PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç satışında yanlışlık

DoguErdogan
09-06-2014, 12:40
Geçtiğimiz hafta kayınpederime ait olan Nissan qashqai tekna benzinli aracını sattım.
Fakat ***** sitede ben bu aracı bilmediğimden dolayı sadece isim olarak Nissan qashqai tekna executive paket olarak yazdım. Fakat araç tekna paketmiş bugün aracı sattığımız kişi bizi aradığında öğrendik.
Sattığım kişi siz beni kandırdınız araç bu paket tekna executive paket değilmiş teknaymış dedi. Beni 1000 tl zarara uğrattınız bu farkı istiyorum diyor.
Bende kendisine dedim ki adınız yazarken soyadınızı yanlış yazabilirsiniz ya işte öyle bir hatam olmuş kusura bakmayın eğer arabada mekanik bir problem var yada söylediğim şeyler harici bir şey varsa başım üstüne karşılayayım dedim ki arabada nokta hata ,hasar, boya ,mekanik sıkıntı yok.
Aradaki paket farkında tavan rayı, deri döşeme, hız sabitleme,cam tavan, start-stop özelliği ve koltuk ısıtma varmış ki ben bunların hiç birini işaretlemedim yada yazmadım kişi de bunu gördü zaten fiyatı uygun olduğu için bizim aracı seçmiş.
Anladığım kadarıyla etrafındaki arkadaş veya akrabası bunu biraz gazlamış kazıklandın vs. diye.
Sonuç olarak dava açacağım,parayı size haram ederim gibi söylemlerde bulundu.
Bu amcamız bir yaptırımda bulunabilir mi ?

Bu arada araç boyasız Nissan Qashqai tekna paket 113k de 2. sahibinden bir araç 39k tl ye sattım kendisine ve adam inanmasa da ben aracı tekna executive diye hatırlıyordum. Benim bence tek hatam bu ve ben gayet güzel dille özrümü diledim.

Oznsrl
09-06-2014, 12:44
tavan rayı, deri döşeme, hız sabitleme,cam tavan, start-stop özelliği ve koltuk ısıtma

bu kadar olması gereken özelliğin olmadığını fark etmemiş olamaz en azından cam tavan kabak gibi belli olan bişey içiniz rahat olsun bence :)

Equinox
09-06-2014, 12:50
Öyle iş mi olur, hiç bişey vermek zorunda değilsiniz. Bi kere adam alacağı arabayı tanımıyor, madem o kadar executive paket istiyorsun bi zahmet deri döşeme var mı yok mu bakıver. Tutmuş bir de ucuzunu seçmişsin sınıfına göre. Muhtemelen arkadaşlarının gazına gelmiş alan kişi.

srdralc
09-06-2014, 12:51
o adam aradığından hele sor full+full kaç bin araç varmış sitede hepsi insanları kandırıyor diye dava açsın :)

araç satışında, ruhsatta her tarafta yazıyor laf-ı güzahtan öteye gidemez.

zıpzıp
Adam geldiğinde bu özelliklerin hiçbirini görmemiş mi ?

Maxi
insan 39 bin lira verdiği aracın özelliklerini bilmezmi?
allahtan gemi yazmadınız ilana, yoksa gemi aldığını sanacaktı belkide?

MCN21
Sahibindende bir çok kişi zaten alttaki kutucukları işaretlemiyor bu ayrı bir olay :) ama dediğiniz gibi deri , döşeme , tavan rayı , CAM TAVAN gibi belirgin özellikleri farketmemeleride enteresan , belkide arkadasının arbasını begendi ismini aldı daha sonra sizin aracı buldu ve aldı yan yana geldiklerinde arkadası arabanın alt paket oldugunu falan söyledi adamında orda dank etmiş olabilir ... Buda bir ihtimal.

DoguErdogan
09-06-2014, 12:52
tavan rayı, deri döşeme, hız sabitleme,cam tavan, start-stop özelliği ve koltuk ısıtma

bu kadar olması gereken özelliğin olmadığını fark etmemiş olamaz en azından cam tavan kabak gibi belli olan bişey içiniz rahat olsun bence :)

O paket özelliklerini bilmiyormuş, biri bugün söylemiş kendisine oda manen kendini kandırılmış hissetmiş.
Aracı pahalı sattık desem öyle bir şey de yok. Tekna pakete göre piyasanın altında.

Seven7
09-06-2014, 12:52
Aracı kargoyla mı yolladınız sanki farklı ürün geldi diye dava edecekler, bence de içiniz rahat olsun hiçbir şey çıkmaz oradan. Noter satışındaki sözleşmeyi okusunlar zaten susarlar.

onursumer
09-06-2014, 12:54
hani bahsedilen donanım farkı gozle gozukmeyecek şeyler olsa adama hak vericemde

cam tavan, deri doşeme gibi donanımların olmadığını alırken anlayamamışsa alan kişinin şuanki davranışında art niyet ararım ben

yada etrafındaki bilirkişiler tarafından dolduruşa gelmiş gibi duruyor

ki tekna paket fıyatına aldıysada zaten itiraz edebilcek birşeyi olmaması gerek diye duşunuyorum

