Orijinalini görmek için tıklayınız : Coilower , Air ride , Spor yay
BerkinAKCAY
01-06-2014, 18:43
ALLAH ım sana şükürler olsun Scirocco aracıma sonunda kapora verdim. Tek sorun arabanın basılması konusunda ne kullanıcağım. Airride ile ilgili bilginiz varsa bilgilendirilmek istiyorum. Arabanın şasesi deliniyor gibi birkaç duyum aldım biraz kafam bulandı her iki ayda bir hava tüpünün dolumu oluyormuş zahmetli bir iş yani.Son tercih olarak 5 cm spor yay kullanacağım. Tercihlerinizi söyler ve beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim herkese Hayırlı forumlar :):)
Bu iş birazda bütçe ile alakalı, şase delinme olayı nasıl oluyormuş hiç duymadım
BerkinAKCAY
01-06-2014, 18:55
Bu iş birazda bütçe ile alakalı, şase delinme olayı nasıl oluyormuş hiç duymadım
Bütçe konusunda kendime bir miktar ayırdım kw wariant coilower 3.000 tl civarı air ride ise 3.900. Şaseye avuç içinin yarısı kadar delikler açılıyor diye iki yerden duydum. Air sitelerinde ise araştırdım ve sonuç alamadım
aybarsdnr
01-06-2014, 19:05
tak coilover ı, başın ağrımadan, kafanda acabalar olmadan rahat rahat gez dolaş
BerkinAKCAY
01-06-2014, 19:07
tak coilover ı, başın ağrımadan, kafanda acabalar olmadan rahat rahat gez dolaş
Şuanki durum onu gösteriyor :):)
kw coil mükemmel yol tutuyor kullananlar çok memnun fiyatı biraz tuzlu ama değer.
AİR da en çok duyduğum şey yol tutusunu bozduğu yönde
kendi aracımda KW coil over var çok memnunum gerek yol tutuşu sağlamlığı çok iyi
air ride muayenden geçemiyorsunuz türkiyede yapılan sistemlerde bana çok faso fiso işler 120 km üzerine çıkamıyorsunuz scricco gibi bir arabayada eziyet olur zaten.
Nacizane fikrim coil over takın başınızı ağrıtmayın..
Direk gidip KW V2'yi koyarim olur biter.
MertSerhanÖ.
01-06-2014, 19:30
coilover :icon_tup:
i-vtec07
01-06-2014, 19:52
coilover +1
BerkinAKCAY
01-06-2014, 20:55
kendi aracımda KW coil over var çok memnunum gerek yol tutuşu sağlamlığı çok iyi
air ride muayenden geçemiyorsunuz türkiyede yapılan sistemlerde bana çok faso fiso işler 120 km üzerine çıkamıyorsunuz scricco gibi bir arabayada eziyet olur zaten.
120 nin uzerine cikilmadigini ilk kez duyuyorum oyle bişey varsa zaten hic gerek yok :) Coilde ne kadar dip basabilirim
bütçe varsa tabiki coil :)
120 nin uzerine cikilmadigini ilk kez duyuyorum oyle bişey varsa zaten hic gerek yok :) Coilde ne kadar dip basabilirim
Dibine kadar basarsin basmayi dert etme kw coil deli gibi basıyor zaten :)
Airdan bence vaz gec cok basmak isiyorsan markasi bilinen firmalardan birinden coil al ;) yoksa hr yayda guzel oluyor rocco da ama biraz sert aklinda olsun ;)
BerkinAKCAY
01-06-2014, 21:37
Dibine kadar basarsin basmayi dert etme kw coil deli gibi basıyor zaten :)
Arkadasım 5.20 bmw yi coille fabrika cıkısından 12 cm bastı inşallah bizde yaparız öyle bişey :)
abdullahduymaz
01-06-2014, 21:38
kw v2 yi al direk,roccoda kw cok düşürüyor zaten illede basık dersen dip yapar gezersin,kw nin yol tutuşa olan artısı ve güvenilirliği varken air falan düşünme.
