Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic vti - megane f7r
ahmet_NLS
29-05-2014, 12:29
Vti f/e/h
F7r f/e
70-225 basılsa sizce sonuc ne olur ?
guwen_ar
29-05-2014, 15:08
İkisinide saglikli olarak dusunursek 3. vites in sonlarina dogru f7r gitmeye baslar.
ykavcioglu
29-05-2014, 15:49
Megan affetmez
denenmişi var vti delik deşik etti
denenmişi var vti delik deşik etti
Bende aynısını dicektim
vtec güle oynaya :)
iki aracında sağlıklı ve motor parçalarının oem olduğunu varsayarsak,
vtı geçer diyorum.
Fakat geçenlerde böyle bir deneme olmuştu t.dağ tarafında sanki, laci sedan vti ile f7r denemesi olarak.
denenmiş bir denemeyi sorgulamıyorsunuzdur umarım.
vti alır diyorum arkadan aynı speclerdeki 106 gti varsa bunları elek eder diyorum... :D
guwen_ar
29-05-2014, 17:05
Vti delik desik mi yapar :D:D
Vti once 106 gecsin sacmalamiyalim arkadaslar.
Saglikli bi f7r 140-160 arasi ayrilir gider.
denizcan.T
29-05-2014, 17:11
Ben farkli vteclerle de farkli f7r larlada denedim beyler megane gecer.ayrica sorunu olan sk f7r bile kafa kafa gidiyor vti la forumda aratirsaniz digerleri 4-5 boy civari geciyor vti ile deneyen f7r i.
MertSerhanÖ.
29-05-2014, 17:17
Saglikli bir f7r ciddi sekilde gider ve ciddi bi sekilde de gecer.fhe vti in nasi yurudugunu gayet iyi biliniyo tamam ama ozellikle uzunda f7r ciddi yurur.
guwen_ar
29-05-2014, 17:20
Saglikli bir f7r ciddi sekilde gider ve ciddi bi sekilde de gecer.fhe vti in nasi yurudugunu gayet iyi biliniyo tamam ama ozellikle uzunda f7r ciddi yurur.
Vti lar biliniyo da f7r lar hala bilinmiyo.
Biliyosun kadam biz 4-5 tane degistrdik kendi gozunle hepsini gordun nasil yurudugunu :D
Daha 2-3 hafta once denedik stock vti la stock f7r aradaki farki gordun :icon_tup:
ahmet_xy
29-05-2014, 17:24
peki sağlıklı bir F7R, sağlıklı bir Clio RS kadar yürüyebiliyor mu?
Renaultolog
29-05-2014, 17:24
Filtre ve kat iptalim var, bir iki haftaya anadolu yakasına zevkine bi araçla denemeye gideceğim.Deneyecek olan varsa yer ve zaman belli değil ayarlanır onlar, aynı speclerdeki her türlü vti ile denerim
peki sağlıklı bir F7R, sağlıklı bir Clio RS kadar yürüyebiliyor mu?
Hayır, RS'in şanzıman F7R'dan uzun lakin daha hafif ve fazladan 25 beygiri var
MertSerhanÖ.
29-05-2014, 17:27
Vti lar biliniyo da f7r lar hala bilinmiyo.
Biliyosun kadam biz 4-5 tane degistrdik kendi gozunle hepsini gordun nasil yurudugunu :D
Daha 2-3 hafta once denedik stock vti la stock f7r aradaki farki gordun :icon_tup:
Ya bilmezmiyim kadsm bende canli gormeden once bende bilmiyodum:).ama ben ozellikle topspeed'te stock olarak f7r kadar ciddi yuruyen bir arac gormedim.
Vti ın stock vs stock ibiza cuprayı delik deşik ettiğini okudum ben kadam bu duruma alışkın olman lazım :D
Renaultolog
29-05-2014, 17:38
Hatta şöyle bi örnek vereyim
SK F7R'ın bu VTI ile yürüdüğü zamanlar baskı balatası hafiften kaçırıyordu gökhan abinin dediğine göre, altta da SK F7R ile benim aracımın videosu var ordan hesap edin.VTI'ın specleri nelerdir bilmiyorum SK'da kat orta iptali ve emme ağzında filtre var bende de kat orta iptali ve CAI var.
xgC5foF433s
g1jl6huT55Q
guwen_ar
29-05-2014, 17:39
Vti ın stock vs stock ibiza cuprayı delik deşik ettiğini okudum ben kadam bu duruma alışkın olman lazım :D
:D:D
Dogru be kadam okudum bende ibiza cupra'ya polo gti'a 6-7 boy atar vti yazmislardi :D:D
sağlıklı olursa f7r affetmez.
f7r lar vti ları geçiyorsa hemen bi tane bakalım o zaman
ciğerli bi vti, f7r felan dinlemez bence.
kanashibari
30-05-2014, 11:56
Benimde zamanında denemişliğim vadır. F7R ile f7r ın arka koltukları yoktu.
vtec geçmişti. f7r ın sürücü farkı vardır diye iyi kullanan başka bir arkadaşta kullandı fakat sonuç değişmedi vtec yine geçti.
vtec feh
f7r fe teneke jant ve hafifletme
Benimde zamanında denemişliğim vadır. F7R ile araba söküktü arka koltukları yoktu.
vtec geçmişti. f7r ın sürücü farkı vardır diye iyi kullanan başka bir arkadaşta kullandı fakat sonuç değişmedi vtec yine geçti.
vtec feh
ikinci kullanan bendim kanka hatırladım :D
kanashibari
30-05-2014, 11:57
ikinci kullanan bendim kanka hatırladım :D
isim vermiyim dedim :)
guwen_ar
30-05-2014, 12:01
Benimde zamanında denemişliğim vadır. F7R ile araba söküktü arka koltukları yoktu.
vtec feh
1.6 16v clio ile yuruyen f7r da gordum.
Saglikli bi f7r i vti in gecmesine imkan yok.varsa vti cikip deneriz.
Bizde stock f7r yazilimli f7r ve girtlak f7r olmak uzere 4 tane war suan vti la her zaman denenir :icon_tup:
1.6 16v clio ile yuruyen f7r da gordum.
Saglikli bi f7r i vti in gecmesine imkan yok.varsa vti cikip deneriz.
Bizde stock f7r yazilimli f7r ve girtlak f7r olmak uzere 4 tane war suan vti la her zaman denenir :icon_tup:
neden ımkan yok , biraz teknık detay alabılırmıyız bilgilenme amaçlı ?
guwen_ar
30-05-2014, 12:30
neden ımkan yok , biraz teknık detay alabılırmıyız bilgilenme amaçlı ?
Kisaca Sanzimani uzun olmayan hafif 150 hp 2 litre bi arac ve top speed oldukca iyi.
Ve defalarca denedik
anladım , şanzımanı uzun olmayan ''1600 cc'' 160 hp lık bır arabayla yarıştığına göre mutlaka iyidir , ama 2.0 litre için cok düşük güce sahip bir motor bana kalırsa , s2k nın 240 hp olduğunu düşünürsek renault atmosferik olarak ilerleyememiş sanırım
Şu VTI da ne var merak ediyorum :) ne marka araç olursa olsun ister yeni ister eski araç olsun VTI ile denemek istiyor. VTI ı geçtiği zaman seviniyorlar :) birisinin motoru 1.6 , birisinin motoru 2.0 - ? :) 1.6 katagorisinde varmı acaba VTI ı geçen?
Şu VTI da ne var merak ediyorum :) ne marka araç olursa olsun ister yeni ister eski araç olsun VTI ile denemek istiyor. VTI ı geçtiği zaman seviniyorlar :) birisinin motoru 1.6 , birisinin motoru 2.0 - ? :) 1.6 katagorisinde varmı acaba VTI ı geçen?o değilde 2000cc nın hondada typer ve s2000 denen aracları var , peugeot olsun renault olsun bu markalarda da rc-f7r vs.... araçlar var , neden 2.0 litre aracla hondanın 2.0 lıtre bır aracını denemezler de hep vtı la denemeye kalkarlar bende anlamış değilim orasını , hondanın 2.0 lıtresınden genel bir korku var gıbı gelıyo bana
ahmet_xy
30-05-2014, 12:55
1.6 katagorisinde varmı acaba VTI ı geçen?
106 gti var :)
o değilde 2000cc nın hondada typer ve s2000 denen aracları var , peugeot olsun renault olsun bu markalarda da rc-f7r vs.... araçlar var , neden 2.0 litre aracla hondanın 2.0 lıtre bır aracını denemezler de hep vtı la denemeye kalkarlar bende anlamış değilim orasını , hondanın 2.0 lıtresınden genel bir korku var gıbı gelıyo bana
VTI da tork denen bir şey yok :) bırakında VTI 2000 cc ve üstü araçları geçtiği zaman VTI kullanıcıları sevinsin :icon_tup: :D
106 gtı ları da gördük stok deyip gelip kaç boy attılar :D adam gibi doğru dürüst demene hiç olmamıştır eminim herkez gizli spec çi :D
arkadaşlar olayı honda reno tartışmasına çevirmenın gereği yok , reno nun canı ciğeri o kadar mış yapcak bişi yok
f7r da kapakta emme de vs polish yoksa vti karşısında işi zor olur.
kanashibari
30-05-2014, 13:07
106 lar ile de denemişliğim vardır.
Stok olanların hiçbiri geçemedi vtec i ama gerçekten stok çipsiz egzantriksiz sadece egzoz ve filtre olanlardan bahsediyorum.
Ama stok denip beni geçen de oldu fakat sonradan öğrendiğimiz diğer kişilerden çipli egzantrikli ıvırlı zıvırlı çıkıyordular.
hocam konuyu gene silindir hacmine çevirdinizde burda amaç hacimmi yoksa beygirlerin yarışımı? 106 da 1.6 gücü düşük ama hafiflikten götürüyor işi. ben furkanla denerken trigerim baskım sıfır halde denedim ne sentem atlaktı ne de kaçıran bi balatam vardı. finalde 6 boyu yedim oturdum. benim denediğim vti ın baskı triger sente ayarı egzoz borularına varana kadar hepsi yeni yapılmıştı. 200 e kadar basabilmiştik iki araçlada. vti ile drag denememizde olmuştu. 3. vitesin başında bırakmak zorunda kalıyorduk ve fark 1 boydan az daha fazla oluyordu o hızlara kadar (120 km filan hızımız) üstelik kalkış yaptığımız noktalara bakarsanız (forumda videosu var) ben ıslak zeminde suyun içinde kalkıyorum. benim arabamda ciddi anlamda bir sorun var. 2 oldu değişik f7r lar ile deniyorum. eski aracım siyah td f7r da tekleme sorunu vardı ben satarken ve halen daha düzeltilememişti. 16 orjinal jantları vardı bende ise 15 lenso s2 ler (5,5 kg) o halde 4 boy attı oda bana. vti ile denememi müteakip bu dediğim olaylar 1 ay içerisinde oluyor. videosu yok ama şurda bikaç gün evvel bu vti ile kafa burun giden (180 e kadar) 106 ile ufaktan bi denedik 160 gibi geçmeye başlıyordum. o günden bu güne değişen pek bişey olmadı araçlarda. vti halen daha silivride keza 106 da. denk gelince yine bir gün deneriz kısmet olursa. yol gösterecek arkadaşlar video ile desteklerse bence daha güzel olur zira f7r geçen rsi da gördük hangi arabanın ne olduğu pek belli olmaz. ama sağlıklı araçların denemesinde 160 gibi f7r ayrılmaya başlar ki eren arkadaşımızında vaktiyle bir denemesi vardı buyrun izleyin :)
UY Megane(Leyla) vs DRG vti by EREN34 - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/uy-meganeleyla-vs-drg-vti_2184417.htm)
UY Megane(Leyla) vs DRG vti by EREN34 - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/uy-meganeleyla-vs-drg-vti_2184418.htm)
ilave olarak rica ediyorum işi marka fanatikliğine avukatlığına dökmeyin hakarete lüzum yok canı bu kadarmış vs hoş şeyler değil. amaç yol göstermeyi geçip fanatikliğe döndükten sonra konuyu açan arkadaşa hiç kimsenin faydası olmaz. illa kıyaslanacaksa azda fiyat/performans olarak kıyaslayın. sıkınca 10-11 e f7r bulursunuz ama kazasız vti a 25 den ağız açarlar az biraz fotoğraf düzgünse 30 küsür çeken var. aradaki farkı f7r a yatıranlar s2k geçiyor bunuda hesaplayın madem ;)
şimdi bu videolardan sonra herkesin dediği gibi vtı var vtı var demek gerekir
Yaw olayı fanatikliğe çeviren falan yok bizde araba deniyip yazıyoruz uydurmuyoruz.
Ayrıca feh vtec ve f/e 106 deneyince vtec 4 te geciyor rahat rahat. Tabi 106 lar genelde denildiği gibi çıkmıyor.
guwen_ar
30-05-2014, 13:31
Buda benm eski aracim mavi td plakali olan.
Filtre egzoz 16 jant .
UL 106 forumda bi dunya denemleri war vti larla 106 larla 206 rc 306 gti polo gti.
Kisa-conta-yazilim var ul de.
