Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu gece deprem riski
Onurkk06
28-05-2014, 23:03
Beyler ne kadar da söylenti olsada konu açma gereği duydum arkadaşlarımdan duyduğuma göre bu gece 4 5 civarı deprem bekleniyormuş rasathanede çalışan birilerinden duymuş galiba ona göre önlem alın derim
sabahlar olmasın bekleyelim :D
Bugün de Edirne'de deprem olacak 7'ye kadar evlerinize girmeyin diye anons geçmiş millet dışarılardaymış hep diye bir söylenti var, bilen var mıdır?
Beyler ne kadar da söylenti olsada konu açma gereği duydum arkadaşlarımdan duyduğuma göre bu gece 4 5 civarı deprem bekleniyormuş rasathanede çalışan birilerinden duymuş galiba ona göre önlem alın derim
Rasathane de calısan adam deprem olacagını nereden bılıyormus ?
ruya sında mı gormus ?
21 aralık 2012 de dunyanın sonu gelıyordu sanırım...
Ali Burak Şık
28-05-2014, 23:09
Yalniz bu deprem isi buyuk bi troll olabilir :D japonlar tahmin edemiyo o kadar onceden, biz mi tahmin edecez
aybarsdnr
28-05-2014, 23:09
bu kadar net beklenen bir risk var ve sadece "tanıdıklar" duyuyor:) yaklaşık 10 tane arkadaşım "herkese söylemiyorlarmış ama deprem olacakmış" diye aradı, mesaj attı.
Sosyal medya denemesi yapıyordur birisi ve bence başarıya ulaştı
edemirbas
28-05-2014, 23:10
Deprem tahmini için projeler var saygı duyarım ama nedir ne değildir neye göre bu yorumu yapmış rasathanedeki arkadaşınız, lokasyon neresi derinlik kaç olur, bu arkadaş kim, bunları da yazsanız keşke :D
korkutmayın spor gazetesi.
Onurkk06
28-05-2014, 23:13
Valla bilmiyorum arkadaşlar ilk başta bende sallamadım pek bi kaç kişiden duydum az önce sigara içerken de köpek havlamalarını duyunca acaba mı dedim paylaşayım :)
şamata yapıyoruz ama bu deprem meselesi canımı sıkıyor 17 ağustosuda hissettim geçen günkünüde hissettim resmen içim darlanıyo sahile cıkıp gidip hava alasım geliyo bedenimde bi değişiklik oluyo tansyonum oynuyo ne oluyosa artık mk. son 3 gundur berbat haldeyim sallanırız falan yine allah korusun insallah yanılıyorumdur.bazı insanlarda böyle oluyomus sanırım karıncaların hayvanların hissetmesi gibi falan
Bütün gece uyuyamam ki şimdi :D
abdullahduymaz
28-05-2014, 23:18
illa uyumayalım yani
RafetAraç
28-05-2014, 23:20
şamata yapıyoruz ama bu deprem meselesi canımı sıkıyor 17 ağustosuda hissettim geçen günkünüde hissettim resmen içim darlanıyo sahile cıkıp gidip hava alasım geliyo bedenimde bi değişiklik oluyo tansyonum oynuyo ne oluyosa artık mk. son 3 gundur berbat haldeyim sallanırız falan yine allah korusun insallah yanılıyorumdur.bazı insanlarda böyle oluyomus sanırım karıncaların hayvanların hissetmesi gibi falan
hocam ne tesadüf bendede 2 gündür gereksiz ve sebepsiz bi sıkıntı var ve bende depreme yoruyorum bu olayı. çünkü 99 depremindede sıkıntıdan uyuyamayıp balkona çıkmıştım ve deprem olmaya başlamıştı. o dakikaları o anı o saniyeleri hiç unutmam.
