PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbonun patlaması

Sadık Özyer
20-05-2014, 22:03
Aracımın turbosunu büyüterek oem turbo aldım. Bir üst paketin turbosu.

Araç şu şekilde yürüyordu

y4Cheg_w8d0

Tekrar yazılım attırdım. Araç inanılmaz gidiyordu Sanki 2.000 motor benzinli ..

1.5 bar üstünde yürürken bir anda çuf diye ses geldi , Mustafa abi ile indik baktık hortum yırdıldı sandım başta , Sonra dükkana gidip bakarız derken yolda bütün arabalar korna çalmaya başladı. Aynadan baktığımda arkamızda gri bir bulut vardı araç turbodan yağ kaçırıyordu . Arabayı durdurduk dükkana kadar boşta gitti.
Turbonun mili kırılmış dediler.

Turboyu sıfır olarak aldım turbocu topladı. Parça parça idi. Bu durum 500 km bile sürülmeyen turboda normal midir ?

mfk1980
20-05-2014, 22:15
yazılımcına sor bakalım ne diyecek turboyu elime aldım diye.bence yazılımında sıkıntı varmış

Sadık Özyer
20-05-2014, 22:21
Yazılım sırasında oldu zaten , turbo alırken özellikle reziveli alırken çok dikkat etmek lazım. Yazılımda bir sorun olabileceğini düşünmüyorum. Bu eski yazılımla olan turbo dengesizliği muhtemelen balanssızlık vardı. Pekte anlamıyorum. Nasıl çözücez acaba. Revize yaptırmam gerek umarım aldığım yer beni yüz üstü koymaz.

mfk1980
20-05-2014, 22:26
turboyu sıfır olarak aldım demişsin turbonun parçalarını mı sıfır aldın turboyu oem olarak mı sıfır aldın? revizyon yaptırıp yazılım yaptırdıysan iş değişir.

Sadık Özyer
20-05-2014, 22:43
turboyu sıfır olarak aldım demişsin turbonun parçalarını mı sıfır aldın turboyu oem olarak mı sıfır aldın? revizyon yaptırıp yazılım yaptırdıysan iş değişir.

Turbocuda hazır halde turbo yoktu, parçaları tek tek açtı yerine taktı ve bana teslim etti. Turbo benim değildi , parçalarda sıfırdı.

alperkirman
21-05-2014, 09:14
ozaman turboyu turbocuya bırak kardeşim

ferroo
21-05-2014, 09:37
kardesım face dende soledım burdanda tekrar soluyum gt1455v lere 1.5 bar cok gelıyo bence kırılması normal yanı bıde zaten pal buyutmussun zaten cok dayanıklı pallerı yok o turboların ustune bal şeker olmuş gecmıs olsun tekrar turboyu sıfırda taktırsan bıdaha pal buyutme o turboda :)

MCN21
21-05-2014, 09:41
Bence sikinti turboda toplanmis olan turbolar pek basarili olmuyor ben yazilimimi degistirmeden toplanan 2 tane turboyu kirdim , gecmis olsun

Sadık Özyer
21-05-2014, 10:01
Mil kirilmis. :(

Sadık Özyer
21-05-2014, 19:19
Turbocu hatasini kabul etmedi. Yeni turbo aldim. Yarin montajini tamamlayip insallah gazlicaz.

Maxi
21-05-2014, 19:33
eğer yağsız falan kalmadıysa sorunun turboda olduğunu düşünüyorum
çünkü 1.5 bar rahat çalışması lazımdı
2 bar bastık deseydin yada coştuk 2.5 bar gördük deseydin dayanmaz tabi derdim.

McKrop
21-05-2014, 19:41
turbo ne? araba ne? kim yazdı? nerde yapıldı?

pasha34
21-05-2014, 19:56
ben de yazılımdan olacağını sanmıyorum içine koydukları parcaların kalitesine göre degişiyor.. çin malı vs kullanılan pallerde oluyor 2 3 bin km gitmiyor..

ferroo
21-05-2014, 20:01
turbo psa 110 lukların turbosu sanırım...gt1544v

Sadık Özyer
21-05-2014, 20:18
Egeturbo arda. Daha birsey soylememe gerek var mi ? Turbo vnt bicaklarinin yerine tam oturmamasindan dolayi maalesef ki patladi.

Sadık Özyer
21-05-2014, 20:25
turbo ne? araba ne? kim yazdı? nerde yapıldı?

Dr ecu , pug 308, izmir

CRUEL
21-05-2014, 20:30
turbocu nasıl kabul etmiyor onu anlamıyorum? tamir ediyor garanti vermiyormu? tamir takımıyla topladıda garett in tamir takımımı yoksa çin malımı sorsaydın? balansını yaptımı mesela? bi çok ben turbocuyum diyen esnafda balans makinası yok.

Kadyr
21-05-2014, 20:32
Ardayami yaptirdin kabulmu etmiyormus hatayi?

ragıp
21-05-2014, 20:40
Faturan yok mu ?

Sadık Özyer
21-05-2014, 21:27
Turbomu arda yaptı , izah edilmesini istediği şekilde izah edeyim.
İlk yazılımım başka bir firmanında çok güzeldi fakat araç arıza veriyordu ( turbo aşırı basınç veriyor diyip kendini korumaya alıyordu), bir ayar daha gerekiyordu bir abimin tavsiyesi üzerine dr.ecu ya gittim. Turboyu alalım 500 km olmadı bile. Yazılımla çalışmadı için hiçte sıkamadım gaza basamadım . Yazılımımız oldu. Gaza bastık 1-2-3-4 araba 4. viteste kesti. Döndük turbo hortumu patladı sandım araba 3 binde kalıyordu , inerken gri duman atmayı başladı anladık ki turbo patlamış.

Ardanın saygısızca mesajlarını burda yayınlamaya lüzüm görmüyorum , demek istediği sadece şu " önceki yazılımında olmadı şimdi oldu patladı suç yazılımcının " bende diyorum ki ilk yazılımda araba hep kendini korumaya alıyordu basamadım hiç. 20 saniyeden sonra araba kapatıyordu . Suç yazılımcının olsun varsın .Ben inanılmaz memnun kaldım.

batucan
21-05-2014, 21:34
Ege Turbo Arda'nin uyeligi banliymis acilip cevap hakki dogarsa daha dogru olur diye dusunuyorum.

Sadik biraz da hata sende var. Amac olayi cozmek mi yoksa birilerini lekelemek mi?

Ihaleyi direk Arda'ya yuklemek cok buyuk hata. Turbo patladiktan sonra herkes arkasindan yorum yapar. Bir suru secenek var...
-Yaglaman yetersiz olabilir
-Map sensoru 1.5 bar a kadar okuyor fazlasini basmis olabilir

Hem Arda ile hem de Mustafa abiyle aram cok iyidir hatta bugun 2siylede hem telefonla hem yuzyuze konustum. Cok degisik bir yol izliyorsun biraz da hata sende bizimle yola ciktin, Mustafa abiye gittin (tabi ki gidebilirsin Mustafa abiye gittin diye asla bozulmam kusmem cunku adim gibi eminim yardim istesem Mustafa abi bana yardim o benden istese ben ona yardim ederim.) ve dun aksam turbom kirildi diye aradigindan benden ve Arda'dan gizledin bu olayi gizledin. Hani amac cozum uretmekse kafa yorulur cozum bulunur ama burdan bir esnafi kirletmek cok kolay. Su anda sadece Arda'yi degil Mustafa abiyi de zan altinda birakiyorsun.

driftboy
21-05-2014, 21:35
Arda yaptığın işin arkasındadır. Sen telefonla filan değilde yanına gidip öyle bi konuş mevzuyu. Ayrıca hatanın kaynağı yazılımdan olabilir. Böyle burdan laf etmektense oturup bir araya gelip sorunu çözmek daha mantıklı. ;)

Sadık Özyer
21-05-2014, 21:43
Ege Turbo Arda'nin uyeligi banliymis acilip cevap hakki dogarsa daha dogru olur diye dusunuyorum.

Sadik biraz da hata sende var. Amac olayi cozmek mi yoksa birilerini lekelemek mi?

Ihaleyi direk Arda'ya yuklemek cok buyuk hata. Turbo patladiktan sonra herkes arkasindan yorum yapar. Bir suru secenek var...
-Yaglaman yetersiz olabilir
-Map sensoru 1.5 bar a kadar okuyor fazlasini basmis olabilir

Hem Arda ile hem de Mustafa abiyle aram cok iyidir hatta bugun 2siylede hem telefonla hem yuzyuze konustum. Cok degisik bir yol izliyorsun biraz da hata sende bizimle yola ciktin, Mustafa abiye gittin (tabi ki gidebilirsin Mustafa abiye gittin diye asla bozulmam kusmem cunku adim gibi eminim yardim istesem Mustafa abi bana yardim o benden istese ben ona yardim ederim.) ve dun aksam turbom kirildi diye aradigindan benden ve Arda'dan gizledin bu olayi gizledin. Hani amac cozum uretmekse kafa yorulur cozum bulunur ama burdan bir esnafi kirletmek cok kolay. Su anda sadece Arda'yi degil Mustafa abiyi de zan altinda birakiyorsun.

Ardaya sonradan yazılım yaptırdığımı söyledim burda herhangi birşey yok. Söylemesem sonuna kadar haklısın , memnuniyetsizlikten gitme gibi bir durumum olmadı. Sizin emeğiniz benim üzerimde çok büyük , hakkınız asla ödenmez. Bana ilk arabayla geldiğimde yardımcı oldunuz yol gösterdiniz. Allah razı olsun. En ufak hata olduğunda gel çözeriz dediniz , bende sizin esnaflığınıza alıştım demekki hep arıyorum.

Kadyr
21-05-2014, 21:46
Arda daha oncede bu konulardan dolayi banlandi satis yasakli oldu. Ozaman arda ile ozel olarak konusmuslugum olmustu. K bakma arda ama bu kacinci oldu demekki sende sikinti varki ara sira boyle konular cikiyor hakkinda bunlari okuyorsan suy diye soyluyorum.belki kisilik olarak iyi birisindir ama isi beceremiyorsun.ki buda normaldir herkes isi bilmez bende pendikte sahin turboda skinti yasadim gittim parami aldim konuda actim.kisacasi turbodan kaynakli hata varsa parayi iade et dukkanin isini baltalama bari. Yoksa internette her yerde adin cikacak

Sadık Özyer
21-05-2014, 22:21
Yarın herşey çözüme ulaşacak inşallah.. Yarın saat 10.30 da tekrar bilgilendirme yaparım.

bektas_talay
21-05-2014, 22:46
dış case e içini toplayıp vermiş anladığım kadarıyla garret orjinal iç malzemeleri çok kullanan yok fiyattan ötürü :) kkk olsa iş değişirdi ama şöyle bi durum var turbo 100 de 100 ihtimal revize tip yani topladı diyosun mili taktı milin keçeleri var içinde segmanları bilyası vs vs herşeyi dağınıkdı dediğine göre resmen revize turbo almışsın bende focus kullandım hemde hybrid yapıp 2 bar bastım 20.000 km devirdim turbo ne öttü ne yağ kaçırdı hemde ben hardcore kullanıyordum

turbocunun kim olduğunu başta yazsaydın insalar cevaplarını ona göre verirdi

Mustafa Birsesli
21-05-2014, 22:50
şimdi ben bi ortalığı toparlayım her kafadan bir ses çıkıyor

sadık arkadaşımız 308 1.6 hdi arabasını hızlanması amacı ile megachips izmire götürmüş batucan arabaya megachips uygulayıp normal olarak yardımcı olmus aynı motorun 110luk turbosunuda uygulamıslar down pipe bronz debriyaj ıvır zıvır sadık kardeşimizin işini halletmişler eminimki araba makul degerlerde yürümüştür fakat yüksek süratlerde arıza ışığı yakmış giderememişler bunun için maf yanıltıcı kullanalım deyip extra ücter talep etmişler buraya kadar herşey bizimle alakasız

sadık arkadaşımıza bir dostu DR.ECU yu bir dene diyip izmir bayisi olarak bana yönlendirmiş bende normal olarak isterse kendisine bir dosya yapabileceğimizi begenmezse yada sorun ortadan kalmazsa eski dosyasını yükleyip ücrette talep etmeyeceğimi söyledim ve araca DR.ECU nun yazılımını yükleyip yola çıktık

o ana kadar arabayı kullanıp test etmedim otobana girene kadar arabayı sıkmadım ılk sıkmadada arabanın ara ara kasıldıgını sadık kardeşime söyledim ki zaten çok sürmedi ve turbo MİL KESTİ bana göre toplamda 500km kullanılmıs bir turbo kırılıyorsa bu turbonun sucudur yani turboyu revize eden ustanın şimdi gelelim sonuç kısmımıza

ben yarın sabah kendi turbocumun topladıgı turboyu arabaya montajlayıp yola çıkacagım ve yaptıgım işede garanti veriyorum turbo kırılırsa kıçımı başımı oynatmam yenısını 2 saat içerisinde montajlarım ki esnaflık bunu gerektırır gidip müşterıye küfür etmenin yakışığı kalmaz

SON OLARAK DR.ECU MARKASI BİR ÇOĞUNUZUNDA BİLDİĞİ GİBİ TÜRKİYENİN EN HIZLI YOL VE YARIŞ ARABALARININ ECULARINI EN İYİ ŞEKİLDE PROGRAMLIYOR 308 GİBİ BİR ARABAYI MI PROGRAMLAYAMIYACAK YAZILIMCIYA SUÇ ATARKEN REFERANS OLARAK YAPTIGI İŞLERİ Bİ İNCELEYELİM SONUCU REFERANS İŞLER ORTAYA KOYAR..........

DR.ECU İZMİR BAYİSİ MUSTAFA BİRSESLİ

Sadık Özyer
21-05-2014, 22:58
Ben başka birşey söylemiyorum Mustafa Abi gayet açık ve net açıklamış mevzuyu.

