Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul - Bodrum Yol Hakkında Yardım
17-23 Haziran arası tatil olayı var.
İstanbul Avrupa Yakasından Bodrum (Gümbet) 'e dizel aracımızla gidip dönme niyetim var.
En kolay rahat sıkıntısız nasıl çözebilirim.
1. Tercih Yenikapı-Bandırma
Gidiş Dönüş 306 TL tutmakta.Bandırmadan Bodrum (Gümbet) tam olarak kaç km dir.DEĞER mi?
2.Tercih Eskihisar-Topçular
Gidiş Dönüş 120 TL tutmakta.Topçulardan Bodrum (Gümbet) tam olarak kaç km dir.DEĞER mi?
Eskihisar tarafında yolla ilgili bir çalışma vardı.Aralık ayında İzmire giderken çok sıkıntı çektim.
Çanakkale üzerinden de gidilmekte.En iyi en uygun hangisi tercih edilmeli.
Şimdiden teşekkürler.
Ben de 8 haziranda gideceğim, hem de benzinli arabayla :D
Bandırma bana hep çok pahalı gelmiştir, dizelle çok gereksiz. Ben benzinli araba ile bile bandırmaya binmem.
Eskihisar Topcular 40 liraydı, 60 mı olmuş? Benzinli ile mantıklı ama dizelle körfezi dönebilirsin daha ekonomik olabilir.
Canakkale yolu uzatıyor, daha yorucu oluyor + orda da boğaz geçiş ücreti veriyorsun.
İzmir - Aydın Otobanı - Germencik Söke - Milas - Bodrum da en iyi en kısa güzergah.
Bandırma bana hep çok pahalı gelmiştir, dizelle çok gereksiz. Ben benzinli araba ile bile bandırmaya binmem.
Eskihisar Topcular 40 liraydı, 60 mı olmuş? Benzinli ile mantıklı ama dizelle körfezi dönebilirsin daha ekonomik olabilir.
Canakkale yolu uzatıyor, daha yorucu oluyor + orda da boğaz geçiş ücreti veriyorsun.
İzmir - Aydın Otobanı - Germencik Söke - Milas - Bodrum da en iyi en kısa güzergah.
2011 deki konunu buldum abi bayağa bilgiye ulaştım :)
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/89109-istanbul-bodrum-yol-onerisi.html
Ya otobandaki çalışma midemi bulandırıyor e-5 giriliyor filan yoksa körfez sıkıntı değil :)
Bandırma dan 502 KM
Körfezden 809 KM
olarak hesapladım
Otobandaki çalışma 20 Mayısta bitecekti, öyle bir haber çıktı TVlerde. Ramazan sonrası tekrardan başlayacak. O tarafa bugunlerde giden arkadaş varsa net bilgi verebilir. Hoş 1 haziran körfeze gideceğiz zaten, görürüz artık durumu :D
Uçak biletleri facia, az önce yine baktım da THY 2 kişi 1180, Atlasjet 1080 TL.
Benzinli arabayla 7 litre bile yaksam 1500km 525 TL yakar. Eskihisar Topcularla 600 küsür olur. Arabayla uzun yol keyfi paha biçilemez :p
Sen dizelle 4-5 litre ortalama ile gidersin, ben puntoyla da pro ceed ile de hiç kasmadan gaz tempoda 1 depo ile bodruma gidip, orda 5 gün dolaşmıştım dönüş yolunda mazot almıştım :D
onursumer
22-05-2014, 23:00
Ben herzaman eskihisar topcular uzerinden gidiyorum benzinli dizel farkketmiyor bana gore bandirma gereksiz
Yol cok guzel oldugundan ekonomi yapmaya cok musait
Eskihisar-topcular en ideali
Korfezi dolasmaya hic gerek yok biraz daha ekonomik olur kesin ama yorulmaya gerek yok deymez.
kışın 70 lira verdim ben dağa giderken 5kişi vardı eskihisar topculara
2 hafta onceden bursada korfezi donerek geldim( ist içi 100-120km gitmiştim+ yalovadan bursa, bursa ici biraz dolanıp donusum körfezden 500 kmyi buldu hatta geçti 110 TL lik eurodiesele fullendi)
TEM'deki çalışmaya Ramazan sonuna kadar ara - Hürriyet GÜNDEM (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26436363.asp)
şimdi gördüm bunu o zaman iyi haber
60 liraymış baktım şimdi, körfezi dönmeye değmez benzinliyle zaten. Hoş dizelle de değmez yorucu oluyor. Aydın otobanında sökeye doğru pertin çıkıyor.
Yenikapı - Mudanya 135 TL Değermi sizce ?
PiscocuK
22-05-2014, 23:20
Eskihisardan gidis donus bileti alirsaniz 100 tl ye geliyor..
Yenikapı - Mudanya 135 TL Değermi sizce ?
563km diyor, 237km kısaltıyor yolunu.
135 liraya 237kmden fazlasını yaparsın bence.
Ben benzinli arabayla 100 liraya istanbulda şehiriçi 250km yapıyorum, sen çok daha fazla yaparsın.
563km diyor, 237km kısaltıyor yolunu.
135 liraya 237kmden fazlasını yaparsın bence.
Ben benzinli arabayla 100 liraya istanbulda şehiriçi 250km yapıyorum, sen çok daha fazla yaparsın.
giderken fazla yorulmak istemiyorum işin açıkçası :)
balayına gidiyoruz ilk gün pert olmayalım :)
dönüşte eskihisar yapıcam kesin
giderken bandırma yada mudanya 50 tl fark ediyor.Ama bandırma yolun kaderini baliz değiştiriyor. :)
takipteyim konuyu 15-22 arası gidiyorum bende bodruma..
niyetim gidişte gece yarısı yola çıkıp, körfezi dolanmak, ertesi gün 11-12 gibi varmak
dönüşte psikolojiye göre körfez dolanmayı göze alabilirim, her seferinde pişman oluyorum ama genelde pazar akşamı döndüğümden, feribotlarda da inanılmaz kuruk oluyor..
Şöyle bir karar aldım
124 TL ye 16 haziran akşamı yenikapı bandırma yapıyorum.
Akşam susurlukta yemeği yiyip yavaş yavaş yola devam ediyorum. Sabah 3,4 gibi bodruma düşüp araçda biraz uyuyorum.
12'de check in alıcaklar.sabah kahvaltı yapar otele girerim. :D
Dönüş de eskihisar styla
Giderken Bodrum içi en iyi alternatif yol hangisi olur? Yeni sorun :)
Bandırma-Balıkesir-Akhisar-İzmir-Germencik-Söke-Milas-Bodrum güzergahı iyimidir
Bende ani bir kararla pendik yalovadan bilet aldim.
İki arac toplam 6 yolcu gidis donus 163 tl.. Fiyatlar promosyonlu iadesiz..
Arac basina 41 tl gibi bir rakam oldu makul fiyat..
