Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmİr emre kirali otomotİv hakkinda
ocean0636
21-05-2014, 15:47
Geçen hafta perşembe günü İzmir'de bulunan bu galerideki 300c için pazarlığımızı yaptık anlaştık. Bana şase no vs verdiler kaskocuma gerekli sorgulamaları yaptırdıktan sonra galeriyle tekrar görüşüp bakın yarına uçak biletimi alıyorum dediklerinizin dışında birşey yok değil mi dedim yok dediğimiz gibi araba boyasız hatasız masrafsız servis bakımlı biz sonuna kadar kefiliz dediler ve ben cuma günü 13:05 e uçak biletimi aldım.
Cuma sabahı tel da tekrar konuştugumuzda aracı yetkili servise götüreceğimi saat 15:00 a randevu aldığımı havalimanına iner inmez servise geçeceğimi ordaki ekspertizden sonra hemen havalesini yapıp notere gidip aracı alacağımı vaktimin çok kısıtlı oldugunu satıştan hemen sonra Antalya'ya döneceğimi söyledim. Tamam abi bir aksilik yok biz aracımızın arkasındayız biz seni havalimanından alırız dediler. Sabahtan bütün işlerimi bu plana göre ayarladım öğlen tam havalimanına giderken uçağımın kalkmasına 1.5 saat kala tel açtılar. Abi bu araba ilanda 128.000km yazıyor ama geçen sene 198.000km de serviste bakıma girmiş sen servise götüreceğini söyleyince bizde servisten sordurduk yeni öğrendik çok özür dileriz sen bize hesap numaranı yolla uçak bileti paranı hemen yollayalım bizde km düşürme falan olmaz biz öyle bir galeri değiliz vs vs bir ton açıklama yaptılar. Bende oldukca anlayıslı karsıladım burdaki bütün işlerimi onlara göre ayarladığımı söyledim doğal olarak sinirim bozuldu ama gene de bunu uçağa binmeden söyledikleri için teşekkür ettim ve hesap numaramı yolladım. Bu olayın üzerine en az 4-5 defa tel la konuştuk işlerim yoğun havale yapıcam vs dediler fakat ortada havale falan yok. Ben 150-200lira uçak bileti parası peşinde değilim ama bana karşı söylenen hiçbir sözün karşılığı yok. Yapılan ticaret hiç etik değil. Bu galeriden araç almayı düşünen arkadaşların bilgisine...
Araç ilandan kalkmış tekrar ilana düşerse diye burdan bilgilerine bakabilirsiniz.
http://i690.photobucket.com/albums/vv269/ocean0636/Mobile%20Uploads/2014-03/7AEF000E-9B35-4EF6-B491-65EF8CFD3480_zpsw6fgnyrf.png (http://s690.photobucket.com/user/ocean0636/media/Mobile%20Uploads/2014-03/7AEF000E-9B35-4EF6-B491-65EF8CFD3480_zpsw6fgnyrf.png.html)
http://i690.photobucket.com/albums/vv269/ocean0636/Mobile%20Uploads/2014-03/BA18604F-7278-4AC8-A62D-08987515BF64_zpswhnymyij.png (http://s690.photobucket.com/user/ocean0636/media/Mobile%20Uploads/2014-03/BA18604F-7278-4AC8-A62D-08987515BF64_zpswhnymyij.png.html)
adamlar en azından bunu söylemiş çok takılmayın 100 tllik uçak biletine bence. Bir de oraya gidip çileden çıkmak var.
ocean0636
21-05-2014, 15:52
Mesele parası değil anlatamadım sanırım. Ortaya söylenen laf. Olayı oldugu gibi yazdım.
