Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyundai İ30 Geyik Testi Faciası
ZrPxXLj_7sI
Çeviri:
"Videoda da izlediğiniz gibi i30 geyik test parkurunun dışına düz olarak devam ediyor çünkü servo direksiyon sistemi kendini kapatıyor. Kadranda küçük kırmızı bir ışık bana direksiyon ile ilgili birşeylerin ters gittiğini söylüyor ama buna gerek yok, direksiyonu çevirmeye çalışırken bunu zaten anlıyorsunuz."
"Evet, servo kapanınca bu kadar kötü oluyor. Böyle bir durumu seyir halindeyken kontrol edebileceğinizi düşünmeyin bile. Son derece tehlikeli. Rezalet!"
Livsfara: Styrningen på Hyundai i30 dör - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZrPxXLj_7sI)
İ30:heyoo:
yani önüne aniden bişey çıkıp direksiyonu kırsan kırdığın tarafta ne varsa vuracaksın anlamına mı geliyor bu ? :D
darkmoon
27-05-2014, 11:45
i30 da varsa bu sorun ceed de olabilir.. aynı altyapıyı kullanıyorlar neticede.. servo larıda ortak aynı olabilir.
tehlikeli bir mevzu cidden böyle bir şey varsa türkiyedeki araçlardada test edilmeli
Allah korusun önünüze uzun yolda aniden insan,kedi,köpek fırlasa yada başka bir şey son dakkada görüp kırsanız hızınızda yüksekse olay bitmiştir geçmiş olsun nasıl bilirdiniz rahmetliyi ??
şakaya gelmiycek ciddi bir sorun..
servo ne oluyor tam olarak elektrikli direksiyon mu
Cans1993
27-05-2014, 11:46
Aynen cok tehlikeli bir olay cıkan cisime carpsan daha cok kurtulma sansın var valla :D
abi kuru düzenin gözünü seveyim ya. Oturt kontrayı devam et. Bileğin kadar şöförsün,araban kadar değil.
darkmoon
27-05-2014, 11:54
i30 lar fiyat performans eğrisinde çok ideal araçlar tasarımıda çok şık..
sunduğu donanım yakıt ekonomisi ve fiyat çok ideal.. benim C segmentinde Ceed ile beraber beğendiğim bir araçtı.. şimdiye kadar kronik bir sıkıntısıda çıkmadı bildiğim kadarı ile kullanıcı feedbackleri yani geri dönüşlerde pozitifti..
umarım bu olay belli ülkelere yollanan belli modellerle kısıtlıdır.. yoksa ciddi büyük bir sıkıntı.. şakası yok böyle bir şey ciddi bir kazaya sebeb verir..
onursumer
27-05-2014, 11:56
çok tehlikeli bir durum oluşmuşta video çok kısa ve tam olarak hangi şartlarda nasıl kapanıyor anlayamadım
boyle bir hata nasıl gozden kaçabilir oda ayrı bir mevzu tabi
Akın Sarıkaya
27-05-2014, 12:12
sevmiyorum bu kadar elektroniği, direksiyona kadar girdi artık. hadi video karalama diyelim, şimdilerde sağlam bile olsa, bu araçlar elbet yaşlanacak. o servo motor arıza verecek elbet. ya yolda giderken kitlense birşey olsa ne olacak. yoldayken en önemli şey bu.
Son kasa i30 larda abs sisteminde de yazılımsal olarak sorun vardı. yazılım update edilerek giderilmişti. Acaba bu da yazılımsal olabilir mi? o sorunda da panik dip fren yapıldığında zaman zaman devreden çıkıp abs ışığı da gösterge panelinde arızalı gibi yanmaya başlıyordu.
Shadow_Dancer
27-05-2014, 12:16
Berkan koş seni çagırıyorlar :D :D
ciddi tehlike arz ediyor. yazılımsal düzelme ihtimali nedir?
Emre Ekrem
27-05-2014, 12:24
Çok tehlikeli, hele ki Türkiye koşullarında böyle bir duruma maruz kalmak an meselesi.
darkmoon
27-05-2014, 12:26
bende öyle düşünüyorum yazılımsal tepkimesi yeniden calibre falan edilirse belki düzelir.. yoksa ciddi hyundai ye masrafa yada imajı yeniyeni doğrultmuşken imaj kaybına yol açar..
bu servolar yıllar önce polo ve golflerdede sıkıntı olmuştu ama vw dallandırıp budaklandırmadan mevzuyu çözmüştü..
onursumer
27-05-2014, 12:28
boyle onemli bir sorun olupta bunca zaman ortaya çıkmaması ayrı bir olay yeni piyasaya çıkmış bir araç değil
video yeni yayınlanmış bu aracın daha once hiçmi geyik testi olmadı ?
bu zamana kadar izlediğim en kotu geyik testi cheroke idi ikincisi bu oldu :D
Anneme aldıgımız i30 da neredeyse vidyodakine yakın bir testi kendim bizzat denemistim. Normal/Comfort/Sport seceneklerinin herbirindeki ani hamlelerdeki tepkimeyi merak ettigim icin denemiştim ve boyle bi problem yasamamıstım.
Ama bu ilerde yaşanmayacagı anlamına gelmiyor tabiki. Ciddi bir sorun.
darkmoon
27-05-2014, 12:34
boyle onemli bir sorun olupta bunca zaman ortaya çıkmaması ayrı bir olay yeni piyasaya çıkmış bir araç değil
video yeni yayınlanmış bu aracın daha once hiçmi geyik testi olmadı ?
bu zamana kadar izlediğim en kotu geyik testi cheroke idi ikincisi bu oldu :D
aynen bu araçlar üretilmeden önce ve üretim sonrası dergilere tvlere testlere yollanıyor i30 unda bir sürü uluslar arası popüler tv programları ve dergilerinde testleri var hele fifth gear gitmişse jason yada tiff aracın canını almıştır pistte.. :)
böyle bir sıkıntı olsa şimdiye kadar çok dan ortaya çıkması lazımdı..
Emre Akçay
27-05-2014, 12:35
Bizim i30 da da böyle bir sorun yok. Böyle sorunu olan bir i30 - Ceed sahibi de hiç duymadım.
individual
27-05-2014, 12:35
Hyundai'nin bu video hakkında açıklaması oldumu acaba ?
Kullanıcılar bu sorunla ilgili bu zamana kadar hiç şikayetlerde bulunmadılarmı ?
volume81
27-05-2014, 12:41
aynı şey opel'de otoyolda giderken oldu :)
düz giderken durup dururken EPS lambası yandı yavaşladım sonra direksiyon gitti bildiğin taş gibi oldu stop edip tekrar çalıştırınca düzeldi :)
e21'in gözünü seveyim herşey mekanik :D
aynen bu araçlar üretilmeden önce ve üretim sonrası dergilere tvlere testlere yollanıyor i30 unda bir sürü uluslar arası popüler tv programları ve dergilerinde testleri var hele fifth gear gitmişse jason yada tiff aracın canını almıştır pistte.. :)
böyle bir sıkıntı olsa şimdiye kadar çok dan ortaya çıkması lazımdı..
Cherokee'de çok daha büyük lastik patlatma sorununu da bu arkadaşlar ortaya çıkartmış, Firmadan adamlar gelmiş farklı farklı kombinasyonlar denemiş ve hepsinide aynı hata olmuştur.
Cherokee gibi bir araba emin olun i30 'dan daha çok kontrolden geçmiştir onda olabiliyorsa i30'da da olur.
aynı şey opel'de otoyolda giderken oldu :)
düz giderken durup dururken EPS lambası yandı yavaşladım sonra direksiyon gitti bildiğin taş gibi oldu stop edip tekrar çalıştırınca düzeldi :)
e21'in gözünü seveyim herşey mekanik :D
Bu tip bir sorunu şehir içi çok düşük hızla keskin bir dönüşte Skoda Fabia (2006) ile yaşadım, normalde direksiyonu tek elimle tutarım, tesadüfen iki elimde direksiyondaydı duvara çarpmadan manevra yaptım. Çok ürkütücü oluyor, hele ki karşında canlı varsa düşünemiyorum bile. Yüksek hızlarda ölümcül olur Allah korusun.
Cans1993
27-05-2014, 12:52
Cherokee'de çok daha büyük lastik patlatma sorununu da bu arkadaşlar ortaya çıkartmış, Firmadan adamlar gelmiş farklı farklı kombinasyonlar denemiş ve hepsinide aynı hata olmuştur.
Cherokee gibi bir araba emin olun i30 'dan daha çok kontrolden geçmiştir onda olabiliyorsa i30'da da olur.
Sanırım bundan bahsediyorsun ?
Jeep Grand Cherokee moose test -- the full story - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=zaYFLb8WMGM)
darkmoon
27-05-2014, 12:58
çıkar tabi çıkmaz diye bir şey yok.. önemli olan soruna bir açıklama yapılması..
bu belli ülkelere giden araçlardamı olan bir sıkıntı yoksa bütün dünyaya satılan i30 lardamı var yoksa belli yıl arasında üretilen bazı versiyonlarında bazı donanım yada motor seçeneklerindemi var.. bu hyundainin vermesi gereken bir sınav.. büyüme yolunda olucak sancılar.. önemli olan hyundainin bu sınavı başarılı bir şekilde geçmesi.. aman banane derse sıkıntı büyük benim bile gözümden düşer hyundai..
Cans1993
27-05-2014, 13:04
çıkar tabi çıkmaz diye bir şey yok.. önemli olan soruna bir açıklama yapılması..
bu belli ülkelere giden araçlardamı olan bir sıkıntı yoksa bütün dünyaya satılan i30 lardamı var yoksa belli yıl arasında üretilen bazı versiyonlarında bazı donanım yada motor seçeneklerindemi var.. bu hyundainin vermesi gereken bir sınav.. büyüme yolunda olucak sancılar.. önemli olan hyundainin bu sınavı başarılı bir şekilde geçmesi.. aman banane derse sıkıntı büyük benim bile gözümden düşer hyundai..
Hyundai ye oldum olası güvenmedim ve asla da binmeyecegim bir aractır.Bence hyundai ne kadar caba sarf etse boş o zamanındakı vites karmaşasını çözemedigi için hep gözümde eksi derecededir.
