Orijinalini görmek için tıklayınız : aydın'daki arabadan uzak durun
ÇALIŞKAN
27-05-2014, 19:38
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2004-focus-ghia-166114842/detay/)
araç sahibi 2 parça boya var dedi.arabayı aydın'a almaya gittik ; ford yetkili servisinden ekspertiz yaptırdık ve sonuç ; 5 parça degişmiş önden şaselere kadar dogrulmuş airbagler açılmış
araç sahibi bilmiyordum dedi çıktı
ALLAH'a havale ettim kendisini benim 1günüm ve 500tl param gitti
şimdi bu arabayı ***** siteden kaldırtabilirmiyim ?satıcı hakkında şikayet gib;i bilgisi olan benim günüm ve param gitti başkasının gitmesin.......
Şikayet ettim, şikayet sayısı yükseldikçe sahibinden ilanı çekiyor yayından.
Ayrıca geçen gün bir ilan gördüm, başka biri de aynı bu şekilde hüsrana uğramış aracın fotoğrafları ile kendisi ilan açıp araç hakkında gerçekleri yazmış plakasını da yazıp. Bence çok etkili yol. Sonuçta bu arabaya bakan o kategoride diğer araçlara da bakıyor.
Geçmiş olsun.
PiscocuK
27-05-2014, 19:44
peki 5664 e mesaj atınca çıkmıyormu hiç birşey?
HondatugraL
27-05-2014, 19:45
Hadi önceden bilmiyorduda yazmamış desek şimdi biliyor neden değişmemiş ilanı acaba. Ne biçim insanlar var ya
İbrahim33
27-05-2014, 19:47
Geçmiş olsun abi hem vaktin gitmiş hem paran gitmiş , üzücü bir durum.
10 yaşındaki 1.6 atmosferik arabaya , 26 yazmış ya birde , merak ettim kaça anlaşmıştınız ? :)
haberim olsaydı yardımcı olurdum. dip dibe mahallelerdeyiz
ÇALIŞKAN
27-05-2014, 19:51
peki 5664 e mesaj atınca çıkmıyormu hiç birşey?
çıkmıyor dostum kayıtlı birşey yok degişen yetkili servisteki ustaların sözlü bildirisi araç sahibi sanayide oto yıkamacıymış dışdan almış taktırmış
bende şikayet ettim...
Edit :
çıkmıyor dostum kayıtlı birşey yok degişen yetkili servisteki ustaların sözlü bildirisi araç sahibi sanayide oto yıkamacıymış dışdan almış taktırmış
ekspertiz raporu var mı elinizde ?
ÇALIŞKAN
27-05-2014, 19:52
Geçmiş olsun abi hem vaktin gitmiş hem paran gitmiş , üzücü bir durum.
10 yaşındaki 1.6 atmosferik arabaya , 26 yazmış ya birde , merak ettim kaça anlaşmıştınız ? :)
25.500 anlaşmıştık...bunları duyunca 25 olur dedi
Şikayet ettim bende.
@İbrahim33 Temizi ediyor o paraları :) Aynı model bizde de var boyasız. Satılık olmamasına rağmen kafadan 24 25li rakamlar teklif ediliyor bazen. tabi biniciyse :)
25.500 anlaşmıştık...bunları duyunca 25 olur dedi
çok düşmüş haspam. 5 parça değişenli arabaya 25 iyi para :D
14 vereyim deseydiniz keşke.
ÇALIŞKAN
27-05-2014, 19:55
bende şikayet ettim...
Edit :
ewet var ama belgeyi yazamıyoruz dedi...resmini ekliyeyim hemen faturanın
Bu nası şerefsizlik ya, bide utanmadan kızarıp bozarmadan 25 dediyse o adam bunu biliyodur. Allah bildiği gibi yapsın.
