PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müzik Sistemi Ürün Seçimi ve bazı sorular.

vtec powe®
30-05-2014, 10:37
Selamlar,müzik sisteminden anladıklarım sınırlı, bilenlerden yardım rica ediyorum.

Aracıma ana üniteyi değiştirmeden(bu konuda kararlıyım), müzik sistemi yaptırmayı düşünüyorum.

Bu işe ayırdıgım max tutar montaj dahil 650-700 arası.

Amacım müziğe hafif bi bas kazandırıp, volume yükselttiğim de dahi temiz bir ses alabilmek

1-ana üniteyi değiştirmeden max ses verimi için hangi yöntemi izlemeliyim?

2-Öne bir takım jbl veya infinity component, bagajada 20-30 cm jbl veya pionner bas koyma düşüncesindeyim.Bu durumda arkada ki kolonlar sesi cok bozar mı? yok kardeşim sen illa arkaya da bi takım component koy bu iş böyle olmaz mi dersiniz?

3-mevcut düşündüğüm sistemde 1 tk comp+bas için nasıl bir amfi lazım?4 kanal? 5 kanal?hangi markalar?

4-bu sistem için kapasitor şart mı?sistemi teyp açılınca devreye girecek şekilde kurdurabilirmiyiz? aküyü yemeyelim hemen...

Yardımcı olacak arakadaslara şimdiden teşekkür ederim.

MDeniz
30-05-2014, 10:58
1- ana ünite değiştirmeden ufak bir ses alabilirsiniz deck çevirici almanız lazım kaliteli olsun
2- infinity component alın bagajada jbl alın aldığın infinity ve arkalar eş güçte olmadığı için sesi tabiki bozar aynı seviyelerde gezemeyeceği için
3- 1 takım comp ve bas için 4 kanal sterio anfi işini görür extra yapacaksan 5 kanal xetech al işini görür
4- kapasitöre gerek yok kuvvetli birşey yok zaten 60 akü bile kaldırabilir düzeyde. kontağa bağlatırsın kontağı açınca devreye girer kontak takılı değilse çalıştıramazsın olur biter

usta değilim ama düşüncelerim bunlar

vtec powe®
30-05-2014, 11:15
kaliteli deck çevirici koyunca düzgün ses alabilirmiyim peki?

arkaya öne göre daha ucuz mid koysam nasıl olur?

arkaya 1 mid daha koysam 5 kanal amfiyle işi cözermiyim yoksa bir mono bir streo amfi şart mı peki?

MDeniz
30-05-2014, 11:33
ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi çünkü anfi çıkışın yok anfini besleyecek watt değerin zayıf o yüzden kaliteli deck ile 20 liralıklara göre daha temiz cızırtısız birşey alırsın. farklı markalar takma eşit güçte olsun takım olsun azcık bütçeni fazlalatır eğer yetmiyorsa 2 çift infinity al müzik dinle ses akustiğini bozma derim ama zaten genelde mid-tiz takanlar arkayı fazla düşünmezler o yüzden farklı markalar takma tadı kaçar zevk alamazsın hepsinin nominal değerleri farklıdır abicim. ya 2 çift infinity yada tak öne bassla destekle . 5 kanal anfiyide ilk seferde sadece önlere al anfini al basını al abim daha sonra arka kapıları da istersen yetmezse doldurursun.

benim araçta azcık tuzlu focal krx2 var 1350 tl bagajda magnat 4500 sterio anfi var sadece teybim 700 tl pioneer 80prs ama tadından yenmiyor müzik dinliyorum resmen.

murat-m
30-05-2014, 11:39
ben clio 4 aracımda senin istediğin tipte ve oem ünite ile beraber ufak bir sistem kullanıyorum.2 takım infinity mid ve 20 cm hertz bassı edison 5 kanal amfi çalıştırıyor ve ben memnunum.

vtec powe®
30-05-2014, 11:45
anlıyorum.
şimdi sade öne mid koysam, baktım ses yetmedi, arkada orjin kolonlar işi cok bozuyor, arkayada bi mid koyayım dediğim anda elimde ki 5 cıkış amfi işimi görür diyosun yanı?

vtec powe®
30-05-2014, 11:47
ben clio 4 aracımda senin istediğin tipte ve oem ünite ile beraber ufak bir sistem kullanıyorum.2 takım infinity mid ve 20 cm hertz bassı edison 5 kanal amfi çalıştırıyor ve ben memnunum.
ya hep diyorlar, duyuyorum, en optimum ses için bas için mono, midler için streo kullanın filan, hatta cihazlarınız zarar görür filan diye.

ne zamandır kullanıyorsun? kaça mal ettin?

