacık :)
Dönem efsane komutan Osman Pamukoğlu'nun K. Irak'a yaptığı muhteşem operasyonu zamanını içeriyor.
Yer yer çok duygulandım, çok güldüm. Muhteşem bi hikaye, bilinçle okunursa birçok gerçeğide anlatıyor.
incide çok güzel hikayeler oluyor.başlıyorum şimdi
Akın Sarıkaya
17-05-2014, 14:13
adamın a. koyar, çok iyi hikayedir.
Daha önce okumuştum, şimdi son iki sayfayı tekrar okudum tekrar ağlattı.
Burak K.
17-05-2014, 15:22
Sıkıntılı bi hikaye. 3-4 kere okumuşluğum vardır... İnsanı mahvediyor. Hikayenin sonundaki topuk parçalanma kısmını okuyunca kendi topuğumda bile yanma hissediyorum. :)
şimdi bitti yamuldum yeminle
PROMINENT
17-05-2014, 15:58
ozamanı anlatanen iyi hikayedir..
"bide mesela aklıma geldi yazayım bolu dağ komando doğuya gelirken genelde yürüyerek gelir dağlardan intikal halinde. "
?????? :)
O hikayeyi canli canli sozlukte takip eden tayfaydik.
İnsanin icini yakar. Hele ki su zamanlarda
Okumaya basladim, bakalim nasil sona erecek. Simdiden surukleyici. Askere giderayak farkli moda soktu biraz.
RafetAraç
17-05-2014, 19:52
Gerçekten yaşanmış bir olayimi anlatıyor
Linki bitek ben mi acamadim acaba
İbrahim33
17-05-2014, 20:17
Okumaya basladim, bakalim nasil sona erecek. Simdiden surukleyici. Askere giderayak farkli moda soktu biraz.
Askerde o moddan çok kolay çıkarsınız , merak etmeyin :)
bu arada daha önce neden görmemişim ben bunu , çok güzelmiş , başladım okumaya.
Gerçekten yaşanmış bir olayimi anlatıyor
tabiki..
okurken bile tutmayın lan gidiyorum sınıra moduna giriyor insan
bende okumaya başladım, hadi hayırlısı :)
lethaldoze
17-05-2014, 20:57
Çok sağlam hikayeydi. Ne okumuştuk be...
Saat 6 gibi basladim okumaya saat 22.00 olmus. Cok iyi kesinlikle
Hayırlı olsun kardeş internet bağlatmışsın.
Slipshod
17-05-2014, 21:21
bi oturdum 15 sayfa okumuşum. gözüm ağrıdı ara verdim
LnchCntrl
17-05-2014, 21:37
Siz beğendikçe bende mutlu oldum :)
Arkadaşlar, bolu'dan yürüme olayı nedir bilmiyorum. Belki çok yürüdüklerini kastetmek amacıyla mübalağa etmiş olabilir. Ama Yüksekova'dan K.Irak'a yürüldüğü gerçek..
Çok göğsüm kabardı, NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE, Taşına toprağına kurban bu vatanın..
Yürüme olayını abimden biliyorum Isparta Dağ Komandoda 1 gecede 70 km yol yürümüşler :) Şimdi bize çok uzak gelir hatta duydum inanmadım ama insanı şartlardan çıkıyorlar bi süre sonra.
Siz beğendikçe bende mutlu oldum :)
Arkadaşlar, bolu'dan yürüme olayı nedir bilmiyorum. Belki çok yürüdüklerini kastetmek amacıyla mübalağa etmiş olabilir. Ama Yüksekova'dan K.Irak'a yürüldüğü gerçek..
Çok göğsüm kabardı, NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE, Taşına toprağına kurban bu vatanın..
kastetmek amaçlı değil gibi çünkü 2 kere falan belirtmiş onu soru üzerine.
paylaştığından beri okuyorum şu saate kadar,güncel hayatta da çok senaryolar kurduğum bi kaç olay hakkında bilgi edindim
-Ya operasyon tvlerde veriliyor adamların haberi olarak operasyon mu yapılır diyordu ben dahil çoğu kişi,
mesela burda operasyon tv ye çıktığında biz 2.3. günü bitirmiştik vs yazmış..
paylaşım için sağol eline sağlık
Faruk_Vtec
17-05-2014, 23:59
komando eğıtımı almak ve doğuda askerlik yapmak zor deıl ımkansızı başarmaktır :) aslında ılk etapta zor, eğıtımler yaşananlar tahmın edilebılecek cinsten bıle deıl ama zmnla normal rutın bı hale gelıo..
yazılanlara bıraz goz gezdırdımde gerçekten orada kı duyguları yazmış arkadaş, bu tarz bı askerlik geçıren kışıler bu olayları ara arada olsa hatırlar, bı ortamda bı mekanda bı muzıkte vb hıç ummadığı bı anda aklına gelır, çok farklı duygulardır, orada yaşananlar askerlik deıldır farklı bı hayat farklı bı dünya resmen, hanı 'anlatılmaz yaşanır' derler yaa aynen oyle saatlerce anlatılsa günlerce konuşulsa bıle o ortam o ambıyans hıssedılemez..
doğuda askerlik yapan herkesın psıkolojısı kalıcı olarak bozulur (belkı maxımum %5 dır ama) hayatta farklı bakmayı oğrenır, askerlik sonrası onu yepyenı bı hayat bekler dığer ınsanların goremedığı hayal edemedığı şeylerı gormuş olmak hıssetmış olmak bambaşka bı duygudur, çunku oralarda hergun maceralı geçer, hayatın boyunca unutmazsın..
Allah oradaki ınsanlara ve tum askerlerımıze yardımcı olsun..
