PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi yıkama eldiveni

aqustic
29-05-2014, 11:28
Arkadaşlar şu petrollerde para atılıp köpük ve su püskürten sistemle aracımı yıkamak istiyorum.
Bu nedenle iyi bir eldiven alcam.Kuzutüyü vs olanı varmış.Hangi eldiven önerirsiniz ve nasıl kullanmalıyım.
Yakında kapalı garajlı evim olacak.O zamana kadar kendım şimdiden ugraşıp detaylı temizlige ben de giriş yapmak istiyorum:)

douu
29-05-2014, 11:53
Mustafa selamlar. Uzun zaman oldu seni burda görmeyeli nasılsın ?

Eldiven olarak kolay ulaşılabilir bir şey olsun istersen Meguiars Wash Mitt en kolayı olur senin için. Ama nacizane tavsiyem araca o petrollerde kullanılan köpükleri asla sıkma kardeşim. Eldiven alırken yine en kolay ulaşabileceğin Sonax turuncu araç yıkama şampuanını alabilirsin.

Ae86
29-05-2014, 12:02
douu +1 :icon_tup:

bukotezo
29-05-2014, 13:10
Evet bende bunu merak ediyordum cevaplanmış. O köpüklerin araç boyasına kesinlikle zararı var. Arabada bir kova taşıyıp (aslında en iyi çift kova methodu ama) sonax yada muadil iyi bir şampuan ile köpürtmeyi kendimizin yapması daha iyi.

aqustic
29-05-2014, 13:34
Douu teşekkür ederim :).Sen nasılsın ?

Ya şimdi benım kapalı garajım yok hatta açık garajım bile yok:)Eee şimdi petrollerdeki o köpüğü püskürtmeden nasıl yıkıcaz arabayı.
Kova taşımasına taşırım da o zaman da şöyle mi yapcaz?
1-Önce aracı petrole çekicez.1 lira atıcazve tazdikli suya yıka kaba kiri çıksın.
2-Sonax turuncu şampuan +suyu kovada köpürtcez
3-Sonra bu bahsettiginiz eldiveni kovaya daldırıp çıkartıp arabanın üstünü köpürtcez
4-Son olarak tekrar 1 lira daha atıp tazdikli suyla yıkayıp durulayacaz
Sıralama doğru mu :D

Slipshod
29-05-2014, 13:34
katlanır kovalar var ne kadar kullanışlıdır orası tartışılır. şu kovayla yıkamada durulama işlemi nasıl gerçekleştiriliyor arkadaşlar. hortumla yıkayıp kovada şampuanı hazırlıyorum arabayı temizledikten sonra tekar hortumla su tutup mf bezle siliyorum. kovayla durulamada eldiveni şampuandan arındırıp temiz sulu şekilde tekrar arabada mı gezdiriyoruz?

douu
29-05-2014, 14:07

Ya şimdi benım kapalı garajım yok hatta açık garajım bile yok:)Eee şimdi petrollerdeki o köpüğü püskürtmeden nasıl yıkıcaz arabayı.
1-Önce aracı petrole çekicez.1 lira atıcazve tazdikli suya yıka kaba kiri çıksın.
3-Sonra bu bahsettiginiz eldiveni kovaya daldırıp çıkartıp arabanın üstünü köpürtcez

Kardeşim teşekkür ederim. İş güç uğraşmaca devam.

Sıralaman teorik olarak doğru kardeşim. Biraz daha ince detayları var bu işlerin tabi ama petrolde yıka geç yapmak istiyorsan en hızlı ve en basit yöntem bu olacaktır.

douu
29-05-2014, 14:12
Car Washing & Drying using 2 Bucket Method - Car Care Products - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=LBo76v2je44)

LBo76v2je44

En basit tarif. Bi kovada şampuanlı su diğerinde sadece su. Şampuanlı suya eldiveni daldırıp aracın belirli bir kısmını yaptıktan sonra tekrar şampuan almadan önce eldiveni temiz suda duruluyoruz. Aracı önden ne kadar yıkasanız da yıkama eldivenlerinin aralarına illa ki küçük zerreler girecektir. Temiz suya sokma amacı olabildiği kadar bunlardan kurtulmaktır.