Mustafa Birsesli
21-05-2014, 23:00
zaten çok konusmaya gerek yok sorunu çözdük sıfır turboda takılıyor hep beraber görürüz ;)

bektas_talay
21-05-2014, 23:01
DR.ECU İZMİR BAYİSİ MUSTAFA BİRSESLİ

ağzına sağlık abi :) güzel toparladın..

küfürleri bizzat kendim de gördüm yazılı biçimde sadık kardeşim ise çok sakin efendiliğini koruyor. bana x firmada yaptırıcam turbomu deseydi yemin ederim burdan turbo alır gönderirdim ve verdiği fiyat o turbo için haram bi para

ek olarak remap yapıldığında ki zaten aracın hastalığı 2 bar üstü basamaz maf sensörü izin vermez , turbo yapıldıkdan sonra bide wg upgrade gerek kalıcakmı abi ? çünki vnt ve internal wg bunlarda tam zıt çalışıyor biz burda bitane 207 yaptık arkadaşa yardımcı oldum o 109 turbo + pal büyütme yaptı ve wg i değiştirdi vakumla çekmiyor aksine itiyormuydu bişeyler vardı düzgün yürüyor şuan bunlara el atmadan ecu sw ile n275 valfinin kontrolünü değiştirebiliyormusunuz ?

kirpi14
21-05-2014, 23:09
Merhaba be ege turbo ARDA
Sadık olayları buraya tek tek yazıyorum .Yazdıklarımın bir tanesinde sapma yalan v.s varsa buraya namusun şerefin üzerine yemin edersin.
Bana ilk telefonla ulaştığında 90 hplik aracıma 110luk turbosu takıp hybridlemek istiyorum dedin.Bende daha önce yaptım olmadı sana önermem dedim.Yok daha önce yapmışlar olmuş dedin ve uyarılarıma olmaz hayır yapma dememe rağmen 110luğu benden satın aldın.(olmaz yapma dememe rağmen mesuliyeti üstüne almıştın ) Senin yanında balans kontrollerini yaptım ve wastegate ayarını yaptım.Hatta wastegate ayarını yaparken arda azcık basıncı yüksek tut.Bende hayır ben sana standartını vereyim sen nasıl istiosan ole yap dedimmi demedimmi ?
Kredi kartında problem oldu parayı vermedin sana güvendik al parayı getirirsin dedik.
Parayı bile getirmedin Megachips izmir bayii Batucanın yanına geldik sende ordaydın parayı gene bütünleyip veremedin.Bi kısmını verdin kalanını yarın getiririm dedin parayı hala getirmedin doğrumu ?
Batuların yanına gittiğimde 1.5 bar peak atıp 1.1 barda sorunsuz kullanmıomuydun ? Hatta 1.5 barı geçtiğinde map sensörü yüzünden araba korumaya almıomuydu ?
Batular hatta gitti kendileri test etti sanada soledi.Mehmet abi den yarın emilatör gelir takar düzeltiriz dediler sana hatta ben sonra ordan babamla kendi arabamıza binip gitmedim mi ? Hatta gecesinde whatsapptan bana Arda sence bu emilatör sorunumu çözermi dediğinde ben sana dedim bırak Batular sana bu işi çözer dedimmi demedimmi istiosan konusmalar duruo tek tek buraya fotoğrafları koyarım
Sonra aradan 2 hafta geçti (o arada sadık İzmir çiğli tarafında önümde gazlaya gazlaya gidio emilatörü taktırmaya gitmemiş ama gazlamaya devam )
Sana whatsapptan yazıorum borcu ne zaman ödeyeceksin param geliodu gidiodu ben geliyorum kart numarası vericem v.s diip bizi atlatmadınmı ( konuşmalar hala duruo )
Dün bana telefon açıp Arda Gaziemir tarafından sa na borcumu getirirken turbom dağıldı dedinmi demedinmi ?
Bu gün dükkana turbonu getirdin .Ağzından su kelimeleri kaçırmadınmı
Batular arabadakı problemi çözemedi .Bende internette araştırma yaparken beni mustafa abiye yönlendirdiler gittim oraya yazılım yaptırdım.Tam teste cıktık 1-2-3 yaptık 4 e attık spool sesi gibi ses geldi bi baktım her taraf bembeyaz oldu duma dumana gittim dedinmi demedinmi ?(batularda 1.5 peak atıp 1.1 de giderken sen demedinmi mustafa abiden sonra hep 1.5 bastık diyen )
Be yalancı gaziemirden hani bize borcunu getiriodun. Bugün de arabaya başka yerde chip yaptırdım test ederken kırıldı diosun. Sence burda bi yalan konusurken hiç mi vicdanın sızlamadı.
Sonra dükkanda hatta acaba yazılımı bide Utku ya yaptırıp denesemmi dedinmi sarabanın problemi çözülmedi bide onlara yaptırıp deneyim dedinmi demedinmi ?
Burda bizi hem Batucanla hemde Mustafa abiyle ortaya bırakıp (kim bilir onlara ne yalanlar söyledin ) bizi burda birbirimize düşürüyorsun.Hemde benim aileme ekmek götürdüğüm dükkanımı burada kötülüyorsun.Ve borcunu dahi ödemedin yalan konusuyorsun ve bana telefonlarını bile açamıosun.Sonra ben sana whatsapptan yazdığımda yok benim serbest liğim var karakolluk olamam diip bana dayılanıosun.
Sen ERKEK DEĞİLSİN. sen YALANCI bi adamsın. Namusuna şerefine yemin edebilirmisin bu olayların aksi olup olmadığına ?
Şimdide kalkıp forumlarda yana yakıla acını cıkartıyorsun.En başta dedim takma 110luğu dememe rağmen sen üstlendin sorumluluğu.Batucan arabaya böyle binme bak araba zarar görür demesine rağmen aracı chipletmeye derdini başka yerde aramaya Mustafa abiye gittin ve bizim Mustafa abiyle aramız bozuk olmasına rağmen gene büğümdür saygım sonsuz elimden tutup beni ufak yaşta İzmirden İstanbula fuara götürmüş aramızda bazı tatsız sohbetleri buzları biz eritmeye calısırken sen onada kim bilir ne yalanlar attın orda bizi gene birbirimize düşürdün. Batucan sana soruyorum bu yalancı Sadığı geçtim Bu olaylar oldumu olmadı mı ?
Sadık sen son derece yalancı ve erkekliğe hiç yakışmayan dansöz kılığındaki bi insansın.Yarın gel dükkana benim turbomun parçalarını getir sana turbonun parasınıda vereyim.Adamlık gör erkeklik gör belki içinde biraz erkeklil kaldıysa o kıpraşırda önündekine saygı duyarsın ;)

