Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : spor yay sıkıntısı

özgü-R
20-05-2014, 00:10
Selam Arkadaşlar
getz 1.3 aracımı yere basmak istiyorum bilindik sitelerden yay araştırıyorum paso
5 cmlik ve 7 cmlik olan yay var 7 cmlik alayım diye düşünüyordum ama orjinal amortisor kullanıcam araçta ***** öğrenci işi olucak kaş yaparken göz çıkartmayım diyorum :D

7 cmlik yay alırsam başımı ilerde ağrıtırmı amortisor patlama olayı vs gibi yoksa orjinal amortisorde en ideali 5 cmlik midir orjinal amortisorde pek bi bilgim olmadığı için yardımcı olursanız sevinirim :)

konfor kaybında sıkıntı etmicem getzin orjinal yaylarıda pek konforlu denemez zaten :D iyi bi düşüş sağlıyan yay önerilerinize bekliyorum beyler :)

Oznsrl
20-05-2014, 07:26
amortisörlerin millerini kısaltıp birazda sertleştirirsen 7 lik yay mantıklı gibi amortisörü elletmem diyosan 5 lik iyidir dikkat ettiğin sürece hiç bişey olmaz :)

özgü-R
20-05-2014, 08:20
amortisörlerin millerini kısaltmak iyi değil dedi bir kac arkadaş ilerde sıkıntı yaratir dediler tam bende bilmiyorum :) aracı orjinal hale cevirmemiz gerekirsea orjinal mortisörlerini almak gerekli sanırım :)

serkanaygün
20-05-2014, 09:34
Amortisöre dokunmayacaksan bence 5 cm yeterli. 7 cm çok gelir diye düşünüyorum. Orjinale çevirmen gerekirse de işlem yaptırırsan eğer yeni amortisör alman lazım.

batu35
20-05-2014, 11:31
amortisör kısaltması pekde yararlı bişey değil bence önceki aracımda yaptırmıştım ne araç yere yakınlaştı nede sertleşti boşa bi dünya para vermiştim + bide orjinale dönmek imkansız oluyor yenisini almanız gerekiyor

özgü-R
20-05-2014, 12:12
Bilgilendirdiginiz için tesekkurler beyler :) dediginiz gibi amortisörlere islem yapinca eski donmek istersek komple sifirlamak lazim amortisörleri suan öğrenci oldugum icin öyle bi aksiyona gerek yok :D

en iyi yol 5 cmlik yay alıp onlari kullanmak :D önere bilceginiz iyi düşüş sağlayan yay varmi acaba :)

serkanaygün
20-05-2014, 13:13
Varsa red eagle düşünebilirsin. Ben kullanıyorum çok bi şikayetim yok.

Seven7
20-05-2014, 16:58
5cm'den sonra amortisöre işlem yapmak gerekiyor, yoksa tabi kimse amortisöre işlem yaptırmaz zorunda kalmadıkça.
Ellemek istemiyorsanız amortisörleri 5cm yeterlidir.
Varsa bütçeniz eibach derim ben.

cyclonee16
20-05-2014, 19:17
Hazır konusu acılmısken bende bir soru sormak istiyorum HR 50mm yaylar takılı arac punto asırı sert ve sekme var amortisöre islem yaptırarak biraz esneme ve yumusama olur mu

sadettin
31-05-2014, 21:54
Varsa eibach önerebilirim

onursumer
31-05-2014, 22:11
ben getze yay alırken orjinal olarak markalarda 3.5 dışında gormedim

şuan piyasadakilerinde sahte olma ihtimali olduğunu duşunuyorum

yıllardır eibach pro kit var getzimde orjinal amortisorlerle kullanıyorum 195/45/16 lastik ebadım oncedende 185/55/15 kullandım fazlasına gerek yok diye düşünüyorum

Oznsrl
31-05-2014, 22:28
amortisör kısaltması pekde yararlı bişey değil bence önceki aracımda yaptırmıştım ne araç yere yakınlaştı nede sertleşti boşa bi dünya para vermiştim + bide orjinale dönmek imkansız oluyor yenisini almanız gerekiyor

milleri kısaltmak araba düşsün ve sertleşsin die yapılmıor zaten amortisör daha rahat çalışsın die yapılıor ama mil kısaltırken sertleştmre yapmak mmkn yapmamışlarsa sadece mil kısaltmayla sertleşmez

Bilgilendirdiginiz için tesekkurler beyler :) dediginiz gibi amortisörlere islem yapinca eski donmek istersek komple sifirlamak lazim amortisörleri suan öğrenci oldugum icin öyle bi aksiyona gerek yok :D

en iyi yol 5 cmlik yay alıp onlari kullanmak :D önere bilceginiz iyi düşüş sağlayan yay varmi acaba :)

3 cm kısalmaya kadar orjinal yaylarını takabilirsin