DoguErdogan
09-06-2014, 12:56
Arada ufak özellik farkları olsa tamam diyeceğim adam haklı ama arada atla deve bir fark var.
Sabah sabah canımı sıktı amca birde doktor kendisi.

emrekuzdere
09-06-2014, 12:57
Pasif bir kişiliğe sahipse arkadaşları pimi çekip eline vermişlerdir bombayı :D O ne saçma iş lan, cam tavanıda mı görmedin :D :D

Mutu
09-06-2014, 12:57
Yahu, noterde imzalamıyor mu kağıdı? Siz de bu şekilde bildiğinizi, aracın sahibi değil aracı olduğunuzu belirtmişsiniz. Zaten piyasasının altına almış, ne kandırılmış gibi hissediyor? Bu satış ona çok şey öğretmiştir. Temkinli olmayı öğrenir, yakında highline diye trend çakan olsaymış.(sahibindende bir sürü trendline olup, comfortline'da verilmiş ilan var) Daha iyi ders olurmuş ama ucuz atlatmış. Aldığı derse saysın :D

Almadan önce donanımları kontrol edebilirdi, ki donanımlar gözle görülebilir donanımlar
Satış sırasında noterde ruhsata bakabilirdi
vs.

DoguErdogan
09-06-2014, 12:59
Valla yazılanlardan sonra içim rahatladı.
Amacım haksızlık yapmış isem hatamı telafi etmek.

DoguErdogan
09-06-2014, 13:02
Araç volkswagen olsa yanmıştık.
Birbirine yakın donanımlar olsa anlat anlatabilirsen.

Met
09-06-2014, 13:03
Aracı kargoyla mı yolladınız sanki farklı ürün geldi diye dava edecekler, bence de içiniz rahat olsun hiçbir şey çıkmaz oradan. Noter satışındaki sözleşmeyi okusunlar zaten susarlar.

Bende bunu yazıcaktım. Satış sözleşmesini okusunlar bi zahmet.

Berkan
09-06-2014, 13:12
öyle olan birini aşagılamak vs. için söylemiyorm ama. körlügün yanına hissyatta sıfır galiba deriyi görmedin hissetmedindemi yada koca cam tavanı.

timucintt
09-06-2014, 13:19
Dostum sen hiç bir şey karşılamak zorunda değilsin... ***** siteye model donanım pakedinin isminin sonunu yanlış girdin diye senden fark isteyemez... madem o kadar bilgiliydi arkadaş aracı incelerken o farkları anlıyamadımı... bence bu servise felan gitti aracım executive ulan diyip böbürlenip servisteki elemanlarda executive değilki bu diyince kendine yediremedi sana giydirmeye çalışıyor...

rahmi
09-06-2014, 13:22
Kaç kalem eksik var diğer donanıma göre, görmemek elde değil cahilliğinin cezasını size kesmek istemiş.

Mivec_4G63
09-06-2014, 13:23
Noterden satışı yaptınız mı? Yaptıysanız hukuken başvuracağı tek yol dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunma olur ki buradan da bir sonuç alamaz. Sizin vicdanınız rahatsa gerisini takmayın kafanıza.

rahmi
09-06-2014, 13:26
Dua etsin böyle bir olayla karşılaşmış feleğin çemberinden geçmiş tekna executive alsaydı sonradan öğrenseydi intihar ederdi herhalde :)

DoguErdogan
09-06-2014, 13:34
Noterden satışı yaptınız mı? Yaptıysanız hukuken başvuracağı tek yol dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunma olur ki buradan da bir sonuç alamaz. Sizin vicdanınız rahatsa gerisini takmayın kafanıza.

Satışı yaptık perşembe günü bugün arıyor böyle böyle diyor.
Bende kesinlikle isteyerek yada kandırmak için yapılan bir şey olmadığını anlatıyorum ama kafi boşa anlatıyorum tabi.
Ya ben deri döşemesiz,cam tavansız modeli sana nasıl bunlar varmış gibi satabilirim ki, el insaf ve böyle bir yazım çizimde yok donanımlarda işaretli değil bir yerden öğrenip beni aradı işte.

Kayınpederim az önce konuşmuş tekrar. Hala sizin damat kandırdı diyormuş desin dursun artık benim içim rahat

berkay_aydin
09-06-2014, 13:41
Bu donanımların farkı bin lira mı :) şaka gibi

wekoo
09-06-2014, 13:49
ne kopardım kar diyooo baksanıza...............

HaKo
09-06-2014, 13:58
bence sıkıntı yapılacak bir durum yok. adamın kendi hakim olması gereken bir konu bu senin değil.

Eworen
09-06-2014, 14:20
Donanım özelliklerini ve teknik özelliklerini "0" km araç aldığınız bayide satış temsilcisi bile tam hakim olamayabiliyor çok kez yaşadım,yaşamışsınızdır.
Yani özetle hadisin ordan bi pok olmaz kendi bilecekti..

crazydog
09-06-2014, 14:55
Cam tavan ve deri döşemeyi ayırt edemiyorsa bence bi göz doktoruna gitsin alan kişi.

