Orijinalini görmek için tıklayınız : fren sorunsalı
kobeanil11
04-09-2008, 13:36
arabanın frenleri hiç güven vermiyor nedense, daha öncede a3 üm oldu, ancak bununki, jantın büyük etkisiyle(18) iyi hissettirmiyor, tabi lastik etkiside var, kumho kullanıyorum şuan ama biraz eskimiş durumda.. direk kaymaya başlıyor, zaten muhtemelen 17 s4 jantına geçicem, ancak bunun dışında frenlerden iyi tepki almalıyım ve ''frenleri değiştirmeyi düşünüyorum, diskleri büyütmeyi falan, abartı olmamak kaydıyla sonuçta arabanın gücü belli.. beni 300 bg e kadar kesicek fren istiyorum tavsiyeleriniz ne olur?
sadece önler saçma olur gibime geldi, o yüzden 4 ünüde değiştirmek istiyorum, brembo bakıyorum şimdilik ama sizin yorumunuz nedir?:soru:
Takım olarak bilemiyorum ama ben sadece fren disklerini padlerini ve yağını değiştirdim,
etkisini bariz olarak hissettim hem biraz daha cuzzi oldu.
Ne kadar cüzzi pek bi fark göremedim gerçi ama :D en azından orjinal jantlarla kullanabiliyorum.
Bence öylede bir araştır derim benim aracımda bariz bir frenaj artışı yaşadım.
balata hıdrolık ve fren hortumlarını (celık olcak) degıstırırsen ıyı sonuc alırsın dıye dusunuyorum + orj jantlara donebılırsın ıstedıgın zamanda.
ps; a3 un fren sıstemı guzeldır normalde , umarım senınkınde bı sıkıntı yoktur ??
Ayni bijon araligini kullanan ayni markanin sedan yada station en agir ve guclu olanlarindani kaliper, disk, fren merkezi takviyesi yap. 106 gti icin 306 gti yada 206 rc freni takmak gibi. yada 205 gti lara (hic durmayan bir aractir) 307 station fren sistemi gibi.
kobeanil11
05-09-2008, 16:18
Takım olarak bilemiyorum ama ben sadece fren disklerini padlerini ve yağını değiştirdim,
etkisini bariz olarak hissettim hem biraz daha cuzzi oldu.
Ne kadar cüzzi pek bi fark göremedim gerçi ama :D en azından orjinal jantlarla kullanabiliyorum.
Bence öylede bir araştır derim benim aracımda bariz bir frenaj artışı yaşadım. böyle bişe olabilir aslında, ama bu ne kadar farkettirir bilmiyorum.. normalde bende severim a3 ün frenleri, ancak bende 18 jant olduğundan ve lastikler artık sıfır olmaktan uzak olduğundan, fren tutuyo lastikde kayıyorum.. diyorumki, lastik ve jant değişcek zaten (17 Sline) onun yanında yinede, işi lastiğe bırakmadan disk üzerinde enerjiyi harcayarak fren yapalım daha çok.. onun için bir kit gibi bişe olabilir, yada dediğin gbi büyük disklerde olabilir..
unnamed;
dediğim gibi lastik ve jantında etkisi var, frenlerde bir sıkıntı olsun sanmıyorum..
schumi;
dediğin mantıklı geldi abi, birde öyle araştırıyım, gerçi yeni 2.0t a4 lerin frenler brembolardan pahalıdır.. :D ama olsun bir araştralım..
böyle bişe olabilir aslında, ama bu ne kadar farkettirir bilmiyorum.. normalde bende severim a3 ün frenleri, ancak bende 18 jant olduğundan ve lastikler artık sıfır olmaktan uzak olduğundan, fren tutuyo lastikde kayıyorum.. diyorumki, lastik ve jant değişcek zaten (17 Sline) onun yanında yinede, işi lastiğe bırakmadan disk üzerinde enerjiyi harcayarak fren yapalım daha çok.. onun için bir kit gibi bişe olabilir, yada dediğin gbi büyük disklerde olabilir..
unnamed;
dediğim gibi lastik ve jantında etkisi var, frenlerde bir sıkıntı olsun sanmıyorum..
schumi;
dediğin mantıklı geldi abi, birde öyle araştırıyım, gerçi yeni 2.0t a4 lerin frenler brembolardan pahalıdır.. :D ama olsun bir araştralım..
Senin yapman gereken en mantikli sey;
Once lastiklerini degismen,sonrasinda fren yagini,hortumlarini,balatalari,diskleri kontrol ettirmen..Eger genede yeterli gelmiyorsa frenler arac kayma egiliminde bulunuyosa fren kiti yapmandir.
Diger turlu cook masraf yapmis olursun gibime geliyo..Neticede 500hp araba yok altinda aracini tanidigin bildigin,limitlerini unutmadigin surece sorun yasamassin.
maxpower
05-09-2008, 17:24
Senin yapman gereken en mantikli sey;
Once lastiklerini degismen,sonrasinda fren yagini,hortumlarini,balatalari,diskleri kontrol ettirmen..Eger genede yeterli gelmiyorsa frenler arac kayma egiliminde bulunuyosa fren kiti yapmandir.
Diger turlu cook masraf yapmis olursun gibime geliyo..Neticede 500hp araba yok altinda aracini tanidigin bildigin,limitlerini unutmadigin surece sorun yasamassin.
bende böyle düşünüyorum
lastiklerin çok eskidiyse önce onları değiştir, sonra duruma göre bakarsın
kobeanil11
06-09-2008, 11:43
lastiklerim çokda eski değilde, dediğiniz gibi yapayım , en doğrusu o görünüyor