Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : focus 2 1.6 tdci 5 cm teinmi-apexi mi?

ferroo
19-05-2014, 21:41
ılk basta voglant,hr,eıbach... gibi yaylara baktım ama asırı pahalı geldi yanı bı yaya 450 500 lıra vermek ıstemıyorum baya arastırdım bu yaylarla ılgılı bı sıkayet bulamadım kullanan cok... sımdı ıkısınden bırını secmem gerekıyor yay 5 cm olucak 3.5 tatmın etmez gorusundeyım 5 cm nasıl durur ve sızce hangı yayı almalıyım?5 cm ne kadar dusurur tavsıyelerınızı fıkırlerınızı beklıyorum :)tavsiyelerinize göre bıkac gun ıcınde alıcam yayları...

apexi:
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-focus-2-yay-3.5-cm-apexi-focus-spor-helezon-yayi-autotunn-165207629/detay/)

tein:
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-ford-focus-2-tein-spor-yay-3,5-cm-aninda-kargo-165140577/detay/)

http://i60.tinypic.com/erg037.jpg

yakuza
26-05-2014, 11:04
ikiside boyali inşaat demiri

ferroo
26-05-2014, 15:33
ikiside boyali inşaat demiri

senmi yaptın teinle apexiyi?muhendısı sensın sanırım...gereksız elestrı yapı demedım fıkır verın dedım kı gerek kalmadı ben aldım alcagımı ha cogu kısının bılıncsızce ınsaat demırı dedıgı yayı ben taktım tein 5 cm gelınde bı bının nasıl bı konforu var burda ınsanları yanlıs yonlendırmeyın...

Yogi
26-05-2014, 15:37
yaya çok para vermek istemiyosan kestir 2 bakla

levent
26-05-2014, 15:44
bunlar inşaat demiri arkadaşın dediği gibi.. başka bişey değil. atarlanmana gerek yok.

hele ki tein'in bırak Focus'u, Ford için üretimi yok. bknz. TEIN, INC. | COILOVER KIT & SPRING KIT SEARCH | Product MATRIX (http://www.tein.co.jp/srch/eng_search.php)

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-hr-ford-focus-2-40mm-spor-yay-seti-dd-tune-147345239/detay)

olması gereken adam akıllı sıfır yay fiyatı bu civarda.

ferroo
26-05-2014, 15:46
bılgı amaclı resım koyuyorum bu kadar basıcagınıda sanmıyodum kı cok esıt sekılde bastı konfordada sadece sunu soleyebılırım genelde focus sert bı arac bu yayı takınca o sertlıgı kayboldu daha yumusak bı hal aldı arac bu kadar konforlu olcagı aklımdan bıle gecmezdi...focus 2 ye yay takıcak her kım olursa olsun kesınlıkle hem uygun fiyatlı hemde gayet ıyı bı esıt basıyo ve cok konforlu zıplama hoplama gıbı seyler soz konusu degıl...ankarada olan focus2 ye yay dusunen arkadaşlar gelıp aracımda test edebılır...

orjinal hali
http://i62.tinypic.com/dh5q9e.jpg

tein 5cm hali
http://i60.tinypic.com/2nrdj52.jpg

Mehmetmert
26-05-2014, 15:53
Oem vs Shop'lu hali gibi geldi bana :)
Tein Ford'a hiç yay üretmemiş orasıda ayrı bir nokta.
Ben şahsen gönül rahatlığıyla binemezdim,fakat siz memnun kaldıysanız bize birşy demek düşmez :)

ferroo
26-05-2014, 15:56
Oem vs Shop'lu hali gibi geldi bana :)
Tein Ford'a hiç yay üretmemiş orasıda ayrı bir nokta.
Ben şahsen gönül rahatlığıyla binemezdim,fakat siz memnun kaldıysanız bize birşy demek düşmez :)

resim shoplu zaten kardeşim arac bunla bırebır aynı oldugu ıcın bu fotoyo koydum bırebır aynısı...ben cok memnun kaldım ne sertlık var ne zıplama fln var orjınal halı gıbı yay hatta babam arac basık olmasa yay taktın demem fln dedı...ben cok memnun kaldım hem uygun fıyatlı valla gıdıpte bı yaya 500 600 lıra vermem 2.5 vrx e bınmıyoruz :) illakı veren vardır ama ben sahsen vermem

Mutu
26-05-2014, 15:57
Ben de benzer fiyatlara bir yay aldım. Otoparktan çıkarken şu hale geldi. http://i62.tinypic.com/np3p5x.jpg

Gözünüzü seveyim, aracınız basık olması canınızdan değerli mi?

Hareket halinde bu durumu yaşamadığıma duacıyım.

Hondafatih
26-05-2014, 15:59
yanlış anlamayın fotograf shoplu sanırım noktası virgülüne kadar aynı fotograf tein ve apexi arkadaşların dediği gibi bildiğin inşaat demiri fiesta aracımda denedim ama memnun kalmayıp eibach aldım

ferroo
26-05-2014, 15:59
o yay neden o kadar kısa :)

ferroo
26-05-2014, 16:00
yanlış anlamayın fotograf shoplu sanırım noktası virgülüne kadar aynı fotograf tein ve apexi arkadaşların dediği gibi bildiğin inşaat demiri fiesta aracımda denedim ama memnun kalmayıp eibach aldım

foto shoplu zaten bırebır basıklıgı aynı oldugu ıcın koydum :)

ygtkrmdnz
26-05-2014, 16:03
170 liraya tein yay mi :) insaat demiri benzetmesi fazla iyimser olmus bence caninizi riske atmayin