TD megane F7R-- UL 106 -- - YouTube (http://youtu.be/JJ-jo-wo8BE)
hocam konuyu gene silindir hacmine çevirdinizde burda amaç hacimmi yoksa beygirlerin yarışımı? 106 da 1.6 gücü düşük ama hafiflikten götürüyor işi. ben furkanla denerken trigerim baskım sıfır halde denedim ne sentem atlaktı ne de kaçıran bi balatam vardı. finalde 6 boyu yedim oturdum. benim denediğim vti ın baskı triger sente ayarı egzoz borularına varana kadar hepsi yeni yapılmıştı. 200 e kadar basabilmiştik iki araçlada. vti ile drag denememizde olmuştu. 3. vitesin başında bırakmak zorunda kalıyorduk ve fark 1 boydan az daha fazla oluyordu o hızlara kadar (120 km filan hızımız) üstelik kalkış yaptığımız noktalara bakarsanız (forumda videosu var) ben ıslak zeminde suyun içinde kalkıyorum. benim arabamda ciddi anlamda bir sorun var. 2 oldu değişik f7r lar ile deniyorum. eski aracım siyah td f7r da tekleme sorunu vardı ben satarken ve halen daha düzeltilememişti. 16 orjinal jantları vardı bende ise 15 lenso s2 ler (5,5 kg) o halde 4 boy attı oda bana. vti ile denememi müteakip bu dediğim olaylar 1 ay içerisinde oluyor. videosu yok ama şurda bikaç gün evvel bu vti ile kafa burun giden (180 e kadar) 106 ile ufaktan bi denedik 160 gibi geçmeye başlıyordum. o günden bu güne değişen pek bişey olmadı araçlarda. vti halen daha silivride keza 106 da. denk gelince yine bir gün deneriz kısmet olursa. yol gösterecek arkadaşlar video ile desteklerse bence daha güzel olur zira f7r geçen rsi da gördük hangi arabanın ne olduğu pek belli olmaz. ama sağlıklı araçların denemesinde 160 gibi f7r ayrılmaya başlar ki eren arkadaşımızında vaktiyle bir denemesi vardı buyrun izleyin :)
UY Megane(Leyla) vs DRG vti by EREN34 - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/uy-meganeleyla-vs-drg-vti_2184417.htm)
UY Megane(Leyla) vs DRG vti by EREN34 - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/uy-meganeleyla-vs-drg-vti_2184418.htm)
ilave olarak rica ediyorum işi marka fanatikliğine avukatlığına dökmeyin hakarete lüzum yok canı bu kadarmış vs hoş şeyler değil. amaç yol göstermeyi geçip fanatikliğe döndükten sonra konuyu açan arkadaşa hiç kimsenin faydası olmaz. illa kıyaslanacaksa azda fiyat/performans olarak kıyaslayın. sıkınca 10-11 e f7r bulursunuz ama kazasız vti a 25 den ağız açarlar az biraz fotoğraf düzgünse 30 küsür çeken var. aradaki farkı f7r a yatıranlar s2k geçiyor bunuda hesaplayın madem ;)
Pulat senin EML laci sedan ile denemelerine ait videolar vardı onlarıda hatırladığım ağırlıklar eşit falan diyordun. Sende 2 Vti da 1 kişi vardı hatta.
Vtı ın geçtiği deneme vardı mesela o videoların içinde, hatta konusunu buldum ;
http://www.techturkey.com/forum/videolar/179013-sk-f7r-vs-eml-vti.html
guwen_ar
30-05-2014, 13:43
Pulat senin EML laci sedan ile denemelerine ait videolar vardı onlarıda hatırladığım ağırlıklar eşit falan diyordun. Sende 2 Vti da 1 kişi vardı hatta.
Tmm iste diger konularada bi bak diger 2 stock f7r ne kadar gecio pulat abiyi.
Onun f7r da bi sorun var kendiside solemis.
Tmm iste diger konularada bi bak diger 2 stock f7r ne kadar gecio pulat abiyi.
Onun f7r da bi sorun var kendiside solemis.
yani burdan demek istediğim şu arabaların durumlarının ne olduğunu bilmeden yorum yapmak tutarsızlık olur.
ben sadece filtre egzozlu bir vtı ile pistonlu egzantrikli yazılımlı vs li bir vtı ın kafa burun gittiğine de şahit oldum.
Vtı var Vtı var - aynı durum için f7r var f7r var :)
ay sonunda rodajım bitmiş olacak bitince deneyecek f7r olursa zevkle stock vtecimle denerim. :) ne filtre var egzoz nede headers :D
yani burdan demek istediğim şu arabaların durumlarının ne olduğunu bilmeden yorum yapmak tutarsızlık olur.
ben sadece filtre egzozlu bir vtı ile pistonlu egzantrikli yazılımlı vs li bir vtı ın kafa burun gittiğine de şahit oldum.
Vtı var Vtı var - aynı durum için f7r var f7r var :)
ay sonunda rodajım bitmiş olacak bitince deneyecek f7r olursa zevkle stock vtecimle denerim. :) ne filtre var egzoz nede headers :D
Aga sen vtecmi aldın :)
2 araçtada 2 kişiydik bende extra ağırlık lpg vardı vti da ise büyükçe bi bass kabini tesaisat yani. o konuda vti beni hiç geçemedi kafa burun gittik hep. birinde vti geçmiş gibi görünüyor ondada önüme araç çıkınca çok az ayağımı gazdan çektim geçecek bi delik göremeyincede bıraktım. ha geçti diye arada ön çamurluk bitimini tamponumun ucuna denk gelecek şekil getirdiğini diyorsanız ona bişey diyemem :)
vti ile drag
SK F7R vs EML VTi Drag Race - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Wlu_Stf1M-g)
tekleyen tekleye 16 jantla beni geçn eski aracım 4 boy attı net (vti denemesinin hemen akabinde denedik)
TD vs SK 1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_yEOmV2qik4)
TD vs SK 2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=G_lgG3-7qSU)
TD vs SK 3 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=O5M0FykpeJo)
buda 70,000 km deki filitre egzozlu (lastikler 50 yanak bendekiler 45 ti) f7r ile denemem 6 boy net
furkan pulat megane f7r 2. vites - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=hN01Udh5niU)
Furkan Pulat Megane F7r 3. vites - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=V4ceuvdR1rc)
Furkan Pulat F7r 4. vites gebere gebere - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KDrGT8H2H5o)
Furkan Pulat megane f7r 2. vites 2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=g1jl6huT55Q)
Furkan Pulat Megane f7r 5. vites gebere gebere - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=CC1P6zPcMd8)
Furkan Pulat megane f7r 2. vites 3. darlantı - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=meCRGgQWSCU)
buda sağlıklı bi f7r ın topspeed videosu (lacivert olan)
Furkan Megane f7r Top Speed - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=cCfaYhUe5xw)
07 eml plakalı vti antalyadan aldı yakın arkadaşım. a dan z ye yürüyen arabaya 3000 tl masraf etti ağırında ağırı bakım yaptırdı. serviste komple motoru yenilenmiş bir araç. headers filitre kiti kat iptali vardı. yeni motor yapılı bir araç daha sağlıklısı nasıl olur herhalde bayiden alınan sıfırı değilmi? bilenler varsa aracı linkiyle filan paylaşırsa aydınlatıcı olur.
Arabalarin durumu onemli tabi coupe var vtec var saglikdurumlari vs konu uzar gider genel olarak f7r rolde daha ustun olur kanaatindeyim
Aga sen vtecmi aldın :)
aynen kanka :D
bundan sonra zır stock takılıcam :D
işte örnekleriyle uzun uzun o yüzden açıkladım bende :) f7r ın sağlıklısıda sağlıksızıda mevcut videolarıyla :) vti ın sağlığından şüphem yok zira yapım aşamalarında birebir bulunmasamda sahibi olan arkadaşımla çok yakınımdır. evveliyatındıa bilenler vardır muhakkak. aynı kategori sayılamazlar belki (silindir hacminden dolayı) vti Türkiye şartlarında (modifiye parçası anlamında) daha mantıklı (fiyatlarını saymazsak)
SEÇKİN172
30-05-2014, 16:23
stok vtı ile stok f7r ı sonucu vtı GEÇER..
Ya bırakın şu vti lerin yakasını nedir bu ya kaldıran vti arıyo yaf.
Ya bırakın şu vti lerin yakasını nedir bu ya kaldıran vti arıyo yaf.
Emmi agzin bal yesin :) 1.6ies candir:D
Saçmalamayın ya :)
Hala böyle bir sitede beygire göre konuşan arkadaşlar var hayret ediyorum :)
Ulu vtec hiç karşılaştırılırmı hala honda fanatikleri klasik yorumlar vtec le karşılaştırma bile olamaz :)
160hp nin hakkını veren bir araçmış gibi burda vtec vtec deyip durayın komik oluyor
Ula vtec gitsin önce 118hp lik 106 gti ı geçsin beygirciler sonra gelin burda laf yapın
Varsa bahsedilen speclerde vtec ben size filtre egzoslu f7r ı kendim getirecem hodri meydan denemediğimiz araçlar sanki :)
Turboğuz54
01-06-2014, 12:00
Şu VTI da ne var merak ediyorum :) ne marka araç olursa olsun ister yeni ister eski araç olsun VTI ile denemek istiyor. VTI ı geçtiği zaman seviniyorlar :) birisinin motoru 1.6 , birisinin motoru 2.0 - ? :) 1.6 katagorisinde varmı acaba VTI ı geçen?
ahahahah komik yorum size hiç 106 denk gelmedi sanırım
kadir jdm civic
01-06-2014, 12:08
şimdi denecek bir söz var size hiç saglıklı yürüyen vtec denk gelmemiş. tanımadığımız insanlarsınız farklı sehirler o sebeble fazla polimik olsun istemıyorum. benım vtec im yoktur. Civic Si ile denemelerimde VB vtec umut arkadaşımızın HB vtec de vardı VB yi gecen filtre egsoz 106 gtı olmamıştır kaç tane 106 veya vts ile denemiştir. Bunu söyluyorum gözlerimle bizzat gördügüm için çok iddialıları ile de denendi video çekilmedi.
Turboğuz54
01-06-2014, 13:39
şimdi denecek bir söz var size hiç saglıklı yürüyen vtec denk gelmemiş. tanımadığımız insanlarsınız farklı sehirler o sebeble fazla polimik olsun istemıyorum. benım vtec im yoktur. Civic Si ile denemelerimde VB vtec umut arkadaşımızın HB vtec de vardı VB yi gecen filtre egsoz 106 gtı olmamıştır kaç tane 106 veya vts ile denemiştir. Bunu söyluyorum gözlerimle bizzat gördügüm için çok iddialıları ile de denendi video çekilmedi.
Ok o zaman sen sağlıklı vtec getir deneyelim sıkıntı yok ayrıca herkezin şahsi fikri bundan önceki aracım vtec ti oda güzel araba ama bi 106 olamaz konu nerden nereye gelmiş ayrıca f7r hiç bilmediğim bi arac pek yorum yapamıycam o yüzden
ygtkrmdnz
01-06-2014, 13:43
Bence F7r lar 27bin piyasasi olan vteclerin sacma bir secim oldugunu gosteriyor :)
SEÇKİN172
01-06-2014, 13:46
Saçmalamayın ya :)
Hala böyle bir sitede beygire göre konuşan arkadaşlar var hayret ediyorum :)
Ulu vtec hiç karşılaştırılırmı hala honda fanatikleri klasik yorumlar vtec le karşılaştırma bile olamaz :)
160hp nin hakkını veren bir araçmış gibi burda vtec vtec deyip durayın komik oluyor
Ula vtec gitsin önce 118hp lik 106 gti ı geçsin beygirciler sonra gelin burda laf yapın
Varsa bahsedilen speclerde vtec ben size filtre egzoslu f7r ı kendim getirecem hodri meydan denemediğimiz araçlar sanki :)
kanka senin dedigin filtre egozlu araçlar nedense hep dolu araçlarla gidiyor :D:D:D:D
bana geldi kat ve ortam uzerındeydı orjınaldende kucuktu rahatça gecıyordum:icon_tup:
stock 106 vteci gecen dıyen arkadaşlar gerçekten aklını peynır ekmekle yemıs olmalı tamam onu daha acık bı araba saygım sonsuz ancak stocku vti karsısında ne yazıkki nal toplar.. tekrar edıyorum saygım war cunku onu acık araba daha hızlı hale getırılebılıyor kımsenın malına laf atmaya calısmyıroum:)
he bı de hıcbır 106 nın fe olmadığını bılıyoruz. oyle gelenler yazılım tımıng we belkı egzantrıklı çıkıyor genelde
Jeandan-R
01-06-2014, 15:03
o değilde 2000cc nın hondada typer ve s2000 denen aracları var , peugeot olsun renault olsun bu markalarda da rc-f7r vs.... araçlar var , neden 2.0 litre aracla hondanın 2.0 lıtre bır aracını denemezler de hep vtı la denemeye kalkarlar bende anlamış değilim orasını , hondanın 2.0 lıtresınden genel bir korku var gıbı gelıyo bana
Okanda f7r var yüklü, onunla denesene o zaman abi madem hacimlisin :) Olmadı bende megane var, onla deneriz stg1.
BerkinAKCAY
01-06-2014, 15:26
Abime katılıyorum f7r ayni speclerde her türlü alır diyorum
Çok mu komik? 106 geldi yemin etti stok diye rüzgarında ancak yürüyebildim. gelde inan şimdi stok olduğuna. Yada 106 gtı ın sahibi arkadaş bu forumda kendiside, yani kendiside inanmış stok olduğuna :rolleyes: Gerçi biz öğrendik aracın dolu olduğunu. Bu tarz araç muhabbetleri bi bitmedi ... :D
Okanda f7r var yüklü, onunla denesene o zaman abi madem hacimlisin :) Olmadı bende megane var, onla deneriz stg1.
