Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eibach hk. yardım

Burak.
01-06-2014, 13:04
beyler kırmızı ve siyah hakkında tam bilgisi olan varsa yardım etsin biraz arastırdım 35mm siyah 50mm kırmızı diyorlar fakat herkes ayrı telden calıyor biri 35mm kırmızı 50mm siyah sportline diyor siyah olan konforu cok düsürüyor biri kırmızı cok düsürüyor vs bilen arkadaslar yardım :confused:

emrekuzdere
01-06-2014, 13:06
Pro-kit (siyah) 30-35mm olanlardır
Sportline (kırmızı) 50mm olanlardır.
Ben uzun süre pro-kit yani 30mm düşüren siyahlardan kullandım aracımda tavsiye ederim. Kırmızı yani 50mm düşürenlerden kullanıp memnun olan arkadaşımda çok tercih senin.
Edit: Düşürmede araçtan araca değişiyor, benim civic 30mm'lik yay ile 50mm'lik takılı clio'dan çok daha yerdeydi.

uniquel
01-06-2014, 13:07
Sportlıne - 50/35 - Sedeflı kırmızı renk
Prokıt - 35/35 - Sıyah renk

Ben clıo2 ve E36 da sportlıne kullandım konfor oldukca ıyıydı. Eıbach soz konusu ıse eger bence konfordan yana tereddutunuz olmasın.

Burak.
01-06-2014, 13:38
Pro-kit (siyah) 30-35mm olanlardır
Sportline (kırmızı) 50mm olanlardır.
Ben uzun süre pro-kit yani 30mm düşüren siyahlardan kullandım aracımda tavsiye ederim. Kırmızı yani 50mm düşürenlerden kullanıp memnun olan arkadaşımda çok tercih senin.
Edit: Düşürmede araçtan araca değişiyor, benim civic 30mm'lik yay ile 50mm'lik takılı clio'dan çok daha yerdeydi.

evet düşürmede aractan araca fark ediyor kırmızı 50mm sportline olanlarda konforu cok düsürdügü ve alıp cıkaranları duydum o yuzden siyah almayı istiyorum fakat karısıklık olmasın diye bilgi almak istedim tesekkürler :)

Sportlıne - 50/35 - Sedeflı kırmızı renk
Prokıt - 35/35 - Sıyah renk

Ben clıo2 ve E36 da sportlıne kullandım konfor oldukca ıyıydı. Eıbach soz konusu ıse eger bence konfordan yana tereddutunuz olmasın.

kırmızı hakkında olumsuz yorum var baya konfor yönünden ama sende tam tersi olmus tesekkürler :)

Seven7
01-06-2014, 13:42
Ben Civic'te pro-kit kullandım 5cm kadar düşürdü. Konfor yönünden kesinlikle çok iyiydi.

Dragger
01-06-2014, 13:46
Kırmızısı sportline, yani 50mm.

Konforu da öyle çok fazla götürmüyor.

Sen aracına önceden bu yayı takanların yorumunu al, fotograflarına göz gezdir bence.

Cünkü baska markada süper düsüren yay senin arabanda öyle düsmeyebilir. Hayalkırıklıgı olmasın.

rodya
01-06-2014, 13:54
elantra'ya 50mm yay var mı cidden?

Dragger
01-06-2014, 14:03
Bu arada piyasada çok sahte yay var, mutlaka güvenilir biryerden alın.

Gecen bana birisi sahte yayı eibach diye yutturmaya calıstı misal ikinci el :)

OrcunInce
01-06-2014, 14:13
Düşüklük araçtan araca değişmez. 30mm diyorsa 30mm düşürür. Doğru yayı almadığınızdan aracınız fazla yada az düşer. Kataloğa bakıp parça kodunu bulup ona göre yay alınız.

uniquel
01-06-2014, 14:40
Eibach turkiye distributoru Dp-tuning idi. Sahte urunlerle karşılaşmamanız icin onlarla iletisim kurmanızı tavsiye ederim

Düşüklük araçtan araca değişmez. 30mm diyorsa 30mm düşürür. Doğru yayı almadığınızdan aracınız fazla yada az düşer. Kataloğa bakıp parça kodunu bulup ona göre yay alınız.

Düşüklük araca göre değişiyor acıkcası. Katalogtan bizzat kontrol ederek aldigim clio 2 icin olan sportline, 3cm düşürmüştü.