Eray Arslan
27-05-2014, 19:57
Bende tam böyle bir konu arıyordum.Şu araçta internette dolaşıp duruyor. İlgilenen varsa göstereyim şöyle:
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-etiket-makina-20-ahb-39-164766715/detay)
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10376067_731454683577851_6051803609977131260_n.jpg
ÇALIŞKAN
27-05-2014, 19:58
çok düşmüş haspam. 5 parça değişenli arabaya 25 iyi para :D
14 vereyim deseydiniz keşke.
araç sahibi 78 dogumlu bi çay içireyim dedi başkada bişiy demedi
ÇALIŞKAN
27-05-2014, 19:59
Bu nası şerefsizlik ya, bide utanmadan kızarıp bozarmadan 25 dediyse o adam bunu biliyodur. Allah bildiği gibi yapsın.
bende aynı şeyi düşünüyorum:icon_tup:
2004 focus dediği gibi çıksa da, ne kadar dolu olsa da 25.5 vermemişsiniz. Allah korumuş. :)
145binde 2.5 parça boyalı dizel 2008 focus almıştık o paraya biz. Şimdi biraz hareketlenmiş ama piyasa. :D
ÇALIŞKAN
27-05-2014, 20:04
piyasa uçtu hemde temiz araba yok 2012 connet silvır alayım dedim 32ye satıldı 10günce şimdi 34 den aşagı yok
BlackGetz
27-05-2014, 20:12
Bende tam böyle bir konu arıyordum.Şu araçta internette dolaşıp duruyor. İlgilenen varsa göstereyim şöyle:
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-etiket-makina-20-ahb-39-164766715/detay)
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10376067_731454683577851_6051803609977131260_n.jpg
pertçi ünalın arabası :D
plakası kapalı araçlardan korkmusumdur hep
cerkez_kral
27-05-2014, 20:16
bu modelde bu kmdeki araçlara bakmayın bile çogu kazadan dolayı uzun süre yatmış araçlar o yüzden km yapmamış oluyor ve plakası kapalı araclara bakmadan kapatın geçmiş olsun
ÇALIŞKAN
27-05-2014, 20:16
bende şikayet ettim...
Edit :
http://i.hizliresim.com/ydpgYk.jpg (http://hizliresim.com/ydpgYk)
http://i.hizliresim.com/NV2mMX.jpg (http://hizliresim.com/NV2mMX)
http://i.hizliresim.com/nPNZXV.jpg (http://hizliresim.com/nPNZXV)
2004 focus dediği gibi çıksa da, ne kadar dolu olsa da 25.5 vermemişsiniz. Allah korumuş. :)
145binde 2.5 parça boyalı dizel 2008 focus almıştık o paraya biz. Şimdi biraz hareketlenmiş ama piyasa. :D
şimdi aynı dedıgınız arac 32 36 arası :)
şimdi aynı dedıgınız arac 32 36 arası :)
Trenddi yahu bizimki. Ghia değildi ki. Şuanda gayet 26-28 arasına bulunabilir. Tek piyasa sahibinden piiyasası değil. Sahibinden gerçek pyasa olsaydı, o trendler 5-6 ay ilanda kalmazdı :)
Ne olcak bu piyasa böyle ? araç arıyorum bende düşer mi dersiniz bekleyelim mi ? Yoksa düşmez 3e 5e bakmadan alalım mı ?
Trenddi yahu bizimki. Ghia değildi ki. Şuanda gayet 26-28 arasına bulunabilir. Tek piyasa sahibinden piiyasası değil. Sahibinden gerçek pyasa olsaydı, o trendler 5-6 ay ilanda kalmazdı :)
Focus'ta trend her türde her paraya bulunur inanırım :D %60 70 şirket spec :D 18 19a bile var
darkmoon
27-05-2014, 20:32
eskiden galerilerden uzak dururduk sahibinden alalım diye sahibindene bakardık şimdi tam tersi oldu galeriler piyasasında satıyor sahibinde rakamlar uçmuş gitmiş herkes kafasına göre fiyatlar çekiyor..
sahibindende piyasasını isteyende artık öyle bir hale gelmişki adamın aracında bir şey var muamelesi yapılıyor ucuz normal piyasa rakamı isteyince..
birde bazı artık iyicene piyasa aracı olmuş araçlara talep çok olduğu için piyasası şişdikçe suni sanal bir şişişe geçti misal golf focus civic v.b alternatif model ve markalarda rakamlar ötv artmasına rağmen o kadar çıkmadı şişmedi..
emrah-58
27-05-2014, 20:33
yıllarca temiz diye ,kıçı ayrı önü ayrı arabalara binildi ,macundan sanat eseri yapılmış arabalara binildi ,şimdi 3-5 bin hasar kaydı olan sıfır ayarındaki araçlara ağız büker olduk..millet olarak çok garibiz
hocam2004 focusa 25.5 vermenız bıle ilginc. :S
bende 2006 model focus 2 var ghia paket. yanı sıızn anlastgınızn bi üst kasası.
