PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LPG hakkında yardım

MertSerhanÖ.
10-06-2014, 12:53
Herkese merhaba,2006 model 1.4 benzinli ford fiesta aracımız var.Fakat inanılmaz çok yakıt tüketiyor.Ve gün içindede çok fazla yol yapıyor.Lpg taktırsak yakıtı ne kadar fark eder?Değermi taktırmaya.Daha önce tecrübesi olan oldumu acaba?

rekord2000
10-06-2014, 13:15
Isinin ehli bir firmada italyan bir marka taktirirsaniz ve dediğiniz gibi çok fazla yol yapıyorsa araç, sistem kendi parasını kısa sürede amorti edecektir.

yavuz364
10-06-2014, 13:22
Hangi araba olursa olsun LPG takılabiliyor ise kesinlikle 1 dakika bile düşünmeyin bence.. Her geçen gün zarar :)

LPG lerde genelde arabaya özel bi problem olmuyor.. Önemli olan montajı yapan yer..

guwen_ar
10-06-2014, 13:34
Kadam hemen bilgilendireyim seni :)

Fiesta 1.4 benzin komple sehir ici dur kalkli 10 lt yi buluyor lpg de 13 lt.
Uzun yol benzinde 5.5-6 lt lgp de 8-8.5 lt sehir ici sehir disi karma 10 lt lpg.
Benzine 5 tl lpg ye 2.60 dersek ortalama, yilda kac km yapiyor fiesta ona gore yap hesabini mantikli geliyorsa taktirin.

MertSerhanÖ.
10-06-2014, 13:39
Kadam hemen bilgilendireyim seni :)

Fiesta 1.4 benzin komple sehir ici dur kalkli 10 lt yi buluyor lpg de 13 lt.
Uzun yol benzinde 5.5-6 lt lgp de 8-8.5 lt sehir ici sehir disi karma 10 lt lpg.
Benzine 5 tl lpg ye 2.60 dersek ortalama, yilda kac km yapiyor fiesta ona gore yap hesabini mantikli geliyorsa taktirin.

bu akşam bi burgaz turu yapalım, birlikte yapak hesabını kadam ? :)

AdemAr
10-06-2014, 13:41
LPG tek çözüm :))

MeJo
10-06-2014, 13:47
lpg çözüm olmaz olur mu ya :D benzinde 40 kurus yakan aracım lpg de 23 kurus yakıyor

TolgaEsentepe
10-06-2014, 13:48
yüzde 40 düşer yakıtın

hddsheriff
10-06-2014, 13:51
99 cordoba var bende 274 bin km de lpg de şehir dışı 90-120 km hızlarda 67 tl lik gazla 320 km yapıyorum. şehir içi ise 65-70 tl lik gazla 250-270 km gidiyorum. bagajımda her daim en az 100 kg lık birşeyler olur. ayağımında ayarı yoktur ekonomi kasmam yani :)

MertSerhanÖ.
10-06-2014, 13:53
ya bizim arkadaşta 2,4 honda accord var.tüp taktırdık gene yakıyor gene yakıyor :D o yüzden acaba buda o şekil olurmu diye düşünmüyo değilim

MeJo
10-06-2014, 13:55
2,4 le 1,4 bir mi ortak nerdeyse 2 katı. ayrıca 2.4 accordda kullandım lpg de gayette düşüyodu yakıtı. senin arkadas yardırıyo demekki paso :D

MertSerhanÖ.
10-06-2014, 13:57
2,4 le 1,4 bir mi ortak nerdeyse 2 katı. ayrıca 2.4 accordda kullandım lpg de gayette düşüyodu yakıtı. senin arkadas yardırıyo demekki paso :D

yav ortak değilde fiesta gerçekten okadar çok yakıyo ki hani çok etki etmezse yine ortalama bir aracın yakıtına düşer lpg ile onu demeye çalışıyorum:) yok hatta hiç basmıyor :D

MeJo
10-06-2014, 14:04
benim kız ark 2013 1.4 trend vardı ben full eko modda 33-36 kurus arası yakıodum otm vites benzinle

Şirzat
10-06-2014, 14:19
1.4 opel corsa aracım var 40 kuruş civarı yakıyodu benzinde atikerin italyan olan modelini taktırdım 1.400 tl civarına şu an 23 kuruş yakıyor. çoğu zaman aşırı zorlarım arabayı o zamanlarda taş çatlasa 27.7 kuruş yakıyor lpg candır gerisi heycandır derim :)