Burak.
01-06-2014, 14:47
Ben Civic'te pro-kit kullandım 5cm kadar düşürdü. Konfor yönünden kesinlikle çok iyiydi.

konfordan ödün vermek istemiyorum valla :)

Kırmızısı sportline, yani 50mm.

Konforu da öyle çok fazla götürmüyor.

Sen aracına önceden bu yayı takanların yorumunu al, fotograflarına göz gezdir bence.

Cünkü baska markada süper düsüren yay senin arabanda öyle düsmeyebilir.
Hayalkırıklıgı olmasın.

haklısın belki buradan bir arkadas takmıstır falan söyler zaten

elantra'ya 50mm yay var mı cidden?

evet var 2012 sonrası elantra eibach yay yaz cıkıyo zaten

Bu arada piyasada çok sahte yay var, mutlaka güvenilir biryerden alın.

Gecen bana birisi sahte yayı eibach diye yutturmaya calıstı misal ikinci el :)

sahte olup olmadıgını nasıl anlayabilirim ? daha önce tecrübem olmadı yaylar hakkında ilk defa alıcam cünkü :confused:

bunu bilmiyordum kullananlar aractan araca fark ettigini söylüyorlar kimi aracta 4 5 cm kimi aracta 3 cm anca falan diye okudum

Eibach turkiye distributoru Dp-tuning idi. Sahte urunlerle karşılaşmamanız icin onlarla iletisim kurmanızı tavsiye ederim

Düşüklük araca göre değişiyor acıkcası. Katalogtan bizzat kontrol ederek aldigim clio 2 icin olan sportline, 3cm düşürmüştü.

baktım dp tuninge ama yok i20 i30 2009 modeli icin falan var iletisime gecip sorayım :)

emrekuzdere
01-06-2014, 15:58
Düşürme olayı araçtan araca gayette değişir Burak kardeş, bak sen bu adamı dinle en mantıklısını demiş.

Burak.
01-06-2014, 21:56
Düşürme olayı araçtan araca gayette değişir Burak kardeş, bak sen bu adamı dinle en mantıklısını demiş.

Haklisin bende onu arastiriyorum eyvallah ;)

Canselmo
01-06-2014, 21:59
burak kanka sen boşver eibach falan ..sanayide presletelim biz o yayları A:SD:AS :D

berko
01-06-2014, 23:09
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutus-amp-aktarma-ve-frenler/147574-eibach-katalogu.html

Burdaki kataloğu indirirseniz dertlerinize derman, yaralarınıza merhem olur. Ne neyin yayı hangi aracı kaç cm basıyor herşeyi görürsünüz :)

hanz10
02-06-2014, 00:03
Konuyu takipteyim. Arkadaşın sorusuna engel olmadan bi fikir almak istiyorum.

Astra J kasaya hangi yay uygun olur ? Fikir önerebilirseniz iyi olur arkadaşlar birde Güvenilir bir yer önemli.

Burak.
02-06-2014, 00:20
burak kanka sen boşver eibach falan ..sanayide presletelim biz o yayları A:SD:AS :D

Tabi kardo sonra 1 de yan 2de isyan :D kim bu adam kim :D

http://www.techturkey.com/forum/yol-tutus-amp-aktarma-ve-frenler/147574-eibach-katalogu.html

Burdaki kataloğu indirirseniz dertlerinize derman, yaralarınıza merhem olur. Ne neyin yayı hangi aracı kaç cm basıyor herşeyi görürsünüz :)

Hemen indirdim katalog süper fakat elantrayi bulamadim yok sanırım i40 i ödün alicam :)

Konuyu takipteyim. Arkadaşın sorusuna engel olmadan bi fikir almak istiyorum.

Astra J kasaya hangi yay uygun olur ? Fikir önerebilirseniz iyi olur arkadaşlar birde Güvenilir bir yer önemli.