Stock & stock tan bunu nasil cikariyosun candan. Stok 2.0 f7r ile stock k20 gecemezsin sanirim . Haa cok isterseniz denemek bursada bahsettigin araclara rakip olcak k20 de var ;) buyrun misafir olun
Stock & stock tan bunu nasil cikariyosun candan. Stok 2.0 f7r ile stock k20 gecemezsin sanirim . Haa cok isterseniz denemek bursada bahsettigin araclara rakip olcak k20 de var ;) buyrun misafir olun
madem silindir lafı yapıyorsun bana swap olmayan istediğin 2.0 hondayı getirebilirsin denemeye açığım aracım 2.0 f7r :)
stock stock istiyorsanda 197 rs her şekilde fabrikasyon bir fn2 typer dan hızlıdır
geçti o hızlı güçlü honda dönemleri sene olmuş 2014 hala 1997 teknolojisindeki kafada olmanız saçma konuyu dağıtmaya gerek yok
sonuç olarak f7r stock olarak zaten vti den hızlıdır
vti de ekstradan headers koyulursa yakın olabilir ama yinede sağlam bir f7r kadar yürüyemez :icon_tup:
madem silindir lafı yapıyorsun bana swap olmayan istediğin 2.0 hondayı getirebilirsin denemeye açığım aracım 2.0 f7r :)
stock stock istiyorsanda 197 rs her şekilde fabrikasyon bir fn2 typer dan hızlıdır
geçti o hızlı güçlü honda dönemleri sene olmuş 2014 hala 1997 teknolojisindeki kafada olmanız saçma konuyu dağıtmaya gerek yok
vti de ekstradan headers koyulursa yakın olabilir ama yinede sağlam bir f7r kadar yürüyemez :icon_tup:
Adam ne demis sen ne cvp vermissin yav :) he bide uyandirim k20 97 lerde yoktu :icon_tup:
Cliosportve
02-06-2014, 00:00
98 yılından beri bu aracları takipteyim
106sı olsun vti ı olsun f7r olsun ki cok nadirdir o senelerde bilen
zamanında cok yarıstırdık bu arabaları gerek ikitellide dragda gerekse yollarda
ki ozamanlar araclar hep sıfırdı 1 yada 2. sahiplerindeydi
arkadaslar ben daha ozamanlardan beri bir vti ın f7r olsun 106 olsun heleki sonradan cıkan clio rs olsun varlık gosterebildigi arac goremedim halada goremiyorum
varmı arkadaslar sole kendi kategorisinde veya karsılastırdıgı araclara kök söktüren bir atmosferık vti cidden ben gormedim 16 senede
he su var 306 gti ya bak guzel rakip oluyordu oda belli bir surate kadar
onun haricinde 106 larla cok kevgire cevirdik vti ları
yani kevgire cevirdik derken cok ole gecemiyorduk ama 10 yarıs yapsak 8-9 zunda onde oluyoduk 20 25 yarıs yapsap mutlaka bir arkadasımızın vti yı motoru kırıyordu
kısacası guzel bir f7r guzel bir vti yı her kosulda gecer
bahsettigimiz f7r 1992 1993 un motoru düsük guc diyen arkadaslar imal tarihinede baksın
amac hız ise parasına gore kesinlikle f7r derim
adam eski toprak yürü be:D
kanashibari
02-06-2014, 08:03
98 yılından beri bu aracları takipteyim
106sı olsun vti ı olsun f7r olsun ki cok nadirdir o senelerde bilen
zamanında cok yarıstırdık bu arabaları gerek ikitellide dragda gerekse yollarda
ki ozamanlar araclar hep sıfırdı 1 yada 2. sahiplerindeydi
arkadaslar ben daha ozamanlardan beri bir vti ın f7r olsun 106 olsun heleki sonradan cıkan clio rs olsun varlık gosterebildigi arac goremedim halada goremiyorum
varmı arkadaslar sole kendi kategorisinde veya karsılastırdıgı araclara kök söktüren bir atmosferık vti cidden ben gormedim 16 senede
he su var 306 gti ya bak guzel rakip oluyordu oda belli bir surate kadar
onun haricinde 106 larla cok kevgire cevirdik vti ları
yani kevgire cevirdik derken cok ole gecemiyorduk ama 10 yarıs yapsak 8-9 zunda onde oluyoduk 20 25 yarıs yapsap mutlaka bir arkadasımızın vti yı motoru kırıyordu
kısacası guzel bir f7r guzel bir vti yı her kosulda gecer
bahsettigimiz f7r 1992 1993 un motoru düsük guc diyen arkadaslar imal tarihinede baksın
amac hız ise parasına gore kesinlikle f7r derim
13 yaşındaymışsın 1998 de okul çıkışı atari salonuna değilde yarışlara gidip araba mı kaldırıyordun ? :soru:
şimdi çağırsam bursaya gelmezsin çeneni yorma boşuna kardeşim , ben ne diyorum sen ne anlıyosun , atar yapacaksak biizde hangi modelden istersen o modelden var kendin seç beğen :icon_tup:
guwen_ar
02-06-2014, 08:12
13 yaşındaymışsın 1998 de okul çıkışı atari salonuna değilde yarışlara gidip araba mı kaldırıyordun ? :soru:
Yazan buyuk ihtimal aytug abi o da o yillarda buyuk ihtimal sifirina bile binmistir :)
Gerci selcuk olsada emin ol 13 yasinda atari salonu yerine deneyenleri izlemeye gidiyodur ;)
rollde bilmemde draglarda vti hepsinden daha iyi süre yaptı.
rollde bilmemde draglarda vti hepsinden daha iyi süre yaptı.
hocam drag yarışlarına katılan araçlardan hiçbiri stock olarak çıkmıyorki. yapacağını yapmıştır geçilmeyecek araç yok neticede. konuyu açan arkadaşın sorduğu şey başka. 2 sayfa öncede paylaştım aracım çokta sağlıklı değil feh li stock sayılabilecek vti ile drag yaptık 2 kez peş peşe.
vtecin dedikodusu cok olurmus alıstık artık ... f7r bırak typere saplamayı ıısterse gtra saplayın ankarada kımse yüzüne bakmaz neden dıye sorarsanız burdaki kullanıcı kesimi farklı :) tabi sizleri meclis dısı bırakıyorum
hocam drag yarışlarına katılan araçlardan hiçbiri stock olarak çıkmıyorki. yapacağını yapmıştır geçilmeyecek araç yok neticede. konuyu açan arkadaşın sorduğu şey başka. 2 sayfa öncede paylaştım aracım çokta sağlıklı değil feh li stock sayılabilecek vti ile drag yaptık 2 kez peş peşe.
hocam sonuçta dragdakilerin hepsi dolu.
guwen_ar
02-06-2014, 08:51
vtecin dedikodusu cok olurmus alıstık artık ... f7r bırak typere saplamayı ıısterse gtra saplayın ankarada kımse yüzüne bakmaz neden dıye sorarsanız burdaki kullanıcı kesimi farklı :) tabi sizleri meclis dısı bırakıyorum
Bilmeymiyiz ya kullanici kesimi cok farkli.
Egzoz patlatan sahinler kesicide gezen e30 lar sifir cizmeye calisinlar :D
Haklisin gittigimde nereye dustum ben demistim :D
Bilmeymiyiz ya kullanici kesimi cok farkli.
Egzoz patlatan sahinler kesicide gezen e30 lar sifir cizmeye calisinlar :D
Haklisin gittigimde nereye dustum ben demistim :D
sen olaya cok yanlış yerden gelmissin valla :)
konu ne sen ne yazıosun yüzüne bak yada bakma herkesin kendi seçimi Ankarada genelde e30 şahin falan bindikleri için f7r desen adamlar yeniyormu der orda .. bende vti nin suratına bakmam hele o fiyata dövseler verip almam bu saçmalıkları söylemeyi geçin artık performanstan konuşun performansta 118hp lik bir 106 gti ı geçemeyen 160hp lik bir vtec ten bahsediosunuz hala yüzüne bakmayız bilmem ne ayakları performans diyoruz burda adamlar uçmuş kaportaya geçtiler :D
şimdi çağırsam bursaya gelmezsin çeneni yorma boşuna kardeşim , ben ne diyorum sen ne anlıyosun , atar yapacaksak biizde hangi modelden istersen o modelden var kendin seç beğen :icon_tup:
Ben çeneyle iş yapmam beni tanısan zaten bu yazıyı yazmış olmazdın bursa benim için 3-4 saatlik bir yol sadece yeterki deneme olsun zamanında 2 laf yüzünden nerelere gittiğimi bilen bilir zaten ama olay oraya gelip deneme yapmam değil sen kendin konuya 2.0 lardan girdin typer lardan bilmem nelerden çıktın varmı 2.0 dedin deneyebilcek bende sana var dedim istiosan gelir görürsün seçmeme gerek yok en iyisini getir sen :icon_tup:
guwen_ar
02-06-2014, 08:59
Vtec-f7r rol konusuna ankarada kimse bakmaz kesim farkli gibi konuyla alakasiz bisey yazinca benimde aklima bu geldi valla :)
sen valla okadar doğru biryerden girdin ki adamda nerden gireceğini şaşırdı yok sizin orda yüzüne bakmazlarmış aman nolur baksınlar sizin orda bakmazlarsa katliam çıkar usta :D
hocam sonuçta dragdakilerin hepsi dolu.
hocam ona bakarsanız pist şampiyonalarında f7r lar kendi dönemlerinde sayısız birincilik elde etmişler (o dönemlerde gençtim pek alakam yoktu söylenenler bunlar) halen dahada en iyi pist dereceleri reno modellerine ait kendi kategorilerinde. drag işine bakarsak en kral araçlar şahinler doğanlar :) arkadaşımızın sorduğu soru tamamen farklı demek istediğim bu.
Ben çeneyle iş yapmam beni tanısan zaten bu yazıyı yazmış olmazdın bursa benim için 3-4 saatlik bir yol sadece yeterki deneme olsun zamanında 2 laf yüzünden nerelere gittiğimi bilen bilir zaten ama olay oraya gelip deneme yapmam değil sen kendin konuya 2.0 lardan girdin typer lardan bilmem nelerden çıktın varmı 2.0 dedin deneyebilcek bende sana var dedim istiosan gelir görürsün seçmeme gerek yok en iyisini getir sen :icon_tup:geçerim diyen gelir geçer , gırtlak f7r & gırtlak k20 ye karşı neler yapıyo bizde görmüş oluruz :icon_tup:
konu ne sen ne yazıosun yüzüne bak yada bakma herkesin kendi seçimi Ankarada genelde e30 şahin falan bindikleri için f7r desen adamlar yeniyormu der orda .. bende vti nin suratına bakmam hele o fiyata dövseler verip almam bu saçmalıkları söylemeyi geçin artık performanstan konuşun performansta 118hp lik bir 106 gti ı geçemeyen 160hp lik bir vtec ten bahsediosunuz hala yüzüne bakmayız bilmem ne ayakları performans diyoruz burda adamlar uçmuş kaportaya geçtiler :D
Ben çeneyle iş yapmam beni tanısan zaten bu yazıyı yazmış olmazdın bursa benim için 3-4 saatlik bir yol sadece yeterki deneme olsun zamanında 2 laf yüzünden nerelere gittiğimi bilen bilir zaten ama olay oraya gelip deneme yapmam değil sen kendin konuya 2.0 lardan girdin typer lardan bilmem nelerden çıktın varmı 2.0 dedin deneyebilcek bende sana var dedim istiosan gelir görürsün seçmeme gerek yok en iyisini getir sen :icon_tup: yaaa bırakın bu işlerı perfonmansmıs o yuzden 10 liraya satılıyor f7rlar ..haa neden bakmam dersen sevdıgım bi arkadasımda vardı pazara satmaya götürdük arabayı katil olacaktık .adamın biri geldi acık acık bu tramessi arabası degılmı gencler dedi film koptu orda.yoksa o zamana kadar mutlu mesut bınıyordu arkadasım.tabi sizin oralara namı gelmemıs tigra ve f7rın boyle rahat konusuyorsunuz.dedıgım gıbı önce arabaya bakarım arabamı dıye sonra gıdısıne bakarım.hem burda elin pugunun 106sıyla gerdeğe girmeyin gtı-vtı konusu senelerce tartısıldı öneklerını arkadaslar yazmıs zaten
hic olmassa gtı hacım olarak vtı ıle aynı ,kalkıp 2 litrelık aracla vtec yarıstıranlar önce düşünüp kendılerıne baksın derim
yaaa bırakın bu işlerı perfonmansmıs o yuzden 10 liraya satılıyor f7rlar ..haa neden bakmam dersen sevdıgım bi arkadasımda vardı pazara satmaya götürdük arabayı katil olacaktık .adamın biri geldi acık acık bu tramessi arabası degılmı gencler dedi film koptu orda.yoksa o zamana kadar mutlu mesut bınıyordu arkadasım.tabi sizin oralara namı gelmemıs tigra ve f7rın boyle rahat konusuyorsunuz.dedıgım gıbı önce arabaya bakarım arabamı dıye sonra gıdısıne bakarım.hem burda elin pugunun 106sıyla gerdeğe girmeyin gtı-vtı konusu senelerce tartısıldı öneklerını arkadaslar yazmıs zaten
hic olmassa gtı hacım olarak vtı ıle aynı ,kalkıp 2 litrelık aracla vtec yarıstıranlar önce düşünüp kendılerıne baksın derim
boş konuşuyosun
boş konuşuyosun
Tamam dolu sensin amk :)
olay performans karşılaştırması arkadaşlar , yok travesti arabası yok bilmem ne hoş olmuyo , ciddi ciddi güzel bir tartışma platformu oluştu olayı honda reno pazarına çevirmenın gereği yok , teknik veriler ile teknik konular konuşacaksak tartışalım ama bırı dıgerının aracının piyasasını kötülemesin
guwen_ar
02-06-2014, 09:11
Amma sacmaladi arkadas hee :D
Simdi sorsan f7r i araba modeli saniyodur bu :D :D
boş konuşuyosun
bi dolu konussana bakalım feyz alalım .konunun alayı boş zaten ciddiye alıp konusanın aklından süphe ederım .böyle konuya böyle cevap işine geliyorsa elmayla armutu karıstırın sonra bosş konusuyon yapma ya :icon_wack:icon_wack:icon_wack:icon_wack
boş konuşuyosun
Can hacı sen f7r sahibi oldun burda f7r'a *** atan yok ama vti'lara herkes giydiiro oh ne güzel tek sucu piyasası yüksek olması :D
Her neyse stock olarak hadi senn arabayı siktir et gökanın arabayla meriva opc ile denerken sonuc ne oluyordu ? Gökanda filtre ve egsozda vardı hatta.
Herkes burda bi abi edasında biz heseye bindik gördük havasında bizde bindik beni tanıyanlar nelere hangi zamanda bindiğimi bilir. Öyle havaya sıkmayın araba boklayarak.
