Orijinalini görmek için tıklayınız : Oto Kuaför ve Yikama
Merhaba Arkadaslar,
techturkey.com u epey inceledim ve cok yararli bir site oldugu kanisina vardim..
Kisacasi baslikta da yazdigi üzere "Oto Kuaför ve Yikama" üzerine bir is yeri acmak istiyorum..Bu is yerinin tamamiyle Nano Teknolojik Ürünlerden olusan bir yer olmasini isterim..Acikcasi bu forumda yararli bilgilere sahip olmamdan ziyade pazarin ve cesitliligin fazlaligindan dolayi kafamda epey karisti..Sizden ricam bu is yeri icin bana fikir vermeniz, konsepti hakkinda deneyim ve fikirlerinizi paylasmaniz.
Simdiden cok tesekkür ederim.
nereye açacaksın ? ne kadar para harcayacaksın ? bunları söyle şunu yap bunu yap diyelim. yoksa içerde bilardo olsun 10 liraya cilalı koltuk temizlemeli yıkama olsun yorumları gelmeye başlar :D
nereye açacaksın ? ne kadar para harcayacaksın ? bunları söyle şunu yap bunu yap diyelim. yoksa içerde bilardo olsun 10 liraya cilalı koltuk temizlemeli yıkama olsun yorumları gelmeye başlar :D
Yurtdisinda yasiyorum..Genc bir yatirimciyim.Belirli bir bütce kisitlamam yok ve yillardir otomotiv sektöründe is yapan bir ortagim var..Ilk olarak Istanbul ve Ankara düsünüyoruz.
Detailingturkey de konu acan siz miydiniz?
Detailingturkey de konu acan siz miydiniz?
Evet..Burda da istisare yapmak istiyorum..Sizinle konusmusmuyduk hatirlayamadim kusura bakmayin ?
L seklinde bir dukkan yap. Araba yıkamak icin en az 2 peron olsun. Uygulamalar icin kapalı bir oda cok iyi bir aydınlatma sağla. Bekleme salonu olarak yapacağın alan bu uygulama odasını direk görsün. Müşteriye mutfağımızı gezebilirsiniz diyen restaurant sahibi gibi duşunun. Müşteri asla ıslak zemine basmasın. Aracı kuru yerde teslim edip teslim alsın. Imkan varsa girişi çıkışı ayrı olan bir yer olsun. Kirli aracın girdiği yerden temiz araç çıkmasın.
Uygulamalar konusunda titiz davranıp biraz da görsel olarak göze hoş gelen bi mekan yaptıktan sonra gerisi cok problem degil. Insanlar oto yıkamaya gelince ne bilardo ister ne langirt ne play station. Günlük gazete bulundur. Sıcak soğuk icecek eksik etme gelen müşteriyle sohbetini mutlaka et. Isini düzgün yaptıktan sonra olay bitmiştir zaten.
L seklinde bir dukkan yap. Araba yıkamak icin en az 2 peron olsun. Uygulamalar icin kapalı bir oda cok iyi bir aydınlatma sağla. Bekleme salonu olarak yapacağın alan bu uygulama odasını direk görsün. Müşteriye mutfağımızı gezebilirsiniz diyen restaurant sahibi gibi duşunun. Müşteri asla ıslak zemine basmasın. Aracı kuru yerde teslim edip teslim alsın. Imkan varsa girişi çıkışı ayrı olan bir yer olsun. Kirli aracın girdiği yerden temiz araç çıkmasın.
Uygulamalar konusunda titiz davranıp biraz da görsel olarak göze hoş gelen bi mekan yaptıktan sonra gerisi cok problem degil. Insanlar oto yıkamaya gelince ne bilardo ister ne langirt ne play station. Günlük gazete bulundur. Sıcak soğuk icecek eksik etme gelen müşteriyle sohbetini mutlaka et. Isini düzgün yaptıktan sonra olay bitmiştir zaten.
Sanırım Adaşız abi denilecek bir şey bırakmamışsın. Bir an hayal ettim mükemmel olurdu. Fiyatta abartılmadıkça.
Sanırım Adaşız abi denilecek bir şey bırakmamışsın. Bir an hayal ettim mükemmel olurdu. Fiyatta abartılmadıkça.
