Orijinalini görmek için tıklayınız : Voltage Stabilizer
aracında kullananlar varsa, taktırdıktan sonra fark hissedip hissetmediklerini yazabilirlermi acaba? performansa katkısı olduğu ve az bişey yakıt tasarrufu sağladığı falan yazıyor, ne kadar doğru öğrenmek istiyorum
şöyle bişey
http://64.224.191.96/member/StuffPort/car%20interior/voltage-deizin-all.jpg
Buddyclub Kullanan arkadaşlar yakıt ekonomisinin arttığını söylüyorlar özellikle evoda 1 depoda 40-50 km ye kadar fark var diyolar. Ama nekadar doğru bilmiyorum
Genelde olumlu yorumlar var herkezde.
Saygılar
ne kadar ianadırıcı bilmiyorum .pek işe yarayacgını sanmam.binevi kapasitör.
8.000rpm
03-09-2008, 11:05
yüklü araçlarda fark yaratıyor diye biliyorum.. (hatta %5 kadar)
standart veya standarta yakın araçlarda ne olur ne kadar hissedilir bilmiyorum...
40 50 km için alınır valla.. sonuçta pahalı bişey değil
Burak Kasim
03-09-2008, 13:07
Benim bildigim bu bazi araclarda direksiyonu dondurdugunde farlarin voltaji dusuo falan onun icin.(baska gorevleride olabilir emin diilim)
Apex-i in falan war hatta ayni urun ama yanlisim warsa duzeltilsin.
Zannetmiorum guc falan katicagina.
Akımın düzenli olmasını sağlıyor, elektronik aksamın daha verimli çalışmasına yardımcı oluyor böylece. Güç artışı belki çok yüklü araçlarda olabilir. O da ancak dynoda görülür.
8.000rpm
04-09-2008, 07:28
buddy club ' ın sitesinde yanlış hatırlamıyosam dyno verisi vardı...
http://www.buddyclub.us/
"racing spec condenser & ground kit" diye geçiyor...
ve evet dyno verisi de var doğru hatırlıyomuşum... :):):)
http://img512.imageshack.us/img512/5296/con01xu8.jpg (http://imageshack.us)
http://img512.imageshack.us/img512/con01xu8.jpg/1/w300.png (http://g.imageshack.us/img512/con01xu8.jpg/1/)
Mazda Premacy
http://img240.imageshack.us/img240/6725/graphrv0.gif (http://imageshack.us)
http://img240.imageshack.us/img240/graphrv0.gif/1/w415.png (http://g.imageshack.us/img240/graphrv0.gif/1/)
Subaru Impreza GDB
http://img165.imageshack.us/img165/8889/condensergpr2.gif (http://imageshack.us)
http://img165.imageshack.us/img165/condensergpr2.gif/1/w415.png (http://g.imageshack.us/img165/condensergpr2.gif/1/)
hımm almak lazım.. teşekkürler
arkadaşlar inanmayın bunlara ,
içerisinde bildiğimiz bir kaç tane kondansatör var üstelik düşük kapasitede ,
o kadar yüksek akımların çekildiği elektrik devresinde böyle kondansatörlerin işe yaraması mümkün değil ,üstelik gücü arttırması veya az yakıt vs tamamen palavara .
ben bir elektronikçi olarak bunu söylüyorum ,
paranıza yazık ,
onun yerine gidin akü ile şase arasındaki şase kablonuzu yenileyin veya düzeltin .
elimde örnek bir tane bu kitlerden olsa oscilloscope ile voltajın parazitlerini cihaz devredeyken ve değilken ölçüp size resimlerini göstericem de elimde yok .
Bmw için konuşayım, ACShnitzer, Hamann, Dinan, Hartge gibi tuning devleri voltage stabilizer diye bir parça satıyor. MaxiQ4'ün dediği gibi bir deney yapmak lazım, nedir görmek lazım. Aslında bir de parça olmadan ve takılı dynoya çıkmak lazım, imkan olsa.
aslında o kadar meşhur tuning firmalarının ürünleri ile ebayde satılan 10 dolarlık ürünleri aynı kefeye koymamak gerekiyor ,
belki onlar ileri teknoloji birşeyler kullanmış olabilirler ,
genede test etmek en doğrusu ,
ama dediğim gibi 10 dolarlık üründen kesinlikle birşey beklemeyin ,
ben içini açtım baktım çünkü ,bir arkadaş tailand dan almış ,
bildiğimiz kondansatör var ,tabi test etme imkanım olamadı malesef.
takma dedim boşuna ama o banane en azından güzel gözüküyor !
diyerek taktı ,üzerinde mavi led vardı da ..
sonuçta 0.001 litre bile yakıt tasarrufu görse ,firma yakıt tasarrufu yapıyor der ilanında .