+ olarak benim beyaz vtec'im merivadan daha hızlıydı ordan kıstas olarak yazdm bunu sana kardeşim.
yaaa bırakın bu işlerı perfonmansmıs o yuzden 10 liraya satılıyor f7rlar ..haa neden bakmam dersen sevdıgım bi arkadasımda vardı pazara satmaya götürdük arabayı katil olacaktık .adamın biri geldi acık acık bu tramessi arabası degılmı gencler dedi film koptu orda.yoksa o zamana kadar mutlu mesut bınıyordu arkadasım.tabi sizin oralara namı gelmemıs tigra ve f7rın boyle rahat konusuyorsunuz.dedıgım gıbı önce arabaya bakarım arabamı dıye sonra gıdısıne bakarım.hem burda elin pugunun 106sıyla gerdeğe girmeyin gtı-vtı konusu senelerce tartısıldı öneklerını arkadaslar yazmıs zaten
yaw arkadaş ne saçmalıon sen valla gülerek okuyorum yorumlarını :D
bize ne sen aracın satarken ne yaşadın neden satamadın banane senin psikolojinden bilmem neyinden burda ne kıyaslanıyor sen ne anlatıon
bende otobanda 250-300hp araçlara el sallıyorum altımda atmosferik bir f7r var o zevki bilemessin adamı arabasından soğutur araba pazarına gönderirim otonbandan ;)
anladın ;)
Can hacı sen f7r sahibi oldun burda f7r'a *** atan yok ama vti'lara herkes giydiiro oh ne güzel tek sucu piyasası yüksek olması :D
Her neyse stock olarak hadi senn arabayı siktir et gökanın arabayla meriva opc ile denerken sonuc ne oluyordu ? Gökanda filtre ve egsozda vardı hatta.
Herkes burda bi abi edasında biz heseye bindik gördük havasında bizde bindik beni tanıyanlar nelere hangi zamanda bindiğimi bilir. Öyle havaya sıkmayın araba boklayarak.
olm beni biliyosun ben hondacıyım, vtec'e fln *** atmakla işim yok adam f7r a gelmiş travesti arabsı bilmemne yazıyor, işin performansını geçtim yemişim sana ne adamın parası ona yetmiştir onu almıştır travesti bilmem ne diye çirkinleşmeye gerek yok, öyle vtec boklamaya çalışan yok kanka bence burda ama dediğin gibi neyin ne olduğunu bilmeyip yazan adam çok, durumlar karışık :)
olm beni biliyosun ben hondacıyım, vtec'e fln *** atmakla işim yok adam f7r a gelmiş travesti arabsı bilmemne yazıyor, işin performansını geçtim yemişim sana ne adamın parası ona yetmiştir onu almıştır travesti bilmem ne diye çirkinleşmeye gerek yok, öyle vtec boklamaya çalışan yok kanka bence burda ama dediğin gibi neyin ne olduğunu bilmeyip yazan adam çok, durumlar karışık :)
senın olayın ne bılıyormusun adriana limayla yıldız tilbeyle karsılastırıyosun hangisi daha güzel diye. ıkı arabanın karsılastırılması ıcın aynı sınıfta olması gerekır demi ben basımızdan gecenı yazdım .adamın bırı vtec o kadar etmez ben almam dıyorsa benımde en doğal hakkım o araba tıpten kaybedıyor ısterse gtr kadar yürüsün almam demek.
bi bitmediniz valla sen hondacı falan degılsın al bi gtı yada f7r vteclere saplayabılırsen rahatla alemın en kral arabasını deldım gectım dıye.
senın olayın ne bılıyormusun adriana limayla yıldız tilbeyle karsılastırıyosun hangisi daha güzel diye. ıkı arabanın karsılastırılması ıcın aynı sınıfta olması gerekır demi ben basımızdan gecenı yazdım .adamın bırı vtec o kadar etmez ben almam dıyorsa benımde en doğal hakkım o araba tıpten kaybedıyor ısterse gtr kadar yürüsün almam demek.
bi bitmediniz valla sen hondacı falan degılsın al bi gtı yada f7r vteclere saplayabılırsen rahatla alemın en kral arabasını deldım gectım dıye.
yaw bi bitmedin be kardeşim sen ne anlamaz adamsın
senin işin görüntüyse git arabana body kit falan yap kızlara hava at
bizim işimiz şekil yapıp pazarda araba satmak değil algılamanmı zayıf senin
konu f7r - vtec hangisi geçer sen bunun cevabını ver yok karşılaştırmazmış birisi adrianaymış diğeri yıldızmış çokta şeyimdeydi senin vtec inin şekli bilmem nesi bi f7r gelince yanına o görüntünden eser kalmaz duman kokusu çekersin ciğerlerine önde f7r giderken ozaman anlarsın görüntüyü
senin ufak beynine cevap yetiştiricem diye bi bitmedinizine cevap yazıp ceza alamıcam kusura bakma, al bi gti yada f7r yazmana da bi tarafımla gülüyorum :D saplayabilirsen rahatlaya da :D ha senin hondacı falan değilsin demenle de araba bilgimi tekrar sorguluyorum şu an :beuj: sorguladım senin gördüklerinden biliyorum sandıklarından cacık olmaz :icon13: hadi baş baş :heyoo:
sizin yüzünüzden bütün forum huzurunda bu tarihi not alın aracımın 06 olan plakasını değiştireceğim böyle boş bir yorum olamaz. travesti arabasıymış ta arabaya bakarmışta sevsinler. O bahsettiğin travestilerin çoğu mesleklerinden kazandıkları parayla şimdi cooper lara biniyor. nasıl olacak şimdi? bağdat caddesinde en az 20 kere denk geldik polis akrabam ile gece gezmelerinde birbiriyle yarışan travestilere (araçlar kırmızı sarı cooperlar genelde) o zamanlar bekardım sene 2004-2005. burda konuyu açan kişiye yol göstermek değil basbaya sırf saçmalamak kötülemek fanatiklik yapmak için yorum yazıyorsunuz. ben f7r sahibiyim ama bugün 20 liram olsa (gözümde fazlasının verilmesi saçmalıktan başka bişey değil) 15 e hazır müşterisi varken aracımı satar sedan bi vti alırım bunu defalarcada dile getirdim. ama şu anki mevcut piyasa fiyatları yüzünden bile olsa bütün herşeyi geçerim yinede kimseye vti al demem. gider konusundada videolarla tecrübelerimi paylaştım. yapacaksanız bu şekilde yol gösterici fikir verici yorum yapın rica ediyorum.
yaw bi bitmedin be kardeşim sen ne anlamaz adamsın
senin işin görüntüyse git arabana body kit falan yap kızlara hava at
bizim işimiz şekil yapıp pazarda araba satmak değil algılamanmı zayıf senin
konu f7r - vtec hangisi geçer sen bunun cevabını ver yok karşılaştırmazmış birisi adrianaymış diğeri yıldızmış çokta şeyimdeydi senin vtec inin şekli bilmem nesi bi f7r gelince yanına o görüntünden eser kalmaz duman kokusu çekersin ciğerlerine önde f7r giderken ozaman anlarsın görüntüyü
o zaman seni bursaya alalım davet etmiş adamlar.saplıyonmu delıyon mu gecıyonmu göster bızıde burda konusturma .adamalrın dedıgı kadar varmıs dıyelım susalım takdir edelım ne dersın ? bu konunun amacı vtecmı f7r mı degıl bu konunun amacı f7rlara prım yaptırıp pıyassını artırmak dervısın fıkrı neyse zikride o olmalıdır.zaten arabasını övmeye calısan ölüyü diriyi bırakıp gözünü vteclere dikiyor.
senin ufak beynine cevap yetiştiricem diye bi bitmedinizine cevap yazıp ceza alamıcam kusura bakma, al bi gti yada f7r yazmana da bi tarafımla gülüyorum :D saplayabilirsen rahatlaya da :D ha senin hondacı falan değilsin demenle de araba bilgimi tekrar sorguluyorum şu an :beuj: sorguladım senin gördüklerinden biliyorum sandıklarından cacık olmaz :icon13: hadi baş baş :heyoo:
senden iyi bir salata olur ama laf salatası yapmıssın .görende sanacak profesör saan gerekli cevabı taytay vermıs zaten hayde yoluna ...
sizin yüzünüzden bütün forum huzurunda bu tarihi not alın aracımın 06 olan plakasını değiştireceğim böyle boş bir yorum olamaz. travesti arabasıymış ta arabaya bakarmışta sevsinler. O bahsettiğin travestilerin çoğu mesleklerinden kazandıkları parayla şimdi cooper lara biniyor. nasıl olacak şimdi? bağdat caddesinde en az 20 kere denk geldik polis akrabam ile gece gezmelerinde birbiriyle yarışan travestilere (araçlar kırmızı sarı cooperlar genelde) o zamanlar bekardım sene 2004-2005. burda konuyu açan kişiye yol göstermek değil basbaya sırf saçmalamak kötülemek fanatiklik yapmak için yorum yazıyorsunuz. ben f7r sahibiyim ama bugün 20 liram olsa (gözümde fazlasının verilmesi saçmalıktan başka bişey değil) 15 e hazır müşterisi varken aracımı satar sedan bi vti alırım bunu defalarcada dile getirdim. ama şu anki mevcut piyasa fiyatları yüzünden bile olsa bütün herşeyi geçerim yinede kimseye vti al demem. gider konusundada videolarla tecrübelerimi paylaştım. yapacaksanız bu şekilde yol gösterici fikir verici yorum yapın rica ediyorum.
teker teker gelin fanatikler yol gösterıcı yorum yapıyorum tarıhe not et : gercekten arabanı sat vtec al dediğin gibi .plakayıda degıstırme bosver
o zaman seni bursaya alalım davet etmiş adamlar.saplıyonmu delıyon mu gecıyonmu göster bızıde burda konusturma .adamalrın dedıgı kadar varmıs dıyelım susalım takdir edelım ne dersın ? bu konunun amacı vtecmı f7r mı degıl bu konunun amacı f7rlara prım yaptırıp pıyassını artırmak dervısın fıkrı neyse zikride o olmalıdır.zaten arabasını övmeye calısan ölüyü diriyi bırakıp gözünü vteclere dikiyor.
yaw ne vtecmiş anasını satim naptınız siz bu arabayı ilahmı ettinizde millet gözünü vtec e diksin. Gözümde gitmeyen bir aile aracı ies in biraz hızlısı sadece neyin amacı bu anlamıyorum ki f7r ın reklamı için piyasası için gitmeyen vtec üzerinden reklama ihtiyacımı var bana göre f7r ın vtecle performans için kıyaslanması bile kötülenme nedeni vtec gitsin önce gti geçsin f7r ona hızlı gelir :) sen yorumunu neye göre yapıosun arkadaş senin aracın üzerinden f7r nie prim yapsın benim aracımı bilen biliyor zaten bursada neyle denicem de kıyas alacaksın ben gırtlak hondalarla zaten denedim neyin ne olduğunu biliyoruz sana ispatlamak zorundamıyım bunu bilen kişilere sor sen benim aracımı onlar sana anlatsın oke
PULAT aga bence bu tibet nickli üyelik fake falan bu kadar saçmalayamaz bi insan çünkü :)
senden iyi bir salata olur ama laf salatası yapmıssın .görende sanacak profesör saan gerekli cevabı taytay vermıs zaten hayde yoluna ...
he he verdi taytay :D ahuahuahau
yaw ne vtecmiş anasını satim naptınız siz bu arabayı ilahmı ettinizde millet gözünü vtec e diksin. Gözümde gitmeyen bir aile aracı ies in biraz hızlısı sadece neyin amacı bu anlamıyorum ki f7r ın reklamı için piyasası için gitmeyen vtec üzerinden reklama ihtiyacımı var bana göre f7r ın vtecle performans için kıyaslanması bile kötülenme nedeni vtec gitsin önce gti geçsin f7r ona hızlı gelir :) sen yorumunu neye göre yapıosun arkadaş senin aracın üzerinden f7r nie prim yapsın benim aracımı bilen biliyor zaten bursada neyle denicem de kıyas alacaksın ben gırtlak hondalarla zaten denedim neyin ne olduğunu biliyoruz sana ispatlamak zorundamıyım bunu bilen kişilere sor sen benim aracımı onlar sana anlatsın oke
PULAT aga bence bu tibet nickli üyelik fake falan bu kadar saçmalayamaz bi insan çünkü :)
denemeyeceksenız ne dıye konustuk bu kadar klavyedemı yurutup karar verecez f7rların hakkı yenıyor diye .en basta demıstım konu bos bu konuya bos konusulur dıye yazmaya gerek kalmadı sanırsam .herkese arabasyla mutluluklar
Bu vtec kötülendikçe prim yapar
Yıllardır bu böyledir o yuzden nefesinizi boşuna tüketmeyin :)
Vtec bir keyiftir Çok hızlı olmasada
teker teker gelin fanatikler yol gösterıcı yorum yapıyorum tarıhe not et : gercekten arabanı sat vtec al dediğin gibi .plakayıda degıstırme bosver
bi dahakine sana sorarım baş üstüne paşam.
he birde elinde varsa denediğin geçtiğin yada geçildiğin videon lütfen koy. benim derdim geçilip geçilmemek yada malım para etsin değil. öyle olaydı 6-7 boy yediğim videoları koyup yol göstermeye çalışmam. bazılarının derdini çok çok iyi anlıyorum aman piyasa düşmesin aman zarar etmeyeyim ama burda kıyas alınması gereken şey başka. belki aynı kategori değiller ama bilgi isteyen arkadaş özellikle sadece bu iki aracı karşılaştırıp yol gösterin demiş.
