Orijinalini görmek için tıklayınız : Fifa World Cup 2014 Brazil
12 Haziran ile 13 Temmuz 2014 tarihleri arasında Brezilya'da organize edilecek yirminci Dünya Kupası. Turnuvanın FIFA tarafından Güney Amerika'da düzenlenmesine karar verildikten sonra, 30 Ekim 2007'de oylamaya katılan tek ülke olarak Brezilya'nın ev sahipliği yapması kararlaştırılmış ve 17 Kasım 2007'de FIFA tarafından turnuvaya Brezilya'nın ev sahipliği yapacağı açıklanmıştır. Brezilya 1950 yılından sonra ikinci defa bir Dünya Kupası organizasyonunu düzenleyecektir. 1978 yılında Arjantin'in ev sahipliğinden beri Güney Amerika'da düzenlenen ilk turnuva olacak. Aynı zamanda Brezilya; Meksika, İtalya, Fransa, ve Almanya'dan sonra turnuvayı ikinci kez düzenlemiş ülkeler arasına katılacaktır.
31 ülkenin milli takımları Brezilya'daki final turnuvasında mücadele edebilmek için 2011 yılı Haziran ayında başlayan eleme turnuvalarında mücadele etmişlerdir. 15 Ekim 2013 tarihinde eleme grupları tamamlanmış ve katılan ülkeler belli olmuştur. Toplam 64 maç, yeni inşa edilmiş veya modernize edilmiş toplam on iki farklı şehirde bulunan on iki stadyumda oynanacaktır. Turnuva grup maçları ile başlayacaktır.19 Şubat 2013 tarihinde, FIFA, 2014 Dünya Kupası'nda gol çizgisi teknolojisini uygulamaya karar verdiğini açıklamıştır.
Toplam 32 takımın katıldığı Dünya Kupası, 13 Temmuz Pazar günü Rio de Janeiro'da oynanacak final maçıyla sona erecek.
64 maça sahne olacak şampiyonada 8 grupta 4'er takım mücadele edecek. Toplam 12 kentte düzenlenecek kupada ilk tur gruplarında 48 maç oynanacak.
Brezilya ile saat farkı nedeniyle turnuvada Türk futbolseverlerin en geç izleyeceği maç Fildişi Sahili ile Japonya arasındaki karşılaşma olacak. 15 Haziran'da Recife kentinde yapılacak karşılaşmanın başlama saati TSİ 04.00. Kupada grup maçları 26 Haziran Perşembe günü tamamlanacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar 2. tura yükselecek.
DÜNYA KUPASI TARİHİ
FIFA Dünya Kupası, FIFA tarafından dört yılda bir düzenlenen futbol organizasyonudur. 1930 yılında düzenlenmeye başlanmıştır. 1942 ve 1946 yıllarında II. Dünya Savaşı nedeniyle yapılamamış olan Dünya Kupası'na gitmek için dünya üzerindeki 200 millî takım; iki yıl boyunca mücadele verirler. Bugüne kadar 19 kez düzenlenen turnuvanın en başarılı takımı; kupayı 5 kez kazanan Brezilya'dır. En son düzenlenen 2010 yılında turnuvayı final maçında Hollanda'yı uzatmalarda 1-0 yenen İspanya kazanmış ve tarihindeki ilk dünya şampiyonluğuna ulaşmıştır.
Turnuvanın geçerli statüsünde 32 millî takım; grup mücadelelerinden itibaren bir ay boyunca kupada boy göstermeye başlar. Bu bir aylık süreye FIFA Dünya Kupası Finalleri adı verilir.
Şimdiye dek düzenlenen ondokuz turnuvayı sekiz farklı millî takım kazanmıştır. Brezilya, kazandığı 5 şampiyonluk ile kupanın en başarılı takımıdır; ayrıca tüm finallere katılmış olan tek takımdır. Brezilya'nın ardından 4 şampiyonluk ile İtalya, 3 şampiyonluk ile Almanya, 2'şer şampiyonluk ile Arjantin ve ilk turnuvayı kazanmış olan Uruguay, 1'er şampiyonluk ile de İngiltere, Fransa ve son şampiyon İspanya gelir. Ayrıca şampiyon olan takımlar; formalarına şampiyonluk sayısı kadar yıldız koyma hakkı kazanırlar.
FIFA Dünya Kupası, dünyanın en çok izlenen spor olaydır. Almanya'da düzenlenen 2006 FIFA Dünya Kupası'nın final maçını, Berlin Olimpiyat Stadı'nda ve televizyon başında veya kurulan dev ekranlardan yaklaşık olarak 715.100.000 kişi izlemiştir.
Önümüzdeki üç dünya kupası ise 2014'te Brezilya, 2018'de Rusya ve 2022'de Katar'da düzenlenecektir.
2. TUR 28 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR
Toplam 16 takımın mücadele edeceği 2. tur maçları tek maç eliminasyon sistemine göre oynanacak.
İkinci tur karşılaşmaları 28, 29, 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacak. A-B, C-D, E-F ve G-H grupları, birbirlerinin ilk iki sırasında yer alan takımlarıyla çapraz eşleşecek.
Rakiplerini eleyen takımlar 4 ve 5 Temmuz'da çeyrek final maçlarına çıkacak. 8 ve 9 Temmuz'da oynanacak yarı final maçlarının ardından üçüncülük maçı 12 Temmuz'da Brasilia'da, final ise 13 Temmuz'da Rio de Janeiro'da yapılacak.
GRUP MAÇLARININ FİKSTÜRÜ
Dünya Kupası'nda 8 grupta yapılacak 48 maçın programı şöyle:
12 Haziran Perşembe:
23:00 Brezilya-Hırvatistan TRT 1
13 Haziran Cuma:
19.00: Meksika-Kamerun TRT 1
22:00 İspanya-Hollanda TRT 1
01:00 Şili-Avustralya (Cumayı cumartesiye bağlayan gece) TRT 1
14 Haziran Cumartesi
19:00 Kolombiya-Yunanistan TRT 1
22:00 Uruguay-Kostarika TRT 1
01:00 İngiltere-İtalya (Cumartesiyi pazara bağlayan gece) TRT 1
04:00 Fildişi Sahili-Japonya (Cumartesiyi pazara bağlayan gece) TRT 1
15 Haziran Pazar
19:00 İsviçre-Ekvador TRT 1
22:00 Fransa Hondras TRT 1
01:00 Arjantin Bosna Hersek (Pazarı pazartesiye bağlayan gece) TRT 1
16 Haziran Pazartesi
19:00 Almanya-Portekiz TRT 1
22:00 İran-Nijerya TRT 1
01:00 Gana-ABD (Pazartesiyi salıya bağlayan gece) TRT 1
17 Haziran Salı19:00 Belçika-Cezayir TRT 1
22:00 Brezilya-Meksika TRT 1
01:00 Rusya-Güney Kore (Salıyı çarşambaya bağlayan gece) TRT 1
18 Haziran Çarşamba
19:00 Avustralya-Hollanda TRT 1
22:00 İspanya-Şili TRT 1
01:00 Kamerun-Hırvatistan (Çarşambayı perşembeye bağlayan gece) TRT 1
19 Haziran Perşembe
19:00. Kolombiya-Fildişi Sahili TRT 1
22:00 Uruguay-İngiltere TRT 1
01:00 Japonya-Yunanistan (Perşembeyi cumaya bağlayan gece) TRT 1
20 Haziran Cuma
19:00 İtalya-Kostarika TRT 1
22:00 İsviçre-Fransa TRT 1
01:00 Honduras-Ekvador (Cumayı cumartesiye bağlayan gece) TRT 1
21 Haziran Cumartesi
19:00 Arjantin-İran TRT 1
22:00 Almanya-Gana TRT 1
01:00 Nijerya-Bosna Hersek (Cumartesiyi pazara bağlayan gece) TRT 1
22 Haziran Pazar
19:00 Belçika-Rusya TRT 1
22:00 Güney Kore-Cezayir TRT 1
01:00 ABD-Portekiz (Pazarı pazartesiye bağlayan gece) TRT 1
23 Haziran Pazartesi
19:00 Hollanda-Şili TRT SPOR,TRT HD
19:00 Avusturalya-İspanya TRT 1
23:00 Kamerun-Brezilya TRT 1
23:00 Hırvatistan-Meksika TRT SPOR, TRT HD
24 Haziran Salı19:00 İtalya-Uruguay TRT 1
19:00 Kostarika-İngiltere TRT SPOR, TRT HD
23:00 Japonya-Kolombiya TRT 1
23:00 Yunanistan-Fildişi Sahili TRT SPOR, TRT HD
25 Haziran Çarşamba
19:00 Nijerya-Arjantin TRT 1
19:00 Bosna Hersek-İran TRT SPOR, TRT HD
23:00 Ekvator-Fransa TRT 1
23:00 Honduras-İsviçre TRT SPOR, TRT HD
26 Haziran Perşembe
19:00 ABD Almanya TRT 1
19:00 Portekiz Gana TRT SPOR, TRT HD
23:00 Cezayir-Rusya TRT 1
23:00 Güney Kore-Belçika TRT SPOR, TRT HD
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/06/12/2014.png
Favori ve sürprizlerinizi alalım bakalım:goz:
futbola doyacağız ilk maçlar biraz sönük gecsede
Mechanix
12-06-2014, 16:38
Faydalı bir konu olmuş. Fikstür lazımdı. :)
iddaa sezonu açılıyor herkese bol şans :D
Almanya ve Arjantin yürür gider yürüyemezse bence
İspanya ve Portekizde bir okadar şanslılar
Mutlu Değerli
12-06-2014, 19:08
Açılış maçında Brezilya ''buralar hep dedemlerinmişti'' diyerek en az 3tane sallar diye düşünüyorum :)
ahmet_xy
12-06-2014, 19:12
keşke biz de olsaydık. :( :(
2002 yılında iş yerinde izlemiştik maçları.
kupa g.amerikada kalır. ya brezilya ya arjantin.
Belçika en kötü yarı finali görecek gibi.
Onun dışında benim kupa favorim ya da almasını istediğim diyeyim Hollanda. Sneijder reise güveniyoruz ve destekliyoruz. :D
Adamlarin okulu yok issizlik had safhada saglik sistemi cokmus hadi dunya kupasi yapalim. Zihniyete bak, ayiptir.
ceratoniaorg
12-06-2014, 20:32
Adamlarin okulu yok issizlik had safhada saglik sistemi cokmus hadi dunya kupasi yapalim. Zihniyete bak, ayiptir.
Zaten halk da bunun farkında ve bir takım kampanyalar başlattılar ama sonuçta nafile. İşin dozunu kaçırıp graffiti ler ile de brezilyanın turnuvaya değil insani şeylere ihtiyaçları olduğunu bir şekilde göstermeye çalıştılar ama etkisi olur mu bilinmez.
Her şey bir yana en azından turizm geliri sağlayacaklar turnuvanın büyük bir katkısı olacak ama büyük zararlar da verecek elbette. Ukrayna yada Rusya da olan maçlara giden insanlar imkanları varsa buraya da gidecektir :)
Öte yandan Türkiye'nin olmaması üzüntü verse de çok keyifli olacak gibi görünüyor.
Onurkk06
12-06-2014, 20:34
vay arkadaş ya yazıklar olsun hala sinirliyim dünyanın parasını kazanıpta bi gram futbol oynayamayan rezil milli takımımız olduğu için senelerdir bi futbol zevki yaşatmadılar.