Birkan61
23-05-2014, 08:34
200 lira mazotla bahçelievlerden çıktım bodruma girdikten sonra migros otoparkında lambam yandı :)
bandırmaya git gel 300 lira vermenin hiç bir mantığı yok bence
Şöyle bir karar aldım
Bandırma-Balıkesir-Akhisar-İzmir-Germencik-Söke-Milas-Bodrum güzergahı iyimidir
bende bu güzergahı kullanmıştım milasa uğradığım için genel anlamda sıkıntı yok yolda :)
YavuzNaz
23-05-2014, 08:40
Yol çok güzel, heryer çift gidiş çift geliş ancak bursa otobandan duble yola çıktıktan sonra zaman zaman çok sık radar olabiliyor, bana göre en mantıklı olanı eskihisar-yalova vapuru ile geçmek, ben genelde körfezi karayolundan geçiyorum, arabamda 60 lira yakmıyor o mesafede, bodrum güzergahı olarak manisa, izmir, aydın söke olarak gitmek en mantıklısı yolu da temiz.
Emre Ekrem
23-05-2014, 09:45
Aynı koşullarda 16 Haziranda Bodrumdayım, bakalım nasıl olacak 60 litre depo. :D 5.12 tl benzinle.
Aranel Ciryatan
23-05-2014, 09:57
Yaklaşık 10 yıldır Bodruma araba ile gidiyorum. 15 Mayıs gecesi hatta 8 saatte gittim.
Bostancı'da oturuyorum. Eskihisar - Topçular'dan sonra, Bursa otobanı, Balıkesir, Manisa, İzmir - Aydın Otobanı, Söke ve hatta Bafa'da bile yol çalışması yoktu temiz temiz gittim. Hız sınırı artık bi çok yerde 110 fakat merkezi alanlarda gündüz bilerek radar kuruyorlar. 110 ile gelip 50'ye düşmüyor kimse ve direk kitliyorlar. Ben gece 1 de çıktım yola temiz temiz sakin sakin gittim.
Gece çıkarsan Mola önerisi olarak Susurluk Varan Turizm ve Bafa'yı geçince kahvaltı mekanlarını öneririm.
İzmir - Aydın otobanından öğlen saatlerinde çıkarsan Sümbür Ağanın yeri var orada çöpşiş öneririm :D
S.Özeren
23-05-2014, 10:00
milas'ın yolunu düzelttilerde , düzeltmiş halleride bişeye benzemiyor
dizelle gitceksin kanka git pendikten bin , Yalova'da in topçularada yenikapıyada gerek yok
ondan sonra bursa,balıkesir,manisa , izmir , muğla , milas , bodrum gümbet yaparsın
sanırım 700 km + olur
SekoLive
23-05-2014, 10:03
bodrum yolu tek gittiğim ilk en uzun yoldu
10 saatte vardım hiç durmadan bafa gölünde calsma v.s. vardı
evden vardıgımda 700km idi tam.
güzergah bursadan sonra balıkesir manisa izmir germencikden cıkıp söke üzeri bafa gölü milas diye gitmiştim.
bence o gün yorgunluık v.s. olmadan cıkacaksan feribot gereksiz masraf.
Yaklaşık 10 yıldır Bodruma araba ile gidiyorum. 15 Mayıs gecesi hatta 8 saatte gittim.
Bostancı'da oturuyorum. Eskihisar - Topçular'dan sonra, Bursa otobanı, Balıkesir, Manisa, İzmir - Aydın Otobanı, Söke ve hatta Bafa'da bile yol çalışması yoktu temiz temiz gittim. Hız sınırı artık bi çok yerde 110 fakat merkezi alanlarda gündüz bilerek radar kuruyorlar. 110 ile gelip 50'ye düşmüyor kimse ve direk kitliyorlar. Ben gece 1 de çıktım yola temiz temiz sakin sakin gittim.
Gece çıkarsan Mola önerisi olarak Susurluk Varan Turizm ve Bafa'yı geçince kahvaltı mekanlarını öneririm.
İzmir - Aydın otobanından öğlen saatlerinde çıkarsan Sümbür Ağanın yeri var orada çöpşiş öneririm :D
:icon_tup:
milas'ın yolunu düzelttilerde , düzeltmiş halleride bişeye benzemiyor
dizelle gitceksin kanka git pendikten bin , Yalova'da in topçularada yenikapıyada gerek yok
ondan sonra bursa,balıkesir,manisa , izmir , muğla , milas , bodrum gümbet yaparsın
sanırım 700 km + olur
Giderken yorulmak istemiyorum kanka o yüzden bandırma + 500 Km yol tercih ediyorum
Dönüşte önemli değil :)
124 TL bandırma buldum zaten 300 km ye yakın yolu kesip atıcam bence değer.
Dönüşü eskihisar düşünüyorum.
eskihisar topçularda ıstanbul lınes tan alırsan gıdıs donus 100 tl ve 3 borek 1 cayda hedıyesı :D dönuşün ucu açık ıstedıgın zaman kullanıyosun ve idodan daha boş
Aranel Ciryatan
23-05-2014, 10:42
eskihisar topçularda ıstanbul lınes tan alırsan gıdıs donus 100 tl ve 3 borek 1 cayda hedıyesı :D dönuşün ucu açık ıstedıgın zaman kullanıyosun ve idodan daha boş
bende bu sene gördüm onu İDO iskelesine gelmeden solda kalıyor dimi? İstanbul Lines falan yazıyordu ama tabi Peder Bey vardı arabada direk İDO'ya yöneldim. Kendisi yeni şeylere açık bi insan değildir :hahaha:
gişedende gidiş donus dedigin zaman her zaman 100 lira 1 ay mühleti var
arkadaşlar gidiş için pendik ten yalova internetten bilet alın; saatiniz belli olsun.
10 lira falan fazla oluyor ama hiç değilse sıra beklemezsiniz.
ayrıca eskihisar-topçulara göre toplamda 35-40 km yol kısalıyor.
kelalper
23-05-2014, 11:50
16 mayıs akşamı izmire gittim. TEMdeki çalışma yüzünden hayatım karardı. Eskihisar feribot sırası tuzladan başlıodu. Körfezi dolaniim bari daha kısa sürer dedim. Gebzeye kadar bomboştu orada TEM i E5 e vermişler. Bi de izmit girişinde kaza olmuş. Eskihisardan İzmit e 2.5 saat sürdü. Bütün yol dur kalkta clash of clans ve candycrash oynadım araba kullanırken. Evden 18:30 da çıktım İzmire sabah 4 te vardım. Pilim bitti 1 saat susurlukta uyudum. 7 Haziran akşamı da Kaş a gidicem. Bakalım nasıl bi ızdırap olucak.
individual
23-05-2014, 12:45
Yenikapı bandırma çok eskiden fiyatları uygundu avantajlı oluyordu.Şimdi çok pahalı mantıksız oluyor.