Sadık Özyer
21-05-2014, 23:19
Merhaba be ege turbo ARDA
Sadık olayları buraya tek tek yazıyorum .Yazdıklarımın bir tanesinde sapma yalan v.s varsa buraya namusun şerefin üzerine yemin edersin.
Bana ilk telefonla ulaştığında 90 hplik aracıma 110luk turbosu takıp hybridlemek istiyorum dedin.Bende daha önce yaptım olmadı sana önermem dedim.Yok daha önce yapmışlar olmuş dedin ve uyarılarıma olmaz hayır yapma dememe rağmen 110luğu benden satın aldın.(olmaz yapma dememe rağmen mesuliyeti üstüne almıştın ) Senin yanında balans kontrollerini yaptım ve wastegate ayarını yaptım.Hatta wastegate ayarını yaparken arda azcık basıncı yüksek tut.Bende hayır ben sana standartını vereyim sen nasıl istiosan ole yap dedimmi demedimmi ?
Kredi kartında problem oldu parayı vermedin sana güvendik al parayı getirirsin dedik.
Parayı bile getirmedin Megachips izmir bayii Batucanın yanına geldik sende ordaydın parayı gene bütünleyip veremedin.Bi kısmını verdin kalanını yarın getiririm dedin parayı hala getirmedin doğrumu ?
Batuların yanına gittiğimde 1.5 bar peak atıp 1.1 barda sorunsuz kullanmıomuydun ? Hatta 1.5 barı geçtiğinde map sensörü yüzünden araba korumaya almıomuydu ?
Batular hatta gitti kendileri test etti sanada soledi.Mehmet abi den yarın emilatör gelir takar düzeltiriz dediler sana hatta ben sonra ordan babamla kendi arabamıza binip gitmedim mi ? Hatta gecesinde whatsapptan bana Arda sence bu emilatör sorunumu çözermi dediğinde ben sana dedim bırak Batular sana bu işi çözer dedimmi demedimmi istiosan konusmalar duruo tek tek buraya fotoğrafları koyarım
Sonra aradan 2 hafta geçti (o arada sadık İzmir çiğli tarafında önümde gazlaya gazlaya gidio emilatörü taktırmaya gitmemiş ama gazlamaya devam )
Sana whatsapptan yazıorum borcu ne zaman ödeyeceksin param geliodu gidiodu ben geliyorum kart numarası vericem v.s diip bizi atlatmadınmı ( konuşmalar hala duruo )
Dün bana telefon açıp Arda Gaziemir tarafından sa na borcumu getirirken turbom dağıldı dedinmi demedinmi ?
Bu gün dükkana turbonu getirdin .Ağzından su kelimeleri kaçırmadınmı
Batular arabadakı problemi çözemedi .Bende internette araştırma yaparken beni mustafa abiye yönlendirdiler gittim oraya yazılım yaptırdım.Tam teste cıktık 1-2-3 yaptık 4 e attık spool sesi gibi ses geldi bi baktım her taraf bembeyaz oldu duma dumana gittim dedinmi demedinmi ?(batularda 1.5 peak atıp 1.1 de giderken sen demedinmi mustafa abiden sonra hep 1.5 bastık diyen )
Be yalancı gaziemirden hani bize borcunu getiriodun. Bugün de arabaya başka yerde chip yaptırdım test ederken kırıldı diosun. Sence burda bi yalan konusurken hiç mi vicdanın sızlamadı.
Sonra dükkanda hatta acaba yazılımı bide Utku ya yaptırıp denesemmi dedinmi sarabanın problemi çözülmedi bide onlara yaptırıp deneyim dedinmi demedinmi ?
Burda bizi hem Batucanla hemde Mustafa abiyle ortaya bırakıp (kim bilir onlara ne yalanlar söyledin ) bizi burda birbirimize düşürüyorsun.Hemde benim aileme ekmek götürdüğüm dükkanımı burada kötülüyorsun.Ve borcunu dahi ödemedin yalan konusuyorsun ve bana telefonlarını bile açamıosun.Sonra ben sana whatsapptan yazdığımda yok benim serbest liğim var karakolluk olamam diip bana dayılanıosun.
Sen ERKEK DEĞİLSİN. sen YALANCI bi adamsın. Namusuna şerefine yemin edebilirmisin bu olayların aksi olup olmadığına ?
Şimdide kalkıp forumlarda yana yakıla acını cıkartıyorsun.En başta dedim takma 110luğu dememe rağmen sen üstlendin sorumluluğu.Batucan arabaya böyle binme bak araba zarar görür demesine rağmen aracı chipletmeye derdini başka yerde aramaya Mustafa abiye gittin ve bizim Mustafa abiyle aramız bozuk olmasına rağmen gene büğümdür saygım sonsuz elimden tutup beni ufak yaşta İzmirden İstanbula fuara götürmüş aramızda bazı tatsız sohbetleri buzları biz eritmeye calısırken sen onada kim bilir ne yalanlar attın orda bizi gene birbirimize düşürdün. Batucan sana soruyorum bu yalancı Sadığı geçtim Bu olaylar oldumu olmadı mı ?
Sadık sen son derece yalancı ve erkekliğe hiç yakışmayan dansöz kılığındaki bi insansın.Yarın gel dükkana benim turbomun parçalarını getir sana turbonun parasınıda vereyim.Adamlık gör erkeklik gör belki içinde biraz erkeklil kaldıysa o kıpraşırda önündekine saygı duyarsın ;)

İstersen ben whatsapp konuşmalarımızı paylaşayım . Bir kerecik ağızından düzgün laf çıksın.Rica ediyorum. Para mevzusunun senin yaptığın işle bir alakası yok.

kirpi14
21-05-2014, 23:36
İstersen ben whatsapp konuşmalarımızı paylaşayım . Bir kerecik ağızından düzgün laf çıksın.Rica ediyorum. Para mevzusunun senin yaptığın işle bir alakası yok.

sadık yayınla istediğin gibi yayınla bu dediklerim oldumu olmadımı bunca insanın önünde sole olayları batucanda bilio ona rağmen sole
batucanı geçtim bu işi hobi olarak yapıo Bak Mustafa abide bende bizler evimize ailemize parayı bu işyerlerinden götürüyoruz. Sen kalkıp burda dükkanımı yalanla dolanla kötülersen ben seni whatsapttanda ordanda burdanda sana ulaşır yazarım.Hatta istiosan gelir suratınada solerim.Ben dükkanda it gibi çalısıcam yıllarca emek harcıycam dünya para gömecem en kaliteli ve türkiyede en fazla turbo makianalarına sahip olucam senin gibi bi adam gelip burda yalan yanlış konusup benim ekmeğini yediğim mekana leke kondurursa kimse kusura bakmasın acısını çıkartırım. Adam ol erkekce olanları söyle .Bana en baştan doğruları soleseydin.Arda kusura bakma bole bole oldu turbo zarar gördü suanda param yok beni idare et desen gene ederdim.Bu siteye kayıtlı bir çok üye benden veresiye mal almıştır ve hala alacağım olan kişiler var 1 kere arayıp demedim param nerde ? Biz veresiye verdik die kötü oluosak sen merağını gidercen die ben lokmamdan oluyosam vicdanını sorugula kardeş

Sadık Özyer
21-05-2014, 23:49
Yarın 10.30 da zaten ak kara çıkıcak o zaman senin yüz ifadeni görmek istiyorum.
Tartışmaya lüzüm görmüyorum.

batucan
21-05-2014, 23:55
Yeni şeyler öğreniyorum olaylarla ilgili ilginçlesiyor konu :) Arda nın yazdıkları birebir doğru gelişen olaylar. Hatta benim bildiğimden farklı şeyler bile var.