Faruk_Vtec
18-05-2014, 00:05
kastetmek amaçlı değil gibi çünkü 2 kere falan belirtmiş onu soru üzerine.
paylaştığından beri okuyorum şu saate kadar,güncel hayatta da çok senaryolar kurduğum bi kaç olay hakkında bilgi edindim
-Ya operasyon tvlerde veriliyor adamların haberi olarak operasyon mu yapılır diyordu ben dahil çoğu kişi,
mesela burda operasyon tv ye çıktığında biz 2.3. günü bitirmiştik vs yazmış..
paylaşım için sağol eline sağlık
operasyonu hıç kımse bılemez tahmın edemez yada önceden belirlenmez, operasyona bı anda karar verılır ve operasyona gıdecek askerlerın tam techızatlı olarak hazırlanması ıçın sadece 5dksı vardır.. :)
thedevil
18-05-2014, 00:34
Ulan kıza çok üzüldüm yaaa.....
Geçmiş kötü anılarla dolu olunca, anmak o kadar kötü, pişman hissettiriyorki. En kötüsüde elden birşey gelmiyor bu sefer düşündükçe, irdeledikçe bugünü yaşayamaz hale geliyorsunuz. Keşke geçmişte sadece güzel anılar olsa
hikayeden ufak paylaşımlar yapayım biraz :)
çocuğun bastığı yerleri kesmeye çalışıyorum oralara basıyorum yani, ulan zaten elinde dedektör var, sana o mayın gelene kadar çoktan öter.
ama korku işte,
gene ilerledik bir 10 dk kadar, bu gene durdu makinayla uğraşıyo,
dedim ne oldu amk ya ne oldu gene niye durdun neyle oynuyon ikide bir dedim,
komutanım açmayı unutmuşum demez mi,
ben iptal amk.
olduğum yere yığılıp bayılıcaktım resmen elim ayağım bir anda buz kesti anlatamam size o anı beyler yani kafama mermi yemiş gibi oldum resmen o lafı duyunca.
thedevil
18-05-2014, 02:19
Hem ağlıyorum hem gülüyorum çok güzel anlatmış çok açık çok net tabiki yaşayan bilir ama sanki okurken yaşıyorum...
spree1903
18-05-2014, 03:16
evet bu adamlar hep aramızda ve olmaya devam edecek.bu adamlar isimsiz kahramanlar arkadaslar.bu komandoda bunlardan sadece bir tanesi.kendisininde dediği gibi belki bindiğiniz otobüste aynı koltukta yolculuk yapmışsınızdır bu kahramanlardan bir tanesi ile kim bilebilir.Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum bizede kıyamet günü şefaat ederler ins.Ne mutlu Türküm diyene
Okumayan varsa kesinlikle okusun, birde yaprak seven :D kelebek var sözlükte onun hikayesini de okuyun bu hikayenin üstüne birebir
edemirbas
18-05-2014, 04:33
Akşam saat 7'den beri okuyorum, 44. Saayfaya yeni geçtim. Güldürdüğü yerlerde oldu ama çok talihsiz olaylarda oldu. Üslubunu çok brğendim yazan arkadaşın ki kitap haline getirse düşünmeden alır kitaplığımda saklarım
Burak K.
18-05-2014, 05:28
Akşam saat 7'den beri okuyorum, 44. Saayfaya yeni geçtim. Güldürdüğü yerlerde oldu ama çok talihsiz olaylarda oldu. Üslubunu çok brğendim yazan arkadaşın ki kitap haline getirse düşünmeden alır kitaplığımda saklarım
Kitap haline getirmeyi düşündü fakat sözlükte yazdığı gibi direk kitaba aktaramayacağı için vazgeçti sanırım. Bi de yeni bi kızla tanışmıştı en son o yüzden pek vakti yok galiba. :)
hondafit
18-05-2014, 09:20
hakkaten iyi bir hikayedir okumuştum daha önceden
PROMINENT
18-05-2014, 10:09
Bu arada okurken Türkçe dersimizi unutmayalım.. :)
tez zamanda bir boşlukta okuyacağım
LantisFatih
18-05-2014, 12:03
Yer yer duygulandim,keske filmi kitabi olsa...
hikaye müthiş, tecili dondurup gidesim geldi...
ulasoztas1
18-05-2014, 16:36
2,5 saattir okuyorum daha başı da sayılsa hikayenin gözlerimin dolduğu yerler oldu. Şimdi biraz ara sonra okumaya devam..
ErkanCanS
18-05-2014, 17:10
Efsanedir , Duygulandırır. Tez zamanda bir daha okuyacağım.
Painkiller
18-05-2014, 18:46
Dün gece başladım okumaya, şu anda da devam ediyorum, diyecek birşey bulamıyorum saygı duyuyorum. Laf olsun diye değil, yemin ediyorum keşke o zamanlarda oralarda askerlik yapsaydım. Emeği geçmiş tüm askerlerimizden Allah razı olsun, Şehit olanlara da Allah rahmet eylesin..
LnchCntrl
18-05-2014, 18:58
Dün gece başladım okumaya, şu anda da devam ediyorum, diyecek birşey bulamıyorum saygı duyuyorum. Laf olsun diye değil, yemin ediyorum keşke o zamanlarda oralarda askerlik yapsaydım. Emeği geçmiş tüm askerlerimizden Allah razı olsun, Şehit olanlara da Allah rahmet eylesin..