aqustic
29-05-2014, 14:26
Son soru.
Az önce nette katlanır kova gördüm. O halde 2 tane de ondan alsak olur degil mi?
Açıklamalar için teşekkürler

Alpero
29-05-2014, 14:30
Kapaklı kovalar var ben ondan kullanıyorum içinede malzemeleri koyuyorum cok rahat oluyor

douu
29-05-2014, 14:34
Son soru.
Az önce nette katlanır kova gördüm. O halde 2 tane de ondan alsak olur degil mi?
Açıklamalar için teşekkürler

Valla o konuda bilgim yok hiç. İş görecek bi kova olduktan sonra problem yok :)

Blackbird
29-05-2014, 17:52
Kullanıcıya göre değişiyor tercih;

Yumuşaklık ve en az çizikle yıkamak isteniyorsa koyun yünü uzun tüylü eldiven diğererlerinden daha iyi tabi birde kaporta üzerinde eldiveni gezdirirken yumuşaklığı çok güzel oluyor:) ama eksik taraflarıda var tabi temizlemesi diğerlerinden daha zahmetli makinaye atamazsınız elde iyice durulayıp tamamen kuruduktan sonra tüyler birbirine karışmaması için taramak gerekiyor. :D

Makarna tipi microfiber eldivenler temizlik ve kullanım kolaylığı olarak daha başarılı günlük olarak kullanımı daha iyi, tabi onlarında kaliteleri arasında farklılık oluyor bir tane West Marine den aldığım var uzun zaman kullandım memnundum daha sonra Bimden aldım bir tane oda fena değildi, uygun fiyata bir şey alıp sık sık değiştirmek daha mantıklı sertleşiyor bozuluyor bir süre sonra.

Slipshod
29-05-2014, 19:00
Car Washing & Drying using 2 Bucket Method - Car Care Products - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=LBo76v2je44)

LBo76v2je44

En basit tarif. Bi kovada şampuanlı su diğerinde sadece su. Şampuanlı suya eldiveni daldırıp aracın belirli bir kısmını yaptıktan sonra tekrar şampuan almadan önce eldiveni temiz suda duruluyoruz. Aracı önden ne kadar yıkasanız da yıkama eldivenlerinin aralarına illa ki küçük zerreler girecektir. Temiz suya sokma amacı olabildiği kadar bunlardan kurtulmaktır.

her türlü ön yıkama ve durulama işlemi için su kaynağı lazım yani :) videodaki benim yaptığım gibi sayılır. tek fark ben durulama kovası kullanmıyodum. teşekürler :)

c20let
29-05-2014, 19:09
Super Sheep skin Wash Mitt :with Super Soft Car Washing Glove-in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/1xSheepskin-Wash-Mitt-Super-Soft-Car-Washing-Glove/1621746441.html)

Free Shipping! 2 pcs/lot High Imitation Wool Mouth Widened Pure Cotton Elastic Double Car Washing Gloves Many Colors-in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-2-pcs-lot-High-Imitation-Wool-Mouth-Widened-Pure-Cotton-Elastic-Double-Car-Washing/1311982424.html)

Super Mitt Microfiber Car Wash Washing Cleaning Glove-in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/Super-Mitt-Microfiber-Car-Wash-Washing-Cleaning-Glove/627400646.html)

Bu üç eldivenden birini alabilirsiniz. Kalite konusunda bir bilgim yok ancak 40 lira meg yıkama eldivenine verene kadar denebilir.

fatihcakin
29-05-2014, 19:43
Meguiars eldiveni içine su alıyor, bence rahatsız edici.

imprezaWRC
29-05-2014, 22:31
Vaktiyle Blackbird nickli Gökhan arkadaşımızdan Aquartz'ın koyun tüyü yıkama eldiveni almıştım. Bol tüylü olduğundan kirleri içine hapsediyor, benim tavsiyem bol ve uzun tüylü yıkama eldiveninden yanadır.

