Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Cezalarına Gelen Af ?
GökhanAkdeniz
03-06-2014, 08:40
Kamu alacaklarında 30 Nisan miladı oldu - Milliyet Haber (http://ekonomi.milliyet.com.tr/en-kapsamli-af-geliyor/ekonomi/detay/1891641/default.htm)
Anladığım kadarıyla genel bir zam affı ve ana paranın taksitlendrilmesi gibi birşey geliyormuş.
Gene haberden anladığım kaadarıyla da trafik cezalarını da kapsıyor bu af.
İnşallah dışında bırakmazlar bizi bu affın.
Mikrop_Ali
03-06-2014, 08:49
trafik cezalarında ve diger vergi borclarına 36 aya kadar taksit imkanı haberi verilmişti tv de.
af iyidir :)
acaba vergiyi ce cezayı taksitlendirince muayene ye aracı kabul ederlermi,
34btr1907
03-06-2014, 09:28
zorunlu gss den 3900 borcum cıktı dun ogrendım,ne kagıt ne bılmem ne geldı kafasına gore borc olmus ,faızı sılcek 3500 alcak ne o bana kıyak yaptı dövlet baba,çalısmayan adamdan ayda 100 tl alıyor bu hükümet sonra faız sılıp alkıs beklıyor .burdan kontr edın haberınız olmadan borçlu olabılırsınız.
https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf
GökhanAkdeniz
03-06-2014, 09:36
Benim merak ettiğim konu şu.
Benim ta 2 sene öncesinden 550 lira bir cezam vardı ödemedim ödemedim 1800 e ulaştı ve durdu.
Şimdi bu cezanın o faizlik kkısmını silip anaparayı mı taksite bölecekler acaba.
Benim merak ettiğim konu şu.
Benim ta 2 sene öncesinden 550 lira bir cezam vardı ödemedim ödemedim 1800 e ulaştı ve durdu.
Şimdi bu cezanın o faizlik kkısmını silip anaparayı mı taksite bölecekler acaba.
Bu çerçevede düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihteki TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar üzerinden, ikişer aylık dönemler halinde en çok 18 eşit taksitte ödemelerini tamamlayanların, faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı silinecek.
Yiğit Ş.
03-06-2014, 09:47
bir daha ceza ödersem ne olayım. 15gün önce 560tl ödedim. onun bunun çocukları
acaba vergiyi ce cezayı taksitlendirince muayene ye aracı kabul ederlermi,
ederler bi sıkıntı olmaz
ederler bi sıkıntı olmaz
öyleyse varya ilaç gibi gelir ha,,bide 1 senedir ödemedigim ceeza vardı
Bu çerçevede düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihteki TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar üzerinden, ikişer aylık dönemler halinde en çok 18 eşit taksitte ödemelerini tamamlayanların, faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı silinecek.
şimdi benim 3 bin tl borcum olmuş 5 bin tl
ben şimdi 3binin tefe tüfe faiz eklenip onu böldürüp falan mı ödicem
yani 3300falan gibi bişi mi? :s
şimdi benim 3 bin tl borcum olmuş 5 bin tl
ben şimdi 3binin tefe tüfe faiz eklenip onu böldürüp falan mı ödicem
yani 3300falan gibi bişi mi? :s
aynen öyle
abı gırdı mı yanı devreye? benımde odenecek cezam var hemen gıdıp yatırayım ?
uLAN GECEN HAFTA 3000 vergi odedım faızıyle :mad:
zafer_0403
03-06-2014, 10:25
arkadaşlar bu durumdan tarih olarak ne zaman faydalanabileceğiz bilgisi olan var mı ?
orhan_guney
03-06-2014, 10:29
koyarmı sana doktorr :) 3000 nedir.
uLAN GECEN HAFTA 3000 vergi odedım faızıyle :mad:
koyarmı sana doktorr :) 3000 nedir.