Biz onlara borcumuzun bilincinde olmalıyız, bu vatanın her karış toprağı şehitlerimizin kanıyla sulandı.. Kurban olduğum memleketimm
bu post nedir yaaa yıktı dagıttı pehhh
uzmanımdan özellikle istemiştim,
malatya dan birlikler döner dönmez,
hatta amk şırnak il sınırı içerisine girdiği anda bana haber ver diye.
o haber akşam üstü gibi masamda metal tasta çay içerken geldi,
asteğmenim geliyorlar,
yemin ederim öyle bir yüklenmişim ki çaya dilim ağzım götüm başım yandı sıcak çaydan.
hemen kapıya doğru çıktım,
askerler araçlarla içeriye doğru geliyor,
gözlerim hemen teğmen hakanı aradı.
yanımdan çıkan subayların farkında bile değildim içimdeki coşku patlamalarından dolayı.
deli gibi teğmen hakanı arıyordum.
hani daha okula yeni başlamış bir çocuk ilk tenefüste bahçede annesini arar ya o hesap amk.
o telaşla işte, uzmanıma döndüm
teğmen hakanı görebiliyor musun?
göremedim daha,
bir kaç saniye geçti ki bana saat gibi geliyor o saniyeler bir an önce mektubumu almak istiyorum elime,
uzmanım;
orda orda gördüm bak,
abi nerede göremedim amk nerede?
orda işte baksana,
göremedim abi yaa,
(amk gözlerimde ya hakikaten sorun var o dönem ya da ben hakikaten malım)
orda işte asteğmenim baksana şu tarafa lan,
aha gördüm valla.. valla gördüm,
teğmen hakana doğru koşturdum hemen,
sırtı dönüktü,
yanına geldim, sırtından tuttum,
abi hoşgeldiniz..
abi dememden dolayı biraz duraksadı, tamam ''abi'' de muhabbet ederkende, asker var lan orada ama işte heyecan,
hoşbulduk dedi biraz şaşkın bir ifade var yüzünde abi dememden kaynaklanan,
nasısın? gözlerim yollarda kaldı,
iyi iyi dur veriyim sana mektubu da çok işim var,
zaten amk ver mektubu siktir olup gidiyim sonra ne yaparsan yap,
tamam çok sağol valla allah senden razı olsun,
almıştım lan mektubu, öyle bir kavradım ki zarfı anlatamam,
o kadar kısa mesafede kaybedeceğim yada birisinin elimden alacağı korkusu kapladı içimi,
uzmana dedim,
beni soran olursa tuvallette çok işi var de oyala bir süre idare et beni
tamam dedi bu,
ben koşarak tuvalete gittim, baktım kimse yok,
daldım hemen sonlarda ki bir kabine,
hemen zarfın açtım içini,
açmadım lan resmen yırtıp parçaladım elim ayağım titriyor aylardır bekledim an gelip çatmış,
ve mektupta ki ilk cümle beyler (heyecan dorukta);
askım...
dam damara girdi böyle mermi gibi !!güm!! diye vurdu kafamdan,
askım...
allah o askm yazan parmaklarını yerim senin..
(roadrunnersikenjackal ?, 01.01.2013 20:42)
YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=setc-d3xs-4)
sonunda gelen mektup;
askım...
mektubunu aldım.
o mektubundan sonra sana nasıl diyeceğimi bilmiyorum ama bunu bilmen gerek.
bu mektubu yazarken ne kadar zorlandığımı bilemezsin.
dur, bu cümleleri okurken sakın korkma içine bir endişe kaplamasın ne olur.
seni çok seviyorum.
evlenme teklifin beni o kadar mutlu etti ki, anlatamam.
zaten neden bu kadar bekledin anlamıyorum.
eğer sana anlatacaklarım olmasaydı bu kağıda sadece koca bir evet yazarak gönderirdim, bundan şüphen olmasın askım.
ancak, ne yazık ki bunu yapamam.
dur aşkım ne olur sakin ol.
korkma.
seni her zaman çok sevdim.
her zaman da seveceğim.
ama bunu kabul edemem.
en azından şimdilik askım.
kızma bana hemen ne olur.
önce sana anlatacaklarımı bir dinle.
yazdıklarımı okurken sakin olmaya çalış.
kendimi çok suçluyorum aslında,
sana bunu söylemeyecektim, nasıl söyleyebilirdim ki? sen oralardayken.
ama o evlenme teklifinden sonra sana açıklamam gerektiğini düşündüm.
aşkım ne olur korkma,
seni çok seviyorum.
ancak teklifini kabul edemem.
ben hastayım askım..
(kafama bu sözler mermi gibi çarpmaya başladı beyler)
babam gibi kan kanserine yakalandım.
dur hemen koyverme kendini asteğmenim.
öyle kolay yılmayacağım elbette.
sen orada nasıl savaşıyorsan bende burada savaşacağım.
ağlama sakın asteğmenim, merak etme vazgeçmeyeceğim.
senin için vazgeçmeyeceğim tıpkı senin gibi. benimle olmak için asla vazgeçmediğin gibi bende vazgeçmeyeceğim o kadar kolay.
sende ne olur vazgeçme emi asteğmenim.
telefonlarına çıkamıyorum artık,
tedavim hastanede devam ediyor.
annende yanımda biliyormusun artık iki tane annem var.
askım...
bu hastalığım olduğu sürece sana evet diyemem.
sana resmimi gödermemi istemiştin, resmim zarfın içinde,
eh saçlarım biraz döküldü ama beni bu halimlede severmisin?
hele bi sevme çökerim tepene asteğmen.
(saçlarını tamamen kesmişler beyler, masmavi gözleri çıkmış ortaya, yeni doğmuş bir bebek gibi olmuş)
askım,
ne olur kendine hakim ol, eğer sana birşey olursa ben burada ölürüm bunu bil.
bana birşey olmasını istemezsin değil mi?
bir an önce askerliğini yapıp geri dön.
sana çok ihtiyacım var.
hani demiştim ya o gece sana ''elimden geldiği kadar bekleyeceğim''.
sende elinden geldiği kadar dayanmaya çalış askım.
ayakta kal asteğmenim,
bize burada komandolar çok güçlü onlara bir şey olmaz diyorlar.
sende dayan asteğmenim, bir an önce geri dönmeye bak.
askım.
ağlama sakın.
ben ağlamıyorum.
hep seni düşünüyorum.
burada seninle ayakta kalıyorum,
her gece uykuya seninle dalıyorum,
sende uyuyorsun değil mi?
her gece uyuduğunu söyledi annen, dışarıya çıkmıyormuşsunuz. gerçekten öyle mi askım?
eğer öyleyse, ben gece saat en fazla 2 de uyuyorum,
sende o saatte uyuyabilirmisin?
