Orijinalini görmek için tıklayınız : Mazda 3 sanzumani actirsak mi?
Selamlar 30 binde bir otomatik mazda 3 var babamda.
Arabadan bir ses geliyormus. once aks bilyalari sanmislar. Garantiden onlari degistirmisler fakat gecmemis. Daha sonra sanzumandan oldugu anlasilmis.
Bilya sesi dediklerine gore. Icindeki dislilerden birinde problem varmis.
Garantiden acip tamir edecekler, actiralim mi? Bir sakatligi var midir?
Degistireceklrini sanmiyorum?
Garantili araç için yapabileceğin fazla birşey yokki. Sorunu hallederlerse tamamdır.
Vtec-SEDAN
01-09-2008, 10:24
sonuç olarak garanti kapsamında ve servis hizmetiyle yapılacak bir işlem olduğu için açılıp yapılması en mantıklı çözüm.. ama açmışken parça tamiri değil dişli vs.. arıza nerdeyse o parçanın yenilenmesi daha güzel olabilirdi..
Acip iki tane disliyi degistireceklermis.
Yıllardır otomatik arabaya binerim Mersosundan, Chrysler'ına, Range'in den Opel'ine Saab'ına kadar. Hiç biri hiç bi zaman düzen tutmadı, dişli değiştirmeyle - parça değiştirmeyle. Hep bi sıkıntı oldu, ya vites geçişleri zorlandı, ya vurarak geçti ya da yavaşladı. Ama ne zaman garantiden ya da kendi imkanlarımla komple şanzıman değiştirdim o zmn rahat ettim. Hele ki otomatik şanzıman da asla ve asla yetkili servise inanmam. Ama garanti işte yapabilecek bişi yok. Bi kas bakalım, mümkünse biraz cırla, kız, bağır, çağır ama yenisiyle komple şanzımanı değiştirtmeye bak. Dava edicem de bişi de yani. Benim başıma çoğu arabada geldi. Misal adam selenoid bile değiştiremiyo doğru düzgün ya acip basit bi olay ama yapamıolar... :( Garantisiz olsaydı aracınızda Ankara da Aydoğmuş otoya yönlendirirdim sizi, işinizi çözerlerdi. TR'nin her yerinden insan gelio bu adama. Neyse sonuç olarak değiştirte biliosan komple değiştirt. Benim tecrübelerim bunlar. Amacım korkutmak değil sadece bilgi vermek... :)
Babam ilgileniyor su an, azicik ugultu var sadece arabada.
Bakalim ne olacak
Babam ilgileniyor su an, azicik ugultu var sadece arabada.
Bakalim ne olacak
Öyle yada böyle garantisi bitmeden çözmenizde fayda var sıkıntıyı ... Otomatik şanzuman tamiri ucuz bir işlem değil... ama 30binde biten şanzumanda olmamalı... Fabrikasyon bir hata olmalı
Tayfun-E30
10-09-2008, 02:59
yapılır neden yapılmasın bozulursa bi daha paraç deişimine gidilir tüketici hakkı vs var halledilir bi şekilde kaldıki mercedes sanzumanı taoplattım 350binde üstüne problemsiz 100 bin yaptım yani sahibi yapıyodur hala ustamın eline sağlık...