mad_max1978
29-05-2014, 23:53

Aman diyim. Gerekirse hazır su kullan ama benzinlikte araba yıkama. Kuyu suyu kullanıyor alayı

immortalboss
23-04-2017, 07:41
İyi Akşamlar
Yıkama - Durulama için
100 % yün(Koyun) eldivenleri üretmekteyiz,Dışı yün, içi gerçek deri..(çizilme riskini ortadan kaldırır ) kendi imalatımız olduğu için piyasanın altında bir fiyata sahip olabilirsiniz.
Linkten bana ulaşabilirsiniz
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yed...g-100-yun-oto-yikama-eldiveni-423236120/detay)

Uu.Çok sert giriş olmuş reklamlı falan.Kendinizi tanıtsanız daha iyi olur önce bi.

Soru içinse şöyle bir cevap verelim.Arabanın bagajında küçük bir yer ayırın.2 adet küçük kova.3-5 liraya satılan kovalar var.İçiçe geçirin.İçine de eldiveninizi,bir adet hızlı cilanızı,lastik parlatıcınızı ve camsili koyun.Benim aracımda aynı takım duruyor.(Babam da da yıkama eldiveni yerine fırça var.:D)Fırça çizermiş mi len dedi.İkna edemedim bile.
Benzinliklerdeki köpüğü arada kullanıyorum.Ancak ya cilayı söküp alıyor ya da hiç temizlemiyor.Ortası yok sanırım.
Eğer sadece su bulabileceğiniz biryer varsa tazyikli suya çok gerek kalmadan aracı da yıkayabilirsiniz.

Ahmet.S
23-04-2017, 11:33
Double Side No Scratch Original Australian Genuine Sheep Skins Mitt,Long Hair Wool Car Wash Mitt-in Rust Converter, Rust Remover & Rust Prevention from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group (http://s.aliexpress.com/zI3mmeY7)

Aliexpress ten alıp kullanan varmı bende meg harici eldiven almak istiyorum.

imprezaWRC
23-04-2017, 18:58
ysfatasever Kendinizi tanıtmadan ve izin almadan ısrarla reklam yapıyorsunuz ve satılık ilanını yetersiz mesaj adediniz ile yanlış yere açıyorsunuz. Forum kurallarını gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Toplamda 3 adet kuralı 2 defadır ısrarla ihlal ediyorsunuz, ilk seferde uyarı vermemiştim ama bu sefer 2 adet nurtopu gibi uyarınız oldu.

fthdrn
24-04-2017, 13:07
Evet önerebileceğiniz yıkama eldiveni var mı ?

levent
24-04-2017, 13:09
Evet önerebileceğiniz yıkama eldiveni var mı ?

Auto Finesse - Deluxe Wash Mitt (http://www.detailbox.com.tr/auto-finesse-deluxe-wash-mitt)

fthdrn
24-04-2017, 13:35
Auto Finesse - Deluxe Wash Mitt (http://www.detailbox.com.tr/auto-finesse-deluxe-wash-mitt)

abi bu biraz profesyonele kaçmaz mı :) yoksa almışken iyisini al bir kere almış olursun mu diyorsun.

fiyatını 94 sandım 64 müş. Gerçi yine çok değil mi ya 30 liraya falan da var ama bilemedim şimdi

levent
24-04-2017, 14:15
abi bu biraz profesyonele kaçmaz mı :) yoksa almışken iyisini al bir kere almış olursun mu diyorsun.

fiyatını 94 sandım 64 müş. Gerçi yine çok değil mi ya 30 liraya falan da var ama bilemedim şimdi

Almışken 1 defa al, senelerce kullanırsın Fatih.. Ben Meg almıştım yıllar önce, muhtemelen unuttum biyerlerde kayboldu hala kullanıyor olurdum :)

BARR
24-04-2017, 14:17
2 takım Meg var, yıllardır biri kirli bölgeler dieri kaporta için çok memnunum :)

fthdrn
24-04-2017, 15:26
Meguiars WASH MITT Microfiber Yıkama Eldiveni 853002 Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/meguiars-wash-mitt-microfiber-yikama-eldiveni-853002-pm-othrzx-3002)

Bu üründen mi bahsediyoruz ?