çok geçirme o saati.
hani birlikte yaşasak hep aynı anda uykuya gideriz demiştik ya.
o güne kadar da hep saatte uyuyacaktık.
söz vermiştim.
ben tam 12 uyuymak için yatağa giriyorum, askım sende uyu o saatlerde ne olur.
askım seni çok seviyorum.
kendini bırakma.
sen kendini bırakırsan ben burada ölürüm.
ikimizin için ayakta kal askım.
son olarak asteğmenim, bana birşey olursa kardeşim ata ve annem sana emanet.
ama merak etme asteğmenim, biz komando kadar olamazsakta direneceğiz lazım ben inatçıyımdır.
e biliyorsun işte askım bu inadımdan en çok sen çekmedim mi?
seni bekleyeceğim askım.
off şu anda içimi bir garip his kapladı.
seni tekrar göreceğim biliyorum.
hep benimle kal olur mu askım?
sen gelene kadar dayanacağım, sen geldikten sonra zaten ayağa bile kalkarım.
sen yardımcı olursun değil mi ayağa kalkmama?
elimden tutarsın.
ağlama sakın asteğmenim,
ben ağlamıyorum seni düşünüyorum.
senden bir şey istiyorum askım.
oradan bana bir kavanoza toprak koyup gönderirmisin,
senin olduğun yerleri koklamak istiyorum.
askım ne olur üzülme.
sana yalan söyleyemeyecek duruma geldim.
kendine hakim ol askım ne olur.
bana geri dön,
bak vallahi ölürüm geri dönmezsen asteğmenim.
ölmeyeceksin tamam mı?
bu bir emirdir asteğmenim.
seni bekleyeceğim askım.
geldiğinde kırmızı elbisemi giyeceğim, tekrar boğaza gideceğiz. söz bende galatasaraylı olacağım.
üzülme askım.
seni çok ama çok seviyorum.
yağmur..
Görkem.Y
18-05-2014, 20:16
Tekrar tekrar okudum.
Şuan bahsettiği bölgede yaklaşık 15 16 aydır şark görevimi yapıyorum , Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun..
Ne Mutlu Türküm Diyene.
Bitirdim bende 24saat içinde
Onların hakkı odenmez, Allah onlardanbrazı olsun..malesef ki ne kadar kolay ve ihmallerle şehit verildiğinide yine oğrenmiş oluyoruz.
Ahlar vahlar arasında okudum.anıda da belirtmiş,isterse 20değil 20bin leş al,1şehit bile verilince sevinemiyorsun.
Sevdiklerine kavuşmayı beklediler,şehadet şerbetinden içtiler.
Gorkem y. Allah yardımcın olsun..ozaman ki ile şuan nasıl bir farklılık var halk karakollar vs merak ediyorum kısa bilgi verebilir misin
lethaldoze
18-05-2014, 22:46
resim paylaşmıiş ilk günler. Ama kanı bozuklar yüzünden silmişti. Görmeyi isterdim.
SOMEONESPECIAL
18-05-2014, 22:53
95 Yılı Kasım ayında 4 senelik geçikme ile 116. J. Er Eğt.Alayı er oldum.
77 gün boyunca 37 kere intikale çıktık. İlk kez bizim devrelere komando
eğitimi verilmiş bu alayda. Sonra JKom. olarak doğunun ücra bir köşesine
dağıtımımız çıktı. Hikayenin 5 sayfasını okudum ama daha fazlasını kaldıramayacağım.
Şu an 43 yaşındayım 97 senesinde tezkeremi aldım ama hala bugün zaman zamanda olsa
uykumdan zıplayarak uyanıyorum. Yemin etmiştim dönebilirsem Askerliğin A"sını anmayacağım
diye. İnsan öyle şeyler yaşıyor görüyor ki Hala bugün yaşadığım gördüklerimin gerçek
olup olmadığını düşünürüm. Hele hele kucağımda şehit olan Burdur'lu Efe'nin can verişi hala
gözlerimin önündedir... Nereden okudum bu hikayeyi gece gece amk ya,.. Of
RafetAraç
18-05-2014, 23:32
allah için bu nasıl bi hikaye mahvetti beni hele şu videoyu paylaşması
AILEYE SEHIT HABERI - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1EhPSr30x60)
boyle yazılar anılar gordukce hep derdim ama dahada tasdikliyorm anlıyorm, benim syaptıgmın asklerlik degilde adına dense dense anca kamp yada tatil oldugudur
valla 6.sayfadayım ama surdaki 48 postta yazanlardan duygulandım sonunu getirmek istedim biarn
mert_leon
19-05-2014, 01:10
Diyarbakirda askerim geceleri okuyorum halimize çok şükür daha diyecek bisey yok.
hakan_41
19-05-2014, 01:18
Hayırlı olsun kardeş internet bağlatmışsın.
gibi versiyonları da vardır :)
http://resim.donanimhaber.com/upfiles/742966/95879858752A4CA0A88F29D0648E8671.jpg
2000 yılından selam olsun güçlükonak gabardan oraların hikayeleri bitmez
boyle yazılar anılar gordukce hep derdim ama dahada tasdikliyorm anlıyorm, benim syaptıgmın asklerlik degilde adına dense dense anca kamp yada tatil oldugudur
valla 6.sayfadayım ama surdaki 48 postta yazanlardan duygulandım sonunu getirmek istedim biarn
edit: 6 dedim gozum kapandı 25.sayfada bırakbildim bukadar harika yazılır
RafetAraç
19-05-2014, 14:56
ya bu adam bir sürü fotoğraf paylaşmış ama hiçbiri gözükmüyor nasl grecez fotoları ?
