Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tuvturk Muayne hakkında

uurcan1907
03-06-2014, 21:23
Herkese iyi forumlar .. Muayeneye gireceğim son za anlarda LPG olupta Muayne giren arkadaslar . Sızdırmazljk raporu gerekiyor mu ? LPG muayenem daha devam ediyor .. Ruhsata da işli LPG gene de almam gerekiyor mu ? Son zamanlarda yapan kişiler yazabilir mi?

rekord2000
03-06-2014, 21:35
Egzoz muayenesi yeterli diye biliyorum, sanırım en son sızdırmazlık almadan girdim çıktım, orda kontrol yapıyorlar zaten

Slipshod
03-06-2014, 21:43
10 gün kadar önce girdim vizeye sızdırmazlığa gerek yok lpg tankın yeniyse. orda sızdırmazlığa bakılıyor muayene esnasında sızıntı yoksa sadece egzoz muayenesi yeterli oluyor

uurcan1907
04-06-2014, 08:54
Tamamdır sağolun arkadaşlar. Gireceğiz bakalımm haftaya

aslan
04-06-2014, 08:57
Sızdırmazlık raporunda son tarih nedir?

uurcan1907
04-06-2014, 09:07
Sızdırmazlık tarihim de mayıs sonunda bitmişş . Sımdı siz soyleyınce baktım ona :)

aslan
04-06-2014, 09:11
O zaman sızdırmazlık raporu almadan gitme

///M RIDER
04-06-2014, 09:20
sızdırmazlık raporu gerekmiyor kardeşim tankın 10 senelikse geçmiyor muayeneden.Zaten ellerinde dedektör var eğer sızdırma varsa uyarı veriyor zaten.sızdırmazlık raporu yoksa hafif kusur.Ancak tankına bak üzerinde üretim yılı var eğer okunamıyorsa geri gönderiyor.

Frid
04-06-2014, 09:20
sızdırmazlık raporu ile ruhsatı karıştırıyorsunuz sanırım.

sızdırmazlık raporu, beyaz a4 kağıda doldurulan bilgiler.

lpg ruhsatı, yeşil renkte olan emisyon ruhsatı ile aynı büyüklükte olan kart.

tüvturk muayene istasyonlarında sızdırmazlık raporunuzun olmaması. hafif kusur olarak değerlendirilir.

aracınız lpg tank bilgileri tespit edilebiliyorsa, sıkıntı olmaz. tank bilgileri tespit edilemiyorsa sızdırmazlık raporu almanız gerekir.

tankın bilgileri deforme sonucu tespit edilememesi durumda tankı değiştirip montaj tespit raporu ve sızdırmazlık almanız gerekir.

montaj raporunu lpg dönüşümü yapan lpg servislerinden alabilirsiniz.

sızdırmazlık raporunu makine mühendisleri odasının yetkili kıldığı sızdırmazlık istasyonundan alabilirsiniz. montaj raporunu orada onaylatabilirsiniz.

regülatör değişimlerinde montaj tespit raporu ve sızdırmazlık gereklidir.

her lpg tankının izin verilen yasal ömür süresi 10 yıldır.

uurcan1907
04-06-2014, 09:55
sızdırmazlık raporu ile ruhsatı karıştırıyorsunuz sanırım.

sızdırmazlık raporu, beyaz a4 kağıda doldurulan bilgiler.

lpg ruhsatı, yeşil renkte olan emisyon ruhsatı ile aynı büyüklükte olan kart.

tüvturk muayene istasyonlarında sızdırmazlık raporunuzun olmaması. hafif kusur olarak değerlendirilir.

aracınız lpg tank bilgileri tespit edilebiliyorsa, sıkıntı olmaz. tank bilgileri tespit edilemiyorsa sızdırmazlık raporu almanız gerekir.

tankın bilgileri deforme sonucu tespit edilememesi durumda tankı değiştirip montaj tespit raporu ve sızdırmazlık almanız gerekir.

montaj raporunu lpg dönüşümü yapan lpg servislerinden alabilirsiniz.

sızdırmazlık raporunu makine mühendisleri odasının yetkili kıldığı sızdırmazlık istasyonundan alabilirsiniz. montaj raporunu orada onaylatabilirsiniz.

regülatör değişimlerinde montaj tespit raporu ve sızdırmazlık gereklidir.

her lpg tankının izin verilen yasal ömür süresi 10 yıldır.

Sağol bilgilendirme için lpg tankına bakacağım.. 10 yıllık değil bundan emınım ama yazıları okunuyor mu hiç bakmamıstım dha onceden..

O dediginiz yeşil kagıtta aracın kontrolu 21 05 2014 yazıyor. Yeniden yaptırmak gerekiyor sanırım.

Yoksa hiç o kagıdı yanıma almasam direk gitsem. Sızdırmazlıga onlar bakıyor diyorsunz. Hafif kusurla geçsem olur mu ?

Slipshod
04-06-2014, 18:45
tankın tarihi daha varsa yazılar okunaklıysa sıkıntı olmaz hafif kusur olarak geçiyor. egzoz muayenesini alman yeterli olur. muayene esnasında bakıyorlar dedektörle kaçak yoksa geçer. egzoz muayenesini bazı lpg montaj yerleri veriyor illa tuvden almana gerek yok aynı para ikiside. için rahat etmeyecekse lpg montajı yapan bir yerden al egzoz muayenesini. o ara rica edersin dedektörle bi kontrol edebilir miyiz kaçak var mı diye dersen yardımcı olurlar sanıyorum.

Frid
04-06-2014, 22:46
Sağol bilgilendirme için lpg tankına bakacağım.. 10 yıllık değil bundan emınım ama yazıları okunuyor mu hiç bakmamıstım dha onceden..

O dediginiz yeşil kagıtta aracın kontrolu 21 05 2014 yazıyor. Yeniden yaptırmak gerekiyor sanırım.

Yoksa hiç o kagıdı yanıma almasam direk gitsem. Sızdırmazlıga onlar bakıyor diyorsunz. Hafif kusurla geçsem olur mu ?

dediğim gibi o yeşili kontrol etmek şimdilik tüvün işi değil.

tank bilgileriniz okunsun ve sızıntı olmasın, lpg konusunda sıkıntı yaşama ihtimaliniz %5 tir.

sızdırmazlık raporu yok hafif kusur.

sızdırmazlık tarihi geçmiş hafif kusur.

_driver_
04-06-2014, 23:29
sızdırmazlık raporu yok hafif kusur
bugün şöförü gönderdim tüve aynı şekilde geçti aracım muayene öncesi lpg takılan yere sorduğumda gerek yok demişlerdi