Topçular'da 60TL mi ne olmuştur.Gece çok geç saatte çıkarsanız aracanız az yakan bir benzinli araçsa körfezi dolanmak çok mantıklı oluyor.
Yiğit yorgunluk falan olmasın diyorsun da gece 3 bodruma inip arabada uyumak daha pert eder adamı bilgin olsun :) Balayına giderken arabada uyumak pek mantıklı değil :D
Şu Pendik Yalovaya ben de bi bakıyım neymiş ne değilmiş.
Eskihisar Topcular tam olarak kaç km bilen var mı? Pendik Yalova ya da? Nette karısık veriler...
Mehmet Opc
25-05-2014, 00:30
daha geçen hafta 2012 benzinli clio aracimizla 4 kisi full bagajla gayrettepeden gümbete gittik tam km 795 tuttu ve yaktigim benzin 200 liradir gidişimiz donusumuzde 200 lira tuttu toplam 400 liralik benzin harcadik ve 110 km hiz ortalamasiyla gittik senin aracin dieselde cok daha az yakarsin bence hiç deniz yolunu katma direk aracinizla gidin ve yollar cok guzel rahat duble hakketen simdiden hayirli yolculuklar dilerim
8 senedir full yazın bodrumda bıde aynı yere gıdıyorum. hepsını denedım. en mantıklı topçular .. sonrasını zaten arkadaşlar yazmış.
bende temmuzda gıtmeyı düşünüyorum . bu trafık cılesı bıttı dımı heralde? kurban sonrasına kadar durduruldu dıye duydum
Bende hep topculari kullaniyorum ... korfezin etrafindan dolasip 10-20 tl icin macera aramaya gerek yok :D
Bende hep topculari kullaniyorum ... korfezin etrafindan dolasip 10-20 tl icin macera aramaya gerek yok :D
Sen hic pazar aksami 2 saat yalovada feribot kuyrugu beklememissin anlasilan :)
Hafta ici gidip hafta ici.donucem.allahtan :)
beyler hiç kasmayın açık ve net söylüyorum
pendik yalova
topçular-eskihisar
yenikapı-bandırma
hepsini denemiş sürekli kullanan biri olarak yenikapı-bandırma kadar rahat güzergah yok..
hele birde balayına gidiceksin kendini yorma o sıcakta yiğit(yavuz sende anyı şekilde kanka biz ztn konsuruz)
yenikapı bandırma ido miss bandırmada in 2saat sora izmir hop ordanda 2.5saat max bodrum surdu 4.5saat araba kullandın bodrumdasın.İstanbul trafiğinde avrupa-anadolu yeri geliyo durkalk 3saat gidiyoruz ordan pay biçin kendinize.Fiyata çok takılmayın öyle bir rahatlık yok.Birde masajlı koltuklara bozuk para yağdırın tümyol masaj yapsın miss..(keyifpezevengi gibi gözüktüm biliyorum) fakat rahatlığımdan başka birşey düşünmem şu hayatta.
8.000rpm
25-05-2014, 14:56
Ansam saat 10dan sonra yola cık mutlaka
Hangı denız yolunu tercıh edersen et farketmez
100 ortalama ıle gıt cok guzel ve sakin bir yolculuk olacaktır mutlaka
Sabah gun agarmaya yakın izmir aydın otobanında etsnin felan hep durdugu büyük bir mola yeri var
Oraya gir yarım saat veya 1 saat uyu
Sonra uyan orada kahvaltı et , sıcak çökmeden yola devam
Benim sistem bu şekilde
Bir de topculardan gececeksen idoya hiç girme.. Alternatif istanbul lines..
beyler hiç kasmayın açık ve net söylüyorum
pendik yalova
topçular-eskihisar
yenikapı-bandırma
hepsini denemiş sürekli kullanan biri olarak yenikapı-bandırma kadar rahat güzergah yok..
hele birde balayına gidiceksin kendini yorma o sıcakta yiğit(yavuz sende anyı şekilde kanka biz ztn konsuruz)
yenikapı bandırma ido miss bandırmada in 2saat sora izmir hop ordanda 2.5saat max bodrum surdu 4.5saat araba kullandın bodrumdasın.İstanbul trafiğinde avrupa-anadolu yeri geliyo durkalk 3saat gidiyoruz ordan pay biçin kendinize.Fiyata çok takılmayın öyle bir rahatlık yok.Birde masajlı koltuklara bozuk para yağdırın tümyol masaj yapsın miss..(keyifpezevengi gibi gözüktüm biliyorum) fakat rahatlığımdan başka birşey düşünmem şu hayatta.
Ben giderken bu sekilde karar aldim zaten
Dönüş bir sekilde yapılır
124 tl ye buldum aldım
300 km gibi avantaj icin 124 tl bence değer
Keske.donustede olsa ama zaman tutmuyor eskihisar dan yapicam dönüşü
Valla bana tarih saat olarak uyan sadece 194 lira var, 200 lira desen şehiriçi bile 500km yapıyorum o paraya...O nedenle topcular devam :)
dönüşü yalova yenikapı bakabilirsin kaan
Valla bana tarih saat olarak uyan sadece 194 lira var, 200 lira desen şehiriçi bile 500km yapıyorum o paraya...O nedenle topcular devam :)
Abi bende depo full s.içi 1100 km range gösteriyor
Ama amaç yakıt değil yorgunluk ama dönüş kesinlikle eskihisar ;)
dönüşü yalova yenikapı bakabilirsin kaan
kaan nerden çıktıyaa yiğit sana yazdım kanka bu post'u ben :D
korfezı donersenız ortalama 100km yol yaparsınız topculata göre ve 6 ltreden 30 tl yapar.. 60 tl olduysa gecıs her turlu avantajkı dızel arac varsa hepten avantaj..
kaan nerden çıktıyaa yiğit sana yazdım kanka bu post'u ben :D
:D anladım ama :)
Kazasız belasız gidip dönelim o yuzden olabildiğince kısa tutmakta yarar var yolu
Yiğit yorgunluk falan olmasın diyorsun da gece 3 bodruma inip arabada uyumak daha pert eder adamı bilgin olsun :) Balayına giderken arabada uyumak pek mantıklı değil :D
Şu Pendik Yalovaya ben de bi bakıyım neymiş ne değilmiş.
Eskihisar Topcular tam olarak kaç km bilen var mı? Pendik Yalova ya da? Nette karısık veriler...
Yavuz; eskihisara göre oldukça rahat.
tek dezavantajı her kişi için ücret alıyor olması.
en önemli avantajı ise saatli. biletini internetten alıyorsun; kalmasına 15 dakika kala oraya gidiyorsun. sıra yok, vakit kaybı yok..
google map a göre;
pendik-gebze arası 22 km
topçular-yalova arası da 15 km
toplamda 37 km yolu kısaltıyor.
Shadow_Dancer
26-05-2014, 12:39
Kısmetse perşembe günü bende aynı güzergah için yola çıkıyorum, tarihim belli oldugu için yenikapı-bandırmayı 140 liraya aldım 2 hafta kadar önce..