Mutu
09-06-2014, 15:07
Geçtiğimiz hafta kayınpederime ait olan Nissan qashqai tekna benzinli aracını sattım.
Fakat ***** sitede ben bu aracı bilmediğimden dolayı sadece isim olarak Nissan qashqai tekna executive paket olarak yazdım. Fakat araç tekna paketmiş bugün aracı sattığımız kişi bizi aradığında öğrendik.
Sattığım kişi siz beni kandırdınız araç bu paket tekna executive paket değilmiş teknaymış dedi. Beni 1000 tl zarara uğrattınız bu farkı istiyorum diyor.
Bende kendisine dedim ki adınız yazarken soyadınızı yanlış yazabilirsiniz ya işte öyle bir hatam olmuş kusura bakmayın eğer arabada mekanik bir problem var yada söylediğim şeyler harici bir şey varsa başım üstüne karşılayayım dedim ki arabada nokta hata ,hasar, boya ,mekanik sıkıntı yok.
Aradaki paket farkında tavan rayı, deri döşeme, hız sabitleme,cam tavan, start-stop özelliği ve koltuk ısıtma varmış ki ben bunların hiç birini işaretlemedim yada yazmadım kişi de bunu gördü zaten fiyatı uygun olduğu için bizim aracı seçmiş.
Anladığım kadarıyla etrafındaki arkadaş veya akrabası bunu biraz gazlamış kazıklandın vs. diye.
Sonuç olarak dava açacağım,parayı size haram ederim gibi söylemlerde bulundu.
Bu amcamız bir yaptırımda bulunabilir mi ?

Bu arada araç boyasız Nissan Qashqai tekna paket 113k de 2. sahibinden bir araç 39k tl ye sattım kendisine ve adam inanmasa da ben aracı tekna executive diye hatırlıyordum. Benim bence tek hatam bu ve ben gayet güzel dille özrümü diledim.

Nissan Qashqai 1.5 dCi Tekna İkinci El SUV, MPV, Crossover, 4x4 ve jeep'ler, Sıfır Satılık Arazi Araçları sahibinden.com'da (http://www.sahibinden.com/arazi-suv-pick-up-nissan-qashqai-1.5-dci-tekna?sorting=price_asc)

Siz iyilik yapıp uygun fiyat yazmışsınız. Bu piyasa için yapmanız gereken, aracınızla muadil olan 45bin mi, benim ki daha temiz + 3bin olmalıydı.

En olmadı, aracınızı iade alın aynı paradan. Yanlış anlaşılma olmuş diye, sonra boyalı değişenli fiyatından değil de, piyasından satınız. :icon_tup:

talhamtyi
09-06-2014, 15:10
hiç bişey yapamaz noter satışında herseyi onayladını ve bildiğini belirtir. komik bir vaka olmuş kesinlikle bişey koparamaz sizden hayırlı olsun :D

aliburma
09-06-2014, 15:14
1-sahibinden sitesinde eksik bir dolu model ve donanım var. bazılarının adı bile yok.
2-diğer arkadaşların da dediği gibi noter sözleşmesinde aracı bu şekilde görüp beğendiği, parasını peşin olarak ödediği... şeklinde ibareler mevcut.

Öncelikle sizin doğru kriterleri girmeniz lazımdı. ancak göründüğü kadarıyla aracınız kendi piyasasının da altındaysa pekte yapılacak bir şey yok. ama bundan da önce insanın aldığı aracı bilmesi, en azından opsiyonlarını öğrenmesi gerekir.

bugrak
09-06-2014, 15:28
Hocam o donanımlar 1000 lira değerinde falan değil . Kafasına göre söylemiş zaten rakamı . Ayrıca siz aracı alırken farketmediniz mi bu donanımları diye sormadınız mı ? 4 gün oturduktan sonra mı aklına gelmiş koltuğun deri olmadığı :) ilk bakışta cam tavan belli eder arkadaşların yazdığı gibi

Sert@ç
09-06-2014, 15:31
Adami arayin 1000 lira eksik rakama arabayi geri alirim diyin

skunk11
09-06-2014, 15:38
GET açsaydınız keşke :)) Böyle saçmalık mı olur yahu, hiç bir şey çıkmaz bunun altından merak etmeyin. İnsanlık hali kategori seçerken yanlışlık yapmışsınız ki her gün onlarca yanıltıcı ilan açılıyor araçlar satılıyor. adam dream hondaya elegance kategorisinde ilan açıp satıyor....

SekoLive
09-06-2014, 15:41
aynı olay başımıza geldi arkadşın getzi ilana koyduk 4 airbag v.s. işaretlemişiz. kasten değil adam geldi abi bunda yok dedi utandık adam gebzeden geliyordu dedik yol paranı verelim yada fiyatan düselim arabayı diye anlasmıstık. ama bu adam cok iyimiş al git bide opsiyonlar airbag gibide değil koca koca opsiyonlar :) uyanıkmıs bana kalırsa sizdeki iyi niyeti görmüş diye düşünüyorum

Risendark
09-06-2014, 15:42
Alan adam mal bence senlik bisey yok abi 39 milyar parayi veren adam o arabayi didik didik eder özelliklerini bilir f16 falan yazsaydin ucak mi aldım sanacakmış ??

DoguErdogan
09-06-2014, 15:44
Nissan Qashqai 1.5 dCi Tekna İkinci El SUV, MPV, Crossover, 4x4 ve jeep'ler, Sıfır Satılık Arazi Araçları sahibinden.com'da (http://www.sahibinden.com/arazi-suv-pick-up-nissan-qashqai-1.5-dci-tekna?sorting=price_asc)

Siz iyilik yapıp uygun fiyat yazmışsınız. Bu piyasa için yapmanız gereken, aracınızla muadil olan 45bin mi, benim ki daha temiz + 3bin olmalıydı.

En olmadı, aracınızı iade alın aynı paradan. Yanlış anlaşılma olmuş diye, sonra boyalı değişenli fiyatından değil de, piyasından satınız. :icon_tup:

sıfır Qashqai ye kaparo verdik yoksa kayınpeder alırdı geri hiç gelemez böyle şeylere.
Benim anladığım bir şey var bu adamı kim gazladıysa çok iyi gazlamış.
Hayrını görsün kazsız belasız binsin inşallah

Evo34
09-06-2014, 15:47
Gayet uygun bir fiyata satmışsınız.
Bence sizde dava açın uyguna aldığı için.

Görmeden bakmadan alırsa ne ala, sadece yazıya itibar ederse sorun olur.
Ama anladığım kadarıyla gelmiş bakmış ve almış.

admiral
09-06-2014, 16:05
Noterde araci bu sekilde gordum begendim diye imzayi atti sonucta, hicbir hak iddaa edemez. baksaymis,baktirsaymis. iciniz rahat olsun., ona da gecmis olsun. bir dahaki sefere agzini degil gözünü açar. sakın üzmeyin kendinizi

ersandeniz
09-06-2014, 16:38
+1 tam ben de bunu yazacaktım, bence adam o donanım seviyesine gore çok ucuz alır satarım diye aklınca uyanıklık yaptı, sonra da edemeyeceğini anladığı karı sizden tahsil etmek istiyor

DoguErdogan
09-06-2014, 16:58

Keşke o an aklıma gelseydi de söyleseydim. Adamın yaşı var diye düzgün konuştum. Hayırlısı olsun hakkında :)

darkmoon
09-06-2014, 17:01
büyük ihtimal aracı alan şahıs eş dost çevresi abi bu executive değil seni kandırmışlar executive de şu bu donanım olur senin aracında yok sohbeti dönmüş olabilir.. adamda kandırıldığını düşünüp seni aramış olabilir..

açıkcası burda sendede karşı tarafdada hata var olmayan bir pakette satmışsın adamda bilmemiş anlamadan almış executive diye.. belliki aracın o orjinal halide içine sinmiş beğenmişki almış o ayrı.. ama executive olmaması sanırım canını sıkmış donanım eksikliği değil yoksa o donanımın farkı bin tl değil.. bence orda haksızlığa uğradığını düşünerek sembolik senden bin tl istemiş.

bin tl istediyse ben olsam şahsen bin tl için ağız laga lugasına tartışmaya bile girmezdim tamam kardeşim derdim orda benim bir hatam olmuş der gönlünüde alır mevzuyu kapatırdım.. benim fikrim.

hani maksat arkadan hakaret küfürde yememek.. sen helal et oda helal etsin o paranında hayrı olsun.. yoksa bir yaptırımı olamaz zaten noter devirde o kağıtta aracı her şeyini kabul edip alıyor..

ama işte inançlı biriysen parada ah oldumu bin tl misli misli çıkıyor ilerde en azından bende oluyor..

toolqa
09-06-2014, 17:02
alan kişiye birileri ara gazı vermiştir...o da sana patlamıştır işte .. cahillik parayla değil ki ..

SGTI
09-06-2014, 17:13
Sizde haklisiniz oda zor is acikcasi arabayi geri almak en mantiklisi.
Yanliz herkes noterde yazani soyluyor gordum begendim diye dogru ama soyle bisey var.Noterde executve zikkimi herneyse artik tam olarak yaziliyor yani siz o executive olmayan arabayi executive diye satmis oluyorsunuz.Bence bi kontrol edin satis kagidini.Bence en guzeli arabayi geri almak..

Burak
09-06-2014, 18:54
Noterde araç bilgileri doğru yazıldıysa, aracı değerinde sattıysanız hiç kafaya takılacak birşey yok bence.

Berkan
09-06-2014, 18:57
noter müşteri beyanınıylamı yazıyor oraya executive x y ahmet mehmet diye hiç bakmıyomu ruhsata yok artık

B.Koçer
09-06-2014, 19:18
Sizde haklisiniz oda zor is acikcasi arabayi geri almak en mantiklisi.
Yanliz herkes noterde yazani soyluyor gordum begendim diye dogru ama soyle bisey var.Noterde executve zikkimi herneyse artik tam olarak yaziliyor yani siz o executive olmayan arabayi executive diye satmis oluyorsunuz.Bence bi kontrol edin satis kagidini.Bence en guzeli arabayi geri almak..

Aracı niye geri alcak yok artık adam aldi bindi begenmedi birde iade etsin ne güzel iş :D

aliburma
09-06-2014, 20:13
noter müşteri beyanınıylamı yazıyor oraya executive x y ahmet mehmet diye hiç bakmıyomu ruhsata yok artık

noter ruhsata göre yazıyor. hatta ruhsatta ne ise onu yazıyor. yanlış olsa da olduğu gibi yazıyor. sonra kabak bize patlamasın diyorlar. bakarsanız muayenelerde bir dolu yazım hatası veya eksikliği oluyor. sonra emniyette düzeltilmesi için gönderiliyor.

cerkez_kral
09-06-2014, 20:28
soguk bi soda içsin

Frid
09-06-2014, 20:29
cam tavan deri vs vs bin tl zarar az istemiş sanki :D

milletin dolduruşuna geldi anlaşılan. belirtilen dışında kaza boya değişen vs yoksa hiç bir şey elde edemez.

EEE
09-06-2014, 20:34

Zuhahaha
Hakan abi supersin

SGTI
09-06-2014, 20:41
Aracı niye geri alcak yok artık adam aldi bindi begenmedi birde iade etsin ne güzel iş :D

Ben olsam alırım.Alıcı çakal olsa bile benim yaptığım bir hata var sonuçta ben alırım arabayı geri.Üst postlarda denildiği gibi o para çıkar.
Ha şu olur adam benim ona standart diyerek sattığım arabaya "yeaaa bunu ben executive sandım öyle değilmiş geri al" dese o zaman kolay gelsin derim tabi.Çok sıkıntılı bir durum açıkcası Allah kolaylık versin konu sahibine

DoguErdogan
09-06-2014, 21:14
Ben olsam alırım.Alıcı çakal olsa bile benim yaptığım bir hata var sonuçta ben alırım arabayı geri.Üst postlarda denildiği gibi o para çıkar.
Ha şu olur adam benim ona standart diyerek sattığım arabaya "yeaaa bunu ben executive sandım öyle değilmiş geri al" dese o zaman kolay gelsin derim tabi.Çok sıkıntılı bir durum açıkcası Allah kolaylık versin konu sahibine

Ben aracı bir üst paket parasına satmadım kaldıki kişi aracı beğendi ve uygun fiyata aldı. Yazım hatası gibi düşünün mevzuyu beni arayıp böyle böyle dese tamam yine anlarım ama yok haram ederim, yok mahkemeye veririm aba altından sopa göstermek yanlış.
Burda en önemlisi ben aracı visia yani en düşük paket fiyatına verdim.

DoguErdogan
09-06-2014, 21:16
büyük ihtimal aracı alan şahıs eş dost çevresi abi bu executive değil seni kandırmışlar executive de şu bu donanım olur senin aracında yok sohbeti dönmüş olabilir.. adamda kandırıldığını düşünüp seni aramış olabilir..

açıkcası burda sendede karşı tarafdada hata var olmayan bir pakette satmışsın adamda bilmemiş anlamadan almış executive diye.. belliki aracın o orjinal halide içine sinmiş beğenmişki almış o ayrı.. ama executive olmaması sanırım canını sıkmış donanım eksikliği değil yoksa o donanımın farkı bin tl değil.. bence orda haksızlığa uğradığını düşünerek sembolik senden bin tl istemiş.

bin tl istediyse ben olsam şahsen bin tl için ağız laga lugasına tartışmaya bile girmezdim tamam kardeşim derdim orda benim bir hatam olmuş der gönlünüde alır mevzuyu kapatırdım.. benim fikrim.

hani maksat arkadan hakaret küfürde yememek.. sen helal et oda helal etsin o paranında hayrı olsun.. yoksa bir yaptırımı olamaz zaten noter devirde o kağıtta aracı her şeyini kabul edip alıyor..

ama işte inançlı biriysen parada ah oldumu bin tl misli misli çıkıyor ilerde en azından bende oluyor..

Adamı kazıklasam haklısınız o ah ettiği bir yerden çıkar. Bende bugün öğrendim zaten aracın tekna olduğunu. Kayınpeder ne dediyse onu yaptım iş bana patladı.

SGTI
09-06-2014, 21:18
Ben aracı bir üst paket parasına satmadım kaldıki kişi aracı beğendi ve uygun fiyata aldı. Yazım hatası gibi düşünün mevzuyu beni arayıp böyle böyle dese tamam yine anlarım ama yok haram ederim, yok mahkemeye veririm aba altından sopa göstermek yanlış.
Burda en önemlisi ben aracı visia yani en düşük paket fiyatına verdim.

Yok size bi lafım yok aslında.Execute paket diye sattın çok saçma bir cümle yani.
Koskoca cam tavanı deri döşemesini görmemesi başlı başına bi hata.Yahu insan sormazmı ya bu araba standart gibi duruyo execute paketin ne farkı varda ben bu execute arabayı arıyorum diye..Bu açıdan bakınca alıcıda çakallık var gibi.Zor iş valla dediğim gibi inşallah ikinizde hayırlısıyla kapatırsınız mevzuyu.

rebeloghy
09-06-2014, 21:41
Benim anlamadığım tekna zaten boşu değil miydi nissanların :D trenline highline golf gibi olmuş biraz. Zaten biraz beyin hücresi varsa bi sor bunda iki paket yazıyor hangisi bu araç diye..