Yaw okan ne istiosun bu vtec'lerden sürekli gitmeyen yürümeyen falan :) Ulan görende f7r ları çok hızlı bi araba sanıcak stock olarak :)
Sana hondalar çok çektirmiş belli :))
Sen vtec leri istedigin kadar ez baskası senn kullandıgın marka hakkında yorum yapınca hemen tribe giriosun :)
denemeyeceksenız ne dıye konustuk bu kadar klavyedemı yurutup karar verecez f7rların hakkı yenıyor diye .en basta demıstım konu bos bu konuya bos konusulur dıye yazmaya gerek kalmadı sanırsam .herkese arabasyla mutluluklar
daha kahve içecektik dur kaçma nereye kaçıon :D
benim aracım gırtlak araçlarla denedi zaten sonuçlarıda çoğu insan biliyor sende takip etseydin piyasayı denemeleri seninde haberin olurdu sana hiç anlatamıcam onla bunla ne olduğunu bursa konusuna gelince bursanın en hızlı typer ı kim İstanbuldakilerden hızlımı denemeye gerek varmı onu bir söyle değmicek bir araç için sana ispatlıcam die aracı o yolu çekemem konu stock araçlar için açılmış zaten kısacası altındaki vtec in f7r geçme şansı yok sen bunu anla yeter gerisini boşver :)
bi dahakine sana sorarım baş üstüne paşam
paşa maşa ne ayak adam gibi konusun sevıyenızı düşürmeyin ben sana lale diyormuyum?
Yaw okan ne istiosun bu vtec'lerden sürekli gitmeyen yürümeyen falan :) Ulan görende f7r ları çok hızlı bi araba sanıcak stock olarak :)
Sen vtec leri istedigin kadar ez baskası senn kullandıgın marka hakkında yorum yapınca hemen tribe giriosun :)
tayfun benim işim olmaz ya vtec kötülemek bilmem ne falan vtec f7r kıyaslanmış bende vtec f7r a göre yavaş diyorum gitmiyor yani kullandımda denedikte konunun açılış amacı belli biz vtecle f7r ı çok denedik sonuçları biliyoruz zaten burdaki saçma olan muhabet yok adriana yok araba pazarında öle demişler bilmem ne ben vtec f7r ı geçemez diyorum okadar basit trip olayı değil bu ben zamanında istanbulda typer koşturmuş insanım typer ı kurcalamış insanım hondayla derdim yok sadece konu içindeki saçmalıklara kızıyorum adam kalkmış vtecüzerinden prim yapıyor f7r diyor yahu böyle saçma bir muhabete sinir olmazsında nabarsın ozaman kimse vtecle bişi karşılaştırmasın anasını satim hangi feh vtec 2013 cupra ile yürüyebilir söylesene sen bana bırakalım şu boş o araba bu kadar eder o araba şuna benziyor bu arabanın şekli kötü olaylarınıda asıl konuya gelin artık ?
tayfun benim işim olmaz ya vtec kötülemek bilmem ne falan vtec f7r kıyaslanmış bende vtec f7r a göre yavaş diyorum gitmiyor yani kullandımda denedikte konunun açılış amacı belli biz vtecle f7r ı çok denedik sonuçları biliyoruz zaten burdaki saçma olan muhabet yok adriana yok araba pazarında öle demişler bilmem ne ben vtec f7r ı geçemez diyorum okadar basit trip olayı değil bu hangi feh vtec 2013 cupra ile yürüyebilir söylesene sen bana bırakalım şu boş o araba bu kadar eder o araba şuna benziyor bu arabanın şekli kötü olaylarınıda asıl konuya gelin artık ?
ben zaten senin yaptıgın denemelern altına yazdım hondalarla denediğin zamanda maşallah dedim araban güzel diye .
Ama 2 postundan biri kapımın önüne koymam yürümüo gitmio sen böyle yazdıkca e haliyle cvp yazılıyor .
Bu arada ben 2013 cupra ile gayet güzel yürüyorum ibizadan bahsediyorsan :)
edit: feh vtec demişin pardon.
ceyhun737
02-06-2014, 10:03
paşa maşa ne ayak adam gibi konusun sevıyenızı düşürmeyin ben sana lale diyormuyum?
Konuyu pert ettin farkında mısın :soru:
ben zaten senin yaptıgın denemelern altına yazdım hondalarla denediğin zamanda maşallah dedim araban güzel diye .
Ama 2 postundan biri kapımın önüne koymam yürümüo gitmio sen böyle yazdıkca e haliyle cvp yazılıyor .
Bu arada ben 2013 cupra ile gayet güzel yürüyorum :)
feh vtec ise altındaki yürüyemezsin okadar basit üstüne bişiler yaptıysan bilemem :icon_tup:
feh vtec ise altındaki yürüyemezsin okadar basit üstüne bişiler yaptıysan bilemem :icon_tup:
edit yaptım yukarda feh okumamışım pardon
edit yaptım yukarda feh okumamışım pardon
f7r sadece bir yazılım ile 2013 cuprayla kafa burun yürüyor
gerekirse cupra sahibi serhanda bunu söyler her hafta denerlerdi nerdeyse video kaynıo elimizde serhanın kimlerle denediğide belli belki en hızlı stock 2013 cupradır serhanınki stock filtre egzos f7r da onların 3-4 boy arkasından geliyor. Bu sadece bir f7r için değil 5-6 tane f7r geçti elimizden burgazda her akşam bokunu çıkarırdık arabaları denerken böyle tecrübe ederek konuşuyorum ben.
Kısacası daha öncede yazdım filtre egzoslu vtec-f7r karşılaştırması zaten rahat rahat F7R alır götürür
Stock f7r ile feh vtec yakın olabilir ama yinede f7r ın arkasında kalır :icon_tup:
Bunları altımda f7r var diye değil zaten altımdaki f7r lıktan çıktı. tamamen yaşanmış denenmiş görülmüş olaylara göre insanları bilgilendirme amaçlı söylüyorum
amacım ne vtec kötülemek ne f7r ın reklamını yapmak olan biteni söylemek reklam demek değildir her vtecle karşılaştırılan aracı reklam amaçlı düşünmeyin bukadar basit
sen büyüğüm gibi tavsiyede bulundun bende yücelttim işte fenamı?
Beyler teneke parçası için kalplerinizi kırmayın deymez ya :( araç yüklemede işin sonuda yok, vs vs :)
Cliosportve
02-06-2014, 11:03
79 luyum 11 yasimdan beri araba kullaniyorum
14 yasimdada uzun yola tek basima cikiyordum
Bizim zamanimizda polus trafik vs sikintisi yoktu
Ordan hesap et
Ehliyetide 98 ocakta aldim
kanashibari
02-06-2014, 11:18
79 luyum 11 yasimdan beri araba kullaniyorum
14 yasimdada uzun yola tek basima cikiyordum
Bizim zamanimizda polus trafik vs sikintisi yoktu
Ordan hesap et
Ehliyetide 98 ocakta aldim
Üyeliği bir kaç kişi kullanıyor sanırım. Yazan ile sizin söylediğiniz çelişiyor. (Yaş 29 görünüyor)
Yaaa konu ile biraz alakasiz olacak ancak soriyim dedim. Bu hondanin vtec motorlarina neden itb uygulamasi cok fazla yapilmiyor yada tercih edilmiyor. Benim bildigim TR de yok, dunyada da cok fazla yok. ITB hondanin motorlari ile verimli olmuyor mu? Zira renault, peugeot lar fln ciddi guc aliyorlar itb ile, ozellikle ingilterede itb siz rs kalmamis track icin. Ancak hondalarda pek tercih edilmiyor. Neden? Bilen var midir?
Yaaa konu ile biraz alakasiz olacak ancak soriyim dedim. Bu hondanin vtec motorlarina neden itb uygulamasi cok fazla yapilmiyor yada tercih edilmiyor. Benim bildigim TR de yok, dunyada da cok fazla yok. ITB hondanin motorlari ile verimli olmuyor mu? Zira renault, peugeot lar fln ciddi guc aliyorlar itb ile, ozellikle ingilterede itb siz rs kalmamis track icin. Ancak hondalarda pek tercih edilmiyor. Neden? Bilen var midir?
bu senin dediğini Miniks kardeşler 2007 yada 2008 yıılında yapmıştı diye biliyorum.
kendileri görürse daha detaylı bir cvp verir ;)
MatraX_07
02-06-2014, 12:13
Hemen Honda VTI'cılar marka ayırımına geçmiş bile..Güzelce karşılaştırmak yerine hemen yok vtı saplar yok geçer tarzında yorumlar yapılmış.
Sağlıklı bir F7r'ın VTI'ı geçeceğini herkes aşağı yukarı bilir..ama bu hırsı anlamak bıraz zor
Ayrıca
Tibet,kardeş örnek vereceğin zaman olaya teknik olarak bak.Öyle saçma saçma cahilce örnek verme.
Ne yani zamanında bizde coupe'ye bindik ne olmuş yani.Şimdikiler nelere biniyor nelere
Okan,dostum sen f7r'la zaten yapacağını yaptın.Gerisini anlamayan insanlar düşünsün
106 gtı ları da gördük stok deyip gelip kaç boy attılar :D adam gibi doğru dürüst demene hiç olmamıştır eminim herkez gizli spec çi :D
konuyla alakası yok kusura bakmayın
ustam yanlış anlama ama filitreli egzoslu 106 mla koltukları sökük filitreli egzoslu vti 200 kadar kafa burun yürüdüm.hatta 4 yarım boy falan öndeydim ;) sonrada dedilerki 106 contalı.keşke öle olsaydıda 2-3 boy daha fark olsaydı dedim..güldüm geçtim.sende inanmayabilirsin..
sercanavcı
02-06-2014, 12:45
konu pert marka fanatikliğine döndü karşılaştırma
Okan sen istanbulda hangi typer ları geçtin ?
konuyla alakası yok kusura bakmayın
ustam yanlış anlama ama filitreli egzoslu 106 mla koltukları sökük filitreli egzoslu vti 200 kadar kafa burun yürüdüm.hatta 4 yarım boy falan öndeydim ;) sonrada dedilerki 106 contalı.keşke öle olsaydıda 2-3 boy daha fark olsaydı dedim..güldüm geçtim.sende inanmayabilirsin..
Yanlış anlamam kardeşim sıkıntı yok. Keşke herkez senin gibi dürüst olsa... Ben gittiğim rollerde kaputumu gönül rahatlığıyla açardım gizlim saklım yoktu :) Gizli ciğer vardı arabamda :D
MertSerhanÖ.
02-06-2014, 12:49
burgazda çeşit çeşit,farklı speclerde f7r'lar var.yokmu aynı eşitlikte vti denensin bitsin yav.
Okan sen istanbulda hangi typer ları geçtin ?
en güçlüsünü
benim bildiğim k20 gibi motorlar genel olarak japon otoları emme sistemi ve kelebeği geniş orjinalden hava emişi yüksek seviyede olduğundan itb ile farkı çok barizolmuyor yada harcanan paraya değmediği için yapılmıyor örneğin 40mm lik bir itb nin hava emişi "pi x r2" olayından hesaplarsan 80 lik genişletilmiş bir kelebeğin hava girişiyle eşit oluyor fransız araçları emme ve kelebek olayını orjinalden çok dar ve emişi zor şekilde yaptığından itb farkı bariz hissediliyor. Benim bilgim bu yönde deneyen tecrübe eden varsa o daha iyi bilir tabiki işin başka bir kısmıda bazı motorlar zengin karışım bazıları fakir seviyor avans olayları falan var her araca fazla hava yarıyor demek yanlış olur
En güçlüsü kim :)
Bilmem DynoDynamics kaydediyordur alınan güçleri listenin başına bak en güçlü atmosferik k20 yi görürsün :icon_tup:
Bilmem DynoDynamics kaydediyordur alınan güçleri listenin başına bak en güçlü atmosferik k20 yi görürsün :icon_tup:
Yani diyosunki dynodnamics en hızlısını ölçtü bende onu geçtim
Yani diyosunki dynodnamics en hızlısını ölçtü bende onu geçtim
ben yukarda en güçlüsü dedim zaten en hızlısı demedim en hızlısı kim onuda bilmiyorum kendinden güçlüsünü geçen typer da ilginç olur heralde sen biliyorsan varsa öyle typer söyle birgün onunlada deneriz :icon_tup:
ben yukarda en güçlüsü dedim zaten en hızlısı demedim en hızlısı kim onuda bilmiyorum kendinden güçlüsünü geçen typer da ilginç olur heralde sen biliyorsan varsa öyle typer söyle birgün onunlada deneriz :icon_tup:
En hızlısı değilim ama yinede denemeye araç bulamıyorum :)
CanBasel
02-06-2014, 13:30
iki arabayı da kullanmış biri olarak bu speclerde vti geçecektir diyorum.
En hızlısı değilim ama yinede denemeye araç bulamıyorum :)
sen konu açmadınmı geçenlerde deneme talebi diye ?
Deneyelim diye bir çok araç yazdı deneyip görebilirdin
zaten şu istanbulda olup denemeye araç nasıl bulunmuyor hayret bi olay sana denemeye araba çıkmıosa orda biz ölelim
zaten şu istanbulda olup denemeye araç nasıl bulunmuyor hayret bi olay sana denemeye araba çıkmıosa orda biz ölelim
Typer s2000 kalmamis istanbulda :)
Neyse konuyu dağıtmayalım denk gelirsek bi ara dener görürüz
Typer s2000 kalmamis istanbulda :)
Bende oraya gelince typer s2000 ler ya işi oluyor yada zaten geçersin deyip sallıyorlar
istanbulun gırtlak 106 larıyla dene sende benim gibi :)
Aracı tenekeye çevirip gelip birde alttan basalım derlerse basma ama benden sana tavsiye :icon_tup:
guwen_ar
02-06-2014, 13:43
iki arabayı da kullanmış biri olarak bu speclerde vti geçecektir diyorum.
Defalarca farkli farkli bende kullandim ayni araclari.
Sen k4m kullanmayasin ?