Daha önce Eskihisarı da denedim ama evim avrupa yakasında oldugu için karşı trafigini çekmek mantıklı gelmedi...
Çanakkale tarafını da kullanmıştım, eger duraklamak için zamanınız varsa o yolda çok keyifli.. Ama baya uzatıyor yolu..
Kısmetse perşembe günü bende aynı güzergah için yola çıkıyorum, tarihim belli oldugu için yenikapı-bandırmayı 140 liraya aldım 2 hafta kadar önce..
Daha önce Eskihisarı da denedim ama evim avrupa yakasında oldugu için karşı trafigini çekmek mantıklı gelmedi...
Çanakkale tarafını da kullanmıştım, eger duraklamak için zamanınız varsa o yolda çok keyifli.. Ama baya uzatıyor yolu..
Hayırlı yolculuklar
Yol.durumlari hakkında bilgi verirsen sevinirim.Çalışma vb. Şeyler
Bodrum uçaklarına ek seferler açılmış, bakmanızı tavsiye ederim.
Önceden baktığımda THY 1180 liraya geliyordu 2 kişi, şu an 556 liraya aldım bileti...
Onur Air de 650 civarına geliyor.
Süper oldu arabadan daha ucuza geldi, zaten orda Voyage Bodruma gidiyorum 4 senedir arabaya elimi sürmedim.
Guncel durum:
bafa golu civarindaki insaat bitmis durumda, sadece bafa golunden sonra milasa gelmeden olan tunel gecisinde calisma devam ediyor.. O kisim disinda yol cillop..
Yol süper gece gidince tabii kide
Gündüz için full radar mevcut deniyor
Çalışma cok ufak bir kisim var bütün yol boyunca 400 500m :)
Hersey cok guzeldi yol yormadi.
Yenikapi bandırma candir ya
SekoLive
21-07-2014, 11:39
beyler güncel olsun yolun son durumu hakkında varım değişik bişey cuma 19:00 gibi cıkıcam yola
beyler güncel olsun yolun son durumu hakkında varım değişik bişey cuma 19:00 gibi cıkıcam yola
serkan kaçta varman gerekiyo bilmiyorum fakat eğer sabah varman gerekiyosa akşam 11-12 gibi çık benden tavsiye nacizane.Hem hava akşam serinliği oluyo klima derdin olmuyo hem motor randumanlı çalışıyo hem trafik olmuyo,birçok avantajı var kısacası. 7gibi çıksan akşam sabaha karşı orda olcaksın. gece 11-12 gibi çık gene sabaha karşı orda olcaksın birşey değişmicek.
6saat izmir 2.5saat izmir bodrum desen (kişiye göre değişir süreler) 7-9 saat arasında alıcaksın kısacası yolunu iyi düşün planını ona göre yap.cuma günü ist trafiği p.rno biliyosun ki o saatlerde bunuda unutma 2saat trafikte kalman 4saatlik yorgunluk yapıcak sana.
SekoLive
21-07-2014, 11:50
serkan kaçta varman gerekiyo bilmiyorum fakat eğer sabah varman gerekiyosa akşam 11-12 gibi çık benden tavsiye nacizane.Hem hava akşam serinliği oluyo klima derdin olmuyo hem motor randumanlı çalışıyo hem trafik olmuyo,birçok avantajı var kısacası. 7gibi çıksan akşam sabaha karşı orda olcaksın. gece 11-12 gibi çık gene sabaha karşı orda olcaksın birşey değişmicek.
6saat izmir 2.5saat izmir bodrum desen (kişiye göre değişir süreler) 7-9 saat arasında alıcaksın kısacası yolunu iyi düşün planını ona göre yap.cuma günü ist trafiği p.rno biliyosun ki o saatlerde bunuda unutma 2saat trafikte kalman 4saatlik yorgunluk yapıcak sana.
kafama takılan en büyük soruda orada :beuj:
varıs saatim erken olsn gün ziyan olmasın diyorum 4 günlüğüne gidiyorum
o saatte koprü falan pert oluyorda ben ben anadolu tarafındayım maltepden cıkıcam köprüyle cok işim yok biraz daha rahat geçerim diye planlıyorm 11-12yi beklersem herkes yola cıkms olur feribotta sıra vs. olur en azından onu atlatıyım derdindeyim.
:confused::soru:
Birkan61
21-07-2014, 11:50
Bende bodruma gidicem gibi gözüküyor
Yakın zamanda giden arkadaşlarım yolda bir sıkıntı olmadığını söyledi
Bende gece karanlığında çıkarım yola heralde daha rahat olur gündüz sıcakla boğuşmayalım :D
kafama takılan en büyük soruda orada :beuj:
varıs saatim erken olsn gün ziyan olmasın diyorum 4 günlüğüne gidiyorum
o saatte koprü falan pert oluyorda ben ben anadolu tarafındayım maltepden cıkıcam köprüyle cok işim yok biraz daha rahat geçerim diye planlıyorm 11-12yi beklersem herkes yola cıkms olur feribotta sıra vs. olur en azından onu atlatıyım derdindeyim.
:confused::soru:
serkan şöyle bi fikir o zmn hiç eskihisar topçular uğraşma
pendikten ido bilet al geç,bugunden alırsan hem ucuza alabilirsin(bilmiyorum geçirmasyon olurmu)
hem sahile pat diye inersin gene aynı hesap olur.Ama ne olursa olsun o saatlerde çıkarsan 4gün orda olcam diyosun ya akşam 7de yola çıksan en geç 5-6 bodrumda olcan e 12saat yol sorası yorulcan gene günün gitmiş olcak : ) varsın gece çık hatta 12-1 de çık 1-2 de çık uyku uyu sabah orda ol mis gibi güne başla gene karar senin.Hayatımda hiçbiryere gündüz yolculuguna çıkmadım böyle alıştım bilmiyorum herkesin kendi tercihi ama trafikten veya feribottan kazancağını yol yapmadan evde otur kestir dinlen gene aynı şekilde kazancaksın..Körfezi dönerek 9saatte gittim diye hatırlıyorum bundan bikaç sene önce.Feribotla da 7-8bucuk saat sürüyo tercih senin.