Valla kardesim bende bu isi yapıyorum oto yıkama sahibiyim. Benim dükkanım tarif ettigim gibi degil henüz ama olması icin caba devam etmekte :) fiyatlar konusuna gelince gereksiz abartıp müşteriyi kucağa almak gibi bir durum soz konusu asla olmamalı. Ise göre çifte standart arabaya göre muamele vs. Ben 15 tlden araba yıkıyorum. Yakında 20 olacak. Insanları kandıran boyle koruduk şöyle bisey sıktık müthiş oldu diyip maliyeti 20 lira olan birazcık detaylı bir yıkamaya VIP yıkama adı veren ve 100 lira alan kimselerden olmamak lazım.
Ha bu arada aklıma geldi. 50 tane kadar kapağı olan bi dolap yaptırın. Küçük küçük bölmeler olsun. Müşteri sampuan pelus bez wax gibi malzemelerini arabada taşımak yerine bu dolaplara koysun ve anahtarları kendilerinde kalsın. Araç her geldiginde mutlaka kendi malzemeleri ile yıkanınca müşterinin ici ekstra bi rahat edecektir. Ticari boyuta bakacak olursak özellikle uygulama yaptığınız araç sahiplerine bu tarz ürünleri satmak icin de bir avantaj olacaktır hem.
Bu konsepti sevdim birazda hayal gücü eklenirse kusursuz olabilir..
Peki ürün portföyü hakkinda ne düsünüyorsun bir markanin ürünü mü yoksa birden fazla markanin ürünü mü ? Son olarak bu is yeri senin olsaydi hangi markalarin hangi ürünlerini tercih ederdin ?
Markaya bağlı kalmak benim tarzım degil. X araba gelir meg kullanman gerekir. Y araba gelir Cg kullanırsın. Nano korumalarda müşteriyle anlaştığın fiyatlara göre ürün kullanma müşteriye çeşitlilik sunma sansin olur. Nanolex kullanırsın bi rakam verirsin müşteriye izah edersin. Aquartz var bekbars var nasiol var. Var da var yani. Gelen arabanın durumuna göre elinde çeşit olmalı. Yani yeri gelecek klasik kopuk tankı kullanıpta araba yıkayacak devamlı kullandığın bezle sileceksin. Yeri gelecek çift kova ozel pelus ozel bezle araba yıkayacaksın. Uygulama yaparken iç kısımda deri icin farklı kumaş icin farklı ürün kullanacaksın. Yumuşak boyalı araba gelecek ona göre asindirici kullanacaksın. Sert boyalı araba gelecek en ağır asindiriciyi kullanacaksın. Uzar gider bu konu.
Ben Chemical guys Meguiars sonax 3d nasiol Nanolex aquartz autoglym falan derken nerdeyse 10-15 çeşit malzeme kullanıyorum. Markaya bağlı kalma bence. Asla bir markanın her ürünü senin her isteğine karşılık veremez.
cgnozdmr
23-05-2014, 00:06
Ha bu arada aklıma geldi. 50 tane kadar kapağı olan bi dolap yaptırın. Küçük küçük bölmeler olsun. Müşteri sampuan pelus bez wax gibi malzemelerini arabada taşımak yerine bu dolaplara koysun ve anahtarları kendilerinde kalsın. Araç her geldiginde mutlaka kendi malzemeleri ile yıkanınca müşterinin ici ekstra bi rahat edecektir. Ticari boyuta bakacak olursak özellikle uygulama yaptığınız araç sahiplerine bu tarz ürünleri satmak icin de bir avantaj olacaktır hem.
yahu bu ne kadar guzel bır fıkırdır. O bagajımdakı detailing malzemelerı bazen o kadar fazlalık oluyor kı bana hatta bugun yasadım onlarla ılgılı bır sıkıntı.tebrık ederım keske benım yıkamacımda bu sekılde bı uygulama olsa..
yahu bu ne kadar guzel bır fıkırdır. O bagajımdakı detailing malzemelerı bazen o kadar fazlalık oluyor kı bana hatta bugun yasadım onlarla ılgılı bır sıkıntı.tebrık ederım keske benım yıkamacımda bu sekılde bı uygulama olsa..
eyvallah :icon_tup:
fikirler çok fazla illaki de geniş bir yer iyi bir bütçe lazım herşeyden önce. ama açılan her konuda dedigim gibi bilardo langırt play station koyma falan meselesi degil. internet cafe olmayacak orası sonuçta. insanlar aracı yıkanırken tv izler gazete dergi okur sıcak soguk meşrubatlarını içerlerse ve sen beraberinde iyi bir hizmet verirsen gerisi zaten gelir.