Kardesim berkonun paylastigi katalogu indir opel kismina gel ordan bulursun büyük ihtimalle :)

Canselmo
02-06-2014, 13:46
Kanka baska.markalara baktin mi

logıcthıs
02-06-2014, 17:12
30 cm eibach la orjinalden daha iyiydi konforum :)

AFy
02-06-2014, 21:53
50 mm kullandım 106da gercekten konforlu sekme az yol tutus güzel tavsıye ederım kesınlıkle.

cabriolet
02-06-2014, 21:58
Benim arabamda sportline olanı var eibachın ama önüde arkayıda 35mm indiriyo sportline olanı illa 50mm indirmiyo yani :) netten ölçülerine bakın bence her arabayı aynı ölçüde alçaltmıyo yaylar :)

Bu arada benim yaylarımda kırmızı renk :)

sky clio
03-06-2014, 00:28
Bende clio II de eibach sportline kullandım. Konfor olarak gayet iyiydi.

Burak.
15-06-2014, 23:22
Kanka baska.markalara baktin mi

Bro konforu etkilemeyen bi eibach var o yüzden yani kullanmadim ama ilk olucak öyle duydum :)

30 cm eibach la orjinalden daha iyiydi konforum :)

O derece diyosun :)

50 mm kullandım 106da gercekten konforlu sekme az yol tutus güzel tavsıye ederım kesınlıkle.

50mm sertlestiriyor diyorlar dogru mudur?

Benim arabamda sportline olanı var eibachın ama önüde arkayıda 35mm indiriyo sportline olanı illa 50mm indirmiyo yani :) netten ölçülerine bakın bence her arabayı aynı ölçüde alçaltmıyo yaylar :)

Bu arada benim yaylarımda kırmızı renk :)

Kodlara göre hareket edersek daha saglikli olacagini söylüyorlar :)

Bende clio II de eibach sportline kullandım. Konfor olarak gayet iyiydi.

Sertlesme falan oldu mu?

HondatugraL
16-06-2014, 01:10
Ben jazz da prokit kullanıyorum güzel bir şekilde düşürdüğü gibi çokta rahatsızlık vermıyor gerçi en son lastıklerı 45 yanak yapınca az sarsılmaya başlamadım değil ama genede memnunum ve öneririm

rodya
28-03-2015, 21:28
konfordan ödün vermek istemiyorum valla :)

haklısın belki buradan bir arkadas takmıstır falan söyler zaten

evet var 2012 sonrası elantra eibach yay yaz cıkıyo zaten

sahte olup olmadıgını nasıl anlayabilirim ? daha önce tecrübem olmadı yaylar hakkında ilk defa alıcam cünkü :confused:

bunu bilmiyordum kullananlar aractan araca fark ettigini söylüyorlar kimi aracta 4 5 cm kimi aracta 3 cm anca falan diye okudum

baktım dp tuninge ama yok i20 i30 2009 modeli icin falan var iletisime gecip sorayım :)

Ben yazdım bulamadım. 50mm yayın linkini yazabilir misin ? :)

onursumer
28-03-2015, 21:35
bence 50mm e gerek yok

2013 Elantra on Eibach Pro-Kit for Veloster - Hyundai Forums : Hyundai Forum (http://www.hyundai-forums.com/md-2011-present-elantra-sedan-coupe/209393-2013-elantra-eibach-pro-kit-veloster.html)

Veloster yayıda oluyormuş çok iyi durmuş bence

rodya
28-03-2015, 21:47
fuck ya bugün gidip 30mm aldım, kyb amortisörle birlikte. şansımı bahtımı .. :)

onursumer
28-03-2015, 22:05
30mm yeterli gelmis olmasi lazm nasil oldu ?

rodya
28-03-2015, 22:19
Esasen amacım görüntüden ziyade, arabaya azcık yol tutturabilmekti. kyb amortisörlerle birlikte taktırdım. açıkcası beklediğimden çok daha fazla düştü ama depo full. belki ondan da kaynaklanıyor olabilir. bikaç güne daha anlaşılır olur. henüz bu haliyle 20km kullanıp sadece 15 saniye bakabildim:)

exclusive
28-03-2015, 23:18
tavsiyem 5 lik yayı takıyorsan eğer düşecek abi araba :) Sahte olmaması için yayın etrafında beyaz renk seri no su oluyor diyorlar ama emin değilim

KOSEREN
28-03-2015, 23:39
Bu eibach ın gerçeğini kolpasını nasıl anlicaz,bilen arkadaşlar belirtirse sevinirim

rodya
28-03-2015, 23:43
Beylikdüzünde dg tuning mi ne var. ana dagıtıcı orası sanırım. dogrudan gidip ordan aldım ben

Burak
28-03-2015, 23:49
Ben de eibach yaylarımı dp tuningten almistim. Orjinal olanı kendini belli ediyor rengi, üzerindeki yazılar vs kendine has.