Cherokee'ye bak tırt çıktı valla
Berkan koş seni çagırıyorlar :D :D
geldim geldim şimdi gordum :D
2009-2012 kasım kadar eski kasa i30
2013 kasımdan suana kadarda yeni ceed kullanıyorum
tüm sacma sapanlıkları denedim yolda. 2009 dan beri
ceedlede yeni yeni :D, hatta leventte edirneden donerken verdim oda yazar, sport modda acaip derecede tepkili ve sert comfrotta yumuşacık(fiat city gibi) tepkisiz hissiz
Çeviri:
"Videoda da izlediğiniz gibi i30 geyik test parkurunun dışına düz olarak devam ediyor çünkü servo direksiyon sistemi kendini kapatıyor. Kadranda küçük kırmızı bir ışık bana direksiyon ile ilgili birşeylerin ters gittiğini söylüyor ama buna gerek yok, direksiyonu çevirmeye çalışırken bunu zaten anlıyorsunuz."
bu araçta htimal dahilinde şu olmuş olabilir başıma geldi çünkü konusunda açmıştım
Akşamüstü arabayı normal şekilde sapasağlam koymuştum. az once arabayı çalıştırınca Eps nin sönmediğni gördüm biraz gidiyim yada tekrar çalıştırıym geçer ümidiyle azcık bir kullandımda direksiyon bildiğiniz taş kıvamında ve dondurdugunde kendini toparlamasın diye resmen güç gerekiyo nerden kaynaklanır bu sonuç sinir etti durduk yere çıkınca
http://b1210.hizliresim.com/12/9/dsucw.jpg
eps nin anlamı electornic power stering
yanı elektırıklı dıreksıyon hıdrolık yagı olmaz elektırık sıstemı ıle calsıır
Aku durumunuz nedır aracta aku zayıf ıse bu arızayı verebılır
Bugun servıste arıza kodunu okuyarak baktılar akunun zayıflıgından kaynaklı cıktı sorun akuyu degıstırınce cozuldu sorun :)
Haftalık yayınlanan dergiye göre yeni Golf, klimanın hatalı bir hava tahliye borusu sebebiyle ön yolcu ayak dayama bölgesinden içeri su alabiliyor.
Auto Bild, aynı platformu paylaşan Audi A3 ve Seat Leon'larla birlikte tam 300.000 aracın bu problem nedeniyle geri çağırılabileceğini söylüyor. Volkswagen ise Reuters'a yaptığı açıklamada, yalnızca 46 Golf'ün tamire ihtiyacı olduğunu ve Audi ya da Seat'ların bu sorundan etkilenmediğini ifade etti.
Özet : i30 la giderken önünüze at eşek çıkarsa düz devam edin
servo ne oluyor tam olarak elektrikli direksiyon mu
Elektrik motoru, elektrikli pompa.
Umarım yazılımla çözülür ama şahsen öyle olacağını düşünmüyorum..
Bence çok ani harekette motorun (varsa) redüktörü kilitleniyor, yada aşırı yüklenmeden gücü kesiyor.
darkmoon
27-05-2014, 13:17
Hyundai ye oldum olası güvenmedim ve asla da binmeyecegim bir aractır.Bence hyundai ne kadar caba sarf etse boş o zamanındakı vites karmaşasını çözemedigi için hep gözümde eksi derecededir.
büyük konuşmamak lazım .. hyundai çağ atladı hem teknolojide hem tasarımda zaten tasarımın başında peter schreyer var.. kia hyundai grubunu genesisde buna dahil tasarımda çağ atlattı dahada atlatır..
ister beğenelim ister beğenmeyelim alman kaliteyi düşürdü fransız kore li kalite çıtasını arttırdı..
bunlarında işi çinliler tam anlamıyla piyasaya girdimi biticek.. o zaman almanlar daha ucuza satabilme adına kaliteyi baya dibe çekmek zorunda kalıcaklar.. bugün adam yerine koymadığımız benimde koymadığım çinli markalar dünyada liderliğe oynıycak.. geely değerinden fazla fazla para verip boşuna volvoyu almadı..
burkaykalyon
27-05-2014, 13:23
büyük konuşmamak lazım .. hyundai çağ atladı hem teknolojide hem tasarımda zaten tasarımın başında peter schreyer var.. kia hyundai grubunu genesisde buna dahil tasarımda çağ atlattı dahada atlatır..
ister beğenelim ister beğenmeyelim alman kaliteyi düşürdü fransız kore li kalite çıtasını arttırdı..
bunlarında işi çinliler tam anlamıyla piyasaya girdimi biticek.. o zaman almanlar daha ucuza satabilme adına kaliteyi baya dibe çekmek zorunda kalıcaklar.. bugün adam yerine koymadığımız benimde koymadığım çinli markalar dünyada liderliğe oynıycak.. geely değerinden fazla fazla para verip boşuna volvoyu almadı..
Bkz. Chery abi :D 1,5 senedir Chery Kimo kullanıyorum. Malzeme kalitesi dışında şikayetçi olduğum bir konu yok. Hele ki 2015 yılına bir modeller getiriyor. Aman yarabbi.
Cans1993
27-05-2014, 13:23
Valla o kadar bişi diyemem ama ben ''binmem'' :D Sonucta hayatımızı tasıyoruz bu araclarda giderim basarım parayı alırım en iyisi alamıyorsam zaten de binmem :(
yine cok degerli vw ile kıyaslıyorm senelerce vwsinden skodasına pancar 102lik 1.6 yı gazladılar elaleme gıkı cıkmadı kimsenin oo sorunsuz motor. yeni tsi da ne fritozu ne yag yakmasını bıraktınız ama yine el üstünde.
hyundaide vitesinde cözülmedik bişey yok adamlar sorunsuz sıkıntısız 6 ileri eski tip sanzımandan devam ediyorlar.. eminim cıkartırlar yakında cift kavrama ıvır zıvır bişey.
@cans1993.
senin gibi binmem etmem kia-hyundai neymiş vs. diyen büsürü arkadasım araca bindiginde. oha bu nası kia-hyundai, hoşmus , güzelmiş lafları pesinden geldi.
Cans1993
27-05-2014, 13:33
Ben kia ya binmem demedim hyundaiye binmem dedim. Kia ceedler felan suan on numara araclar ama hyundai bir türlü hosuma gitmiyor.
@Berkan yine cok degerli vw ile kıyaslıyorm senelerce vwsinden skodasına pancar 102lik 1.6 yı gazladılar elaleme gıkı cıkmadı kimsenin oo sorunsuz motor. yeni tsi da ne fritozu ne yag yakmasını bıraktınız ama yine el üstünde.
hyundaide vitesinde cözülmedik bişey yok adamlar sorunsuz sıkıntısız 6 ileri eski tip sanzımandan devam ediyorlar.. eminim cıkartırlar yakında cift kavrama ıvır zıvır bişey.
test surusune cıktık o kadar i30 la bu hareketlerı yaptık hıc bole bısıgormedık.hyundaı dıye ezıosunuz ama vw den opelden forddan fln ıyıdır anasını satım
Yahu VW sanki bulunmaz hint kumaşı 98 de TT'nin arka kanadı olmadığı için kaç araba takla attı sonra bütün TT lere arka spoiler koydular. Mercedes desen adamlar A serisi le geyik testinde takla attılar daha ne olsun.
İnsan yapımı bunlar tabiki hatalar olacak önemli olan testleri bu adamlar gibi GERÇEK TEST şeklinde yapmak. Arabanın içine oturup eşya gözü fazla, şurası yumuşak burası sert, diiyip 1-2 gazlayıp test yapılınca ortaya çıkmıyor böle durumlar.
Ben kia ya binmem demedim hyundaiye binmem dedim. Kia ceedler felan suan on numara araclar ama hyundai bir türlü hosuma gitmiyor.
bu daha ilginc :) cünkü hyundai neyse kiada o. biri alt biri üst kalite degil direk aynılar.
Yahu VW sanki bulunmaz hint kumaşı 98 de TT'nin arka kanadı olmadığı için kaç araba takla attı sonra bütün TT lere arka spoiler koydular. Mercedes desen adamlar A serisi le geyik testinde takla attılar daha ne olsun.
İnsan yapımı bunlar tabiki hatalar olacak önemli olan testleri bu adamlar gibi GERÇEK TEST şeklinde yapmak. Arabanın içine oturup eşya gözü fazla, şurası yumuşak burası sert, diiyip 1-2 gazlayıp test yapılınca ortaya çıkmıyor böle durumlar.
test aracında aküsel problem varsa yada azalma sonlarıysa akünün diyorum bende olabilir ozaman. direksiyonu 2 kisi tutup anca cevircek kıvama geliyor cünkü videonun sonundaki gibi.
darkmoon
27-05-2014, 13:46
kia hyundainin alt markası yani hyundai ye ait kendi markası ayrıca ceed ve i30 aynı araçlar nerdeyse aynı platform üstünde geliştirilen motorları ve bir çok parçaları ortak..
nasıl vw audi var hyundai de kia yı prestige sınıfına satmaya çalışıyor..
Cans1993
27-05-2014, 13:48
Valla bakıcaz artık teknik sorunlar teker teker dökülüyor ortaya yaz gelsin de bi :D
evet evet haklısınız yıl 2014 hyundai neden, nasıl bu ülkeden en kolay satılan araç imajına ulaştı acaba ? boşa çaba sarf edilmiyor demek ki, hyundai ve kianın marka değeri ve kalitesi çok yükseldi bu aşikar ön yargıya gerek yok.
Valla bakıcaz artık teknik sorunlar teker teker dökülüyor ortaya yaz gelsin de bi :D
bunu bidaha yazıyım demin arada kaynadı heralde
Zamanında golf 7lerede su alıyor dediler. noldu duyan oldumu hiç su aldm pişmanım diyen golf 7 sahibi
Haftalık yayınlanan dergiye göre yeni Golf, klimanın hatalı bir hava tahliye borusu sebebiyle ön yolcu ayak dayama bölgesinden içeri su alabiliyor.
Auto Bild, aynı platformu paylaşan Audi A3 ve Seat Leon'larla birlikte tam 300.000 aracın bu problem nedeniyle geri çağırılabileceğini söylüyor. Volkswagen ise Reuters'a yaptığı açıklamada, yalnızca 46 Golf'ün tamire ihtiyacı olduğunu ve Audi ya da Seat'ların bu sorundan etkilenmediğini ifade etti.
bu düsünceyle golf de alınmaması lazım ozaman su kacırıyo araba
OrcunInce
27-05-2014, 14:01
Bu problem İstanbul Park'ta çalışırken yaptığımız testlerde Fiat Doblo'da vardı. Slalom parkurunda direksiyon yetişemiyordu yüksek hızlarda ağırlaşıyordu. Bununla aynı problem gibi.
timucintt
27-05-2014, 14:09
adam servo kapalıysa böyle durumlar olabiliyor demiş direksiyon sistemi bozuk dememişki... hangi elektrikli direksiyon sistemini kapatsan aynı tepkiyi verirki....
darkmoon
27-05-2014, 14:09
çok doğal bu ülkeye ilk adam akıllı giren marka almanlar ve ağır bir hegomonyaları var..
bir ara avrupa fordlara bile alman denilirdi.. o zamanlar kötü çocuk fransızlardı japonlar zaten almanların olmadığı segmentlerde satıyorlardı o yüzden kimse onlara laf etmiyordu..
koreliler geldi bu sefer fransızlar biraz yırttı yeni kötü çocuk koreliler oldu..
birde yazık 20 -25 yaşında gencecik arkadaşlardaki o at gözlüğü sabit fikiri görüyorumya üzücü..
yarın öbürgün çinliler cherysi gelly si adam gibi giriş yapsın ki onlar çok sağlam giricekler arkalarında çin devleti var işe ticari bakmıyorlar kar zarar olarak görmüyorlar mevzuyu..
onlar girdimi bu sefer koreliler yırtıcak kötü çocuk onlar olucak..