2 parca boya,1 parca degısen var 26 ya satamadım :D 90 bın km.
en sonunda vazgectım.
piyasa uçtu hemde temiz araba yok 2012 connet silvır alayım dedim 32ye satıldı 10günce şimdi 34 den aşagı yok
bana ulaş ender abi manisadan bulalım sana bişiyler hem görüşürük bahaneylen :D
Geçen yaz denizliye gitmiştik boyasız değişensiz diye sol tarafta 3 parça boya çıkmıştı. Adam ben alırken boyasız değişensiz diye aldım dedi. Expertiz parasını ödedi, güzel bi yemek ısmarladı, dönüş biletlerimizi aldı gönderdi. Bu adamda utanma sıkılma olmayınca ilanı bile kaldırmamış.
izmirlicem
28-05-2014, 00:35
adama msj attım 2 parça boya var demi diye fln cvp bekliyorum :) bakalım yalana dvm etcek mi :)
ÇALIŞKAN
28-05-2014, 07:29
bana ulaş ender abi manisadan bulalım sana bişiyler hem görüşürük bahaneylen :D
plakası kapalı araçlardan korkmusumdur hep
sagol murat'cım daha dışardan araba almaya gitmem
arabanın plakası : 09 ADP 78
blade_berkay
28-05-2014, 07:55
İlanı şikayet ettim
SerkanYazgan.
28-05-2014, 08:09
Artık sahibindenden araç alırken karşı tarafı korkutarak gitmek lazım, o memleketten tanıdık felan bulunmalı.
Ben bu piyasadan hiçbirşey anlayamadım, fiyatlar çok şişti. Geçen sene bi yakınım 42 bine satamadığı aracı dün 47.500 e bıraktı. Oda mecbur kaldığı için verdi yoksa 49 a diretirim diyordu ve alıcılar resmen sıradaydı. Bu ülkede ciddi derecede kolay para kazananlar var, o ipin ucunu bir tutamadım ona yanarım :)
Cihan KESKİN
28-05-2014, 08:14
Geçmiş olsun iyi yırtmışsınız araç sahibinde yüz yok sanırım 25 olur demiş hareketlere bak
MatraX_07
28-05-2014, 08:19
artık bu işi cılkı çıktı.Millette ne şeref,ne namus,ne utanma kalmış
Kazanacağı 5kuruş için ömrü boyunca yitireceği itibari değişiyor insanoğlu
Ben bayinin 2.elini yapıyorum ve böyle şeyler duydukça inanın araç satmaktan,almaktan soğuyorum..Ve bunlar yine normal şeyler daha neleri var neleri
Çok geçmiş olsun hocam
sercanavcı
28-05-2014, 08:21
şu cıvıcleri pastel renklerine boyayıp etikett die koyuyolar ya ilana alanında aklına edeyim
ÇALIŞKAN
28-05-2014, 08:24
Geçmiş olsun iyi yırtmışsınız araç sahibinde yüz yok sanırım 25 olur demiş hareketlere bak
sagol arkadaşım.iyiki mahşer var kıyamet var öbür dünyada kul hakkı durumları yoksa yapanın yanına kar kalırdı
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-satilik-honda-civic-1.6ies-90.000de-166240542/detay/)
bu arabaya da bakan varsa bana özelden ulaşşın
i-vtec07
28-05-2014, 09:09
geçmiş olsun abi :( şikayet ettim bende ilanı
http://i.hizliresim.com/ydpgYk.jpg (http://hizliresim.com/ydpgYk)
http://i.hizliresim.com/NV2mMX.jpg (http://hizliresim.com/NV2mMX)
http://i.hizliresim.com/nPNZXV.jpg (http://hizliresim.com/nPNZXV)
ekspertiz ücretini birde siz mi ödediniz? ben arabayı orada bırakıp cıkardım sonucta arac sahıbının sozune guvenerek ekspertız yaptırıyorum.oda arabasının durumunu 150 liraya öğrenmıs olurdu işte.bıdahakı sefere ödemeyın bence.