Suleyman
28-05-2014, 23:22
Orasını bilmem de 20dk dır başım dönüyor a.k :icon13::D
hocam ne tesadüf bendede 2 gündür gereksiz ve sebepsiz bi sıkıntı var ve bende depreme yoruyorum bu olayı. çünkü 99 depremindede sıkıntıdan uyuyamayıp balkona çıkmıştım ve deprem olmaya başlamıştı. o dakikaları o anı o saniyeleri hiç unutmam.
valla bilmiyorumda insallah bişiey olmaz teyzemde deprem zamanı tansyon fırlıyodu bende ise tansyon düşüyodu :D son 3 gündür aynı senaryo tekrarlanıyo hatta gırgırına telefonlaştık bile :) evden kendimi sokağa atasım geliyo falan garip bi sıkıntı darlanma var bende de
RafetAraç
28-05-2014, 23:26
hatta anlatayım belki rahatlarım. balkona çıktım camı açtım sağa sola bakıyorum. birden bi uğultu gibi başladı bizim balkonun camları pimapen. camlar uğultuyla oynamaya başlayınca o an ulan nasıl bu kadar ani rüzgar çıktı zannettim. sonra bi başladı sallamaya aman amann kalbim korkudan götümden çıkacaktı ne yapacağımı şaşırdım bastım anneee diye çığlığı sonra evdekiler hemen fırladı ayağa. kapı açılmıyor deprem anında sıkıştığı için. zorladık açıldı falan merdivenlerden sarhoş gibi iniyoruz elektrikler yok. ya korkudan 1 ay kendime gelemedim ben o çocuk aklımla. gökyüzü zaten nar gibi kıpkırmızıydı o gece.
Throttle
28-05-2014, 23:26
saçmalamayın ya :D
halilkarakas
28-05-2014, 23:27
tribe girdim harbi . havada zaten çok boğuk
Cans1993
28-05-2014, 23:28
Beyler saçmalamayın tamam benim de kafam dönüyor ama alkolden :D deprem felan müneccim şeyimi yemişler ya
edemirbas
28-05-2014, 23:28
o değilde deprem olursa ne yapmamız gerekli? Son yaşadığım deprem 99 depremiydi, o zaman 3-4 yaşlarındaydım kızılay çadırında sağa sola yuvarlanıp kahkahalar atıyordum bizimkilerin beti benzi atmıştı tabii :D
Son 2-3 gündür bende garip garip rüyalar görüyorum ama bana göre bunlar ilk 6.4'lük deprem yüzünden, bir nevi algıda seçicilik diyelim. Deprem zamanı bastırılmış korkularınız şu son depremden dolayı gün yüzüne çıkıyor olabilir. (Freud gibi konuştum bee hey yavrum hey)
hakketen varmı gerçeklık payı ? Arkadasa söyledım bnde. Deprem beklenıyormus dıye , Kanka ewin ordakı merdıvenlerde komple böcek olmus gecen deprem oldugundada böyleydı dedı. Gece gece kafama takıldı ?
halilkarakas
28-05-2014, 23:30
hatta anlatayım belki rahatlarım. balkona çıktım camı açtım sağa sola bakıyorum. birden bi uğultu gibi başladı bizim balkonun camları pimapen. camlar uğultuyla oynamaya başlayınca o an ulan nasıl bu kadar ani rüzgar çıktı zannettim. sonra bi başladı sallamaya aman amann kalbim korkudan götümden çıkacaktı ne yapacağımı şaşırdım bastım anneee diye çığlığı sonra evdekiler hemen fırladı ayağa. kapı açılmıyor deprem anında sıkıştığı için. zorladık açıldı falan merdivenlerden sarhoş gibi iniyoruz elektrikler yok. ya korkudan 1 ay kendime gelemedim ben o çocuk aklımla. gökyüzü zaten nar gibi kıpkırmızıydı o gece.
ne iştin sen yav :D 7 yaşında yaşadığın nasıl kalmış aklında ben 11 yaşımdaydım ben hatırlamıyorum :D
Onurkk06
28-05-2014, 23:31
hakketen varmı gerçeklık payı ? Arkadasa söyledım bnde. Deprem beklenıyormus dıye , Kanka ewin ordakı merdıvenlerde komple böcek olmus gecen deprem oldugundada böyleydı dedı. Gece gece kafama takıldı ?
Bende işte bu yüzden bi tırsma oldu bugün garip garip ufak sinekler geziyodu her tarafda inşallah gerizekalının teki böyle bi söylenti çıkarmamıştır
Tedbirli olmakta fayda var.Lakin kimse onceden bilemez.Bas ucunuza 1litre su 2 puskevit koyun sonrada misil misil uyuyun.Tedbir amacli kumanya yani fazla takilmayin bence.Olacagi varsa zaten olur,disarda beklersin depremden bi arac kontrolunu kaybeder gelir sana vurur yine ölürsün.