Gunes G.
27-05-2014, 14:20
Videoda deneyen adam, aracin elektrikli direksiyon sisteminde ariza varken denemis ve elektrikli bir destek olmadan direksiyonu cevirmekte zorlandigi icin boyle bir yorumda bulunmus olabilir, biri lutfen kendisine ariza isigi yanan arac ile geyik testi yapmamasi gerektigini hatirlatsin.
ABS lambasi yanan aracla fren testi yapip "kizakliyor rezalet" demekten zerre farki yok su yapilanin. Aptal olmak lazim boyle bir test yapmak icin.
Videoda deneyen adam, aracin elektrikli direksiyon sisteminde ariza varken denemis ve elektrikli bir destek olmadan direksiyonu cevirmekte zorlandigi icin boyle bir yorumda bulunmus olabilir, biri lutfen kendisine ariza isigi yanan arac ile geyik testi yapmamasi gerektigini hatirlatsin.
ABS lambasi yanan aracla fren testi yapip "kizakliyor rezalet" demekten zerre farki yok su yapilanin. Aptal olmak lazim boyle bir test yapmak icin.
Allah razı olsun Güneş :)
ilk mesajımdada yazdım hatta o direksiyon baska türlü oyle olmaz diye.
destek o olmadan o direksiyon donmez dondursen kendini toparlamak için karsı güc uyguluyor zaten.
basıma geldi 2 manevrada girdigim yere 50 kerede kan ter icinde girdim :D
Abi ışık yanan araçla deneme konusunda haklısın bile bile lades,
ama fabia da başıma geldi, ışık falan yanmamasına rağmen bi anda direksiyon inanılmaz sertleşiyordu. Yani çalışmıyorken çevirmeye çalıştığında nasıl sertse öyle, insan bi afallıyor. Tehlikeli bi durum. Bi de o durumda bir yere yanaşmaya çalışmak tam işkence araba bildiğin bedford kamyonlar gibi oluyor :ofk:
overblack
27-05-2014, 15:20
arasokakta dümdüz giden bir hyundai accent taksinin direksiyon kitlemesi sonucu kaldırıma çarpıp takla attığını götmüştüm. sanırım hyundai'nin tüm modellerinde direksiyonda sıkıntı var
Cans1993
27-05-2014, 15:29
Ama söyle bir durum var farzedin ki otobanda 120 lira seyrediyorsunuz birden ışık yandı ve yola bi hayvan atladı sonuç olarak Ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
Bunun illa bi çözümü olması lazım yani bu şekilde mi seyretmeye devam edicez ?
Önceden Pro Ceed vardı su an Ceed SW var, hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Geyik testinin de kralını yapmışımdır defalarca :D
Ben böyle birşeyi Fiat Puntoda yasamıstım, elektrikli city direksiyondan dolayı.
Allahtan hızım düsüktü kontrol altına alabilmiştim arabayı.
Kısacası bu Hyundai Kia sorunundan cok o tarz direksiyon kutuları, sistemleriyle alakalı.
Ama söyle bir durum var farzedin ki otobanda 120 lira seyrediyorsunuz birden ışık yandı ve yola bi hayvan atladı sonuç olarak Ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
açık olmuştur umarım
Mekaninten vazgeçmeyeceklerdi ;)
l love 74's :)
ersandeniz
27-05-2014, 15:39
yine cok degerli vw ile kıyaslıyorm senelerce vwsinden skodasına pancar 102lik 1.6 yı gazladılar elaleme gıkı cıkmadı kimsenin oo sorunsuz motor. yeni tsi da ne fritozu ne yag yakmasını bıraktınız ama yine el üstünde.
@cans1993.
senin gibi binmem etmem kia-hyundai neymiş vs. diyen büsürü arkadasım araca bindiginde. oha bu nası kia-hyundai, hoşmus , güzelmiş lafları pesinden geldi.
Bir arkadaşıma 2 ay once i30 aldik, almadan once hyundai alinir mi diyen adam, i30a binince bu hyundai gibi degil ki dedi
ben Berkan'ın arabada denemiştim marttaki körfez günü gecesinde, Nişantaşı'na doğru JumboAli'yi almaya giderken, aç koy oturt kontra ver şeklinde.. Hem de virajlı yerdeydik, kıçı gelsin diye yaptım ama böyle bir durum söz konusu olmadı.
Bence biraz *** at izi kalsın politikası da var gibi geldi ama bilmiyorum, kaç yıl oldu neredeyse kasa değişecek, şimdi mi ortaya çıktı bu sorun?
edit @
Şu ilk paragrafta yazdığımda böyle bişey gerçekleşmiş olsaydı zaten Berkan pert parası alıyodu bugünlerde :D
Benim Corolla'da da elektrikli hidrolik direksiyon mevcut, Toyota'nın Cve D sınıfta kullandığı ilk elektrikli direksiyonu hatta, 8.5 senedir yaptırmadığım şebeklik kalmadı arabaya. Gık demedi, ancak akü bitmeye yaklaşınca arıza yakıp taş kesilmese de direksiyonda hafif bir sertleşme söz konusu oluyor. Zaten 1 güne kalmıyor ondan sonra akü bitmiş oluyor, 2 kez bitirdim :D
Low-Rider
27-05-2014, 16:46
Zaten önyargısı olan insanlara bu tür videolar tuz biber oluyor birde, nasıl açıklanırsa açıklansın görüntü akılda kalır.
ben Berkan'ın arabada denemiştim marttaki körfez günü gecesinde, Nişantaşı'na doğru JumboAli'yi almaya giderken, aç koy oturt kontra ver şeklinde.. Hem de virajlı yerdeydik, kıçı gelsin diye yaptım ama böyle bir durum söz konusu olmadı.
Bence biraz *** at izi kalsın politikası da var gibi geldi ama bilmiyorum, kaç yıl oldu neredeyse kasa değişecek, şimdi mi ortaya çıktı bu sorun?
Akü Zayıfken böle bir durumla karşılaşıyor ise sıkıntı vardır bence.
kia hyundai toyota honda hikayesi degil bu sistemin artık eksikliğimi acıgımı sıkıntısımı faciasımı neyi dersen.
7*24 gazlıyor herkes heralde. sertleşirse cek kenara cagır cekicini degistirt akünü.
Akü Zayıfken böle bir durumla karşılaşıyor ise sıkıntı vardır bence.
Bence marka odağından çok sistem odaklı bir hata var genel olarak. Veya sistemin ZAAFI diyelim.
Voltajın alt limitine yaklaştıkça çalışması zorlaşıyor diye düşünüyorum Baran sistemin. Bu da gerek ısınma, ısındıktan sonra kendini kapatma olarak feedback veriyor.
Bende de akü bitmeden hemen önce çok hafif bir sertlik hissiyatı oluyor mesela ama örnek vereceğim,
Kurban bayramının arife günü aküm bitti. Aküm bitmeden önceki gün insafsızca 50 tane viraja limit girip çıktım ki çoğunluğu U virajlar diyebiliriz, akünün bittiği günde arkadaşı aldım, eğlenerek gideceğimiz yere gittik park ettim sorunsuzca yol kenarında parkomata. Nargileyi içtik, kalktık, kontağı taktım. Arabada tepki yoktu :) Akü bitmiş.
Bir de şu Golf7 su alma mevzusu nedir, açıklık getirebilecek var mı?
Drenaj ile ilgili bir tıpa da sıkıntı vardı ilk üretilen Golf 7 lerde TR'de de 1-2 kişide o parça değişti ilk serilerden su tahliyesinde sıkıntı olduğu için araç içinde su alımı/birikimi oluyordu.
Aslında çözümü var, yüksek amperajlı alternatör. Üreticiler zayıf aküyle, yada habire abanarak kullanıp alternatörün yetmeme ihtimalini düşünmemişler demek ki.. :)
Örnek olarak Godless Commie abinin DIY konusu;
http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/155092-mazda-mx5-hidrolik-direksiyonu-mekanik-pompadan-elektrikli-pompaya-donusturme-projesi.html
Not.Onun arabadaki sistemle aynı olmadığının farkındayım, ama sorun olarak aynı mantığın çözecegi bi sorun.
Yengem bıyık bırakıyormuş, artık amca diyeceğim. Bir o ışık yanmadan önce, aracınız eğer servis bakımlıysa bir şekilde hata başlangıçı patlak verir. Elektriksel olabilir, hidroliksel olabilir. Eğer sen 120 ile önüne çıkan hayvandan videodaki gibi bir manevrayla kurtulabileceğine ve yolda kalabileceğine inanıyorsan, dikkat et, zincirleme kazaya neden olma kardeşim. Ya da 200+ üzeri spor modellere bakmaya başla derim, zira 50bin liralık bir compact sınıfı araçla bu istediğin zor olsa gerek.
Bir de anlayamıyorum, dünya üzerinde en çok satan markalardan biri olan ve de sayısını artırmaya devam eden kia/hyundai alanlar salak da bir sen akıllısın, 20 yaşında belki de daha sahibi bile olmadan milyon tane ön yargıya sahipsin ve burada markaya sıkıyorsun. 100binde bir olasalıktan bahsediyorsun vs.
Bi yorum yaparken aksini düşünenlerin de olabilceğini düşünüp, makul yazın. İtin totosuna sokmayın, milletin alın teriyle aldığı malları.
ersandeniz
27-05-2014, 20:28
2 ay once arkadaşa i30 almadan once, birisi çıkıp hyundai alacağına sıfır clio al demişti(2012 model 25binde elite 1.6 crdi i30u 48750ye aldık), aracı aldıktan sonra bindi ve "bu araba Hyundai gibi değil ki" dedi..
büyük ihtimal önyargılı arkadaşımız da binse kullansa fikri değişecek..
haa bu Hyundai mükemmel demek değil asla, benim getzimde yaşadığım arkadakini hoplatma zıplatma i30da da devam ediyor
darkmoon
27-05-2014, 20:40
bizim sülale bu forumdan bir kaç sohbetimiz olan arkadaşlarda bilir mercedescidir az biraz bmw az biraz audi de vardır ama amcalar enişteler ağır toplar mercedescidir.. alayıda cls s kasa falan biner.. bende sonata var yiğenler niye aldın hyundai alınırmı vır vır vır bir sürü laf ettiler ama alıp bir yere giden süren binen herkes bu nasıl hyundai böyle dedi.. adamlar mercedes bmw kıvamında araç yapmış diyen oldu v.b ... heleki genesis lere binse insanlar şok olur bu araç hyundai desen adamlar öyle kalır ivme iner herhalde o ön yargılı kesime..
hyundai duvarlları yıktıda insanlar kafadaki ön yargıları kıramadı gerçi avrupalı amerikalı kıralı yıllar oldu amerikada d segmentinde en çok satan ilk dört araç içinde her daim sonata var.. bendeki nf kasa 1.5 milyon sattı amerikada.. hatta bir milyonuncu sonatanın amerikada üretim bandından inerken kutlama resimlerini paylaşmışdım bu forumda..
Türkiyedeki ön yargıları kırmak çok çok zor.. adamlar kafadaki fransız imajını 30 yılda kıramadı ..
