Orijinalini görmek için tıklayınız : Deli olucam sorunuma çare! (ev-parke)
evdeki parke zemin ile alakalı bu sıkıntı.
Zamanında parkeleri yapan malzemeden kaçmış
belli bölgelerde parkelerin altı boş yani yapıştırıcı yok
o yüzden yürürken gaarrrç guuurrrç sesler çıkıyor, parkeler 1-2 mm yukarıda gibi duruyor.
böyle elinle oynuyorsun parkeler hareket ediyor, altları boş
acayip gıcık olmaya başladım
benim aklıma gelen çözüm şöyle:
1 kutu vernik alayım, onu tiner ile iyice incelteyim ve şırında ile bu bölgelerdeki parkelerin altına sıkayım, kurusun-yapışsın sağlam olsun hareket etmesin.
bunun çözümü nedir?
varsa aklınıza gelen başka ucuz yollu çözüm yazın lütfen..
ev kira
SEÇKİN172
11-06-2014, 10:40
dedigini ben yaptım abi güzel oldu oynamıyor yerinden artık güzel oldu uygula abi
vkarayel
11-06-2014, 10:43
İnce matkapla delip şırıngayla sıkıyor parkeciler bu tarz durumlarda ...
aynı sorun bizde de var çözüm için takipdeyim.
İnce matkapla delip şırıngayla sıkıyor parkeciler bu tarz durumlarda ...
hımm, parkeye ortadan dikey delik açıyor yani tam dibine
mantıklı bak
o delik problem olurmu acaba görsel olarak
acaba doğru ürün vernikmi?
birde hangi vernik?
Şeffaf silikon'u tiner ile inceltip şırınga ile dediğiniz gibi enjekte etme şansı var mı ? Aklıma silikon geldi ama tiner ile incelir mi veya yapısında herhangi bir bozulma olur mu bilmiyorum.
yavuz364
11-06-2014, 11:50
vernik sıkarsanız verniğin çoğu uçucu olduğu için orada pek dolgu yapacak malzeme kalmaz.. Dolgu ihtiyacı hiç yok ise işe yarar ama az da olsa dolgu yapsa daha iyi olur die düşünüyorum
hımm, parkeye ortadan dikey delik açıyor yani tam dibine
mantıklı bak
o delik problem olurmu acaba görsel olarak
Deliğe macun çekilip üstüne parke renginde boya atılabilir. Ama alan büyükse ve uzun ömürlü kullanılacaksa sökülüp baştan yapılması en kaideli çözüm yolu.
parkenin altinda birsey olmadigina eminmisiniz ? bende bisi yok sanip kufur ede ede bi kaldirdim altindan sert sunger gibi birsey cikti onun esnemesi yuzunden parke oynuyodu
lethaldoze
11-06-2014, 12:06
Ben başlık için teşekkür etmek için girdim konuya. Genelde öldüm bittim, dikkat, böyle şey olmaz vs vs olur başlık ama hiç bilmediğimiz konulara boşuna gireriz nedir diye.
parke lam mı laminant parkemi?
YavuzNaz
11-06-2014, 12:14
parkenin altına beton zemin üzerine şilte onun üzerine 2-3mm kalınlığında strafor döşeniyor, yani olması gereken şekli bu, vernik yada silikon dolgu olarak pek başarılı olmaz, yöntem olarak yine parkenin en boş oynayan kısmına delik açılmak sureti ile izolasyon köpüğü uygulanır bunu yine bir parkeciye sorarak yapmanızı tavsiye ederim köpük yığılırda şişerse parkeleri kaldırır.
ahmet3425
11-06-2014, 12:49
2 cesit parke var
1 yapistirmali
2 sitraforlu
Sitraforlu parke makul fiyatlarindan oturu en cok tercih edileni ama bir o kadar da sikintili.
Eger insaat esnasinda odalarin zeminine atilan Şap tam duz degilse belli noktalarda garc gurc etmesi kacinilmaz.
Yapistirma parkeler hem malzeme olarak hem de iscilik olarak 2 belki 3x daha pahali ama zeminle bir oluyor hic bir sikinti yasatmaz.
Yapacaginiz 2 sey var ya parkenin oynayan kismini sokturup altini iyice besleyip yeniden montajlatacaksiniz yada komple sokup atip yapistirma sisteme gececeksiniz
Şeffaf silikon'u tiner ile inceltip şırınga ile dediğiniz gibi enjekte etme şansı var mı ? Aklıma silikon geldi ama tiner ile incelir mi veya yapısında herhangi bir bozulma olur mu bilmiyorum.
yok silikonla olacak iş değil bence..
parkenin altinda birsey olmadigina eminmisiniz ? bende bisi yok sanip kufur ede ede bi kaldirdim altindan sert sunger gibi birsey cikti onun esnemesi yuzunden parke oynuyodu
baktım şimdi bir iki aralık bulup
altta zift var
ince bir katman zift atmışlar üzerinede parkeleri sermişler belli
onun altıda beton şap
parke lam mı laminant parkemi?
parke klasik tahta
yeni sistemlerden değil
epoksi nasıl olur acaba ?
SOMEONESPECIAL
11-06-2014, 14:41
parke klasik tahta
yeni sistemlerden değil
Masif Parke ise sıkıntı. Parkeci silistre yaparken aralıkları tahta macunu ile
doldurduktan sonra silistre yapıyorlar. Ama sıkıntı alttaki yapıştırmada ise
tekrar sökülüp döşenmesi lazım gibi
ahmet3425
11-06-2014, 14:43
Himm sizin parke en eskilerden baklava dilimi seklinde olanlardan...
Yeni cozum problemli bolgeler sokulecek ya ziftlenip yeniden yapistirilacak yada parke yapistiricisi ozel kimyasallarla yapilacak. Her harukarda profesyonel birine ihtiyaciniz var...
alt taraf zift olduğundan dolayı
ben aralara vernik kullansam vernik zifte tutunurmu?
ya var ya 8 senedir bu parkeyi döşeyene ettiğim küfürün haddi hesabı yok
yahu kardeşim işini düzgün yapsana a.k malı !!! küfür yeme işte aptal herif..
Babamların evi su basmıştı salonun bazı yerlerinde kabarma vardı parkeci getirdik.kapı eşiğinden sökmeye başlayım o bölgeyi boşa çıkardı.Beyaz tutkal sürüp tekrar döşedi şuan sorun yok.Belki sizin işinizede beyaz tutkal yarayabilir.Kolay gelsin
bence şu an en büyük sıkıntı ne kullanırsam alttaki zifte tutunacakmı sorusu?
Blackbird
11-06-2014, 15:50
Parke sıkıntı valla bizimkilerde oynuyordu, laminant sağlıksız ağaç iyidir dedik usta çağırdık geldi söktü yaptı etti makineyle sildi bi sürü iş tabi ev toz duman :) ilk zamanlarda sıkıntı yoktu sonra yine oynamaya başladı mecbur sonunda laminat yaptırdık. :)
Hakan abi parkeleri sıfır yaptırıp kiradan düşsen ev sahibi izin vermiyormu?
Risendark
11-06-2014, 16:42
Bizim evde de bi bölgede(15 20 cm lik bölgede ) arke arası açıklık var orası çıtırtı yapıyor ne ile doldurursak sağlıklı olur ??
aliburma
11-06-2014, 16:49
abi yat tutkalı işe yarar mı acaba? hem azıcık kabarır hem de sağlam tutar...
ghibli06
12-06-2014, 01:28
acizane tavsiyem, sıkıntı tespit ettiğin bölgelerdeki 5-6 tane parçayı kendiniz kaldırın, altını temizlemeden başarı zor genelde altında beton kırıntıları ya da tahta kırıntıları kaldığı için az yapışıyor sonra da kendini bırakınca garç gurç... altını temizleyin, tutkal sürün tekrar birleştirin... bu tarz parkeler her ne kadar eski olsa da tekrar tekrar kullanılabilir, pembe bir tutkalı var parkenin, beyaz ağaç tutkalı almayın sakın...
VteC_MaNiaC
12-06-2014, 09:14
bizde zamanında aynı sıkıntıyı çok yaşadık.. hatta bi ara elimde tutkalla yaşar olmuştum :)
kalkabilen bölgeden 3-5 tane kaldırıp ses yapanları ve kalkanların altına tutkalla müdahele etmek lazım..
yanlız biz kesin çözümü silistre yaptırıp kaliteli bir vernikle vernikleterek bulduk... tabi bu arada 15 yıl falan oturduk :)