şmdi ebayden aldığım bir ilanda yazanlara bakın ,
neredeyse okunmuş - üflenmiş ,sihirli kutsal bir ürün yazacak adam ,
bunu takın başka birşey yapmanıza gerek yok zaten ,
chiple falan uğraşmanıza gerek yok .
yapmadığı birşey yok ve fiyatıda 19$
---------
This is a 100% Brand New JDM racing voltage stabilizer which can increase HP, torque, improve fuel economy, car response up, stable idling, quick engine start, lesser engine noise and optimize electrical equipment performance. It also maximizes the efficiency of all factory vehicle electrical systems, allowing smoother engine operation, more efficient electrical component operation, and improved electrical current. The stylish voltage stabilizer box compliments any engine bay with its attractive case design. It stores electrical energy at all time to provide stable and sufficient electrical energy whenever there is a voltage drop across the supply when power needed from all parts in the can. It also maintains better fuel mileage with improved combustion. Installation is easy, just connect the red wire to power and blue wire to ground.
-------
işe yarar olanını nerden bulucaz peki?
can ,
bu satılan ucuz ürünlerden kesinlikle bişe bekleme bir kere ,
onlar la vakit harcama ,
diğer taraftan ,
tanınmış firmaların ürünleri için bile bana sorarsan şüphelenmek lazım ,
ben büyük firmaların hatırına fazla yorum yapmak istemiyorum, test etmedim çünkü ,
ama öyle 5 beygir 10 beygir almak çok uçuk bir iddaa.
:D bence bunun tek bi açoklaması var bu alet japon arabalrında işe yarar çünkü japon amcalar ince kablo kullanıolrlar topraklamada genellikle. diger elektrik tesait kaoblos olsun v.s orjinalide.bunun içinde alıgıdı aküden aldıgı topraklamayı veya elektirigi içinde tutup anlık zayılamalrda içindeki elktrigi aküye gei vermsidir gibi bişeydirr tahminimce.aynı kapasitör gibi akü btince devreye giriyor.bence bu cihazı kullanmanıza gerk yok akünün eksi kutubunda motora vede saiye 35 mm kalınlıgında kablo bagalannız yeterlidir..tabi mantık benim düşündügüm gibi ise
sen,n sölediklerinin aynısını slemiştim ama sakal yok :)
http://www.techturkey.com/forum/newreply.php?do=newreply&p=179732
Hortlatayim :) yarar mı yaramazmi
Bu ürün bence saçmalıktan başka bir şey değil.
şaçmalamayın yararı olan birşey ama 10 dolarlık üründen birşey beklemeyin bunu kendiniz yapın
aracın çektiği ani güçlerdeki dalgalanmayı önler yeterli miktarda kondansatör sağlanırsa işe yarayacaktır şarj dinamonuzda zorlanmaz akünüzde zorlanmaz yardımcı ekipman olur bunlar.. araç tesisatlarında kullanılan farad lık kondansatörlerde bu yüzden kullanılır.. (3-5 düşük güçlü kondansatör olan cihazlar sizi psikolojik tatminden başka birşey hissetirmeyecektir..)
evlerdede buna benzer bir yapı kullanabilirseniz dolap çamaşır makinası vs. motorlu zımbırtılar ilk çalıştığı anda en yüksek akımı çekerler evde buna benzer cihaz kullanırsanız ( eve göre) elektrik tüketiminiz düşer..
fabrikalarda buna benzer sistem kullanılır adı kompanzasyon panosudur içinde yeterli büyüklüklerde kondansatörler bulunur ve fabrikaların harcadığı elektrik miktarını yüksek oranda düşürür.. şehir şebekesinden çektiği akımı %30 düşürürler. (%30 dan fazla azaltırsanız cezaya giriyorsunuz devlet işte..)
Bence yazdıklarına sen bile inanmıyorsun.
Müzik sistemlerinde kullanılan kondansatör leri örnek vermişsin ama seninde söylediğin üzere o kondansatörler faradlık kondansatörlerdir.Bu cihazın içinde kaç farad kondansatör var ? Pardon yanlış söyledim kaç mikrofarad kondansatör var ?
"evlerdede buna benzer bir yapı kullanabilirseniz dolap çamaşır makinası vs. motorlu zımbırtılar ilk çalıştığı anda en yüksek akımı çekerler evde buna benzer cihaz kullanırsanız ( eve göre) elektrik tüketiminiz düşer.."
Buda mantıkta yanlış çünkü kondansatörler alternatif akımı depolayamazlar.