Servise gittiğin anda da km'yi öğrenebilir, sonrasında "bilmiyorduk" cevabıyla da karşılaşabilirdin.. Bu devirde böylesine bile "iyi esnaf" deniyorken, çok da zorlama bence.. Evet haklısın, havale yapıyoruz dendi ise yapılmalı ama o beklediğin davranış milyarda 1 anca olur..
iyi bir uçak biletine yırtmışın bence galeriden beklenmicek bir hareket yapmış zaten adamlar, havale falanda yalan işler bunlar
Herşeyde vardır bir hayır iyi yırtmışsınız yine, bide İzmir'e gidip geri dönmesi vardı :)
cerkez_kral
21-05-2014, 17:35
düşünürsen dayımda siyah 2007 dizel var
freelife
21-05-2014, 17:46
bence adamlar doğrusunu yapmış, onların iyi niyetine karşı onlardan senden o parayı istememni beklemişlerdir ( ben olsam istemez birde teşekkür ederdim ). orlara gidipte çileden çıkmak vardı birde ...şansılsınız kontrol etmişler .
ontheair
21-05-2014, 17:49
İşte sırf bu yüzden şehirdışı alışverişlerini sevmiyorum... Hevesin kursağında kalmış ona mı yanarsın, bilet havaya uçmuş ona mı yanarsın.
Bu arada pek de doğru söylediklerini sanmıyorum. Bana kalırsa yerse yapmışlar biraz. Sen servis falan karıştırınca doğruyu söyleyip boşver bir gelip bakayım dersin diye beklemişlerdir.
Acaba araç servise gittiğinde 98 bindeydi de 198 mi yazdılar yanlışlıkla
Adamların yaklaşımından anladığım onlarda mağdur olmuş gibi.
200+ km de olsa anlaşılırdı herhalde
kelalper
22-05-2014, 07:06
keşke bütün hepsi böyle olsa.
Emre Ekrem
22-05-2014, 07:29
Gene insaflı davranmışlar, oraya gittiğinizde bizde bilmiyorduk diyebilirlerdi, 70k inmişler artık böylesine süper diyebilecek hale geldik, gülermisin ağlarmısın, bununla yırtmışsınız, geçmiş olsun.
yilmazcatalbas
22-05-2014, 07:49
Bence teşekkürlük bir durum yok. Neden mi? Servise götüreceğim demeseydiniz bunların hepsini orada yaşayacaktınız, onu da geçtim servise götüreceğinizden haberleri olmasa belkide iteleyeceklerdi bence 100-200 bile olsa paranızı almaya çalışın
Emre iyidir dürüsttür. Kendi bildiğini saklamaz müşteriden. O da büyük ihtimal o gün öğrenmiştir. Zaten direk aramış söylemiş başkası olsa servise giderdiniz aaa böyle miymiş derdi.
serkanokan
22-05-2014, 08:46
Geçen sene yine izmirde bir galeride f10 kasa 520d için anlaştım. Telefonda titiz olduğumu, tamponunda bile taş izi varsa söylemelerini istedim. Tamponunda bile taş izi yok dediler,ilandaki km 96bindi. Aynı güne uçak bileti alıp gittim, kilometre 126 binde, bırakın tamponu ön cam ile tavanın birleştiği yerde bile onlarca taş izi vardı, arabanın 4 köşesinde sürtme çizikleri vardı.
Kilometre için galeride çalışan eleman ilana yanlış girmiş dediler, kaporta kusurları için de "abi olur o kadar ikinci el" diye geçiştirdiler. Bunları konuşurken de galerinin diğer ortağı gelip arabayı sattık deyince iş zaten çığırından çıktı.
Yorgunluğum, giden 500tl uçak biletim, boşa giden bir günüm de cabası. Sahibindende ilanlarını gördükçe hala tek tek beddua ederim hepsine.
Siz yine daha iyi bir esnafa denk gelmişsiniz, bununla geçmiş olsun.
Galeriden araba almak mı!.. Aman aman.. Mesleğini iyi yapanların nadir olduğu bir sektörle hiç işim olmaz..
Allah galericilerin eline düşürmesin kimseyi..