Favorim Almanya arkasından Brezilya Arjantin ve İspanya.Belçika ciddi ilerleyebilir Courtois Fellaini Januzaj Hazard Dembele Kompany gibi ciddi kaliteli isimler var taş gibi bir takım,süpriz takım olarak en az çeyrek final bekliyorum.İspanya kadrosu ciddi yaşlandı yeni nesilden gelenlerse puyol xavi iniesta vs gibi efsaneler kadar kaliteli değil o yüzden son şansları bence İspanyanın başarı için.Açılış maçıysa çok kaliteli 2 takımla olmuş güzel maç olur.Hırvatistan ciddi disiplinli takım özellikle Rakitic fiyatını arttırır ama Brezilya yenecektir diye düşünüyorum :) İngiltereyse hayal kırıklığı olur çeyrek finali zor görür gibi geliyor bana.Biz 70 milyonluk ülkeden oyunun en önemli doğal gereksinimi gölü üretecek santrafor çıkartamadığımız sürece daha çook dışarıdan izleriz bu tip turnuvaları...Aslında defansımız fena değil(uyum olarak değil ama oyuncu kalitesi adına) orta sahamız idare eder forvetimizse bitik durumda olduğumuz için yokuz bence turnuvada.İlkayla Mesut bizde olsaydı olay çok farklı olabilirdi ama eldekiyle idare ediyoruz ancak.
Beyler şuan Trt'deki spiker ve yorumcu isimlerini bilen var mı?
ilbeyyagci
12-06-2014, 22:07
9gag yine bombayı patlattı :) Eğer İngilizler şampiyon olursa..
What it would be like if England WON the world cup! - 9GAG (http://9gag.com/gag/aPvqOBR)
Redfish16V
12-06-2014, 22:13
Her zamanki gibi brezilya-portekiz favorim :) Aklıma çek cumhuriyeti maçı geldi,ne günlerdi be.. :)
şu paulinho salaginin yerine melo rahat oynardi valla
Neymar köşeye yağlayıverdi hemen :) Açılış olarak zevkli maç valla
adam istemeden gol atti valla :D
Vay konu tam benim konu :D kaan abi eyvallah :)
Gönlüm Fransadan yana ama favori Brezilya keşke Fildişi Sahilleri bir sürpriz yapsa :) :)
cgnozdmr
12-06-2014, 22:37
konuda mesajım bulunsun :) Favorim: Brezilya bu arada :D
Benimde favorim Almanya,bakalım belki 13 Temmuz'da alıntılarım bu mesajı.
Vay konu tam benim konu :D kaan abi eyvallah :)
Eyv. kardeşim. Turnuvayı buradan olabildiğince güncel tutmaya çalışırız.
Ve maçın yıldızı Oscar son sözü söyler :)
turbo&quattro
12-06-2014, 23:54
Brezilyanin 11 numarasi hangi takimda oynuyor?
Haksiz penaltı yla aldi Brezilya 3. Golde pis burun :)
Brezilyanin 11 numarasi hangi takimda oynuyor?
Oscar - Chelsea'de oynuyor
Evet penaltı penaltı değildi bence.
turbo&quattro
12-06-2014, 23:57
Himm. Bayadir adam akilli takip etmiyorum futbolu. Eleman cok iyiydi.
hondafit
13-06-2014, 00:08
brezilya-hırvatistan maçı tam bir hakem katliyamı aliminyum.
cabrioleter
13-06-2014, 01:00
bir brezilya milliyetçisi olarak maçın anısına bu milli parçayı paylaşmak istedim :) altındaki yorumlar efsane :D
AeveY0aW1Qg
Ölürüm Brezilyam - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=AeveY0aW1Qg)
SekoLive
13-06-2014, 08:10
hırvatları en iyi biz anlarız... 2002de öne geçip aynı takıma maçı vermstik :)
hırvatları en iyi biz anlarız... 2002de öne geçip aynı takıma maçı vermstik :)
Oscar'ın attığı golün aynısını da Ronaldo bize atmıştı. "Pis Burun:D"
SekoLive
13-06-2014, 08:12
Oscar'ın attığı golün aynısını da Ronaldo bize atmıştı. "Pis Burun:D"
o 2. maçtaydı diye hatırlıyorm :D
ama hala rivaldo gözümde gift gibi canlanıyor o yüzünü tutup yere yatması ...
o 2. maçtaydı diye hatırlıyorm :D
ama hala rivaldo gözümde gift gibi canlanıyor o yüzünü tutup yere yatması ...
Rivaldonun ben hımmına herif baştan aşağı bela sporgazetesi :D
0 çektiğimiz sene 1 puanımızı alıcakken frikigide ne yaslamıştı bize :ofk: :Deli:
ahmet_xy
13-06-2014, 08:17
brezilyanın ilk maçı ve ev sahibi olması nedeniyle brezilyayı bariz tuttu hakem. zaten özellikle japon hakem vermişler. avrupalı bir hakem olsa o penaltıyı vermezdi.
SekoLive
13-06-2014, 08:17
Rivaldonun ben hımmına herif baştan aşağı bela sporgazetesi :D
0 çektiğimiz sene 1 puanımızı alıcakken frikigide ne yaslamıştı bize :ofk: :Deli:
:D :D :D o son dakikadaki frikikde geldi tam 1puana doğru gidiyordunz işe comak sokdu :D
rivaldoyu cok severdim o dünya kupasına kadar sonrasında bitti sıfır sıfır sıfır oldu :D
Bu arada "Açılış Gösterileri" oldu mu? Yoksa ben mi denk gelmedim :)
Herşey bir kenarada dün akşam izlediğim maçlarda şunu anladımki en görkemli ve ihtişamlı olan İstiklal marşımızla ve bestesi ile bir kez daha gurur duydum
Allah gani gani rahmet eylesin Mehmet Akif Ersoy ve Osman Zeki Üngör
bizim marşımız gibi bir marş daha duymadım
Bu arada "Açılış Gösterileri" oldu mu? Yoksa ben mi denk gelmedim :)
sansüre denk gelmiş sabah Nihat Sırdar radyoda söyledi J.Lo kıyafetinden falan dolayı stüdyoya dönmüşler direk :D
hangi birini kapatcaksa seyircilerden illa bir çıkıntı bekliyorum latinin ve kalçanın membağı nede olsa :D
Jennifer Lopez Performance - Opening Ceremony FIFA World Cup 2014 - HD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=lj3jA0P8z7U)
lj3jA0P8z7U
J.Lo'da ne sallıyor maşallah yoğurt koysak ayran yapar :D
pitbull pampada kısa paçaya uymuş :D
RottingChrist
13-06-2014, 08:34
brezilya kadrosunu görünce hırvatlar ile sıçan gibi oynarlar dedim ama öyle kolay olmadı hatta son dakikalarda 2-2 olması an meselesiydi. favorim almanya ve ilk maçı sabırsızlıkla bekliyorum.
İşte sayılarla Dünya Kupası’nın açılış maçı.
•Dünya Kupası’nda ilk maç sonunda ortaya şaşırtıcı istatistikler çıktı.
•Hırvatistan’ın açılış golü, Brezilya’nın Dünya Kupası tarihinde kendi kalesine attığı ilk goldü.
•Neymar, Brezilya formasıyla çıktığı son 6 maçta 4 gol kaydetti.
•Neymar, Brezilya formasıyla 50. Maçında 23. golünü kaydetti.
•Oscar, Brezilya ile son sekiz maçında dört gol attı.
•Neymar’ın ağlarla buluşturduğu penaltı öncesinde, Dünya Kupası tarihinde atılan son 3 penaltı gol olmamıştı. (Gyan, Cardozo, Alonso)
•Brezilya’nın ikinci yarıdaki ilk şutu 67. dakikada geldi.
•Brezilya son 10 Dünya Kupası grup maçlarında 9 galibiyet aldı.
•Brezilya’nın maç boyunca aldığı 5 faul 1966’dan beri Dünya Kupası tarihinin en azı.
İspanya-Hollanda maç öncesi istatistikler ;
•1990'dan beri ilk defa bir önceki Dünya Kupası finalistleri, ilk maçlarında karşı karşıya geliyor. (Batı Almanya-Arjantin 1986 finali / 1990 ilk grup maçı)
•İspanya, 2010'da ilk maçını İsviçre'ye kaybetmiş, fakat kupayı müzesine götürerek Dünya Kupası tarihinde ilk maçını yenilip şampiyon olan ilk takım olmuştu.
•Vicente del Bosque, İspanya ile Dünya Kupası'da 22 galibiyet 2 beraberlik alıd ve sadece 1 kere yenildi.
•David Villa, İspanya'nın Dünya Kupası'ndaki son 9 golünün 7'sine etki etti. (6 gol, 1 asist)
Mutlu Değerli
13-06-2014, 13:49
Dün brezilya 3 atar dedim attıda, fakat ben bu kadar vasat oynayan, top ileri gitsinde ne olursa olsun diye top oynayan bi takım görmedim. Hırvatlar biraz daha iyi oynasalardı kesin kazanırlardı. Zaten maç tam bi fiyaskoydu. İlk gol kendi kalesine, neymarın şutu en ölü köşeye gitti, penaltılık bişey yoktu, kaleci az kalsın tutacaktı topu, son golde resmen yanlış ayakla vurulmuş, pozisyonsuz bi vuruştu. Brezilya gruptan çıktıgı gibi elenir bunu şimdiden diyorum :icon_tup:
Bugün için Şili güçlü bir takım, h1 yapar
Meksikada kamerunu yener
İspanya Hollanda maçı için net bişey diyemiyorum. 2010un acısını çıkarmak isteyen bi Hollanda var, fakat yine karşısında son 2kupayı kazanmış bi takım var. Büyük ihtimal bu maçta berabere biter...
sansüre denk gelmiş sabah Nihat Sırdar radyoda söyledi J.Lo kıyafetinden falan dolayı stüdyoya dönmüşler direk :D
hangi birini kapatcaksa seyircilerden illa bir çıkıntı bekliyorum latinin ve kalçanın membağı nede olsa :D
Jennifer Lopez Performance - Opening Ceremony FIFA World Cup 2014 - HD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=lj3jA0P8z7U)
lj3jA0P8z7U
J.Lo'da ne sallıyor maşallah yoğurt koysak ayran yapar :D
pitbull pampada kısa paçaya uymuş :D
Bence pitbull'un pantolondan tahrik olmuşlardır. :D
futbol hiç ilgimi çekmez :D tuhaftır :D ben kpss için düşünüyorum genelde soruyorlar futbol topunun adı neydi ?
dünkü maçta yan hakemler çok vasattı. 2-3 tane çok ciddi dışarı çıkan topu görmediler. brezilya pozisyonuna çok alakasız bi ofsayt verdiler. yalnız açılış maçına göre çok çok keyifli bir maç oldu.
brezilyanın yıldızı neymar olması beklentisi mevcut sanırım ama oscar dün akşamki performansla turnuvanın yıldızı olur kesin.
hulk hayvanında da nasıl fizik var :D
cabrioleter
13-06-2014, 14:22
futbol hiç ilgimi çekmez :D tuhaftır :D ben kpss için düşünüyorum genelde soruyorlar futbol topunun adı neydi ?
brazuca.
bi fevernovanın tırnağı olamaz..
Herşey bir kenarada dün akşam izlediğim maçlarda şunu anladımki en görkemli ve ihtişamlı olan İstiklal marşımızla ve bestesi ile bir kez daha gurur duydum
Allah gani gani rahmet eylesin Mehmet Akif Ersoy ve Osman Zeki Üngör
bizim marşımız gibi bir marş daha duymadım
Sözlerinin güzelliğiyle eşdeger olan kötülükte bir bestesi var. Onlarca bestenin arasından onun seçilmesiyse tamamiyle ideolojik bi karar.
Neyse konuya dönecek olursak ;
Aklıma geldikce heyecanlanıyorum Dünya Kupası'ndan. daha ikinci günündeyiz ama bitecek ve 4 yıl daha bekleyeceğiz diye eşek kadar herif hüzünleniyorum:)
Avrupa futbolu bence damgasını vuracak bu kupaya. Mümkünatını bilmiyorum ama Hollanda'nın Arjantin ya da Brezilya'yla oynamasını istiyorum. Takımlardan ziyade seviyorum o renklerin sahada karşılaşmasını.
Afrika takımlarından bi tanesinin en az yarı finale çıkması lazim.