Her ramazanda çıkardı eskiden ramazanın bilmem kaçıncı günü deprem olacak bazı camilerde boş kefenler bulundu evliyalar haber almış falan diye. Millete eğlence işte. Bu da öyle bişeydir. Ama öyle de olsa gece gece can sıktı konuya girmek
Beyler bende biraz evvel alperenler çay bahçesindeydim, bilenler vardır denize sıfır bir yer. Normalde boğazdan büyük gemi geçince kıyıya doğru dalgalar gelir.
Ortada gemi falan yokken bir anda 15 civarında büyük dalga geldi. Kız arkadaşımın da benimde direk aklımıza depremle alakalı bi sebepten olabileceği geldi. Çünkü doğduğumdan beri üsküdardayım, az çokta denizi ve boğazı bilirim. Hiç normal gibi gelmedi dalgalar, sanki anlık denizin altından bi basınç dalga yaptı bitti.
Deprem olur mu olmaz mı bilmiyorum allah bilir ama yakın zamanda bişeyler olacakmış gibi geliyor bana.
o değilde deprem olursa ne yapmamız gerekli? Son yaşadığım deprem 99 depremiydi, o zaman 3-4 yaşlarındaydım kızılay çadırında sağa sola yuvarlanıp kahkahalar atıyordum bizimkilerin beti benzi atmıştı tabii :D
Son 2-3 gündür bende garip garip rüyalar görüyorum ama bana göre bunlar ilk 6.4'lük deprem yüzünden, bir nevi algıda seçicilik diyelim. Deprem zamanı bastırılmış korkularınız şu son depremden dolayı gün yüzüne çıkıyor olabilir. (Freud gibi konuştum bee hey yavrum hey)
1) ‘Binalar çökerken basitçe ‘çömelen ve korunan’ kişiler istisnasız her defasında ezilerek ölüyorlar. Masa, araba gibi nesnelerin altına giren kişiler her zaman ezilirler.
2) Kediler, köpekler ve bebekler’in hepsi doğal bir şekilde dizlerini ana rahmindeki gibi karınlarına doğru çekerek kıvrılırlar. Deprem anında siz de bu şekilde kıvrılmalısınız. Bu doğal bir güvenlik ve hayatta kalma içgüdüsüdür. Daha küçük bir boşlukta hayatta kalabilirsiniz. Hafifçe ezilecek ama yanında boşluk yaratacak bir kanepe, geniş büyük bir eşyanın yanında durun.
3) Ahşap evler deprem anındaki en güvenliyapılardır. Sebebi basittir; ahşap esnektir ve depremin zorlamasıyla hareket eder. Eğer ahşap bina çökerse geniş yaşam boşlukları oluşur. Ayrıca, ahşap binalar daha az yoğunlukta yıkılış ağırlığına sahiptir. Tuğla binalar ayrı tuğla parçalarına ayrılacaklardır. Tuğlalar bir çok yaralanmalara sebep olacaktır, ama (beton) bloklardan daha az ezilmiş vücutlar yaratırlar.
4) Eğer gece yataktayken deprem olursa, basitçe yuvarlanarak yataktan düşün. Yatağın çevresinde güvenli bir boşluk oluşacaktır. Oteller müşterilerine deprem anında yatakların yanında yere uzanmalarını salık veren bir uyarı notunu odalarda her kapının arkasına asarlarsa depremlerde çok büyük hayatta kalma oranlarını sağlayabilirler.
5) Televizyon izlerken deprem olursa ve kolayca kapıdan veya pencereden dışarı kaçmak mümkün değilse, kanepe veya büyük bir koltuğun/sandalyenin yanında cenin pozisyonunda kıvrılarak yere uzanın..
6) Bina çökerken Kapı kirişlerinin altına geçen herkes ölür… Nasıl mı? Eğer kapı kirişlerinin altına geçerseniz ve kapı kirişi öne veya arkaya doğru düşürse inen tavanın altında ezilirsiniz. Eğer kapı kirişi yana doğru yıkılırsa ikiye bölünürsünüz. Her iki durumda da ölürsünüz!