BerkinAKCAY
01-06-2014, 21:38
Airdan bence vaz gec cok basmak isiyorsan markasi bilinen firmalardan birinden coil al ;) yoksa hr yayda guzel oluyor rocco da ama biraz sert aklinda olsun ;)
airlı araba piyasası arttı ondan kafamdaydı.Ama böyle sıkıntılı oldugunu ögrendiğim iyi oldu :)
BerkinAKCAY
01-06-2014, 21:50
kw v2 yi al direk,roccoda kw cok düşürüyor zaten illede basık dersen dip yapar gezersin,kw nin yol tutuşa olan artısı ve güvenilirliği varken air falan düşünme.
dip basııcaz o zaman kw ile :)
M.Yaşayanlar
01-06-2014, 21:52
Hıc bınıp denedınızmı pekı 120 ile ? Bılmeden camur atıyosunuz bence . istanbulda yapılan araclar var burdada kendılerı uye bı msj atın hatta rıca edın deneyın :heyoo:
BerkinAKCAY
01-06-2014, 22:03
Hıc bınıp denedınızmı pekı 120 ile ? Bılmeden camur atıyosunuz bence . istanbulda yapılan araclar var burdada kendılerı uye bı msj atın hatta rıca edın deneyın :heyoo:
120 olayı denenebilir ama yol tutuşu olarak herkes coil i öneriyor
M.Yaşayanlar
01-06-2014, 22:20
120 olayı denenebilir ama yol tutuşu olarak herkes coil i öneriyor
Sase kesılmesı olayına deyıneyım bıraz. wos seat gıbı araclarda sase kesımı dogrudur. Buda sag aks ın soldan kalın olmasından dolayı coil yada air suspansıonda sase ıle oynamadan bır yere kadar basabılırsınız daha fazlasında zaten aks sase ye dayandıgından kırılacaktır buda buyuk bır mıktar paranız gıdıcek anlamına gelıyor. bunun ıcın sase den 2 .5 cm lık bır parca kesılıyor vede yerıne tasıyacak bır parca ılave edılıyor . tabıkı bu sızın secımınıze kalmıs bır is mal sızın para sızın. benım demek ıstedıgım sey bu aır suspansıyonu bılende konusuyor aracında olmayıp ta varmıs gıbı hıtap edende ..
BerkinAKCAY
01-06-2014, 22:25
Sase kesılmesı olayına deyıneyım bıraz. wos seat gıbı araclarda sase kesımı dogrudur. Buda sag aks ın soldan kalın olmasından dolayı coil yada air suspansıonda sase ıle oynamadan bır yere kadar basabılırsınız daha fazlasında zaten aks sase ye dayandıgından kırılacaktır buda buyuk bır mıktar paranız gıdıcek anlamına gelıyor. bunun ıcın sase den 2 .5 cm lık bır parca kesılıyor vede yerıne tasıyacak bır parca ılave edılıyor . tabıkı bu sızın secımınıze kalmıs bır is mal sızın para sızın. benım demek ıstedıgım sey bu aır suspansıyonu bılende konusuyor aracında olmayıp ta varmıs gıbı hıtap edende ..
Ilerleyen zamanlarda sase kesimi sıkıntı çıkarır mı ?
M.Yaşayanlar
01-06-2014, 22:34
Ilerleyen zamanlarda sase kesimi sıkıntı çıkarır mı ?