Noter sözleşmeniz %99 tekna yazıyordur. İmzayı da atan kendisi sonuçta , okumadan imzaladığı sözleşmeyle itiraz etsin satışa :D

ERTAN
09-06-2014, 21:50
Ya adam bakmadan zorla almis sanki. Bakmis, görmüş notere gidip üzerine almis. Bence hatanin %80 ni karsi tarafta

SinanAdalı
09-06-2014, 22:33
Cin olmadan adam çarpmayamı çalışıyolar ya. Sahibinden de işaretsiz yanlıs o kadar çok ilan varki, kim ne istediğini biliyosa o araca baktırır bakar bilir zaten. Etrafının gazına gelip arayıp para istemek nedir arkadaş. Koskoca adamsın aldığın arabanın özelliklerini bilmiyosan anlayanı götür. Bence terbiyesizlik etmiş. İçiniz rahat olsun. Parada size ananızın ak sütü gibi helal.

Jön Türk
09-06-2014, 22:38
Elinde noter satışı var sorun olacağını sanmıyorum.
Ona bakarsan ilanlardaki bütün bmwler m paket

sanctuary35
09-06-2014, 22:58
adam gözüyle gelmiş almış donanım paketine göre görmeden almamış sonuçta.
bence karısı cocuğu falan beğenmedi arabayı geri vermeye bahane arıo
üst paket olanlar kaç para

sinan-s
09-06-2014, 23:00
Tamamaen saçmalık.Sizin bir hatanız yok bence..Para talep edemez

STHL
09-06-2014, 23:19
alıcıyı suçlu bulanlara ne söyleyeyim bilmiyorum. 3. dünya ülkesi olmak böyle birşey herhalde.
konuyu açan arkadaş, anlattığına göre tamamen masum fakat hatalı olan taraf kendisi.istemeden de olsa yanlış bilgi vermiş ve alıcıyı yanıltmış..kerizmi, yemeseymiş, körmüymüş şeklinde bir yaklaşım söz konusu olamaz..herkes sizin gibi araba ile yatıp kalkmıyor. ilk defa araç alıyor da olabilir. bütün markaların saçma sapan donanım kombinasyonlarını ezberlemek zorunda değil..ör;dostuna sormuştur, bu bu donanım, bu kilometrede alayım mı ?? cevap olarakda '' al uygundur'' geldiyse, adamın donanımın içeriğini öğrenecek durumu olmamış olabilir. satıcı yanlış yönlendirmiş ama uygunda vermiş.içi rahatsa sıkıntı yok.

BaD61
09-06-2014, 23:40
sahibinden de bir cok ilanda yanlislik var cabrio aracalar coupe katagorisinde vs tam tersi sekilde ben cabrio yaziyo diye gidip coupe alsam sonrada adama kazikladin beni ilanda cabrio yaziyodu bu arabanin ustu acilmiyo sana dava acicam demek abest olur .Bizdede qashqai arac var alan adam neyin ne oldugunu cok iyi bilir ,bence bunu koz olarak kullanip para koparmaya calisiyor :))

sizi arayip bu aracta bunlar yok siz var dediniz diyecek kadar arac donanimini biliyorsa alirkende dikkat edip o donanimlarda mi arac bakmaliydi bence .

TolgaEsentepe
10-06-2014, 02:06
2 tarafda hatalı. 3 kuruş için ah almaya, beddua etmeye gerek yok.. güzelce konuşulup orta yol bulunup helallik alınmalı

turbo&quattro
10-06-2014, 02:18
2 tarafda hatalı. 3 kuruş için ah almaya, beddua etmeye gerek yok.. güzelce konuşulup orta yol bulunup helallik alınmalı

Bende boyle dusunuyorum. Herkes her aracin donanim paketini bilmek zorunda degil.

çağlarcoskun
10-06-2014, 02:20
hiçbişey olmuyor ona söyleyin avrupa insan haklarına kadar yolu var :) adamın arabasını para vermeyip alıyorlar dolandırıp o bişey yapamıyor hak talep edemiyorda senden nasıl hak talep etçek :D noter sözleşmesinde yazıyor aracı hali hazırda haliyle kabul ettiğime diye..

DoguErdogan
10-06-2014, 07:54

Bende boyle dusunuyorum. Herkes her aracin donanim paketini bilmek zorunda degil.

Adam bu arabayı tekna executive diye almadı ki fiyatı uygun boyasız araba diye aldı bunu kendide söylüyor ama 4 gün sonra beni arayıp bu arabayı sen bana tekna executive diye sattın diyor.
Ben adamla neredeyse 45 dk. muhabbet ettim arabaya baktırdığı gün bana ne donanım sordu ne model uzantısını.
Ben oraya visia yazsaydım adam tekna paket araba alacaktı beni 4 gün sonra arayıp diyecekmiydi, al şu 1000 tl yi.
Ben yaptığım hata için kişiden özrümü diledim istemeden yapılmış bir hatam olduğunu söyledim. Arabanın problemi varsa başım üstüne dedim ama yanlış kategori tıkladım diye 1000 tl neden vereyim. Bakın tekrar söylüyorum aracı visia parasına aldı pahalı satsam hakkıdır adamın boynumun borcudur ama mevzu öyle değil. Adam bana sen uyanıklık yaptın beni kandırdın diyor ithamda bulunuyor buda beni rahatsız etti.