Düzeltme yapmam gereken noktalar;
-bronz debriyaj yok o araçta
-sadık basamadım demiş ama sürekli gazliyordu hatta yapma diye uyarıyordum. Şu iş bitsin diyodum. Emulator geldi bende ek ücret istedim bu süre zarfında bana fabrikadan para alcam falan diyip Mustafa abiye gitmiş ki bence burda gizleyecek birşey yok.
-mustafa abim iznin olursa sabahtan bende gelmek istiyorum durumu merak ediyorum.

Sadık sıkıntılardan en büyüğü bir iş için akıl alıyorsun çözüm üretiyoruz inanmıyor veya guvenmiyor başkalarına soruyorsun. Onlar ne derse o yöne gidiyorsun. Bari bu sefer Mustafa abiyle başladın onunla bitir. Diğer yorum yapan kimseyi dinleme. Bir arabanın bir ustası veya bir yazılımcısı olur. Sorun çıkar aksilik olur ama önemli olan problemi çözmek.

Mustafa abi Türkiye nin "en" hızlı araçlarında Yüreğir kankamın yazılımı var :p

kirpi14
21-05-2014, 23:55
Yarın 10.30 da zaten ak kara çıkıcak o zaman senin yüz ifadeni görmek istiyorum.
Tartışmaya lüzüm görmüyorum.

sadık sen hala bak dediklerime cevap veremiyorsun.Sen YALANCISIN sen ERKEK değilsin.Sen yarın benim parçalarımı bana getir.Tekrar yazıyorum iyi okuu ve iyi okusunlar Sadık sen hala cevap veremiyorsun olan olaylara ve sorduğum sorulara olan olaylara . Sen YALANCISIN sen ERKEK değilsin . buraya koyduğum nokta (.) kadar vicdanın ve yüreğin YOK. Batucanlara ayrı Mustafa abiye ayrı bana ayrı konuşuyorsun ve bana esnaflık öğretmeye kalkıyorsun.Gün gelir devran döner hani ilk Arda abi Arda abi sesleniodun şimdi Arda diosun ya devran döndüğünde Arda abi dediğinde sana ozaman suratına söyleceğim kelimeyi buradan yazdıklarımdan tahmin et ;)

kirpi14
22-05-2014, 00:02
Yeni şeyler öğreniyorum olaylarla ilgili ilginçlesiyor konu :) Arda nın yazdıkları birebir doğru gelişen olaylar. Hatta benim bildiğimden farklı şeyler bile var.

Düzeltme yapmam gereken noktalar;
-bronz debriyaj yok o araçta
-sadık basamadım demiş ama sürekli gazliyordu hatta yapma diye uyarıyordum. Şu iş bitsin diyodum. Emulator geldi bende ek ücret istedim bu süre zarfında bana fabrikadan para alcam falan diyip Mustafa abiye gitmiş ki bence burda gizleyecek birşey yok.
-mustafa abim iznin olursa sabahtan bende gelmek istiyorum durumu merak ediyorum.

Sadık sıkıntılardan en büyüğü bir iş için akıl alıyorsun çözüm üretiyoruz inanmıyor veya guvenmiyor başkalarına soruyorsun. Onlar ne derse o yöne gidiyorsun. Bari bu sefer Mustafa abiyle başladın onunla bitir. Diğer yorum yapan kimseyi dinleme. Bir arabanın bir ustası veya bir yazılımcısı olur. Sorun çıkar aksilik olur ama önemli olan problemi çözmek.

Mustafa abi Türkiye nin "en" hızlı araçlarında Yüreğir kankamın yazılımı var :p

bana dediki bu yalancı sahtekar 500 tl emilator parası vermek salakça dedi.Bende hatta bencede 500 tl biraz cok ama bu parça Türkiyede bir tek onlarda varsa istediği rakamada satar sonuçta bu problem böyle çözülüyor dedim. Yüzü varsa buraya yazsın.Ama bizim ekmeğimizle burda oynamasın.Sanada saygım sonsuz biliosun beyinlerle ne zaman problem yaşasak birbirimize soruyorsuz hatta fiorinodada beraber yüreğimiz hopladı beraber tırstık.Ama bole arada pürüz çıkıyorsa ben zımpara yapmayı sevmiyorum tornalar geçerim

Oz`
22-05-2014, 00:15
kirpi kim la egeturbomu ?

kirpi14
22-05-2014, 00:16
kirpi kim la egeturbomu ?

beni banladığın için arkadaştan üyeliğinin şifresini istedim aldım bu konuya yazmak için

Oz`
22-05-2014, 00:30
1-2 bişi sormak istiyorum

1.5 basamayan 2 saniye basan araba turbo kırarmı ?

gt1544v compressor mapini alabilirimiyim ?

turboyu revizemi ettin arda pervanesinimi değiştirdiin ?

milin kırılmasının 3-4 nedeni olabilir

1 yağlama 2 Emiş filitrendeki Darlık 3 geridönüş 4 milin revizeden sonra zarar görmüş yada palinzarar görmeüş olması

ama bu 4. seçenek 1-2 bin km de çıkmaz ilk olarak turbocuda sucu armayın arabayı ilk kim yaptı filitre kiti ne vardı ? biz burda o turbolara 1.4 cont götürüyoruz 1.8 basıyoruz peak olarak kırılan zıplayan hiçbişi yok anlık peaklerle araba kırılmaz

ilk yazılımcına götür dieni bi öperim mehmet ahgmet kim yazarsa yazssın olay o deil 2 mi bastım ? 1.5 basıpta 1.2 ile gitttiğinde bi bakın isterseniz Flowchartın içindemi dışındamı kalıyor buna baka lım şunu lütfen unutmayın Turbonun milide Gt 30 da taksan 3 bastığında kırılıyormu? hayır emişin kötüdür exhaust un tıkalıdır Vs vs vs

ege turboya *** atmak garip olmuş ama evet revize edilmiş turbolrda sıkıntı çıkıyor ben çok tasvip etmiyorum ki yazılara göre arda sanırım sölemiş sölememiş ise hata etmiş...

kirpi14
22-05-2014, 00:39
1-2 bişi sormak istiyorum

1.5 basamayan 2 saniye basan araba turbo kırarmı ?

gt1544v compressor mapini alabilirimiyim ?

turboyu revizemi ettin arda pervanesinimi değiştirdiin ?