Dedıgım gıbı sase kesılıyor ancak bu sızın ıstegınız dogrultusunda.Bunu herkez bıraz yanlıs bılıyor. 15 16 cm lık veya daha fazla bır sase den bahsedıyoruz bunu tutupta 10 cmı kesılmıyor. 2.5 cmlık bır yer kesılıp tekrardan parca koyular saglamlastırılıyor. ılerıde bır sıkıntı cıkarmıyor. Kesılmezse bellı bır yere kadar basabılırsınız aracı benım anlatmak ıstedıgım bu. Yol tutusu hakkında Air suspansıyon yaptıran arkadaslara sormanızı rıca edıyorum. Ozellıkle Recep Demır e ulasabılırsınız Face uzerınden kendısınde Vw CC var sızı daha cok aydınlatabılır
KW de istediğin kadar basarsın hiç sıkıntı değil ama türkiyenin yolları ***** avrupadaki kadar temiz asfaltımız yok çokta aracı istismar etme kardeşim ;)
herşey tadında güzel :icon_tup:
M.Yaşayanlar
01-06-2014, 22:47
KW de istediğin kadar basarsın hiç sıkıntı değil ama türkiyenin yolları ***** avrupadaki kadar temiz asfaltımız yok çokta aracı istismar etme kardeşim ;)
herşey tadında güzel :icon_tup:
KW de ıstedıgınız kadar basarsınız dıyorsunuzda Arac Vw marka farkındaysanız Bmw deil
şase kesmeyi ne kadar doğal ve normal birşey olarak aktarıyorsunuz.
M.Yaşayanlar
01-06-2014, 22:59
şase kesmeyi ne kadar doğal ve normal birşey olarak aktarıyorsunuz.
Dogal ve normal olarak anlatmıyorum Sadece dedıgım kelıme mal sızın para sızın yaptırmak veya yaptırmamak sızın elınızde. oraları anlıyorsunuz ama yazdıgım bazı cumlelerı anlamamısınız sanırım.
Ben Bildiğim şey hakkında konuşurum. Bilmediğim şey hakkında yorum yapmam.
Kullanan arkadaşlarım var bende niyetlendim ama herkesin dili aynı araç yol tutmuyo doğru düzgün 120 üstüne çıkamıyorsun araç paldır küldür ses yapıyor bu gerçeği yapanda yaptıranda biliyor. Zevkli olmasına bişey diyemem AİR RİDE olayı güzel motor gücüyle işin olmaz görsel bir araban olur zevkle binersin.
Yapılacak olan araba "scirocco" 260 Kadran var kime sorsan böyle bir arabaya bu işi yaptırmaz 70-80 BİN TL lik araba 15 BİN liralık araba değilki şaşe delinecek kaynak yapılacak satarken bunu kimseye anlatamazsın Performans olan araba jant lastik coil over iş biter ne viraj tanırsın nede makasta korkarsın.
KW de ıstedıgınız kadar basarsınız dıyorsunuzda Arac Vw marka farkındaysanız Bmw deil
Daha iyiya Alman Grubu Arabaların hiçbirisinde bu tarz sorunlar olmaz KW V2 de istediği kadar basar aracı :icon_tup:
Ayrıca @rodya katılıyorum şaşe olayını çok basit görüyorsunuz
BerkinAKCAY
02-06-2014, 06:13
Ben Bildiğim şey hakkında konuşurum. Bilmediğim şey hakkında yorum yapmam.
Kullanan arkadaşlarım var bende niyetlendim ama herkesin dili aynı araç yol tutmuyo doğru düzgün 120 üstüne çıkamıyorsun araç paldır küldür ses yapıyor bu gerçeği yapanda yaptıranda biliyor. Zevkli olmasına bişey diyemem AİR RİDE olayı güzel motor gücüyle işin olmaz görsel bir araban olur zevkle binersin.
Yapılacak olan araba "scirocco" 260 Kadran var kime sorsan böyle bir arabaya bu işi yaptırmaz 70-80 BİN TL lik araba 15 BİN liralık araba değilki şaşe delinecek kaynak yapılacak satarken bunu kimseye anlatamazsın Performans olan araba jant lastik coil over iş biter ne viraj tanırsın nede makasta korkarsın.
Cupra10 sana katılıyorum abi scirocco gibi bi arabayla 120 ile gidiceksem hep ne anlami kalır ki
Cihan KESKİN
03-06-2014, 11:14
KW D2 Coilover. (yol tutuş + basıklık + rahat + konfor) daha ne istiyosun :)
KW1 almıştım rezil oldum polo aracıma. yağ kaçakları ses vuruntu birçok hata. değiştirttim sıfırı geldi sattım hemen aynı sorunlar diğer adamda da çıktı yani fos birşey
aries2000
09-09-2014, 13:20
KW V2 iyidir