Burak.
29-03-2015, 21:00
bence 50mm e gerek yok

2013 Elantra on Eibach Pro-Kit for Veloster - Hyundai Forums : Hyundai Forum (http://www.hyundai-forums.com/md-2011-present-elantra-sedan-coupe/209393-2013-elantra-eibach-pro-kit-veloster.html)

Veloster yayıda oluyormuş çok iyi durmuş bence

hakkaten güzel olmuş fakat veloster yayını Tr de bulamayız :)

Burak.
29-03-2015, 21:01
fuck ya bugün gidip 30mm aldım, kyb amortisörle birlikte. şansımı bahtımı .. :)

Esasen amacım görüntüden ziyade, arabaya azcık yol tutturabilmekti. kyb amortisörlerle birlikte taktırdım. açıkcası beklediğimden çok daha fazla düştü ama depo full. belki ondan da kaynaklanıyor olabilir. bikaç güne daha anlaşılır olur. henüz bu haliyle 20km kullanıp sadece 15 saniye bakabildim:)

depoyu yarıladıktan sonra bir fotograf alabilirmiyim ne kadar düştügünü cok merak ediyorumda

rodya
29-03-2015, 21:38
http://i.imgur.com/g1YY8o1.jpg
Benzin deposu boş. lpg ise yarım:) Fotograf teker hizasından çekildi. resimleri inceledim de kyb'lerden sanırım gayet iyi düşmüş araç:)

tuzemen
29-03-2015, 21:56
c2 de kullanmıştım eibach sportline. dp tuningden almıştım. arka taraf güzel düştü ama ön taraf 5 cm düşmüyor 4-4.5 arası düşüyor haliyle ön taraf biraz havada kalmıştı.gerçi 5 cm düşseydi bile gene havada kalacaktı :) ama konfor değişmemişti arabada yol tutuşta çok iyiydi.grande punto da ta technix coillere dayanamadığımdan söküp eibach sportline larla takasladım, bakalım punto da nasıl olacak eibachlar.

Burak.
29-03-2015, 23:26
http://i.imgur.com/g1YY8o1.jpg
Benzin deposu boş. lpg ise yarım:) Fotograf teker hizasından çekildi. resimleri inceledim de kyb'lerden sanırım gayet iyi düşmüş araç:)

50 mm alsan sürüngen olurdu heralde :D masallah ya tam kivaminda cok begendim :)

b.ustaoglu
29-03-2015, 23:31
ben de bişey sorucam. eibach nasıl okunuyor :D

Burak.
29-03-2015, 23:37
ben de bişey sorucam. eibach nasıl okunuyor :D

aybah diye :D

b.ustaoglu
30-03-2015, 01:07
aybah diye :D

maybah gibi demek ki :D bir arkadaşımdan da duydumda burdan da teyit ediyim dedim sağol :)

ben de bu ara hr ve eibach arasındayım. konuyu bu yüzden takipteyim :)

levent
30-03-2015, 11:33
rodya @

Abi kyb hangi modeli taktın?

excel G diye tahmin ediyorum, ayarlanabilir AGX veya Sarı koni kıvamındaki ultra SR serisinden TR de hiç görmedim, hele hadi Honda olsa belki biri getirmiştir derim ama Hyundai için olunca ihtimaller çok daha düşüyor :)

Sorma sebebime gelince excel-g bir çok araçta orj olarak çıkıyor (misal Toyota'lar) veya orj alternatifi gibi görünüyor, ben oem amortisörlerden çok farklı olacağını sanmıyorum açıkçası kullanım konforu / yol tutuş un..

R.S.C
30-03-2015, 11:36
eibach dan daha yumuşak bir yay var mı 3,5 cm için?

BMW için kullananlar ne diyor ?

rodya
30-03-2015, 12:00
rodya @

Abi kyb hangi modeli taktın?

excel G diye tahmin ediyorum, ayarlanabilir AGX veya Sarı koni kıvamındaki ultra SR serisinden TR de hiç görmedim, hele hadi Honda olsa belki biri getirmiştir derim ama Hyundai için olunca ihtimaller çok daha düşüyor :)

Sorma sebebime gelince excel-g bir çok araçta orj olarak çıkıyor (misal Toyota'lar) veya orj alternatifi gibi görünüyor, ben oem amortisörlerden çok farklı olacağını sanmıyorum açıkçası kullanım konforu / yol tutuş un..