imprezaWRC
24-04-2017, 15:40

30 TL'ye koyun tüyü yıkama eldiveni bulursan banada haber ver :)

fthdrn
24-04-2017, 15:42
30 TL'ye koyun tüyü yıkama eldiveni bulursan banada haber ver :)

işte neyin ne olduğunu bilmediğimizden soruyoruz :)

Emre İlbi
24-04-2017, 20:29

bende bundan aldım, çok memnunum, tavsiye ederim,

ayrıca Görkem bey çok ilgili, başka ürünlerde aldım, öyle bir paketlemiş ki, kargocular koliyi yerden yere vursa bile zarar görmez, o derece sağlamdı :D

burakgunay
04-05-2020, 11:34
Hort!

6-7 senelik bir meguiars eldiven var elimde. Yaklaşık 3-4 senedir kullanılmıyor. Bunu kullanmaya devam etmek sakıncalı mı? Yeni bir eldiven mi alınmalı? Ya da kullanmaya başlamadan önce yapmam gereken bir işlem var mı?

Teşekkürler

imprezaWRC
05-05-2020, 11:10
Hort!

6-7 senelik bir meguiars eldiven var elimde. Yaklaşık 3-4 senedir kullanılmıyor. Bunu kullanmaya devam etmek sakıncalı mı? Yeni bir eldiven mi alınmalı? Ya da kullanmaya başlamadan önce yapmam gereken bir işlem var mı?

Teşekkürler

Mikrofiber olduğu için onu önce sirkeli suda bekletin sonra perwoll bakım ve onarım (altın sarısı şişe) ile yıkayın. Özet, güzel bir temizlik sonrası tüyleri de hala ilk günkü gibi yumuşak ise gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. :)

burakgunay
05-05-2020, 11:14
Mikrofiber olduğu için onu önce sirkeli suda bekletin sonra perwoll bakım ve onarım (altın sarısı şişe) ile yıkayın. Özet, güzel bir temizlik sonrası tüyleri de hala ilk günkü gibi yumuşak ise gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. :)

Teşekkür ederim abi süper cevap sagolasin en kısa sürede deneyeceğim

imprezaWRC
05-05-2020, 11:42
Teşekkür ederim abi süper cevap sagolasin en kısa sürede deneyeceğim

Sirke beyaz olsun ama :)

BARR
05-05-2020, 13:20
Tavsiye niteliğinde yazayım,

UFS'nin koyun postu yıkama eldiveninden aldım, baya hoşuma gitti özellikle Meguiars gibi MF'lerden sonra çok daha iyi geldi tavsiye edebilirim. Yanlız iki türü var ben premium olanını aldım;

Ufs Domestic Premium 1. Kalite Kuzu Postu Cila Ve Yıkama Eldiveni - n11.com (https://urun.n11.com/cila/ufs-domestic-premium-1-kalite-kuzu-postu-cila-ve-yikama-eldiveni-P349002266?gclid=Cj0KCQjwncT1BRDhARIsAOQF9LlJ3l9VP vOC4YTH-82nK0_XGA2XKiTuRzyPYo6BRgtTnSZIfXrfCKcaAoUxEALw_wc B&gclsrc=aw.ds)

M U R A T
05-05-2020, 18:39
PURESTAR POLAR WHITE WASH MITE ( 20X25 CM ) | SuperClean Mikrofiber (https://www.mikrofibermarket.com/purestar-polar-white-wash-mite---20x25-cm---m-002)
ülke içinde alınabilecek en kaliteli eldivenlerden

golgeoyunu03
05-05-2020, 19:32
2020 senesi için tavsiyesi olan var mı? 5 senedir kullandığım eldivenin çok kullanılan yüzeyindeki tüyler azalmaya başladı..

TGY
08-05-2020, 10:31
TR de varmi bakmadim ama ben senelerdir Adam's 10" Car Wash Pad kullaniyorum cok memnunum.

KaraniC
12-05-2020, 17:20
Geçen haftalarda linkteki ürünü aldım. Şuan için memnunum. f/p ürünü diyebiliriz.
Autoglym

Autoglym Turkiye (https://www.autoglymturkiye.com/urun/218/auto-hdm-natural-washing-glove)