PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw E46 330ci direksiyon dönmeme sorunu

SEFAKALACAY
30-05-2014, 16:35
Arkadaslar merhaba , arastirdim ancak bulamadim dogru bilgiyi , 2002 model e46 330 ci aracimda direksiyonu cok guclukle ceviriyorum oncelerinde ses yapiyordu ama donuyordu artik ses yok ve hic donduremiyorum , sorum su hidrolik pompa dan kaynakli diye saniyorum cunku yag im ve borularimda bi problemim yok , ozellikle 330 ci hidrolik pompasi mi arastirmali ve almaliyim yoksa diger motorlarin hidrolik pompasi uyum saglar mi ? Tesekkurler destek icin

Mr.K
30-05-2014, 18:15
elektriklimi pompa yoksa eski tip dediğimiz(klasik yani) hidrolik yağ lı mı ?

ön düzende alt tarafta

türkçe mealini bilmiyorum ;

http://prussianmotors.com/Empower/Pictures/inv_003485_02.jpg

bu parça var.

sürücü tarafını komple çevir direksiyonu zar zor birşekilde içerde dişliler var uygun yağ ile yağla orayı sonra sağ sool yapman gerekicek ki sürekli tüm dişlilere nufus etsin.Ama çeviremiyorum hiç diyosun o zmn komple sök bu parçayı büyük ihtimalle dişliler sıyrıldı kuruluktan yandı tahminim.

bahsettiğim dişliler bu videoda görnüyo.

http://www.youtube.com/watch?v=nxKX-jn1iuI

bir öneri daha yükseklik ve derinlik ayarını direksiyon rahatlayana kadar ince hassas noktayı bul değiştir birde öyle dene.

buda muhtemelen gelen ses benzeri video

http://www.youtube.com/watch?v=69eEjHoN4wo

son raddeye kadar beklemeyip bakım yapsaydın kurtarırdın belki.komple set dahi deişme ihtimalin var bilgin olsun.

SerkanYazgan.
30-05-2014, 18:37
700 lira sıkışmış, e46 da kronik sorun gibi birşey oldu pompa sorunu :)

Octane
30-05-2014, 18:57
Gecenlerde hyundai konusu vardi :) Arac bu bozulur yani.

Sizin sorununuz malesef kronik. Tamir ettirmisti tornacida benim bir arkadasim, usta da isinin ehliydi ama bir sure sonra lökür lökür boşluk oldu. Malesef degiseceksiniz.

Y.Emre
30-05-2014, 19:49
elektriklimi pompa yoksa eski tip dediğimiz(klasik yani) hidrolik yağ lı mı ?

ön düzende alt tarafta

türkçe mealini bilmiyorum ;

sürücü tarafını komple çevir direksiyonu zar zor birşekilde içerde dişliler var uygun yağ ile yağla orayı sonra sağ sool yapman gerekicek ki sürekli tüm dişlilere nufus etsin.Ama çeviremiyorum hiç diyosun o zmn komple sök bu parçayı büyük ihtimalle dişliler sıyrıldı kuruluktan yandı tahminim.

bahsettiğim dişliler bu videoda görnüyo.

son raddeye kadar beklemeyip bakım yapsaydın kurtarırdın belki.komple set dahi deişme ihtimalin var bilgin olsun.

Rack & pinion ==> kramayer ve pinyon dişlileri bahsettiğin

kıvancr
30-05-2014, 20:59
Tamir takımları mevcut diye bılıyorum. e46 325ci aracımda 7 sene once başıma gelmıstı. Dıreksıyon hıc donmuyordu. Çok makul bır fıyatla ıcındekı bılyelerı degıstırıp yerıne takılmıstı.
Eskısınden farksız olmustu. yapıldıktan sonrada 3 sene aracı sorunsuz kullanmıstım.

SEFAKALACAY
01-06-2014, 17:21
Pompam hidrolik yag li yani elektronik degil de 700 tl li rakamlar cok yuksek geldi bana, pompa garanti degisecek dedi ustalar da cikma orjinal ariyorum 100-150 lv araliginda o da ama skintim su ki ozellikle 330 ci olarak mi almam lazim 320 323 325 328 in yada 5 serisinin hidrolik pompasi uyum saglamaz mi kullanamaz miyiz ?

Mr.K
01-06-2014, 17:54
e36 pompası diye ara ilk başta bi bak aynı olabilir

vinz
01-06-2014, 23:51
hocam çıkma almamanızı öneriyorum paraya yıkın 0 alın kronik sorun çok çektik zamanında arabayı sattırdı bize o pompa

SerkanYazgan.
02-06-2014, 01:53
Yan sanayiside baya mevcut ve ucuz fakat bir tanıdığım yan sanayi aldı 46 ya ve ertesi iade edip orjinalini aldı. Orj. çıkma bulabilirsen iyi olur.

Sert@ç
02-06-2014, 02:27
E46da bunu yasamayan var midir ?
Kronik problem asla yan sanayi almayin direksiyon cevirirken disaridan titreyerek hareket ediyor...

driftboy
02-06-2014, 10:31
golf te başıma geldi sakın tamir ederiz düzeltiriz rulman sesi bu diyenlere inanmayın olmuyor. arıza sildirdiğiniz zaman direksiyon dönmeye başlıyo fakat ses geliyo ama 5 dk sonra tekrar arıza verince sertleşiyor. Direksiyon kutusunu komple değiştirmek zorunda kaldım ben herşeyiyle.

AdemAr
02-06-2014, 11:13
allah korusun yüksek süğratte kötü sonuçlara yol açabilecek bi parça sonucta o yüzden yan sanayi almayın bence