PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spor Yay/Helezon Tavsiye

ENGINeer
29-05-2014, 11:00
Merhaba arkadaşlar,

B5 Kasa Audi A4 1.8T 2WD kullanıcısıyım. (Quattro değil yani) Malumunuz bu araçların stok helezonlu halleri pek bir leylek duruyor. Yaklaşık 8 aydır araştırıyorum acaba hangi helezonu taksam diye fakat henüz kafamda netleşmedi. Markadan ziyade ölçüye takıldım.

Aracımın orjinal jantları var üzerinde (16" OEM jant ve 205/55/16 standart lastikler) buna rağmen lakalarda sert düşüyor araç. ***** görünüş olarak 4-6 spor yaylar aracı güzel basıyor ve oldukça hoş görünüyor. Fakat bir de 4-6 yay takarsam süspansiyonun sertliğini tasavvur edemiyorum.

Bu sebeple 3,5luk yay taksam diyorum. bu sefer de araç düşmez, stok halinden bi farkı olmaz gibi yorumlar alıyorum. Aslına bakarsanız öyle German Style aşırı sürüngen bir araç istemiyorum. 2,5-3 cm kadar bassın, normal bir basıklık olsun ve virajlara suratli girerken de o salınma hissi biraz gitsin bana yeter.

Aklımda 4-6 yay takarsam H&R, 3,5'luk takarsam da Vogtland markaları var. Eibach tak falan demeyin çünkü ilk onu araştırdım B5 kasalar için Eibach üretimi durdurmuş. Bu bilgiyi de Eibach'ın o bursadaki distrübitörü (ismini hatırlamıyorum)'nden aldım.

Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

ENGINeer
30-05-2014, 10:55
Konuyla alakalı hiç mi tavsiyesi olan yok beyler?

01ayk01
30-05-2014, 13:08
Eibach'in distiributoru istanbulda benim bildigim kadariyla. Ayrica 3.5 cm dussun yeter bana diyosaniz 3.5 cm'lik yay almaniz yeterli. Hr biraz serttir cok dusurur. Voglant soyledigi olcude dusurur genelde oda serttir. En yumusagi eibach'dir oda az dusurur. Buna gore kararinizi verip almaniz daha mantikli. Ideal yay diye bisey yoktur idealleri siz belirleyip , ona gore argesi yapilmis bir urun tercih etmelisiniz ayrica 5cm ustu yaylarda amartisor'ede islem yapilmasi gerekir genelde eger ki eibach , hr veya voglant'ta 6 cm'lik yay varsa kullanabilirsiniz. Baska markalara yonelmenizi pek onermem. Hayirli olsun simdiden.

ENGINeer
30-05-2014, 14:31
Eibach'in distiributoru istanbulda benim bildigim kadariyla. Ayrica 3.5 cm dussun yeter bana diyosaniz 3.5 cm'lik yay almaniz yeterli. Hr biraz serttir cok dusurur. Voglant soyledigi olcude dusurur genelde oda serttir. En yumusagi eibach'dir oda az dusurur. Buna gore kararinizi verip almaniz daha mantikli. Ideal yay diye bisey yoktur idealleri siz belirleyip , ona gore argesi yapilmis bir urun tercih etmelisiniz ayrica 5cm ustu yaylarda amartisor'ede islem yapilmasi gerekir genelde eger ki eibach , hr veya voglant'ta 6 cm'lik yay varsa kullanabilirsiniz. Baska markalara yonelmenizi pek onermem. Hayirli olsun simdiden.

Aynen de söylediğiniz gibi benim öğrendiklerim de sizi tasdik ediyor. Stok Amartisörler 6cm ye kadar esneme payına sahipmiş. 5'lik yay taktığımızda zaten amartisörlerin esneme payını minumuma indiriyoruz ve sert bir kasistde esneme payı kalmıyor vuruntuya sebep oluyor. bu işin erbabı olmanız artık aklımdaki bu soru işaretini de kaldırdı.

Ben bursadan bir arkadaşla görüşmüştüm. Ama siz de Eibach distrübitörü iseniz teyit etmek isterim. Eibach'ın 4-6 ya da 3,5luk olarak benim B5 kasaya uygunu yok mu cidden? kaldı ki sanal pazarlarda yaptığım araştırmalarda da B6 kasalardan itibaren bulabiliyorum.

Vogtland dediği kadar düşürüyorsa bana kafi geleceği kanaatindeyim. H&R'nin maalesef 3,5'luğunu bulamadım. Bulsam H&R tercih ederdim.