SekoLive
21-07-2014, 12:02
serkan şöyle bi fikir o zmn hiç eskihisar topçular uğraşma
pendikten ido bilet al geç,bugunden alırsan hem ucuza alabilirsin(bilmiyorum geçirmasyon olurmu)
hem sahile pat diye inersin gene aynı hesap olur.Ama ne olursa olsun o saatlerde çıkarsan 4gün orda olcam diyosun ya akşam 7de yola çıksan en geç 5-6 bodrumda olcan e 12saat yol sorası yorulcan gene günün gitmiş olcak : ) varsın gece çık hatta 12-1 de çık 1-2 de çık uyku uyu sabah orda ol mis gibi güne başla gene karar senin.Hayatımda hiçbiryere gündüz yolculuguna çıkmadım böyle alıştım bilmiyorum herkesin kendi tercihi ama trafikten veya feribottan kazancağını yol yapmadan evde otur kestir dinlen gene aynı şekilde kazancaksın..Körfezi dönerek 9saatte gittim diye hatırlıyorum bundan bikaç sene önce.Feribotla da 7-8bucuk saat sürüyo tercih senin.
aklıma oda geldi ama işin kötüsü bilet kalmamıs eğer yanls bişeye bakmıyorsam 25 temmuzda pendik yalova hiç yok :(
bende cok uzun yola gitmedim 6 saat üstü bi bodrum yaptım onada sabaha karşı yola cıkıp gündüz gittim gece zevkli olurmu kolay olurmu onunda muallaıkndaym...
12-1 daha makul gibi gözüküyor tek korkum eskihisarda sırada kalmak...
teşekkürler tavsiyen için :)
ido çalısanı varsa görüselm bu arada belki yardım eder :D
Aranel Ciryatan
21-07-2014, 12:05
bence cuma akşamı 3'de çıkıyorum bodruma doğru yola. inşallah feribotta çok sıra olmaz :(
8 agustosta cikacagim bende bodrum ici yola, en buyuk korkum yolda calisma vs olmasiydi. Basikliktan gecemeyiz falan diyordum ama duyduklarima sevindim vallahi :)
S.Özeren
21-07-2014, 12:23
herkes gitsin bayram kalabalığı çekilsin bende 8 ağustosta yola çıkcam inşallah :D
yolda sıkıntı yok arkadaşlar sadece milasta ufak bi kısım kötüydü ki okuduğum kadarıyla hala kötü
orası 5 yıldır öyle 5 yıl daha sürer düzelmesi
700 800 km lik yolda 2 kmsi kötü çok şükür :D
herkes gitsin bayram kalabalığı çekilsin bende 8 ağustosta yola çıkcam inşallah :D
yolda sıkıntı yok arkadaşlar sadece milasta ufak bi kısım kötüydü ki okuduğum kadarıyla hala kötü
orası 5 yıldır öyle 5 yıl daha sürer düzelmesi
700 800 km lik yolda 2 kmsi kötü çok şükür :D
Kardesim yeni kapi bandirma mi yapacaksin sende yoksa korfez mi doneceksin ?
aklıma oda geldi ama işin kötüsü bilet kalmamıs eğer yanls bişeye bakmıyorsam 25 temmuzda pendik yalova hiç yok :(
bende cok uzun yola gitmedim 6 saat üstü bi bodrum yaptım onada sabaha karşı yola cıkıp gündüz gittim gece zevkli olurmu kolay olurmu onunda muallaıkndaym...
12-1 daha makul gibi gözüküyor tek korkum eskihisarda sırada kalmak...
teşekkürler tavsiyen için :)
ido çalısanı varsa görüselm bu arada belki yardım eder :D
Gece uyku geliyor aman dikkatli ol, soguk kahve enerji icecegi fln al yanina..
Vede uykulu dinlenme molasi organize et mutlaka..
Ben en son giderken 9 da pendik feribota bindim. Susurlukta bi tost cay molasi sonra non stop izmire, izmirde otobana girince genis ferah bir dinlenme tesisi var, orda kestirdim, 8 de yola devam 10:30-11:00 gibi bodrumda kahvalti yaparsin sonra at kendini denize..
S.Özeren
21-07-2014, 13:02
Kardesim yeni kapi bandirma mi yapacaksin sende yoksa korfez mi doneceksin ?
Yok ben bandırma yapmamda , bekleme zamanına göre pendik veya topçular yaparım
bizim konaklamaya giriş öğlen o yüzden acele etmeden yavaş yavaş gezerek gidicez :)
SekoLive
21-07-2014, 14:00
Gece uyku geliyor aman dikkatli ol, soguk kahve enerji icecegi fln al yanina..
Vede uykulu dinlenme molasi organize et mutlaka..
Ben en son giderken 9 da pendik feribota bindim. Susurlukta bi tost cay molasi sonra non stop izmire, izmirde otobana girince genis ferah bir dinlenme tesisi var, orda kestirdim, 8 de yola devam 10:30-11:00 gibi bodrumda kahvalti yaparsin sonra at kendini denize..
gece uykusuda ani gelir diye anlatırlar yoldayken :) icecek v.s. alıyım olmadı zaten uykuya delikanlılık olmaz ceker dinlenir giderim teşekkürler
Yiğit Ş.
21-07-2014, 14:35
bence cuma akşamı 3'de çıkıyorum bodruma doğru yola. inşallah feribotta çok sıra olmaz :(
olursa dolanırız :D
yanlıs hatırlamıyosam en sag gisede hızlı biletmi vip biletmi ne alırsanız beklemessinizde oraya kadar gitmeniz lazım önce tabi ücretide ona göre pahalı birazcık :D
onun haricinde dönüşüde feribotla yapcaksanız gidiş dönüş alın daha ucuza geliyor ;)
serkanaygün
21-07-2014, 14:50
Yolda uykusu gelen arkadaşlara bir tavsiye benden. Yola çıkmadan 1 redbull içiyorum. Daha sonrasında da içecekten ziyade ağzım boş durmasın diye fındık fıstık alıyorum. İnsan oyalandıkça daha rahat ediyo.
Yok ben bandırma yapmamda , bekleme zamanına göre pendik veya topçular yaparım
bizim konaklamaya giriş öğlen o yüzden acele etmeden yavaş yavaş gezerek gidicez :)
Benimde oglen giris, sabah 8.30 a yeni kapi bileti alsam bandirmadan sonra 5-6 saate girerim heralde bodruma ?
S.Özeren
21-07-2014, 15:46
Benimde oglen giris, sabah 8.30 a yeni kapi bileti alsam bandirmadan sonra 5-6 saate girerim heralde bodruma ?
aynen girersiniz de 5 saat gündüz biraz zor çünkü fazla sayıda radar oluyor
gece uykusuda ani gelir diye anlatırlar yoldayken :) icecek v.s. alıyım olmadı zaten uykuya delikanlılık olmaz ceker dinlenir giderim teşekkürler
Seko ben iş gereği uzun yol çok yapıyordum bir ara ,
tıbbi olarak ne kadar sağlıkli bilemem ama bir redbull ardına ara vermeden nescafe express çakıyorum yola çıkarken
böyle fıstık vs tarzı ağza atılacak kuruyemiş vs tavsiye ederim ,
sürekli tarzı değişen şarkılardan ( slow olmasın ama ) bir cd veya usb ,
birde sürekli aynı sıcaklık olmaması için mayışmaman için biraz camlar açık biraz eşşek gibi soğuk biraz normal klima .
Birde çeşme vs denk gelirse sırf hava değişikliği olsun diye inerim arada.