Bir de anlayamıyorum, dünya üzerinde en çok satan markalardan biri olan ve de sayısını artırmaya devam eden kia/hyundai alanlar salak da bir sen akıllısın, 20 yaşında belki de daha sahibi bile olmadan milyon tane ön yargıya sahipsin ve burada markaya sıkıyorsun. 100binde bir olasalıktan bahsediyorsun vs.
Bi yorum yaparken aksini düşünenlerin de olabilceğini düşünüp, makul yazın. İtin totosuna sokmayın, milletin alın teriyle aldığı malları.
Konuyu açtığında Rav4 vardı, yazarken TypeR oldu otomobillerimiz kısmı..
haa bu Hyundai mükemmel demek değil asla, benim getzimde yaşadığım arkadakini hoplatma zıplatma i30da da devam ediyor
O yeni Leon, Auris gibi araçlarda da var.
Biz yıllardır hyundai kullanıyoruz arkadaşımda 2000 model sonata var onlarda yıllardır kullanıyolar iyidir hoş arabadır ama hyundai altı üstü abartmaya gerek yok
darkmoon
27-05-2014, 21:02
hayat ihtiyaçlar denklemidir.. ben e kasa alıcaktım onun yerine bir sonata aldım bir tane a5 coupe sline 1.8tfsi aldım o zamanlar.. a5 i verdim üstüne 2 araba değiştirdim.. sonata hala duruyor çünkü çok memnunum..
onursumer
27-05-2014, 22:02
biraz araştırınca Electric Power Steering olayının problemlerinde çok buyuk tehlike atlatanlar olmuş marka model farketmiyor
hatta i30 uzerinden araştırınca bakın boyle bir yazı buldum
hyundai i30 it could kill you or others | Autocar (http://www.autocar.co.uk/forum/any-other-business/hyundai-i30-it-could-kill-you-or-others)
adam başından geçeni yazmış
Demek ki başa gelebiliyormuş :)
Ayrıca konu yine Hyundai vs others muhabbetine dönmüş anlamsızca. Burada Hyundai şöle böle yok efendim süper ilerlediler yok Genesis yok Sonata vs ye gitmesi konu dışına çıkıyor bu aracın bu sorunu / çözümü / sebebi üzerine tartışırsak daha iyi olur bence.
onursumer
27-05-2014, 22:29
aslında konu tam olarak i30 da değil eps olan her araç için geçerli büyük risk teşkil ediyor sebebi bulunması gereken bir konu
Demek ki başa gelebiliyormuş :)
Ayrıca konu yine Hyundai vs others muhabbetine dönmüş anlamsızca. Burada Hyundai şöle böle yok efendim süper ilerlediler yok Genesis yok Sonata vs ye gitmesi konu dışına çıkıyor bu aracın bu sorunu / çözümü / sebebi üzerine tartışırsak daha iyi olur bence.
Bahsettiğin sorun sorun olarak kabul edilmeden çözüldü zaten, arıza ışığı yanan bir araçla test yapılmış ve arıza durumunda böyle bir durumla karşılaşılması gayet normal, bi arkadaşın verdiği örnek gayet açıklayıcı olmuş; abs arızası olan araçta frenin tutmaması veya kızaklaması gibi..
Sorun: yok
Çözüm: insanların zihniyetinin değiştirilmesi
Sebep: belli markalara takıntılı belli markalara tapan insan topluluğu
Daha da tartışmaya gerek varmı? Varsa bu konu altında yeni malzemelerde çıktı mesela golf 7 lerdeki ilginç olay, tartışma konusu olabilir yüzme bilmeyenler binmelimi binmemelimi? Ülkemizde bu daha da sorun-risk arzediyor, yüzme bilmeyen çok sayıda insan var ama i30 alabilcek insan, yüzme bilmeyenlere göre daha az demi?
Şu yorumunuzdan sizin Hyundai i30 sahibi ve tahammülsüz olduğunuuzu anlıyorum.
Benim için bu bir sorundur her marka model araçta olabilir konu içinde örnek verdik TT-A serisi-Golf 7 vs gibi siz neden böle birden celallenip işi Hyundai ve marka algısına getirdiniz anlamadım.
20 yaşındaki arkadaşın yazdıklarına takılacaksanız zaten hiç takmayın ben cevap bile vermedim. Fake deseler inanırım.
Şu yorumunuzdan sizin Hyundai i30 sahibi ve tahammülsüz olduğunuuzu anlıyorum.
Benim için bu bir sorundur her marka model araçta olabilir konu içinde örnek verdik TT-A serisi-Golf 7 vs gibi siz neden böle birden celallenip işi Hyundai ve marka algısına getirdiniz anlamadım.
20 yaşındaki arkadaşın yazdıklarına takılacaksanız zaten hiç takmayın ben cevap bile vermedim. Fake deseler inanırım.
Evet i30 sahibiyim, binlerce tl para verip aldığım araca biri çıkıp resmi kanıtı olmadan b.k atmaya çalışıyorsa celallenirimde herbişey ederimde doğal olarak..
Diğeri 20 yaşında ergen onun yorumlarını bende iplemedim..
Ama hala sorun sorun diyip duruyorsun asıl sorun mevzuyu anlamaman, aslında böyle bir sorunun olmadığı videoda arızalı bir araçla test yaptıkları v.s v.s
Evet i30 sahibiyim, binlerce tl para verip aldığım araca biri çıkıp resmi kanıtı olmadan b.k atmaya çalışıyorsa celallenirimde herbişey ederimde doğal olarak..
Diğeri 20 yaşında ergen onun yorumlarını bende iplemedim..
Ama hala sorun sorun diyip duruyorsun asıl sorun mevzuyu anlamaman, aslında böyle bir sorunun olmadığı videoda arızalı bir araçla test yaptıkları v.s v.s
binlerce lira para verip almış olduğunuz aracınızın kronik bir hatası olmayacak diye kesin birşey varmı? yok..
zaten hyundai'nin kendine özgü bir çizgiside yok genelde hep japonlardan kopyalayıp araç üretiyorlar.
bari teknolojilerinide doğru düzgün alabilseler.
honda senelerdir EPS kullanıyor daha sorun çıkaran civic görmedim.
Valla istiyorsan milyonlarca lira ver beni ilgilendirmiyor, başkalarına fanatik fanatik diyorsunuz, kendiniz en ufak şeyde celalleniyorsunuz. Ben neden boklayım i30'u ne çıkarım var da boklucam bana ne..
Milletin işi gücü yok i30'u boklucak hay Allahım mantığa bak.
binlerce lira para verip almış olduğunuz aracınızın kronik bir hatası olmayacak diye kesin birşey varmı? yok..
zaten hyundai'nin kendine özgü bir çizgiside yok genelde hep japonlardan kopyalayıp araç üretiyorlar.
kronik hata diyorsunuzda, Türkiye sınırlarında bu tarz bir sorunu yaşayıpta kayıtlara geçen tek bir kişi yokken nasılda kronikleştirebiliyorsunuz olayı hiç anlamıyorum..
teknolojilerinde ne gibi bir eksik gördünüz? sahibi olupta yıllarca kullanıp sorunlarmı yaşadınız?
bahsettiğiniz hondanın 2 katı kadar donanımına sahip bir araç.. hondaları bırakında donanımsızlıktan sorunuda olmasın be..
ceratoniaorg
28-05-2014, 10:27
ben hyundai markasını ciddi anlamda sevmem fakat videoyu komik buldum. Çünkü içeriden çekimde direksiyondaki adam ciddi anlamda bir acemi gibi hareket ediyor. yani tam senkronlu bir video olsa aniden sola kırıp sağa kontra yaparken ufak bir ekranda da adamın o anki görüntüsü olsa video inandırıcı olabilir.
Valla istiyorsan milyonlarca lira ver beni ilgilendirmiyor, başkalarına fanatik fanatik diyorsunuz, kendiniz en ufak şeyde celalleniyorsunuz. Ben neden boklayım i30'u ne çıkarım var da boklucam bana ne..
Milletin işi gücü yok i30'u boklucak hay Allahım mantığa bak.
evet işin gücün yokki adı üstünde geyik videosunu sorunmuş gibi paylaşıyorsun.. Verdiğim milyonlar beni ilgilendiriyor ve elinde geçerli kanıtı olmadan eleştirenlerde ilgi odağım oluyor, benim hiçbirzaman belli bir markaya fanatikliğim olmadı çünkü hemen hemen bir çok markaya sahip oldum ve belli bir marka takıntım yoktur, mantıksal yaklaşırım herzaman.. O video daki aracın arızalı olduğu iddaa edildiği halde bu nasıl bir sorundur nasıl olcak nasıl çözülcek tarzı konuyu devam ettiriyorsun işte bu da b.klamaya girer arkadaşım..
Öyle insanlar varki daha EPS nin ne olduğunu bilmiyorlardır bile, eminim izledikleri videoda i30 ların direksiyonları şöyle böyle gibisinden cahilce yorumlara sebebiyet verebileceklerdir.. Ki şuan bu topicte bile böyle gerice yorumlar dönmüş, Tr'de ort. 3 yıldır piyasada olan araçta şimdiye kadar hiç böyle bir sorunun yaşanmaması, bilinmemesi ve şimdi 1 geyik videosunda kronik sorun olarak algılanması bile tuhaf..
chatlaxs
28-05-2014, 11:06
404 Not Found diyor :)
konuyu açtığında rav4 vardı, yazarken typer oldu otomobillerimiz kısmı...
:d:d:d:d:d
huncherry
28-05-2014, 12:44
evet işin gücün yokki adı üstünde geyik videosunu sorunmuş gibi paylaşıyorsun.. Verdiğim milyonlar beni ilgilendiriyor ve elinde geçerli kanıtı olmadan eleştirenlerde ilgi odağım oluyor, benim hiçbirzaman belli bir markaya fanatikliğim olmadı çünkü hemen hemen bir çok markaya sahip oldum ve belli bir marka takıntım yoktur, mantıksal yaklaşırım herzaman.. O video daki aracın arızalı olduğu iddaa edildiği halde bu nasıl bir sorundur nasıl olcak nasıl çözülcek tarzı konuyu devam ettiriyorsun işte bu da b.klamaya girer arkadaşım..
Öyle insanlar varki daha EPS nin ne olduğunu bilmiyorlardır bile, eminim izledikleri videoda i30 ların direksiyonları şöyle böyle gibisinden cahilce yorumlara sebebiyet verebileceklerdir.. Ki şuan bu topicte bile böyle gerice yorumlar dönmüş, Tr'de ort. 3 yıldır piyasada olan araçta şimdiye kadar hiç böyle bir sorunun yaşanmaması, bilinmemesi ve şimdi 1 geyik videosunda kronik sorun olarak algılanması bile tuhaf..
:bravo::bravo::bravo::bravo:
yahu bu kadar büyütülcek bişey yokki ortada.
eger bir sorun varsa cozecek / cozum bulacak olan bizler degiliz.
sorunun kaynagını vidyoyu izleyerek bulacak da degiliz.
ee? niye tartısıyoruz ki o zaman? eger bu bi kronik problemse hangi marka olursa olsun görmezden gelmez, hyundai de gelmicektir.
hyundai'ye karsı sahip oldgumuz on yargıyı ben, türk üretici firmalara karsı gosterilen on yargıya benzetiyorum ben. bir turk markası, hangi sektorde olursa olsun, dunyada bi on yargıya sahip. peki bunu bizler dogru buluyormuyuz, tabiki hayır... güzel ürünler ortaya koyan türk markalarımız var mı, tabiki var..
gereğinden fazla tehlikeli.
lk mesajla son mesajları okuyosunuz heralde. hala kronik diyosunuz neyin kroniği olsa olsa üretimsel hata sorundur bunda facia vahimet ıvır zıvırla ne alakası var.
en ufak civatasına kadar ortak iki araç hyundai kiada bir ton insan var hiçmi birine bişey olmadıda şansa bu test yapan abiyi buldu bu olay.
hyundai firmasını basit goruyosnuz adamların nerdese en ufak kolu otomotiv bukadar boktan sebepten adlarını niye lekeletsinler.avmlerdeki cogu yürüyen merdivenler, yapılar ve meşhur 3. köprümüzüde hyundai yapıyor mesela onada güvenmessiniz artık
_____
su videoyuda koyiyim madem yoldan geçen alealde bir adam değil
vw ceosu 2011 yeni i30
http://www.mynet.com/video/reklamlar/vw-ceo-su-yeni-hyundai-i30-a-sasirirken-1448837/
Zaten kronigin anlamı bilinse bu durumda kullanılmaz.
Kronik: süreğen, uzun süredir çözüm getirilemeyen.
Kaynak: TDK
Ama Tr'de ön yargı zirve özellikle i30 konusunda. Şu airbagları açılmayan i30 vs. Benim arkadaşım aynı kasayla yaptı, açıldı. Demek ki genel bir sorun değil, bu kadar çok satılan araçlar, illa ki sorun olacak. Bunu bütün markayı karalamak için kullanmak gayet saçma bir durum.
Sizler tercih etmeyebilirsiniz bir markayı, yapılan saçma yorumlarla para verenlerin araçlarını kötülemek, itin poposuna sokmak kusura bakmasın da kimsenin hakkı değil.
İtina ile sorun çıkarttırılır.
Burada da bir araçta sorun olmuş olması, bu sorunu kronik yapmaz, ne olduğu belli olmayan bir videodan komple marka b.klamak ta hoş değil.
Sorunu oluşturup karalamak bir müşürü yerinden çıkartmak kadar kolay :)
Not, ne honda he hyundai'm oldu. 2sinede fazlasıyla mesafeliyim
Nightfish
28-05-2014, 20:16
Honda direksiyon yüzünden yarım milyondan fazla aracı geri çağırmış bi firma. Verilecek son örneği verdin cidden.
Honda recalling over 570,000 Accord sedans for power steering issue - Autoblog (http://www.autoblog.com/2012/10/01/honda-recalling-over-570-000-accord-sedans-for-power-steering-is/)
yeni arabalar bakalım 3-4 sene sonra ne olucak...
belki şuanda kronik değil ama patır patır dökülmeye başlayınca sorunlar baş gösterince kronik olucak.
açıkcası ben hyundai'ye karşıyım, antipati oluşuturuyor bende. Mazda emek versin okadar araç yapsın 3-5 değişiklikle üzerine hyundai logosu koysun aracın adını değiştirsin sonra piyasaya sürsün. valla kimse kusura bakmasın arkadaş bana göre hyundai emek hırsızı bir firmadır.
Korede doğru düzgün japon arabası yok neden? adamlar kıskançlığından ülkesine japon arabası sokmadığı gibi çin misali japon araçlarını kopyalıyorlar.
kore gitsin telefon yapsın, otomobil yapamıyorlar.
belki şuanda kronik değil ama patır patır dökülmeye başlayınca sorunlar baş gösterince kronik olucak.
açıkcası ben hyundai'ye karşıyım, antipati oluşuturuyor bende. Mazda emek versin okadar araç yapsın 3-5 değişiklikle üzerine hyundai logosu koysun aracın adını değiştirsin sonra piyasaya sürsün. valla kimse kusura bakmasın arkadaş bana göre hyundai emek hırsızı bir firmadır.
Korede doğru düzgün japon arabası yok neden? adamlar kıskançlığından ülkesine japon arabası sokmadığı gibi çin misali japon araçlarını kopyalıyorlar.
Kusura bakmayın da (yada bakın bana ne) arkası boş yorumlar yapıyorsunuz :) Mazda konusunda herhangi bir şey söylemiyorum, arkası boş olmasın diye.
Kore de japon aracı olmamasını/az olmasını kıskançlığa bağlamanız gerçekten komik olmuş :D
Geçmişte Japonya Kore'nin güzel çıkış yakalayan bütün firmalarına el koymuş, Korelileri belkide köle sıfatında tutmuş bir devlet. (Takriben 2.Dünya savaşı zamanları)
Japonun/japon aracının korede sevilmemesi gayette normal. :)
Ha bide sizin sorunsuz eds ye sahip civicin arızasına eds arızasına dair 250bin sonuç çıkıyor google da :( :D
Kusura bakmayın da (yada bakın bana ne) arkası boş yorumlar yapıyorsunuz :) Mazda konusunda herhangi bir şey söylemiyorum, arkası boş olmasın diye.
Kore de japon aracı olmamasını/az olmasını kıskançlığa bağlamanız gerçekten komik olmuş :D
Geçmişte Japonya Kore'nin güzel çıkış yakalayan bütün firmalarına el koymuş, Korelileri belkide köle sıfatında tutmuş bir devlet. (Takriben 2.Dünya savaşı zamanları)
Japonun/japon aracının korede sevilmemesi gayette normal. :)
Ha bide sizin sorunsuz eds ye sahip civicin arızasına eds arızasına dair 250bin sonuç çıkıyor google da :( :D
yani diyosunki japonya kore sayesinde ayakta..
korenin kıskaçlığını japonlardan çaldıkları yada özendikleri dış görünüme bağlıyorum. bunu bana başka türlü nasıl açıklayabilirsin? adamlardaki mantık, "biz araçlarımızı japonunkilere benzetelim hatta bire bir kopyasını yapalım vatandaşımız japon almak yerine yerli alsın"
dünya devi toyota'da zamanında araçlarını çağırdı hemde yok olma pahasına. bakalım hyundai bunu yapabilcekmi... ben çağırmadı diye bişey demedim, sorun görmedim dedim. sorun olmuşsada geri çağırmış adam gibi.
Nightfish
28-05-2014, 22:20
korenin kıskaçlığını japonlardan çaldıkları yada özendikleri dış görünüme bağlıyorum. bunu bana başka türlü nasıl açıklayabilirsin? adamlardaki mantık, "biz araçlarımızı japonunkilere benzetelim hatta bire bir kopyasını yapalım vatandaşımız japon almak yerine yerli alsın"
dünya devi toyota'da zamanında araçlarını çağırdı hemde yok olma pahasına. bakalım hyundai bunu yapabilcekmi... ben çağırmadı diye bişey demedim, sorun görmedim dedim. sorun olmuşsada geri çağırmış adam gibi.
Patron helal olsun. O kadar fanatiksin ki sana ne desek boş, mutlaka kendine göre çekiyorsun.
Honda arabaları hatalardan dolayıp toplamış benzin döküp yakıyor yazsak helal olsun aslanlarıma paraya kıymış mazot yerine benzin almışlar yazacaksın.
Patron helal olsun. O kadar fanatiksin ki sana ne desek boş, mutlaka kendine göre çekiyorsun.
Honda arabaları hatalardan dolayıp toplamış benzin döküp yakıyor yazsak helal olsun aslanlarıma paraya kıymış mazot yerine benzin almışlar yazacaksın.
benim hondam yok, tam tersi benim aracıma rakipler o yüzden pek sevmemde. kendimi bildim bileli renocuyum ama renonunda boktan bi marka olduğunu biliyorum. yani ben hiç fanatik değilim. sonuçta teneke parçaları sadece hyundai'ye özgün bir tasarımı olmadığı için sıcak değilim.
Cans1993
28-05-2014, 22:29
Herkes boşuna konuşuyor bence görücez bakalım hyundai araçlar geri cagıracak mı ? Geri cagırırsa hyundai de gelişme vardır ama cagırmazsa i30 sahipleri aracları ile kumda kale yapsınlar bu kadar açık :D O kadar para ver araba manevra yapamasın dreksiyonu kırdıgın yere arac kafa atsın hadi buyur burdan yak :D
darkmoon
28-05-2014, 22:30
arkadaşım yazmıyım yazmıyım dedim ilk mesajınıda okudum bu konuda inanılmaz bilgizce yorumlar yapıyorsun.. en azından bu konuda..
tamam sevme antipatik ol olabilir bunda bir sorun yok kişisel tercihindir saygı duyarım.. ama bir şey biliyormuş gibi yalan yanlış şeyler yazma arkadaşım.
hyundai dediğin araç patır patır dökülse 91-92 model hyundai exceller sağlamlığı ile namsalmış araçlar olmazdı.. keza 92-93 yılından kalma elantralar sorunsuz tıkır tıkır hala yollarda gidiyor ... bak burda savunmuyorum sana geçmişten örnek veriyorum.
tasarım ve teknoloji olayına gelince bilmeden yazıyorsun ona kızıyorum.. biraz okusan halbuki bunları yazmassın hyundai mitsubishi ile kurulduğu yıllardan beri ortaklığı vardır.. gdi motoru beraber geliştiriyorlar hatta şu anda gdi motoru hyundai sırtlandı.. kaldıki hyundai nin kendi dizel motorlarını gm grubundan tutda farklı markalar farklı modellerinde kullandı..
adamların 93-94 model sonatasında hız sabitleyici var traction control var adamlar dünyadaki ilk 10 ileri otomatik şanzımanı yaptı 2015 de genesislere kullanıcklar sen hangi teknoloji çalmasından bahsediyorsun bilmeden yazıyorsun ona tepkim yoksa bir şeyden değil.
adamlar saf hidrojenle çalışan araçlarını tanıttıki bunu dünyada tek yapan bmw dir bmw 7 hydro ile.. amerikada hybrid sonatalar peynir ekmek gibi satıyor..
tasarıma gelince adamlarda dünyanın en iyi tasarımcısı var peter schreyer..
peter schreyer kim biliyormusun bugün o resimlerine bakıp iç geçirilen bugatti veyronun tasarım ekibinde bulunmuş özellikle fikri istenmiş bir adam..
yıllarca porschede vw groupda bilhassa bugünkü audilere audi görünümü vermiş dünyadaki en iyi araba tasarımcısı olarak gösterilen bir adam..
bu adam bugün hyundai ve haliyle hyundainin kendi markaları olan kia genesis için tasarım üretiyor hangi japonundan bahsediyorsun..
hani alman desen ok diyicem tasarımcı alman çünkü eski audi de porschede falan yaptığı işlerden esinlenmiş olabilir diyicemde japon ne alaka..
bundan önceki ekipde newyorkda amerikalı tasarım ekibiyle çalışıyorlardı..
mazda yı çok severim çok kaliteli bir markadır bana göre japonların mercedesidir.. ama gidipde mazda ile hyundai iyi kıyaslamak saçma.. ikisi çok ayrı markalar çok ayrı kesimlere satış yapıyorlar.. hondayı katmıyorum bile zaten onun olayı dünyası kesmi ap ayrı bambaşka..
hyundai kendine almanları rakip almış bunu görmek içinde prefösör olmaya gerek yok.. adamlar kendilerini hyundai yi vw gibi halk işi araç üretmek kia yı audi gibi prestij sınıfı araçlar üretmek için genesiside premium sınıf için organize etmişler..
