Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.6 ies kat iptali yardım !
1.6 ies aracım var ve egzosumdan cızırtı sesi almak istiyorum araştırmalarım sonucunda bunun kat iptali ve orta susturucuyu iptal edip 51 mm düz boru yapılarak son susturucunun orjinal kalmasıyla mümkün olabiliceğini söylediler buraya kadar herşey normal.fakat alt devirlerimin düşeceği ve yakıtın belli miktarda artacağını söylediler.bilgili arkadaşlar ve ya bu işlemi yapanlar + ve - yönlerini söylerlerse sevinirim.
1.6 ies aracım var ve egzosumdan cızırtı sesi almak istiyorum araştırmalarım sonucunda bunun kat iptali ve orta susturucuyu iptal edip 51 mm düz boru yapılarak son susturucunun orjinal kalmasıyla mümkün olabiliceğini söylediler buraya kadar herşey normal.fakat alt devirlerimin düşeceği ve yakıtın belli miktarda artacağını söylediler.bilgili arkadaşlar ve ya bu işlemi yapanlar + ve - yönlerini söylerlerse sevinirim.
Aynen öyle kat orta iptal düz boru sona oem egzos basınca cızırtı alırsın.
Yakıtta aşırı bi artış olmaz. Alt devirlerde düşüşü pek hissetmessin ama üst devirler canlanır
onn_dear
07-06-2014, 16:32
+ si bol - si yok
muratburunce
07-06-2014, 16:34
ben yaptım ve çok memnun kaldım birde hedır takarsan tadından yenmez :)
yani alt devirlerde hissedilir bi düşüş olmaz mı diyosunuz bu arada aracım benzinli.
PiscocuK
07-06-2014, 16:42
yani alt devirlerde hissedilir bi düşüş olmaz mı diyosunuz bu arada aracım benzinli.
duyacağın sesten başka hiç bir şeyi hissetmezsin ozaman.
muratburunce
07-06-2014, 16:45
düşüş olur %3-5 onuda hissetmessin bile... ama sesi harika oluyor :)
evet o cızırtı sesi çok hoşuma gidiyo benimde :) peki daha sonra muayne sırasında tekrar katalizörü taktırsak maliyetli olur mu ?
15-20 Lira verirsin egsozcuya en fazla sök tak yaptırarak.
Birde 4-4-2 headers takarsan alt devirin iyilesir,
kkursat01
07-06-2014, 19:07
oyle bi headers yokta :) 4-2-1 olarak piyasa mevcut headers lar var bunun dışında ies'e direk birebir uyan crx ve si lardan çıkan oem headers lar mevcut bunlarda bir miktar performans veriyor dilersen bende crx headers ta var komple takım halinde düşünürsen pm atabilirsin kolay gelsin ;)
babamın 1.6 ies civic'inde kat yoktu, muayneye sokmak için nevzat ustadan ödünç kat aldım, aracı kat.lı ve kat.sız dynoda ölçtüm, kat.sız 6-7hp daha az güç verdi. araba tamamen stock.
oyle bi headers yokta :) 4-2-1 olarak piyasa mevcut headers lar var bunun dışında ies'e direk birebir uyan crx ve si lardan çıkan oem headers lar mevcut bunlarda bir miktar performans veriyor dilersen bende crx headers ta var komple takım halinde düşünürsen pm atabilirsin kolay gelsin ;)
kardeşim sağol ama şuanlık çok bütçem yok headers düşünmüyorum şuan için.
babamın 1.6 ies civic'inde kat yoktu, muayneye sokmak için nevzat ustadan ödünç kat aldım, aracı kat.lı ve kat.sız dynoda ölçtüm, kat.sız 6-7hp daha az güç verdi. araba tamamen stock.
ben 2-3 hp fazla veriyor diye duymuştum ilginç gerçekten.bilinçli arkadaşlar cevap verecektir mutlaka ama bi terslik var gibi.
Pardon 4-1 olcaktı :)
Ahmetfikri
09-06-2014, 13:10
2yıl o şekilde kullandım orjinal susturucunun ömrü kısalıyor bi miktar ama sesini beğeniyordum tüketimi arttırıyor cızırtı duymak için devamlı basıp çekersen deli yakıyo :)
vizede sıkıntı olmadı bende komple düz orjinal sonla girdim onay aldı 2000model altına katalizöre bakmıyorlar
emrekuzdere
09-06-2014, 13:14
3-5-2 oynarsa daha iyi olur bence :D
3-5-2 oynarsa daha iyi olur bence :D
eveeettt...
muhtar ibo
13-06-2014, 12:36
yaptırıp yaptırmadığını bilmiyorum kardeşim ama aynı şekilde bende yapmıştım orta susturucuyu sökmeden yaptım aynı cızırdama bende de olmuştu
LIGHT RS
13-06-2014, 16:29
kat iptalinde alt devirlerde bi düşüş oluyor fakat hissedilir değil, ama yakıt konusunda geri basıncı yok ettiğin için artma sözkonusu.
Aracım 2000 model kat iptali var.Bir arkadaş 2000 model altına kat iptaline bakmıyorlar yazmış.Bu yaz muayene girecek geçer mi sizce ?
Muayene biraz şans gibi gittiğiniz yere bakan elemana göre değişebilir ,
98 civic kat yerinde düz boru vardı geçti benim.headers filtre ss replika üstündeydi :) boşa sökmeyelim bakalım dedik belli olmaz sıkıntı olmadı ama
2000 model ne olur bilmiyorum.Varsa uğraşmamak için takın öyle gidin. :)
Orjinal egsoz la kat iptal sesi çok güzel oluyor bu arada:)
SerhatA.
22-06-2014, 14:30
Sesi duyacam diye sürekli basıldığı için artış oluyor yoksa normal kullanımda sıkıntı yok
illa düz boru almana gerek yok, güzel bir işçilik ile iptal edilenlerin yerine aynı ölçüde boru yapılırsa sorun olmaz.