Kan Uykusu Belgeseli - HD Tek Parca - Osman PAMUKOĞLU - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3uC_IQbQ5bk)
Bu belgeseli ve Kan Uykusu 2 - yayinlanmayanlar - Osman Pamukoglu adina olan butun teror ve baskin videolarini izlemenizi tavsiye ederim. Tek kelimeyle mest oldum adamin strateji politikasina.
LnchCntrl
19-05-2014, 16:02
ya bu adam bir sürü fotoğraf paylaşmış ama hiçbiri gözükmüyor nasl grecez fotoları ?
Maalesef o görüntüler hep silindi. O zamanlar pc'ye kaydetmiş birileri varsa anca öyle :)
LnchCntrl
19-05-2014, 16:03
Kan Uykusu Belgeseli - HD Tek Parca - Osman PAMUKOĞLU - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3uC_IQbQ5bk)
Bu belgeseli ve Kan Uykusu 2 - yayinlanmayanlar - Osman Pamukoglu adina olan butun teror ve baskin videolarini izlemenizi tavsiye ederim. Tek kelimeyle mest oldum adamin strateji politikasina.
Boşuna Efsane Komutan değil..
mimarsertac
19-05-2014, 17:07
15. sayfadayım dağıttı beni.
sercanavcı
19-05-2014, 17:11
incir reçeli 2 resmen dağaldım yaw
42. sayfadayım 2 gündür okuyorum. bugün sonunu getiririm heralde :).
Cliosportve
19-05-2014, 18:15
Bir aztek olarak yazilari okurken asiri duygulaniyorum
Heyecanli yerlerinde bazen bogazim dugumleniyor
edemirbas
19-05-2014, 18:52
Arkadaşlar hikayeden birinin ölümünü soracağım, 50 sayfa yazı, tek tek bakmak 1 günümü daha alır. En az 40-45. sayfalara gelenlerden yada bitirenlerden biri özel mesaj atabilirmi spoiler vermek istemiyorum.
RafetAraç
19-05-2014, 19:18
Maalesef o görüntüler hep silindi. O zamanlar pc'ye kaydetmiş birileri varsa anca öyle :)
neden silindiki fotolar hocam çok merak ettim hikayede adı geçenlern tiplerini
edemirbas
19-05-2014, 19:52
Arkadaşlar hikayeden birinin ölümünü soracağım, 50 sayfa yazı, tek tek bakmak 1 günümü daha alır. En az 40-45. sayfalara gelenlerden yada bitirenlerden biri özel mesaj atabilirmi spoiler vermek istemiyorum.
EDIT: Buldum arkadaşlar, 3 sayfa sonrasıymış meğer.
neden silindiki fotolar hocam çok merak ettim hikayede adı geçenlern tiplerini
1 senelik hikaye, yüklenen sunucular silmiştir herhalde. Bende videoların yarısını göremiyorum youtube kaldırmış hep
LnchCntrl
19-05-2014, 21:45
Kardeşim okuyabilirsen daha güzel olur :) Uygun olunca felan oku ama oku.
Sunucu silme olayı değil kendi kaldırdı diye okumuştum, fotoğraflar özel olduğu için başka yerlere çekildi konu.
LnchCntrl
19-05-2014, 21:51
Haklısın abi, oradan dönenlerin hayatları hep eksik, hep yarım..
He şimdi çok mu iyi herşey değil tabi ama bir şehit haberine daha tahammülüm yok. Hiçbir annenin kapısı oğlun şehit oldu diye çalınmasın artık..
Ben milliyetçi ruha sahip bi insanım. Siyaset yapmıyorum yanlış anlaşılmasın. 2 dakka düşüncelere dalıp kendi içimde patlama yaşamam mümkün. Bu vatan Atatürk ve Silah arkadaşlarının sayesinde kazanıldı. Bu vatanın her karış toprağı kandır kan..
MGövercin
20-05-2014, 02:06
Bi oturuşta 37 sayfasını okudum ve mest oldum...
yarın okuycam baştan sona mesajım bulunsun :)
Burak K.
20-05-2014, 03:03
Resim olayını abarttıkları için üyeler,kaldırdı o yüzden. Yanlış hatırlamıyosam en son Yağmurun mezarının fotoğrafını istemişti birisi,ondan sonra vazgeçti fotoğraf koymaktan.
CeM öZeR
20-05-2014, 12:38
3 günde okudum... Hem intikal sayısı hemde sevdiğin kızın ölümü haricinde benimde az çok başımdan geçen hayatıma benzer. Bende Tunceli Hozattaydım. Bir kaç sefer ufak birer ikişer günlük intikale çıktık sadece. Nazımiye karakolunda 7 arkadaşımı şehit verdim. Sevdiğim kızda 3 hafta kala terketti iyi mi. Allahıma çok şükür kurtulmuşum nasıl da iyi olmuş... Evlendik barklandık çok mutluyum. Allah kimseyi böyle şeyler yaşatmasın... Ben halen mecliste cirit atan şerefsizlere, askerimizin kanlarının hiçe sayılmasına karşıyım. Bunlara alkış tutanlara sebep olanlara ise tümden uyuzum... VATAN SANA CANIM FEDA... Tanrı Türk'ü Korusun...
Emre Ekrem
20-05-2014, 13:28
Kendi askerliğimi hatırladım "askerliğimi hiç anlatmayayım", bende Babamı kaybetmiştim Akciğer kanserinden, ben askere giderken 85 kiloydu, ben geldiğimde ebedi yolculuğa çıkmıştı, ablamların dediğine göre 25, 30 kilo civarı vermişler toprağa, bana ulaşmak istemişler ama ulaşamamışlar, cehennemin dibiydi zaten, 15 günde bir sıra gelirse görüşebiliyorduk"kızamadım onlara hiç" İstememişti hiç gitmemi, gidişimi hep uzatmamı istiyordu, meğer sebebi buymuş.
aleyküm selam abi 2.jandarma komando asayiş bölük komutanlığı Güçlükonak/Şırnak
vay be dün gibi...