Bu ürün her halükarda kolpa bence.
Bence yazdıklarına sen bile inanmıyorsun.
Müzik sistemlerinde kullanılan kondansatör leri örnek vermişsin ama seninde söylediğin üzere o kondansatörler faradlık kondansatörlerdir.Bu cihazın içinde kaç farad kondansatör var ? Pardon yanlış söyledim kaç mikrofarad kondansatör var ?
"evlerdede buna benzer bir yapı kullanabilirseniz dolap çamaşır makinası vs. motorlu zımbırtılar ilk çalıştığı anda en yüksek akımı çekerler evde buna benzer cihaz kullanırsanız ( eve göre) elektrik tüketiminiz düşer.."
Buda mantıkta yanlış çünkü kondansatörler alternatif akımı depolayamazlar.
aracın çektiği ani güçlerdeki dalgalanmayı önler
yeterli miktarda kondansatör sağlanırsa işe yarayacaktır
muhalefet olmak için yazı yazmayın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın
bir araştır bakalım alternatif akımda çalışan kondansatör türü varmıdır :) kondansatörü "Kutuplu kondansatör" den ibaret sanıyorsunuz heralde
aktif güç reaktif güç vs. oku bunları neyin ne olduğunu biraz bilgin varsa anlarsın kanımca
buda küçük çaplı bir fabrika için kompanzasyon panusu motorların çektiği reaktif güç için kullanılır şebeke deki çöküntülerin önüne geçer şebekeden çektiğin akım miktarını düşürür
http://ozsahinlerelektrik.com/teknik_servis/resimler/kompanzasyon_pano.jpg
bLackModeL
19-02-2012, 18:25
dyno yu bılmem ama bende buddy club var .. cam acerken dusen gosterge lambalarım duzeldı cam kapatıken sona gelınce dusen devır saatım duzeldi farlarım cam acıp kapatırkenn kısılıyodu duzeldı .. ama hızıma etkı ettımı fark etmedım :)
elektrikten kaynaklanan kayıplara iyi gelir ama öyle 2 minik kondastörle olmaz güç için takmayın zaten araçtaki elektrik düzenini tuttursun yeter stabil olsun ışıklar vs farları açınca araç içindeki saat kararmasın vs
aliburma
19-02-2012, 19:03
bence de bu malzeme, öyle bir-iki küçük uygulamanın performansının negatif yönde etkilenmemesi için kullanılmalı. cihazın dalgalanmaları önlemesinden çok daha ötesinde bir beklenti ile alınması extra para harcamasından ileri gitmez diye düşünüyorum...
Ayrıca bu malzemeyi geçenlerde satın aldım ve bu günlerde uygulayacağım. cam, gösterge ve far gibi sık kullandığım tesisat elemanlarına etki etsin yeter. Ayrıca daha fazlasını isteyenlere, bu işi pro. olarak yapan diğer abi ve arkadaşlarımız gibi arabanın hidrolik kutusundan döşemelerine kadar herşeyini sökmelerini tavsiye ederim. böylelikle hem voltage stabilizer almaya gerek kalmaz, hem de çok çok daha fazla işe yarar...
muhalefet olmak için yazı yazmayın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın
bir araştır bakalım alternatif akımda çalışan kondansatör türü varmıdır :) kondansatörü "Kutuplu kondansatör" den ibaret sanıyorsunuz heralde
aktif güç reaktif güç vs. oku bunları neyin ne olduğunu biraz bilgin varsa anlarsın kanımca
buda küçük çaplı bir fabrika için kompanzasyon panusu motorların çektiği reaktif güç için kullanılır şebeke deki çöküntülerin önüne geçer şebekeden çektiğin akım miktarını düşürür
http://ozsahinlerelektrik.com/teknik_servis/resimler/kompanzasyon_pano.jpg
Bu panolar doğru akım motorlarının kontrolü içindir.Söz konusu doğru akımsa sorun yok zaten ancak alternetif akımı kondansatör üzerinde depolayamazsınız.
Alternatif akımın ne olduğunu biliyormusun ? Ayrıca bazı panolarda kondansatörler akımı doğrultulduktan sonra filtreleme için kullanılıyor ve bu aşamada senin söylediğin durum söz konusu oluyor.
Fotosunu eklediğin pano hakkında bilgi verebilirmisin tam olarak ne amaçla yapılmış bir pano bu ? Fotosunu ekleyip örnek verdiğine göre bunu biliyor olmalısın.
Bu panolar doğru akım motorlarının kontrolü içindir.Söz konusu doğru akımsa sorun yok zaten ancak alternetif akımı kondansatör üzerinde depolayamazsınız.
