Orijinalini görmek için tıklayınız : vts
hayırlı aksamlar arkadaşlar 1 hafta önce citreon saxo 1.6 vts aldım araçımın rölantisi birtürlü sabit çalışmıyor sürekli dalgalanıyor kadrana bakıyorum 5 kadar iniyor araba titriyor bi bakıyorum 1500 kadar çıkıyor takılı kalıyor ayamı gazdan çektiğim halde gaz yiyior servise soktum emme manifoldu basınç sensörü ve ısı müşürü sorunu var dedi parçaları sipariş verdi sizce bunun sıkıntısı ne olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim hevesim kursamda kaldı resmen araç bide çok asırı yakıyor aracı izmirden aldım orduda ikamet ediyorum izmirden orduya 450 tl yaktı bugun 120 tl benzin doldurdum 100 km anca yapmışımdır benzin bitme derecesinde bide gösterde kaç km hızla gittiğini gösteren sayaç çalışmıyor
Sensorler sıkıntılıysa aracın fazla yakması normal,rolantiyi hallettikten sonra onu gozlemlersin.
Km için herşey olabilir elektrik elektronikten anlayan biri kontrol edicek yani
map sensörü arızalıysa çok yakması normaldir. beyin şu anda motora giren havayı ölçemediğinden (map sensörü arızalı) normalden fazla yakıt gönderir, bu şekilde motoru korur..
ısı müşürü de önemli, yakıtın hesaplanmasında aktif görevi var.
Bu ikisi değiştikten sonra durum iyileşecektir.
çok tşk ederim verdiğiniz bilgiler için bu map sensörü çok pahallımıdır acaba yada bana önereceğiniz parçacı varmı bu araçların parçalarını satan
çok tşk ederim verdiğiniz bilgiler için bu map sensörü çok pahallımıdır acaba yada bana önereceğiniz parçacı varmı bu araçların parçalarını satan
Servis sana bozuk parçaları soyleyince sende ordaki parçacılarla bağlantıya geçip getirtmesini soyleyebilirsin.
internetten alabilirsin, piyasada map sensörler genelde bosch marka ile satılıyor, öyle bilinmedik marka yok zaten.
ısı müşürü parçacılardan alabilirsin, sadece hangi müşir olduğuna emin olunması lazım. bi müşür beyne sinyal sağlar, bi de göstergedeki hararet göstergesinin müşürü vardır.
sana lazım olan beynin müşürüdür, gösterge müşüründen yapı olarak farklıdır.
Enjoythesilence
31-05-2014, 19:45
Rolanti ayarlamıyosa %90 rolanti valfi görevini yitirmiştir benimde aynı sorunum vardı rolanti valfini değiştirerek sorunumu çözdüm. Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-peugeot-106-gti-citroen-saxo-vts-rolanti-valfi-130282446/detay) bu parçanın içindeki yay bozulunca tırnağı hareket ettirmiyo devir sabit yada dalgalanmalı oluyo
rölanti valfide değişiecek ustam vermiş olduğunuz bilgiler için tşk ederim bu map sensörü şu mudur Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-citroen-saxo-vts-vtr-sx-emme-manifold-basinc-sensoru-an-057-144685817/detay)
rölanti valfide değişiecek ustam vermiş olduğunuz bilgiler için tşk ederim bu map sensörü şu mudur Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-citroen-saxo-vts-vtr-sx-emme-manifold-basinc-sensoru-an-057-144685817/detay)
soketi senin araçtaki ile aynı ise olur..
bende 98 1.4 106 vardı, soketi bunun gibi oval değil, dikdörtgendi..