Bende oraya gelince typer s2000 ler ya işi oluyor yada zaten geçersin deyip sallıyorlar
istanbulun gırtlak 106 larıyla dene sende benim gibi :)
Aracı tenekeye çevirip gelip birde alttan basalım derlerse basma ama benden sana tavsiye :icon_tup:
Ben sökük değilim gel keyifli bir deneme yapalım en kısa zamanda ne dersin dostanıce
Ben sökük değilim gel keyifli bir deneme yapalım en kısa zamanda ne dersin dostanıce
uyar bana sorun yok gelince haberleşiriz konu piç olmasın :icon_tup:
f7r > vtec :)
şaka sanırım ? yurtdışı drag yarışlarına bakarsanız tüm k serisi motorların hepsi itb li. b16-b18c itb li araçlar oldukça fazlasıyla mevcut. tr neden az kısmı sadece imkan ile alakalı.
şaka sanırım ? yurtdışı drag yarışlarına bakarsanız tüm k serisi motorların hepsi itb li. b16-b18c itb li araçlar oldukça fazlasıyla mevcut. tr neden az kısmı sadece imkan ile alakalı.
k20 ye yapılmak istedikten sonra yapılabilecek en uygun fiyatlı işlerden birisi itb dir heralde maliyet o işte en son gelir o yüzden sen şaka yapıyorsun heralde ben aracıma itb yi kendim taktım çıkma motorsiklet kelebeği ve flanştan oluşuyor toplam maliyetini söylesem gülersin
k20 motor için kpro olsun egzantrik olsun piston olsun çok daha pahalı işlemler itb ye göre ;) yapılmıyorsa böyle bir nedenden dolayı olamaz emin ol
guwen_ar
02-06-2014, 14:03
Biraz once bi arkadas ozel mesaj yazdi 2001 model f7R vardi bende vti lari gecemiyodum diye.
Karistiranlar icin soluyorum 2 tane megane coupe war biri 2.0 f7r digeri 2.0 ide.Tabi 1.6 larda mevcut.
99 dan sonrasi ide oluyor onlar f7r lar gibi hizli degil karistirilmamasi icin belirtmek istedim :icon_tup:
ide ler 140- f7r lar 150 hp sanırım yanlışmı ?
okan kardeşim sende biraz okuduğunu anlama eksikliği var bence. işine gelen taraftan cevaplar veriyosun, onun için yazmaya çizmeye gerek yok.
ide ler 140 volvo motoru kullanıyor
f7r lar 147 renault'un kendi geliştirdiği williams argeli motoru
ikisi çok alakasız motorlar
okan kardeşim sende biraz okuduğunu anlama eksikliği var bence. işine gelen taraftan cevaplar veriyosun, onun için yazmaya çizmeye gerek yok.
anlamadığım ne var
yapılmama sebebi imkan demişsin
açıklasana nasıl bir imkan bu ben imkan deyince maliyet anlıyorum
başka bir anlamda yazdıysan onuda söyle bileyim ?
guwen_ar
02-06-2014, 14:11
Dogrudur abi.
İde ler daha cok ekonomiye onem vermis f7r la performans olarak baya bi fark war aralarinda.
o zaman bu ide lerde olan 140hp motorla lagunalardakı motor aynı motor değil mi ?
o zaman bu ide lerde olan 140hp motorla lagunalardakı motor aynı motor değil mi ?
hayır değil
Laguna motoru clio rs te de kullanılan F4R (sadece emme , headers ve beyin gibi farklılıkları var alt yapıları birebir aynı)
İDE nin motoru renault yapımı değil motor kodu F5R bildiğim kadarıyla zaten 2000-2001 coupe lerde kullanıldı sadece
92 senesinden ilk Clio Williams olarak geliştirilip megane coupe ye kadar gelen motor ise F7R onunda son üretimi 99 daha sonra geliştirilip clio rs lerde kullanılan F4R çıktı Formula 1 mühendisleri ile birlikte geliştirilmiş bir motor clio rs te kullanılan F4R ler
CanBasel
02-06-2014, 14:46
Defalarca farkli farkli bende kullandim ayni araclari.
Sen k4m kullanmayasin ?
Okan'a sor beni k4m le f7r ı karıştıracak biri mi diye ;)
F7R F4R a göre daha verimli ve üstleri daha dolu bir motor.
guwen_ar
02-06-2014, 15:16
Sormaya gerek yok biliyosan no problem ;)
fsunnetci
02-06-2014, 16:52
bence biraz abarttınız şu renoyu yaa bide yeni tabir çıktı 15 senedir yoktu sanki yeni türedi bu F7R :)
bence biraz abarttınız şu renoyu yaa bide yeni tabir çıktı 15 senedir yoktu sanki yeni türedi bu F7R :)
Tartişmayı fitillemeye gerek yok bence :)
okan'ın huyu bu abi. 306 gti içinde konuşuyordu, benim araba yapılırken ve ilk zamanlarıda konuştu, noldu sonra sustu konuşamadı :D
stock 106 < stock vti okan, 118 hp'lik arabayı geçemiyor filan deme. stockta vtec üzüyor.
ayrıca kendin isyan ediyordun 2-3hafta önce burada hafifliklerinden :)
stock f7r ile stock vti konusunda neler olur bilemiyorum ama uzunda f7r sanırsam alır hacimden dolayı.
fatih abi sen deme bunu bari :)
Renault'ların motor sağlamlılığı motor verimliliği ortada. Haksızlık olmuş dediğin bence.
Birde arkadaşlar şimdi megane coupe 2.0larda ki f7r, clio rs'lerde ki f4r'dan daha mı verimli?? Öyleyse bunun sebebi nedir?
Renault'ların motor sağlamlılığı motor verimliliği ortada. Haksızlık olmuş dediğin bence.
Birde arkadaşlar şimdi megane coupe 2.0larda ki f7r, clio rs'lerde ki f4r'dan daha mı verimli?? Öyleyse bunun sebebi nedir?
valla hiçte sağlam değil motorları rüzgar esse yatak sarıyor yada kapak dagıtıyor ya rsler:D allahtan parçaları ucuz
okan istanbul'da rollingçi atarlı giderli bir ahm var başkada yok :)
valla hiçte sağlam değil motorları rüzgar esse yatak sarıyor yada kapak dagıtıyor ya rsler:D allahtan parçaları ucuz
rs'lerin şanzumanı zayıf diye biliyorum sadece
rs'lerin şanzumanı zayıf diye biliyorum sadece
o konuya hiç girmeyelim extrem söverim sahıslara
Cliosportve
02-06-2014, 20:25
rs tabiki daha iyi f7r ın egzantrikleri cok cacık vvt yok
egsoz cıkısları orjinalde dar
ama kapagı işlemeye daha yatkın
triger kacırma derdi pek yok
rs te kapak dagıtıyosan ya trigerin kopmustur yada ustan sahine ayar yapar gibi yapmıstır
kabahati hic baska yerde arama
ustalar sayesinde 1 rs parası kazandım
milletin ocagına incir agacı diktiler
hala daha triger takmayı dogru duzgun bilen 1 elin parmaklarını zor gecer
rs e bir vida takarken bile yarım saat dusuncenki snradan aglama
aynısı sanzıman içinde gecerli düzgün revize edilmeyen sanzımanlar kacırılan vitesler cok sanzımanın canını yaktı
yatak sarmaya gelince doldur heryeri silikonla sonra tıkasın yag pompasını sonra yatagı sarsın
söktügün kapagı iyi temizleme geri tak yatagı sarsın
bu vakalar cok yasandı
üstündeki pompayı 400bin sorunsuz kullanan araba var
LnchCntrl
02-06-2014, 23:37
Benim vti a ayrı bi hayranlığım var bu konu ayrı ama gırtlak dolu arabalarla stock arabalar karşılaştırılırsa haksızlık olur. Aynı şekilde verimlilik önemli feh bi 106 ile feh bi vti bence denk değiller..
f7r a gelirsek bence okan'ın katkısı büyük bu aracın popilerleğinin artmasında geçen aylarda söylemiştim yine söylüyorum gayet bilgilisin, tecrübe kazanmışsın güzel bi pilotoja sahipsin tanımıyorum ama eminim karakterinde on numaradır ama ne olur şu atar gider konularında biraz geri dur, iyi niyetle yazıyorum biraz sukunetini koruyabilsen çok güzel olacak. Yani herkes trakyada bi adam var kısıtlı imkanlarla az denenmişi başardı gelene geçene saplıyor diyeceği yere trakyada bi f7r var güzelde yürür ama sahibi çok konuşuyor denemelerden sonra diye tanınıyosun. Tamamen iyi niyetle yazdım, haddime bile değil ama olabileceğin yeri fazlasıyla aşağı çekiyosun..
speed_emre
02-06-2014, 23:59
okan ban yediği için yazamıyormuş bilginize.
edit : siyaset konusundan ban yediği için yazamıyor.
guwen_ar
03-06-2014, 00:06
Okani herkez bole kabullendi :D rol camiasina renk katiyor bence :D
Özünde zaten adamin dibi her konuda yardimi yardimlasmayi on planda tutar :icon_tup:
mad_max1978
03-06-2014, 22:52
zamanında modifiyem com da ogün mısırlı diye bir abimiz vardı adını yanlış hatırlamıyorsam.bu f7r nin popülatirliğini epey arttırmıştı taa o zamanlar.
vti geçerse ciğerli olur geçilirsi diğer araç gizli spec olur :D :D
hayır değil
Laguna motoru clio rs te de kullanılan F4R (sadece emme , headers ve beyin gibi farklılıkları var alt yapıları birebir aynı)
İDE nin motoru renault yapımı değil motor kodu F5R bildiğim kadarıyla zaten 2000-2001 coupe lerde kullanıldı sadece
92 senesinden ilk Clio Williams olarak geliştirilip megane coupe ye kadar gelen motor ise F7R onunda son üretimi 99 daha sonra geliştirilip clio rs lerde kullanılan F4R çıktı Formula 1 mühendisleri ile birlikte geliştirilmiş bir motor clio rs te kullanılan F4R ler
F5R ide motor Renault yapımı enjeksiyon farklılıkları nedeni ile F4R değilde F5R diye adlandırılmış motor volvo ile alakası yok,volvo motorlu olanlar N7Q türkiyede bulunan hiç bir megane'da bulunmaz.
Aslında daha verimli değilde daha önü açık,Cliolarda bulunan VVT yüzünden modifiye işlemleri sıkıntı çıkarıyor,yurtdışında VVT söküp inanılmaz işler yapan clio rsler mevcut
Tr de de yukleyenler genelde vvti kasnagi sokuyor. Bildigim kadariyla white ve izmitte itb yapilan rs de vvti yok.
vti geçerse ciğerli olur geçilirsi diğer araç gizli spec olur :D :D
Aynen öyle kardeşim. Ancak bu söz VTI için geçerli değil diğer araçlar içinde söylenir :icon_tup:
stok vtı ile stok f7r ı sonucu vtı GEÇER..
top speed te f7r alır..
5500 üstü basılırsa bi müddet vti önde olur gerisi soru işareti?
5500 altı basılırsa hele 4000 - 4500 basılırsa f7r alır gider..
stock için konuşuyorum ve ikiside sağlıklıysa...
ciğerli bi vti, f7r felan dinlemez bence.
ciğerli bi f7r peki??
bırak 2,0 1,6 ları.. formula 1 e bi bak.. honda - renault o zaman.. renaultun formula 1 de ne yaptığını dünya alem biliyor.. typer - megane 2 rs kim geçiyor stock?? 2,0 honda kötü diyen yok.. renaultu bu kadar kötülemeninde alemi yok. renault spor haddinden fazla iş yapıyor.. dünya biliyor renault sporu?
hondaya helal olsun 1,6 atmosferik 160 hp araba yapmış.. kötüleyen yok. ama bi bakıyozki yok renault şöle yok megane böle.. yok şunlar binmiş yok t...rvsti arabasıymış.. yok piyasası bozukmuş... bunlara lafım var benim.. şimdi t..rvstiler hiç mi honda kullanmamış?? hondaya binende var bmv yede mercedese 4*4 e de.. yarın bi t.r.vstyi honda kullanırken görürsen ne diyeceksin?? merak ediyorum yine aynı şeyimi söyliyeceksin?? ne alaka ?? ayıp denen bişe var..
kkursat01
07-06-2014, 12:05
Bende şu typer geçtim olayını ciddi anlamda merak ediyorum.. mesela zamanında dbs typer skn typer gibi ciddi yürüyen araçlar vardı bunların internette birçok deneme roll videosu mevcut eğer gerçekten böyle bir typeri geçeceğini iddia ediyorsa okan beyin megan ı istanbulda veya başka yerde farketmez gerçekten bu denensin sanırım bu konuyu görmeyen typer sahipleri var, eğer gerçekten gırtlak megane yüklü typer geçiyorsa biz bu işi bırakalım :D yani vti dan olay typer'a kadar geçmiş gerçekten merakla bekliyoruz...
Ep3 ü geçtim fn2 typer daha çok ezilmiş BS typer vardı istanbulda(FN2) onla bir deneyin isterseniz hala duruyorsa ve aynı speclerdeyse :)
LnchCntrl
07-06-2014, 13:44
Evet bende takdir ediyorum megane Rs i ama ep3 typerla kıyaslanması için çok kasapça yazıcam kusura bakmayında söksün turbosunu atmosferik çıksın ep3 ün karşısına bizde izleyelim bakalım. Ha bu demek değil yerin dibine girsin pistte neler yaptığını hepimiz biliyoruz, eminim sevmeyenide vardır ben beğeniyorum o ayrı..
Evet bende takdir ediyorum megane Rs i ama ep3 typerla kıyaslanması için çok kasapça yazıcam kusura bakmayında söksün turbosunu atmosferik çıksın ep3 ün karşısına bizde izleyelim bakalım. Ha bu demek değil yerin dibine girsin pistte neler yaptığını hepimiz biliyoruz, eminim sevmeyenide vardır ben beğeniyorum o ayrı..
niye hondacılar 1,6 ya 2,0 lara kafa tutarken efsane oluyor hacimden bahsediyolar habire vti lar. 2,0 hondayla 2,0 reno ya gelince turbo muhhabeti.. bende bunu anlamıyorum. bu demektirki 1,6 atmosferik bu işi yapıyosa 2,0 atmosferik hondanın neler yapması lazım çelişki zaten burda?? yani 2,0 atmosferik hondanın daha başarılı olması lazım deilmi 1,6 vti bu kadar iş çıkarırıken 2,0 vti biraz gölgede kalmış gibi.. tebrik ederim hondayıda çok severim bu arada.. marka fanatikliğide yapmam.. araba arabadır benim için.. bazı arkadaşlar yanlış anlamasın yorumlarımı..
