Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ eksiltme sorunu
amitywille_41
21-05-2014, 16:29
Arkadaşlar Merhaba.
Yaklaşık 3 hafta önce 2004 model 127000 km de Golf 4 aldım.
Aracı alır almaz yağını filtrelerini değiştirdim.
İlk başta aracın yağı eksikti komple değişip tamamladık.
Daha sonrasında yaklaşık 900 km yol yaptım ve yaklaşık 1 litre kadar yağ eksilmiş.
Tekrar tamamlayıp 600 km yol yaptım yine yaklaşık olarak 0.5 litre yağ eksilmiş.
Bu yağ eksiltme nereden kaynaklanıyor olabilir.?
Bir kaç ustaya gösterdim, bu km'deki aracın yağ yakmayacağını söylediler fakat araç yağ eksiltmeye devam ediyor. :(
Yağ kapağından en ufak bir duman atmıyor ve aynı şekilde yağ çubuğundan da.
Araç durduğu yerde de yağ damlatmıyor.
Yağ olarak Castrol 10w/40 kullanıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Herkese iyi forumlar.
Km dusurulmus degildir dimi?bide tam sentetik yag kullanin mobil 1 tavsiyem
amitywille_41
21-05-2014, 16:43
Km dusurulmus degildir dimi?bide tam sentetik yag kullanin mobil 1 tavsiyem
Aracın geneli itibarı ile diri olduğunu söyleyebilirim bu km düşürmediği anlamını taşımaz fakat düşürülmemiştir diye umut ediyorum. :D
Tavsiyenizi dikkate alacağım.
Bu arada araç benzinli hiç tüp takılmamış.
kaput içerisinde vs yağ kokusu varmı
Radyator su haznesinin rengi ne ?
alperkirman
21-05-2014, 16:59
araç 1.6? 1.8t ? 1.9tdi ? hangisi
Aracı sıkıştırıyor musunuz? Sıkıştırma durumunda duman atma var mı? Aracı stop ettikten sonra egzoz ucunda birikmiş yağ var mı?
Trance-R
21-05-2014, 17:15
motor kodu nedir ?
castrol ve mobil 1 sitelerinde motora göre yağ öneri kısımları var, doğru yağı seçtiğinize emin misiniz ?
Sekmanlarda sıkıntı olabilir, bi kompresör testi yaptırın isterseniz .
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:kesınlıkle
hangi yagı kullandınız peki....
arasserdaroglu
21-05-2014, 19:22
arac hararet vs yaptıysa km düşükte olsa sekmanlara zarar vermiş olabilir.4gaz analiz cihazında hidrokarbon değerini görmenizde fayda var bence.Yağ yakıyormu yoksa başka bir sıkıntı mı var en kolay bununla öğrenebilirsiniz.Hc değeri 200-300ppm in üzerindeyse baya yağ yakıyordur.
amitywille_41
22-05-2014, 08:21
kaput içerisinde vs yağ kokusu varmı
Kaput içerisinde yağ kokusu yok hiçbir yerde yok :confused:
Radyator su haznesinin rengi ne ?
Aslında durum şöyle;
Sabah aracı çalıştırdım aracın suyu eksilmiş radyatör haznesine baktım su min seviyenin altına inmiş hemen yağını değiştirdiğim yağcıya gittim ve üzerine antifriz eklemesi yapıldı. Şuan rengi antifriz rengi yanı çok açık kırmızı.
araç 1.6? 1.8t ? 1.9tdi ? hangisi
Araç 1.6 motor.
Aracı sıkıştırıyor musunuz? Sıkıştırma durumunda duman atma var mı? Aracı stop ettikten sonra egzoz ucunda birikmiş yağ var mı?
Bir kaç kez sıkıştırdım hiç duman atmadı hiç bir şekilde gözlemlemedim. Sizin yazınızı okuduktan sonrada kontrol ettim herhangi bir yağ birikintisi yok.
motor kodu nedir ?
Motor kodu BFQ129429
castrol ve mobil 1 sitelerinde motora göre yağ öneri kısımları var, doğru yağı seçtiğinize emin misiniz ?
İnternet sitelerinde açıkcası bakmadım. Fakat ön panjurda orjinal Castrol etiketi bulunmakta ve üzerinde 1.6 motorlarda Castrol 10w/40 kullanınız yazıyor.
Teşekkürler en kısa zamanda yaptıracağım. :icon_tup:
hangi yagı kullandınız peki....
Dediğim gibi panjur etiketinde Castrol 10w/40 yazıyordu. Castrol kullandık.:beuj:
arac hararet vs yaptıysa km düşükte olsa sekmanlara zarar vermiş olabilir.4gaz analiz cihazında hidrokarbon değerini görmenizde fayda var bence.Yağ yakıyormu yoksa başka bir sıkıntı mı var en kolay bununla öğrenebilirsiniz.Hc değeri 200-300ppm in üzerindeyse baya yağ yakıyordur.
Aklımızı en çok kurcalayan seçenek bu aslında. Aracın evveliyatını bilmediğimiz için hararet yaptı mı yapmadı mı bilmiyoruz.:( Teşekkürler vermiş olduğunuz bilgiler için en kısa zamanda gaz analizi yaptıracağım.
yağın kontrolünü siz mi yapıyorsunuz ?
benim araçta 1000 km'de 1 lt yağ yakıyor.
ama bir kaç usta dohc motorların yapısında yağ yakma olayı var diyor. ne derece doğru bilmiyorum. zaten benim conta yanık şuan. 3 kere arka arkaya su eksiltti
bymurat___61
10-06-2014, 14:07
hiç bir motor 1000 km de 1 lt yag eksıltmesı normal değildir. manueınde vardı 1000 km ye 50 gr. felan normaldır.
bence bır en basıtı kompresyon testını yaptırın. sonuc cıkıcaktır muhtemelen segman problemın vardır.
Ama arkadasın dedıgı gıbı egzos analızlerı daha mantıklı.