ÇALIŞKAN
28-05-2014, 09:21
araç sahibi zaten biliyor arkadaşım arabasının durumunu söylemiyor bende yetkili kişiden duymak istedim o yüzden ekspertiz benim istegim dogrultusunda oldu araç sahibi vermez ki. 10 gün önce eskişehir'e focus sattım arabayı alan yaptırdı ve parasını ödedi aldı gitti
zOnstyLe
28-05-2014, 09:35
Allah korumuş geçmiş olsun.
Aslında ekspertiz konusunda aracı gösteririm eğer dediğinden farklı bişey çıkarsa ücretini ödemem diyerek gidersen, satıcı orda söylediğinden farklı bişey olduğunu biliyorsa kabul etmeyecektir buda araçtan vazgeçmek için bi sebeptir bence. Arabasına kefil olan adam zaten kabul edecektir, bu şekilde yalancıyı ayırt etme imkanı olur az da olsa. Şehir dışına araba almaya gitmek de gerçekten risk işi ve kesinlikle yalnız gidilmemeli öyle bi durumda, her türlü pislik mevcut malesef.
ÇALIŞKAN
28-05-2014, 09:54
Allah korumuş geçmiş olsun.
sagol sagol...bu arada nazilli'de araba çetesi varmış bilginize komşum söyledi şimdi
benım bahsettıgım arac sahıbı size 2 parca boya var deyip ondan sonra ekspertizde farklı cıkması durumunda. yoksa sizinde sattıgınız gıbı servıste denılen cıkıyosa tabıkıde alan kişi odeyecek,hemfikiriz o konuda.
Kahraman castle
28-05-2014, 12:10
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2004-focus-ghia-166114842/detay/)
araç sahibi 2 parça boya var dedi.arabayı aydın'a almaya gittik ; ford yetkili servisinden ekspertiz yaptırdık ve sonuç ; 5 parça degişmiş önden şaselere kadar dogrulmuş airbagler açılmış
araç sahibi bilmiyordum dedi çıktı
ALLAH'a havale ettim kendisini benim 1günüm ve 500tl param gitti
şimdi bu arabayı ***** siteden kaldırtabilirmiyim ?satıcı hakkında şikayet gib;i bilgisi olan benim günüm ve param gitti başkasının gitmesin.......
aracın plakası var ise verebilirmisin.
geçmiş olsun
müdür yinemi focus ? madem aynısından alacaktın elindeki bakireyi neden sattın
_driver_
28-05-2014, 12:17
sagol murat'cım daha dışardan araba almaya gitmem
arabanın plakası : 09 ADP 78
gözden kaçmış galiba :)
Geçmiş olsun abi. Şikayet ettim bende kaldırırlar inşallah ilanı.
burnunun dibinde passat var vereyim sana
ÇALIŞKAN
28-05-2014, 12:32
tabikide; 09 ADP 78
ÇALIŞKAN
28-05-2014, 12:34
Geçmiş olsun abi. Şikayet ettim bende kaldırırlar inşallah ilanı.
sagol selman'cım
burnunun dibinde passat var vereyim sana
hacı bakacaz artık
KA®ANLIK
28-05-2014, 12:36
Aydın'da hava çok sıcak bu aralar galiba.
bugün bir ilan düştü istediğim gibi bir araç.
adamla konuştuk anlaştık sözleştik.
fiyatta okeyleştik.
yarın gelirim dedim. tamam dedi. kapora ne istiosun dedim,
sen ciddi misin dedi,
dedim ciddiyim,
o zaman ben ilanı kaldırıyorum kaporaya da gerek yok buyur gel dedi...
ilanı da kaldırdı hakkaten.
eyvallah dedim.
euro yu bozdurdum tam uçak bileti falan org. yapıyordum;
mesaj atmış.
babam satmama izin vermiyor. baba hakkı, kusura bakma. halbuki o sat diye ilan koydurdu. affet ne olur
diye :)
arkadaş paramı bozdum, uçak biletini de almış olabilirdim.
ne diyim şimdi, yatırımı da pij etti eleman :)
söz vermek *** vermeye benzemez diyecektim,
lanet gitsin dedim saldım....