İbrahim Erdem
28-05-2014, 22:30
Senle beraber geçen yaz i30 testi yapana kadar ben de mesafeli idim hyundailere.
Bindik gezdik baktık ettik. f/p olarak güzel araç kağıt gibi falan demeyim hb sınıfı araç 1500 küsür kiloydu. Oturaklıydı yani.Cam tavanı elektrikli koltuğu geri görüş kamerası ne istersen vardı. Diğer modellere de baktık ondan sonra hyundailerin accentten ibaret olmadığını anlıyorsun.
Neyse uzatmadan buradaki asıl sorun bu aracın hyundai olması. Niye çünkü adamlar boklamak istemişler 1 dk lık video çekip bak bu araba kötü demişler geçmişler. Evet eps sıkıntılı ama bu başka araçlarda da olabilir. Ama eğer bu kadar yaşansaydı 3-4 senedir piyasada olan ve satılan bu araçla ilgili illaki konu açılmıştı ya da muhabbeti dönmüştü.
Eğer test yapmak istiyorsan videonun geri kalanında aynı model başka bir aracı getirtir onunla devam edersin. Ben tarafsız olmadıklarını düşünüyorum.
Cans1993
28-05-2014, 22:38
Bi izleyin bakalım geyik testi nasıl oluyor :D Dacia ile bile kaca bilmek fırsatı varken i30 ile kacamamak yani anlayın daha ne diyelim.
Test dell'alce: cappottamenti vari senza ESP (Moose Test) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=mCsPwN42_F4)
arkadaşım yazmıyım yazmıyım dedim ilk mesajınıda okudum bu konuda inanılmaz bilgizce yorumlar yapıyorsun.. en azından bu konuda..
tamam sevme antipatik ol olabilir bunda bir sorun yok kişisel tercihindir saygı duyarım.. ama bir şey biliyormuş gibi yalan yanlış şeyler yazma arkadaşım.
hyundai dediğin araç patır patır dökülse 91-92 model hyundai exceller sağlamlığı ile namsalmış araçlar olmazdı.. keza 92-93 yılından kalma elantralar sorunsuz tıkır tıkır hala yollarda gidiyor ... bak burda savunmuyorum sana geçmişten örnek veriyorum.
tasarım ve teknoloji olayına gelince bilmeden yazıyorsun ona kızıyorum.. biraz okusan halbuki bunları yazmassın hyundai mitsubishi ile kurulduğu yıllardan beri ortaklığı vardır.. gdi motoru beraber geliştiriyorlar hatta şu anda gdi motoru hyundai sırtlandı.. kaldıki hyundai nin kendi dizel motorlarını gm grubundan tutda farklı markalar farklı modellerinde kullandı..
adamların 93-94 model sonatasında hız sabitleyici var traction control var adamlar dünyadaki ilk 10 ileri otomatik şanzımanı yaptı 2015 de genesislere kullanıcklar sen hangi teknoloji çalmasından bahsediyorsun bilmeden yazıyorsun ona tepkim yoksa bir şeyden değil.
adamlar saf hidrojenle çalışan araçlarını tanıttıki bunu dünyada tek yapan bmw dir bmw 7 hydro ile.. amerikada hybrid sonatalar peynir ekmek gibi satıyor..
tasarıma gelince adamlarda dünyanın en iyi tasarımcısı var peter schreyer..
peter schreyer kim biliyormusun bugün o resimlerine bakıp iç geçirilen bugatti veyronun tasarım ekibinde bulunmuş özellikle fikri istenmiş bir adam..
yıllarca porschede vw groupda bilhassa bugünkü audilere audi görünümü vermiş dünyadaki en iyi araba tasarımcısı olarak gösterilen bir adam..
bu adam bugün hyundai ve haliyle hyundainin kendi markaları olan kia genesis için tasarım üretiyor hangi japonundan bahsediyorsun..
hani alman desen ok diyicem tasarımcı alman çünkü eski audi de porschede falan yaptığı işlerden esinlenmiş olabilir diyicemde japon ne alaka..
bundan önceki ekipde newyorkda amerikalı tasarım ekibiyle çalışıyorlardı..
mazda yı çok severim çok kaliteli bir markadır bana göre japonların mercedesidir.. ama gidipde mazda ile hyundai iyi kıyaslamak saçma.. ikisi çok ayrı markalar çok ayrı kesimlere satış yapıyorlar.. hondayı katmıyorum bile zaten onun olayı dünyası kesmi ap ayrı bambaşka..
hyundai kendine almanları rakip almış bunu görmek içinde prefösör olmaya gerek yok.. adamlar kendilerini hyundai yi vw gibi halk işi araç üretmek kia yı audi gibi prestij sınıfı araçlar üretmek için genesiside premium sınıf için organize etmişler..
Mazda:
http://www.froggpond.com/wp-content/uploads/2012/07/2013-SUV-Mazda-CX-5-1024x640.jpg
Hyundai:
http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/Bilder-027-Hyundai-ix25-City-SUV-Neuheiten.jpg
Toyota:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6b/2007_Toyota_Crown-Hybrid-Concept_01.jpg/800px-2007_Toyota_Crown-Hybrid-Concept_01.jpg
Hyundai:
http://www.otoplato.com/resimler/hyundai-genesis-prada.jpg
vs..
bilgiler için teşekkür ederim, hyundai'nin motor geçmişini çok fazla bilmem ama tasarımcısı her kimse yukarıda verdiğim örneklerden anlaşılcağı üzere japonları kopyaladıklarını söyleyebilirim.ayıp olmasın diye biraz değişiklik yapmışlar.
şimdiye kadar ülkemizde veya yakın çevrelerde hiçbir hyundai'de böyle bi duruma rastlanmadı. duymadık, etmedik... bu durum, video'daki araca mahsus olabilir ya da çok az sayıdaki hyundai'ye...
hyundai arıza yapmayacak diye bi kanun yok. arıza yapması da hyundai'nin kötü araç üretmesinden, kalitesizliğinden değildir. en kral alman'da da japon'da da ingiliz'de de rastlanabilir arızaya, hatta kronik probleme. kaldı ki kore'liler, premium markaların bile yemediği 5 yıllık garanti süresini sunuyorlar. araçlarına güveniyorlar yani.
bir de bu tür ufak tefek video'lara pek itimat etmiyorum açıkçası. kimi çıkmış quattro'yu 4matic'le kıyaslamış 2 dakikada, kimi çıkmış alfa'yla ford'u birbirine kırdırmış, kimi çıkmış üç beş kuka dizip doblo'nun yol tuttuğunu göstermek istemiş vs...
2 sene önce i30 test etmiş (elantra da test ettim) birisi olarak söyleyim, i30'ların yol tutuşu standartların üzerinde değil ama kötü de değil. kesinlikle limitleri yeterli. sadece 150'den sonra arka takım huzursuz gelmişti bana. bir de direksiyon tepkileri zayıftı. buna rağmen geçen sene ille de qashqai diye direnen arkadaşıma i30 aldıramamıştım. tüm ısrarlarıma rağmen dopdolu, tasarım güzeli i30 dururken gitti duruşu jip gibi diye bomboş qashqai aldı.
son olarak yukarıda arkadaş kore'lilerin japon'lardan çalıp çırptığını iddia etmiş, ayıp etmiş. :) mazda ile hyundai'nin ya da kia'nın ne alakası olabilir yahu?
onursumer
28-05-2014, 22:44
her araç birbirine benziyorki aşağı yukarı
yeni s seriside genesisten esinlenmiş diyebiliriz bu resimlere gore verdiğiniz ornekler evet kopyalıyorlar denmesi için yeterli değil
@RedSun; yukarıda karşılaştırma olsun diyerek fotoğrafını verdiğin hyundai suv, mazda'nınkinden önce tasarlandı ve piyasaya çıktı. bu durumda mazda kopya çekmiş oluyor hyundai'den senin düşünce yapına göre. :) (o belki ix55'in makyajlısıdır ama ana hatlar aynı.)
alttaki genesis-toyota kıyaslamasına gelirsek, uzakdoğuda bu araçlara benzeyen zibil gibi tasarımlar var. hangi biri diğerini kopyalamış diye ortaya çıksak, işin içinden çıkamayız. hem o toyota'yla genesis'in pek de alakası yok. çünkü ne farlar, ne sis lambaları, ne tampon alt kısmı ve çıtaları, ne aynalar, ne jantlar... alakası yok.
darkmoon
28-05-2014, 22:53
vs..
bilgiler için teşekkür ederim, hyundai'nin motor geçmişini çok fazla bilmem ama tasarımcısı her kimse yukarıda verdiğim örneklerden anlaşılcağı üzere japonları kopyaladıklarını söyleyebilirim.ayıp olmasın diye biraz değişiklik yapmışlar.
arkadaşım gene yanlış yazmışsın bak.. o örnek verdiğin mazda hyundainden sonra üretildi.. yani bu durumda mazda hyundaiyi kopyalamış oluyor.. hatta bu benzetmeye crv yi de kat o zaman..
bu arada kusura bakma ilk mesajımda biraz sert yazmışsam..
hatta toyota auris i30 un birebir arkasını kopyalamış buna ne demeli.. şimdi diyemessinizki hyundai almıştır.. auris i30 dan 2 sene sonra üretildi..
resim çok büyük attachlemedim tıkla ve bak birebir aynı nerdeyse..
http://store.donanimhaber.com/22/9e/ee/229EEE69F2254BEACAE48A13CBA5B032.png
o benzetmelerin bir sonu yok.. bana göre yeni nesil bmw lerde japonların tasarım yapısına benziyor almandan çok..
Cevap yazmıştım, gönderirken sorun olmuş internetim kötü bu gece.
O mesajdan çıkardığın anlam bu ise, büyük emek sarfetmişsin diyip susuyorum.. Ne denir ki başka.
@FATİH ozaman aşağıda resmini verdiğim aracın hangi hangi japona benzediğini tahmin et çok zor değil :)
http://www.creativecrash.com/system/photos/000/181/243/181243/big/Hyundai_Genesis_Coupe_2013_1.jpg
biraz skyline biraz toyota gt86..
bu ay sonu koreye uçucam unutmazsam aklıma gelirse daha nice adını bilmediğimiz japon vari kore araçlarının resmini çeker buraya koyarım senin için.