çok güzel be:)
brazuca.
bi fevernovanın tırnağı olamaz..
harbidan ha fevernova neydi be :) belkide o kupada milleti ötturdugumuz icinmi bize guzel geliyo bilmiyorum
bu akşam normal şartlarda ispanya'nın hollanda'ya tecavüz etmesi lazım. oturmuş kadro ve oyun olarak çok üstünler. kaldığımız otelde birkaç ispanyol aile var, izlemesi keyifli olur. kadro resmen barça-real karışımı:
casillas
de gea
ramos
pique
alba
azpilicueta
albiol
xavi
busquets
iniesta
fabregas
alonso
cazorla
mata
pedro
diego costa
david villa
torres
hollanda'nın forvet hattını çıkardığımız zaman size sadece orta sahadan sneijder'in tanıdık bi isim geleceğini tahmin ediyorum.
overblack
13-06-2014, 18:04
scolari'nin serserilerden kurduğu brezilya milli takımının işi zor gibi görünüyor
Beyler şuan maçı izleyen var mı? Ses görüntüden önce geliyor maçın keyfi kaçtı resmen..
Beyler şuan maçı izleyen var mı? Ses görüntüden önce geliyor maçın keyfi kaçtı resmen..
En sinir olduğum şeydir şu senkronizasyonun bozuk olması..
Digiturk'te sorun yaşayanlar için;
https://pbs.twimg.com/media/BqCBPytCIAAE-L0.png
Casillas afalladı iyice. :D
ispanya bunun intikamini alir soliyim :)
Umut melek
13-06-2014, 22:35
Hollanda harbiden fena yaptı
Casillasin yerinde olsam kupanin bitiminde degil mactan sonra futbolu brakirim.
Barca gibi İspanya'da cozuldu. Artik yenilmez.armada degiller
Xavi hiç yok. İniesta silva 2. Yarıda yoklar. İspanya 2. Yarıda bitik ama kabul etmek gerekir ki Hollanda efsane top oynadı 2. Yarıda. Robben bana göre dunyanın en kaliteli oyuncularından ilk 5te. Helal olsun adamlara.
Robben efsane gol atıyordu valla :)
Umut melek
13-06-2014, 22:43
Adam bale i bile geçer bnce o koşu neydi ya ayılttı valla :D
Robben in şutu gol olsa dünya kupası biterdi benim için :D
Robben diyorum başka bişey demiyorum.
Diego Lopez'e kale göründü İspanya'da.
Birkan61
13-06-2014, 22:55
Roben casillası ne deli etti be :D
Robben Van persie falan boyle oynarsa, sneijder onlara katılırsa Hollanda cok is yapar. Defans tank gibi maşallah :) İspanya icin de bilmiyorum ama icimde bir his yarı final bile göremeyecekleri yönünde. Imkan olursa finali Almanya Hollanda istiyorum ben :)
Mutlu Değerli
13-06-2014, 23:08
Robben :icon_tup: Messiden daha kaliteli, daha yetenekli bir oyuncu oldugunu bir kez daha gösterdi..
dragon07
13-06-2014, 23:17
robben resmen e30 325 ile çimleri kazıdı usta.
robben resmen e30 325 ile çimleri kazıdı usta.
Ulan ne adamsın kuzen yaaa
dragon07
13-06-2014, 23:24
Ulan ne adamsın kuzen yaaa
kuzen 5. golde adam 3ten 2ye çekti girdi sokaga :D
Robben icin Messiden kaliteli demek Messiye biraz fazla haksizlik olur ne kadar nefret etsemde gelmis gecmis en iyi futbolcu olacaktir Messi kariyeri duzgun biterse eger.Ama hollanda defansi cok agir ve fizikli on liberoda 2 adet katille bayagi direncli gozuktu bu mac.Almanya ve Belcika merak konusu su an bende.Arjantinde ileri uctan baska bi numara yok orta saha defans falan.Brezilya en az yari final gorur bakalim supriz takim cikacak mi ilerleyen gunlerde.
5 i 1 yerde :) kaçan net pozisyonlar Hollanda adına İspanya'dan böyle bir oyun beklemiyordum
Hakem 2 pozisyonda sarı kart vermedi ve olmayan penaltıyı çaldı gözlemci puanını merak ediyorum
-İspanya 1963 yılında İskoçya’ya 6-2 kaybettiğinden beri ilk defa uluslararası düzeyde 5 gol birden kalesinde gördü.
-Robin van Persie, Hollanda formasıyla oynadığı son 9 karşılaşmada 10. golüne imza attı.
-İspanya ilk olarak 5 ve daha fazla golü kalesinde 1950 yılında Berzilya’dan yedi. (6-1)
-Kalesinde ilk golü görmesine rağmen İspanya’yı mağlup etmeyi başaran son takım 2006 yılında 3-2 ile Kuzey İrlanda oldu.
-İspanya 2010 Dünya Kupası’nda kalesinde sadece iki gol gördü.
-İspanya’nın kalesine 1966’dan bu yana ilk defa 10 ve 10’dan daha fazla isabetli şut atıldı.
-Arjen Robben, Hollanda forması ile son 7 karşılaşmada 7 gol atma başarısı gösterdi.
-Daley Blind, Güney Koreli Wim Jonk’un 1998 yılında yaptığından beri bir Dünya Kupası maçında iki kere asist yapmayı başaran ilk Hollandalı oldu.
-İspanya maç sırasında kalesinde gördüğü gol kadar rakibine faul yaptı.
-Hollanda Dünya Kupası tarihinde 3. defa rakip ağlara 5 gol birden atma başarısı gösterdi. Bir önceki kurbanları Avusturya ve Güney Kore’ydi.
Son Dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya, 2014 Dünya Kupası’ndaki ilk maçında Hollanda karşısına çıktı. Mücadelenin ilk yarısında öne geçen İspanya, Van Persie’nin golüne engel olamayarak soyuna odasına 1-1′lik eşitlik ile gitti.
Böylece İspanya’nın kalesini koruyan Iker Casillas, Dünya kupasında 477 dakika sonra ilk golünü Van Persie’den yemiş oldu.
Dünya Kupası’nda en fazla gol yememe serileri ise şöyle:
517 dk – Walter Zenga
500 dk – Peter Shilton
477 dk – Iker Casillas
474 – Sepp Maier
Vay be istatistiklere bak , hollanda ezber bozmuş.
2. Yarıyı izleyemedim olaylar orda kopmuş zaten :)
Maçın geniş özetini izleyebileceğim bi yer var mı?
ahmet_xy
14-06-2014, 10:46
finali hollanda-brezilya oynar. kupayı hollanda alır bence.
Vay be istatistiklere bak , hollanda ezber bozmuş.
2. Yarıyı izleyemedim olaylar orda kopmuş zaten :)
Maçın geniş özetini izleyebileceğim bi yer var mı?
Spain 1-5 Netherlands (Group B) Maç Özeti İzle Video | GoalsArena | Tarih :13 Haziran 2014 (http://www.goalsarena.org/tr/video/world-cup-2014/13-06-2014-spain-netherlands-group-b.html)
bundan sonra favorım hollanda:)
Gizli favori gösterilen Uruguay fenalarda :D
Uruguay1-KostaRika3
ne garip kupa amk hic bole maclar izlememistim
mert_can 41
14-06-2014, 23:13
Bu gece 5 te fildişi sahili ve japonya varmış şimdi baktımda yayın akışına bana uyku yok bu gece :D
1 de ingiltere italya var
Onurkk06
15-06-2014, 01:12
Yokmu seyreden güzel maç oluyo :)
ingiltere atıcak demedi demeyin :)
japonya macına bakıyorum bayağı guzel olacak gibi bu da .. maclar genelde zevkli gecıyor gecen seferki dunya kupası sıkıcıydı acıkcası.. vuvuzela da yok :D
Roben, Fransa 98'deki Zidane gibi değil miydi?
finali hollanda-brezilya oynar. kupayı hollanda alır bence.
Gece vakti uykulu bi yandan fildisi macina bakip bi yandan telefondan okuyunca finali hollanda-brezilya oynar kupayi arjantin alir okudum o an kendime geldim :D ama mac cok zevkli daha dogrusu benim sevdigim tarz bi tarafta fizik guc orta ayar teknik bir tarafta ceviklik ve dayaniklilik orta ayar teknik carpismasi.Honda gercekten iyi bir 10 numara golude cok guzeldi.Supriz sonuclar devam ediyor turnuvada bu daha keyifli yapti su ana kadar turnuvayi rutin disina cikiliyor cunku.Bu serey die diye biri var fildisinde saci arkadan yamuk sari falan ciddi guc patlamasi yasiyor adam depar falan atarken buyuk kluplere essien tarzi on libero olarak transfer olabilir.Guclu oldugu kadar hizlida.Bizim kluplerimiz bunlari neden erkenden tespit etmez bizde turnuvalardan sonra keske alsaydik bunu deriz anlamiyorum.Bu scout ekipleri ne ise yariyor bizde merak ediyorum..
Bale denen adam bu dünya da 100 m.dolar ediyorsa,pirlo ne kadar eder çok merak ediyorum.
Adam tek başına bir takım gibi oynadı o frikik bir de gol olaydı.
ahmet_xy
15-06-2014, 11:24
kendini beğenmiş kibirli ingilizlerin yenilmesi iyi oldu :D inşallah ikinci turu da göremezler
dragon07
15-06-2014, 11:27
pirlo tek basına oyun oynattı ama çok yavas oynadı italya gözüme hoş gelmedi oynanan futbol zevkle izleyemedim hep kontrol hep kontrol atak yoktu nerdeyse ama önemli olan 3 puan :)
chellini hele ben ondan daha iyi top oynarım ne bitane pası düzgündü nede top saklayabildi 5para etmez :)
2Fast4Me
15-06-2014, 15:36
ingiltere - italya maçı bi tek benim mi hoşuma gitti ya, sturridge ve pirloyu izlerken acayip keyif aldım
kupanin en zevkli maci hollanda ve urugayin yaptigi maclar suana kadar.gerisi tirt
benim takımım her zaman ki gibi almanya..yükselenim portekiz :D ama bu zamana kadar oynanan futbola bakılırsa hollanda oturmuş takım görüntüsü veriyor..unutmayalım ki futbol 22 kişinin 90 dakika boyunca oynadığı ve sonunda almanların kazandığı bir oyundur :D
Fransa, 98'den beri Dunya kupalarinda sasirtmaya devam ediyor.
Bence yine vasat futbolla turnuvaya veda edecekler..
Kupa Guney Amerika (Brezilya, Arjantin) disindan birine giderse muhtemelen Hollanda ya da Almanya olabilir. Hollanda da İspanya'ya 5 atti diye degil oturmus 10numara kadrolari var..
coastguard
15-06-2014, 22:38
Yayınlar hakkında
Bizim spikerlerin 75. kez gol çizgisi teknolojisi ve köpük olayını anlatmalarından,
Başka bir milli takımda Türk asıllı bir oyuncu yada göçmen topçular varsa vay başımıza gelenler adam 50 kez tekrar edip insanı delirtmeleri,(oTürk asıllı oyuncunun ayağına top gelince delirmeler)
Güçsüz bir ülke takımında büyük bir klup takımında oynayan bir oyuncu var ise 55 kez anlatmalarından
Turnuvanın sadece maçlardan ibaret kalması ne şehir hakkında ne maç içerisinde tribünlerden doğru dürüst kare bile göstermiyorlar,
Şöyle sokakları şehiri anlatan şehirlerin ve kupanın nabzını tutan bir yayına rastlamadım
Kısacası bizim trt biz olmadığımızdan mıdır nedir biraz yayın-yorum konusunda zayıf kaldı.