Aydın'da var birşeyler var... :)
(Aydın'lı arkadaşları tenzi ediyorum üstünüze alınmayın ) :)
Bende şikayet ettim ilanı
rebeloghy
28-05-2014, 13:21
Aydın'da hava çok sıcak bu aralar galiba.
bugün bir ilan düştü istediğim gibi bir araç.
adamla konuştuk anlaştık sözleştik.
fiyatta okeyleştik.
yarın gelirim dedim. tamam dedi. kapora ne istiosun dedim,
sen ciddi misin dedi,
dedim ciddiyim,
o zaman ben ilanı kaldırıyorum kaporaya da gerek yok buyur gel dedi...
ilanı da kaldırdı hakkaten.
eyvallah dedim.
euro yu bozdurdum tam uçak bileti falan org. yapıyordum;
mesaj atmış.
babam satmama izin vermiyor. baba hakkı, kusura bakma. halbuki o sat diye ilan koydurdu. affet ne olur
diye :)
arkadaş paramı bozdum, uçak biletini de almış olabilirdim.
ne diyim şimdi, yatırımı da pij etti eleman :)
söz vermek *** vermeye benzemez diyecektim,
lanet gitsin dedim saldım....
Aydın'da var birşeyler var... :)
(Aydın'lı arkadaşları tenzi ediyorum üstünüze alınmayın ) :)
Abi ben de çok denk gelir oldum , ege insanı değişik hallerde. Emekli öğretmeninden bilmem nesine herkes al- sa(pla)t çı olmuş :) İzmir'in dış ilçeleri bile böyle..
Ahmetfikri
28-05-2014, 14:15
allah korumuş bu ay ekstra 96 lira telefon faturası ödedim sorgulama yapmaktan ayrıca gittiğim arabalar hariç ortalık bildiğin oç kaynıyo çamurluk değişik dedikleri arabada 11bin hasar kaydımı olur artık tanıdıkları taciz etmeye başladım sat die :)
cgnozdmr
28-05-2014, 14:31
bende az önce şikayet ettim.
bu modelde bu kmdeki araçlara bakmayın bile çogu kazadan dolayı uzun süre yatmış araçlar o yüzden km yapmamış oluyor ve plakası kapalı araclara bakmadan kapatın geçmiş olsun
ha bu arada bu nasıl bir ön yargı anlamadım.Aynı araçtan bende sattım 2004 model 78.000 deydi verdiğimde geçen sene verdim.Plaka konusunda haklı olabilirsiniz ama km konusunda ön yargılı yaklaşmayın bence.
ben bu düşünceyi anlayamadım ben hafta içi arac kullanmıyorum hafta sonuda nadir kullanıyorum
2 aracım var dolayısı ile km yapamıyorum bu benim aracımın kazalı oldugunumu gösteriyor?
yada arac sahibi olan herkes hergun hunharca kullanıp km yapmak zorundamı?
ben bu düşünceyi anlayamadım ben hafta içi arac kullanmıyorum hafta sonuda nadir kullanıyorum
2 aracım var dolayısı ile km yapamıyorum bu benim aracımın kazalı oldugunumu gösteriyor?
kendisi yüksek kmli, bitik araba sevdiğinden öyle yazmış olsa gerek.