Faruk_Vtec
21-05-2014, 12:12
3 günde okudum... Hem intikal sayısı hemde sevdiğin kızın ölümü haricinde benimde az çok başımdan geçen hayatıma benzer. Bende Tunceli Hozattaydım. Bir kaç sefer ufak birer ikişer günlük intikale çıktık sadece. Nazımiye karakolunda 7 arkadaşımı şehit verdim. Sevdiğim kızda 3 hafta kala terketti iyi mi. Allahıma çok şükür kurtulmuşum nasıl da iyi olmuş... Evlendik barklandık çok mutluyum. Allah kimseyi böyle şeyler yaşatmasın... Ben halen mecliste cirit atan şerefsizlere, askerimizin kanlarının hiçe sayılmasına karşıyım. Bunlara alkış tutanlara sebep olanlara ise tümden uyuzum... VATAN SANA CANIM FEDA... Tanrı Türk'ü Korusun...
dağ karakollarından bırındemıydın yksa ılçedemıydınız..?
2. okuyuşum bu hikayeyi her defasında bildiğin gaza geliyorum.
okula giderken hergün bdplilerin oturduğu mahalleden geçiyorum bi gün arabayla tapa gaz dalacam aralarına :)
Okudum bitti sonunda ama son sayfa,son cümlelerde beni bitirdi . :(
streetracer_nos
22-05-2014, 01:02
Cok güzel yazmış etkilenmemek elde değil
2 gündür ara ara okuyorum daha bitmedi ama şehitleri ve kız arkadaşının hastalığını falan okudukça gözlerim doldu tutamadım kendimi.. Acayip etkilendim :/
bir bu hikaye , birde yaprak seven kelebek... beni dağıtan iki hikaye.
Senden Ayrı - Erkin Koray - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=tFZlcnFSqX4)
bu yazının resimleri varsa paylaşırmısınız birde bu tarz hikaye varmı başka?
Nameless34
22-05-2014, 09:50
Hikayeyi daha önce 5-6 sayfa okuyup yarım bırakmıştım burada konuyu okuyunca h.sonu baştan sona soluksuz okudum ve adam yaşadıklarını o kadar güzel aktarmış ki benim de piskolojimi geçici de olsa bozdu ve askerlik yaptıktan sonra değişen arkadaşlarımı daha iyi anlamaya başladım.
Dogru duzgun sinavlara calisamadim gercekten etkileyici birakamadim bitirdim. Insani bosa yasadigini dusunmeye itiyor. Hatta okumaya basladigim gun yaklasik 15 kilo buyuk sirtcantami otobus beklerken ne oturmak nede cantayi sirtimdan indirmek istemedim 15 dk bekledim
Telden acamiyorum baska link varmi acaba ?
Edit: buldum. http://ccc.incisozluk.cc/w/1995-şırnak-askerlik-hikayemi-anlatıyorum/@roadrunnersikenjackal
askerlik yapan var, yapan var,3 gündür okuyorum simdi bitırdım
LnchCntrl
23-05-2014, 07:32
O zaman paylaşılan fotoğraflar artık yok maalesef benim bildiğim.
Buna benzer bi hikaye okumadım ama inci sözlük hikayeleri var bunun yerine tutar mı bilemem :)
CeM öZeR
23-05-2014, 12:22
dağ karakollarından bırındemıydın yksa ılçedemıydınız..?
Ben Tankcıydım genel olarak ilçedeydim ama Yenibaş ve Sütlüce ye gitmiştim. Sarıyaylaya ben gitmedim ama arkadaşlar vardı geçici görevde. Ben o dönemde belimden fizik tedavi görüyordum Elazığda. Bi haber geldi ki şehitler var diye. Ertesi gün yaralılar yan odada kalmaya başladı. Tam tarih aklımda değil ama 2010 Mayıs başlarıydı.
alper_pug
23-05-2014, 17:10
Şimdi bitirdimde fena dağıttı be :(
arsenikli
23-05-2014, 20:18
az önce bitirdim kaç gündür okuyup bitiricem diye buraya bakamaz oldum, geceleri uykusuz kaldım ama değdi
25.sayfaya geldim acayip bi hikaye..bazen gerçekten gözlerim doldu bazendr cok güldüm..sirasimiydi
Gokturk01
24-05-2014, 00:08
]http://i61.tinypic.com/rbx3.jpg
2 tim arkadaşını şehit vermiş birisi olarak çok iyi bilirim oralarda askerlik yapmanın ne kadar zor olduğunu.
Aramızda Şırnak Beytüşşebapta görev yapmış arkadaşlar varmı.
Canselmo
24-05-2014, 00:21
Beyler ıncıye uye olan varsa yazan arkadasa ozel mesaj atıp resımlerı ısteyebılır mı 43.sayfadayım okudukca zıhnımde canlandırmaya baslıyorum. Bende bır asker oglu olarak sene 2001 2003 arası sırnakta kalmıstık cudı gabar vs cakırsogut hep aklımda canlandı
lethaldoze
24-05-2014, 23:08
Beyler ıncıye uye olan varsa yazan arkadasa ozel mesaj atıp resımlerı ısteyebılır mı 43.sayfadayım okudukca zıhnımde canlandırmaya baslıyorum. Bende bır asker oglu olarak sene 2001 2003 arası sırnakta kalmıstık cudı gabar vs cakırsogut hep aklımda canlandı
Ben zamanında 2-3 kere rica ettim dönüş olmadı.
