Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Detailingciler bir bakabilir mi ?

S1NAN
11-06-2014, 22:11
Herkese iyi forumlar abilerim kardeşlerim. 08 model corsa d sport aracım var . Rengi önceki araçlarım gibi kırmızı :) özel garajım var fakat üstü açık .benim amacım sizden alıcağım öneri doğrultusunda pasta cila işlerini yapmak. Yüksek devirde bir polisaj makinam var . 100-150 tl ye kadar malzeme alabilirim bu bölümde konuları elimden geldiğince okuyorum fakat kelimeler bana o kadar yabancı ki anlatamam size :D Baştan sona hangi ürün ve bu ürünleri nasıl kullanmalıyım kil pasta cila ve diğer malzemeleri sırasıyla ve nasıl kullanmalıyım bi yardımcı olursanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler. :icon_wack

mstfcn28
11-06-2014, 22:24
Sürekli ciladan başka bişey atmayan biri olarak takipteyim konuyu:)

ayhanas
11-06-2014, 22:45
Selam ; Basitce yazalim ,

Aracini guzelce yikarsin ,yikama esnasinda temiz araca kilin almayacagi yuzeye islemis demir tozlari icin ironx gibi bir urun uygularsin 5 10 dk bekleyip ,durularsin .Sonra temiz araca her panelde kirlettigin yuzeyi içe alicak şekilde yugurmak suretiyle ,yeniden acarak yuzeye uygularsin .Kilin soft ve hard versiyonlari vardir .Kil yuzeyi bir citir cizer .Boya durumuna göre guzel bir polish yaparsin .Profesyonel olmadigin icin tum çizikleri alamazsin diye dusunuyorum .Klasik uygulama icin devam ediyorsak kalanlari maskeleme urunlerinden birini uygular ,daha iyi bir yuzey elde edersin .Ustunude bir wax ile baglarsin .Basitce sira budur urun tavsiye edenler olacaktir.
Bora bey ve Ahmet bey konudalar :)( slmlar) profesyonelerde yardimci olurlar .

S1NAN
11-06-2014, 22:53
Cevabınız için teşekkür ederim buarada eklemeyi unutmuştum aracımda dairesel çizikler mevcut hangi ürünle nasıl giderildiğinide eklerseniz çok memnun olurum.

LnchCntrl
11-06-2014, 22:56
Araç boya olarak ne durumda bilmeden bişey söylemek yanlış olabilir,

Ama bi kaç bişey yazayım;

Eğer araçta derin çizikler varsa bunu pasta-cila işlemiyle çözmek zor. Önce zımparalanması gerek, sonra polisaj işlemleri uygulanmalı..

Araçta fırça çiziği dediğimiz, özellikle güneşte veya güçlü spot ışığında belli olan dairesel çizikler varsa bunun için, opel in sert boyasını da göz önüne alarak,aşındırıcı özelliği kuvvetli meguiars ürünlerini önerebilirim, alternatif çokça markada mevcut.

kendi aracıma yaptığım işlemleri yazayım, yanlışım varsa bi uyaran olur elbet :)

Önce çift kova tekniği ile aracı yıkıyorum.

Daha sonra no name kili Adams Detail Sprey ile uyguluyorum.

Aracı çift kova tekniği ile tekrar yıkıyorum. Mikrofiber bez ile siliyorum.

İlk önce m105 i ardından m205 i polisaj makinası yardımıyla uyguluyorum. ( Panel panel çalışmak daha kullanışlı oluyor diğer türlü çok yorucu )

Ardından araca İpa uyguluyorum, polisaj kalıntıları tamamen gitmesi için, tekrar çift kova tekniğiyle aracı yıkıyorum en sonra m21 ile cilasını atıyorum.

Plastik parçalar için gtechniq p1 kullanıyorum zaten çok uzun süreli bi etkisi var , tavsiye ederim.

İç trim ve döşeme temizliği için Vinet'i tek geçerim, bunun yerine Asprin i suyla karıştırıp kullanmakta yararlı oluyor, ama alternatif olarak.