Takımlar açısından
Daha rusya-amerika-portekiz-arjantin-almanya siftah yapmadı , konuşmak için erken belki ama hollanda banko finalde
Bu kupanın kaybedeni sanki ispanya olacak,
Kendi görüşüm Bu kupada afrika ve amerika takımları daha çok can yakacak
Yuanistan ve isviçrenin bu kupada olup bizim olmamız ayrı bir komedi
vay arkadaş hep üst hep üst. meksika'nın nizami 2 golü verilseydi o da üst olacaktı. :)
portekiz almanya macı yarın kupanın gidişatını belli eder bence :D
Ömer Üründül'süz kupada kollektif futbol yoktur :icon_wack
İbrahim33
15-06-2014, 23:05
bu honduras ne ayak yaa ? fransa rölantiye almasaydı 5-6 olurdu.
su turklerın 1 maca gore yorum yapmaları olduruyor benı :)
ıspanya dunya kupasını aldıgı sene de (2010) ısvıcreye kaybederek baslamıstı. öldü bıttı dıyenlerı, fınale cıkarlarsa gormek lazım :P
HondatugraL
16-06-2014, 01:14
Ben Almanya-Portekiz maçını beklıom gerisi tırt :D
su turklerın 1 maca gore yorum yapmaları olduruyor benı :)
ıspanya dunya kupasını aldıgı sene de (2010) ısvıcreye kaybederek baslamıstı. öldü bıttı dıyenlerı, fınale cıkarlarsa gormek lazım :P
evet o konuda haklısınız da cidden artık ispanyanın oyun stili vs .. çözüldü... bir şekilde millet uyandı bunların oyun sistemine...ben de alamayacaklarını düşünüyorum..
turbo&quattro
16-06-2014, 03:28
Bizim conilerin macini bekliyorum yarin insallah guzel baslangic yapariz :)
ispanyanın sağı solu belli olmaz arkadaşlar bir maça göre değerlendirmemek lazım. Hollandanında çok gördük favori gibi durup erken pes ettiğini. İspanya, Barcelona gibi oynuyor, Genelde hep üstün ve tık tık paslarla gol atıyor. ama bir çözüldülermi 5lik oluyorlar gatefe vb. maçları düşünün.
ters geldiler ilk maçtan. Çok ezber bozar o iki takım Benden söylemesi.
Pirlo harika topçu, italya çok temkinli ve yavaşlatarak oynuyor (Yunanistanın tavan yaptığı seneki taktik görürsünüz)
İngiltere bir sonraki dünya kupasında estirir resmen geleceğin kadrosu
Brezilya ev sahibi olma avantajını kullanıcak mahalle baskısı olur ama Bence onlarda tırt, fred le falan olmaz o işler.
Arjantindan cacık olmaz, zevk vermedi
Fransa kapalı kutu hala çözemedim.
Şimdilik bukadar :)
•İngiltere son iki Dünya Kupası maçında 6 gol yedi.
•Daniel Sturridge, İngiltere formasıyla son 4 maçta 3 kez ağları sarstı.
•İngiltere 1986'dan sonra ilk kez Dünya Kupası açılış maçını kaybetti.
•İngiltere'nin Dünya Kupalarındaki son 20 golünün 16'sı ilk yarılarda geldi.
•İtalya Dünya Kupalarında 15 maçtır gol atma başarısını gösteriyor.
•Andrea Pirlo'nun bu maçta yaptığı 108 pas, şu ana kadar Dünya Kupası'nda en yüksek rakam.
•Kosta Rika, Dünya Kupası tarihinde ilk kez 3 gol atmayı başardı.
•Uruguay, son beş turnuvada olduğu gibi 2014'te de açılış maçını kazanamadı.
•Uruguay, Dünya Kupası'ndaki son üç maçında da üç gol yemiş oldu.
•Uruguay, 1966'dan beri geri düştüğü bir maçı kazanamıyor.
•Maçta toplam 34 faul oldu. 2014 Dünya Kupası'nın en yüksek rakamı.
•Dünya Kupası'nda altı maç sonunda 22 gol oldu. 2010'da bu sayı 8'di.
•Dünya Kupası'nda maç sırasında kullanılan son 26 penaltı atışı sağ ayakla yapıldı.
Sead Kolasinac 2014 Dünya Kupası'nda kendi kalesine gol atan üçüncü futbolcu oldu.
-Kolasic'in kendi kalesini attığı gol bu alanda en hızlı atılan gol oldu. (2.10)
- Messi 65. dakikada attığı golle Dünya Kupaları tarihindeki ikinci golünü kaydetti. Messi ilk golünü 2006 Dünya Kupası'ndaki Sırbistan maçında kaydetmişti.
- Messi 623 dakika forma giydiği Dünya Kupası'nda 2 gol kaydedebildi.
- Vedad Ibisevic, Bosna Hersek'in Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü attı.
- Bosna Hersek ilk maçını kaybetti.
- Arjantin son 6 Dünya Kupası maçında sadece 2 gol yedi.
- Bosna Hersek'te çekilen 16 şutun 6'sı kaleyi bulurken, Arjantin 12 şutta 2 isabet bulabildi.
En hızlı kendi kalesine gol atan futbolcular;
1.Kolasinac 144 saniye (Bosna Hersek)
2.Gamarra (2006) 166 saniye
3.Vutzov 420 saniye (1966)
2014 Brezilya Dünya Kupası'nda ilkler yaşanmaya devam ediyor. Karim Benzema'nın vurdığu topun çizgiyi geçip geçmediğinin gol teknolojisi ile belli olmasından sonra bir ilk daha yaşandı.
Daha önce Dünya Kupası tarihinin ilk golünü atan Fransızlar (1930-Lucien Laurent) ardından ilk altın golü de bulmuştu (1998-Laurent Blanc). Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası ise çizgi teknolojisi ile geçerli sayılan ilk gol olma ünvanını kazandırdı.
Fransa 2006 Dünya Kupası yarı finalinden bu yana (Portekiz ile) ilk kez kazandı.
- Karim Benzema, 1998 finalinde Zinedine Zidane'ın ardından bir Dünya Kupası maçında 2 gol olan ilk isim oldu.
- Benzema'nın Honduras kalesini gönderdiği 7 şutun 4'ü kaleyi buldu.
- Fransa'nın son 6 golünün 3'ü penaltı vuruşundan geldi.
- Honduras, son Dünya Kupası golünü 1982 Dünya Kupası'nda Kuzey İrlanda karşısında buldu. O golün üstünden ise tam 479 dakika geçti.
- Honduras Fransa'dan 1 faul fazla yaptı. (13-14)
- Honduras, Dünya Kupası Finallerinde çıktığı 7 maçı da kazanamadı. (3 beraberlik, 4 mağlubiyet)
- Fransa 1966'dan sonra ilk kez bir maçta %70 üzerinde topla oynamayla mücadele etti. (%71.1)
- Honduras %28.9 topla oynamayla bu alanda tarihinin en kötü istatistiğini elde etti.
63owen63
16-06-2014, 09:24
Yayınlar hakkında
Bizim spikerlerin 75. kez gol çizgisi teknolojisi ve köpük olayını anlatmalarından,
Başka bir milli takımda Türk asıllı bir oyuncu yada göçmen topçular varsa vay başımıza gelenler adam 50 kez tekrar edip insanı delirtmeleri,(oTürk asıllı oyuncunun ayağına top gelince delirmeler)
Güçsüz bir ülke takımında büyük bir klup takımında oynayan bir oyuncu var ise 55 kez anlatmalarından
Turnuvanın sadece maçlardan ibaret kalması ne şehir hakkında ne maç içerisinde tribünlerden doğru dürüst kare bile göstermiyorlar,
Şöyle sokakları şehiri anlatan şehirlerin ve kupanın nabzını tutan bir yayına rastlamadım
Kısacası bizim trt biz olmadığımızdan mıdır nedir biraz yayın-yorum konusunda zayıf kaldı.
Takımlar açısından
Daha rusya-amerika-portekiz-arjantin-almanya siftah yapmadı , konuşmak için erken belki ama hollanda banko finalde
Yuanistan ve isviçrenin bu kupada olup bizim olmamız ayrı bir komedi
+63owen63, fb da paylaşıyorum aynen...
Ömer üründül'ü arıyorum yeminlen.
SekoLive
16-06-2014, 09:36
kaan, ertem şener tarzı bilgiler güzel oldu :)
kaan, ertem şener tarzı bilgiler güzel oldu :)
İstatistiki bilgileri severim :D..
Skor tabelası 4-1'i gösterirken Hollanda savunmasından ileriye atılan topa hızla hareketlenen Robben saatte 37 km hıza ulaştı. Bu hız FIFA tarafından ölçülen bir futbolcunun ulaştığı en yüksek hız olarak tarihe geçti.
Daha önce futbolda bilinen en yüksek hız saatte 35.7 kilometre ile İngiliz Theo Walcott’a aitti.
Ünlü sprinter Usain Bolt ise 9.58 ile 100 metre rekoru kırarken en yüksek hızı saatte 44.72 kilometre olmuştu.
bu boltun milli takimda oynamasi falan soyleniyodu gercekmi o :D
turbo&quattro
16-06-2014, 18:31
Almedia yine sakatlandi.
ahmet_xy
16-06-2014, 18:33
forveti almeida, defansı alves, orta sahası meyreleş olan portekizden ne bekliyordunuz :D
cgnozdmr
16-06-2014, 18:40
Defans kurgusu sıfır halı sahada daha ıyı defans yapıyor bzm takım..
ahmet_xy
16-06-2014, 18:41
ronaldoya yazık. çocuk keşke ispanya vatandaşlığa geçseydi, bir dünya kupası görürdü.
cgnozdmr
16-06-2014, 18:45
ronaldoya yazık. çocuk keşke ispanya vatandaşlığa geçseydi, bir dünya kupası görürdü.
aynen valla ronaldoyla naniye çok yazık oluyor :D
pepenin amk diyip bir maci daha izlemeden kapatiyorum
ronaldo gene iyi, ya bale ne yapsın?
volkan_gs
16-06-2014, 18:50
Pepe üstünde Real forması var sandı herhalde :)
Mutlu Değerli
16-06-2014, 18:56
Pepe kırmızı yiyince bi ton küfrü saldım arkasından, ben bu kadar mal bi oyuncu görmedim, her maç aynı boku yiyor :ofk:
Facete şöyle bişeye denk geldim, Japonları seviyorum ya...
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10385298_243836305814064_9197122198837220942_n.jpg
ilk yarı 3-0 (almanya-portekiz)
düşünün şu maça 3,5+ oynadınız :D
Çıldır anasını satim :D
Rıdvan :icon_tup:
Anlatımda yine senkron hatası var.
Ulan golden önce sesi duycaz bu gidişle
Pepe kırmızı yiyince bi ton küfrü saldım arkasından, ben bu kadar mal bi oyuncu görmedim, her maç aynı boku yiyor :ofk:
Facete şöyle bişeye denk geldim, Japonları seviyorum ya...
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10385298_243836305814064_9197122198837220942_n.jpg
adamlar aşırı görgülü , ileri abi daha söylenecek çok söz var da ..
ygtkrmdnz
17-06-2014, 21:39
Cuneyt cakir iyi hakim brezilya macina ayrica neymar i izlemek ciddi keyifli
mac sonu kesin cuneyt marcelonun yanina gidip biz burak yilmazin top oynadigi ulkeden gelioz yemezler o numaralari gardaşş dicek :D
Belçika Dünya Kupası'nda çıktığı son 7 maçı kaybetmedi. (2 Galibiyet, 5 Beraberlik)
- Bu galibiyet Belçika'nın Dünya Kupaları tarihinde geride bıraktığı son 22 karşılaşmadaki ikinci galibiyeti oldu.
- Feghouli'nin penaltı golü Cezayir'in 506 dakika sonra bulduğu ilk goldü.
- Romelu Lukaku'nun Cezayir yarı alanında topa tek bir dokunuşu bile yoktu.
- Cezayir'in Dünya Kupası'nda yediği son 8 golün yedisi ikinci yarı geldi.
- Courtois, Belçika Milli Takımı formasıyla henüz hiç maç kaybetmedi. (12 Galibiyet, 6 Beraberlik)
- Cezayir kaleyi tutturduğu tek şutu gole çevirmeyi başardı.