Koyan 3000 değil arkasından gelen af amk :D:D:D
hep aflardan evvel yatırdım ettim, küfür ettim, bu sefer yatırmadım, inşallah aksilik olmaz da çıkar:D
ben hemen yatiriyorum, mal miyiz biz ya!
hemen yatirana çay ikram etsinler bari ya
bildiğin enayi spor!!!
ben sırf af gelebilir diye yatırmadım
kaldıki bu af 1 yıldır beklenen bir adım
ghibli06
03-06-2014, 10:39
yaşın yanında kuru misali... doktor normal hayatını sürdüren vatandaş bilmez, şirketler için öyle saçma sapan vergiler koydular ki, stopajdı, kurumlardı, geçiciydi vs vs daha fatura kesmeden yapılan bile değil nerdeyse yapma ihtimalin olan işlerin sözde karından vergi kesiyor devlet ve de tahakkuk ediyor bitti gitti ondan sonra uğraş dur gireni çıkartmaya... ödemedin öbür ay hesaba bloke... resmen kilitlediler piyasayı, bu bahaneyle komple bir af çıkartıyor ki çok laf söz olmasın...
bu arada af denilen zaten sadece faize, onda da eğer 3 seneye bölerseniz yine 3 senenin faizini ekliyorlar üzerine, ana paraya af gelmez... en azından bize gelmez :)
bildiğin enayi spor!!!
Ulan bekledım bekledım af cıkar dıye muayenesız yakalanınca dedım cıkmıycak heralde gıttım yatırdım, yemedı bu sefer :D:D:D
yaşın yanında kuru misali... doktor normal hayatını sürdüren vatandaş bilmez, şirketler için öyle saçma sapan vergiler koydular ki, stopajdı, kurumlardı, geçiciydi vs vs daha fatura kesmeden yapılan bile değil nerdeyse yapma ihtimalin olan işlerin sözde karından vergi kesiyor devlet ve de tahakkuk ediyor bitti gitti ondan sonra uğraş dur gireni çıkartmaya... ödemedin öbür ay hesaba bloke... resmen kilitlediler piyasayı, bu bahaneyle komple bir af çıkartıyor ki çok laf söz olmasın...
bu arada af denilen zaten sadece faize, onda da eğer 3 seneye bölerseniz yine 3 senenin faizini ekliyorlar üzerine, ana paraya af gelmez... en azından bize gelmez :)
Bi tane teee s2000 zamanından ceza gozukuyor uzerıme masallah 2bin kusur olmus onun faızlerını affetsınler bana yeter :D:D:D
Shadow_Dancer
03-06-2014, 10:46
Gecen senede boyle bi af cikardilardi.. 270lik radar cezam 800 kusur olmustu sadece ana parayi odediydim kac yil sonra..
Geldi mi af ? Gelecek mi ? Nedir biri aydınlatsa ona göre plan yapsak ?
Geldiyse hemen gidelim :)
bize 1.5 milyon tl kitlediler ÖTV olmayan ürüne ÖTV li fatura kesmedik diye. Piyasayı kitlemediler resmen içine s.çtılar. Biz de bu affı bekliyoruz şimdi Allah sonumuzu hayır etsin.
bildiğin enayi spor!!!
valla okulda bizim bi prof demişti zamanında,
devleteen alacağınız çıkarsa ilk gunu alın çunku vermekten vazgeçebilirler,
devlete vereceğiniz varsa en en en sonunda gidin çunku almaktan vazgeçebilirler:)
ghibli06
03-06-2014, 11:10
bize 1.5 milyon tl kitlediler ÖTV olmayan ürüne ÖTV li fatura kesmedik diye. Piyasayı kitlemediler resmen içine s.çtılar. Biz de bu affı bekliyoruz şimdi Allah sonumuzu hayır etsin.
çok geçmiş olsun, Allah hepimizin sonunu hayır etsin...
arkadaşlar bir de olaya 'vergisini ödemeyenler' olarak bakmayın her zaman... benim taa 2009-2011 yıllarından neredeyse 1milyon lira alacağım var piyasadan çoğu battı gitti, bunun KDV si ve gelir vegisi vs ile devlet bana bu 1 milyon için 300-400bin tl vergi tahakkuk etti... daha şüpheli alacağa atamadan... ne yapayım şimdi hem paramı alamıyorum hem de vergisini ödemeyen adam durumuna düşüyorum... 2-3 senede bir en azından faizini sildirip bağlıyoruz takside ödüyoruz yine seve seve...
bu ülkede doğru olan bir şey yok ki, ticarette olsun...
