PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bi taraf daha yüksek

burakgunay
17-05-2014, 18:27
Selamlar,

Aracım 99 Hb civic. 5lik eibach yaylarım var, arabanın basıklığından gayet memnundum fakat takoz yoktu araçta ama her tarafı eşit yükseklite ve kitap gibiydi. Takozları taktırdıktan sonra sol taraf eski kıvamına yavaş yavaş gelmeye başladı, eskiden 1 cm falan daha yüksektir. Fakat sağ taraf şu an eskiye göre baya yüksek ve arabanın sağ ön tarafıyla sol ön tarafının arasında bir yükseklik farkı var. Takozu taktıralı tam 1 hafta oldu. Canımı sıktı, ne yapmak lazım? Okuduğum konularda herkes demişki hondanın kronik sıkıntısı vs. Ben ona inanmıyorum tüm vtecler basık, hiç birinde bu kadar bariz değil. Fotoları ekliyorum, sohbet bölümüne açıp kirlilik yaratmak istemedim ama lütfen burda da umursamazlık etmeyelim :)

http://i57.tinypic.com/jzzcjq.jpg
http://i58.tinypic.com/260eakw.jpg

131mirafiori
17-05-2014, 18:31
Takoz dediğin şeyin yerinden çıkma yada kayma gibi bir ihtimali var mı ? Montaj hatası da olabilir

burakgunay
17-05-2014, 18:33
Takoz dediğin şeyin yerinden çıkma yada kayma gibi bir ihtimali var mı ? Montaj hatası da olabilir

Valla sanmıyorum abi, takoz bildiğimiz darbe takozu. Çıkmaz herhalde o kadar da değil 1 hafta oldu ya :D :confused:

levent
17-05-2014, 18:33
Sol tarafa daha fazla oturulduğunu unutmamak lazım bir de.

131mirafiori
17-05-2014, 18:40
Benim bildiğim de sağa doğru daha basık olur hondalar motor ağırlığından dolayı senin ki aykırı olmuş ?

Levent in dediğide olabilir ancak 1 hafta da zor o kadarı bence...

Daha önce başına gelmiş biri çıkar mutlaka :)

bugratemel
17-05-2014, 18:42
yay ları ters takmış olabilir mi ? üzerinde sağ sol yazar bi egil bak çnki motor biraz daha agır basıyo şanzumana nazaran dolayısı ile eşit ayarlanan coilover veya eşit kesildiğini düşünülen yaylarda bile yamukluk olabiliyo

bugratemel
17-05-2014, 18:43
Benim bildiğim de sağa doğru daha basık olur hondalar motor ağırlığından dolayı senin ki aykırı olmuş ?

belkide ben yanlış hatırlyom bi tarafa fazla yatıyo motordan dolayı işde o yüzden yaylar arasında barizz fark var eminim çok dikkatli baktım fark gözle anlaşılıyo

Time-R
17-05-2014, 18:50
Boyle bir problem bende yasadim ve bunu yaylari degiserek cozdum. Insan problem cozulunce cok seviniyor gercekten. Bir taraf bir taraftan daha ozelligini yitirmis olabilir. Motorda solda onuda unutmamak lazim ama bu kadar fark olmayacaktir.

umtvti
17-05-2014, 18:51
Hiç forumda tırmalama amartisörcüye git direk çöz işini canlı kanlı görürsün tahminle bu iş olmaz çok dengesiz aracın yayların tansiyonuda farklı olabîlir

burakgunay
17-05-2014, 23:37
Sol tarafa daha fazla oturulduğunu unutmamak lazım bir de.

Levent abi daha 1 hafta oldu takoz takılalı, 1 hafta öncesine kadar ip gibiydi araba :D olmazsa yarın bi gideyim amortisörcüye

Yok sola doğru basık oluyor geneli :)

yay ları ters takmış olabilir mi ? üzerinde sağ sol yazar bi egil bak çnki motor biraz daha agır basıyo şanzumana nazaran dolayısı ile eşit ayarlanan coilover veya eşit kesildiğini düşünülen yaylarda bile yamukluk olabiliyo
Yok abi ya tek tek çıkarılıp takoz koyulup geri takıldı.

belkide ben yanlış hatırlyom bi tarafa fazla yatıyo motordan dolayı işde o yüzden yaylar arasında barizz fark var eminim çok dikkatli baktım fark gözle anlaşılıyo

Boyle bir problem bende yasadim ve bunu yaylari degiserek cozdum. Insan problem cozulunce cok seviniyor gercekten. Bir taraf bir taraftan daha ozelligini yitirmis olabilir. Motorda solda onuda unutmamak lazim ama bu kadar fark olmayacaktir.
Abi böyle bişey olması imkansız, 1 hafta öncesine kadar iki tarafta eşitti.

Hiç forumda tırmalama amartisörcüye git direk çöz işini canlı kanlı görürsün tahminle bu iş olmaz çok dengesiz aracın yayların tansiyonuda farklı olabîlir

Yaylarla ilgili bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, yarın gidicem zaten burdan pek bişey çıkmadı abi

cerkez_kral
17-05-2014, 23:50
kardeşim sola çok az basık duruyor hondalar ama seninki baya aşırı duruyor sol ön amortisörde patlak olabilir bi söktürmek lazım

PiscocuK
18-05-2014, 00:01
belki basık tarafta olan amortisör diğerine göre özelliğini yitirmiş olabilir

burakgunay
18-05-2014, 00:19
Ya abi 3-4 kere yazdım okumamışsınız :D 1 hafta önce takoz koyuldu, ondan önce hiç böyle bişey yoktu. Amortisörde yayda sıkıntı yok o ihtimalleri eleyin, takozdan dolayı böyle bişey olma ihtimali var mı sizce onu soruyorum

levent
18-05-2014, 00:19
Yok takoz boyları eşit mi şimdi oraya kaydı kafam 1 hafta öncesine kadar sıkıntı yok dediğine göre Burak. Veya iki takoz birebir aynı mı?

Takozlar arası boy, malzeme dolayısıyla sertlik farkı da bu sonucu oluşturabilir.

Bir de sağ çamurluğu iyi oturt tampon içine, çok sırıtıyor :)

burakgunay
18-05-2014, 00:45
Ya abi davlumbaz yan sanayi, hergün 50 kere oturt hergün 50 kere çıkıyor :D
Azcık şu arabanın ıvır zıvırından bi yakamı kurtarıp para biriktirsem o da aklımda :D Almam gereken o kadar şey var ki.. Yarın bi gideyim de bi baktırayım en iyisi ya böyle iş mi olur, soğutur adamı arabadan. Sanki sol taraf 5lik sağ taraf 3.5luk yay gibi