7) Hiçbir zaman merdivenlere gitmeyin/yönelmeyin. Merdivenler (ana binadan) farklı bir ‘frekans aralığına’ sahiptir; ana binadan bağımsız/ayrı olarak sarsılırlar. Merdivenler ve binanın geri kalanı devamlı olarak birbirlerine çarparlar, ta ki merdivenlerin yıkılışı gerçekleşene kadar.
Merdivenlere ulaşan insanlar basamaklar yüzünden yaralanırlar. Korkunç şekilde sakatlanırlar. Bina yıkılmasa dahi, merdivenlerden uzak durun. Merdivenler binanın hasar görmesi en muhtemel kısmıdır.
Depremde yıkılmamış olsa dahi, merdivenler bağırarak kaçmaya çalışan insanların aşırı yüklenmesi ile çökebilir. Merdivenler binanın geri kalan kısmı zarar görmemiş olsa dahi her zaman güvenlik açısından kontrolden geçirilmelidir.
8 ) Binanın dış duvarlarına yakın yerlerde durun, mümkünse dışına çıkın. Binanın iç kısımlarındansa dış kısımlarına yakın yerlerde olmak çok daha iyidir. Binanın dış çevresinden ne kadar içeride olursanız, çıkış yolunuzun kapanma ihtimali o kadar artacaktır.
9) Aynen Nimitz yolundaki katlar arasındaki (yıkılan) blokların meydana getirdiği gibi, deprem anında üst yolun yıkılmasıyla ezilen araçların içinde bulunan insanlar ezilirler. San Francisco depreminin kurbanlarının hepsi araçlarının içindeydiler. Hepsi öldü.
Araçlarının dışına çıkıp, aracın yanına uzanıp veya oturarak kolaylıkla hayatta kalabilirlerdi. Ölen herkes eğer araçlarından çıkıp, araçlarının yanına oturabilseler veya uzanabilselerdi, yaşıyor olabilirdi. Ezilen bütün araçların yanında-kolonların direkt olarak üzerine düştüğü araçlar hariç- 3 feet yükseklikte boşluklar oluşmuştu.
10) Enkaz halindeki gazete ofislerini ve çok miktarda kâğıdın olduğu ofisleri dolaşırken kâğıdın sıkışmadığını/ezilmediğini keşfettim. Kâğıt yığınlarının/kümelerinin etrafında geniş boşluklar bulunur/oluşur.
Pc de duruyordu bi köşede belki bi faydası dokunur, deprem ülkesiyiz daha çok bilinçlenmemiz lazım.
Suleyman
28-05-2014, 23:39
Yorumlar daha uyutmaz bizi :soru:
Bende işte bu yüzden bi tırsma oldu bugün garip garip ufak sinekler geziyodu her tarafda inşallah gerizekalının teki böyle bi söylenti çıkarmamıştır
inşallah dedııgın gıbıdır .bnenin biririn söylentısıdır aslı yoktur ıns.
Bilimsel işler yerine fısıltı gazetesine itibarımız bizi bu hale getiriyor.. 99' dan bu yana her deprem sonrası bas bas bağırıyorlar depremi önceden tahmin edecek bir sistem yok olamaz.. Bende duydum bugün rasathaneden birisi aramışta bilmem ne de.. Yok mu jeoloji okuyan arkadaş gerçi ona da itibar edilmez ki tırsmak hoşumuza gidiyor.. Enteresan milletiz vesselam.. Adam bilimsel açıklama yapıyor medya adamı yılın en seksi adamı seçiyor.. Diyecek laf yok fazla..
2010 yılının mart ayında Elazığda meydana gelen depremden sonra da hemen hemen her gece deprem olacağı söylentisi yayılıyordu. Bir gecede aynı mahallede 20 eve hırsız girince olayın aslı anlaşıldı. Allah göstermesin Resmi bir uyarı gelmediği sürece (o da nasıl olur bilemem ) itibar etmeyin derim bu tür dedikodulara.
Tam uyuyoruum dedım oyunu kapadım ısıgı kapadıım bı bakıyım foruma dedım sımdı aldım tasımı taragımı beklıyorum. ama harbıden bendede bocekler karıncalar var ıs yerınde bocek doldu evdede karınca doldu Allahım hayrımıza cıkar. durun ben bı namaz kılayım yıne gelırım :D
inci sözlük (http://inci.sozlukspot.com/w/15-ve-30-may%C4%B1s-2014-aras%C4%B1nda-egede-deprem-olacak/)
tarihe dikkat
edemirbas
29-05-2014, 00:10
4) Eğer gece yataktayken deprem olursa, basitçe yuvarlanarak yataktan düşün. Yatağın çevresinde güvenli bir boşluk oluşacaktır. Oteller müşterilerine deprem anında yatakların yanında yere uzanmalarını salık veren bir uyarı notunu odalarda her kapının arkasına asarlarsa depremlerde çok büyük hayatta kalma oranlarını sağlayabilirler.