Kubilay
10-06-2014, 14:20
2007 1.4 lpgli 2 sene kullandık, ev arkadaşımda vardı. BRC kit vardı. 50k km kullandık, filtresi var bakım olarak onu değiştirdik devam ettik. Hiç sıkıntı çıkmıyor ustası düzgün olursa. Yakıt muazzam düşük, İstanbul şehir içi 10-12 lt arası lpg yakıyordu. Çekiş de çok fark etmiyor, usta bulun direk taktırın.

MertSerhanÖ.
10-06-2014, 14:22
ozaman tek çözüm iyi bir usta bulup lpg ye geçişte kalıyor :)

Anu
10-06-2014, 16:11
Çok km yapıyorsanız geçmediğiniz her gün zarar :) Taktırdığım günden bu yana 3-4 kez motor yaptıracak kadar tasarruf ettim. Hatta şimdi hesapladım, arabanın satış fiyatından daha çok tasarrruf etmişim.

metin_1989
10-06-2014, 16:19
lpg ustası arıyorsan cok ıyı bır tanıdıgım var ıstanbulda besyolda telını verebılırım

XSi
10-06-2014, 16:38
Araban 1.4 oldugu icin piyasada satilan 1.8 mm nozzle lu kitler cuk oturur, ayar vs hicbir sorun yasamazsin..

%40-45 yakit tasarrufun olur..

Cok para vermeye gerek yok en uygun fiyatli atiker var.. Tak gec hic pisman olmazsin..

Bende onceden 106 vardi benzinde.kullandim simdi 95 vectra var lpg taktirdim daha once neden taktirmamisim diyorum..

By_emre
10-06-2014, 17:46
Eger taktiracaksaniz usta onerebilirim
Takicaginiz sistem obdli olsun akl,atiker obdli taktirabilirsiniz

Octane
10-06-2014, 20:11
2006 fiesta satilip 2005 dizeli alinabilir. Bu lpg fanatizmini ben bu ulkede anlayamiyorum. Benim gunluk kullandigim aracim da dizel. Para sikintiysa dizele bineceksin.

XSi
10-06-2014, 20:19
2006 fiesta satilip 2005 dizeli alinabilir. Bu lpg fanatizmini ben bu ulkede anlayamiyorum. Benim gunluk kullandigim aracim da dizel. Para sikintiysa dizele bineceksin.

Bu kadar keskin yorum yapmadan once, bir sure hem dizel hem lpgli arac kullanmani tavsiye ederim..

Benzinli konforunu ekonomik hale getiriyor lpg.. Surus keyfide cabasi..

Burak
10-06-2014, 20:29

Zorunda miyiz? Sizi rahatsız eden nedir :)

Octane
10-06-2014, 20:37
Bu kadar keskin yorum yapmadan once, bir sure hem dizel hem lpgli arac kullanmani tavsiye ederim..

Benzinli konforunu ekonomik hale getiriyor lpg.. Surus keyfide cabasi..

Hem lpgli hem dizel hem benzinli, hem de butun bunlarin turbolu ve turbosuz versiyonlarini kah sehirici kah sehirdisi kilometrelerce kullandim. Lpg ile surus zevki aliyorsaniz diyecek pek bir sey bulamiyorum. Kolay gelsin.

Octane
10-06-2014, 20:40
Zorunda miyiz? Sizi rahatsız eden nedir :)

Sikinti, yuzlerce binlerce muhendisin gelismis tasarim ve dizayn calismalari sonrasinda elde ettigi bir makineyi, aslen italyada ve sonra da turkiyede bir kac ezber yaparak ders gecmis, piknik tupu gaziyla arac yurutmeye calisan adamlara guvenip hic etmek. Sen bilirsin tabii ki. Tam senin yasindaydim ilk lpgli aracimi satin aldigimda, Allah korusun bir daha, takilmis sokulmusunden bile uzak duruyorum.

