Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İş stratejisi hakkında yardım

ceratoniaorg
04-06-2014, 09:08
Aralık itibari ile iki bilgisayar mühendisi ortak olarak iş kurduk tamamen yasal olarak. Web sitesi, web tabanlı ve masaüstü özel yazılım, arama motoru optimizasyonu, danışmanlık, network kurulum güvenlik, bilgi işlem vs gibi işler yapmaktayız. Allah'a şükür hiç boş kalmadık eş dost tanıdık vs derken boş geçen zaman olmadı geceli gündüzlü çalışıyoruz. Fakat belli bir süreçten sonra illaki bu şekildeki müşterilerimiz bitecek ve müşteri arayışına gireceğiz.

Benim sorum ticari olarak deneyim sahibi, aktif olarak ticaret yapan abilerimiz arkadaşlarımız benzer sektörlerde ne şekilde bir strateji izliyor? Reklam tabi ki olmazsa olmazlar arasında ama bunu nasıl yapmalı? Yerel dergiler, basılı el ilanlarının dağıtımı, bire bir görüşmeler vs.

Toplu reklam mailleri bizim sektörde hüsranla sonuçlandığı kanaatindeyim çünkü incelenmiyor ve o an bize ulaşılmıyor sonrada unutulup gidiyor.

Diğer sektörlerdeki gibi kapıdan selam verip girip ürün pazarlamakta pek mümkün değil gibi. Örnek olarak bağlı bulunduğum ticaret odasına yeni kaydını yaptırmış şirketlere bankalar gibi ulaşıp ihtiyaçları olup olmadığını sormak gibi bir yol izlemeyi planlıyorum ama bakış açısı ne olur bilemiyorum. Yada bir yazılım veya donanım firmasının bayiliğini mi almalıyım?

Dediğim gibi bilgi tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

eleanor
04-06-2014, 10:57
firmalarla bakım anlaşmaları yapabilirsiniz.teklifler hazırlayın ve firmalarla görüşün derim.

ceratoniaorg
04-06-2014, 11:49
Güzel fikir teşekkürler ama hep referans işliyor o işlerde. Teklif vermek için randevu almak başlı başına iş çünkü ihtiyaçları olmadıklarını söylüyorlar. Direk gidildiği zamanda ayağına gidildiği için ihtiyaç halinde çağrılmadığı için müşteri kırabildiği kadar fiyat kırma peşinde oluyor. Birde bilgi işlem işinde en önemli sıkıntı insanlar serverlarını vs bile emanet edecek sonuçta ve kendisinin bulmadığı bir firmaya o kadar kolay güvenmiyorlar haklı olarak.