Alternatif akımın ne olduğunu biliyormusun ? Ayrıca bazı panolarda kondansatörler akımı doğrultulduktan sonra filtreleme için kullanılıyor ve bu aşamada senin söylediğin durum söz konusu oluyor.
Fotosunu eklediğin pano hakkında bilgi verebilirmisin tam olarak ne amaçla yapılmış bir pano bu ? Fotosunu ekleyip örnek verdiğine göre bunu biliyor olmalısın.
bak yine yazıyorum
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma..
elektrik motoru trafo gibi mıktanıslanma etkisiyle çalışan cihazlar bu etkiyle faz akımını geri kaydırarak indüktif güç oluştururlar bu meydana getirdikleri indüktif (reaktif) gücü fazın akımının olması gereken noktaya çekme işidir bu pano bu işe yarar :) DC motorla falan alakası olan birşey değil faz geri kaydığı için üzerinde ters elektriklenme oluşur buda tüketimi yükseltir şebekeye fazla yük bindirir elektrik üretim ve dağıtımın kapasitesini düşürür
bu panolarda kullanılan kondansatörler Kvar cinsinden hesaplanır kontrol eden ünite üzerinden direk (3 faz - 2 faz) canlı uçlara bağlanır kontrol ünitesi hesabı yaparak gerekli, kondansatörleri devreye sokar çıkartır bu sayede belirlenen yüzdeleri sabit tutar
alternatif akımında ne olduğunu bilmiyorum 9 yıl boşa okudum :)
Ben endüstriyel fabrikaların devasa cnc vs. makinalarının kontrol panolarına benzetmiştim bu panoyu yanılmışım.Ama şimdi dikkatlice inceledim de regülasyon panosuda olabilir bu çıkışı doğru akımsa zaten haklısın.Ama alternatif akımsa kusura bakma kondansatörlerin senin kurduğun mantıkla çalışmadığını iddia edyorum bende.
Çünkü hala söylüyorum kondansatörler alternatif akımı depolayamaz 50 hz AC bir kaynağa paralel bağlandığında saniyede 50 kere dolar boşalır.
Ben endüstriyel fabrikaların devasa cnc vs. makinalarının kontrol panolarına benzetmiştim bu panoyu yanılmışım.Ama şimdi dikkatlice inceledim de regülasyon panosuda olabilir bu çıkışı doğru akımsa zaten haklısın.Ama alternatif akımsa kusura bakma kondansatörlerin senin kurduğun mantıkla çalışmadığını iddia edyorum bende.
Çünkü hala söylüyorum kondansatörler alternatif akımı depolayamaz 50 hz AC bir kaynağa paralel bağlandığında saniyede 50 kere dolar boşalır.
ac gerilimde kondansatörü neden voltaj depolamak için kullanıyorsunki ben bunu anlamadım :) ac gerilimde kullandığın kondansatör faz kaymasını engeller senin evinde manyetik etki ile çalışan herşey indüktif enerji oluşturur buda senin kullandığın elektriğin verimliliğini düşürür bu yüzden ihtiyacın olan elektrikten fazlasını çekersin evde kullanacağın sistem bu indüktif enerjiyi yani oluşan reaktif enerjiyi evinde sönümlemene yarar buda kullanım verimliliği oluşturur yani indüktif enerjiyi santrale geri gitmeden sönümlersin buda şebekeden çektiğin akımı miktarını azaltır :)
kondansatörü sadece depolama yapan eleman olarak görmek sizi bu yanılgaya düşürüyor
araçlardaki kullanım sistemi ise depolama şeklinde şarj dinomosundan çıkan enerji doğrultulmuş fakat tam manada regüle edilmemiş bir şekilde çıkıyor oluşturacağınız kondansatör kısmı bu voltajdaki ufak tefek oynamaları regüle eder düzenler yanında verdikleri şase kablolarıda şaselemeyi düzenler bu sayede güzel bi eğride enerjiniz olur + olarakta ani yüklenmelerde voltaj çökmesini engeller tabi bunları yapabilmesi için düzgün bir sistem oluşturulması gerekir
araçlardaki kullanım sistemi ise depolama şeklinde şarj dinomosundan çıkan enerji doğrultulmuş fakat tam manada regüle edilmemiş bir şekilde çıkıyor oluşturacağınız kondansatör kısmı bu voltajdaki ufak tefek oynamaları regüle eder düzenler yanında verdikleri şase kablolarıda şaselemeyi düzenler bu sayede güzel bi eğride enerjiniz olur + olarakta ani yüklenmelerde voltaj çökmesini engeller tabi bunları yapabilmesi için düzgün bir sistem oluşturulması gerekir
Buraya kadar bir sorun yok zaten buna bir şey demiyorum ben.Ama hani demişsin ya sen
Evlerde senin bahsettiğin yapı ile konuda bahsedilen cihazın mantığı çok ayrı.Bunun üzerine bende söyledim kondansatörlere AC gerilimi depolayamazsınız diye.