Mehmetmert
26-05-2014, 16:03
resim shoplu zaten kardeşim arac bunla bırebır aynı oldugu ıcın bu fotoyo koydum bırebır aynısı...ben cok memnun kaldım ne sertlık var ne zıplama fln var orjınal halı gıbı yay hatta babam arac basık olmasa yay taktın demem fln dedı...ben cok memnun kaldım hem uygun fıyatlı valla gıdıpte bı yaya 500 600 lıra vermem 2.5 vrx e bınmıyoruz :) illakı veren vardır ama ben sahsen vermem

Memnunsan hiç bir sorun yok bence :)
Yayı ısıttırıp kesmek yerine böyle yapılması daha mantıklı bence...

ferroo
26-05-2014, 16:10
Memnunsan hiç bir sorun yok bence :)
Yayı ısıttırıp kesmek yerine böyle yapılması daha mantıklı bence...

orjınal yaylarını bozmuyum dedım kader kısmet kırılcaksa hr dede kırılır orjınal yayıda kırılır zaten hangısının guvencesı varkı...

levent
26-05-2014, 16:20
sen memnunsan bize bişey demek düşmez ama

illa para harcamak için wrx vs sahibi olmak gerekmiyo.

bunca zamandır mühendislik okuyorum, malzeme dersi de aldık mukavemette.. aracım da 2009 yılından beri 75 bin km dir yaylı, çok az kullanılmış olarak aldım, sıfıra yakın kondisyonda toz bile yoktu üzerlerinde.

hepsinin bir sınırı var evet ama gerek orj olsun, gerek ap, kw, eibach vs gibi firmaların ar-ge ile kaç yüz bin kaç yüz farklı testi yapılıp üretime sokulmuş yayları olsun, ben kırılanını görmedim.

2008 de clio3 ile orta refüje patladık.. jant, fren diski amortisör alt bağlantısı kırıldı, kaliper koptu.. yayda hiç sıkıntı yoktu (orjinal).

canıma mal olacaksa 600 değil 6000 de veririm kısacası ;) umarım sorunsuz binmeye devam edersin.

ferroo
26-05-2014, 16:22
sen memnunsan bize bişey demek düşmez ama

illa para harcamak için wrx vs sahibi olmak gerekmiyo.

bunca zamandır mühendislik okuyorum, malzeme dersi de aldık mukavemette..

hepsinin bir sınırı var evet ama gerek orj olsun, gerek ap, kw, eibach vs gibi firmaların ar-ge ile kaç yüz bin kaç yüz farklı testi yapılıp üretime sokulmuş yayları olsun, ben kırılanını görmedim.

2008 de clio3 ile orta refüje patladık.. jant, fren diski amortisör alt bağlantısı kırıldı, kaliper koptu.. yayda hiç sıkıntı yoktu (orjinal).

canıma mal olacaksa 600 değil 6000 de veririm kısacası ;) umarım sorunsuz binmeye devam edersin.

inş saolasın fazla basan bırı degılım zaten ama kaderde varsa yapıcak bıısy yok allah herseyın hayırlısını versın kardesım

Mutu
26-05-2014, 16:25
o yay neden o kadar kısa :)

Fotoğraflar bana ait, kendi aracımdan çıkardım yayları da. Diğer fotoğrafı vardı orjinal yayla yanyana onu bulamadım. Normal yaydan kısa falan değildi, kesme vs. yoktu yani. Sizinki gibi bir başka markanın ismini hatta kutusunu kullanarak satış yapan birisinden aldım. Ben de taktığımda hiçbir konfor kaybı yaşmadım ve basıklık oranı iyi diye öneriyordum herkese. Şimdi de bu halini gördükten sonra, satıcının da " zaten onların 2 sene kırılmama garantisi var" demesinden sonra bu işi kimlerin yaptığının farkına vardım. Ne kadar çok insanı bu konuda temkinli davrandırabilirsem o kadar mutlu olacağım.

Bu arada amortisörcü "normal yaylarda da kırılma durumu var fakat seninki kadar az km de ve senede kırılana denk gelmedim" demişti.

levent
26-05-2014, 16:28
Bu arada amortisörcü "normal yaylarda da kırılma durumu var fakat seninki kadar az km de ve senede kırılana denk gelmedim" demişti.

Aşırı nemli (ekvator kuşağı gibi) bölgelerde malzemesine göre 10 yıldan önce pek kimsenin başına gelmez o durum..

veya suda falan kalıp yayın bir şekilde darbe alıp korozyona uğraması lazım ciddi şekilde :)

ferro @ amin..

Mutu
26-05-2014, 16:37
Aşırı nemli (ekvator kuşağı gibi) bölgelerde malzemesine göre 10 yıldan önce pek kimsenin başına gelmez o durum..

veya suda falan kalıp yayın bir şekilde darbe alıp korozyona uğraması lazım ciddi şekilde :)

ferro @ amin..

Aynen. Çıkardıktan sonra direkt aracın km sine baktı. 61bin kmde(yayları takalı 20bin dahi olmamıştı) olduğunu görünce. Genelde 300bin üzeri araçlarda karşılaşırız bu şekilde yayla, 2.el mi aldın dedi hatta.
Ben 1 lastik ve yay değişim ücretiyle kurtardım, umarım kimse benzer durumla karşılaşmaz.

ghia
26-05-2014, 21:10
Yaklaşık 1 ay oldu FK coilover aldım aynı aracın sedanı var bendede bn çok iyi olucak die düşünürken inşaat demiri deyimi aynen uyuyor çok çok sert ve çok fazla sekiyor böyle bişey başıma gelicek diye korkuyorum açıkcası .