Aklıma gelenleri yazdım, yardımcı olabilmişimdir umarım :)

ayhanas
11-06-2014, 23:10
Yanlis mi yazdin yada gtechniq p1 gormedin mi ?Editleyemezsinde p1 trimlerde plastikde olmaz .P1 asindirici nano comp.bir urundur maskeleme falan degildir .Bazi durumlarda elle bile cizik alabilirsin p1 ile sikilmaz isen .

LnchCntrl
11-06-2014, 23:15
gtechniq c4 yazacaktım yanlışlıkla yazmışım. buradan düzeltmiş olayım.

koray ozan
12-06-2014, 06:16
boya durumu hakkında fotoğraf varsa çok daha iyi yardımcı olabiliriz.

Emre Ekrem
12-06-2014, 08:25
Yukarıda yazılmış işlemleri tekrar yazmanın bir manası yok, polisaj'dan anlıyor musunuz? Buna göre planlama yapmak lazım, şayet elle işlem yapacaksanız, poorboys veya autoglym srp tarzı bir dolgu özelliği olan polish le çizikleri kapatabilirsiniz üzerine bu işlemi korumak ve biraz daha derinlik almak adına katı wax ürünlerden birini kullanırsınız "fk100p, chemical guys lava veya collinite 915, 476s gibi" yada Chemical Guys Scratch Swirl B-Gone gibi bir ürünle tamamen yok edebilir ve gene üzerine wax kullanırsınız. Yada Polisaj yaparak yüzeyi çiziklerden arındırır ve polish+wax kullanırsınız.

Öncesi işlemleri zaten kendiniz de yazmışsınız, asıl önemli olan tüm bu işlemleri korumak, aracınızı ph dengeli olan bir şampuanla yıkamanızı tavsiye ederim"sonax turuncu şampuan gibi", yaptığınız tüm işler ve emeklerinizi korumanıza yardımcı olur, aracı elle yıkayarak ve düzgün bir bez ile kurulamanız önemli "über blue, wooly mammoth" , daha sonrasında quick detailer diye tabir ettiğimiz hızlı cila ile her yıkamadan sonra veya aklınıza geldikçe yumuşak bir bezle birlikte silerseniz maksimum derecede koruma yapmış olursunuz.

Bu arada bu işlemler veya belirtmiş olduğum markalar kesinlikle doğru demiyorum, kendi tercihlerime istinaden paylaşıyorum.

S1NAN
12-06-2014, 11:47
Aracın resimlerini akşam eklerim boyadan bugün çıktı kapı ila çamurluk arasında biraz da olsa renk farkı var bunu nasıl kapatabilirim acaba

Emre Ekrem
12-06-2014, 13:09
Tekrar boyatmanız gerekir bence.

S1NAN
12-06-2014, 13:11
Öyle çok fazla belirgin değil. Boyacının dediğine göre boya daha çok taze biraz güneş yesin pastayla hallolur dedi ama bilemiyorum

Emre Ekrem
12-06-2014, 13:13
Yani hallolur olmasına da o minimal bir fark varsa olabilir, şayet gözünüze batar şekilde ise beğenmedim diyerek tekrar boyattırın.

serkanaygün
12-06-2014, 13:17
Ben de takipteyim konuyu. Elle uygulama yapıcam. Kil aldım. Kilden sonra cila yeterli olmaz mı?

ilker_yusuf
21-06-2014, 06:32
El ilemugulamada dairesel çizikleri kapatmak zor olacağından opel marka araca srp nasıl bir ped ilemygulanmalıdır?

evolution_9
21-06-2014, 08:23
dikkat et elindeki yuksek devirli polisaj makknan bi anda silaha donusur icine edersin arabanin cok kisinin arabanin astarini gorene kadar polisaj yaptigini gordum bence makinayi nasil kullanacagini ogren birinden biraz prstik yap ondsn sonra basla

Ranthor
21-06-2014, 10:42
O alet polisaj makinesi değil, piyasada bilinen adi ile spiral.

Sakin onunla pasta yapmaya kalkma 20 000 devirde donuyor! Polisaj makinesi 2000!!