milin kırılmasının 3-4 nedeni olabilir

1 yağlama 2 Emiş filitrendeki Darlık 3 geridönüş 4 milin revizeden sonra zarar görmüş yada palinzarar görmeüş olması

ama bu 4. seçenek 1-2 bin km de çıkmaz ilk olarak turbocuda sucu armayın arabayı ilk kim yaptı filitre kiti ne vardı ? biz burda o turbolara 1.4 cont götürüyoruz 1.8 basıyoruz peak olarak kırılan zıplayan hiçbişi yok anlık peaklerle araba kırılmaz

ilk yazılımcına götür dieni bi öperim mehmet ahgmet kim yazarsa yazssın olay o deil 2 mi bastım ? 1.5 basıpta 1.2 ile gitttiğinde bi bakın isterseniz Flowchartın içindemi dışındamı kalıyor buna baka lım şunu lütfen unutmayın Turbonun milide Gt 30 da taksan 3 bastığında kırılıyormu? hayır emişin kötüdür exhaust un tıkalıdır Vs vs vs

ege turboya *** atmak garip olmuş ama evet revize edilmiş turbolrda sıkıntı çıkıyor ben çok tasvip etmiyorum ki yazılara göre arda sanırım sölemiş sölememiş ise hata etmiş...
Özgün abi bak bu araç 90 hplik .Sadık geldi bizden 110luk turbosu aldı Turboyu revize etmedim.O nun yanında sıfır parçalarla topladım. Hatta egzoz salyangozunu emme salyangozunu 2.el taktık .Sende biliosun onlara bişi olmaz Allah göstermesin kazada kırılıp dağılmadıkça. Ama eminim bunla 1.8 de basan vardır belki 1 barda yürüyende .Benim burda gücüme giden adam burda yalan konusuyor.Madem ben vnt sistemini ters takmışım .O gün balans makinasında 180 000 devire cıkardığımda neden dağılmadı .Yada arabayla 1.2 saniyelik gazlamada evel belki kırılmaz ama Batucanlar onu uyardı abi bu şekilde gazlama bak bu arabayla.Araban düzeltilsin ole gazla dedi.1 hafta bile geçmedi önümde gazlayarak gidiodu.Hatta yanımda arkadaşım vardı bırak milletle yarışma adam gibi sür arabayı diodu düşün ben bu adamın arkasından gidioyurm.

Sadık Özyer
22-05-2014, 00:40
Arda bana sıfır turbo toplayıp verdiğini söyledi , hadi diyelim ki ben yalancıyım , arabayla allahın her günü sıktım arabamda yağlamada sıkıntı var vs vs. Tamam eyvallah.
Bugün izmirde bir sürü turbocu gezdim ve bu turbonun parçalarının orjinal mi değil mi olduğunu sordum , kardeşim bunun kalıbı bile orjinal değil dedi hep yan sanayi dedi . İsim vermek istemiyorum bunuda buraya yazmak istemiyordum illaki yazdırdı. Hayır benim gibi bu işte 06.12.2013 de ilk arabasını alan 26.02.2014 de ilk yazılımını atan birine yapmak hoş mu ?
Kimsenin hakkını yemek istemiyorum , bu yazılım turbo büyütme fikri benim kafamdan çıktı , yarın herşey gözükecek , kimse yağlamadan bir sorun olduğundan bahsetmedi ki , en ufak yağ kaçağında haber ver diye turboyu ilk takan şahıs söyledi. Eve geldiğimde peçeteyle turbonun etrafını sildim çok hafif bir yağ vardı . Bununda normal olduğunu söylediler 1 hafta boyunca bunu tekrar ettim.

Arda bana sıfır turbo verdim dedi revize falan değildi benim ağrıma da en çok bu gidiyor , kandırılmak ..

Oz`
22-05-2014, 00:42
şimdi sadık varmı motor içi resmin ? belki intake borun küçül bilemeyiz ha içini nasıl toplamış ben bilmem ben karışamam orasına orada çekimser kalırım birsey diemem

Sadık Özyer
22-05-2014, 00:43
Yav arkadaşım ben sana vnt yi ters takmışsın diye birşey mi söyledim ? Sadece "Turbo vnt bicaklarinin yerine tam oturmamasindan dolayi maalesef ki patladi."

Demişim bunu götürdüğüm turbocular söyledi. Araba safe mode da turbo basıncı 0.3 iken mi patlayacaktı.

kirpi14
22-05-2014, 00:45
Arda bana sıfır turbo toplayıp verdiğini söyledi , hadi diyelim ki ben yalancıyım , arabayla allahın her günü sıktım arabamda yağlamada sıkıntı var vs vs. Tamam eyvallah.
Bugün izmirde bir sürü turbocu gezdim ve bu turbonun parçalarının orjinal mi değil mi olduğunu sordum , kardeşim bunun kalıbı bile orjinal değil dedi hep yan sanayi dedi . İsim vermek istemiyorum bunuda buraya yazmak istemiyordum illaki yazdırdı. Hayır benim gibi bu işte 06.12.2013 de ilk arabasını alan 26.02.2014 de ilk yazılımını atan birine yapmak hoş mu ?
Kimsenin hakkını yemek istemiyorum , bu yazılım turbo büyütme fikri benim kafamdan çıktı , yarın herşey gözükecek , kimse yağlamadan bir sorun olduğundan bahsetmedi ki , en ufak yağ kaçağında haber ver diye turboyu ilk takan şahıs söyledi. Eve geldiğimde peçeteyle turbonun etrafını sildim çok hafif bir yağ vardı . Bununda normal olduğunu söylediler 1 hafta boyunca bunu tekrar ettim.

Arda bana sıfır turbo verdim dedi revize falan değildi benim ağrıma da en çok bu gidiyor , kandırılmak ..

Bakhala yalan konusuyorsun.Sadık senin yanında toplamadımmı senin yanında ayar yapmadım mı turboya hala yalan konusuyorsun bak.O parçalarada çin dedin .O parçalar Çin değil. + sana ben turboyu verirkende soledim .Bak parçalar yan sanayi .Vnt bizim tarafımızdan yurt dısında yaptırıldı.Sizin standart vntlerin içi boş dağılıyor dedim .Sanada gösterdim .Ama sen hala yalan konusuyorsun hala çamur atıosun hala beni çileden cıkartıyorsun .Bak Batucan olayları doğruladı nasıl yelkenleri suya indirmeye başladın ufaktan ufaktan.Seni dolandırıp kandırcak olsaydık.En başta sana içi boş tip vnt sistemi verirdik.Herkesi kendin gibi yalancı görme.

Sadık Özyer
22-05-2014, 00:46
şimdi sadık varmı motor içi resmin ? belki intake borun küçül bilemeyiz ha içini nasıl toplamış ben bilmem ben karışamam orasına orada çekimser kalırım birsey diemem

İntake borusu dediğin emme mi ?

Downpipe var egzozcu okanda yaptırdım.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10369967_731805453547192_2486516000466707721_n.jpg

Motorun sol kısmından bir fotoğraf .

kirpi14
22-05-2014, 00:48
Yav arkadaşım ben sana vnt yi ters takmışsın diye birşey mi söyledim ? Sadece "Turbo vnt bicaklarinin yerine tam oturmamasindan dolayi maalesef ki patladi."