MDeniz
30-05-2014, 12:09
abi al xetec 5 kanal anfisini 2 takım mid-tiz infinity al jbl basınıda al istediğinin fazlasını yakalayacağına eminim garantisini de veriyorum o kadar büyük konuşuyorum. öyle bozar mozar ayakları hikaye 4 kanala tak mid-tizleri son kanalada jbl 1000 lik tak çok tatlı bir ses yakalarsın

vtec powe®
30-05-2014, 13:02
abi al xetec 5 kanal anfisini 2 takım mid-tiz infinity al jbl basınıda al istediğinin fazlasını yakalayacağına eminim garantisini de veriyorum o kadar büyük konuşuyorum. öyle bozar mozar ayakları hikaye 4 kanala tak mid-tizleri son kanalada jbl 1000 lik tak çok tatlı bir ses yakalarsın
anlıyorum kardeşim.
peki xetec 5 kanal yerine edison 5 kanal için ne dersin? var mı fikrin?

MDeniz
30-05-2014, 13:09
anlıyorum kardeşim.
peki xetec 5 kanal yerine edison 5 kanal için ne dersin? var mı fikrin?

birşey diyemiyeceğim ultra lüx bir bilgim yok kullandığım markalara göre değerlendiriyorum tecrübe = yaşanmışlık :) ben şimdiye kadar xetec in 4 kere anfisini kullandım 1500.1 600.1 ve 5 kanal versiyonlarını şimdiye kadar hiç üzmedi beni ve tertemiz anfilerdir.

vtec powe®
30-05-2014, 13:34
@MDeniz teşekkür ederim bilgiler için.

baska önerileri fikirleri olanlar varsa paylaşırsa sevinirim.

burak16
30-05-2014, 16:40
benden size tavsiye sizin araca ucuz mid takımı koymayın orjinal hop. zaten güzel madem kapı sökülecek iyi bir mid takımı olsunki deysin açıldığına bide izolasyon olursa tadından yenmez çeviride audiotech var yerli üretim onu alın anfi olarakta 5 kanal olabilir yada sadece öne mid takıcaksınız 4 kanalda işinizi görür bas olarakta 30 cm in altında size yetmez 30 cm re audio rex 12 serisi işinizi görür isterseniz size yardımcı olurum bilgi konusunda pm ile tel atabilirsiniz ürün teminindede yardımcı olabilirim

darkmoon
30-05-2014, 16:49
öne bir takım comp alın .. arka bagaja bir bas alın 25 lik yada 30 luk zevkinize kalmış.. 4 çıkış bir anfi alın onuda bas ve compenanta bağlayın istediğinizin o fiyat aralığında tam olarak oluru bu olur..

biraz güzel bir şey olsun derseniz o paraya olmaz.. öne bir takım arka kapıyada aynı takım alın derim 4 çıkış bir anfi alın derim.. sub içinde ayrı bir mono anfi alın derim tabi bunları yapmışken bir capasitörde alın derim ana ünitenize bağlayın mutlu mesut gayette kaliteli müzik dinleyin derim..

renkler ve zevkler ayrıca para pul denklemi..

hkkcn
30-05-2014, 17:23
xetec felan önermişsiniz hep infinity felanda 5 kanal.bunların hpsini montaj dahil 600 liraya nasıl alıcaksınız çok zor ....

MDeniz
30-05-2014, 18:25
Xetec var sitede sikintisiz tertemiz diyor 350 tl infinitiy de 200e alir 150 jbl montaj icin diger aya birikim gerek

vtec powe®
01-06-2014, 16:25
cevap yazan tavsiye veren herkese tesekkür ederim.

1 takım componenent daha koymaya karar verdim.
haliyle butceyi biraz yükseltmem gerekecek.

amfi konusunda hala kararsızım, 2 comp+ 1 baslık bu sete 5 kanal tek amfimi? yoksa bir mono bir streo olmak üzere 2 amfimi olmalı ?

burak16
01-06-2014, 16:38
2 anfi hem daha az maliyetli olur 2.el alınırsa eyer hem besleme açısından daha iyi olur

darkmoon
01-06-2014, 17:05
hem mono hem streo tarzı olan anfiler kaliteli ürünler olmadığı süreceki bu ürünlerde dünya paradır ne compları tam hakkını vererek besler nede bası.. imkan varsa her şeyin hakkını vericek ürünler alın derim complar için streo sub için mono.. ama şuda var sizin durumunuzda çokda ciddi bir beklenti yok.. o yüzden all in one tarzı bir şeyde sanırım memnun eder..