6) Bina çökerken Kapı kirişlerinin altına geçen herkes ölür… Nasıl mı? Eğer kapı kirişlerinin altına geçerseniz ve kapı kirişi öne veya arkaya doğru düşürse inen tavanın altında ezilirsiniz. Eğer kapı kirişi yana doğru yıkılırsa ikiye bölünürsünüz. Her iki durumda da ölürsünüz!
7) Hiçbir zaman merdivenlere gitmeyin/yönelmeyin. Merdivenler (ana binadan) farklı bir ‘frekans aralığına’ sahiptir; ana binadan bağımsız/ayrı olarak sarsılırlar. Merdivenler ve binanın geri kalanı devamlı olarak birbirlerine çarparlar, ta ki merdivenlerin yıkılışı gerçekleşene kadar.
Merdivenlere ulaşan insanlar basamaklar yüzünden yaralanırlar. Korkunç şekilde sakatlanırlar. Bina yıkılmasa dahi, merdivenlerden uzak durun. Merdivenler binanın hasar görmesi en muhtemel kısmıdır.
Depremde yıkılmamış olsa dahi, merdivenler bağırarak kaçmaya çalışan insanların aşırı yüklenmesi ile çökebilir. Merdivenler binanın geri kalan kısmı zarar görmemiş olsa dahi her zaman güvenlik açısından kontrolden geçirilmelidir.
4 ve 6) Yattığım yataktan yana doğru yuvarlanırsam hemen dibimda ahşap kapı var ama yatağa devrilebilecek herhangi birşey yok ve binanın en dış kısmında. Depreme yatakta yakalanırsam ne gibi bir yol izlemem lazım?
7) Ben damdan çatıdan bacadan her türlü çıkacak sağlam bir yol bulurum sarsıntı bittikten sonra ama 70 yaşındaki ananem ve zihinsel engelli teyzem için ne gibi bir yol izlemek lazım? 1. katta oturuyorlar.
inci sözlük (http://inci.sozlukspot.com/w/15-ve-30-may%C4%B1s-2014-aras%C4%B1nda-egede-deprem-olacak/)
tarihe dikkat
Oha! Tırs tırs tırs. :D
tuner faruk
29-05-2014, 00:14
Bugun oglen 4 e kadar uyudum hayatimdaki en uzun uykumdu dedim bu iste bi gariplik var kesin deprem olucak :D
maverick2305
29-05-2014, 00:16
uyumayanlara bişey olmuyormuymuş o nu anlamadım bu akşam uyku yok diyor herkez :D
RafetAraç
29-05-2014, 00:25
ne iştin sen yav :D 7 yaşında yaşadığın nasıl kalmış aklında ben 11 yaşımdaydım ben hatırlamıyorum :D
depremin d sini duyduğumda tekrar aklıma gelen bi anı hayatta unutamam ben böyle bi anıyı :)
RafetAraç
29-05-2014, 00:34
Tam uyuyoruum dedım oyunu kapadım ısıgı kapadıım bı bakıyım foruma dedım sımdı aldım tasımı taragımı beklıyorum. ama harbıden bendede bocekler karıncalar var ıs yerınde bocek doldu evdede karınca doldu Allahım hayrımıza cıkar. durun ben bı namaz kılayım yıne gelırım :D
evet bu uçan garip sineğimsi böcekler çok bbu aralar
ahmet_NLS
29-05-2014, 00:34
Deprem olcak diye soleyen arkadasına bi sorsana ya seneye haziran 15 te düğün yapıcam yagmur falan yagcak mı
uyumayanlara bişey olmuyormuymuş o nu anlamadım bu akşam uyku yok diyor herkez :D
:D :D :D :icon_tup:
deprem bir olursa hep beraber çok feci g.t oluruz ama.