Demişim bunu götürdüğüm turbocular söyledi. Araba safe mode da turbo basıncı 0.3 iken mi patlayacaktı.

bak sadık onları ters takamassın yada onları tam oturtamadanda takamassın.Hatta yarın gel eline vereyim sıfır parçaları al bunları beraber toplayalım toparlarken istediğin herhangi bi parçayı tam oturtmadan toplayabilecekmiyiz beraber görelim.+ sana onu söyleyen turbocu kimse o dükkanıma gelsin oda bizimle beraber toplasın bak ben kendimden emin konusuyorum lütfen çağrıma kulak ver

kirpi14
22-05-2014, 00:49
özgün abi gördünmü boruları bak onlar 90 hpliğin standart cooler boruları .Sadık çek parça numaralarınıda boruların onlarıda koy numaralarından cıkaralım.Aynı şekilde intake borusuda stock abi kendim de gördüm.Batucan sende sole abi

Sadık Özyer
22-05-2014, 00:51
Bakhala yalan konusuyorsun.Sadık senin yanında toplamadımmı senin yanında ayar yapmadım mı turboya hala yalan konusuyorsun bak.O parçalarada çin dedin .O parçalar Çin değil. + sana ben turboyu verirkende soledim .Bak parçalar yan sanayi .Vnt bizim tarafımızdan yurt dısında yaptırıldı.Sizin standart vntlerin içi boş dağılıyor dedim .Sanada gösterdim .Ama sen hala yalan konusuyorsun hala çamur atıosun hala beni çileden cıkartıyorsun .Bak Batucan olayları doğruladı nasıl yelkenleri suya indirmeye başladın ufaktan ufaktan.Seni dolandırıp kandırcak olsaydık.En başta sana içi boş tip vnt sistemi verirdik.Herkesi kendin gibi yalancı görme.

Senin parçalara ben çin demiyorum , diğer turbocular diyor.1 değil 2 değil ki. Orjinali bu ben sana daha güçlüsünü takıyorum dedin. Ama sorunda ordan çıkmışa benziyor .
Sabah 10.30 da görüşücez.:)

Oz`
22-05-2014, 00:53
turbonun emiş borusu kaç mm filitresi nekadar bunlarda önemli burda birbirinize *** atmanın mansı yok gerekirse arda yeniden revize eder gerekirse sadık parasını verir yenisini alır olay sorunu çözmek :)

@arda bro cooler boruları bişiy yapmaz kolay kolay

kirpi14
22-05-2014, 00:56
Senin parçalara ben çin demiyorum , diğer turbocular diyor.1 değil 2 değil ki. Orjinali bu ben sana daha güçlüsünü takıyorum dedin. Ama sorunda ordan çıkmışa benziyor .
Sabah 10.30 da görüşücez.:)

Sadık bana orjinal taktığı parçaların kutularını getir orjinal garrett olarak parça numaralarıyla beraber .(orjinal garrett yedek parçalarını Türkiye piyasasına satıyormu distribitöre sorabilirsin bu turbo için ) Bak yarın sana gidip sıfır km peugeot almassam ozaman gel bu sitede konuş.Ama yarıns ana orjinal mil pervane backplate v.s takıp bana o kutuları getirmessen dilimden cok cekersin

McKrop
22-05-2014, 00:57
Turbo kırıldığında arabada kaç kişi vardı ya da ekstra ağırlıklar var mıydı? yol eğimlimiydi? motor freni yapıp ters basınçla kompresöre soktun mu? bu durumlarda kullanıcı hatalıdır benim görüşüm

kirpi14
22-05-2014, 00:58
turbonun emiş borusu kaç mm filitresi nekadar bunlarda önemli burda birbirinize *** atmanın mansı yok gerekirse arda yeniden revize eder gerekirse sadık parasını verir yenisini alır olay sorunu çözmek :)

@arda bro cooler boruları bişiy yapmaz kolay kolay

abi sorun değil tabi çözeriz.İntake borusu standart 90lıgın abi turboya ilk giriş yeri aynı ama filtreye giden ge niş kısım gene dar kalıyor 110lugunki gibi geniş değil .Ama bana gelip deseydi arda sole sole durum var el atarmısın 1 tl bile istemeden yapardım.Kalkmış yalan konusuo abi sana geliodum dio halbuki arkadaş başka şeyler denio

Sadık Özyer
22-05-2014, 00:59
Sadık bana orjinal taktığı parçaların kutularını getir orjinal garrett olarak parça numaralarıyla beraber .(orjinal garrett yedek parçalarını Türkiye piyasasına satıyormu distribitöre sorabilirsin bu turbo için ) Bak yarın sana gidip sıfır km peugeot almassam ozaman gel bu sitede konuş.Ama yarıns ana orjinal mil pervane backplate v.s takıp bana o kutuları getirmessen dilimden cok cekersin

Yardım dediğim turbo bayisinde buluşuruz bakarsın sende.

kirpi14
22-05-2014, 01:01
Yardım dediğim turbo bayisinde buluşuruz bakarsın sende.

sen getir turboyu dükkana gel.Ben sana Türkiyenin en iyi makinaları ile kontrol ederim. Bayiye sor bakayım.Bendeki kadar test cihazını .Avrupada bile kaç turbocuda görmüşler.

Oz`
22-05-2014, 06:36
Valla tehtid le bu isler değişmez dogrulari bdkliyoruz arda cin takmisssa ayip etmisss

Mustafa Birsesli
22-05-2014, 08:57
sen getir turboyu dükkana gel.Ben sana Türkiyenin en iyi makinaları ile kontrol ederim. Bayiye sor bakayım.Bendeki kadar test cihazını .Avrupada bile kaç turbocuda görmüşler.

Turbosan erol usta redat makinalarinin tr distiribitoru

B.Koçer
22-05-2014, 09:44
kardes senın hatan nerde basladıysan orda bıtırıcen ısı bu ıslerı arastırmadan once 3 dukkan gezmıssın bak sımdı kımse kendıne suc almak ıstemez

bende aracımı 3 sene yazılımla kullandım Allahıma cok sukur ne basınc sorunu aldım ne arıza ısıgı aldım

bunların hepsını zorlamadan uzmeden oem turboda yaptık

benım aracımın yazılımıda dr ecu ama bastan sonra dr ecu

sana demek ıstedıgım ılk neresı ıle baslıyosan ordan devam etmen daha ıyı olacaktır

sende ıstersın aracın super gıtsın ucsun kacsın ama

maalsef gelir sadece yazılımlı bi xxx marka araba yanından gecer aynı kategoride üzülürsün :)

bu ıslerı yaparken kendı butcenıde dusun sureklı en hızlısı olsun vs yerıne keyıf alabileceğin , bir arac yaparsan yolda inan bana daha cok eglenirsin :)

Ki anladıgım kadarı ıle roll kovalayan biri değilsin , geçmiş olsun en kısa zamanda tanısalım ,
merak etme mustafa birsesli isini en kısa zamanda cozer

Sadık Özyer
22-05-2014, 11:03
kardes senın hatan nerde basladıysan orda bıtırıcen ısı bu ıslerı arastırmadan once 3 dukkan gezmıssın bak sımdı kımse kendıne suc almak ıstemez

bende aracımı 3 sene yazılımla kullandım Allahıma cok sukur ne basınc sorunu aldım ne arıza ısıgı aldım

bunların hepsını zorlamadan uzmeden oem turboda yaptık

benım aracımın yazılımıda dr ecu ama bastan sonra dr ecu

sana demek ıstedıgım ılk neresı ıle baslıyosan ordan devam etmen daha ıyı olacaktır

sende ıstersın aracın super gıtsın ucsun kacsın ama

maalsef gelir sadece yazılımlı bi xxx marka araba yanından gecer aynı kategoride üzülürsün :)

bu ıslerı yaparken kendı butcenıde dusun sureklı en hızlısı olsun vs yerıne keyıf alabileceğin , bir arac yaparsan yolda inan bana daha cok eglenirsin :)