Levent selam,
taktırdıgım ürün bu :
Amazon.com: KYB 554384 Gas-A-Just Silver Monotube Shock: Automotive (http://www.amazon.com/KYB-554384-Gas-A-Just-Silver-Monotube/dp/B00C89QT6K)

ilgili yurtdışındaki forum konusu burda.
KYB Rear Shocks installed - Hyundai Forums : Hyundai Forum (http://www.hyundai-forums.com/md-2011-present-elantra-sedan-coupe/149372-kyb-rear-shocks-installed.html)
Standartta gelen o kadar kötü ki baya baya etkili oldu bu ürün :)

onursumer
30-03-2015, 12:23
3mm bence bayağı alçaltmış , pro kit lerin hepsi zaten 3mm diye biliyorum ben velosterinde oyle olması lazım

levent
30-03-2015, 12:59
Levent selam,
taktırdıgım ürün bu :
Amazon.com: KYB 554384 Gas-A-Just Silver Monotube Shock: Automotive (http://www.amazon.com/KYB-554384-Gas-A-Just-Silver-Monotube/dp/B00C89QT6K)

ilgili yurtdışındaki forum konusu burda.
KYB Rear Shocks installed - Hyundai Forums : Hyundai Forum (http://www.hyundai-forums.com/md-2011-present-elantra-sedan-coupe/149372-kyb-rear-shocks-installed.html)
Standartta gelen o kadar kötü ki baya baya etkili oldu bu ürün :)

Tamam şimdi oldu, excel G ile ultra SR arasında kalan model,

bilstein sıralamasında oem alternatif b4 , gas a b6, ultra sr b8 rakibi diyebiliriz :)

Basıklık ise güzel olmuş bi de tam yandan çekebilirsen makbule geçer abi, bu Burak 150 ile esp denemesi yapan bi vatandaş olduğu için önemli bi konuydu bu oem amortisörden farklı olup olmadığı :D

rodya
30-03-2015, 15:38
Levent selam,
tam olarak nasıl fotograf çekem ? selfie bile çekemiyorum doğru düzgün dudaklarımı büzüştürüp ama tarif edersen çekerim istedigin gibi aracın resmini:) yandan komple basıklığı mı görünsün istiyorsun?

nikimyok
11-03-2018, 21:48
merhaba arkadaşlar.

önlere ikinci el eibach sportline 5cm yay aldım. henüz arka yayları alamadım. aracım fd6 civic, yaylar da fd6’dan çıkma. şimdilik sadece ön yayları taksam yol tutuşta sorun olur mu? bir de bu eibach sportline yaylar orjinal amortisörlerle uyumlu mu?

nikimyok
17-03-2018, 18:24
merhaba arkadaşlar.

önlere ikinci el eibach sportline 5cm yay aldım. henüz arka yayları alamadım. aracım fd6 civic, yaylar da fd6’dan çıkma. şimdilik sadece ön yayları taksam yol tutuşta sorun olur mu? bir de bu eibach sportline yaylar orjinal amortisörlerle uyumlu mu?

flood yapıyorum ama kusura bakmayın. belki ileride birinin işine yarar diye buraya yazacağım.

sadece önlere eibach yayları taktırdım. amortisörler orjinal. görünüş şöyle:

https://i.hizliresim.com/NZdyjk.jpg (https://hizliresim.com/NZdyjk)

sportline yaylar orjinallere göre biraz daha sert ama konforda pek sıkıntı yok. sekme, vurma vs olmadı. yeni taktırdığım için yol tutuşla ilgili bir yorum yapamıyorum ama o konuda sıkıntı yaşarsam buraya yazarım.

fthdrn
17-03-2018, 18:52
Güze durmuş. 1-2 numara film ile daha tatlı durur araba.

nikimyok
17-03-2018, 19:10
haklısınız film gerekiyor. aslında vardı da sökmek zorunda kaldım. çevirme yapan memur arkadaşlar filmlere takmıştı bir ara :)