RafetAraç
24-05-2014, 23:37
aynen bende çok merak ediyorum resimleri nasıl ulaşabiliriz acaba o kişiye
Sonu yine de bir miktar mutlu bitti anladığım kadarıyla. Günümüzden bahsediyorum. İnşallah hep mutlu olur bundan sonra. Ne günlerden nerelere geldik, utanıyorum...
12. sayfadayım.
Anasını avradını be
LnchCntrl
28-05-2014, 21:24
Güncel :) Herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm bir hikaye.
commando06
28-05-2014, 21:37
2000-2002 tuncelİ bÖlge komutanliĞi kovancilar jandarma Özelharekat taburu
https://www.youtube.com/watch?v=GE7yUsQvfJo
http://i61.tinypic.com/2mgns5l.jpg
RafetAraç
28-05-2014, 23:02
şu resimlere ulaşmamız lazım
Onur Fatih
29-05-2014, 00:18
bi asker oğlu olarak bende çok iyi bilirim babam görevdeyken uyku uyuyamazdım.
bu arada bende 2003 te şırnakta org. edip başerde okumuştum büyük ihtimal sende orada okumuşsundur o yıllarda :)
Okumaya başlasam bu sabaha biter mi acaba ? Bayağı uzun gözüküyo ve tepkilere bakılırsa güzel hikaye
LnchCntrl
29-05-2014, 06:35
sabah oldu ? bitti mi :)
bitmez.
okusanda bitmez yaşasanda bitmez.
Bitmedi ve sabaha karşı uyuya kalmışım telefon elimde :) ama iyi ki de okumaya başlamışım :)
commando06
29-05-2014, 09:22
2,5 sene yasadık onları
anlatsak bu arkadasınkı gıbı roman olur uzar gıder
fotograflar desen bı paylassak bırakın alkıslanmayı dgm mahkemelerınde surunuruz dıye korkuyoruz
hatta yuzumuz bellı olurda bırılerı pesımıze dusermı
o yuzden resım eklemıyodur tahmınımce
ben bitirdim gerçekten kötü bi duygu Allah kimseye yaşatmasın.o psikoloji çok kötüdür yaşamak istemem..
2,5 sene yasadık onları
anlatsak bu arkadasınkı gıbı roman olur uzar gıder
fotograflar desen bı paylassak bırakın alkıslanmayı dgm mahkemelerınde surunuruz dıye korkuyoruz
hatta yuzumuz bellı olurda bırılerı pesımıze dusermı
o yuzden resım eklemıyodur tahmınımce
evet burdakilerin paylaşım yapması kötü olur,araba vs çoğu şey belli oluyor
Canselmo
29-05-2014, 17:25
bi asker oğlu olarak bende çok iyi bilirim babam görevdeyken uyku uyuyamazdım.
bu arada bende 2003 te şırnakta org. edip başerde okumuştum büyük ihtimal sende orada okumuşsundur o yıllarda :)
bende 2002 de okudum edip başerde :D tümende
Renaultolog
29-05-2014, 17:44
15deyim ben sadece bu abimizin facebook hesabı falan var mı onu merak ediyorum nasıl bir insan.Çektiği acılar hafife alınacak gibi değil okudukça sürüklüyo
LnchCntrl
29-05-2014, 21:45
Vardır mutlaka, ama bence hep böyle kalmalı barış astek...
1 aydır bitiremedim paylaşım için teşekkürler..
yilmazcatalbas
20-06-2014, 11:08
Askere gitmeden başlayayım en iyisi
wiesmann
20-06-2014, 11:15
tam da silopi' ye göreve gidecekken..
LnchCntrl
20-06-2014, 12:52
1 aydır bitiremedim paylaşım için teşekkürler..
Ben teşekkür ederim :)
Askere gitmeden başlayayım en iyisi
Okunması gereken bi yazı gerçekten . :)
tam da silopi' ye göreve gidecekken..
Yazının aslına bakarsak gayet motive edici. Ben şahsen yerimde duramamıştım :)
yilmazcatalbas
21-06-2014, 13:54
Ben teşekkür ederim :)
Okunması gereken bi yazı gerçekten . :)
Yazının aslına bakarsak gayet motive edici. Ben şahsen yerimde duramamıştım :)
Okumaya başladım, arada güldürse de ciddi anlamda dokundu be :(
LnchCntrl
22-06-2014, 13:05
Okumaya başladım, arada güldürse de ciddi anlamda dokundu be :(
Evet, yazı genel anlamda arada güldürsede çok ağır. Hatta ben adamlar nelere gülüp eğlenmişler diye düşünmüştüm. :)
LnchCntrl
22-06-2014, 15:37
1 ayda bitti :)
Kitap gibi kaldığın yerden devam ede ede okutturuyor..
yilmazcatalbas
25-06-2014, 16:13
Sonunda bitti ama askere gidecek olanlar okumasınlar ben okudum çokta iyi olmadı :)
çay,çekirdek aldım başladım okumaya.sabaha kadar okuyucaz gibi
LnchCntrl
27-06-2014, 23:17
Sabahı biraz geçer :D
mert_leon
27-06-2014, 23:37
ben askerdeyken okudum birde diyarbakırdaydım anam anam fenalardaydım :)
2 hafta falan önce okumuştum teşekkürler paylaşşım için teşk. etmeyi unutmuşum :)
bu konuyu tekrar guncel tutan arkadasa tesekkurler. gormemısım. sımdı bende baslıyorum . mumkunse konu sabitlensinki benım gıbı gormeyenler gorsun
LnchCntrl
28-06-2014, 01:34
@Gko rica ederim .
@Rebel Sabitlensin isterim açıkçası . mutlaka okunması gerek.
