PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic Si'dan Sonra ?

::ZaFeR::
18-05-2014, 23:11
Arkadaşlar;

Geçen hafta ilk göz ağrım aracım Honda Civic Si Sedan aracımı sattım.2.5 sene boyunca Allah'a şükür beni çok zor duruma sokacak arızası vs olmadı.Gayet de memnundum ama alıcısı çıkınca verdik gitti.

Şimdi ise yeni araç arayışlarına girdim ama işin içinden çıkamayacam gibi.Çünkü aklıma bir sürü seçenek çıkıyor.

Kriterlerimi şöyle sıralayım o zaman

1.EG'de klima yoktu o yüzden alacağım araçta klima olmasını istiyorum artık :D

2. Si'daki kadar performans yönünden beni tatmin etmesi

3.Batman'da düzgün usta bulmak zor biraz, o yüzden sadece buralardayken yağını suyunu değiştirebileceğim bir şey olursa iyi olur.

4.Çalıştığım bölgenin yolları biraz bozuk durumda.Gercüş - Batman arası stabilize yol , Honda'yla giderken yoldaki çoğu çukuru tümseki hissediyordum.Süspansiyon yönünden sağlam bir şey olursa iyi olur.

5.Bütçem şu an için max.20-25 bin arası ama Eylül'e kadar dayanabilirsem arabasız kalmaya o zaman bütçem 30-35 bin arası bir şey olabilir

Kafamdaki maddeler bunlar şu an için.Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum : )

_driver_
18-05-2014, 23:15
golf 4 derim ben

18-05-2014, 23:19
golf 4 derim ben

Doğuş Oto'dan dolayı VW markasına biraz soğuk bakıyorum açıkcası.Golf'de de bir sürü donanım ve motor seçeneği olunca insanın kafası karışıyor : )

Mutlu Değerli
18-05-2014, 23:22
bence VTi'ı tadın derim :)

ENGean
18-05-2014, 23:24
25-27 aralıgında focus2 lere bak derım.
bnde 2006 model ghia var. yol tutusu, konforu, kullanımı fılan cok guzel arac.
bu aracım sabıt durur, yanında 2. arac olarak sureklı honda kullanırım ama :D

By_emre
18-05-2014, 23:24
Tam vtec 2'yi tarif ettin :D 20 binden 20 bine yağ koysanda oluyor

Burak
18-05-2014, 23:29
E12 Corolla bakardım.

rebeloghy
18-05-2014, 23:30
Hondadan kopamam derseniz 26 27 den fazla vermemek kaydiyla vtec2 , yada astra h 1.3 cdti + yazilim la keyifle gezersiniz. Alternatif focus2 olabilir ama cok takirti olur bozuk yollariniz varsa. Focus cok guzel ama ciddi sert arac bozuk yollarda binmesi zor araclardan. 307 derdim yine cok bozuk yol istemiyor focus tan hallice diyeyim ama bi astra degil darbe emis vs

18-05-2014, 23:31
bence VTi'ı tadın derim :)

Si bile buralarda rezil oldu dışarılarda.VTi alsam kapalı garajım olması lazım.Bir de Honda'dan anlayan usta da pek yok bulunduğum yer civarında.

25-27 aralıgında focus2 lere bak derım.
bnde 2006 model ghia var. yol tutusu, konforu, kullanımı fılan cok guzel arac.
bu aracım sabıt durur, yanında 2. arac olarak sureklı honda kullanırım ama :D
Focuslar da dıştan güzel duruyor ama iç mekanına ısınamadım bir türlü ama bi bakmakta fayda var yine de

Tam vtec 2'yi tarif ettin :D 20 binden 20 bine yağ koysanda oluyor
Vtec2'ler de aklımdan geçiyor ama Honda piyasası allak bullak durumda o yüzden biraz mesafeli duruyorum.Ama temiz bulursam niye olmasın :)

