Orijinalini görmek için tıklayınız : MPV tarzı araçlardan seçeneğiniz hangisi olurdu?
Arkadaşlar uzun yıllar sonunda babama yeni bi araba almaya karar verdik.
Kendisi uzman bi balıkçıdır ve balık tutmaya çanakkale enez e, asos a,muğlaya yani "balık var gel" denilen her yere gider. Annemle beraber ya kamping tarzı çadırda kalırlar ya da otel ararlar. babamın istediği MPV tarzı bi araç. arka koltukları yatırdığında bi kilim sererek araç içinde uyunabilecek, uzun yolculuklarda yormayacak, olta takımları (uzun oltası,kaşığı,kovası) bagajında rahatça taşıyabilecek tarzda bi araç bakıyoruz.
Bu segmentteki araçlartın fiyatları hemen hemen bir birine çok yakın.
Sıralayacağım modeller arasında kararsız kaldım.
kimi çok yakışıklı ancak özellik yok,
kimisi de tipsiz ama uzay mekiği gibi teknoloji kaynıyor.
sizlerin önerebileceğiniz,tecrübe ettiğiniz yada kötü bildiğiniz araçlar varsa belirtirseniz sevinirim.
*Babamın gönlü Grand C-Max den yana:)
yeni zafira ya geçen bizde arkadasın babasına baktık(şuandada 2012 cmax kullanıyor) 87-90 civarına afl li navili paketi 1.6 136lık dizelini cok rahat alabliyorsun.
ayrıca grand picassoda var son olarakda
mazda 5 de direk gemi spec :) fiyatta başaraılı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-kusursuz-mazda-navigasyon-geri-gorus-medya-paketi-163335334/detay
yeni zafira ya geçen bizde arkadasın babasına baktık 87-90 civarına afl li navili paketi 1.6 136lık dizelini cok rahat alabliyorsun.
ayrıca grand picassoda var son olarakda
mazda 5 de direk gemi spec :) fiyatta başaraılı
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-kusursuz-mazda-navigasyon-geri-gorus-medya-paketi-163335334/detay)
+:icon_tup:
Zafira
Picasso
5008 gibi yapardım ben de sıralamayı..
+:icon_tup:
Zafira
Picasso
5008 gibi yapardım ben de sıralamayı..
3008 ve 5008 biraz eskidiler yüzleri hakikaten güzeller rahatlar ferahlar oyuncakları fazla falan ama bir okadar kıytırıklar.(arkadasımın 5008i 1 aylıkken falan arka kapıdaki havalandırma kanalı açıyım derken içine göçtü elimde kaldı sagından solundan gıcıtısı bitmedi
şimdi oltaydı kovaydı gorunce suyu falan görünce kalmasın :D
edit: freemount a bakiym derken fark ettim 500L living diye bişey çıkmış 7 koltuklu geniş bişeye benziyor düşünülebilir gibi
Uzun süre binilecekse c-max, 3-4 binilecekse 5008
dragon07
11-06-2014, 10:06
c-max zafira
Toyota Verso satın almayı düşünüyoruz tercih edilmemesinin herhangi bi sebebi var mı ?
yeni zafirayı bende çok beğeniyorum.
teknolojik özellik olarak grand c-max uzak ara önde.
toyota versoyu da inceleme fırsatım oldu. ancak fiyat&özellik&kalite endeksinde yüksek fiyatıyla alt sıralarda kalıyor.
benim aklımdaki gerçek araç amarok ama ticari katogarisine girdiği için baba sıcak bakmıyor.
yolda çevirmelerle uğraşamam diyor. :D
amarok sahibi olanlar tavsiye edermi? ehliyete K belgesi gerekirmi?
ayrıca yorum bildiren,fikir veren herkese de teşekkürler..
toyota versoyu da inceleme fırsatım oldu. ancak fiyat&özellik&kalite endeksinde yüksek fiyatıyla alt sıralarda kalıyor.
benim aklımdaki gerçek araç amarok ama ticari katogarisine girdiği için baba sıcak bakmıyor.
bizim patronda aldı daha yeni amarok ondan biliyorm aynı zamanda SRC de gerekli köprüsü dert hersene muayenede var
:)
gönül mazda-zafira-picasso-cmax
mantıklı olan zafira-picasso-cmax-mazda
Dün biz İzmir'e gittik geldik. Toplam 1200km'ye yakın yol yaptık. 2.0TDI 180lik Highline modeliydi. Valla arabadan daha rahat gitti diyebilirim.İç mekanda herşey elinin altında. K belgesi de gerekmiyor. Ayrıca o kadar yol boyunca 1 defa çevirmeye girmedik.. Bence MPV'den çok daha fazla işine yarar.
ahmetbaha-drs
11-06-2014, 10:42
Bu seçenekler arasında Zafira ve G-C Max arasından tercih yapardım şahsen. Yalnız sürekli doğa ile iç içe bir yaşam,köy yolları v.b düşünüldüğünde bence SUV daha mantıklı olabilir. Captiva,X-Trail-RAV4 v.b gibi.. Hayırlısı olsun inşallah.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-safir-den-2011-opel-antara-2.0-cdti-cosmo-12.700-km-de-siyah-164675175/detay)
yeni qasqai bence çok iyi olmuş yakın zamanda almayı düşünüyorum bir tane hatta.
orhan_guney
11-06-2014, 10:50
en çok satan en çok ilgi gören ve vw den sonra en kalitelisi olan Skoda yeti nin yer almaması çok ilginç.
http://i.hizliresim.com/oQ4n4o.jpg (http://hizliresim.com/oQ4n4o)
1,6 dizel dsg 69,900 TL orta paket , 2,500 TL İndirim var Fiyatı 67,400 TL geliyor.
Bütçe ne kadar bilmiyorum ama C-max yerine S-max daha iyi gider diye düşünüyorum.
listede tiguan yazılmış, ama touran kastedildi sanırım?
benim gönlüm tourandan yana olurdu
en çok satan en çok ilgi gören ve vw den sonra en kalitelisi olan Skoda yeti nin yer almaması çok ilginç.
http://i.hizliresim.com/oQ4n4o.jpg (http://hizliresim.com/oQ4n4o)
1,6 dizel dsg 69,900 TL orta paket , 2,500 TL İndirim var Fiyatı 67,400 TL geliyor.
yeti yi ben şahsen çok seviyorum. ancak baba biraz boylu poslu. arka kısmıda küçük geldi gözünde. bunu kendisi eledi.
teşekkürler..
Bütçe ne kadar bilmiyorum ama C-max yerine S-max daha iyi gider diye düşünüyorum.
bütçemiz zorlarsak 85bin diyebilirim.
sıfır olucak takıntımız yok. az km de ikinci el de alabiliriz.
s max çok iyi ama fiyatları çok uçuk.
bu öğlen vw bayiisine gittik. tiguana otudu. babamın boyu 1.90 benim 1.84.
koltuğunu ayarladı,arkasına oturdum dizimle ön koltuk arasında bir karıştan fazla mesafe vardı.
tiguanı gerçekten çok beğendik. chrome line edition u.
sıfırı 97000tl. kampanya falan filan 94 e geliyor.
ikinci eli 3400km de 2014 model en dolusu 67.500 tl.
çok mantıklı
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-2014-tiguan-1.4-tsi-chrome-edition-cam-tavan-3.400-km-hatasiz-167521358/detay)
ben diger soylediklerine nazaran ufak diye söylememiştim ama tiguan yerine Yeti bakılır valla
tiguanın yakıt ortalaması nasıl arkadaşlar?
tiguan ile c-max arasındayız.
sırf dizel diye c-max alıcaz heralde:)
seçeneklerden tiguan ağır basardı
Yeni picasso listedeki bütün araçlardan çok daha teknolojik ve donanımlı... performans olarak eski nesillerine göre daha çevik, çünkü yeni şaseyle daha hafifledi ve şanzıman güncellemesinden sonra geçişler daha seri ve yumuşak. Dağa taşa vuracaksa kendini zaten mpv olmaz ancak mpv de ısrarcıysanız listedeki diğer bütün araçlardan hem çok yeni olması hemde donanım özellikleriyle picasso çok önde
Yeni picasso listedeki bütün araçlardan çok daha teknolojik ve donanımlı... performans olarak eski nesillerine göre daha çevik, çünkü yeni şaseyle daha hafifledi ve şanzıman güncellemesinden sonra geçişler daha seri ve yumuşak. Dağa taşa vuracaksa kendini zaten mpv olmaz ancak mpv de ısrarcıysanız listedeki diğer bütün araçlardan hem çok yeni olması hemde donanım özellikleriyle picasso çok önde
emp2 sistemiyle, hem hafif hem dayanıklı.
hafiflik beraberinde performans ve yakıt ekonomisini de getiriyor.
Ben Zafira veya picasso diyorum.
ceyhun737
11-06-2014, 17:11
Mercedes B serisi düşünmez misin düşük km ikinci el spor paket bi xenon koltuk ısıtma vs dolu araç bulunabilir en kalitesidir bu sınıfın bizde var çok memnunuz .
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-cam-tavan-spor-paket-boyasiz-hatasiz-18-000-km-de-167411753/detay)
Bu tarz bir araç
Blackbird
11-06-2014, 17:25
Tiguan seçenekler arasındaysa Yeni Honda CR-V 1,6 dizel kesinlikle bakmanızı tavsiye ederim, boyut ve bagaj olarak çok daha iyi,yakıt olarak 3000km oldu şimdiye kadarki ortalama 6,5-7 civarı, donanım olarakta yeterli bence koltuk ısıtma, geri görüş kamera,katlanır ayna vs...
Arka koltuklar yatırıldığında tamamen düz ve geniş yer açılıyor yatacak yer var yani.:)
hayatı muallaklarla geçmiş birisi olarak,hayatı planlı bi şekilde değilde daha çok hayatın akışına göre yaşayan birisi olarak şunu söyliyim; o kadar kafa patlattım. o kadar araştırma yaptım. yine gittim hiç planda olmayan bi arabayı aldım:) araba çok temiz ve en dolusuydu. bütçeme göre iyi bir tercih yaptığımı sanıyorum.
2013 model Hyundai ix35 elite modelini aldık.
10000km de. gör-tan bayi çıkışlı,biz de gör-tan dan satın aldık.
Allah herkese hakkında hayırlısı ne ise onu versin. daha iyileri de sizlerin olsun..
(Not: Babamla annem yine kapinglerde çadırlarda yada otel odalarınd kalmaya devam edicek)
:D :D ahahhahah
konu yöneticiler tarafından kaldırılabilir.
bana yardımcı olan,değerli yorumları ile bana yön veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim..