Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.3 Cdti Egsoz sistemi
MuzafferKirli
07-06-2014, 23:49
Corsa C 1.3 Cdti araç, 180 K Km' de.
Araç olduğu gibi stock kat iptali ederek son susturucuya kadar düz boru çekmek istiyorum, 48' lik.
Bir kaç sorum olacak, son susturucu orjinal kalıcak dizelin o homurdama sesini hiç sevmiyorum :) Ses istemiyorum açıkçası performans istiyorum sadece.
48' lik + Orj. son ile sesde değişiklik olur mu ?
Tekrar belirtiyorum ses istemiyoruz ! :)
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
sesde degısıklık olmazsa performansdada bı degısıklık olmaz :)bence orjınal boruklarını elletmeyin katda ıptal etmeyın cok bos olur zaten alt devır cok ıyı olmayan arac oda gıttımı anlamı kalmaz katın ıcını bosalttırın yeter bıde yazılım tamamdır bu dedıklerımı cıddıye alsanız ıyı olur:)
MuzafferKirli
08-06-2014, 13:32
Fakat dolaştığım forumlarda araştırdığım yerlerde alt devirler bi nebze kötüleştiği fakat üst devirlerin daha canlandığını okumuştum. Yazılımla desteklendiğini düşünürsek iyileşmesi gerekir diye düşünüyorum.
Egsoz yazılım filtre 3'lüsüyle 1.7 Dti araçlardan güzel sonuç alanlar var, 1.3' ler içinde geçerli olur mu bunu düşünüyorum bu aralar . :)
susturucular sökülmeden performans bekleme performans istiyorsan ses olacak :)
Mehmetmert
08-06-2014, 21:12
Stock turboda son susturucu iptali direkt guc kaybi, altlar degil komple oluyor arac.Hem susturucu varken hemde yokken dynoya ciktim -8hp direkt :)
son susturucu iptalinin performansı negatif etkilediğinden emin miyiz?bende 51lik dp+komple düz vardı ilk başlarda ses hoşuma gidiyordu fakat sonrasında can sıkıcı bir hale dönüşünce üstüne alt devirlerimde ölü olunca orjinal son susturucumu geri taktım.performans anlamında bir değişiklik göremedim ses baya azaldı ve alt devirler kendine geldi.acaba sesten dolayı psikolojik olabilir mi bu iyi gitme olayı? birde katı boşalttırmanızı önermem, aracınız 180k daymış sökün kenara koyun direk dp yaptırın.ben kat içini boşaltarak performans alamadım aracımda fakat dp ile güzel performans aldım.
Stock turboda son susturucu iptali direkt guc kaybi, altlar degil komple oluyor arac.Hem susturucu varken hemde yokken dynoya ciktim -8hp direkt :)
son susturucu varken +8 hp verdi değil mi?benim araçta son susturucu iptaldi geçen taktırdım araba kendine geldi.:)
son susturucu ıptalı gercekten negatıf etkı yartıyor benım eskı focustada aynı tepkıyı yaratmıstı zaten altlar olmustu bıde top speed yaklasık 15 20 km dusmustu perfornmasındanda bellıydı zaten gerı bı taktım sonu top speed kendıne geldi...:)
Mehmetmert
08-06-2014, 21:28
son susturucu varken +8 hp verdi değil mi?benim araçta son susturucu iptaldi geçen taktırdım araba kendine geldi.:)
Evet susturucuyu takinca +8hp geldi.
Stoch hali 109hp cikti
Susturucusuz hali 101 hp cikti
Su an mobilim ama foto koyarim bir ara, hatta yukarida arama kismina back pressure efsanesi yazin gorursunuz (143. Ileto)
ama yıne soluyorum 1250 cc bı arac ıcın dp yaptırmana gerek yok gereksız masraf olur katın ıcını bosallttırın yeterlı bıde yazılım cok guzel olur :)
rebeloghy
08-06-2014, 22:02
kat bosaltma muhabbetinden emin misiniz ? Çoğu dizel konusunda bu zamana kadar okuduğum %95 üzeri kullanıcı yorumu kat boşaltmak - , dp + yönündeydi..
kat bosaltma muhabbetinden emin misiniz ? Çoğu dizel konusunda bu zamana kadar okuduğum %95 üzeri kullanıcı yorumu kat boşaltmak - , dp + yönündeydi..
2 3 tane arkadasım bosalttı katı baya memnunlar katı bosaltmanın ne gıbı eksı yanı olabılırkı?
MuzafferKirli
08-06-2014, 23:36
Kat iptali düz boru ve orj. susturucu şeklinde düşünüyorum.
Yazılım ile desteklemek gibi planlarım var ama yazılım sonraki iş, Şuan bütçem müsait değil açıkçası.
Kat iptali zaten, 180 k araç için şart diye düşünüyorum içi full dolmuştur benim katalizörün.
Temizletmektense iptal etmek daha iyi olur :)
Peki kat. iptal edilince muaynede herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım ki ?
yaşarsın ama muayeneye gideceğin zaman egzozcuda 2 dk taktır katını sonra geçince takarsın dpyi geri. :)
aybrskck
30-06-2014, 01:33
bende corsa 1.3 kullanıcısıyım araçta zaten orjinal 48 lik boru var birde tek susturucu 1.3 ler orta yok katı iptal etmen yeterli olucak ses sonu iptal etmeden çıkmaz o konuda için rahat olsun performans olarak ben herşeyi denedim boruları bile iptal ettim kat sonrası egsozsuz gezdim en verimlisi orjinal boru kat iptal orjinal son :)
bende corsa 1.3 kullanıcısıyım araçta zaten orjinal 48 lik boru var birde tek susturucu 1.3 ler orta yok katı iptal etmen yeterli olucak ses sonu iptal etmeden çıkmaz o konuda için rahat olsun performans olarak ben herşeyi denedim boruları bile iptal ettim kat sonrası egsozsuz gezdim en verimlisi orjinal boru kat iptal orjinal son :)
kat iptal edildiginde ya da bosalttiginde ne gibi farkliliklar oldu?
seste artis? alt devir ust devir cekis dusuklugu vs ?
Peki yazılımla desteklendigi zaman . komple düz boru gene perf. düşürürmü , sona egzos şartmı deneyen varmı
komple duz boru her zaman alt devirleri dusurur ust devirleri canlandirir benim gorusum.
yazilim ile birazcik toparlanir alt devirler.
dizel icinde gecerlimi bu. Yazilimda olsa sona egzos sart yani
kat iptali egr iptali duz boru mugen son susturucu kullanıyorum.altta ustte iyi:)
kat iptali egr iptali duz boru mugen son susturucu kullanıyorum.altta ustte iyi:)
Ses nasi varmi video
sadettin
02-07-2014, 11:17
ses durumu nasıl peki
aybrskck
02-07-2014, 22:56
yazılımda olsa performans kaybı komple düz en verimli kat iptal orjinal son bunun gibi tatmin etmez yapıcağın hiçbir egzos sistemi tabi bu söylediğim sadece yazılım atılcak araç için sıfır ses yüksek performans alırsınız
Ses nasi varmi video
ses durumu nasıl peki
pek ses yok.içeri ses gelmiyor camı acarsam sadece ben duyarım:).dışardan sesi güzel ama dediğim gibi asırı ses yok