Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakın zamanda motor numarası değiştiren?
huseyinturk
01-06-2014, 09:09
Aracıma yeni motor numarası işleticem presödür kısmı tamam öğrendim herşeyini. Komple cam filmi var aracımda doğal olarak tüvtürk yapışıtıracak hafif kusuru. Emniyette sorun yaşarsın diyorlar varmı yakın zamanda tespit sonrası ruhsat değişikliği yapan, duyan?
cam filmi ubak ve egm arasında ki yazışmalar, görüşmeler sonucunda. tescil işlemlerinde problem teşkil etmiyor.
huseyinturk
01-06-2014, 09:20
cam filmi ubak ve egm arasında ki yazışmalar, görüşmeler sonucunda. tescil işlemlerinde problem teşkil etmiyor.
Teşekkür ederim sabah sabah bu sevindirici bilgi için :)
huseyinturk
11-07-2014, 14:17
işlemler şu şekilde yapılıyor forumda bulamamıştım benden sonra arayan bulsun
motor sıfır ise gümrükten ruhsat sahibine kadar olan bütün faturalar, makbuzlar ve işçilik faturası, ustaya ait imza sürgüsü ile makine mühendisine başvuruyorsunuz.
Gerekli projeyi çiziyor o, proje dediğim a4 kağıt bir kaç tane tekrar ustaya imzalatıyorsunuz o şekilde mühendisiniz onu tse'den geçiriyor.
Mühendisinizden aldığınız evraklarla doğru tüve gidiyorsunuz. Yeni motor numarası ile tüv muayneye sokuyor aracı geçerseniz yeni motor numaranız yazılı tüv kağıdıyla emniyete başvuruyorsunuz.
internet üzerinden randevu alınıyor emniyet ruhsat işlemleri için sonra yeni ruhsatınız çıkıyor.
maaliyet olarakta
işçiliğe 40tl kdv parası verdim kendi ustan tekirdağda olduğundan kabul olmuyor onun faturası burda
projeyi 300e çizdirdim
muayne standart ücret zaten 168+41 egzos emisyon
ruhsat bedelide 168tl
mr.korhan
11-07-2014, 14:27
işlemler şu şekilde yapılıyor forumda bulamamıştım benden sonra arayan bulsun
motor sıfır ise gümrükten ruhsat sahibine kadar olan bütün faturalar, makbuzlar ve işçilik faturası, ustaya ait imza sürgüsü ile makine mühendisine başvuruyorsunuz.
Gerekli projeyi çiziyor o, proje dediğim a4 kağıt bir kaç tane tekrar ustaya imzalatıyorsunuz o şekilde mühendisiniz onu tse'den geçiriyor.
Mühendisinizden aldığınız evraklarla doğru tüve gidiyorsunuz. Yeni motor numarası ile tüv muayneye sokuyor aracı geçerseniz yeni motor numaranız yazılı tüv kağıdıyla emniyete başvuruyorsunuz.
internet üzerinden randevu alınıyor emniyet ruhsat işlemleri için sonra yeni ruhsatınız çıkıyor.
maaliyet olarakta
işçiliğe 40tl kdv parası verdim kendi ustan tekirdağda olduğundan kabul olmuyor onun faturası burda
projeyi 300e çizdirdim
muayne standart ücret zaten 168+41 egzos emisyon
ruhsat bedelide 168tl
ellerine Sağlık, şu konuyu arayıpta bulamayan, kulaktan dolma Meli- Malı ekli Miş-Muş ekli Cümle kuran o kadar adam vardıki, gerçekten yapan birinden NET bilgi herkese faydalı olacaktır, zaman olarak da aşağı yukarı bu işlemlerin senden gasp ettiği zamanı da yazabilirmisin ? :)
SekoLive
11-07-2014, 14:28
HÜSEYİN teşekkürler bilgi için.
huseyinturk
11-07-2014, 22:30
Projenin çıkması onaylanması 3 gün sürüyor, direk ustaya götürüp imzalatırsanız. Ama benim iş yoğunluğum, ustanın imza sürgüsünün kaybolması vs 2 haftayı buldu proje onayı.
Muayne zaten bildiğiniz muayne istanbulda 3 gün sonraya anca randevu alabiliyorsunuz onada.
Ruhsatın yenilenme sürecininde pek önemi yok ama 3 gün gibi bir sürede çıkar dediler bana büyükçekmece emniyette. Bir adres verdi memur randevu alıp geliceksiniz dedi. Tahminimce gov.tr'li bişeydir ama hatırlamıyorum tam arabada yazıyor evraklarda, paylaşırım onuda.
Muameleci diye tabir edilen bir zat bütün bunlar için 1500 gibi bir rakam çıkarıp hallolur abi kafanı yorma sen dedi bana, sanki araba çalmışımda chance yapma niyetindeyim gibi. Hiç gerek yok öyle akbabalara, zaten mesleğin adıda bir garip, niyer çok belli 'muameleci'