Baya işe yarar uyumazsın sabaha kadar faltaşı gibi gidersin :)
beyler gece yola çıkmaya alışkın değilseneniz çıkmayın dikkatiniz 1anda dağılır uyku da 1anda bastırır mazallah.Alışkanlığınız yok ise dediğim gibi çıkmayın.Birde redbull vs hepsini geçin kendinizi şartlandırmayın.Yıllardır uzun yol tecrübesi edinmiş biri olarak kabak çekirdeği tavsiye ediyorum fakat sürekli değil baktınız hafif bi ağırlık çöktü çifte kavrulmuş yiyin abi gene baktınız uykunuz geçmedi dikkatiniz hala mayışık vs park edin uyuyun.
Herkesin popisi farklı gece alışkanlığınız yok ise dikkat diyorum çıkmayın vebal almayalım şimdi yok yere.. 2-3 saatlik uykuyla 1200km gidebiliyorum 45dk yemek molası vererek toplamda (10dk wc-10dk wc-30dk yemek molası) gidipte kendinizi hiç etmeyin.
+ öneri daha mola için yörsanda mola verin sonra izmiri çıkın aydın otobanında shell'de mola verin(eğer ihtiyaç hissediyosanız) onun harici molaya gerek yok zaten WC vs harici.
Müzik seçimi kişiye bağlıdır slow müzik önermeyen olmuş fakat ben tüm uzun yollarda lounge chillout dinleyerek çıkıyorum alışkanlıktır bunlar kim nasıl alıştıysa hangi müziği seviyosa o şekilde yol alsın önerim.Gidip dımtıs açarsıınız beyni uyuşturur gene aynı durumu yaşarsınız.
Ama tekrar tekrar tekrar uyarıyorum gece yolculuğuna alışık değilseniz 2-2.5saatte 1 şoför değiştirin ya da çıkmayın.Uzun yolda yaşanan kazalar genelde gece/sabaha karşı olur bunu da altyazı geçiyim göz korkutmak değil amacım ama kendinizi bilerek güvenerek çıkın.
dipnot
18yaşından beri uzunyol şoförü balkan ve türkiye fatihi Onur. :hehe:
S.Özeren
21-07-2014, 16:01
herkesin sürüşü farklı bende hep gece çıkarım yola 2 adet redbull tüketirim 4-5 saat içinde
genelde önüme benle aynı hızlarla ilerliyen bi araba alıyorum arkasından gidiyorum aynı tempo ile ona odaklandığım için herşey aynı gelmiyor :D
geçen sene bi abiyle yalovadan Balıkesir e bu şekilde gittik birlikte yemek yedik :D balıkesirden sonra tek devam ettim
+ en son 2.5saatle uzun yola çıktım yolda 30dk uyudum kesmedi son 200km kala bayıldım babama verdim arabayı kısaca güvenözveritecrübe yemiyosa çıkmayın ben ettim siz etmeyin babam olmasa yanımda 30dk değil 1saat uyur devam ederdim o ayrı planınızı kendiniz yapın yorgunluğunuza göre.Ağır yemek yemeyin ayran içmeyin gazlı içeçek fazla tüketmeyin espresso veyahut türk kahvesi için bla bla bla.Ulan hepi topu 800+ km yol amma yazdım :hehe: :D
beyler gece yola çıkmaya alışkın değilseneniz çıkmayın dikkatiniz 1anda dağılır uyku da 1anda bastırır mazallah.Alışkanlığınız yok ise dediğim gibi çıkmayın.Birde redbull vs hepsini geçin kendinizi şartlandırmayın.Yıllardır uzun yol tecrübesi edinmiş biri olarak kabak çekirdeği tavsiye ediyorum fakat sürekli değil baktınız hafif bi ağırlık çöktü çifte kavrulmuş yiyin abi gene baktınız uykunuz geçmedi dikkatiniz hala mayışık vs park edin uyuyun.
Herkesin popisi farklı gece alışkanlığınız yok ise dikkat diyorum çıkmayın vebal almayalım şimdi yok yere.. 2-3 saatlik uykuyla 1200km gidebiliyorum 45dk yemek molası vererek toplamda (10dk wc-10dk wc-30dk yemek molası) gidipte kendinizi hiç etmeyin.
+ öneri daha mola için yörsanda mola verin sonra izmiri çıkın aydın otobanında shell'de mola verin(eğer ihtiyaç hissediyosanız) onun harici molaya gerek yok zaten WC vs harici.
Müzik seçimi kişiye bağlıdır slow müzik önermeyen olmuş fakat ben tüm uzun yollarda lounge chillout dinleyerek çıkıyorum alışkanlıktır bunlar kim nasıl alıştıysa hangi müziği seviyosa o şekilde yol alsın önerim.Gidip dımtıs açarsıınız beyni uyuşturur gene aynı durumu yaşarsınız.
Ama tekrar tekrar tekrar uyarıyorum gece yolculuğuna alışık değilseniz 2-2.5saatte 1 şoför değiştirin ya da çıkmayın.Uzun yolda yaşanan kazalar genelde gece/sabaha karşı olur bunu da altyazı geçiyim göz korkutmak değil amacım ama kendinizi bilerek güvenerek çıkın.
dipnot
18yaşından beri uzunyol şoförü balkan ve türkiye fatihi Onur. :hehe:
Fazlasyla katılıyorum ben belirtmemişim yazdklarım benim işime yarayan şeyler , reçete değil kesinlikle :)
Otobüs şöförleri gece yolculuklarında kola-neskafe (sütsüz) karşımı mı içiyor bilen var mı?
espresso içerler küçük ama duble(acı şekersiz).
+ otobüs şöforü tır şöferlerini baz almayın derim.
ama çifte kavrulmuş kabak çekirdeği candır onu söyliyim(tırcı tavsiyesi zaten çalıştığımız için sürekli).
birde fresh yolda atıştırmalık beyaz peynir domates çarlistonda zeytin ekmekte iyi gidiyo bunuda belirtmeden edemicem :D ben çok acıkıyorum yolda sürekli bişeler yediğim için :)
+ en son 2.5saatle uzun yola çıktım yolda 30dk uyudum kesmedi son 200km kala bayıldım babama verdim arabayı kısaca güvenözveritecrübe yemiyosa çıkmayın ben ettim siz etmeyin babam olmasa yanımda 30dk değil 1saat uyur devam ederdim o ayrı planınızı kendiniz yapın yorgunluğunuza göre.Ağır yemek yemeyin ayran içmeyin gazlı içeçek fazla tüketmeyin espresso veyahut türk kahvesi için bla bla bla.Ulan hepi topu 800+ km yol amma yazdım :hehe: :D
Marsa cıkmıyoruz lan serin gel :p :D
Şöför adam baz alınır mı hacı :)
En son 200 le giden şöförün hali ortadaydı :)
Küçükken görmüştüm hep merak etmişimdir. Öyle bir karışımın neye benzeyebileceği konusunda detaylı bilgiye sahip değildim açıkcası.