- Belçika'nın son 4 Dünya Kupası golü, 70. dakika veya sonrasında geldi.
- Belçika, Cezayir karşısında %67.1 topa sahip olmayla oynayarak 1966 yılından bu yana bu alanda en başarılı oyununu oynadı.
•Brezilya'nın son 26 Dünya Kupası maçında golsüz biten maç sayısı sadece iki.
•İki takım daha önce Dünya Kupası'nda üç kez karşılaşmış ancak Meksika hiç puan alamamıştı.
•Meksika Dünya Kupası'ndaki son dört grup maçında sadece gol yedi.
•Meksika Güney Amerika takımlarına karşı Dünya Kupası'nda sadece bir kez kazanabildi.
2002 & 2-1 Ekvador
•Meksika 1970 Dünya Kupası'ndan bu yana ilk kez Dünya Kupası'nda iki maç üst üste gol yemedi.
•Brezilya'da Fred 16 pasta sadece 8 isabet sağlayabildi.
*Rusya ve Güney Kore karşılaştıkları ilk resmi maçta birbirlerine karşı yenişemedi.
*Rusya son 11 Dünya Kupası maçında yalnızca 3 galibiyet alabildi
*Aleksandr Kerzhakov attığı golle milli takım kariyerinde 26. golüne ulaşarak, Vladimir
Beschastnykh ile birlikte Rusya'nın en golcü ismi oldu
*Aleksandr Kerzhakov, oyuna girdikten yalnızca 3 dakika 16 saniye sonra golü bulmayı başardı.
*Rusya, Dünya Kupası'ndaki son 8 golün 7'sini ikinci yarıda buldu.
*Güney Kore, oynadığı son 11 Dünya Kupası maçında yalnızca 2 galibiyet alabildi.
*Güney Kore, son 3 Dünya Kupası'nın ardından ilk defa ilk maçında galibiyetle başlayamadı.
*Rusya ve Güney Kore karşılaştıkları ilk resmi maçta birbirlerine karşı yenişemedi.
*Rusya son 11 Dünya Kupası maçında yalnızca 3 galibiyet alabildi
*Aleksandr Kerzhakov attığı golle milli takım kariyerinde 26. golüne ulaşarak, Vladimir
Beschastnykh ile birlikte Rusya'nın en golcü ismi oldu
*Aleksandr Kerzhakov, oyuna girdikten yalnızca 3 dakika 16 saniye sonra golü bulmayı başardı.
*Rusya, Dünya Kupası'ndaki son 8 golün 7'sini ikinci yarıda buldu.
*Güney Kore, oynadığı son 11 Dünya Kupası maçında yalnızca 2 galibiyet alabildi.
*Güney Kore, son 3 Dünya Kupası'nın ardından ilk defa ilk maçında galibiyetle başlayamadı.
Rusları izlemek büyük keyif verecek bana. Gerçi tribünleri izlemek daha zevkli olur :D
Son şampiyon İspanya ya tamam ya devam maçında Şili ile karşılaşıyor...
•İki takım bugüne dek 10 kez karşılaştı.
8 İspanya galibiyeti
2 beraberlik
•İspanya ve Şili Dünya Kupası tarihindeyse iki kez karşılaşmış, her iki maçta da gülen taraf İspanya olmuştu.
1950 & 2-0
2010 & 2-1
•Hollanda karşısında 5-1'lik ağır bir yenilgi alan İspanya, 1963'teki 6-2'lik İskoçya maçından bu yana ilk kez bir maçta 5'ten fazla gol yedi.
•İspanya'nın Dünya Kupası tarihinde 5'ten fazla gol yediği tek maç 1950'de oynanan Brezilya maçıydı (1-5).
•Hollanda'nın Avustralya'nın temsil ettiği kıta olan Asya kıtasındaki takımlara karşı büyük bir üstünlüğü bulunuyor.
•Avustralya'nın Dünya Kupası'nda mağlup ettiği tek Avrupa takımı 2010 Dünya Kupası'ndaki Sırbistan'dı.
•Avustralya forması giyen Tommy Oar ve Jason Davidson geçtiğimiz sezon Hollanda Ligi'nde forma giymişti.
•Her iki takım da turnuvaya yenilgiyle başladı.
1-5 Hollanda
1-3 Şili
•Avustralya Şili karşısında topla %38 oranında oynadı. Bu %35 topla oynama oranına sahip Honduras'ın ardından en düşük oran.
•Şili karşısında gol bulan Tim Cahill, birden fazla Dünya Kupası'nda gol bulan tek Avustralyalı.
•Arjen Robben ve Wesley Sneijder iki gol bulmaları halinde 7 golle Hollanda Milli Takımı'nın Dünya Kupaları tarihinde en çok gol atan oyuncusu olan Johnny Rep'i yakalayacak.
Hırvatistan’nın Dünya Kupası’nda bir Afrika ülkesiyle oynayacağı ilk maç olacak. Kamerun ise Avurpa takımlarına karşı oynadığı 13 maçta sadece tek galibiyet alabildi. Afrika temsilcisi tek galibiyetini Romanya’ya karşı 2-1’lik skorla aldı.
- Kamerun Dünya Kupası'nda oynadığı son 14 maçın sadece birini kazanabildi. (1-0 v Suudi Arabistan) (4B, 9M)
- Kamerun Dünya Kupası'nda oynadığı son 5 maçta da sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu kötü seri, Afrika takımları arasındaki en kötüsü.
- Kamerun, Meksika ile oynadığı maçta kaleye sadece 1 isabetli şut atabildi ve o da maçın 91. dakikasında geldi.
- Dünya Kupası finallerinde ilk kez mücadele edecek olan Hırvatistan'ın golcüsü Mario Mandzukic, 2013-14 sezonunda Bayern Münih forması altında Avrupa liglerinde en fazla kafa golü atan oyuncu oldu. (7)
- Hırvatistan Dünya Kupası'nda oynadığı son 5 maçta galibiyet yüzü göremedi. (3M, 2B) son galibiyetleri, 2002 yılında İtalya'ya karşı 2-1'lik skorla gelmişti.
hoppaaa ispanya 0-2 oldu :D
yaw herifler son 2 önemli organizasyonu domine ettiler... 2014 te resmen dökülüyorlar...
63owen63
18-06-2014, 22:14
barcelona kaybedince ispanya da kaybetmiş sayıldı
hoppaaa ispanya 0-2 oldu :D
yaw herifler son 2 önemli organizasyonu domine ettiler... 2014 te resmen dökülüyorlar...
hep aynı oyun hep aynı oyun millet cözdü... 0-2 yenikler hala yan pasla ugrasıolar.. cacık olmaz demiştim sanırım turnuva baslamadan once ispanyadan cacık ın c si olamadılar..
Bu arada Ömer Üründül'ü isteyen arkadaşlar muradiniza İngilter-Uruguay maci ile eriyorsunuz :)
ah ah ah ah az önce şili 3. golü kaçırdı boş kaleye... bi atsa by by ispanya :D
iyi akşamlar
Rıdvan..
bilmiyorum ispanya-şili maçını izleyen warmı ama şili bence harika top oynuyor gerççekten..
adamlar ne goller kaçıryolar harbi yaa..
sanki maç 0-0 mış gibi oynuyorlar...
iyi geceler
Rıdvan :D
Serhat Y.
18-06-2014, 22:38
ben avrupa futbolunun kazanacağını düşünüyorum tekrar. almanya holland italy favorilerim.
Caner B.
18-06-2014, 22:45
Tiki taka futbolu bitti artik ispanya gule gule.Favorilerim almanya ve ingiltere
İspanya da erken tatil :)
SekoLive
18-06-2014, 22:50
Fransanin başına gelen ispanyaninda basina gelmek uzere dunya kupasini eurocupu al sonra ki turnuvadan grubu geçeme
ilk maclarda belliydi ispanyanin gotten kanin alinacaği :D dedim dedim inanmadiniz :D
ahmet_xy
18-06-2014, 22:54
ispanya bir daha düzelmez. bitti o şaşalı günler. eskisi gibi artık ilk turda elenirler.
Tiki taka futbolu bitti artik ispanya gule gule.Favorilerim almanya ve ingiltere
almanya ok de :) yazıom buraya ingiltereden de cacık olmayacak.. :)
barcelona hegemonyasındaki o jenerasyon ispanya milli takımını zirveye taşımıştı. onlar doyuma ulaştı, dolayısıyla ispanya milli takımı da... çok sevindim. :)
coastguard
18-06-2014, 23:18
E demiştik:cool:
Bize erken konuşuyorsunuz diyenlere rağmen görünen köy belliydi:heyoo:
Caner B.
18-06-2014, 23:31
almanya ok de :) yazıom buraya ingiltereden de cacık olmayacak.. :)
İngiltere gizli favori abi :D
İtalya ya karsi her ne kadar yenilmis olasalar da bence iyi top oynadilar.
Buraya yazıyorum altına da imzamı atıyorum.
Erken final olmazsa eğer,Finalin adı:
Almanya - Hollanda :)
İbrahim33
19-06-2014, 00:28
hollandanın aldığı sansasyonel espania galibiyetine bakmayın.en fazla yarı final oynarlar.
FiReWaLL
19-06-2014, 07:51
arjantin almanya oynar bu finali sanki
brezliya çeğrek finalde taklayı atar :)
Almanya ve Arjantin yürür gider yürüyemezse bence
İspanya ve Portekizde bir okadar şanslılar
ilk sayfaya yazmışım şanşlılar dediklerim patıt patır döküldüler :hahaha:
ispyanya gitti portekiz napar bakalım :D
-Arjen Robben, Hollanda'nın son sekiz maçında sekiz gol attı. Ayrıca son dört Dünya Kupası maçında da dört golü var.
-Tim Cahill, son üç Dünya Kupası maçında üç gol attı.
-Daley Blind, son iki Dünya Kupası maçında üç asist yaptı.
-Tim Cahill, Avustralya'nın Dünya Kupası tarihindeki 11 golüne 5 gol 1 asist ile imzasını attı. Bu tüm gollerin %54.5'ine tekabül ediyor.
-Hollanda, son yedi Dünya Kupası'nda da kalesinde gol gördü.
-Memphis Depay, ilk Dünya Kupası maçının ilk 23 dakikasında 1 gol 1 asist yaptı.
-Robin van Persie, ilk yarıda sadece 1 isabetli pas atabildi
•İspanya, ABD 94'ten bu yana ilk kez bir Dünya Kupası grubunda birden fazla maçta 1'den fazla gol yedi.
•Diego Costa Dünya Kupası'nda sahada kaldığı 126 dakika sonunda rakip kalelere sadece 1 isabeti şut yollayabildi.
•Şili maçı İspanya'nın 2002'deki Güney Kore yenilgisinden (%78) bu yana en az isabetli pas oranına sahip olduğu maçtı (%81).
•Şili Avrupa takımlarına karşı oynadığı son 11 Dünya Kupası maçında iki galibiyet elde etti.
•Euro 2008, 2010 Dünya Kupası ve Euro 2012'nin şampiyonu İspanya, Dünya Kupası'nda iki maç sonunda sadece 1 gol atabildi.
- Hırvatistan ilk defa bir Dünya Kupası maçında 4 gol birden attı.
- Afrika takımları daha önce 6 kez 4 gol ve daha fazlasını kalesinde gördü. Bu 6 maçtan 3'ü Kamerun baş rolde olan takımdı.
- Kamerun arka arkaya 6 Dünya Kupası karşılaşmasını kaybeden ilk takım oldu.
- Mario Mandzukic bir Dünya Kupası maçında 2 gol birden atan ilk Hırvat futbolcu oldu.
- Kamerun(17), Hırvatistan'dan (18) sadece bir şut eksik atmasına rağmen bu şutların sadece ikisi kaleyi buldu.
- Alex Song, Dünya Kupası'nda kırmızı kart gören sekizinci oyuncu oldu.
- 2014 Dünya Kupası'nda 20 maçın 15'inde 3 ya da daha fazla gol gördük.