MatraX_07
22-05-2014, 11:22
Mert,oraya gidip yol masrafı,riski ve orada öğrendikten sonra sinir,stresi de var
Bunda da var bir hayır de geçiştir
Bencede adamlar bu dürüstlük karşısında bilet parasını almamanızı bekleyip söylediler onu. Bence bu devirde iyi esnaf denebilir.
iyi kurtulmuşsunuz ben galericinin samimi olduğunu ve km olayınıda size mahcup olmamak için bakıp teyit edip size açıkça söylemesi doğru davranış tek yanlışı uçak bilet ücretini ödeyeceğim deyip ödememesidir geçmiş olsun
o galeriyi alnından öpmek lazım valla :)
tmm ortada bir mağduriyet mevcut fakat nersinden dönersen kar tabi. üstelik bunu galerici sana mağduriyetini yaşamadan kendisi belirtmiş.
soma daki olayların olduğu gün muğlaya accord almaya gittim 29 bine anlaştık. 2 parça boya 152k km de araç tramerinde de cihaz çalınması ve 500-700 gibi rakamlar olan araç için. saflığımıza mı diyim artık ne diyim bilemiyorum honda bayisinin olduğunu sormak aklımıza gelmedi. 700 küsür km yol 8-9 saat zevkine araçla gittik. araç 150k fakat direksiyon koltuklardan midem bulandı kuzenime şaseden sorgulatma yaptırdım 260k küsür km de nisan ayında servise giren aracın ön sağ çamurluk ön sağ kapı değişmiş ve arka kapı sacıda değişmiş.. vsa ışıklarıda araçta yay olduğu için yanmakta(!) bin tllik günü birlik bir muğla gezimiz oldu. bencede okadar aldırma benim gibi karaktersiz birine de denk gelebilirdin.. inşallah gönlüne göre bir araç bulursun..
bu arada muğladaki mavi 2.4 accord ilanı kaldırdı ama olurda denk gelen olursa dikkat etsiin..
TolgaEsentepe
22-05-2014, 13:50
İzmir'e 2 parça boyalı gtc almaya gittim, şaseleri işlemli çıktı.. Tamamiyle kendi adıma Konya'dan sonra İzmir'i ekledim araba alınmayacak iller listesine :)
Ersin YILDIZ
22-05-2014, 14:27
galerinin savunulcak bi yanı yok bence sonucta kendısıde aracı alırken boyasına kazasına baktırdı bu ısın tıcaretını yapıyo kmsıne kadar kontrol etmiştir.şehir dışından geliyo olman şans belkide izmirden birisi niyetlense gelir bakar yerlerse satar geçer uçak biletinide yatırıcam dediyse yatırmalı geçmiş olsun guzel reklamını yaptı
aybarsdnr
22-05-2014, 14:46
Bence sen git galeri sahibini öp, hatta üstüne bir de hediye al.. Yahu adam bu işin ticaretini yapıyor, biz de yeni öğrendik denecek kadar saf mı insanlar? Eğer öyleyse helal olsun, bu şekilde ticaret yapabiliyor olmak çok büyük şans.
Değil 100-200 tl, 2 tl için bile peşini bırakma. Mesele para meselesi değil. Her şeyi, ucuz yırttık, Allah korudu diyerek sineye çekersek vay halimize.
altugkocer
22-05-2014, 14:59
galerinin savunulcak bi yanı yok bence sonucta kendısıde aracı alırken boyasına kazasına baktırdı bu ısın tıcaretını yapıyo kmsıne kadar kontrol etmiştir.şehir dışından geliyo olman şans belkide izmirden birisi niyetlense gelir bakar yerlerse satar geçer uçak biletinide yatırıcam dediyse yatırmalı geçmiş olsun guzel reklamını yaptı
Kesinlikle katılıyorum size. Bu adam bu işin ticaretini yapıyor. Galerici bu arabayı alırken km sini sorgulatmadan almamıştır diye düşünüyorum. Sizi İzmir'e kadar getirtmemiş olması işin iyi tarafı. Ayrıca 150 200 TL kolay kazanılmıyor, bence paranızı isteyin. Eğer ki gerçekten galerici orjinal km sini sonradan öğrenmişse kusura bakmasın o da onun mallığı.
1 tl icin her gun arardim arayip ucak bilet paranizi alin onlar kmsinin oynadığını herseyini biliyor
Risendark
22-05-2014, 17:56
İzmir'e 2 parça boyalı gtc almaya gittim, şaseleri işlemli çıktı.. Tamamiyle kendi adıma Konya'dan sonra İzmir'i ekledim araba alınmayacak iller listesine :)
Konyada okuyorum sözüm meclisten dışarı önüne 150 araba diz abi içinden 2 yada 3 tane güzel araba ancak çıkar güzel dediğimde yine içine pek sinmez ama hani alınır idare eder dersin. Böyle rezalet görmedim ben
Adam yılın esnaflık ödülünü alır.