fsunnetci
03-06-2014, 11:50
bu durumda biz bu devlet modeline ne diyoruz ; Atını miken kovboy :D
onurdestan
03-06-2014, 14:22
gss nedir şuan sorguladım 3915 tl borç gözüküyo benim gss ile ne alakam var anlamadım :)
onurdestan
03-06-2014, 14:48
EDİT: gelir testine girmediğim için en yüksek rakam olan 245 tl den borçlandrılmışım benim gibi milyonlarca kişinin bundan haberi yok neyseki afla beraber bu olay çözülecekmiş bekliycez
öğrenim kredisi borcu olanlarla ilgili şu bilgi var https://eksisozluk.com/entry/43234527
TonyMontana
03-06-2014, 18:49
Bu trafik cezalarının faizi anaparanın yüzdeyüzünü geçemez diye biliyorum, yani 320tllik bir ceza faiziyle birlikte en fazla 640tl olabilir. Yanlısmıyım ? Nasıl oluyorda 200küsür liralık bir ceza 800tl li bulabiliyor
Mikrop_Ali
03-06-2014, 19:18
gün içinde Tgrt'de açıklamayı izledim belli tarihlerden önce olan 120tl ve altı cezalar yina başka bir tarihten önce olan 50 tl ve altı cezalar tamamen yok oluyormuş
bu rakamların üstünde olan cezaların geçikme faizleri alınmayıp nakit ödemede asıl ceza tutarı alınacak. ama yine bu cezalar için 2 ay gibi bir süre veriliyor o tarihler içerisinde gidip ödemek gerekiyormuş.
ayrıca taksitlendirdiğiniz cezanın en fazla 2 taksitini ödememe şansınız var yani atıyorum 8 ay vadelı yaptınız 3 ay ödemediniz iş bozuluyor ve faizli tutarı ödüyorsunuz.
ve taksitler her ay değil 2 ayda bir ödeniyor.
af sadece trafık cezası için değil vergi borcu ve diğer birçok alanda affı kapsıyor.
1 hafta fılan daha beklememız lazım cumhurbaşkanının onaylaması gerekıyormus
hgs ogs cezalarınıda kapsıyormu :D
Bu trafik cezalarının faizi anaparanın yüzdeyüzünü geçemez diye biliyorum, yani 320tllik bir ceza faiziyle birlikte en fazla 640tl olabilir. Yanlısmıyım ? Nasıl oluyorda 200küsür liralık bir ceza 800tl li bulabiliyor
öyle bir kural yok diye biliyorum sonuçta bileşik fazi uygulanıyor
benimde birikmiş trafik cezası vardı 1500 tl kadar :) onaylasında kurtulalım :D
turbo&quattro
03-06-2014, 19:34
Zenginlik boyle birsey :D
Sadık Özyer
03-06-2014, 19:38
172 lira egzozdan yemiştim , kurtulalım . 120 liralık ceza ne bu ?
34btr1907
03-06-2014, 19:40
gss nedir şuan sorguladım 3915 tl borç gözüküyo benim gss ile ne alakam var anlamadım :)
zorunlu saglık sıgortası bende de 3900 var faızı 500 yanı sılınecek olan kısım 500 tl ana para sılınmıyor .
af gelcek bende çok ümitliyim ceza yok ama yiyeceğim yakında farkındayım :D
onurdestan
03-06-2014, 19:58
zorunlu saglık sıgortası bende de 3900 var faızı 500 yanı sılınecek olan kısım 500 tl ana para sılınmıyor .
gelir testi yaptırmışmıydın ? araştırmalarıma göre gelir testi yaptırdığı halde ödemeyenler borçları ödeyecekmiş sadece faizler silinecek afta ama gelir testide yaptırmayanlar yani benim gibi konu hakkında hiçbişey bilmeyenler gelir testine tabi tutulacakmış ve bu borç silinip gelire göre olanlar hesaplanıp ödenecekmiş
34btr1907
03-06-2014, 20:58
yaptırmadım gelır testı,1.1.2012 de baslamıs bugune kadar olmus 3900 ,eğer dedıgın gıbıyse gelır testı yapıp bu olusan borcu sılıp bastan baslıcaklarsa ne ala,(ki emri vaki yıne,bana gore resmen haraç)
Mikrop_Ali
03-06-2014, 21:12
hgs ogs yi de kapsıyor bu arada vergi borcunu taksitlendirme yaptıgınız zaman muayene yaptırabiliyorsunuz.
mehmetRS
03-06-2014, 21:31
geçerli olacağı tarih nedir acaba? gelirler.gov.tr den halledebilecekmiyiz ? yoksa daireyemi gitmek lazım acep :)
2 hafta önce yerel seçimler öncesi gelmediyse sittin sene gelmez bu af deyip yatırdığım 1781 tl an itibariyle üstüne içtiğim bir soğuk suya dönüştü.