•Kolombiya ve Fildişi Sahili bu maçta tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecekler.
•Kolombiya daha önce karşılaştığı Afrika takımları karşısında 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. (1990 Kamerun galibiyeti ve 1998 Tunus mağlubiyeti)
•Fildişi Sahili daha önce karşılaştığı iki Güney Amerika ekibine de kaybetti. (2006'da Arjantin'e karşı 2-1 ve 2010'da Brezilya'ya karşı 3-1)
•Jose Pakerman'ın Dünya Kupası'nda antrenör olarak ilk karşılaştığı takım Fildişi Sahili'ydi. O dönem Arjantin'in başında görev yapan Pakerman 2006'daki karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmayı başarmıştı.
•Kolombiya Dünya Kupası'ndaki en iyi sonucunu 3-0 kazandıkları Yunanistan karşılaşmasıyla elde etmişti.
•Fildişi Sahili Dünya Kupası'ndaki son üç galibiyetinin ikisini geriden gelerek kazanmıştır. (2006'da Sırbistan karşısında 3-2 ve 2014'te Japonya karşısında 2-1)
•Fildişi Sahili'nin Dünya Kupası'nda kaydettiği son 11 golün 7'si 60. dakikadan sonra geldi.
•Fildişi Sahili'nin karşılaştığı her iki Güney Amerika ekibine de Drogba gol atmıştır. (2006 Arjantin, 2010 Brezilya)
Uruguay - İngiltere
•İngiltere, Dünya Kupası'nda Uruguay karşısında hiç galibiyet alamamıştır. (1954 Uruguay 4-2 İngiltere ve 1966 Uruguay 0-0 İngiltere)
•Son kez 1 Mart 2006'da Anfield Road'da bir dostluk maçında karşılaşan iki ekibin mücadelesini İngiltere, Peter Crouch ve Joe Cole'ün golleriyle 2-1 kazanmıştı.
•İngiltere Dünya Kupası'nda Güney Amerika ekipleriyle karşılaştığı son sekiz maçın her birinde gol bulmayı başarmıştır.
•Uruguay 1950'de Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Sao Paulo kentinde iki maça çıkmıştır. İspanya ile 2-2 berabere kalan Uruguay, İsveç'i 3-2 yenmeyi başarmıştı.
•İngiltere, İtalya ile yaptığı açılış karşılaşmasında tarihinin en yüksek başarılı pas istatistiğini yakalamıştı. (%91)
•Daniel Sturridge, İngiltere forması giydiği son 4 maçta 3 gol kaydetmeyi başarmıştır.
•Wayne Rooney Dünya Kupası'nda çıktığı 9 maçta henüz gol atma başarısı gösteremedi.
•Uruguay 1970 yılından bu yana açılış maçlarını kazanamazken, ikinci maçlarının son altısında sadece bir kez kazanabildi.
•Uruguay, çıktığı son 4 Dünya Kupası karşılaşmasında 2 kırmızı kart gördü.
•İngiltere, Dünya Kupası'nda daha önce hiç peş peşe iki veya daha fazla gol yememiştir.
Japonya - Yunanistan
•Japonya ve Yunanistan DünyaKupası'nda ilk kez karşı karşıya gelecekler.
•Daha önce bir kez 2005 yılında düzenlenen Konfederasyon Kupası'nda karşılaşan iki ekibin mücadelesinden galip ayrılan taraf 1-0'lık skorla Japonya olmuştu.
•Yunanistan Asya ekipleriyle daha önce sadece bir kez karşı karşıya geldi. 2010 Dünya Kupası'nda ki açılış maçında Güney Kore ile karşılaşan Yunanistan sahadan 2-90 mağlup ayrıldı.
•Japonya, Avrupa ekipleriyle karşılaştığı 7 maçın 2'sinden galip ayrılabildi. (2 beraberlik ve 3 mağlubiyet)
•Yunanistan Dünya Kupası'nda oynadığı yedi maçın altısından mağlup ayrıldı. Sadece bir kez kazanabildiler.
•Yunanistan bu Dünya Kupası'nda yer alan 32 takım arasında maç başına gol yeme ortalaması en yüksek ekip. (2.6 gol)
•Keisuke Honda, Japonya'nın kaydettiği son 5 golün 4'ünde pay sahibi olmuştur. (3 gol ve 1 asist)
•Samaras, diğer Yunanlı oyunculardan daha fazla başarız şutla oynadı. (9)
cgnozdmr
19-06-2014, 08:57
-Robin van Persie, ilk yarıda sadece 1 isabetli pas atabildi
off bu çok acıymış ya :)
Kolombiya - Fildişi Sahili
•Kolombiya, bu maçta attığı gollerle birlikte 1962 Dünya Kupası'nda attığı gol sayısını eşitledi.
•Fildişi'nin Güney Amerika takımlarına karşı oynadığı 3 Dünya Kupası maçı yenilgiyle sonuçlandı.
•James Rodriguez Kolombiya için oynadığı son dört maçta gol atti. Rodriguez, Dünya Kupası'nda Kolombiya adına ard arda gol atan ikinci oyuncu oldu.
•Juan Cuadrado, 1966'dan beri bir turnuvada 3 asist yapan tek Kolombiyalı oldu.
•Fildişi Sahili'nin attığı 12 golden 8'i karşılaşmaların 60. dakikasından sonra geldi.
•Kolombiya'nın attığı 7 golün 6'sı ikinci yarıda atıldı.
•Gervinho, Dünya Kupası maçlarında Fildişi Sahili adına ard arda iki maçta gol atan ilk oyuncu.
•Fildişi Sahili son 8 Dünya Kupası maçının 5'inde 2 ya da daha fazla gol attı.
Uruguay - İngiltere
- İngiltere, Dünya Kupası'nda Uruguay'a karşı henüz galibiyet elde edemedi.
- Uruguay aldığı bu galibiyetle Avrupa takımlarına karşı 15 maçlık kazanamama serisini noktalamış oldu. (6 Beraberlik, 9 Mağlubiyet)
- Wayne Rooney, İngiltere formasıyla Dünya Kupası'ndaki ilk golünü kaydetti.
-Wayne Rooney, bu maçta kaydettiği golle İngiltere formasıyla attığı gol sayısını 40'a yükseltti ve Michael Owen'ı yakaladı.
- Edison Cavani, Uruguay'ın Dünya Kupası'nda attığı son 5 golün üçüne katkıda bulundu. (2 gol, 1 asist)
- Luis Suarez 7. Dünya Kupası maçında beşinci golünü kaydetti.
- Uruguay'ın bu maçta kaleyi bulan iki şutu da gol oldu.
- İngiltere tarihinde ilk kez Dünya Kupası'ndaki ilk iki maçını kaybetti.
- Roy Hodgson son 4 Dünya Kupası maçından mağlubiyetle ayrıldı. (2 maç İsviçre ile, 2 maç İngiltere ile)
İbrahim33
20-06-2014, 21:35
fransa , switzerland maçı çok güzel gidiyor , bir o kalede bir bu kalede.
edit : fransa 3 oldu.
63owen63
20-06-2014, 21:37
Fransa 3 ledi. Keyifli maç
iranın penaltisini yedi hakem vay aluminyum ben bu kupadaki hakemleri gordukce ulkemizdeki hakemlerin ne kadar iyi yonetim gosterdiklerini gordum.bidaha asla laf etmicem
iranın penaltisini yedi hakem vay aluminyum ben bu kupadaki hakemleri gordukce ulkemizdeki hakemlerin ne kadar iyi yonetim gosterdiklerini gordum.bidaha asla laf etmicem
Bence değildi ya :)
Ama ondan önce reza'nın kafa vuruşu keşke gol olsaydı.
Arjantin rezil top oynuyor. Bu futbolla turnuvada ileriyi görmek zor..
https://pbs.twimg.com/media/BqqyPpuCIAAA9nI.jpg
Lan herif ne kafa vurdu be yuru be iran hhha :D
Lan herif ne kafa vurdu be yuru be iran hhha :D
Valla arjantin kalecisi hiçte nargile keyfi yapacak rahatlıkta değil :D
Bu iranin kalecisi ordan oraya ucuyo utanmasa gidip arjantin jalesindende top cikaracak :D adam kaleci cikti riza baba :D
Lan reza karsi karsiya kacirdi hhhahha :D
Ulan Reza ne goller kaçırdı be. Atsa efsane olurdu :)
şu favori denilen takımları izledikçe ufukta gene almanya'yı görüyorum.
Allah belani versin messi
Yazık oldu İran'a.
Messi yine uzaydan attı golü.. :@
ahmet_xy
21-06-2014, 19:49
Irana helal olsun. Keske biz de olsaydik
Salak bunlar ya 91 dakka dayan gol yemeden sonra duruma bak
arjantin bence takım olarak pekte iyi bir izlenim vermiyor bana göre..akşam almanya maçı var bakalım o nasıl geçecek..gene söylüyorum almanya hep favorimdir :)
Mutlu Değerli
21-06-2014, 20:37
Bu arjantin anca gruptan çıkar, aynı brezilya gibi. Elenirler, bişey beklemeyin bunlardan...
ahmet_xy
21-06-2014, 22:19
Gana 1-0 dan durumu 2-1 e getirdi. geçirin be almanlara kara çocuklar :D :D
gana tecavuz 3 kaçti ahahaha :D
Bu turnuva çok sürprizlere gebe ;)
Gana'nın bu oyununu ben bekliyordum.. Güzel maç oluyor..
klose atti 2-2 ulan tuh be
Dünya kupası = Miroslav Klose ;)
Almanya - Gana
- Miroslav Klose golünü oyuna girdikten sadece 112 saniye sonra attı.
- Klose attığı golle Dünya Kupası'ndaki toplam gol sayısını 15'e çıkardı ve Brezilyalı Ronaldo'nun rekorunu egale etti.
- Klose de Ronaldo gibi 15. Dünya Kupası golünü Gana karşısında buldu.
- Klose, Pele ve Uwe Seeler'in ardından 4 farklı Dünya Kupası'nda gol atmayı başaran 3 futbolcudan biri oldu.
- Asamoah Gyan bugün Dünya Kupası'ndaki 5. golünü attı ve Roger Milla ile beraber en çok gol atan Afrikalı futbolcu oldu.
- Asamoah Gyan, bugünkü golüyle 3 farklı Dünya Kupası'nda gol atmayı başarmış oldu. (2006, 2010, 2014)
- Almanya oynadığı son 20 Dünya Kupası grup maçının 19'unda gol atmayı başardı.
- Thomas Müller, çıktığı son 8 Dünya Kupası maçında 8 gol ve 4 asistle oynadı.
- Per Merthesacker, Almanya Milli Takımı formasını 100. kez giyen 13. futbolcu oldu.
- Almanya, Dünya Kupası'da oynadığı ikinci maçı en son 1994'te kazanmıştı. (O günden bu yana 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldılar)
Nijerya ve Bosna Hersek
•Nijerya bu karşılaşmada attığı golle, Dünya Kupalarında en fazla gol atan Afrika takımı oldu.
•Peter Odemwingie 2010'dan beri Nijerya formasıyla ilk golünü attı.
•Nijerya son 8 Dünya Kupası maçında 5. golünü attı.
•Karşılaşmanın ilk yarısında toplam 19 şut atıldı.
•Nİjerya 2002 Dünya Kupası'ndan beri en yüksek şut sayısına ulaştı
•İki takım da bu karşılaşmada 20 şut çekti. Bu Dünya Kupası'nda ilk kez gerçekleşti.
•Dzeko bu karşılaşmada 8 şut çekti.
yuh arkadaş gece bosna hersek de gitmiş. diğerleri kadar sürpriz olmadı ama nijerya'dan daha favoriydi bosna.
yuh arkadaş gece bosna hersek de gitmiş. diğerleri kadar sürpriz olmadı ama nijerya'dan daha favoriydi bosna.