SekoLive
21-07-2014, 17:02
Onur yazdıkların icin Teşekkürler baktm uyku sellektor atiyor cekerm uyurm cabmzdan onemli degl gidicemz yer denems olurus geceyi bakarsin severz:)
Marsa cıkmıyoruz lan serin gel :p :D
haha yavru herkes şoförüm diye geçiniyoda gördüm ben o şöforlerden boşver mesaj yerine gitmeyiversin.Nacizane tavsiye buluunuyorum.:) herkes silivri istanbul gibi düşünüyo uzun yolu da o işler öyle değil işte : ) sonra okuyoruz şu kdr km yol gittim of anam bilmemneoldu çok yoruldum blablabla..
Onur yazdıkların icin Teşekkürler baktm uyku sellektor atiyor cekerm uyurm cabmzdan onemli degl gidicemz yer denems olurus geceyi bakarsin severz:)
seversin serkan yani hele arabanın o gece sesslizliğinde çalışmasını ritmini duycaksın heycan basıcak vs açıcan camı püfür püfür . bide mfö çalcak arabada.(birzamanlarfırtınalarestirirdim) çok severim :D kısaca gece yolculugu cok zevkli ama bir o kadar riskli tabi..
He bir önerim daha var gece saat 3gibi yola çık : ) 11de yat 2.bucukta kalk 3 gibi yol al o da olur : ) biraz geç gidersin ama baygın olmazsın.gün ağırırken aydın otobanında olursun vs vs kahvaltıya tam bodrum : )
halilayhan
21-07-2014, 17:34
seko uykunun gelecegini sanmıyorum uzun yol zevklidir yaa :D kısmetse perşembe sabaha karşı bende urfaya dogru yol alıcam ama haklılar bak gece yolculugu için bünye biraz farklı olmalı sırf o yüzden sabaha karşı çıkıcam gece gitmeyi bende sevmiyorum iti köpeği bi fırlasa otobana fark etmek falan sıkıntı :p en temizi sabaha karşı çıkıp radar falan dikkat edip kurallar dahilinde yolculugu bitirmek :) akşam yolculugu hızlı şoförler için radarlar çok az hatta yok sayılır diye yardır babam yardır :D
kelalper
21-07-2014, 22:07
şu anda gece radarları çok var haberiniz olsun. Bu saatte ne radarı yaw diye yardırmayın. Ben gece çıkacaksam sabah 5-6 da yatıyorum. Akşamüstü 2-3 gibi kalkıyorum. sandwichleri hazırlayıp arabaya inip bütün ön tarafı arap sabunu ile kaplıyorum. bavulları yerleştiriyorum benzinini alıyorum sonra yağına silecek suyuna lastik havalarına bakıyorum. Eve dönüp duş alıp 9 gibi yola çıkıyorum. Sabaha karşı uykum gelene kadar redbull ve soğuk nescafe desteği. Gözler batmaya başladıktan 15 dakika sonra durup yarım saat kestiriyorum. O zaten kurtarıyor yolu. 99 da deprem zamanı annemin zoruyla yazlığa yola çıktım gece 12 de uykusuz. O zaman gidiş gelişti gözümü açtığımda karşı şeritteydim. O zamandan beri aciliyeti yoksa uyumadan çıkmıyorum. Gözler batmaya başlıosa zaten kasmaya gerek yok kurtaramazsın. Durup uyuyacaksın.
Bizde kısmetse perşembe sabaha karşı gitmeyi düşünüyoruz 3,4 gibi bayram trafiğine takılmadan. Körfez dolaşmak yerine denizden geçicez muhtemelen.
Herkeze kazasız keyifli yolculuklar :)
onursumer
21-07-2014, 23:00
bodrum yolculuğumu herzaman sabah 6 da başlatıyorum ben
6.45 topcularda oluyorum oğlen izmirde oluyorum ordan sonra bodruma çok yol yok zaten oğleden sonra deniz keyfimi yapmış oluyorum aynı gün içerisinde
bende bu sene agustosun 20 sinde çıkıcam kısmetse
1.1 dizel olduğundan ucuz bilet bulmazsam bandırma pek mantıklı gelmiyor bana
şu anda gece radarları çok var haberiniz olsun. Bu saatte ne radarı yaw diye yardırmayın. Ben gece çıkacaksam sabah 5-6 da yatıyorum. Akşamüstü 2-3 gibi kalkıyorum. sandwichleri hazırlayıp arabaya inip bütün ön tarafı arap sabunu ile kaplıyorum. .
arap sabunu neden?
Yiğit Ş.
22-07-2014, 09:20
onur prof uzun yol şöförü ak. her şeye bi lafı var :D
SekoLive
22-07-2014, 09:21
radarlar ne tarafta oluyor birisi burdan yazmadan pm atabilirse önlem amaçlı iyi olur gerçi cok radarlık gitmiyorz ama aklmzda olsn :)
kelalper
22-07-2014, 10:24
arap sabunu neden?
sinek böcek kelebek kum boya yerine ona yapışıo. suyla yıkadığında fırçalamadan dökülüo. Gece farlardan dolayı çok katliam yapıorum. Temizlemesi dert oluo.
yusuf yılmaz
22-07-2014, 13:10
uyku için en güzel tavsiye tabi gece yolculuğu için birileriyle ufak yollu kapışmak hiçbirşey bunun kadar uykumu açamaz tabi altta güzel bir makine olacak yoksa moraller bozulur:))
yusuf yılmaz o yaşınızla çok güzel örnek teşkil ediyosunuz tebrikler :bravo:
Konu dağılmadan bende ufak bir soru sorabilirmiyim ?
Ağustos 15 çeşmeye gideceğim En uygun güzergah :
Yalova>Bursa>Balıkesir>İzmir>Çeşme bu şekilde gideceğim ortalama kaç saatimi alır? Otel girişi öğlen. ?
Yalova>Bursa>Balıkesir>İzmir>Çeşme bu şekilde gideceğim ortalama kaç saatimi alır? Otel girişi öğlen. ?
pazar günü çeşmeden istanbula döndüm aynen bu şekilde
5 saat 30 dakika civari sürdü
pazar günü çeşmeden istanbula döndüm aynen bu şekilde
5 saat 30 dakika civari sürdü
Ortalama hızınız neydi ama ben pejo 206 ile konfor-ekonomi açısından en verimli 90km/h ile gidiyorum. Siz biraz hızlı gitmişsiniz sanırım :D
Birde bu yolda en çok radar izmirde mi ve limitler :confused:
5.5saatte izmire girersin ordan çeşmeye gitmek değişken süre tutar 35dk 'da gidebilirsin 1saatte de basmana bağlı.
ama ıkınsanda sıkılsanda ist izmir 5.5 max 6saat.
tavsiyem yenikapı-bandırma
bandırmadan sonra izmire 2.5 3 saatte inersin max ordan çeşme gene aynı basmanla doğru orantılı.