Ki anladıgım kadarı ıle roll kovalayan biri değilsin , geçmiş olsun en kısa zamanda tanısalım ,
merak etme mustafa birsesli isini en kısa zamanda cozer bugun fethiyeye gidicem eger imkanin varsa bugun gorusebiliriz.

kirpi14
22-05-2014, 11:30
Bak Sadık.Burada kimse suçu sana atmıyor yada suç bende değil ondada demiyor.
Burada suç bende olsa ben toptancıdan ürünü satın alıp rafıma koymuşum.Derimki toptancıya bak senden aldığım ürünü aldım müşteriye taktım .Turbosu parçandan dolayı arızalandı.Hadi bunu garantiden değiştir derim sıfır ürünüde alır işçiliğimide hesaptan düşer sana gene yaparım.Aynı şekilde yazılımdada burdaki kişiler sana aynısını fazlasıyla yapar.Kladıki küçümsemek gibi olmasın yapılan araç 1.6 psa dizel.Bu 2 firmada yapmadıysa en az 200 tane yapmıştır.Aynı şekilde 110luk turbosunu ben haftada yapmıyorsam 5 tane yapıyorum.Buyur gel iş emirlerini açayım referanssları ile birlikte gör.Ama sen kalkıp o garajda ayrı bu garajda ayrı bizim dükkana gelince ayrı hatta yazılımcıları tek tek gezip test edersen kusura bakma burda problem sende.Batucanlarla o gün onların dükkanın önündeyken onlarda test etmedimi arabanı ? Adamlar sana soledi sıkıştırma arabayı şu emilator olayı çözülünceye kadar hatta arabanı bırak biz arabayı yapalım gel ole teslim al binme demedimi sana Batucan ? Kalkıp bide bana olayı farklı anlatıp sonra yanına geliodum diip başka yazılımı test ederken tam onların üstüne tesadüf edip turboyu kırıyorsun olayı başka şekillerde anlatıosun.Sana millet sıkıştırma dediği halde bana dükkanda soledin 1 2 3 sıktım 4 e taktık taaak ses geldi demedin mi ? Kusura bakma seni ben bu turboyu takma diye uyardım.Baatucanda boyle gazlama bak dedi uyardı .Mustafa abiye gittiğinden batucanla benimde haberim yoktu.Dükkanda ağzından kaçırdın.Arabayı sıkıştırıp sıkıştırıp Mustafa abiye gidip orda yazılmdan sonra kırılınca ( suçu bak yazılıma atmıyorum gene olayıda farklı noktayada çekme )ona tesadüf edincede vayy turbocuda suç dersen olmaz.Bir yaşananı 10 farklı anlatma anlatmaki problemin daha kolayca çözülsün sende problem yaşama bizde yaşamayalım

Sadık Özyer
23-05-2014, 04:17
50 km test , 370 km uzun yoldan sonra yag eksiltme yada turboda bir ses yok. 50 km test asamasinda dip gaz denendi. Bende yolda biraz denedim. Arda senin malina kotu demek istemiyorum cunku turbodan anlamam.Basinc gormeden basmak basmak ise eyvallah :). Sen ilk bastaki asarim keserimli konusmalarindan eser birakmayip duzgun konusmaya baslayip para iadesi edicegini soyleyince , senlikte bir konu kalmadı. Belki sende bilmiyordun senin parçaların nasıl. Ben aracima kavustum 3-4 gun arabasiz kalmak en azindan benim icin korkunc birsey.ufak puruzun actigi maddi ve manevi sikintilarin ustunden gelmek zor oldu benim icin. Paranin miktarinim onemi yok. . Dr Ecu ve ekibine , aracin boyasindan jantindan lastiginden teybine kadar emegi gecen herkese sonsuz minnetlerimi sunarim.

ghibli06
23-05-2014, 07:12
nasıl çözüldü?

Ky06
23-05-2014, 07:31
yeni turbo ile sorun çözüldü mü? aracımda turbo değiştircem başıma böyle olaylar gelir diye korkuyorum

Sadık Özyer
23-05-2014, 10:29
nasıl çözüldü?
Turbo degistirildi. :)

ferroo
23-05-2014, 10:33
Turbo degistirildi. :)

hayırlı olsun kardesım :)

koray ozan
23-05-2014, 10:55
yeni turbo ile sorun çözüldü mü? aracımda turbo değiştircem başıma böyle olaylar gelir diye korkuyorum

sıfır orjinal turbo al sorunsuz sikintisiz bin. Çin malı turbo takayim deme ya basınç basmiyor, pasarsada zaten ikiye bölünüyor
sorunun çözülmesine sevindim, uzun süre sikintisiz kullanirsiniz inşallah

yakuza
23-05-2014, 13:29
arda kardeşimi tanır ve severim daha önce turbo almışlığımda var 1.5 sene sonra kırıldı turbom ardaya telefon açıp kardeşim turbo arızalandı dediğimde abi canın sağolsun mal benim gönder yenisini yapayım diyebilecek kapasitede biri sağolsun bana bunu demeside yetmişti aracı sattım gönderme gereğide duymadım olayı farklı yazılımcılar farklı insanlarla cözmek yerine ardayla ve yazılımcınla çözmen daha doru olurdu buraya konu açman yersiz olmuş

Sadık Özyer
23-05-2014, 23:45
sıfır orjinal turbo al sorunsuz sikintisiz bin. Çin malı turbo takayim deme ya basınç basmiyor, pasarsada zaten ikiye bölünüyor
Yok hocam , tikir tikir calisan bir sistem var . On numara bes yyldiz :)

Ky06
25-05-2014, 14:05

hacı turboyu değiştirmem an meselesi ama şu arada silkeleme olayı var biliyorsun bi onu çözemedi kimse arabayı bazen yakasım geliyor :(

Mustafa Birsesli
28-05-2014, 04:54
Turbo degistirildi. :)kendi turbocumda yeni turbo toplattim garantisinide verdim şimdi turboda bizim yazilimda dr ecu sikinti yok:icon_tup: ;)

Sadık Özyer
01-06-2014, 16:02
3 bin km oldu turbo takilali . Her gun sara sara dolasiyorum. Dumanli bir yazilim arabada ne kesme var nede turboda en ufak bir caturtu cuturtu. Mustafa abide garantisini verdi sonucta icim rahat.

ferroo
02-06-2014, 11:54
3 bin km oldu turbo takilali . Her gun sara sara dolasiyorum. Dumanli bir yazilim arabada ne kesme var nede turboda en ufak bir caturtu cuturtu. Mustafa abide garantisini verdi sonucta icim rahat.

bence hergun sara sara dolasma yıne elınde kalcak turbo...

Kadyr
02-06-2014, 11:56
yanı sıfır orjınal turboyu o sekılde zorlarsan arıza cıkarır:)

Mustafa Birsesli
11-06-2014, 15:36
sıkıntı olmazzz :)