Çok güzel maç oldu da hakem ofsayt diye 10 numara golünü yedi Bosna'nın.
koca dünya kupasında bu kaçıncı hakem hatası arkadaş. bizim ligdekiler çok ama çok normal dünya standartlarına göre. zaten bizde 3 büyüklere karşı yapılan ufak bi hata dahi aylarca yaygara yapıldığı için hakemlerimiz kötüymüş hissiyatı var.
Bosna ofsaytla iptal edilen gol dışında sıfırdı malesef. 2. yarı 35. dakikada falan baktım, geride olmasına rağmen sadece 1 şutu vardı. Açamadı kiliti.
Hain hajrovic de kötüydü, çıkana kadar gr şey katamadı takımına. Buna sevindim, Bosna'nın kaybetmesine üzüldüm.
KA®ANLIK
22-06-2014, 10:55
biri konu başlığındaki brazil i düzeltsin brasil yapsın takıntı yaptım :D
biri konu başlığındaki brazil i düzeltsin brasil yapsın takıntı yaptım :D
Bende "Brasil" yazacaktım muallakta kaldım. Fifa'nın sitesinden bakıp açtım konuyu :D Onların yalancısıyım :D
2014 FIFA World Cup Brazilâ„¢ - Videos - FIFA.com (http://www.fifa.com/worldcup/videos/)
ilkerist
23-06-2014, 00:21
Hakemler facia desek yeridir.Bosna'ya yazık oldu,Arjantin çok kötü,Kolombiya,Şili ve Fransa sivrilen takımlar kanımca.Şu anda ABD-Portekiz maçı dengede ama Postiga'da sakatlandı bu adamlara da forvet dayanmıyor :)
Belçika - Rusya
- Belçika'nın Dünya Kupası'nda attığı son 5 gol, 70. dakikadan sonra geldi.
- Belçika, Dünya Kupası'nda oynadığı son 8 grup maçında yenilgi yüzü görmedi. (3 galibiyet, 5 beraberlik)
- Belçika bu maçta kaleyi ilk bulan şutunda golü buldu.
- Jan Vertonghen 31. dakikada oyundan çıkana dek oynadığı sürede 5 kritik müdahaleye imza attı.
- Axel Witsel, 35 pasının tamamında başarıya ulaştı. Dünya Kupası'nda sadece iki oyuncu bu başarıya ulaşabildi.
- Belçika'nın bu turnuvada attığı 3 gol de yedek kulübesinden oyuna dahil olan oyuncular tarafından atıldı.
- 2014 Dünya Kupası'nda yedek kulübesinden oyuna giren futbolcuların attığı gol sayısı 15'e yükseldi.
- Belçika katıldığı son 5 turnuvanın 3'ünde ilk iki maçını kazanmayı başardı.
http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/22-06-2014-belgium-russia-group-h.html
Cezayir - Güney Kore
-Cezayir, Dünya Kupaları'ndaki 7 maçlık yenilme serisini sona erdirdi.
-Cezayir'in Güney Kore'yi 4-2 yendiği maç, Dünya Kupası'nda çıktığı maçlarda en çok gol attığı karşılaşma olma özelliğinini kazandırdı.
-Cezayir'in oynadığı son dört Dünya Kupası maçında en fazla 5 gol atılmıştı.
-Belçika kalesine sadece üç şut çekebilen Cezayir'in bu maçta 15 şutu bulunurken bunların 4 tanesi golle sonuçlandı.
-Bu karşılaşmada çekilen 23 şutun 20 tanesi ceza sahası içerisinden geldi.
-Güney Kore, Dünya Kupası'nda çıktığı son 7 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.
-Rafik Halliche, karşılaşmayı 31 isabetli pasla tamamladı.
-Güney Kore'nin Dünya Kupası'nda attığı son 31 golün 24 tanesi karşılaşmaların ikinci yarısında geldi. Bunlara maçın berabere bitmesi durumunda oynanan ekstra iki 15 dakikası da dahil.
-Cezayir, Dünya Kupası'nda 4 gol atma başarısı gösteren ilk Afrika takımı oldu.
-Güney Kore son 4 Dünya Kupası maçında kalesinde 11 gol gördü.
-Bu turnuvada oynayan takımlardan sadece Almanya'nın 3.23'lük gol ortalaması Cezayir'in attığı gol ortalamasını geçti.
http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/22-06-2014-south-korea-algeria-group-h.html
ABD - Portekiz
-ABD, 1930 yılından beri Dünya Kupası’nda üst üste 2 maç birden kazanamıyor.
-Cristiano Ronaldo karşılaşmada 7 şut çekerken bunların sadece 1 tanesi kaleyi tuttu.
-ABD, ilk yarıda kaleye 9 şut çekti. Turnuvadaki ilk Gana maçında kaleye toplam 8 şut çekmişti.
-ABD, 1930-1990 yılları arasında 8 maçta gol atma başarısını tekrarladı ve son 8 karşılaşmasında rakip fileleri havalandırmayı başardı.
-Clint Dempsey, ABD forması ile son 4 maçında 3. golünü attı.
-ABD’nin son 8 Dünya Kupası maçında attığı 7 gol ikinci yarılarda geldi.
-Portekiz son 9 Dünya Kupası maçında sadece 1 galibiyet alabildi. Diğer maçların 4 tanesini kaybetti 4 tanesinde ise berabere kaldı.
-ABD, Dünya Kupası’nda Avrupa takımlarıyla oynadığı son 15 maçın hepsinde gol yedi.
USA 2-2 Portugal (Group G) Highlights | GoalsArena | Date :22 June 2014 (http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/22-06-2014-usa-portugal-group-g.html)
turbo&quattro
23-06-2014, 08:31
Yazik oldu bizim Conilere son saniyede gelen gol ile yikildik :D
hollanda için beraberlik diyolar, sizce?
hollanda için beraberlik diyolar, sizce?
Üst garanti ;) Hatta bana göre 3,5üstü..
kızdırdılar neymarı yaglayıverdi cevap niyetine hemen :D
Kafayla kacirdi ayakla cakti
İbrahim33
23-06-2014, 22:31
neymar gol kralı olacak gibi.
Neymarda dur durak yok kaldırdı geliyor maşallah 2.çaktı 2-1 oldu
ahmet_xy
23-06-2014, 22:34
meksika maçına zaplayalım... :)
meksika maçına zaplayalım... :)
ben o macı niye bulamadım digitürkde nerde bilen varmı 23. kanalda hd de kameruna takıldım :D
edit: 87 trt-spordaymış hd olmayıncada goruntu çok cacıkmıs :D
ahmet_xy
23-06-2014, 22:39
ben o macı niye bulamadım digitürkde nerde bilen varmı 23. kanalda hd de kameruna takıldım :D
edit: 87 trt-spordaymış hd olmayıncada goruntu çok cacıkmıs :D
aynen öyle valla. yıllarca hd olmayan yayınlara nasıl katlanmışız? :D
HD olmayınca sanki vhs kasetten eski bir film izliyorum gibi hissediyorum :D
ahmetbaha-drs
23-06-2014, 22:41
Buarada bir şey soracagım 2014 World Cup T-shirtleri v.s bulabileceğimiz bir yer var mı? Adidas'ta var biraz ama mesela Nijerya bulamadık :D Gerçi Nijerya'da da bulamadık ülkenin forma-tshirt v.s ahah :)
İbrahim33
23-06-2014, 22:46
333 te , hd izleyebilirsiniz , meksika - hırvatistan maçını.
aynen öyle valla. yıllarca hd olmayan yayınlara nasıl katlanmışız? :D
HD olmayınca sanki vhs kasetten eski bir film izliyorum gibi hissediyorum :D
Ama şöyle de bisey var. Her macin goruntu kalitesi ayni degil.
Bende Hd olmayan digi var. Aksamki Hollanda macinin goruntu kalitesi cok kotuydu.
Brezilya ve Hirvatistan maclarinin goruntusu cok daha iyi..
Hollanda - Şili
- Hollanda'da Fer oyuna girdikten sadece 90 saniye sonra golle buluştu.Bu gol Dünya Kupası tarihinde yedek kulübesinden gelip atılan en hızlı gol oldu.
- Hollanda 8 maç aranın ardından Dünya Kupası'nda ilk kez gol yemedi.
- Hollanda son 10 Dünya Kupası maçının dokuzundan puan çıkardmayı başardı.
- Depay Hollanda adına iki maç üst üste gol atmış oldu.
- Şilili Medel, Hollanda karşısında 103 başarılı pasla oynadı.
- Şili Avrupalı rakiplerine karşı oynadığı son 12 karşılaşmada sadece 2 kez kazanabildi.
- 1994 yılından bu yana grup maçı kaybetmeyen Hollanda üst üst 2. kez gruptaki tüm maçlarını kazandı.
- Şili, Hollanda'ya karşı sadece 1 isabetli şutla oynadı.
- Hollanda'nın Dünya Kupası'ndaki son 9 golü ikinci yarıda geldi.
- Şili son 13 Dünya Kupası maçında 2. kez gol atamadı.
Netherlands 2-0 Chile (Group B) Highlights | GoalsArena | Date :23 June 2014 (http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/23-06-2014-netherlands-chile-group-b.html)
Avustralya - İspanya
•Avustralya Avrupa takımlarına karşı oynadığı son 8 maçta, yalnızca bir galibiyet alabildi.
•İspanya'nın çektiği ve Avustralya kalesini bulan 4 şuttan 3'ü golle sonuçlandı.
•David Villa 12 Dünya Kupası maçında 9 gol atarak, İspanya'nın Dünya Kupalarıdaki en golcü ismi oldu.
•Fabregas, 1966 DÜnya Kupası'ndan beri İspanya'nın en fazla asis yapan oyuncu oldu.
•Matthew Spiranovic, İspanya karşısında 38 isabetli pasla oynadı.
•Avustralya, Avurpa takımlarına karşı oynadığı son 6 maçta 2 ya da daha fazla gol yedi.
•Fernando Torres attığı ilk şutta golü bulmayı başardı.
http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/23-06-2014-australia-spain-group-b.html
Hırvatistan - Meksika
•Meksika, Avrupa ülkelerine karşı oynadığı 31 maçtan 8’ini kazandı.
•Hırvatistan şimdiye kadar katıldığı Dünya Kupalarında, grupta oynadığı son maçı kazanamadı.
•Meksika en son 1986'da grup maçlarında oynadığı son karşılaşmayı kazandı
•Hırvatıstan tarihinde ilk defa Meksika’dan bir maçta 1 golden fazla yedi.
• Meksika’nın Dünya Kupası’nda attığı son 8 golün hepsi 2. yarıda atıldı.
•Ayrıca, Meksika’nın son 12 Dünya Kupası golünün 10’u, ikinci yarıda atıldı.
•Rafael Márquez, oynadığı her Dünya Kupası’nda gol atmayı başardı.
Croatia 1-3 Mexico (Group A) Highlights | GoalsArena | Date :23 June 2014 (http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/23-06-2014-croatia-mexico-group-a.html)
Kamerun - Brezilya
•Neymar Brezilya için çıktığı son 6 maçta 8. golünü attı.
•Kamerun, son 12 Dünya Kupass maçında ilk kez ilk yarıda 2 gol birden yedi.
•Kamerun'un Brezilya kalesine gönderdiği 12 şuttan sadece biri isabetli oldu, o da golle sonuçlandı.
•Brezilya A Grubu'nun en cok şut çeken ve pas (1220) yapan takımı oldu, Kamerun ise 890 pas attı.
•Kamerun oynadığı son 7 Dünya Kupası grup maçında da gol yedi.
•Brezilya son 20 Dünya Kupası maçında yalnızda 2 yenilgi aldı.
Cameroon 1-4 Brazil (Group A) Highlights | GoalsArena | Date :23 June 2014 (http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/23-06-2014-cameroon-brazil-group-a.html)
kunteper
24-06-2014, 08:54
Abiler is yerindeyim de bi tech acik :D , onumuzde maclar belli olduysa , fikstur yayinlayabilicek var mi
Abiler is yerindeyim de bi tech acik :D , onumuzde maclar belli olduysa , fikstur yayinlayabilicek var mi
Brezilya-Şili karşılaşması 28 Haziran
Hollanda-Meksika mücadelesi ise 29 Haziran
kunteper
24-06-2014, 09:10
Sagol Kaan Abi, bu 3-4 gun mac yok oyleyse
Sagol Kaan Abi, bu 3-4 gun mac yok oyleyse
24 Haziran Salı19:00 İtalya-Uruguay TRT 1
19:00 Kostarika-İngiltere TRT SPOR, TRT HD
23:00 Japonya-Kolombiya TRT 1
23:00 Yunanistan-Fildişi Sahili TRT SPOR, TRT HD
25 Haziran Çarşamba
19:00 Nijerya-Arjantin TRT 1
19:00 Bosna Hersek-İran TRT SPOR, TRT HD
23:00 Ekvator-Fransa TRT 1
23:00 Honduras-İsviçre TRT SPOR, TRT HD
26 Haziran Perşembe
19:00 ABD Almanya TRT 1
19:00 Portekiz Gana TRT SPOR, TRT HD
23:00 Cezayir-Rusya TRT 1
23:00 Güney Kore-Belçika TRT SPOR, TRT HD
Yazik oldu bizim Conilere son saniyede gelen gol ile yikildik :D
ESPN’in yayınladığı maçın son yarım saatinde izlenen kişi sayısı 23 milyonu buldu. Bu rakam, ABD’de bir futbol maçının ulaştığı en yüksek izlenme oranı olarak da kayıtlara geçti.
1999 yılındaki ABD-Çin Kadınlar Dünya Kupası finali 18 milyon kişi tarafından izlenerek rekoru elinde bulunduruyordu.
Finale cok erken olsada Almanya-Brezilya yazdim gibi.Sili Belcika suprizler gibi gozukuyor.
Nijerya - Arjantin
•Lionel Messi, Arjantin formasıyla çıktığı son 8 maçta 10 kez rakip dileleri havalandırdı.
•Messi, Arjantin tarihinde tüm grup maçlarında gol atmayı başaran ikinci oyuncu oldu.
•Nijerya, Dünya Kupalarında Arjantin'e karşı birden fazla gol atmayı başaran ilk Afrika takımı oldu.
•Ahmed Musa'nin kaleyi bulan ilk 2 şutu golle sonuçlandı.
•Rojo Arjantin adına ilk golünü bu maçta attı.
•Bu turnuvada ilk kez iki takım da ilk 5 dakikada gol atmayı başardı.
•Nijerya, Arjantin'e karşı oynadığı 7 karşılaşmada sadece1 kez kazanabildi.
•Arjantin son 15 Dünya Kupası maçının 12'sinde galip gelmeyi başardı.
Nigeria 2-3 Argentina (Group F) Highlights | GoalsArena | Date :25 June 2014 (http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/25-06-2014-nigeria-argentina-group-f.html)
Bosna Hersek - İran
•Bosna Hersek, tarihinde ilk kez İran'ı mağlup etti.
•İran Dünya Kupası tarihinde Avrupa takımlarına karşı hiç galibiyet alamadı.
•İran, Dünya Kupası tarihindeki 12 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.
•Edin Dzeko, turnuvadaki 12. şutunda golü buldu.
•Miralem Pjanic, Bosna Hersek adına Dünya Kupası'nda bir maçta hem gol hem asist yapan ilk oyuncu oldu.
•İran Dünya Kupası'nda 12 maçta sadece 1 kez kalesini gole kapatabildi.
•Bosna Hersek, 1978 İskoçyasından sonra İran'dan gol yiyen ilk Avrupa takımı oldu.
•İran'ın bugün attığı gol ile bu turnuvada gol atmayan takım kalmadı.
Bosnia-Herzegovina 3-1 Iran (Group F) Highlights | GoalsArena | Date :25 June 2014 (http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/25-06-2014-bosnia-herzegovina-iran-group-f.html)
Honduras-İsviçre
•Honduras, Dünya Kupası tarihinde hiçbir Avrupa ekibini mağlup edemedi.
•Fransa, dokuz Dünya Kupası maçında sadece bir kez kalesini gole kapatabildi. (2010 - İsviçre)
•Xherdan Shaqiri, Dünya Kupası tarihinin 50. hat-trick yapan ismi oldu.
•Honduras, Dünya Kupası'nda toplam dokuz maçta galibiyet alamadı.
Honduras 0-3 Switzerland (Group E) Highlights | GoalsArena | Date :25 June 2014 (http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/25-06-2014-honduras-switzerland-group-e.html)
Ekvador - Fransa
•Fransa, bu turnuvada toplam 87 dakika 10 kişi olan rakiple mücadele etti.
•Fransa'nın son yedi Dünya Kupası maçında beş kırmızı kart gösterildi.
•Antonio Valencia, Ekvador ile son dört maçında iki kırmızı kart gördü.
•Maçın ilk şutu 44. dakikada Karim Benzema'dan geldi.
•Ekvador kalecisi Alexander Dominguez, dokuz şut çıkardı.
•Fransa, Güney Amerika ekipleri ile Dünya Kupası'nda oynadığı son altı maçta gol yemedi.
•Ekvador, Güney Amerika kıtasından elenen ilk takım oldu.
Ecuador 0-0 France (Group E) Highlights | GoalsArena | Date :25 June 2014 (http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/25-06-2014-ecuador-france-group-e.html)
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/06/26/2014.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/06/26/Untitled.jpg
Live yapıyorum, dün argantin maçında hiç yapacak fırsat bulamadım. Gol karşılık gol karşılık. :D
FIFA Disiplin Kurulu, Uruguaylı Luis Suarez'e İtalyan defans oyuncusu Chiellini'yi ısırdığı gerekçesiyle 4 ay futboldan men ve 9 milli maç ceza verdi.
FIFA'dan Luis Suarez'e tarihi 'ısırık' cezası - Hürriyet WorldCup (http://www.hurriyet.com.tr/spor/dunya-kupasi/26690628.asp)
@carolita1907
SekoLive
26-06-2014, 16:27
hakemede ceza vermelilerdi en kötü yan hakem gördü o pozisyonu. belki 10-10 kalms olacaklardı
İyi ki Real Madrid transfer etmemiş :D
ABD - Almanya
•Benedikt Höwedes bu karşılaşamda Almanya'nın 2014 Dünya Kupası'ndaki ilk sarı kartını gördü.
•Almanya şu ana kadar 2014 Dünya Kupası'nın en az kart gören takımı.
•Almanya son 6 Dünya Kupası grup maçında sahadan yenilgisiz ayrıldı.
•Thomas Müller, almanya'nın Dünya Kupası'nda kaydettiği son 23 golün 13'üne katkı sağladı.
•Thomas Müller Dünya Kupalarındaki 9. golünü kaydetti.
•ABD'nin bu karşılaşmada çektiği şutlardan hiçbiri kaleyi bulmadı.
USA 0-1 Germany (Group G) Highlights | GoalsArena | Date :26 June 2014 (http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/26-06-2014-usa-germany-group-g.html)
Portekiz - Gana
- John Boye, 2014 Dünya Kupası'nda kendi kalesine gol atan 4. futbolcu oldu.
- Asamoah Gyan, Dünya Kupaları'ndaki 6. golünü atarak, Roger Milla'nın 5 gollük performansını geride bıraktı ve DÜnya Kupası'nda en çok gol atan Afrikalı futbolcu oldu.
- Gyan, Gana'nın Dünya Kupası'nda attığı son 13 golün 9'una katkıda bulunmuştur. (gol ve asist)
- Gana'nın Dünya Kupası'nda attığı son 6 golün 5'i ikinci yarıda geldi.
- Cristiano Ronaldo Dünya Kupası'ndaki 3. golünü kaydetti.
- Ronaldo'nun attığı 3 golün tamamı karşılaşmaların son 10 dakikalık bölümünde geldi.
- Cristiano Ronaldo 3 farklı Dünya Kupası'nda gol atan ilk Portekizli futbolcu oldu.
- Portekiz Dünya Kupası'nda oynadığı son 10 maçın yalnızca 2'sini kazanabildi.
- Portekiz, 1994'ten sonra Dünya Kupası'nda üç kalecisini birden kullanan ilk takım oldu.
Portugal 2-1 Ghana (Group G) Highlights | GoalsArena | Date :26 June 2014 (http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/26-06-2014-portugal-ghana-group-g.html)
Güney Kore - Belçika
- Steven Defour, Belçika'nın Dünya Kupası tarihinde kırmızı kart gören 3. oyuncusu oldu.
- Hong Jeong-Ho bu turnuvada bütün futbolcular arasında en çok şutu çeken isim oldu. (38)
- Belçika'nın son 6 Dünya Kupası karşılaşmasında attığı goller maçların son 20 dakikalık bölümünde geldi.
- Belçika Dünya Kupası gruplarında çıktığı son 9 maçta yenilmedi.
- Van Buyten turnuvanın en çok top kesen oyuncusu oldu. (5)
- Güney Kore bu maçta 16 şut çekmesine rağmen golü bulamadı. Asya ekibi Cezayir ile oynadığı karşılaşmada toplam 8 şut çekmiş bunların ikisinde gol sevinci yaşamıştı.
South Korea 0-1 Belgium (Group H) Highlights | GoalsArena | Date :26 June 2014 (http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/26-06-2014-south-korea-belgium-group-h.html)
Cezayir - Rusya
- Bu turnuvada ilk kez iki Afrika takımı birden son 16 takım arasına kaldı. (Cezayir ve Nijerya)
- Cezayir son 12 Dünya Kupası maçının 11'ini gol yemeden bitiremedi.
- Alexander Kokorin, 1990'dan sonra ilk kez (Igor Dobrovolski'den sonra) bir kafa golü atmayı başaran Rus futbolcu oldu.
- Rusya arka arkaya 5. Dünya Kupası maçının ilk yarısını gol yemeden tamamladı.
- Cezayir, bu turnuvada İngiltere'nin son iki Dünya Kupası'nda attığı toplam golden (5) daha fazla gol attı (6).
- Fabio Capello, menajer olarak çıktığı 7 Dünya Kupası maçının sadece birini kazanabildi.
Algeria 1-1 Russia (Group H) Highlights | GoalsArena | Date :26 June 2014 (http://www.goalsarena.org/en/video/world-cup-2014/26-06-2014-algeria-russia-group-h.html)
SekoLive
27-06-2014, 08:21
kaan portekiz gana maçındaki ayewin iş kazasınında videosunu paylasırsın diye bekledm ama olmadı :D
kaan portekiz gana maçındaki ayewin iş kazasınında videosunu paylasırsın diye bekledm ama olmadı :D
Kanka onu görmedim :D
Sen paylaşta görelim bari.. Merak ettim :)
Edit > Şort kazası olmuş ama burdan giriş yasak bazı sitelere.
SekoLive
27-06-2014, 08:27
ben paylasmıyım forumdan banlamasnlar :D
youtube jordan ayew yaz ilk cıkan video :D
Idda oynadim brezilya şiliye 1 verdim.simdi ben kaybettimmi yoksa penaltilarin sonucu iddaya yansiyomu ? Bikac yerde pebaltilar olmuo 90 dakkayi baz aliyo demislerdi dogrumu bu
63owen63
28-06-2014, 20:55
Idda oynadim brezilya şiliye 1 verdim.simdi ben kaybettimmi yoksa penaltilarin sonucu iddaya yansiyomu ? Bikac yerde pebaltilar olmuo 90 dakkayi baz aliyo demislerdi dogrumu bu
Yalan oldu. 90'dk yi içerir bahis
Allah belani versin brezilya
İbrahim33
28-06-2014, 21:06
şili büyük fırsat tepti , yazık oldu.brezilyada tat vermiyor hiç.
penaltıları izlerken kendimi biranda şili tezauratı yaparken buldum cok yazık oldu
63owen63
28-06-2014, 21:13
şili = cenebet deyyuuusss