By_emre
18-05-2014, 23:34
Güncel piyasası şu şekilde
LS : 26-29 arasında Es - 31-36 arasında hepsi temiz olanlar pert yan yatmış beli tozdan boyanmış olanlar 25 gibi oluyor es'de ise 28 civarı sadece vtec 2'ye has değil dediğin gibi tüm hondalarda fiyatlar yüksek 1.4 ve 1.6ies tüm modellerde fiyatlar yüksek durumda yinede bakın düşerse hızlı davranıp alırsınız

emregnal
18-05-2014, 23:39
Bence geçici olarak ucuz yollu bir araç alsanız iyi olur. Çalıştığımız bölge şartları aynı sayılır Cizre de görev yapıyorum bende aracımı buraya getirdim fakat iki ay sonra geri götürdüm yollar vs. artı kapalı otopark yoktu bide siyah olunca çok sıkıntı oldu. Uygun fiyatlı klimalı bir araç bulup tayin olana kadar idare edilebilir.

18-05-2014, 23:41
E12 Corolla bakardım.

Amcamınoğlunda var aslında.Hoşuma giden bir araç ama SOL versiyonu hoşuma gidiyor.Onların da piyasası biraz yükselmiş.

Hondadan kopamam derseniz 26 27 den fazla vermemek kaydiyla vtec2 , yada astra h 1.3 cdti + yazilim la keyifle gezersiniz. Alternatif focus2 olabilir ama cok takirti olur bozuk yollariniz varsa. Focus cok guzel ama ciddi sert arac bozuk yollarda binmesi zor araclardan. 307 derdim yine cok bozuk yol istemiyor focus tan hallice diyeyim ama bi astra degil darbe emis vs
Buralarda Astralar var baya yollarda.Dizel bakımından düşünülebilir.

Güncel piyasası şu şekilde
LS : 26-29 arasında Es - 31-36 arasında hepsi temiz olanlar pert yan yatmış beli tozdan boyanmış olanlar 25 gibi oluyor es'de ise 28 civarı sadece vtec 2'ye has değil dediğin gibi tüm hondalarda fiyatlar yüksek 1.4 ve 1.6ies tüm modellerde fiyatlar yüksek durumda yinede bakın düşerse hızlı davranıp alırsınız
Aslında boyaya vs pek fazla takan biri değilim.Sadece şaselerinde kulelerinde ön panelde darbe almasın yeter benim için.Bakalım aklımda bir de EP2 Civic'ler var.

Bence geçici olarak ucuz yollu bir araç alsanız iyi olur. Çalıştığımız bölge şartları aynı sayılır Cizre de görev yapıyorum bende aracımı buraya getirdim fakat iki ay sonra geri götürdüm yollar vs. artı kapalı otopark yoktu bide siyah olunca çok sıkıntı oldu. Uygun fiyatlı klimalı bir araç bulup tayin olana kadar idare edilebilir.
Aynen buralarda sıkıntılı oluyor bazı işler.Bakalım olmadı en son çare Clio Symbol alacam gibi kendime :D

emregnal
18-05-2014, 23:49
Bu arada araç bakmak için yada gezmek için bu taraflara yolunuz düşerse elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

18-05-2014, 23:56
Bu arada araç bakmak için yada gezmek için bu taraflara yolunuz düşerse elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Buralarda temiz araç oluyor da sahipleri pek temiz durumda tutmuyorlar açıkcası.Teşekkür ederim :)

emregnal
18-05-2014, 23:57
Detaylı temizlik şart :)

Burak K.
19-05-2014, 02:48
Güneydoğuda usta bulmak büyük sıkıntı.:) Tavsiyem,Fiat Punto 1.3 alabilirsiniz. Bakım,arıza vb. bakımından sıkıntı yaşanmaz diye düşünüyorum. :)

Fatih
19-05-2014, 06:35
Civic ve corolla ederinin çok üstünde fiyatları.

Ben focus 2 yada astra h diyorum.