Hondacılarla tartışılırmı ya,araban ferrari olsa VTİ saplar,dünyanın en iyi arabası Honda
Hondacılarla tartışılırmı ya,araban ferrari olsa VTİ saplar,dünyanın en iyi arabası Honda
:)) :icon_tup: fanatik hondacıları değil hondayı severim..
Jeandan-R
07-06-2014, 15:07
Meggy de 1400kg yaklaşık. Onu napıcaz :) Ep3'ün modlanabilirlik ve motorun verdiği haz dışında büyük bir artısı yok megane'a karşı.
Çok severim hondayı, hastayımdır 86x86 k20 motora ama piyasa şartlarında vti yerine clio172, ep3 yerine megane225 aldım. Üzerine kalan parayı siz hesap edin
Kesinlikle sapla-r :D:D:D Yaw teneke parçası işte. Honda nın güzelliği kasası, ve parçalarının uygun olması + prim yapması. Yürüme işine gelince arabasını yükleyen yürür... it ürür vtec yürür :icon_tup:
şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi. :D:D:D
Meggy de 1400kg yaklaşık. Onu napıcaz :) Ep3'ün modlanabilirlik ve motorun verdiği haz dışında büyük bir artısı yok megane'a karşı.
Çok severim hondayı, hastayımdır 86x86 k20 motora ama piyasa şartlarında vti yerine clio172, ep3 yerine megane225 aldım. Üzerine kalan parayı siz hesap edin
vtec yerıne rs almam karşşim kusura bakma :D
LnchCntrl
09-06-2014, 16:58
niye hondacılar 1,6 ya 2,0 lara kafa tutarken efsane oluyor hacimden bahsediyolar habire vti lar. 2,0 hondayla 2,0 reno ya gelince turbo muhhabeti.. bende bunu anlamıyorum. bu demektirki 1,6 atmosferik bu işi yapıyosa 2,0 atmosferik hondanın neler yapması lazım çelişki zaten burda?? yani 2,0 atmosferik hondanın daha başarılı olması lazım deilmi 1,6 vti bu kadar iş çıkarırıken 2,0 vti biraz gölgede kalmış gibi.. tebrik ederim hondayıda çok severim bu arada.. marka fanatikliğide yapmam.. araba arabadır benim için.. bazı arkadaşlar yanlış anlamasın yorumlarımı..
Abi sen neyi sorguluyon ben anlamadım ki, 2.0 atmo 2.0 turboyla mı yürüsün istiyosun, mantıklı mı geliyo ? Ha soruyosan 1.6 vti 2.0 la yürüyo lafını ediyosunuz diye. Bana bu efsanevi geliyor. Aynı şey gtı ve vts içinde geçerli 1.6 hacimle neler yapıyolar. Meggy e laf edecek halim yok gözümde rslerin yeri ayrıdır ama haklının hakkını teslim etmek lazım..
LnchCntrl
09-06-2014, 17:01
Eğer bana yazdıysan üslübuna dikkat et senin karşında boş beleş bu işlerden anlamayan birisi yok. Benim fanatikliğim honda felan değil, çok beğenirim, ama bi clio rs , bi vts veya cupra neyse odur gözümde.
LnchCntrl
09-06-2014, 17:08
Şahsi zevkleri tartışmaya kalkarsa sürer gider,
Tek artısı sana göre modlanabilirliğidir bana göre vitesinin körüğüdür. Buda kimseyi ilgilendirmez, bide ağırlığı ortaya atmak bana sahsen anlamsız geliyor. bi araba 1400 kiloysa ( rs için konuşmuyorum ) gideri neyse odur. Yani memlekette typer geçen gtı var typer ın sahibi ne diyecek sen benden hafifsin ondan oluyo bunlar mı diyecek ?
Asıl olay turbo- atmosferik kıyaslaması. 1.6-2.0 kıyaslayalımda turboyla atmo nedir??. Eski yorumlarımı okursan karşılaştırma konularında clioyu hondaya karşı nası savunduğumu görebilirsin.
Ha bak bi de ben vti yerine clioya , ep3 yerinede megane a binmem. Clio ve Megane istiyorumdur gider alır binerim, sonra her honda konusunda içimde kaldığı için milletle uğraşmam..
Eğer bana yazdıysan üslübuna dikkat et senin karşında boş beleş bu işlerden anlamayan birisi yok. Benim fanatikliğim honda felan değil, çok beğenirim, ama bi clio rs , bi vts veya cupra neyse odur gözümde.
Valla şöle bi düşündüm nickini bile ilk defa gördüm zannedersem.
Ama kendini baya tanıtmışsın,bundan sonra herhangi bi konuda senden alıntı yaparsam bu sölediklerine dikkat ederek mesaj yazarım.
LnchCntrl
09-06-2014, 17:09
Kesinlikle sapla-r :D:D:D Yaw teneke parçası işte. Honda nın güzelliği kasası, ve parçalarının uygun olması + prim yapması. Yürüme işine gelince arabasını yükleyen yürür... it ürür vtec yürür :icon_tup:
şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi. :D:D:D
Hazırdaki piyasada hızlı araba al dersen hiç düşünmem Czt alırım.
Ha ne zaman piyasa normale döner, ilk işim gidip bi vti almak olur. Memur spec takılana kadar da tüm hızlılara biner gazlarım..
LnchCntrl
09-06-2014, 17:17
Valla şöle bi düşündüm nickini bile ilk defa gördüm zannedersem.
Ama kendini baya tanıtmışsın,bundan sonra herhangi bi konuda senden alıntı yaparsam bu sölediklerine dikkat ederek mesaj yazarım.
Forumda populer olmayla insanların bildikleri değerlendirilmiyor bu forumda.
Ben, yanlarında bildiklerimin hiç kaldığı insanlar tanıyorum üyelikleri yok, her topicte post kasan tipler var bildikleri yok.
Çok değerli ve bilgili abilerim var burda lafım meclisten dışarı.
Sen benden alıntı yapabilirsin, zaten tanırsan düşüncemi anlarsın. :icon_tup:
Abi sen neyi sorguluyon ben anlamadım ki, 2.0 atmo 2.0 turboyla mı yürüsün istiyosun, mantıklı mı geliyo ? Ha soruyosan 1.6 vti 2.0 la yürüyo lafını ediyosunuz diye. Bana bu efsanevi geliyor. Aynı şey gtı ve vts içinde geçerli 1.6 hacimle neler yapıyolar. Meggy e laf edecek halim yok gözümde rslerin yeri ayrıdır ama haklının hakkını teslim etmek lazım..
konu uzar gider herkesin fikrine seviyesizler hariç saygılıyım.. yani mantık olarak 1,6 honda 2,0 atmoyla yürüyosa.. 2,0 honda 2,0 t y le yürümesi lazım dı.. hani 5500 den sonra açıyor ya o yüzden.. evet aynen 1,6 vti efsane ama 2,0 o kadar olamadı dikkat ettiysen ben bunu demek istedim.. saygılar..
Jeandan-R
09-06-2014, 19:35
Şahsi zevkleri tartışmaya kalkarsa sürer gider,
Tek artısı sana göre modlanabilirliğidir bana göre vitesinin körüğüdür. Buda kimseyi ilgilendirmez, bide ağırlığı ortaya atmak bana sahsen anlamsız geliyor. bi araba 1400 kiloysa ( rs için konuşmuyorum ) gideri neyse odur. Yani memlekette typer geçen gtı var typer ın sahibi ne diyecek sen benden hafifsin ondan oluyo bunlar mı diyecek ?
Asıl olay turbo- atmosferik kıyaslaması. 1.6-2.0 kıyaslayalımda turboyla atmo nedir??. Eski yorumlarımı okursan karşılaştırma konularında clioyu hondaya karşı nası savunduğumu görebilirsin.
Ha bak bi de ben vti yerine clioya , ep3 yerinede megane a binmem. Clio ve Megane istiyorumdur gider alır binerim, sonra her honda konusunda içimde kaldığı için milletle uğraşmam..
Peki oldu, turboyla atmosferik karşılaştırmıyoruz. 12 sıkıştırma ile 9 sıkıştırmayı da unutalım, egz lift farklılıklarını da vs. Her aracın karakteri farklıdır, ağırlık yüzünden turbolu olabilir bazı araçlar veya turbo yüzünden ağırlaşabilir. Tabiki atmosferik devir çeviren motor tercih sebebidir ama yakın güçlerde iseler kıyaslanmaması için bir sebep göremiyorum.
İçinde ne kaldı bilmiyorum ama senle tartışmaya giremem, keza ben o araçların hepsini kullanıyorum yeri geldiğinde. Kimi neye savunduğun da umrumda değil, takıl kafana göre. İlk defa nickini gördüm bende, eski yorumunu felan da görmedim ondan.
Karşılaştırmada motor hacimleri ve özellikleri önemli değil bence.Nasıl 3 serisinin rakibi C serisi ise hothatch lerde kendi sınıflarında karşılaştırılmalı.Focus,Megane,Civic,Golf,Leon,A3, Mazda3,Astra ne motor kullanırsa kullansın aynı sınıfta birbirine rakip araçlar.
Peki oldu, turboyla atmosferik karşılaştırmıyoruz. 12 sıkıştırma ile 9 sıkıştırmayı da unutalım, egz lift farklılıklarını da vs. Her aracın karakteri farklıdır, ağırlık yüzünden turbolu olabilir bazı araçlar veya turbo yüzünden ağırlaşabilir. Tabiki atmosferik devir çeviren motor tercih sebebidir ama yakın güçlerde iseler kıyaslanmaması için bir sebep göremiyorum.
İçinde ne kaldı bilmiyorum ama senle tartışmaya giremem, keza ben o araçların hepsini kullanıyorum yeri geldiğinde. Kimi neye savunduğun da umrumda değil, takıl kafana göre. İlk defa nickini gördüm bende, eski yorumunu felan da görmedim ondan.
aynen niye karşılaştırılmasınki.. deilmi? birinde turbo var diğerinde değişken subap teknolojisi.. biri ağır biri hafif.. birinin sıkıştırması farklı dieri farklı.. bu iki aracında artıları ve eksileri var ve ikiside 2,0 ve stock 200 - 225 hp bandıdalar neden karşılaştırlmasınki? mantıksız gelmiyor bana..
LnchCntrl
09-06-2014, 21:20
konu uzar gider herkesin fikrine seviyesizler hariç saygılıyım.. yani mantık olarak 1,6 honda 2,0 atmoyla yürüyosa.. 2,0 honda 2,0 t y le yürümesi lazım dı.. hani 5500 den sonra açıyor ya o yüzden.. evet aynen 1,6 vti efsane ama 2,0 o kadar olamadı dikkat ettiysen ben bunu demek istedim.. saygılar..
Turbo olayı hariç katılıyorum, tartışma ortamı olmadan karşıladığınız için de saygılar benden.
LnchCntrl
09-06-2014, 21:26
Madem yakın güçler,bu işlerin tek elden hp/tork/ağırlık olarak baz almanın yanlış olduğunu anlayana kadar karşılaştırmaya devam o zaman :icon_tup:
Nick olayına niye takıldınız ben anlamadım ama sorun yok. Eski yorumları kimse hafızasında saklamıyor profile girip bulabilirsin eğer amacın nickini görmedim sen kimsin gibilerinden muhabbete girmek değilse.
Neleri savunduğumu fanatiklik yapmadığımı anlaşılması açısından görmeni istedim. İlgilenmezsende oturup ağlayacak halim yok.
Mr.Renault
10-06-2014, 08:22
Madem yakın güçler,bu işlerin tek elden hp/tork/ağırlık olarak baz almanın yanlış olduğunu anlayana kadar karşılaştırmaya devam o zaman :icon_tup:
Nick olayına niye takıldınız ben anlamadım ama sorun yok. Eski yorumları kimse hafızasında saklamıyor profile girip bulabilirsin eğer amacın nickini görmedim sen kimsin gibilerinden muhabbete girmek değilse.
