Orijinalini görmek için tıklayınız : Net paketı sorunu
Arkadaslar yenı ıphone 5s aldım.ama alışamadım bu tele sorunum su net paketım var 2gb normalde eskı telde 1ay yeterdı ıphone aldım 5 gunde bıttı smra yenıledm yıne cok cabuk bırtı sıtede ıphone kullanan cok arkadasım var napmam lazım acaba
Download yaptınız sanırım, yoksa bitmesine imkan yok (standart kullanımda) :S
onursumer
02-06-2014, 08:17
ben iphone kullandığımda çok fazla birşey yapmasam bile ortalama 3gb paket anca yetiyordu
ozellikle store kullanımını paketinizle yapmayın artık uygulamalar ve oyunlar eskisii gibi 10-15mb değil :)
Ayrıca otomatik updateleri kapatmalısınız app store uygulamaları kendiliğinden güncelleniyor. Çok uygulama varsa oda harcar.
Skyhawk34
02-06-2014, 08:37
bende galaxy s2 var bir yılı geçik
aktif sekilde internette takılmama foto alısverisi yapamama sürekli insanlarla internet üzerinden konusmama sesli yazılı ragmen vodafoneun 2 gb net paketinin
1.2 gb ını geri veriyorum :D
Beyler otomatık guncellemelerımı kapatıcam
Ben çok uzun zamandır iphone kullanıyorum, ilk başlarda bende de bitiyordu evet ama bunun nedeni sürekli youtube,daily gibi yerlerden video izlediğim ve store'dan indirme yaptığım içindi. Ha birde e-mail aktif olarak kullanıyorsanız ek dosyalar filan onlarda hızlı bir şekilde yer. Aylık 2 gb kullanıyordum ay sonuna 300mb filan kalıyordu bende şuan +4 TL ye 2 Gb daha tanımladılar hiç bitti bitecek sıkıntısı yaşamıyorum. Ama standart kullanımda kesinlikle yetmesi lazım.
Evet şurada ki yolu izlerseniz kapatırsınız;
http://www.enkisa.com/wp-content/uploads/2013/09/biz-ios-7-app-store-uygulama-otomatik-guncelleme.png
Silence45
02-06-2014, 09:55
Ben çok uzun zamandır iphone kullanıyorum, ilk başlarda bende de bitiyordu evet ama bunun nedeni sürekli youtube,daily gibi yerlerden video izlediğim ve store'dan indirme yaptığım içindi. Ha birde e-mail aktif olarak kullanıyorsanız ek dosyalar filan onlarda hızlı bir şekilde yer. Aylık 2 gb kullanıyordum ay sonuna 300mb filan kalıyordu bende şuan +4 TL ye 2 Gb daha tanımladılar hiç bitti bitecek sıkıntısı yaşamıyorum. Ama standart kullanımda kesinlikle yetmesi lazım.
Evet şurada ki yolu izlerseniz kapatırsınız;
http://www.enkisa.com/wp-content/uploads/2013/09/biz-ios-7-app-store-uygulama-otomatik-guncelleme.png
iyide burada hücresel ağı kullan kapalıysa otomatik indirmeyi kapatmanın bir anlamı yok zaten.Otomatik indirmeler Wifi ağına bağlı olduğunda yapar kapalıysa.
zOnstyLe
02-06-2014, 10:07
Sadece hucresel veriyi kullanı kapatmanan yeter bu sekilde wi-fi'nin oldugu yerde guncelleme yapar. Birde forumdada cok fena yiyor paketi fotoğraflardan falan.
Yiğit G.
02-06-2014, 10:20
Ayrıca otomatik updateleri kapatmalısınız app store uygulamaları kendiliğinden güncelleniyor. Çok uygulama varsa oda harcar.
3g den otomatik güncellemez.. wireless bulursa güncelerler.3g ile hiçbir downloadı sormadan yapmaz.
Iste bu yuzden aylik 11 gb internet paketim var :)
iphone 5 var 2 gb paket var 1 gb bitiyor genelde guncellemeleri falan hucresel veride yapmayin cok etkiliyor
canozgur106
02-06-2014, 15:32
Ayarlar hucresel veriyi kapat 3G yi etkinlestiri kapat sonra hucresel veri ağının icine gir orda altlı ustlu internet yazan kisimlara 123 yaz ayri ayri tamamen telin netle olan baglantisini kesebilirsin
bskan aynı dert bende de olmustu maıllerle ılgılı bı durum oluyor bazen ben tum maıller mı ne demısım cıhaz tum maıllerı ındırmeye calısıyor gelmıs gecmıs hem cıhazın sarjı gıtmyıor ısınıyordu hemde 1 gunde 1gb ınternet bıtıyordu
Bende de aynı sorun var, işin ilginç yanı ise avea kullanırken ayda 2gb yeterken hattı turkcelle taşıyınca 2+1 gb ek paket 3 gb anca 20 gün yetiyor.
Hız farkı var eyvallah da bu kadar fark şaşırttı
ufuksaracci
02-06-2014, 19:17
icloud açık olabilir. Maillerin güncellemesini de elle yapın .
barakuda26
02-06-2014, 21:51
sık bulunduğunuz ortamlarda wifi bağlantısı varsa cihaza tanıtın orada bulunduğunuzda interneti ordan kullansın. Iphone 5 kullanıyorum 1.5 gb falan boşa gidiyor her ay 2 gb'lık pakette :D