Örnek davranış. Neler oluyor bu ülkede şükretmek lazım
naciersin
23-05-2014, 00:58
valla galericiye helal olsun ne galericeler var servise 100tl veriyo km sinide okeyletirdi arabada hatasız dedirtirdi. bence öpün başınıza koyun esnafıda böyle ucuz şeylerle karalamayın karalamak kolaydır ama aklanması zordur ben tanımam etmem ama yanlış bi konu.
Bence teşekkürlük bir durum yok. Neden mi? Servise götüreceğim demeseydiniz bunların hepsini orada yaşayacaktınız, onu da geçtim servise götüreceğinizden haberleri olmasa belkide iteleyeceklerdi bence 100-200 bile olsa paranızı almaya çalışın
Bencede adamlar büyük ihtimalle çok detaya girince ve servis v.s. muhabbetleri çıkınca siz oraya gidince tatsızlık çıkıp , sizle uğraşmamak için son dakika böyle birşey uydurmuşlar . Gelmesin hiç uğraşmayalım demişler. Bileti ödeyeceğiz deriz uçağa binmesin gelmesin olmuş olabilir.
O kadar iyi niyetliler ise parayıda uzatmadan öderlerdi. Koskoca galieriye 128 bin diye 198bindeki arabayı mı çakmışlar yani birde bu durum var
Bence burda sizi adamların iyi niyeti değil , sizin detaya girmeniz ve detaylı görüşmeniz kurtarmış.
kalipson
23-05-2014, 07:53
Izmir'de galeriden araba almak mi??
Allah muhtac etmesin... 7 yilim Izmir'de gecti ve cogunun cigerini bilirim. Kendi hurdasini itelesin diye atilan taklalar tam tiyatroluk.
Burada sizi bence detayciliginiz ve kararliliginiz kurtarmis. Adamlarin iyi niyeti degil...
ocean0636
05-06-2014, 14:38
Arac tekrar ilana düşmüş bu defa km sini rastgele yükseltmişler :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chrysler-emre-kirali-den-en-ufak-hatasiz-boyasiz-tam-dolu-servis-bakimli-166891324/detay?hideSearchFilter=false&showViewPreferences=true)
dürüstlüklerinden hala şüpe duymuyosundur herhalde ( :
Emre Ekrem
05-06-2014, 15:19
Yükseltmişler km yi, belki masrafınızı da karşılarlar.
198bin km'de denmiş arkadaşa. Konuyu açalı da yaklaşık 20gün olmuş.
Araç durduğu yerde mi 30bin km yol yaptı?
adam size gelmeden bilgi vermiş bir de adamları kötülemek için buraya başlık açmışsınız.
başka bir Galeri olsaydı aramaz gelir alırsa alır, almazsa banane der işin içinden çıkardı.
Oraya gittiğinizde öğreneceğiz şeyi size önceden söylemişler daha üstüne para göndereceğiz demişler.
Bence gönderiler beklemek lazım.
Ayıp adamlık yapmışlar bir çok insana göre.
geçen sene serviste 198 bin görünce ortalama 100 bin düşürüldü diye düşünmüş adamlar yazan kilometre 100 bin eklemişler.
Bende galeri işi yapıyorum tamam galericileri savunmuyorum ancak şöylede bir durum var arkadaşlar sonuç olarak onlarda insan kanlı canlı yani. Onlarada bazen yalan söylenebiliyor onlarada bazen itelenebiliyor örneklerini görüyoruz çevremizde. Bence söylemeleri gerçekten iyi bir davranış ama sizde parayı istemek yönünde haklısınız sonuç olarak oda sizin hakkınız.
Böyle durumlarda benim size ve bizi arayan müşterilerimizede tavsiyem buralardan bir tanıdık bulun bir şekilde önce o gelsin baksın sonra siz atlayın gelin. Bana göre 1 küllük kırıktır sorun olmaz ama bazen sırf o yüzden arabadan vazgeçen var yenisi 50 tl olan şey için. En iyisi en azından kendi safınızdan birine baktırmak.