Enes-x
10-06-2014, 08:01
1000 tl için ne çingenelik yapıyorlar arkadaş ya , ben olsam telefonlarını bile açmam.

Aracı görmeden parasını yollayıp alsa hadi neyse, ki aracı piyasa değerinde sattım diyorsun.

Seni haram helalden zayıf noktadan vurmuş eğer gerçekten yanlışlıkla donanımı farklı girdiysen aracıda görüp beğenip aldıysa 1 dk daha düşüncek bişey yok bence.

Berkan
10-06-2014, 08:02
olayın özü bu bence ferah ferah takıl

ÖmerF.Bayar
10-06-2014, 08:15
Hicmi hissetmemis koltuklari yada hicmi cam tavanin ferahligini anlamamis, degisik.

MDeniz
10-06-2014, 08:22
full+full yazan doğan sahiplerinin hepsini vurmak gerek :D bende bora alacaktım zamanında pasific dedi bana zırto direksiyonundan tanıdım arabayı basicline olduğunu diktir çektim hemen yanı burada hata olabilir alıcı ne aldığını bilmesi gerek satıcıda kabahat yok

rebeloghy
10-06-2014, 08:27
Zaten siz de diyorsunuz '' tekna executive'' insan hiç mi demez kardeş bu araba tekna mı executive mi diye ? Trendline highline örneği vermiştim. Adam kendi tekna exec. diyorsa zaten söylicek fazla bisey yok

Gokmen Erbas
10-06-2014, 08:58
Mercedes diye satsaydınız hazir bulmuşken kor alıcıyı

Onur Şanlı
10-06-2014, 09:04
bence karşı taraf haklı.
sonuçta araç satıyorsanız doğru bilgileri yazmak zorundasınız. türkiye'de herkes buradaki insanlar gibi araç konusunda bilinçli değil. verilen örnekler bile saçma. cam tavan harici yazılan özellikleri size güvenerek, söylediklerinizi doğru kabul ederek almış olabilir.
para koparmak isteyen bir adam bu kadar çetrefilli bir yolu neden seçsin?
istenilen rakam bence makul. ben olsam kusuru önce kendimde arar ve 1000 tl yi verip helallik alırdım.

B.Koçer
10-06-2014, 09:12
Abicim yetkili servis ekspertizleri neden var ?

Madem doktor para cukka gideymiş yetkili servise

arkadas cam tavanıda mı aldın araçtan satarken :D

little galeri doktor :D

HaKo
10-06-2014, 09:21
sanayide tampon yapıp m paket diye bmw satanların yatacak yeri yok. Allah ıslah etsin onları.

Doğu
10-06-2014, 09:25
alıcıyı suçlu bulanlara ne söyleyeyim bilmiyorum. 3. dünya ülkesi olmak böyle birşey herhalde.
konuyu açan arkadaş, anlattığına göre tamamen masum fakat hatalı olan taraf kendisi.istemeden de olsa yanlış bilgi vermiş ve alıcıyı yanıltmış..kerizmi, yemeseymiş, körmüymüş şeklinde bir yaklaşım söz konusu olamaz..herkes sizin gibi araba ile yatıp kalkmıyor. ilk defa araç alıyor da olabilir. bütün markaların saçma sapan donanım kombinasyonlarını ezberlemek zorunda değil..ör;dostuna sormuştur, bu bu donanım, bu kilometrede alayım mı ?? cevap olarakda '' al uygundur'' geldiyse, adamın donanımın içeriğini öğrenecek durumu olmamış olabilir. satıcı yanlış yönlendirmiş ama uygunda vermiş.içi rahatsa sıkıntı yok.

satan vatandaş arabayı dolu paket diye diretse dediğiniz doğru fakat sadece sahibinden.com üzerinde dolu paket işaretlenmiş onun dışında dolu paketin donanımı var denmemiş. kaldı ki sahibinden.com da noter değil her yazılan çizilen olacak diye bir şey yok.

ha donanımı yanlış işaretlenmiş, ha otomatik yerine manuel yanlış işaretlenmiş. sen sonuçta binmişin bakmışın sürmüşün belki ustana götürmüşün kapalı kutu değil yani hiç birşey.

benim böyle durumda içim tamamen rahat olur, satan vatandaş suçu olmadığı (benim fikrim) halde vicdan yapmış, doktorun para koparmaya çalışmadını nereden bilicez?

facia
10-06-2014, 09:29
Size kısa bir örnek verim, kendi durumunuzu buna göre yorumlayın... Şahsi fikrim dava açarsa zararını tazmin edebileceği yönünde...

Avukat arkadaşımın müvekkilinin başına gelmiş gerçek bir olay anlatacağım.

Müvekkili 2. el bir araç alıyor ve tramer'den sorgulattığında 2000TL'lik bir hasar çıkıyor. Buna güvenerek de aracı alıyor, 1-2 sene kullanıyor. Daha sonra aracı satıyor. Satıcı kişiye kendi bildiğini tramerde çıkanları söylüyor ve satışı gerçekleştiriyor.
Daha sonra alan kişi arabanın devrini aldıktan sonra aracı yetkili servise götürdüğünde arabada 10bin tl lik hasar çıkıyor( şasi no'dan kontrol edilince, bu hasar aracın ilk sahibinde olduğu zamanda gerçekleşmiş). Aracın son sahibi 2. sahibine sen beni dolandırdın kazalı araç sattın zararımı tazmin etmelisin diye dava açıyor ve kazanıyor...
Burda düşünün sizinden kaynaklı olmayan bir durum için bile böyle bir karar çıkarken, yanıltıcı ilan ve reklam vermekten kaynaklı bir durum söz konusu ise bence kesinlikle dava açarsa parayı alabilir

ÖmerF.Bayar
10-06-2014, 09:39
Bize pert kayitli focus u temiz diye sattilar, plakadan sorgulattik hicbisey cikmadi, sase den vs sorgulamadik, Allah icin cok guzel toplamislar arabayi tas gibiydi aldigimizda ve hala oyle aradan 4 sene falan gecti. Ilk ogrendigimizde tabi sasirdik kotu olduk ama is isten gecmisti. Para vs talep etmedik ama insan gibi aciklama bekledik onuda yapmadi, kandirildik, kaziklandik vs, avukata sorduk meraktan ugrascagimizdan degil hicbisey olmiycagini vakit kaybi olucagini soyledi.
Normal piyasa degerinde aldik bide ucuz falan da degil, simdi satmak istiyoruz ilan falan acmadik ama zor olucaktir satmamiz ve baya para kaybimiz, sizin durumdan da bisey cikicagini zannetmiyorum, devede kulak bizim durumumuza gore :) Deri koltuk ve cam tavan en belirgin ozelliklerden, farketmemek imkansiz.

Varsa avukat tanidiginiz emin olmak icin sorun bence, vicdanen rahat hissediyosaniz da ki bence oyle olmali hicbisey olmaz.

Berkan
10-06-2014, 09:58
Size kısa bir örnek verim, kendi durumunuzu buna göre yorumlayın... Şahsi fikrim dava açarsa zararını tazmin edebileceği yönünde...

Avukat arkadaşımın müvekkilinin başına gelmiş gerçek bir olay anlatacağım.

Müvekkili 2. el bir araç alıyor ve tramer'den sorgulattığında 2000TL'lik bir hasar çıkıyor. Buna güvenerek de aracı alıyor, 1-2 sene kullanıyor. Daha sonra aracı satıyor. Satıcı kişiye kendi bildiğini tramerde çıkanları söylüyor ve satışı gerçekleştiriyor.
Daha sonra alan kişi arabanın devrini aldıktan sonra aracı yetkili servise götürdüğünde arabada 10bin tl lik hasar çıkıyor( şasi no'dan kontrol edilince, bu hasar aracın ilk sahibinde olduğu zamanda gerçekleşmiş). Aracın son sahibi 2. sahibine sen beni dolandırdın kazalı araç sattın zararımı tazmin etmelisin diye dava açıyor ve kazanıyor...
Burda düşünün sizinden kaynaklı olmayan bir durum için bile böyle bir karar çıkarken, yanıltıcı ilan ve reklam vermekten kaynaklı bir durum söz konusu ise bence kesinlikle dava açarsa parayı alabilir

kazanın donanımla ne alakası var acın bakın sonradan amgleri mleri rları vs hepimiz birartane alalım dava acalım piyasa altına almıs oluruz ozaman oh temiz. daha otomatiği manuele sedanı hb ye coupe yazan var. sonradan 2 kapı daha acmıs falanlar ozmnda

allahtan tramer cıktı üsengecligimize üsengeclik kattı. 2. sahibi adam gibi baktırsaymıs yada olay onda belli olsa ilk sahibe o dava acabilirdi 3. sahıslara geçmiş gitmiş bir onceki sahibi ilgilendirir tabi.

ferahsan ki oyle olman lazım .tartısılcak bile mevzu degil konunun kalkması en mantıklısı bence

RottingChrist
10-06-2014, 10:23
adam coupe aracı cabrio diye ilan açıyor memlekette. donanım arasında gözle görülmeyecek bir şey olsa tamam diyeceğim de elli tane fark var hepsi gözle görülür şeyler. örnek verilen kazalı pert araçlar ile hiç alakası yok bence.

Emre Ekrem
10-06-2014, 10:45
Alıcı ve Satıcının bir takım sorumlulukları var, kalkıp donanımı yanlış yazmış ben bilmiyordum demek abes kaçar bence, hoş ilanda eksiksiz bir şekilde işaretleme yaptım diyor Satıcı, aracı alan ben bilmiyordum böyle olduğunu diyerek kendine menfaat sağlayacak sonuç çıkarması zor.