Temiz bir HDİ bulursan aslında güzel olur.

fdoganb
19-05-2014, 08:36
Linea megane2 gibi araçların illa orada bir şekilde anlayanı vardır. Bu açıdan onları da düşünebilirsiniz bence

19-05-2014, 09:51
Detaylı temizlik şart :)

Midyat'da işini iyi yapan bir oto yıkamacım var :)

Güneydoğuda usta bulmak büyük sıkıntı.:) Tavsiyem,Fiat Punto 1.3 alabilirsiniz. Bakım,arıza vb. bakımından sıkıntı yaşanmaz diye düşünüyorum. :)

Bir şey yaptıracağım zaman 40 defa düşünüyorum.Fiat Punto'da aklımda olan araçlardan biri

Linea megane2 gibi araçların illa orada bir şekilde anlayanı vardır. Bu açıdan onları da düşünebilirsiniz bence
Renault ve Fiat'ın servisleri var ama oradaki ustaların kalitesi ne düzeyde bilemiyorum.

Civic ve corolla ederinin çok üstünde fiyatları.

Ben focus 2 yada astra h diyorum.

Temiz bir HDİ bulursan aslında güzel olur.

Aynen.Civic ve Corolla piyasasından dolayı biraz daha sonraki tercih.Pejo grubu nu bi düşünmek lazım.

onur_si
19-05-2014, 09:54
alacağın araba vtec 2 veya focus çok kafan karısmasın 2 sinden temiz ve uygun hangisini bulursan onu al

19-05-2014, 10:05
alacağın araba vtec 2 veya focus çok kafan karısmasın 2 sinden temiz ve uygun hangisini bulursan onu al

Focus2 olabilir de Civic Sport'lara da gözüm kayıyor :rolleyes:

Mpower
19-05-2014, 10:07
Dizel bora ya da golf

19-05-2014, 12:32
Dizel bora ya da golf

Düşünülebilir ama temizleri dediğim limitde yoktur sanırım.Bi bakayim.

güneşbalkan
19-05-2014, 12:32
Aynı fiyat aralığında bende geçenlerde araç bakıyordum hatta konu bile açmıştım.gittim punto t-jet aldım tam fiyat performans aracı bence hem modelli hem turbolu hemde yazılım vs. Soft modifiyeden sonra si dan çok daha tatmin edici olur.bende si satıp aldım t-jeti dünyam değişti

19-05-2014, 12:54
Aynı fiyat aralığında bende geçenlerde araç bakıyordum hatta konu bile açmıştım.gittim punto t-jet aldım tam fiyat performans aracı bence hem modelli hem turbolu hemde yazılım vs. Soft modifiyeden sonra si dan çok daha tatmin edici olur.bende si satıp aldım t-jeti dünyam değişti

Görmüştüm konuyu o zaman.T-jet yakım bakımından nasıl peki ? Sattığım Si LPG'liydi.Yakıt konusunda gayet memnundum.

Burak K.
20-05-2014, 03:08
HDi motorlardan anlayanda pek bulunamıyor en azından antepte. :) EGR'yi temizletecektim,ustayla beraber yarım saate anca nerde olduğunu bulduk. :D Daha sonra yazılımla iptal edelim dedik,birisi dedi EGR ney,birisi dedi EGR'yi iptal edince turbo biter sürekli turbo alırsın,birisi 500 lira istedi ama %70 ihtimal verdi olması için. :) En son megachips Metsan imdadımıza yetiştide hallettik. :D O yüzden punto,megane gibi piyasada bilinen arabalar daha mantıklı buralarda.

20-05-2014, 06:23
HDi motorlardan anlayanda pek bulunamıyor en azından antepte. :) EGR'yi temizletecektim,ustayla beraber yarım saate anca nerde olduğunu bulduk. :D Daha sonra yazılımla iptal edelim dedik,birisi dedi EGR ney,birisi dedi EGR'yi iptal edince turbo biter sürekli turbo alırsın,birisi 500 lira istedi ama %70 ihtimal verdi olması için. :) En son megachips Metsan imdadımıza yetiştide hallettik. :D O yüzden punto,megane gibi piyasada bilinen arabalar daha mantıklı buralarda.