overblack
28-05-2014, 17:17
araba almayı sevmediğim 3-4 tane il arasında zaten aydın. diğerleri izmit,konya,antalya
Kendim Antalya'lıyım . Antalya'dan araba almaya korkuyorum :D
Kendim Antalya'lıyım . Antalya'dan araba almaya korkuyorum :D
Antalyada galericilerde bir garip araç aradığım zamanlarda bi galeriyi arayıp araç hakkında boya durumu nedir diye bir soru sordum aldığım cevap ise ''bu yaştaki arabada boya sorulmaz topraam ''şeklindeydi.Oysa ondan 1 hafta önce sattığım 96model hb 230k km'deki polomda sadece 2 parça boya vardı...
insanlar gerçekten çok garip olabiliyor istanbulda bi adamda boya durumunu sorduğumda ısrarla ''boyayı bilmiyorum ama araç süper süper gel al' demesi....
ersandeniz
28-05-2014, 17:26
ben de boya takıntısını anlamıyorum, tamam tavan,direkler, şase önemli katılıyorum ama, adam 2004 model arabayı sol 4 parçası boyalı diye(ki içlerde boya yok) almıyor
ben de boya takıntısını anlamıyorum, tamam tavan,direkler, şase önemli katılıyorum ama, adam 2004 model arabayı sol 4 parçası boyalı diye(ki içlerde boya yok) almıyor
Daha önce de konusu geçti ki Avrupa'da arabanın motorunun sağlıklı olup olmamasına bakılıyordu . Km - hafif kusur , kaza vs. ye pek bakılmıyor diye biliyorum.
2005 kasım çıkışlı 105 bindeki ilk sahibinden dizel aracım da mı pert yani?
babamın, benim haberim olmadan?
talihsiz bir yorum olmuş :)
Ayrton Senna
28-05-2014, 17:34
sol 4 parça arabanın komple solu oluyor bende almam,tavan hariç toplamda 4 parça başka
Boya yapma işindede öyle numaralar çıkarttılarki sağolsunlar o yüzden böyle takıntılara sahip olduk...Sulu zımparamıdır nedir bir takım yöntemlerle normalden daha pahalı daha zahmetli ancak boya sensörlerinin algılayamadığı boya işi yapabilenler var anlaşılabilirse sadece usta bir gözle bakılarak boya tonundaki o hafif dalgalanmadan anlaşılabiliyormuş...Bir arkadaşım tek kapı 206 aldı komple boyalı kaza bilmem ne yok denirek kaç yere kaç ustaya gösterildi sıkıntı yok dediler tavan boyasında çatlaklar oluşunca boyacıya götürdü birde ne görsün aşşağıda macun var...Hadi gelde boya takıntın olmasın ha diyeceksiniz ki gizli boya yapılıyor madem takıntı niye zaten belli olmuyormuş ortalama değerler aradığım için mesela bir kaç parça boyalı olmasında sorun yok hatta sıfır yada bir kaç yıllık olmadığı sürece boyasız denilen araba alma taraftarı değilim.
sol 4 parça arabanın komple solu oluyor bende almam,tavan hariç toplamda 4 parça başka
komple bariyere yaslamış eğmiş olabilir.. illa pert anlamına, şaselere zarar geldiğini göstermez ki..
.Bir arkadaşım tek kapı 206 aldı komple boyalı kaza bilmem ne yok denirek kaç yere kaç ustaya gösterildi sıkıntı yok dediler tavan boyasında çatlaklar oluşunca boyacıya götürdü birde ne görsün aşşağıda macun var...Hadi gelde boya takıntın olmasın ha diyeceksiniz ki gizli boya yapılıyor madem takıntı niye zaten belli olmuyormuş ortalama değerler aradığım için mesela bir kaç parça boyalı olmasında sorun yok hatta sıfır yada bir kaç yıllık olmadığı sürece boyasız denilen araba alma taraftarı değilim.
arkadaşının gösterdiği ustalar usta değilmiş veya gerekli ekipmanları yokmuş, boya ölçüm cihazı macunlu yeri göstermiyor zaten test yaptığında.
Ayrton Senna
28-05-2014, 17:40
[QUOTE=levent;7488895]komple bariyere yaslamış eğmiş olabilir.. illa pert anlamına, şaselere zarar geldiğini göstermez ki..
işte bende onu diyorum arkadaşım,illaki şaseleremi girmesi gerek.. dediğin gibi olan bir arabada 4 parça değişende olur yada bol bol macun.. sen alırmıydın ?
komple bariyere yaslamış eğmiş olabilir.. illa pert anlamına, şaselere zarar geldiğini göstermez ki..
arkadaşının gösterdiği ustalar usta değilmiş veya gerekli ekipmanları yokmuş, boya ölçüm cihazı macunlu yeri göstermiyor zaten test yaptığında.
zaten bu bahsettiğim sulu zımpara vs muhabbetide boya üzerine yapılan bir işlem boya kalınlığı inceltmek amacıyla yapılan bir işlem..
bu boya takıntısı sadece turkıyede var zaten boyasız araclar el yakıyor adam boyazsız abı dıyo 30 bınlık arabaya yazıyor 37 38...kendı dusuncem kesınlıkle almam 3 4 parca boyalı alırım...
işte bende onu diyorum arkadaşım,illaki şaseleremi girmesi gerek.. dediğin gibi olan bir arabada 4 parça değişende olur yada bol bol macun.. sen alırmıydın ?
Değişen olsun orj parça ile, macun olmasın, düzgün toplanmış olsun, içime sinerse fiyatta ona göre ise alırım.
zaten bu bahsettiğim sulu zımpara vs muhabbetide boya üzerine yapılan bir işlem boya kalınlığı inceltmek amacıyla yapılan bir işlem..
istediğin kadar zımpara yap, altta macun varsa boya ölçüm cihazı ölçmüyor veya aşırı yüksek değer çıkıyor :)
http://www.youtube.com/watch?v=pX-_iyMdno4
videoda var bak izle çizgi çizgi veya aşırı kalın..
Değişen olsun orj parça ile, macun olmasın, düzgün toplanmış olsun, içime sinerse fiyatta ona göre ise alırım.
istediğin kadar zımpara yap, altta macun varsa boya ölçüm cihazı ölçmüyor veya aşırı yüksek değer çıkıyor :)
BOYA ÖLÇER-KAZALI-MACUNLU-DEĞİŞEN PARÇA ÖĞRENMEK - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=pX-_iyMdno4)
videoda var bak izle çizgi çizgi veya aşırı kalın..
Hocam siz ısrarla mümkün olmadığını söylüyorsunuz ama sanayide boya makinalarını aldatacak şekilde zımpara yapabiliyorlar.Bu alet boyanın veya alttaki tabakanın kalınlıgını ölçüyor ve vidyodada yazdıgı gibi belli kalınlık değerleri var uygun mıktarda zımparalama işlemi ile aldatabiliyorlar.Hatta şöyle bir olay aktarayım galericilik yapan bir tanıdım boyasız bir araç aldı tavanındaki problemlerden ötürü sadece tavanı kendi boyattı ve sonrasında araç yetkili servise teste sokuldu çıkan sonuç işe su tavan hariç komple boyalı ne kadar itiraz edilsede ben kendim boyattım tavanı yanlış yapmıssınız vs denilse de test sonuçları tavandaki boyayı algılayamadı.Normal bir boyama işlemine nazaran çok daha hassasiyet ve ustalık isteyen bir olay yapılış ayrıntılarını detaylı olarak bilmiyorum ama bu işlemi yapıyorlar ve anlayabilmenin tek yolu usta olan biri boya tonundaki o azıcık dalgalanmadan anlabilmesi.İnanırsınız inanmazsınız onu bilmem ama benim bildiğim budur paylaşmak istedim gerisi size kalmış saygı duyarım.
ersandeniz
28-05-2014, 19:49
benim dediğim araçta kesinlikle macun yoktu
haa tavanı boyalı aracın boyasının kazınıp tekrar boyandığını ve tavanı boyasız satıldığını da gördüm(mikron değerleri normal çıkıyordu)
çok da computestçilere güvenmeyin, ustalara güvenmeyin, 50-100 liraya ne oyunlar dönüyor
Hocam siz ısrarla mümkün olmadığını söylüyorsunuz ama sanayide boya makinalarını aldatacak şekilde zımpara yapabiliyorlar.Bu alet boyanın veya alttaki tabakanın kalınlıgını ölçüyor ve vidyodada yazdıgı gibi belli kalınlık değerleri var uygun mıktarda zımparalama işlemi ile aldatabiliyorlar.Hatta şöyle bir olay aktarayım galericilik yapan bir tanıdım boyasız bir araç aldı tavanındaki problemlerden ötürü sadece tavanı kendi boyattı ve sonrasında araç yetkili servise teste sokuldu çıkan sonuç işe su tavan hariç komple boyalı ne kadar itiraz edilsede ben kendim boyattım tavanı yanlış yapmıssınız vs denilse de test sonuçları tavandaki boyayı algılayamadı.Normal bir boyama işlemine nazaran çok daha hassasiyet ve ustalık isteyen bir olay yapılış ayrıntılarını detaylı olarak bilmiyorum ama bu işlemi yapıyorlar ve anlayabilmenin tek yolu usta olan biri boya tonundaki o azıcık dalgalanmadan anlabilmesi.İnanırsınız inanmazsınız onu bilmem ama benim bildiğim budur paylaşmak istedim gerisi size kalmış saygı duyarım.
Yanlış biliyorsun, zımpara da değil maharet.
Kabaca macun, üzerine astar falan onun üzerine metal yoğunluğu yüksek boya, onun üzerine de asıl boya işlemleri şeklinde ölçen alet alttaki metal ağırlıklı boyayı bulunca aha metal diyor ona göre boya kalınlığı veriyor.
Yani Levo +1 istediğin kadar zımpara yap, o dediğin olmaz.
Ekleme, bizim 2003 aralık ortası araba da ayak üstü pert oldu. Vay anasını :D Met'e katılmamak elde değil :)
valla ben sırf meraktan aradım sordum adama daha merhaba ne var ne yok dedım abı 5 parca degısen varmıs bende dun ogrendım bılmıyordum dun bır arkadas geldı servıse soktuda oyle ogrendım almadan gıttı onada mahçup olduk dedi kardeşim fıyatı dusurucem aracım bu sekılde bılgın olsun alıcaksan dedı ve sesı falan da gayet efendı ve cıdden soylerken bıle boyle bı degısık soyledı kusura bakmayın ılanı duzeltemedım ısten fırsat bulamıyorum dedı
cerkez_kral
28-05-2014, 21:45
kendisi yüksek kmli, bitik araba sevdiğinden öyle yazmış olsa gerek.
kaçtane bitik arabamı gördün sagdan soldan cor cocuktan duyma laflarınlamı hareket ediyorsun araba alıyorsam biner gezerim benzinini mazotunu sen koymuyorsan laf etmek sana düşmez
sen az km yapıyosan plakasınıda gizlemeden koyarsın heralde lafım yanlış anlaşılmış plakası gizlenmiş arabaların alayı pert benim görüşümde böyle
valla ben sırf meraktan aradım sordum adama daha merhaba ne var ne yok dedım abı 5 parca degısen varmıs bende dun ogrendım bılmıyordum dun bır arkadas geldı servıse soktuda oyle ogrendım almadan gıttı onada mahçup olduk dedi kardeşim fıyatı dusurucem aracım bu sekılde bılgın olsun alıcaksan dedı ve sesı falan da gayet efendı ve cıdden soylerken bıle boyle bı degısık soyledı kusura bakmayın ılanı duzeltemedım ısten fırsat bulamıyorum dedı
valla helal olsun
Yanlış biliyorsun, zımpara da değil maharet.
Kabaca macun, üzerine astar falan onun üzerine metal yoğunluğu yüksek boya, onun üzerine de asıl boya işlemleri şeklinde ölçen alet alttaki metal ağırlıklı boyayı bulunca aha metal diyor ona göre boya kalınlığı veriyor.
Yani Levo +1 istediğin kadar zımpara yap, o dediğin olmaz.
Ekleme, bizim 2003 aralık ortası araba da ayak üstü pert oldu. Vay anasını :D Met'e katılmamak elde değil :)
hocam ilmini bilmiyorumda böyle bi muhabbet var söylemiştim zaten yöntemi tam bilmiyorum diye ayarını veriyorlar işte...