PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : STAJ Sıkıntısı

CooLeqenD
23-05-2014, 13:02
Abilerim, yeri burası değil ama forumca baya bir büyük olduğumuz için çevresinde sıkıntımı çözmüş vs olan vardır ne bilem yakınlarında falan.. 1 Haziran' a kadar çözmem gerekiyor bu sıkıntımı. Web Tasarım Stajı ödevi konularım var ve bitirmem gerekiyor.. İnşallah sıkıntım çözülürde bitiririm şu okulu ya ..

Şimdiden teşekkürler.

Yanında onay işareti olanlar yapabildiklerim bulabildiklerim diğerleri de bulamadım. Aslında internette varlar ama hocalar kendimiz yapmış gibi anlatım istiyor..

Bu sıkıntımı nasıl çözebilirim, sitedir odur budur herşey olur..

http://i.hizliresim.com/LPv5L0.jpg (http://hizliresim.com/LPv5L0)

kunteper
23-05-2014, 13:18
Microsoft kullaniyorsunuz sanirim,

Soyle diyim, iki ekran tasarla, bi database olsun, bi tablo olustur icine

Ilk sayfada bi textarea bi buton,
Butonun click eventina(tiklandiginda) textareadakini alip bi database'e kaydetsin (insert)

Ikincide de
Icinde bi textbox, bi buton, bi de list,
Butona basildiginda textboxda yazilani db'de arasin(select),girilenin bulundugu satirlari listte gostersin.

Bu cok basit gozukebilir ama o listenin tamamini karsiliyor.

Ya da nette 0dan blog sitesi kurma gbi bi ornek ara.
0dan tek tek yap, o islerin tamamini yapmis olursun ztn.

CooLeqenD
23-05-2014, 13:23
Bu ne icin peki ? Anlayamadim yazilani..

Benim istedigim orada 32 Adet konu var, tek tek yazi yazmam gerekiyor onlar icin.

CooLeqenD
23-05-2014, 15:04
G u n c e l

CooLeqenD
23-05-2014, 21:11
G u n c e l

SNCKTR
23-05-2014, 21:51
hangı programı kullanacagını soyledilermi

CooLeqenD
23-05-2014, 22:45
Hangi konuda, hangi program kullanacağımı söylediler mi derken?

TLH
24-05-2014, 09:54
4- Web tasarım editörü sanırım bu dreamweaver. İstenilende dw'yi tanıtmak galiba.
8- ?
9- c#,c+,java vs.. dillerinin hangisini kullanıyorsan bi değişken verip o değişkeni sayfaya yazdırabilirsin.
11- web servislerini kullanmak, bunlar hosting, domain oluyor. Satın alıp uygulamalarını buraya atabilirsin.
12- Web sayfası için resim hazırlamak, buda banner, background, menü background tarzı bişey olabilir emin değilim.
13- Resimlerle web aracı hazırlamak, bu en kolayı. Fireworks kullanarak yapabilirsin. buton oluşturabilirsin. Sonra oluşturduğun butonu içeri aktarabilirsin.
14- örnek vereyim, flash kullanarak yapabilirsin. Progressbar kullan misal.
15- flash üzerinden form nesneleriyle bir form oluşturabilirsin.
16-Büyük ihtimalle framework falandır.
22- Microsoft acces ile bunu yapabilirsin. Tablo oluştur, ad,soyad,yaş,telefon numarası gibi alan ver.
23- Oluşturduğun tabloda mysql komutlarıyla sorgu yapabilirsin. Örnek : SELECT isim, yaş, telefon from tablo1(tablo ismi) where id = "1";
bu birinci sıradaki kişinin ismini yaşını telefon numarasını gösterir.

Şuan hatırladıklarım bunlar, geri kalanının modüllerden bulabilirsin

CooLeqenD
24-05-2014, 10:09
4- Web tasarım editörü sanırım bu dreamweaver. İstenilende dw'yi tanıtmak galiba.
8- ?
9- c#,c+,java vs.. dillerinin hangisini kullanıyorsan bi değişken verip o değişkeni sayfaya yazdırabilirsin.
11- web servislerini kullanmak, bunlar hosting, domain oluyor. Satın alıp uygulamalarını buraya atabilirsin.
12- Web sayfası için resim hazırlamak, buda banner, background, menü background tarzı bişey olabilir emin değilim.
13- Resimlerle web aracı hazırlamak, bu en kolayı. Fireworks kullanarak yapabilirsin. buton oluşturabilirsin. Sonra oluşturduğun butonu içeri aktarabilirsin.
14- örnek vereyim, flash kullanarak yapabilirsin. Progressbar kullan misal.
15- flash üzerinden form nesneleriyle bir form oluşturabilirsin.
16-Büyük ihtimalle framework falandır.
22- Microsoft acces ile bunu yapabilirsin. Tablo oluştur, ad,soyad,yaş,telefon numarası gibi alan ver.
23- Oluşturduğun tabloda mysql komutlarıyla sorgu yapabilirsin. Örnek : SELECT isim, yaş, telefon from tablo1(tablo ismi) where id = "1";
bu birinci sıradaki kişinin ismini yaşını telefon numarasını gösterir.

Şuan hatırladıklarım bunlar, geri kalanının modüllerden bulabilirsin

İşte ben 1 sene askıda kaldı okulum 1 ders yüzünden, şimdi bu dersleri unuttuğum için yapamıyorum zaten, yoksa hiç birinde sıkıntı yok. Az buçuk bu konuda bunu yaz, şu konuda şöyle yaz gibi cevaplar alabilsem bütün sorunum sıkıntım biticek, son senem bitsin artık bu okul, normal şartlarda uniyi bitirmem gerekiyordu kafama sıçalar..