2 hafta önce yerel seçimler öncesi gelmediyse sittin sene gelmez bu af deyip yatırdığım 1781 tl an itibariyle üstüne içtiğim bir soğuk suya dönüştü.
cetin sana bekle demiştik :D bundan onceki af da banada 2500 tl girdi af cıktı daha dovbe yatırmam dedim sans benden yana :D
ben de takipteyim konuyu ödemediğim cezam vardı valla çıkarsa af bi daha da ödemem ceza falan, keko gibi iki haftası geçmeden indirimli ödeyim ben diyip yatırıyodum iki güne :D
10 küsür bin borç için 29 Mayıs yani geçen perşembe daireye gittim. 4500 TL nakit ödedim. Geri kalanı yapılandırdım 8 taksit. Şimdi 30 Mayıs öncesi af diyor. Adalet mi lan bu. :D Neyse gidip yapılandırmayı iptal edip bari kalan kısmın faizi kurtarayım.
cetin sana bekle demiştik :D bundan onceki af da banada 2500 tl girdi af cıktı daha dovbe yatırmam dedim sans benden yana :D
bekledim işte. ama bekleye bekleye baktım 500 tl zam gelmiş. dedim zararın neresinden dönsek kardır. demeye kalmadı haşırt! :D
Geçem muane döneminden bu döneme totalde 6000tl gibi borç var geçen hevesle gittim faizi silmiyor, taksit yapıyo ama 3bin küsür tl nakit istediler faizi taksitlendirdiler gibi durum oldu, kesin af resmi gazetede ne zaman çıkacak o önemli
TonyMontana
04-06-2014, 02:09
öyle bir kural yok diye biliyorum sonuçta bileşik fazi uygulanıyor
Madde 15. -(1) 'de belirtildiği üzere "Trafik idarî para cezaları yetkili memurlarca derhal tahsil edilir. Ödeme derhal yapılmadığı takdirde, para cezalarının, tutanağın tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde ödenmesi gerekir. Bir ay içinde ödenmeyen cezalar için her ay % 5 faiz uygulanır. Aylık faizin hesaplanmasında ay kesirleri tam ay olarak dikkate alınır. Bu suretle bulunacak tutar cezanın iki katını geçemez."
Cezanın 2 katını geçemiyo faiz. Cezanın kendisi ile toplam 3 kat oluyor yani. 200 TL cezaya 400 TL den fazla faiz işleyemiyor. Toplam 600 TL'yi geçemiyor.
TonyMontana
04-06-2014, 02:20
Cezanın 2 katını geçemiyo faiz. Cezanın kendisi ile toplam 3 kat oluyor yani. 200 TL cezaya 400 TL den fazla faiz işleyemiyor. Toplam 600 TL'yi geçemiyor.
Aynen geçmişte açılan bi konuyu okudum az önce öyleymiş :icon_tup:
O zaman bu çıkacak olan af ile inşallah en üst seviyeden yediğimiz trafik cezalarının faizleri silinir. Hepsinin faizi şuanda iki katını geçmiş vaziyette
acaba bu köprülerden kaçak geçişide kapsıyor mu :D
AF NELER GETİRİYOR?
1- Hangi borçlar yapılandırılacak?
30 Nisan itibarıyla kesinleştiği halde ödenmeyen vergi, resim, harçlar ile faiz, cezai faiz, gecikme faizleri ve gecikme zamları, askerlik, nüfus, trafik para cezaları ile köprü ve otoyol kaçak geçiş, seçim para cezası.
2- Ne zamana kadar başvurabileceğiz?
Vergi borçları için Resmi Gazete'de yayınlanmasından itibaren 2 ay , primler için de aybaşından geçerli olmak üzere 3 ay içinde başvurulacak.
3- Sigorta primi konusunda bir sınırlama var mı?
Nisan 2014 itibarıyla çalışanlara ilişkin sosyal güvenlik, işsizlik sigortası, sosyal güvenlik destek primlerini ödemeyenler, borcun aslını ödedikleri takdirde gecikme cezalarından kurtuluyor.
4- Kaç taksit imkânımız olacak?
Borçlarını yeniden yapılandıranlar 18 taksitte ödeyebilecek. Borç 2'şer aylık taksitler halinde tasil edilecek.
5- Gecikme zamlarından vazgeçilecek mi?
Tüm borçlar ÜFE ve TÜFE'ye göre yeniden yapılandırılıyor. Mükelleflerin yeniden yapılandırma için açılmış davalardan vazgeçmeleri gerekecek.