Çok sürükleyicide şu araya salça olan cevaplar soğutuyor konudan
HüseyinAvcular
28-06-2014, 02:28
Paylaşım için teşekkürler abi.Hikaye içindeki müzikleri de dinleyerek soluksuz üç buçuk saattir okuyorum sanırım, yarıya geldim ve devamını da merak ediyorum...Gözümün önünde az da olsa canlandıkça psikolojik olarak reset attı resmen hikaye...Okuması bizler için basit ama yaşaması hayat boyunca ağır...
çok pis kitledi be uzun zamandır 5 paragraftan fazla okumuyordum :D
Leader01
29-06-2014, 05:14
Sabah 6 15 yeni bitirdim. Kaç gündür uyku muyku bırakmadı neler yaşamış adam hiç kolay değil ağlattığı da oldu güldürdüğü de mutlaka okuyun
ÖmerF.Bayar
29-06-2014, 06:36
YAzi ne kadar uzun bilmiyorum ama mail adresi versem kopyalayip bana gonderirmi birisi ?
Acamiyorum sirkette yasakliyor.
ÖmerF.Bayar
29-06-2014, 08:11
YAzi ne kadar uzun bilmiyorum ama mail adresi versem kopyalayip bana gonderirmi birisi ?
Acamiyorum sirkette yasakliyor.
Up 10krktr
direk hikaye tadında aralarda ki bazı gereksiz konuşmaları törpülenmiş halini isterseniz buyrun
Tamamen Kişisel: 1995 şırnak askerlik hikayemi anlatıyorum - Bölüm 1 (İnci Sözlük Tarihinin En İyi Hikayesi 2) (http://oguzhandem.blogspot.com.tr/2014/04/1995-srnak-askerlik-hikayemi-anlatyorum.html)
HüseyinAvcular
29-06-2014, 23:30
Bütün gün hikayeyi okumaya devam ettim ve az önce duygu karmaşası, garip bir hal içinde hikayeyi bitirdim.
Paylaşım için çok teşekkürler.Mutlaka okunmalı, başka diyecek pek bir şey yok...
Up 10krktr
50 sayfacik oldugu icin ve arada soru cevapta yaptigi icin kimze mail atmaya ugrasmaz kanimca
RafetAraç
30-06-2014, 00:28
yaw şu adamn resimlerini bulamadk gitti
LnchCntrl
01-07-2014, 08:05
Mail işi , arada yorumlar olduğu için şu an zor. Kısa bi versiyonunu ben ayrıca okudum, hikayeden herşeyi almış götürmüş. O yüzden uygun zamanda uzun uzun okunması gerek diye düşünüyorum :)
Fotoğrafları bende merak etmiştim. Ama öyle bi canlandırma yapmışım ki şu an bütün karakterlerin yüzünü görebiliyorum :)
Fotoğraflar kadar müziklerde güzel. Çoğu link kırılmış gerçi ama ben her paylaştığı müziği dinleyerek okumuştum bölümleri efsaneydi gerçekten.
LnchCntrl
03-07-2014, 22:55
Zorla okutturmak gibi bi amacım yok ama görmeyenler için maksat yukarda kalsın. Güncel olsun :)
lethaldoze
04-07-2014, 01:20
ben ikinci kez başlamak niyetindeyim. İnsan tekrar okumak ıstıyor
alper_pug
04-07-2014, 01:47
Zorla okutturmak gibi bi amacım yok ama görmeyenler için maksat yukarda kalsın. Güncel olsun :)
iyiki açmışsın konuyu valla hocam , günlük hayatımda çok geliyor aklıma bu hikaye :)
AlwaysFast
04-07-2014, 02:19
Tek kelimeyle Mükemmel ötesinde bir anlatım ve yaşanmışlık.Allah hepsinden razı olsun aileleri ne sabır versin.Bir de ne mutlu ki bu hikayeleri okuyupta vatanına,milletine daha çok bağlanan insanlar var.
LnchCntrl
04-07-2014, 09:56
ben ikinci kez başlamak niyetindeyim. İnsan tekrar okumak ıstıyor
Evet bende okumayı düşünüyorum bu aralar bazende hiç okumak hatırlamak istemiyorum :)
iyiki açmışsın konuyu valla hocam , günlük hayatımda çok geliyor aklıma bu hikaye :)
Saolun. Benimde aklıma geliyor hatırlıyorum sürekli :)
Tek kelimeyle Mükemmel ötesinde bir anlatım ve yaşanmışlık.Allah hepsinden razı olsun aileleri ne sabır versin.Bir de ne mutlu ki bu hikayeleri okuyupta vatanına,milletine daha çok bağlanan insanlar var.
Evet kaybetmeye başladığımız bi değer. Mümkün oldukça ilgili ve alakalı olmalıyız. Gerçi yürekten gelmeli ama..
LnchCntrl
09-07-2014, 23:28
Bu gece ikinci kere okumaya başlıyorum bu vesileyle de güncel olsun.
Ağustosta askere gidiyorum , kan uykusu bu hikaye falan kırdım kafayi . Barış astım modundan çıkmam lazım acil =)
LnchCntrl
09-07-2014, 23:42
Kusura bakma gerçekten, bundan sonra güncelleme yapmıyacam. Düşünemedim sen ve senin gibi psikolojide olan arkadaşlara köstek olmayım. Hayırlsıyla git gel inşallah.
Kusura bakma gerçekten, bundan sonra güncelleme yapmıyacam. Düşünemedim sen ve senin gibi psikolojide olan arkadaşlara köstek olmayım. Hayırlsıyla git gel inşallah.
Allah razi olsun iyi dilekler için , ama güncellemede sknti yok tam tersine okusun herkes , gerçekleri görmek güzel oluyo , tabi yumurta dayanınca psikoloji istemsiz degisiyo =)
Yeni bitirdim insanın gözleri doluyor yok böyle hikaye her türk evladının okuması lazım
Şı resimleri çok merak ettim keşke bulabilsek
eminim okumak isteyenler pişman olmayacak..