şimdi desemki sana hyundainin suv çizimleri mazdadan çalıntı inanmazsın. sana bunu kanıtlayamam ama hyundai'nin özgün tasarımı olmadığından ben bu teoriye inanırım. sen inanmazsın bu kavga böyle sürer gider :)
allah aşkına crown ile genesis birbirine benzemiyormu? kendini belli edicek ön ızgara, farların yapısı ve aracın genel hatları cidden benzetemedinmi?
Low-Rider
28-05-2014, 23:05
hangi kimyasalı kullanıyorsunuz, bu kafaya erişmek pek kolay değil
@RedSun; yukarıda karşılaştırma olsun diyerek fotoğrafını verdiğin hyundai suv, mazda'nınkinden önce tasarlandı ve piyasaya çıktı. bu durumda mazda kopya çekmiş oluyor hyundai'den senin düşünce yapına göre. :) (o belki ix55'in makyajlısıdır ama ana hatlar aynı.)
alttaki genesis-toyota kıyaslamasına gelirsek, uzakdoğuda bu araçlara benzeyen zibil gibi tasarımlar var. hangi biri diğerini kopyalamış diye ortaya çıksak, işin içinden çıkamayız. hem o toyota'yla genesis'in pek de alakası yok. çünkü ne farlar, ne sis lambaları, ne tampon alt kısmı ve çıtaları, ne aynalar, ne jantlar... alakası yok.
hyundai nin kopya çekmediğini ıspatlaması için üçgen şeklinde falan araba üretmesini bekliyor bazı arkadaşlar..
Yırtık dondan çıkar gibi daha çok örnek, yorum gelecektir, klavyesi olan yazıyor, bilgi ve tecrübesi olan değil.. videoda bahsi geçen, forumda b.k atılmaya çalışılan araca sahibim, çok merak eden, kronik sorun diye iddaa eden varsa buyursun gelsin deneyelim ama böyle bir sorunu yaşamazsakta kafasını kaputun içine gömerim kabul ediyorsa :soru:
darkmoon
28-05-2014, 23:08
Biz senin dediğin herşeyi çürütüyoruz.. dediğin söylediğin herşey altı boş çıkıyor.. ama inatla haklı çıkmak istiyorsun ..
sen bu adam kim bir oku.. çünkü dediğin şeyler o kadar tutarsız ve saçmaki hadi onu bunu geç peter schreyer gibi efsane bir isme hakaret..
peter schreyer gibi bir adamın niye japonlara benzetme ihtiyacı duysun..
Peter Schreyer - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Schreyer)
eğer mutlu olucaksan bak ssyong diye bir kore firması var.. chairman diye bir modeli var eskiden daewoo daki adı supersallon du mercedes opel ortak üretimidir.. ve şu anda korede chairman mercedes kasasında üretilir.. keşke bari onu örnek verseydin daha mantıklı olurdu..
SsangYong Chairman - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/SsangYong_Chairman)
Low-Rider
28-05-2014, 23:08
Genesis üretim yılı 2008
Hyundai Genesis Coupe - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Genesis_Coupe)
gt86 üretim yılı 2012
Toyota 86 - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_GT86)
Nissan gtr üretim yılı 2007
Nissan GT-R - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_GT-R)
skyline'dan çalmışlar sana göre orası kesinde, daha önemli birşey var
hyundai'nin elinde geleceği gören tasarımcılar var demek, genesis üretiminden 4sene sonra üretilen aracı kopyalamayı başarmışlar
@RedSun; ben de diyorum ki piyasada birbirine genel hatlar itibariyle benzeyen sürüyle araç var. bu birbirlerinden kopyalandıkları anlamına gelmiyor. ben de sana kore'lilerin japon'lardan önce piyasaya sürdüğü, sonrasında japon'ların çıkardığı ama birbirine son derece benzeyen bi sürü model bulabilirim. yukarıda darkmoon en basitinden i30-auris örneği vermiş... araştırsak çok şey buluruz. ona bakarsak lexus'un 2000'li modelleri neredeyse mercedes'ten devşirme gibi duruyor. ne diyelim japon'lar alman'ları mı kopyaladı diyelim?
arkadaşım gene yanlış yazmışsın bak.. o örnek verdiğin mazda hyundainden sonra üretildi.. yani bu durumda mazda hyundaiyi kopyalamış oluyor.. hatta bu benzetmeye crv yi de kat o zaman..
bu arada kusura bakma ilk mesajımda biraz sert yazmışsam..
hatta toyota auris i30 un birebir arkasını kopyalamış buna ne demeli.. şimdi diyemessinizki hyundai almıştır.. auris i30 dan 2 sene sonra üretildi..
resim çok büyük attachlemedim tıkla ve bak birebir aynı nerdeyse..
http://store.donanimhaber.com/22/9e/ee/229EEE69F2254BEACAE48A13CBA5B032.png
o benzetmelerin bir sonu yok.. bana göre yeni nesil bmw lerde japonların tasarım yapısına benziyor almandan çok..
sadece toyota vs i30 olarak bakarsan evet benzerlik çok fazla peki soruyu şöyle sorayım; japon vs kore?
kore araçlarının gerek far yapısı gerek gövdesi japon gibi değilmi? evet hyundainin suvu mazdadan önce çıkmış olabilir ama ikisinin piyasaya sürülme zamanı arasında çok bir fark yok ve takdir edersinki bir araç yapılmadan önce ilk önce tasarımı çizilir. acaba hangisinin tasarımı ne zaman çizildi? bana göre bu tasarım mazdaya ait ama hyundai elini çabuk tuttu ve mazda dan önce çıkarttı.
bunu araştıracak vaktim olsa şuanda inan araştırıcam ama yatmak zorundayım. gün içinde eğer vaktim olursa gerek kore sayfalarından gerekse japon sayfalarından araştırıcam. Eğer benim savunduğumun tam tersi is hyundai'i bu tasarım konusunda taktir etmekden çekinmem.
Cevap yazmıştım, gönderirken sorun olmuş internetim kötü bu gece.
O mesajdan çıkardığın anlam bu ise, büyük emek sarfetmişsin diyip susuyorum.. Ne denir ki başka.
yazını merak ettim açıkcası dostum.
http://2.bp.blogspot.com/_xEdRg-6CKJM/TA_s7Em4KFI/AAAAAAAAAGw/B5iiBM1IQns/s1600/model-t.gif
http://www.resims.net/data/media/231/modifiyeli_Hyundai_accent.jpg
Budami değil diyecek diye korkuyorum
hyundai nin kopya çekmediğini ıspatlaması için üçgen şeklinde falan araba üretmesini bekliyor bazı arkadaşlar..
Yırtık dondan çıkar gibi daha çok örnek, yorum gelecektir, klavyesi olan yazıyor, bilgi ve tecrübesi olan değil.. videoda bahsi geçen, forumda b.k atılmaya çalışılan araca sahibim, çok merak eden, kronik sorun diye iddaa eden varsa buyursun gelsin deneyelim ama böyle bir sorunu yaşamazsakta kafasını kaputun içine gömerim kabul ediyorsa :soru:
3 değil 5 değil 4 kapılı araba yaptı(güvenli taraf 2, sürücü tarafı 1 olarak). Bir dahakine 3 tekerli üretir. Onu da çocuk bisikletine benzetirler. :D
http://4.bp.blogspot.com/_EhAIprlmvVQ/TSysitY_GPI/AAAAAAAAAfo/ruHQ3ZFnXhk/s1600/Toyota-Celica-Paintwork.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9c/3RD-Acura-Integra.jpg/800px-3RD-Acura-Integra.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_EhAIprlmvVQ/TSyr5yHxi3I/AAAAAAAAAfY/AIheRDmRNeI/s1600/tiburon1.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_EhAIprlmvVQ/TSyss0lo6hI/AAAAAAAAAfw/lWrXKICqZPI/s1600/Kia_Forte_Honda_Civic_Ripoff_by_cash68.jpg
http://www.automobile-catalog.com/img/picto28h/honda/integra_1998%20TYPE-R%202980129.jpg
hyundanin tek kapısı vardı integraya benzeyen bulamadım.
bunlarında tarihçesini merak ediyorum..
onursumer
28-05-2014, 23:59
benzerlik olması kopyalanıyor anlamına gelmiyorkı boşuna tartışıyoruz burda :)
cerato 2008 sonu makyajlandı civic de o donem ki cerato accent era tabanlı bir tasarım
Mehmetmert
29-05-2014, 00:23
geldim geldim şimdi gordum :D
-spekülasyon olabilir gerçekte olabilir bişey diyemem .
-zamanında golf 7lerede su alıyor dediler. noldu duyan oldumu hiç su aldm pişmanım diyen golf 7 sahibi
Cevap veren oldumu bilmiyorum konuya ortadan daldım direkt.
Öncelikle ilk gelen 2012 model golf7'lerde su alma sorunu var,serviste bununla ilgili bildirimde var.Klima hortumunun değişmesi ile sorun düzeliyor.Tabi çok az sorun yaşayan olduğu için duymanız zor.
Gelelim videoya,izledim ve kanım dondu gerçekten.Bir an kendimi gerçek hayatta bu olayı yaşamış gibi hissettim.Açıklama gelicektir Hyundaiden bence
koca mercedeste sonatan calmıs vallahi :)
http://www.allhyundaiisuzuparts.com/new-arrivals/640x480/aa0006_dr.jpg
http://images.thecarconnection.com/lrg/mercedes-benz-e-class-l_100311042_l.jpg
Cevap veren oldumu bilmiyorum konuya ortadan daldım direkt.
Öncelikle ilk gelen 2012 model golf7'lerde su alma sorunu var,serviste bununla ilgili bildirimde var.Klima hortumunun değişmesi ile sorun düzeliyor.Tabi çok az sorun yaşayan olduğu için duymanız zor.
Gelelim videoya,izledim ve kanım dondu gerçekten.Bir an kendimi gerçek hayatta bu olayı yaşamış gibi hissettim.Açıklama gelicektir Hyundaiden bence
enazından bilinen gerçek vwde. 7 cıkalı nekadar olduki
2.5 3 senelik i30da noldugu belli olmayan elamanın birinin kimdi nedir napar gercekligi tartısılcak yanlı yada yansız bir videosu için astınız kestiniz arızayı kronikleştiriniz bile e yuh ben nediyim daha.
koskoca vw ceosu kaliyeti kabul etmş saskınlık icinde kalmıs biz itin g.tune sokalım ama olurmu
çok merak ediyorum ciddide soruyom bu begenmeyen kalitesiz bulan kagıt dahi diyip atıp tutan arkadaslar arasından kullanan icine binen inceleyen kaç kişi.