Neleri savunduğumu fanatiklik yapmadığımı anlaşılması açısından görmeni istedim. İlgilenmezsende oturup ağlayacak halim yok.
valla dışardan bakınca honda fabrikasında çalışan birisi gibi savunuyorsun markayı haberin olsun :icon_tup:
karşılaştırma iki araçtan çıktı renault-honda ya döndü :)
ee yürümüyo diyen mi var ki ep3 lerin nelerle nasıl yürüdüğü biliniyor zaten.:rolleyes:
hep takip ettiğim bi konu açıkçası ilk defa yazmak istedim bende.bütçe kısıtlı olduğundan f7r bakıyordum bende en azından yürür keyifli olur diye. karşıma 8 seene önce babamın sattığı 16 senelik flashımız çıkınca f7r aklıma bile gelmedi ihtiyar delikanlıyı aldım. vtec olayına gelince ise cidden çokkkk keyifli bir araç.. günümüze kadar Türkiye şartlarında kullanmadığım araç belki yoktur. çin mallarından supersportlara kadar ancak ben cidden noldu gazoz mu açtı vs muhhaabbeti yapılan makinaların keyfini hiçbirinde alamadım. ya bi allahın kulu da desin ki arkadaş çok pahalı o yüzden alamıyorum va kötülüyorum başımla beraber çünkü günümüz piyasa şartlarında bende vtece dönüş yapmam kolay kolay, cebimde 17 18 liram varsa da gider f7r alırım üstüne kalan rakamı da bakımdı zartı zurtuna ayırırım:icon_tup: yalnış anlaşılmasın f7r almak üzereydim araştırma yapıyordum bende ve kimsenin malına saygısızlık etmekte istemem.
ancak şu bir gerçek ki megane tecrübemde olduğundan ve 1.5 sene de vtecim olduğu için söylüyorum bütçem yeterli ise f7r ın f si aklıma gelmez ikilemde, ancak bütçem sınırlıysa gider alır dönemlik keyifle gazlarım. birçok vteci de geçerim ama aralarından derli toplusu gelince de beni geçer diye düşünüyorum.. unutmayalım bu araçlar artık nedreyse 20 yaşlarında ve defalarca motor yapılmış ve çok koşmuş araçlar o yüzden o geçer bu geçer diye konuşmak mümkün değil pekte ama ikisininde birbirini geçeceği kafa burun tabir edilen durumdan ibaret olur bence.:icon_tup:
ee yürümüyo diyen mi var ki ep3 lerin nelerle nasıl yürüdüğü biliniyor zaten.:rolleyes:
hep takip ettiğim bi konu açıkçası ilk defa yazmak istedim bende.bütçe kısıtlı olduğundan f7r bakıyordum bende en azından yürür keyifli olur diye. karşıma 8 seene önce babamın sattığı 16 senelik flashımız çıkınca f7r aklıma bile gelmedi ihtiyar delikanlıyı aldım. vtec olayına gelince ise cidden çokkkk keyifli bir araç.. günümüze kadar Türkiye şartlarında kullanmadığım araç belki yoktur. çin mallarından supersportlara kadar ancak ben cidden noldu gazoz mu açtı vs muhhaabbeti yapılan makinaların keyfini hiçbirinde alamadım. ya bi allahın kulu da desin ki arkadaş çok pahalı o yüzden alamıyorum va kötülüyorum başımla beraber çünkü günümüz piyasa şartlarında bende vtece dönüş yapmam kolay kolay, cebimde 17 18 liram varsa da gider f7r alırım üstüne kalan rakamı da bakımdı zartı zurtuna ayırırım:icon_tup: yalnış anlaşılmasın f7r almak üzereydim araştırma yapıyordum bende ve kimsenin malına saygısızlık etmekte istemem.
ancak şu bir gerçek ki megane tecrübemde olduğundan ve 1.5 sene de vtecim olduğu için söylüyorum bütçem yeterli ise f7r ın f si aklıma gelmez ikilemde, ancak bütçem sınırlıysa gider alır dönemlik keyifle gazlarım. birçok vteci de geçerim ama aralarından derli toplusu gelince de beni geçer diye düşünüyorum.. unutmayalım bu araçlar artık nedreyse 20 yaşlarında ve defalarca motor yapılmış ve çok koşmuş araçlar o yüzden o geçer bu geçer diye konuşmak mümkün değil pekte ama ikisininde birbirini geçeceği kafa burun tabir edilen durumdan ibaret olur bence.:icon_tup:
evet denk makinalar söledim zaten. 1,6 vti daha başarılı ama.. ben karşılaştırılması mantıklı deil dienlere söledim.. baştan okursan msjlarımı.. ikiside hothach ikiside 2,0 ikiside 200 - 225 bandında.. demekki beraber yürüdüğüne göre karşılaştırılması mantıksız deil demi??
ya illaki karşılaştırılacaklar ancak kategori mantığıyla bakıldığı zaman f7r type r rakibi bence de ve ona rağmen vtecle yürümesi geçti geçilde kıyaslaması bir başarısızlık ya zaten.
39 SS 552
10-06-2014, 09:30
yokmu stock bir vti
stock f7r getirelim deneyelim
ben en az 4-5 boy diyorum f7r önde olacak
headers filtre egzos lu vti getirirseniz
chip filtre egzos lu f7r da getirebilirim
Fark yine 4-5 boy olacak :)
ya illaki karşılaştırılacaklar ancak kategori mantığıyla bakıldığı zaman f7r type r rakibi bence de ve ona rağmen vtecle yürümesi geçti geçilde kıyaslaması bir başarısızlık ya zaten.
f7r başarısız deil.. aksine çok başarılı bi motor. . başarıları ortada pistlerde vs.. spider 2,0 daki motordur.. ve çok sağlam bi motorrdur dayanıklıdır.. efsanedir.. dünyada geçilmiyecek araç yokki zaten..
1,6 vti da çok başarılı bi araç ve efsane olmuştur..
39 SS 552
10-06-2014, 09:36
aksine başarısızlık diye bu şekilde kıyaslama yapıyorsa
118hp lik 106 gti 160hp lik efsane diye baktığınız vtec i geçebiliyor
bu başlı başına bir başarısızlık ozaman 160hp nin hakkını veren bir araçmı vtec ?
Stock haliyle 150hp üstünde kaç tane hothatch i geçebilmiş kaç tanesinden hızlı? Bunlara bakıyormusun ?
Tam bir fiyasko bana göre 120lik ies in biraz hızlısı hepsi o. Oda 5500 den sonra
f7r başarısız deil.. aksine çok başarılı bi motor. . başarıları ortada pistlerde vs.. spider 2,0 daki motordur.. ve çok sağlam bi motorrdur dayanıklıdır.. efsanedir..
1,6 vti da çok başarılı bi araç ve efsane olmuştur..
he o konudada netleşelim vti dan bencede çokçok iyi yol tutuyordur:icon_tup:
acceleration olarak kiyaslamaya dahil oldum o konuda type r a denk olmalıyken vti la karşılaştırılmasına başarısızlık dedim.
herşey hızlanma mı denicekse de önceden belirteyim tabikide değil ancak konu rollinge geldiği için bende böyle yorum yaptım:icon_tup:
LnchCntrl
10-06-2014, 09:39
valla dışardan bakınca honda fabrikasında çalışan birisi gibi savunuyorsun markayı haberin olsun :icon_tup:
3 posttur diyorum ki körü körüne bişeyler savunmuyorum, çoğu karşılaştırma konularında mantığıma uyan şeyleri savunmuşumdur, onları görmezden gelirsen beni bu şekilde görebilirsin.
Hem ayrıca olayı ne bu fanatikliğin, eğer idrak edemeden reddetmekse bu tamam. Ama başarılı işleri savunmak bence problem değil. Bana fanatik diye yafta yapıştırıyosun ama nick-post durumunda ayrı bi çelişki :icon_tup:
acceleration olarak kiyaslamaya dahil oldum o konuda type r a denk olmalıyken vti la karşılaştırılmasına başarısızlık dedim.
herşey hızlanma mı denicekse de önceden belirteyim tabikide değil ancak konu rollinge geldiği için bende böyle yorum yaptım:icon_tup:
f7r ye typr r karşılaştırılmak.. birisi 45-50 binlik bi araç. aradaki 30 bini f7r e yatır.. gör bakalım f7r yürüyomu yürümüyomu stock type r ile.. type r daha fazla yatırım yapılmış bi araç. haksızlık olmuş.
39 SS 552
10-06-2014, 09:43
f7r devri 98 den sonra kapandı zaten bahsettiğin k20 ep3 2-3 sene sonra piyasaya çıktı onun segmenti aslında megane rs ama turbo diye bahane üretiyorsanızda kıyaslama olarak clio rs 172-182 alınabilir aralarında uçurum yok hatta çok yakın denilebilir performans pist olayında
hatta olay şuana kadar gelirse 197 rs fn2 typer dan daha hızlı :icon_tup:
kısacası övünülcek bir yön görmüyorum ben honda açısından
aksine başarısızlık diye bu şekilde kıyaslama yapıyorsa
118hp lik 106 gti 160hp lik efsane diye baktığınız vtec i geçebiliyor
bu başlı başına bir başarısızlık ozaman 160hp nin hakkını veren bir araçmı vtec ?
Stock haliyle 150hp üstünde kaç tane hothatch i geçebilmiş kaç tanesinden hızlı? Bunlara bakıyormusun ?
Tam bir fiyasko bana göre 120lik ies in biraz hızlısı hepsi o. Oda 5500 den sonra
alla alla stock ta vti geçen 106 ları da hep duyuyoruzda bi türlü canlısını göremedik. en son bi tane vardı istanbulda yeminler ediyordu şöyle böyle diye ve yürüyebilen stock vtec karşısında ıkına sıkına 1 1buçuk boy geçebilmişti de stock kavramı yazılım timing falansa saygım sonsuz.. 106 vti dan hızlı kalkar yol uzadıkça yerinde sayar ne yazıkki ama bi gerçek var ki o da önü daha açık görünüyo türkiye şartlarında. saygılar 106 ya sevmem ama hakkı yenmez:icon_tup: valla fiyasko demeniz saçma çünkü bu söylemi yaparsanız fanatik hondacılarda yazık o kadar hacminize 1,6 ile kıyaslanıyorsunuz der asıl fiyasko budur der bu mahabbet uzar gider hatta gereksiz gerginlik bile çıkar.
vtec fiyasko ise de ne yazıkki kullanımı bahsedilen araçlardan daha zevkli. megane a bindim kullandım zevk alamadım, 106 kullandım lanet ettim bana hitap etmedi çünkü. o kaale almadığınız 5500 ü objektif bi şekilde tecrübe ederseniz inanın hoşa gidiyor.:icon_tup: tabiki zevk ve renk meselesi. herkeze iyi forumlar
LnchCntrl
10-06-2014, 09:52
f7r devri 98 den sonra kapandı zaten bahsettiğin k20 ep3 2-3 sene sonra piyasaya çıktı onun segmenti aslında megane rs ama turbo diye bahane üretiyorsanızda kıyaslama olarak clio rs 172-182 alınabilir aralarında uçurum yok hatta çok yakın denilebilir performans pist olayında
hatta olay şuana kadar gelirse 197 rs fn2 typer dan daha hızlı :icon_tup:
kısacası övünülcek bir yön görmüyorum ben honda açısından
Kesinlikle doğru bi bakış açısı, Turbo - Atmosferik karşılaştırması benim için kabul edilemez,
Misal yeni çıkacak olan Turbo Typer atmo bi arabayla karşılaştırılırsa aynı tepkiyi veririm.
Clio Rs - Typer kesinlikle denk araçlardır. Hatta biz kilo / hp oranlaması felan epey kafa patlatmıştık , olaylar typer ın lehine olmasına rağmen typer geçen rs vardı. Bu da başarıdır. Tıpkı Rs le typer sıkarken içlerinde geçer gtı veya vts gibi ... :icon_tup:
Para harcayan gecer beyler :)
:icon_tup:
konuna bak abi sana atarlandım renault umla:)
39 SS 552
10-06-2014, 10:01
nokta olmuş bu :D
f7r nin rakip klasmanı astra gsi 306 gti bravo hgt tarzı araçlardır.. type r aynı klasman deil..
LnchCntrl
10-06-2014, 10:03
Söylencek söz kalmamış :)
Stock olarak hacimden dolayı f7r önde bitirir diye düşünüyorum.
Turbo-atmo karşılaştırması bence de mantıksız.
Turbo ile yüksek güç elde edildiğini avantaj olduğunu herkes biliyor.
Mantık olarak bakılırsa Rs olsun f7r olsun f/p olarak çok mantıklı araçlar.
Fakat adam Honda hastasıdır istediği parayı verir 1.4is aynı paraya 172 hpyi elinin tersiyle iter.
Çünkü onun beklentisi farklıdır. Ha hız için aldım Honda bu saplarım diye geziyorsa gülüp geçin.
39 SS 552
10-06-2014, 10:31
Stock olarak hacimden dolayı f7r önde bitirir diye düşünüyorum.
Turbo-atmo karşılaştırması bence de mantıksız.
Turbo ile yüksek güç elde edildiğini avantaj olduğunu herkes biliyor.
Mantık olarak bakılırsa Rs olsun f7r olsun f/p olarak çok mantıklı araçlar.
Fakat adam Honda hastasıdır istediği parayı verir 1.4is aynı paraya 172 hpyi elinin tersiyle iter.
Çünkü onun beklentisi farklıdır. Ha hız için aldım Honda bu saplarım diye geziyorsa gülüp geçin.
objektif bakış açısı :icon_tup:
Mr.Renault
10-06-2014, 14:38
3 posttur diyorum ki körü körüne bişeyler savunmuyorum, çoğu karşılaştırma konularında mantığıma uyan şeyleri savunmuşumdur, onları görmezden gelirsen beni bu şekilde görebilirsin.
Hem ayrıca olayı ne bu fanatikliğin, eğer idrak edemeden reddetmekse bu tamam. Ama başarılı işleri savunmak bence problem değil. Bana fanatik diye yafta yapıştırıyosun ama nick-post durumunda ayrı bi çelişki :icon_tup:
nickin postla ilgisi yok tamamen senin yorumlarından bahsettim ben :heyoo:
adam konuyu açtığına açacağına pişman olmuştur kesin :)
üretildikleri yıllarda ne megrs ne de typer yoktu ve kendi bünyelerinde temsil ettikleri sınıftan dolayı (motor güçlerinin nispeten yakın olmasınında etkisi var nedense herkes hacime bakıyor gücü neden göz ardı ediyorsunuz anlamadımya) birbirlerine rakip araçlar bunlar. Herkes afaki sallıyor birinizde video koyun belge koyun belge. sade şişirdiniz konuyu amacınız akıl vermekmi avukatlıkmı belli değil.
Ankara da varmı vti ile denemek ısteyen F7r ?
yıllar once ben denemıstım 1-2 boy farkla gecmıstı f7r
bence kotu gıden bır arac degıl
at gozlugu ıle bakmasın kımse
Hondacılar herzamanki gibi konuya atlamış enteresan yorumlar var :D
306gti'ın nasıl yürüdüğünü bu ülke çok az gördüyse,sağlıklı f7r'ında nasıl yürüdüğünü kimse bilmiyor herhalde.
Birisi 2.0 sınıfında typerlar s2000ler var diyor birisi 1.6 ve 2.0 farklı motorlar diyor.Kimse araç verilerine vs bakmamış cc klasmanı yapmış enteresan.
Benimde görüşüm 2 araçta sağlıklı olursa yapılan işlemlere göre ikiside birbirini geçebilir.Özellikle f7r 190lara kadar önde olur gibi.