Aynen.Honda'yı ilk aldığım zaman stock yaylarını taktırmam 5-6 saat sürmüştü :) Baya uğraştılar takasıya kadar.O yüzden sadece yağını suyunu değiştiriyordum buralarda geri kalan ağır bakımlarını ise memlekete dönerken halletmeye çalışıyorum.

mmtrıza
20-05-2014, 12:20
passat tam olarak sizin işinizi görecek bir araçtır 1.8t yada 1.9tdi

20-05-2014, 12:41
passat tam olarak sizin işinizi görecek bir araçtır 1.8t yada 1.9tdi

Güzel arabalar hoşuma gidiyorlar ama bakalım biraz daha bekleyeyim istiyorum şu an.Eylül - Ekim ayına kadar araba ihtiyacım yok gibi o yüzden.Ondan sonra bütçem belki 40 civarına bile çıkabilir.
Peki bu Passatların hangi kasası iyidir?

mmtrıza
20-05-2014, 14:10
bütçe ile alakalı benimki 97-00 arası 1.8t benzinli tutulur dizel istersen 1.9tdi piyasası 20 ila 25 arası

üst kasalarında ise benim bildiğim kadarı ile 1.9tdi tutuluyor yazılım ile çok fena yürüyor piyasası 29 ila 35 arası

benim 3 tane hondam (2 tane EK 1 tane vtec es) oldu 2 tane vw (bora ve passat), serilik bakımından honda biraz daha atiktir şehir içi kullanımı iyidir ama konfor ve sağlamlık istiyorsan kesinlikle vw almalısın şehir içi kullanımında passat biraz hantal kalabilir orası ayrı

Risendark
20-05-2014, 14:13
Süspansiyon hariç EP2 Vtec sport tarif ettiniz tavsiye ederim ben çok memnunum :)

c20let
20-05-2014, 14:29
Bence megane al abi oralardan çıkana kadar. Parçası ustası her yerde bulunur.

20-05-2014, 16:51
bütçe ile alakalı benimki 97-00 arası 1.8t benzinli tutulur dizel istersen 1.9tdi piyasası 20 ila 25 arası

üst kasalarında ise benim bildiğim kadarı ile 1.9tdi tutuluyor yazılım ile çok fena yürüyor piyasası 29 ila 35 arası

benim 3 tane hondam (2 tane EK 1 tane vtec es) oldu 2 tane vw (bora ve passat), serilik bakımından honda biraz daha atiktir şehir içi kullanımı iyidir ama konfor ve sağlamlık istiyorsan kesinlikle vw almalısın şehir içi kullanımında passat biraz hantal kalabilir orası ayrı

Passat'ların bu kasası hoşuma gidiyor açıkcası.Örnek bi ilan.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-seckin-otomotivden-passat.1.8t-165266458/detay)
Alırsam detaylı bi bakımdan geçiririm zaten.Buralarda en yakın gittiğim mesafe 20 km civarı zaten.Sakarya - Batman yapıyorum her sene o yüzden uzun yolda da rahat bi araç insan arıyor insan.Bakalım biraz daha araştırmaya devam.

Süspansiyon hariç EP2 Vtec sport tarif ettiniz tavsiye ederim ben çok memnunum :)

EP2 aklımdan geçmiyor değil.İçimde hala bi tek kapı otomobil alma hevesi var açıkcası.Manuel olup da orjinal durumda kalan pek yok gibi sanki.