Octane
10-06-2014, 20:42
Herseyi gectim, benzin ile calisan bir sistemi kuru yakitla calistirmak apayri bir kafa. Herkes ne istiyorsa onu yapsin tabi. Lpg litresi 5 lira olunca ne yapacaksiniz merak ediyorum

orkuteren
10-06-2014, 20:49
yeni sanayi'de emre otogaz var ustanın ismi hüseyin işin ehlidir bütün araçlarıma lpg montajı orda yaptırdım sıfır sorun yaşadım desem yeridir . Görüşmende fayda var bence

Kubilay
10-06-2014, 20:50
Herseyi gectim, benzin ile calisan bir sistemi kuru yakitla calistirmak apayri bir kafa. Herkes ne istiyorsa onu yapsin tabi. Lpg litresi 5 lira olunca ne yapacaksiniz merak ediyorum

İntihar edicez 5 lira olunca. Sen dizel 10 lira olunca ne yapacaksın?

XSi
10-06-2014, 20:57
Sikinti, yuzlerce binlerce muhendisin gelismis tasarim ve dizayn calismalari sonrasinda elde ettigi bir makineyi, aslen italyada ve sonra da turkiyede bir kac ezber yaparak ders gecmis, piknik tupu gaziyla arac yurutmeye calisan adamlara guvenip hic etmek. Sen bilirsin tabii ki. Tam senin yasindaydim ilk lpgli aracimi satin aldigimda, Allah korusun bir daha, takilmis sokulmusunden bile uzak duruyorum.

Hem lpgli hem dizel hem benzinli, hem de butun bunlarin turbolu ve turbosuz versiyonlarini kah sehirici kah sehirdisi kilometrelerce kullandim. Lpg ile surus zevki aliyorsaniz diyecek pek bir sey bulamiyorum. Kolay gelsin.

Az bilginle cok yorum yapiyosun.. Sen boktan lpg li araclara binmis olabilirsin, herkesin arabasi senin gibi olmak zorunda degil.. Sirf meraktan dyno olcumu yaptirdim hem benzin hem lpgde.. sadece 3 hp fark vardi, oda ust uste ikinci olcum oldugundan dusuk belkide..

40 liraya kablo 500 liraya wideband takarsin, biraz kafan calisiyosa ayarinida kendin yaparsin performans derdin varsa.. Kaldiki gazdan benzine gecmek bi tusa bakiyor..

Onun disinda performansa ihtiyac duymadigin 1000 lerce km de dizel kadar ekonomik ama dizel gibi gir gir gir gir calismayan, rolantide oldugu yerde sallanmayan benzin motoruyla gayet keyifle gezersin..

XSi
10-06-2014, 21:01

Sen 2 zamanli motormu kullaniyosun yagli benzin kullaniyosin galiba.. Yakitla motoru yagladigina gore..

Afr nedir, enjeksiyon nedir bilmeyen adamlar problem lpg nin kendisi degil..

Burak
10-06-2014, 21:01
LPG'yi savunmaya gerek yok bence. Evet kotu bir sistem, kimse kullanmasın bize kalsın rahat rahat gezelim :)

Octane
10-06-2014, 21:04
İntihar edicez 5 lira olunca. Sen dizel 10 lira olunca ne yapacaksın?

Ben zaten bunu simdiden kabullendigim icin bana koymaz. En azindan 'aa ulkede benzin 5 lira, ben en iyisi benzin yerine ayni fiyat olsa bile yarisi yakan arac almayayim da tup takayim, aklimi seveyim' demiyorum. Cocukken diyordum tabi, sanayilerde ogrendim anyayi konyayi.

Octane
10-06-2014, 21:12
Az bilginle cok yorum yapiyosun.. Sen boktan lpg li araclara binmis olabilirsin, herkesin arabasi senin gibi olmak zorunda degil.. Sirf meraktan dyno olcumu yaptirdim hem benzin hem lpgde.. sadece 3 hp fark vardi, oda ust uste ikinci olcum oldugundan dusuk belkide..

40 liraya kablo 500 liraya wideband takarsin, biraz kafan calisiyosa ayarinida kendin yaparsin performans derdin varsa.. Kaldiki gazdan benzine gecmek bi tusa bakiyor..

Onun disinda performansa ihtiyac duymadigin 1000 lerce km de dizel kadar ekonomik ama dizel gibi gir gir gir gir calismayan, rolantide oldugu yerde sallanmayan benzin motoruyla gayet keyifle gezersin..
He, kalibrasyonunu bile kendi yapan aem wideband takip afr tutturunca hic bir sorun kalmadi o zaman. Zaten cogu yazilimcinin da sorunu bu ya neyse.

Dandik denilen araclari yazmayayim buraya.

Kis gunleri bile, bir yere cekince araci benzinliyse daha cabuk sogumasi, lpgli ise hararetin ortaya yakin devam etme durumunun da farkindayim, isi transferinin de, patlama enerjisinin de, yanma sicakliginin da. Onceden de dedigim gibi, bana ne sizin aracinizdan. Arkadasa yardimci olmak amacimdi.

Gidilip honda bayiinde eco diye satilan lpg hazirlikli civicin neyinin degisik oldugu ogrenilebilir. Herseyiyle standart araca lpg katliamdan baska sey degil.

Kubilay
10-06-2014, 21:13
Ben zaten bunu simdiden kabullendigim icin bana koymaz. En azindan 'aa ulkede benzin 5 lira, ben en iyisi benzin yerine ayni fiyat olsa bile yarisi yakan arac almayayim da tup takayim, aklimi seveyim' demiyorum. Cocukken diyordum tabi, sanayilerde ogrendim anyayi konyayi.

Aynen kardeşim, biz yarısı yakan araba almayı bilmiyoruz. Dizel arabalar 5 bin lira ama biz keriziz o yüzden benzinli alıyoruz. Ucuz dizelin adamın anasını ağlatma potansiyelini bilmiyomuş gibi burda lpg bokluyosun. Hadi sevmezsin anlarım da 5 lira olunca ne yapacaksınız bilmem ne aşağılamalar yakışmıyor.

XSi
10-06-2014, 21:26
He, kalibrasyonunu bile kendi yapan aem wideband takip afr tutturunca hic bir sorun kalmadi o zaman. Zaten cogu yazilimcinin da sorunu bu ya neyse.

Dandik denilen araclari yazmayayim buraya.

Kis gunleri bile, bir yere cekince araci benzinliyse daha cabuk sogumasi, lpgli ise hararetin ortaya yakin devam etme durumunun da farkindayim, isi transferinin de, patlama enerjisinin de, yanma sicakliginin da. Onceden de dedigim gibi, bana ne sizin aracinizdan. Arkadasa yardimci olmak amacimdi.

Gidilip honda bayiinde eco diye satilan lpg hazirlikli civicin neyinin degisik oldugu ogrenilebilir. Herseyiyle standart araca lpg katliamdan baska sey degil.

Lpg li aracta afr kullanip tam gaz ayari yaptinmi? obd cihazi kullanip fuel trimleri sifirladinmi? hayir..

Bunlari sozlu ifade edebilen bi "usta" gordun mu? gormedin..

Ozaman afr ve ayarla ilgili yorum yapma..

Yani gorende 100 bin km lpg kullandin hersey sorunsuzdu ama motor bitti zannedecek.. Gaza basinca tekledigi icin veya ariza isigi yaktigi icin veya debriyaja basinca motor stop ettigi icin lpg den sogudun, sanayideki ustaciklara her gittiginde ayar yapiyoruz diyip 20-30 tl ni aldilar, ama araban duzelmedi illallah ettin sattin arabani.. Merak etme yalniz degilsin senin gibi binlerce insan var lpg den sogumus..

Honda civic eco ya gelince lpg on hazirligi haricinde hic bir farki yok motorun..

Emme manifoldunda hazir delikler var + benzin deposu icinde gaz dolum yuvasi var, o var bu var..

Ama motor ayni..

Arabalari gozlede inceledim yedek parca kataloglarinada bakrim bilgisayardan (honda plazada yedek parca sisteminden)

TolgaEsentepe
10-06-2014, 21:30
baba Octane kullanmayın diyorsa kullanmayalım enayi gibi kuru yakıt veriyoz da veriyoz motora :D

i-vtec07
10-06-2014, 21:37
lpg tercihi bana göre tamamen kişisel. kimisi sever kimisi sevmez.bende hiç sevmiyorum.ama gidip cıvıc eco aldık hatta aldırmicaktım peder beyin baskısıyla aldık.

cıvıc eco da normal cıvıc e göre 20 den fazla fark var.alektirik tesisatından bujisine kadar lpg ye göre tasarlanmış.ama yinede benzinde bariz daha iyi gidiyo..

i-vtec07
10-06-2014, 21:42
XSI@ abi sen bilgilisin anladığım kadarıyla bu konuda. bildiğim kadarıyla lpg ye göre avans ayarı yapılırsa araç en az benzinli kadar hatta daha iyi yürüyebilir.yürütenlerde var.peki cıvıc eco ların avans haritası lpg ye göremi yoksa benzine göre mi ? benim deneyimime göre benzinde daha iyi gidiyo ? ayrıca sağlıklı olması açısından (avansı benzine göre ayarlı olduğunu varsayarak) lpg de üst devirlere çıkmaya tercih etmiyorum. yanlış mı biliyorum ? :)

Anu
10-06-2014, 22:02
Herseyiyle standart araca lpg katliamdan baska sey degil.

Diyelim ki gerçekten taktırmak katliam, motoru eritiyor mahvediyor. Lpg ile yaptığım tasarrufla kendi aracımdan bir tane daha alıp baştan aşağı bakıma sokabilirim. Ayrı olarak şimdiki aracıma 4-5 kez motor yaptırabilirim. Ki şu zamana kadar onbinlerce km dir 3-4 defa problem çıkardı ve performansı neredeyse benzinle aynı. Ön yargılı yaklaşıyorsunuz.

OnurD.
10-06-2014, 22:26
100bin km dir(2007den beri) LPG li 1.6 ford fusion kullanıyorum.
Aralarda da 2.0 focus ST130, 2 adette 1.4is Civic kullandım LPG li.

Fusionda LPG nin bana şuzamana kadar verdiği zararları sıralayım hemen;
2 kez Bobin,
2kez Benzin Pompası.
1kez su eksiltmeden dolayı devamlı antifiriz kullanmamamdan kaynaklı göğüslüğün içerisindeki kalorifer peteği. Su eksiltme işinide Bağlantılardaki T boruları yeniledim, LPG mixeri yeniledim geçti.
Totalda 1000-1500TL masrafım var. Pompaları saymamak lazım onlar Benim suçum, devamlı Benzini çeyrek depo altında kullanmaktan. Ozaman zarar 1000TL altına iniyor.

Aracımda filtre ve egzozlada kullandım. LPG enjektör memelerini büyütüp ona göre ayarda yaptırdım. Az yaktım çok kaçtım. Şuan geyet standar şekilde kullanıyorum.
100TL ye 430km yol yapıyorum. Şehir içinde olsun 350km gitsin yine iyi. Geçenlerde araç serviste diye araç kiraladım 1.2 benzinli symbol. Ocağıma incir ağacı dikti 1 haftada.

LPG kiti veya markasından önce dini imanı para olmayan iyi bir usta bulun.

Çorluda Orkut'un tavsiye ettiği yere bakın.

XSi
11-06-2014, 07:13
XSI@ abi sen bilgilisin anladığım kadarıyla bu konuda. bildiğim kadarıyla lpg ye göre avans ayarı yapılırsa araç en az benzinli kadar hatta daha iyi yürüyebilir.yürütenlerde var.peki cıvıc eco ların avans haritası lpg ye göremi yoksa benzine göre mi ? benim deneyimime göre benzinde daha iyi gidiyo ? ayrıca sağlıklı olması açısından (avansı benzine göre ayarlı olduğunu varsayarak) lpg de üst devirlere çıkmaya tercih etmiyorum. yanlış mı biliyorum ? :)

Civic ecolar lpg hazirligi disinda standart benzin motoru, yazilim vs fark yok, zaten cok ihtiyacta yok bana sorsan..

Lpg nin ulkemizde satilan benzine gore avantaji vuruntuya karsi kesinlikle daha basarili..

Benim vectrada knock sensor var, obd cihazindan yolda giderken durumu inceliyorum, benzinde vuruntu oluyor mutlaka, lpg de ise vuruntu hic olmuyor nerdeyse.. Lpg nin bu anlamda birkac derecede olsa faydasi var ateslemeye..

Performans anlaminda hissedilir bi fark varsa ayardandir, bunu iyilestirmek adina wideband afr olmasi gerekiyor baska turlu tam gaz ayarini yapamazsin..

Detayli ugrasip ayar yapilirsa %3-5 ten fazla guc farki olmamali.. En azindan bende sonuclar o sekilde cikti..