Buraya kadar bir sorun yok zaten buna bir şey demiyorum ben.Ama hani demişsin ya sen
Evlerde senin bahsettiğin yapı ile konuda bahsedilen cihazın mantığı çok ayrı.Bunun üzerine bende söyledim kondansatörlere AC gerilimi depolayamazsınız diye.
bak şimdi ortayı bulucaz seninle :)
bu cihazlar ilk çalıştığı anda bobin vazifesi gördüğü için faz farkının en büyük miktarı ilk çalıştırmada gerçekleşir bu yüzden ilk çalıştırmada koyacağın veya hazırlayacağın pano faz farkını sönümler şebekeden daha az enerji çekersin
depolama mantığı ile düşünme yani :)
Hımm bahsi geçen panolar hakkında pek bilgim yok ama söylediğin mantıklı yani bir nevi regüle.Ve sanırım ortayı bulduk.
Ama konudaki cihazın 5 para etmiyeceği para tuzağından başka bir şey olmadığı konusunda da ortayı bulalım lütfen :)
Hımm bahsi geçen panolar hakkında pek bilgim yok ama söylediğin mantıklı yani bir nevi regüle.Ve sanırım ortayı bulduk.
Ama konudaki cihazın 5 para etmiyeceği para tuzağından başka bir şey olmadığı konusunda da ortayı bulalım lütfen :)
içerisinde böyle 3-4 tane kondasatörle sanmıyorum bu işin verimli olacağını bunun en güzel yanı kendin yaparsın 3-4 tane değil hesabını yapıp düzgün kaliteli ve ufaktan büyüğe sıralarsın kondansatörleri güzel birşey olur
O şekilde olur tabi doğal olarak o zamanda bu kadar küçük ebatlarda olmaz.İşin özü bu ürün her halükarda kolpa bir ürün para tuzağından başka bir şey değil milletin parasına yazık.
Bende buna binaen ilk mesajımda saçmalıktan ibaret olduğunu yazmıştım.
Zaten maxi hakan abi bu ürünü incelemiş biri olarak ne olduğunu yazmış.
şaçmalamayın yararı olan birşey ama 10 dolarlık üründen birşey beklemeyin bunu kendiniz yapın
aracın çektiği ani güçlerdeki dalgalanmayı önler yeterli miktarda kondansatör sağlanırsa işe yarayacaktır şarj dinamonuzda zorlanmaz akünüzde zorlanmaz yardımcı ekipman olur bunlar.. araç tesisatlarında kullanılan farad lık kondansatörlerde bu yüzden kullanılır.. (3-5 düşük güçlü kondansatör olan cihazlar sizi psikolojik tatminden başka birşey hissetirmeyecektir..)
evlerdede buna benzer bir yapı kullanabilirseniz dolap çamaşır makinası vs. motorlu zımbırtılar ilk çalıştığı anda en yüksek akımı çekerler evde buna benzer cihaz kullanırsanız ( eve göre) elektrik tüketiminiz düşer..
fabrikalarda buna benzer sistem kullanılır adı kompanzasyon panosudur içinde yeterli büyüklüklerde kondansatörler bulunur ve fabrikaların harcadığı elektrik miktarını yüksek oranda düşürür.. şehir şebekesinden çektiği akımı %30 düşürürler. (%30 dan fazla azaltırsanız cezaya giriyorsunuz devlet işte..)
ufak bir ekleme
kompanzasyon olayı bambaşka bir şey sisteminizdeki endüktif yük şebekede dalgalanmaya yol açar bu dalgalanmalar şebekeye , şebekeyi kullanan diğer kullanıcıların cihazlarına, hatta barajdaki jeneratöre kadar zarar verir , bunu reaktif sayaçla takip edersiniz ve karşı kondansatör ile sisteminizi kompanze edersiniz...harcamayı hemde yüksek oranda düşüremezler maalesef...
konuya dönersek takın bi tane ses sistemi için kapasitör yeter ... ama ekonomi sağlamaz bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim , bunun yerine stop (park ,fren , geri) ampullerinizi led ile değiştirin , farlarınızı xenonla değiştirin , daha ileri gidersek direksiyon hidrolik kayışını sökün mesela baya farkeder XD...