Bence megane al abi oralardan çıkana kadar. Parçası ustası her yerde bulunur.
Megane2 aklımda ama bi kere kullanmam lazım.İçime sinerse alırım belki.

güneşbalkan
20-05-2014, 18:16
Görmüştüm konuyu o zaman.T-jet yakım bakımından nasıl peki ? Sattığım Si LPG'liydi.Yakıt konusunda gayet memnundum.

Benim sattığım si da tüplüydü.lpg olarak düşünürsek esayın yanından geçemez.ama turbolu 1.4 benzinli bi arabayı düşünürsek gayet makul bir yakım ortalaması var.bir depoyla 750 km geldim istanbuldan antalyaya getirirken aracı.45 litre alıyor depo

20-05-2014, 18:29
Benim sattığım si da tüplüydü.lpg olarak düşünürsek esayın yanından geçemez.ama turbolu 1.4 benzinli bi arabayı düşünürsek gayet makul bir yakım ortalaması var.bir depoyla 750 km geldim istanbuldan antalyaya getirirken aracı.45 litre alıyor depo

100 km'de 6 lt civarı.Bu da yaklaşık 30 krş felan yapıyor.Denk gelirsem bi test sürüşü yapmak lazım

güneşbalkan
20-05-2014, 18:45
Satılıklarda bi tane vardı ama size uyar mı bilmiyorum bi bakmakta fayda var

20-05-2014, 18:55
Satılıklarda bi tane vardı ama size uyar mı bilmiyorum bi bakmakta fayda var

Sedan'dan sonra Hatchback araca alışabilirmiyim bilmiyorum.Sakarya - Batman yaparken bazen bagaj ihtiyacım çok olabiliyor.Kırmızı direksiyonlu olanı diyorsunuz sanırım.

gökberk
20-05-2014, 19:01
Ben olsam beyaz Şahin alırdım da sen Clio mlio idarelik bir şey al Zafer abi..

20-05-2014, 19:20
Ben olsam beyaz Şahin alırdım da sen Clio mlio idarelik bir şey al Zafer abi..

Bakalım bi memlekete döneyim de bütçeye uygun bi şey bakacam artık.Bi tane Şahin var burada satılık aslında.Eve kadar götürebilirmiyim bilmiyorum :D

mmtrıza
20-05-2014, 19:41
Passat'ların bu kasası hoşuma gidiyor açıkcası.Örnek bi ilan.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-seckin-otomotivden-passat.1.8t-165266458/detay)
Alırsam detaylı bi bakımdan geçiririm zaten.Buralarda en yakın gittiğim mesafe 20 km civarı zaten.Sakarya - Batman yapıyorum her sene o yüzden uzun yolda da rahat bi araç insan arıyor insan.Bakalım biraz daha araştırmaya devam.

EP2 aklımdan geçmiyor değil.İçimde hala bi tek kapı otomobil alma hevesi var açıkcası.Manuel olup da orjinal durumda kalan pek yok gibi sanki.

Megane2 aklımda ama bi kere kullanmam lazım.İçime sinerse alırım belki.

Bu kasaları bende beğeniyorum ama 1.9tdi olacak yazılımlı

21-05-2014, 12:37
@mmtrıza

Bilmiyorum bakalım kafamda bir sürü araç var ama içimde kalan yeni Lancer var.Şu sıra onlara yöneldim gibi ama.

Gry
21-05-2014, 13:03
EK Vti candır Zafer :icon_tup:

21-05-2014, 13:16
EK Vti candır Zafer :icon_tup:

VTi candır ama buranın yollarına sokup canını alasım gelmiyor açıkcası : ( Si varken içim acıyordu bu yollarda.VTi alırsam naparim bilmiyom :soru:

30-05-2014, 22:52
Konuya ufaktan bi güncel çekeyim.

Bugün çalıştığım ilçede biri Honda Accord almış.Biraz içine oturup inceledim.Baya hoşuma gitti. 2.0 motormuş.Kullanmak fırsatım olmadı ama forumda da bi 2.4 motor konusu var.Acaba aklımın bi kenarına Accordu da mı yazsam ?