Ortalama hızınız neydi ama ben pejo 206 ile konfor-ekonomi açısından en verimli 90km/h ile gidiyorum. Siz biraz hızlı gitmişsiniz sanırım :D
Birde bu yolda en çok radar izmirde mi ve limitler :confused:
alaçatı-izmir full bastım.
ondan sonra tüm yolu 110-130 arası gittim yola bağlı olarak.
hiç radar yoktu, ya da ben öyle hissettim :D
5.5saatte izmire girersin ordan çeşmeye gitmek değişken süre tutar 35dk 'da gidebilirsin 1saatte de basmana bağlı.
ama ıkınsanda sıkılsanda ist izmir 5.5 max 6saat.
tavsiyem yenikapı-bandırma
bandırmadan sonra izmire 2.5 3 saatte inersin max ordan çeşme gene aynı basmanla doğru orantılı.
Körfezi dolanacağız ido gereksiz pahalı geç kaldık almak için :o Ozaman gece yola çıkmak en temizi olacak 3 gibi filan.
Teşekkür ederim :)
Yenikapı-bandırma yapamıycaz maalesef biletler çoktan tükenmiş artık ufak ufak körfezi dolaşıcaz :)
Yenikapı-bandırma yapamıycaz maalesef biletler çoktan tükenmiş artık ufak ufak körfezi dolaşıcaz :)
eskihisar topcular yapın ondada kuyruk olma ihtimali cok yüksek ama denenebilir :)
Aranel Ciryatan
22-07-2014, 22:29
yola en erken çıkan radarları yazsın :D
Gece gitçekler için benim gördüğüm sökeye girişte sabah 6 da bide bodrum giriş jandarma geri kalan temizdi
volkan_gs
22-07-2014, 22:44
Bu iki kisilik atvlerden kiralamak icin b disinda ehliyet lazim mi?
Gunluk fiyatlarini bilen var mi ya?
Bir hafta icin arabayla gitmeye useniyorum ben de:(
Firat.M3
22-07-2014, 23:57
1 atv 130 tl. 2 kisi binebilirsiniz. aktivite 2 saat suruyor. suanda bodrumdayim ben. daha 2 gun once laflamistik kiralayan adamla..
volkan_gs
23-07-2014, 00:18
1 atv 130 tl. 2 kisi binebilirsiniz. aktivite 2 saat suruyor. suanda bodrumdayim ben. daha 2 gun once laflamistik kiralayan adamla..
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için, ben daha ziyade araç kiralama gibi düşünmüştüm sağa sola giderken kullanmak için ama baya pahalı olur 2 saati 130 ise :(
Ben cuma 23:00da istanbuldan çıktım eskihisar-topçular yapıp 7:30 gbi turgutreise vardım. Benim yol üstünde radar yada çevirmeye hiç denk gelmedim ama karşı yönde iki tane vardı. Dünde öğlen çıkıp akşam geldim körfezi dönerek. Dün bursa girişinde radar vardı. Onun haricinde yine denk gelmedim. Ama yinede temkinli gidin ben 120 civarlarında gittim olurda fark edersem en azından frene basınca uygun bir hıza düşebileyim diye :D
He birde bursa otoban girişinde de radar aracı vardı şansa gpsi düzeltmek için emniyete çekmiştim oda kenarda duruyormuş. Dikkat edin araç gri symbol.
ben atv safari sordum araç başı 60euro dediler tabi bu fiyata bir araca iki kişide binilebiliyor. ama değer mi bence değmez gibi geldi bu paralar.
ceyhun737
23-07-2014, 08:33
Yeni konu açmadan sorayım dedim antalya bodrum hakkında fikri olan varmı
Aranel Ciryatan
25-07-2014, 15:16
ne alemdeyiz millet yolda olan var mı?
Konuyu yukarı alalım bir, arife günü(4temmuz) sabah erkenden yola çıkacağız bodrum'a
dizel otomatik arabamız var, hangi yolu tercih etmeliyiz?
Bayramda trafik çok fena olacaktır. Yandex hazırda bulunsun
Köy yollarından götürüyor ama yine de götürüyor.
Bursa girişinde çevirmeler var sürekli. Asayiş kontrolü. Trafiği çok aksatiyor.
Bende bayram sonunda o taraflara gideceğim yeni yollardan geçenler var mı ne alemde yollar?
Radar icin balikesir civarlarinda dikkatli gecmek lazim 10 gunde bir istanbul kusadasi yapiyorum 10 gunde bir radar cezasi geliyor balikesir olarak hep ayni yerden araba olmuyor ama sabit radar gizlediler galiba :)
denizhandinc
27-06-2016, 10:36
kücükcekmecede oturuyorum canakkale üzerinden iniyorum bodruma yol biraz uzuyor ama sakin nispeten
arabasızadam
28-08-2016, 21:05
Selamlar arkadaşlar şu an bodrum dan ist'a gidiyorum bu Osmangazi köprüsüne girmek istemiyorum nerden nasıl gitmeliyim? Birde Yalova Yenikapı feribot u 24 saat yok sanırım ,en mantıklı sı eskihisar topçular sanırım.
KoramiraL
28-08-2016, 21:24
Selamlar arkadaşlar şu an bodrum dan ist'a gidiyorum bu Osmangazi köprüsüne girmek istemiyorum nerden nasıl gitmeliyim? Birde Yalova Yenikapı feribot u 24 saat yok sanırım ,en mantıklı sı eskihisar topçular sanırım.
eskihisar topçularda olabilir eğer gezeyim biraz dersen körfezide dolaşa bilirsin sorun olmaz sadece geceleri sefer süreleri uzuyor normalde 20 dakka bir ise 35 dakkaya çıkıyor
valla bende osman gazı koprusunden gectım bodrum donusu 96 tl koprude kestıler bıde kopruyu gecınce 17.50 tl bırdaha kesıldı dahada ordan gıtmem :D gıdıste yenıkapı mudanya yaptım 114 tl ye mıs gıbıydı valla.
onursumer
28-08-2016, 22:09
ben eskihisar-topcuları kullanıyorum en mantıklısı o şuan bana kalırsa
darkmoon
28-08-2016, 22:41
izmirde yazlık var mecburi her sene en az bir defa git gel yapıyorum bazen 4-5 defayıda buluyor.. her tür yolu denedim yıllarcana en son bu yaz osmangazi köprüsündende geçdim..
şöyle söyliyim en ekonomik yol isterse 2.0 - 3.0 benzinli aracınız olsun sadece sürerek gelmek körfezde dahil sabit hızda trafiğe takılmadan buda akşam çıkmanızı öneririm..
ikinci yol topçular eskihisardan feribota binmek..
üçüncü yol bandırma feribotu..
en son yol osmangazi köprüsünü geçmeyi öneririm.. o fiyata değmez ister feribota binin ister körfezi sürerek geçin cebinizde minumum 50-60 tl karınız olur..