Mehmetmert
29-05-2014, 00:53
Yanlız googleye i30 EPS fail falan yazınca bayağı birşey çıkıyor.Umarım ciddi bir sorun değildir
Yanlız googleye i30 EPS fail falan yazınca bayağı birşey çıkıyor.Umarım ciddi bir sorun değildir
bende yazdım actım konusunu eski kasa i30 umda nedir diye. 2.sayfada koydum akü bitmeye yaklasınca direksiyonun sertlesmesinden bahsediyor.hyundisel degil eps nin mevzusu
darkmoon
29-05-2014, 01:42
yabancı bloglarda konusuda vardı Mercedes inspired by the Hyundai Sonata NF? falan diye..
http://blog.autoworld.com.my/wp-content/uploads/2009/01/e-class-coupe-spyshot.jpg
http://blog.autoworld.com.my/wp-content/uploads/2009/01/hyundai-sonata-nf.jpg
TolgaEsentepe
29-05-2014, 02:16
sevgili redsun yolda ki hyundai sahiplerini de sıkıştırıyorsundur sen yolda bu öfke ve nefretle :)
Hyundai özellikle kuzey amerika pazarında çok başarılı şu anda. Tasarımları benzer olabilir ama bir Çin replikası otomobil gibi düşünmek yanlış.
Adamlar satış rakamları olarak ilk 5 te mutlaka.
Genesis Coupe ile GT86 benzetilmiş önceki sayfalarda, Genesis coupe daha önce piyasaya çıktı eleştiri yaparken araştırarak yapmak lazım. Şimdi GT86 Genesis Coupe'den mi çalmış oluyor tasarımını?
Son zamanda motor teknolojisi olarakta baya ilerlediler, gün geçtikçe japonlara daha da yaklaşıyorlar benim görüşüm.
Ben size şöyle özetliyeyim, ki 95 ten beri ailesinde Toyota bulunan 97 den beri sahip olan birisiyim.
Hyundai, Toyota'nın tam olarak 90'lı yıllardaki çıkışını yakaladı. Eğer iyi kullanırsa - nasıl Toyota ae101 lerin sağlamlığı, uzun ömürlülüğü, sorunsuzluğu ile o imajı oturttu, Hyundai de o imajı yerleştirebilirse -ki bence yerleştirdi, bu tarz ufak tefek şeyler her markada var, olabiliyor teknolojinin getirisi diyelim- dünyada ilk sıraya oturmaması için hiçbir engel yok.
ersandeniz
29-05-2014, 07:16
Hyundai bazı insanları bu kadar hırslandırdıysa, demek ki başarılı bir marka
her markada sorun çıkabilir tabi ki, ama bir videoya güvenmek ne kadar doğru
Low-Rider
29-05-2014, 07:32
tüü aşşağlık mercedes
hyundaının era modellerındede çok kısıden duymuştum dıreksıyon sıkıntısını, i30 modelındede sanırım aynı problem devam edıyor bu da hyundaının kalıtesının ne derecede oldugunu bellı edıyor
@akıncı; era modelinde duyduğun direksiyon sıkıntısıyla, bu konuda bahsi geçen i30'daki sıkıntının aynı olup olmadığını dahi bilmiyorsun. hyundai kalitesini nasıl anladın buradan yola çıkarak?
2000'lerin başında mercedes'in sbc frenlerinde kronik sorun vardı. buradan yola çıkarak da mercedes'in kalitesini anlayabiliriz o halde? diğer yandan toyota birkaç sene önce, ölümlü kazalara dahi sebebiyet veren gaz pedalındaki sorun yüzünden binlerce aracını geri çağırmıştı. toyota kalitesiz mi oldu şimdi?
İbrahim33
29-05-2014, 12:20
era da servo direksiyon yoktu herhalde.
SekoLive
29-05-2014, 12:21
hiç aklma gelmezdi bigün forumda
vw mercedes hyundai çatışması cıkacağı :)
rebeloghy
29-05-2014, 12:33
Görüntü olarak bir araç gözümüzde kalite kavramı çağrıştırmıyor olabilir. Ancak araçla ilgili sorun konusu bulunca saldırmak sanki *** atma çabası gibi duruyor bakınca. Sonra savunuluyor aslında çok güzel siz yanlış yaklaşıyorsunuz diye. Benim için hala aynı fiyatlarla rakip değil.
1.6 astra yada 308 parasına i30 almam , tanıdıklarıma da aldırmam. Bu konuyla alakası da yoktur yani. Satış rakamları , pazar payı artışı , marka değeri yükselişi aracı alırken bana o an baktığım aracı olduğundan güzel göstermez. Hatları itibari ile hala aynı yere sahiptir gözümde..
ersandeniz
29-05-2014, 13:13
1.6 astra yada 308 parasına i30 almam , tanıdıklarıma da aldırmam. Bu konuyla alakası da yoktur yani. Satış rakamları , pazar payı artışı , marka değeri yükselişi aracı alırken bana o an baktığım aracı olduğundan güzel göstermez. Hatları itibari ile hala aynı yere sahiptir gözümde..
Tercih meselesi işte, tercihler farklı olabilir ama tutup da hyundai kalitesi işte demek bana saçma geliyor,
ben de mesela aynı paraya i30u astra ya da 308e tercih ederim
timucintt
29-05-2014, 13:18
Amma *** attınız Hyundai'ye... biraz ufkunuzu açıp araştırın... özellikle avrupada ve almanyadaki TÜV sorunsuzluk testlerini bu aralar takip edin.. Hyundai 3 senedir açık ara en sorunsuz marka TÜV'ün değerlendirmelerine göre... mazda honda toyota mercedes bile artık hyundainin gerisinde sorunsuzluk konusunda... inanmıyorsanız araştırın... böyle birileri video paylaştı diye yada hyundai'yi 20 sene önceki hyundai sanan arkadaşlar bırakın şu alman japon fanatikliğini... şurada yazılanlar arasında tek katılacağım konu hyundai'nin tasarım çizgisi 5 para etmez bana göre çünkü belli bir çizgisi yok her modeli ayrı bir gezegen... alman otomobilleri gibi belli bir çizgisi yok.. golf bile 40 yıldır aynı gövde tipindeyken accent 10 senede 20 kere kasa değişiyor hepside birbirinden farklı... + yine belirteceğim direksiyon sistemi çalışmayan ışığı yanık arabanın testini hangi arabada yapsanız bu tip tepkiler verecektir....
darkmoon
29-05-2014, 13:56
peter sycher geldikden sonra tasarımı tek tip yaptı audi de yaptığı gibi.. artık hyundailerin alayının ön yüzü şekli fikslendi.. kia da öyle .. pekde değişmez bence adam sistemi oturttu audi de yaptığı gibi..
peter sycher geldikden sonra tasarımı tek tip yaptı audi de yaptığı gibi.. artık hyundailerin alayının ön yüzü şekli fikslendi.. kia da öyle .. pekde değişmez bence adam sistemi oturttu audi de yaptığı gibi..
ilk TT , eos, golf ,a6 gibi bir çok modelin tasarımcısı buaradada :)
Bütün dünyanın ilgisini çeken bir performans gösteren Schreyer, Kia marka araçlara da bambaşka bir kimlik kazandırdı. 2007’deki bir röportajında eski Kia tasarımları için, “Çok nötr duruyorlar. Uzaktan bakınca Koreli mi yoksa Japon mu oldukları bile belli değil” diyen Schreyer bugün tamamen özgün kimliklere sahip otomobillerle Kia’nın satış grafiğini de çok ciddi ölçüde yükseltti.
Kia tarzını yarattı
Bir otomobilin tanınması ve karakterinin oluşması için ön tasarımın önemine işaret eden Peter Schreyer, ‘Kaplan Burnu’ adını verdiği yeni dizayn yaklaşımıyla Kia’da bir çığır açtı. Otomobil tasarımını mimarlık, müzik bestelemek ve kısaca çok boyutlu bir sanat olarak gördüğünü anlatan Schreyer, Kia’da yeni Sportage’dan cee’d modeline kadar uzanan yeni gamın da yaratıcısı durumunda.
buda resmi flickr hesabı kia nın kafa burun yapısının benzerliklerini goreiblirsiniz resimlerde
https://www.flickr.com/photos/kiamotorsworldwide/sets/
hyundaide bakın i30 un farına ix35-55 in farına nerdeye aynaya kadar uzayan formda hepsi
darkmoon
29-05-2014, 15:57
ilk TT , eos, golf ,a6 gibi bir çok modelin tasarımcısı buaradada :)
sadece orda değil bugatti veyronun tasarım ekibinde çok fikri alındı özel olarak çağrıldı. cayennelerin tasarım aşamasındada tasarım ekibine fikir verdi yardım etti.. adam zaten vw group içinde illa imza atıp tasarım yapmasına gerek yok grup içindeki çok modellerede fikir vermiş yol göstermiş yardım etmiş.. hyundai group için bu adam büyük nimettir..
hyundai son 5 yılda hem tasarım, hem işçilik ve malzeme kalitesi, hem de sorunsuzluk olarak epey ilerledi. aynı şekilde kia da öyle. dediğiniz gibi schreyer tasarım olayını belli bi çizgiye oturtu. iç mekan tasarımları da o eski uzakdoğu soğuk görünümünden sıyrıldı. özellikle malzeme kalitesi ciddi anlamda arttı. timucintt'nin dediği gibi avrupa verilerine göre sorunsuzluk olarak son yıllarda japon'ları geride bıraktı kore'liler. (5 yıl garanti boş yere değil.) bazıları 10 sene evvel ingiliz'lerin yaptığı arıza istatik raporlarıyla avuna dursun...
kore'lilerin çalışması gereken konu yürüyen aksam. bir de yukarıdaki pozitif gelişmelerle birlikte yaşanan fiyat artışı. insanlar hyundai ya da kia'nın; opel, vw ya da ford ile aynı fiyatta olduğunu görünce ister istemez psikolojik olarak yanılgıya kapılıyorlar. kore malı alacağıma alman alırım gibi düşünüyorlar.
Hala alakasız mesaj atanlar var.
Tamam hiçbir hyundai düz gidemiyor, hepsi sorunlu. Direksiyon, yürür, tasarım alayı sıkıntılı. Ama arada at gözlüklerinizi çıkarın, amele yanığı olur yüzünüz.
oguzhan999
29-05-2014, 16:21
artık direksyonda çekemicez demekki bu tarz arabalarla ahhaah
Mehmetmert
29-05-2014, 16:33
4 kere üst üste yapmış bu hatayı testlerinde...
Kontağı kapatıp aracı çalıştırdıklarında ise sorun düzeliyormuş.....vs daha fazla ayrıntı
Styrningen på Hyundai i30 dör (http://www.teknikensvarld.se/2014/05/23/48465/styrningen-pa-hyundai-i30-dor--livsfara/)
@akıncı; era modelinde duyduğun direksiyon sıkıntısıyla, bu konuda bahsi geçen i30'daki sıkıntının aynı olup olmadığını dahi bilmiyorsun. hyundai kalitesini nasıl anladın buradan yola çıkarak?
2000'lerin başında mercedes'in sbc frenlerinde kronik sorun vardı. buradan yola çıkarak da mercedes'in kalitesini anlayabiliriz o halde? diğer yandan toyota birkaç sene önce, ölümlü kazalara dahi sebebiyet veren gaz pedalındaki sorun yüzünden binlerce aracını geri çağırmıştı. toyota kalitesiz mi oldu şimdi?
yok aynı skıntı anı manevrada dıreksıyon donmeme problemı hatta servıslerde surunen çok tanıdığım vardı ordan bılıyorum