6- KDV ve ÖTV cezaları da bu kapsamda mı?
Düzenlemeyle amme alacağı doğan gelir, kurumlar, stopaj, kurumlar stopaj, KDV ve ÖTV ceza ve gecikme zamları bu kapsama alınıyor.
7- Trafik cezalarına da af var mı?
120 liranın altındaki cezalara af geliyor. Karayollarında 12 liranın altındaki geçiş ücretlerinden de vazgeçiliyor.
8- Mal varlıkları üzerindeki hacizler kalkacak mı?
İlk taksitin ödenmesinden sonra tümüyle kaldırılacak.
9- İdari para cezaları için bir takvim sınırı var mı?
30 Mayıs'a kadar ödenmemiş olan idari para cezasının yarısı ödenirse, geri kalanı ve ana paraya uygulanan gecikme cezası ve zammından vazgeçilecek.
10- Esnaf, çiftçi, sanatkâr da yararlanabilecek mi?
Kamu borçlarının yapılandırılmasından herkes yararlanacak.
ceratoniaorg
04-06-2014, 08:55
23 Nisan da hatalı parktan 80 lira yazmışlardı henüz ödememiştim 120 lira altı af muhabbetinden yararlanmış oluyorum galiba
free-hifi
04-06-2014, 09:51
kONU başlığı genel ceza affı olsun parantez içinde GSS Trafik felanda yazalım herkesin haberi olsun kapsamı büyük
demek oluyor ki bu devlete zamanında para yatırmayacaksın.. nasıl olsa 2-3 senede af geliyor
ceratoniaorg
04-06-2014, 09:54
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı vergi-ceza affı diye lanse ediliyor zaten.
free-hifi
04-06-2014, 10:02
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı vergi-ceza affı diye lanse ediliyor zaten.
ÇOğu kişi habersiz bu forumda bile çoğu kişinin gss borcu var herkesin bilgilenmesi lazım
aman beyler resmi gazetede yayınlandıktan sonra haberdar olanlar buraya yazsın da başvuralım, kaçırmayalım :)
aman beyler resmi gazetede yayınlandıktan sonra haberdar olanlar buraya yazsın da başvuralım, kaçırmayalım :)
Ben de bekliyorum valla arabaya ve eve haciz koydular satamıyoruz kaldık öyle :mad:
Tasarının tüm metni aşağıda;
http://www2.tbmm.gov.tr/d24/1/1-0931.pdf
taksitlendirmeyle ilgili olarak aşağıdaki metin önemli.
Periyotlar 2 şer aylık hesaplanıyor, bu ay başvurdun ilk taksidin 2 ay sonra gibi
Kaynak: Vergi - Prim - Para Cezası Gibi Borçların Yapılandırılmasıyla İlgili Düzenleme Netleşti (http://www.isvesosyalguvenlik.com/vergi-prim-para-cezasi-gibi-borclarin-yapilandirilmasiyla-ilgili-duzenleme-netlesti/)
c) Taksitle yapılacak ödemelerinde ilgili maddelere göre belirlenen tutar;
1) Altı eşit taksit için (1,05),
2) Dokuz eşit taksit için (1,07),
3) Oniki eşit taksit için (1,10),
4) Onsekiz eşit taksit için (1,15),
katsayısı ile çarpılır ve bulunan tutar taksit sayısına bölünmek suretiyle ikişer aylık dönemler halinde ödenecek taksit tutarı hesaplanır. Bu madde hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunan borçlulara tercih ettikleri taksit süresine uygun ödeme planı verilir. Ancak, tercih edilen süreden daha kısa sürede ödeme yapılması halinde ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilir.
Ayrıca pek sevmesem de Kamer GENÇ güzel bir tasarı teklifi vermiş, şuan komisyonda umarım geçer YÖK Kredi borcu olanlar için güzel bir uygulama olur.
Teklif: http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-2223.pdf
Normal afta 1000 TL borcun vardı ve sen 12 taksitte ödemek istersen 1100 / 12 oluyordu. Kamer GENÇ in teklifinde 1000 / 12 oluyor.
Konu beni yakından ilgilendirdiği için takipteyim, detay öğrenirsem paylaşacağım yeniden.
yok mu gelişme ya, bilgisi olan var mı arkadaşlar?
haberlerde gördüm torba yasa işi 1 ekime kalmış meclis tatilden sonra kaldığı yerden devam edecekmiş :(