Tebrikler, çok güzel fikirler vermişsiniz :icon_tup:
Fikirler güzel ama ticari olarak bu özellikte bir işletme açıp günde kaç araç yıkanması düşünülüyor ?
Kaç personel çalıştırılacak, mekan kirası, malzeme maliyeti hesaplandı mı ?
Kuruluş sermayesi ne kadar olacak.
İş yeri sahibi kendi emeğini katacak mı ? yoksa uzaktan mı bakacak.
Dışardan basit görünen (insanlar için genel algı) bir iş için çok detaylı bir meslek.
Yani yazılanlar 15 liraya araba yıkarayarak geri dönüşü olacak gibi durmadı bana,
Kaliteli müşteri bulmak her yerde 2 liraya köpüklü yıkama yazarken ne kadar gerçekleşir.
iyi bir fizibilite yapmak lazım. Ve bence bu işteki en önemli unsur, elemana bırakmayacaksın, mutlaka tepesinde olup sürekli gözeteceksin. Yoksa memnun müşteriler kuş gibi uçup gider.
Müşteriyi işe dahil etmek bir noktada memnuniyet sağlar ama emin olun bir süre sonra öyle istekler gelmeye başlar inanamazsınız.
Yani her insan doğal olarak parasının karşılığını en iyi şekilde almak ister haklıdır da ama oto yıkama işinde durum biraz farklı bence.
Daha önce, araç sahiplerinin kendilerinni kullanacakları mekan, pompa falan konuşulmuştu. Bence bu güzel fakat ticari olarak zora sokar işletmeyi.
Sen 1 saatte yıkar çıkartırsın, detail ci adam o mekanı 3 saat işgal eder, çıkarken (farazi olarak) 50 TL istersin bu ne kardeşim adam mı soyuyosunuz diye karşılık alınabilir.
Kısacası karışık bir iş. Hakkınızda hayırlısı olsun, biraz iç kararttım gibi ama, Rabbim bol bereketli kazanç nasip eylesin :)
Fikirler güzel ama ticari olarak bu özellikte bir işletme açıp günde kaç araç yıkanması düşünülüyor ?
Kaç personel çalıştırılacak, mekan kirası, malzeme maliyeti hesaplandı mı ?
Kuruluş sermayesi ne kadar olacak.
İş yeri sahibi kendi emeğini katacak mı ? yoksa uzaktan mı bakacak.
Dışardan basit görünen (insanlar için genel algı) bir iş için çok detaylı bir meslek.
Yani yazılanlar 15 liraya araba yıkarayarak geri dönüşü olacak gibi durmadı bana,
Kaliteli müşteri bulmak her yerde 2 liraya köpüklü yıkama yazarken ne kadar gerçekleşir.
iyi bir fizibilite yapmak lazım. Ve bence bu işteki en önemli unsur, elemana bırakmayacaksın, mutlaka tepesinde olup sürekli gözeteceksin. Yoksa memnun müşteriler kuş gibi uçup gider.
Müşteriyi işe dahil etmek bir noktada memnuniyet sağlar ama emin olun bir süre sonra öyle istekler gelmeye başlar inanamazsınız.
Yani her insan doğal olarak parasının karşılığını en iyi şekilde almak ister haklıdır da ama oto yıkama işinde durum biraz farklı bence.
Daha önce, araç sahiplerinin kendilerinni kullanacakları mekan, pompa falan konuşulmuştu. Bence bu güzel fakat ticari olarak zora sokar işletmeyi.
Sen 1 saatte yıkar çıkartırsın, detail ci adam o mekanı 3 saat işgal eder, çıkarken (farazi olarak) 50 TL istersin bu ne kardeşim adam mı soyuyosunuz diye karşılık alınabilir.
Kısacası karışık bir iş. Hakkınızda hayırlısı olsun, biraz iç kararttım gibi ama, Rabbim bol bereketli kazanç nasip eylesin :)
Özelden istisare edelim insAllah.