Bende lokal cevremden duydum acaba gerceklik payi nedir? Bunu bilmek yurek ister ama herkes konusuyor inanamadim.
ilkerist
29-05-2014, 01:12
tıklamayaydım iyiidi :D
Mahallesinde köpekler möpekler havlayan var mı acaba? : ))))
beyler buyuk deprem zamanı kullanılan deprem programı vardı anlık olan depremlerı gosteren. aynı programı kurdum sımdı. bakıyorumda saroz korfezınde ufak ufal artcılar var hep 2 şiddetinde.
beyler buyuk deprem zamanı kullanılan deprem programı vardı anlık olan depremlerı gosteren. aynı programı kurdum sımdı. bakıyorumda saroz korfezınde ufak ufal artcılar var hep 2 şiddetinde.
ben ios uygulamasında deprem bilgi sitemi app sini yüklemiştim ondan bakıyorum arada,saroz 5 6 gündür aynı genellikle oluyor orada.
berkay_aydin
29-05-2014, 01:34
hayatımda hiç deprem yaşamadım yaşamam umarım :)
typeRace
29-05-2014, 01:35
az önce okudum burayı..balkondayım sokakta bir köpek havlamaya başladı 10 dakikadır köpeği gözlemliyorum bir belirti vericekmi diye.(nasıl anlıcaksam artık)algıda seçicilik işte :) uyku yok gece .
ben ios uygulamasında deprem bilgi sitemi app sini yüklemiştim ondan bakıyorum arada,saroz 5 6 gündür aynı genellikle oluyor orada.
inşallah devamı olmaz kalır böyle. :icon_tup:
Twitterda okudum Deprem olsada komşunun kızı çıplak dışarı çıksa diye yazmışlar gece gece cok güldüm
Bugün de Edirne'de deprem olacak 7'ye kadar evlerinize girmeyin diye anons geçmiş millet dışarılardaymış hep diye bir söylenti var, bilen var mıdır?
Yok öyle bir şey.
edit : sabah 5-6 dan önce uyumuyorum ztn sınava girip öyle uyuyorum hatta sabah erken olunca sınavlar,
ben birazdan dışarı çıkayım hem para falan çekerim bahane olur..
HondatugraL
29-05-2014, 02:22
En son 99 depremınden sonra Antalyada yarın deprem olucak dıye megafonla anons geçen bir ekip aynı gece 8 evi kamyona sokup goturduydu :D
Beyler Dünya'da depremi önceden belirleyecek bir sistem yok şimdilik.. 2 kişi bu gece deprem olacak diye bir söylenti çıkartmış..
Duanızı okuyun yatın uyuyun.. Allah'ın izniyle bişi olmaz.. Böyle safsatalara da kanmayın..
Dip not : Köpekler depremi sadece 4-5 saniye önce hisseder.. Ve hissettiği an havlayıp abuk subuk koşmaya başlar.. Şaşırıyor çünkü amaçsız bi biçimde sağa sola koşuyor..
Hadi Allah rahatlık versin.. Yatın uyuyun boş yere uykusuz kalmayın..
Olur da sallanırsak vs camdan falan da atlamayın.. Sene olmuş 2014 hala camdan atlayan insnalar var..
Olur da sallanırsak vs camdan falan da atlamayın.. Sene olmuş 2014 hala camdan atlayan insnalar var..
altımda giriş kat var onun ayağı bahçe kanka, ben atlasam? :p
şakası bi yana allah muhafaza, kimse bilemez hakkaten ne zaman geleceğini.
son depremlere girip bakarsanız sürekli bir hareketlilik var ki bu iyiye işarettir.
ProdriveSTI
29-05-2014, 03:21
Deprem unutuldugu an gelirmis.Ben bunu tasdikleyip onayladim.Ne zaman deprem olsa aylardir etkisinden kurtulamam.Tam unuttum dedigim de tekrar oluyor.Allah herkesi korusun boyle bir afet yasatmasin.
Benim bile uykum kacti.Havanin aydinlanmasini bekliyorum.En azindan gunduz insan birazda olsa rahatliyor.
HondatugraL
29-05-2014, 03:25
Yapılan araştırmalara göre deprem ve hırsızlıklar saat 3 ve 5 arasında oluşuyor. Saat 4.30 şuan sıkıntı yok :D
ProdriveSTI
29-05-2014, 03:28
17 agustos depreminde sabah 7 gibi binanin altinda hirsiz yakalamistik.Oyle bi gunde bile rahat durmuyor oc'lari...
mert_leon
29-05-2014, 03:34
Askerden yeni gelmişim hırsız gelirse kıran kırana bi mücadele olur ama söz konusu depremse Hüseyin Bolt mok yemiş yanıma.
hakotech
29-05-2014, 03:56
Manyakmısınız yatın uyuyun a.q .. Ben beklerim deprem olursa yazarım burdan kaçarsınız :D
Bizim burda da belediye anons etmiş deprem tehlikesi var kimse eve girmesin diye. Allah razi olsun guzel is yaptik :-D hala millet dışarı da sokaklar da yatiyor 3 tane eve hirsiz girmis bizim ilçede canakkale merkez de hirsizliklar 30 u geçmiş emniyet te arkadas söyledi
'Deprem olacak' dedikodusu 3 ili korkuttu - GÜNCEL Haberleri (http://www.haber7.com/guncel/haber/1163122-deprem-olacak-dedikodusu-3-ili-korkuttu)
Belediyenin iddianın üzerine telefonlarının kilitlendiğini belirten ve deprem olacağı yönünde hiçbir anonsun yapılmadığını açıklayan Uslu, "Belediyeden deprem olacak şeklinde anons yapıldı diye dedikodu halkımız arasında yayıldı. Bunu duyan vatandaşlar paniğe kapıldı. İlçemizde gerek Kaymakamlığa, gerek Belediye Başkanlığına gelen yoğun telefonlar var. Bu tamamen vatandaşlar arasında yayılan bir dedikodudan ibaret. Depremin ne zaman olacağını kimse bilemez. Hiçbir resmi kurum bu konuda anons yapamaz" diye konuştu.
İnsanları nasıl kandırıyorlar yazık vallahi yazık
coolvtec
29-05-2014, 10:34
eğitim şart...
SekoLive
29-05-2014, 10:35
Rasathanede nekadar milletin tanıdıgı varmıs arkadaş
gece 3-4 telefon geldi yorgunlugum tedirginliğimi bastırdı uyumusum
ama bi cok kişi sabahlams.
annemin akrabasi aradı rasathane çalışan akrabası var.
Bi faaliyet olduğunu söyledi dikkatli olun dedi.sarkkoy olarak bilgi vermisti.
Konusmadan sonra canakkale 4,2 oldu dedim.bunun için değildir sanirim.dedik
Ama dun aksam hava cok.bunaltici.idi.17 agustos.gibiydi telefon da tuzu biberi.oldu zor bir.gece gecti
Dogru bir.bilgi olmamasi iyi insallah yıkıcı bir depremle karsilasmayiz önümüzdeki surecde
http://i.imgur.com/O6HvNZq.png
camsemih
29-05-2014, 11:33
bu olaylar hep oluyor inanmayın 2000 li yıllarda izmirde 1 ay böyle söylentiler vardı psikolojim bozulmuştu yok askeriye alarma geçmiş yok kızılay ankaradan yola çıkmış ...
Mivec_4G63
29-05-2014, 11:56
Deprem tahmin edilir eyvallah. Ancak gün ve saat vermek nedir?
öksal erev
GRAFIKLER by Oksal EREV - 2001/2014 - oksal.blogspot.com (http://oksal.blogspot.com.tr/)
takip etmekte fayda var bi kaç saat önceden verileri blogunda yayınlıyor
son bi kaç depremi tahmin edebildi 20 mayıs dahil
kain değil istanbul 911 Arama, Kurtarma ve Araştırma Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve deprem uzmanı
edit: son deprem öncesindeki yazısı ve kayıtlar: http://oksal.blogspot.com.tr/2014/05/dikkat-ortak-anomali-kayitlari.html
dünkü söylenti hakkında:http://oksal.blogspot.com.tr/2014/05/aciklama.html
Google da Veysi Kurt diye arattirin adamin tahminleri makinaya gore patent falan almis.
fsunnetci
29-05-2014, 18:04
Ölümden korkmayın, ecel kapınıza geldiğinde ağlayıp sızlamak boş çünkü o geldiğinde siz zaten gitmiş olacaksınız :icon_wack
Ne söz ama vayyy beee :D
Bunlar uydurma haberler kanmayın böyle şeylere yaa... :Deli: