Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel motor swap
Sadık Özyer
12-06-2014, 20:11
1.6 dizel motorlu bir araca sahibim. Aynı markanın 2.0 dizel motorlarından aracıma takmak istiyorum . 2.0 dizel motorlusu türkiyede yok.:(
1.6 dizele hard yazılım büyük turbo downpipe egzoz yaptım.Şimdilik tatminkar fakat ilerisi için tatminkar değil.
Amacım 400 metrede harikalar yaratmak değil. Motor swaplamadan büyük hacim düşüncem vardı bundan vaz geçtim.
Sizlerin yardımına ihtiyacım var bir kaç hususta .
Bu motoru işletebilir miyim hacim büyük diye?
Sanırım hacim değilde motor gücü önemliymiş ,kendi motorumun atmosferik gücü 68 hp. 2.0 ın 95 hp olması gerekiyor. Yoksa ruhsattaki güç mü önemli ?
Motor numarası okunmuyor diye hafif kusurlu diye muayeneden geçiyormuş sanırım.
Aynı arabanın yurtdışında 2.0 dizel motorlusu var fakat ülkemizde yok. Motorun yerine oturabileceğini düşünüyorum.
Ecu konusuna gelince yeni ecu almama gerek var mı ?
Enjektörler 2.0 ın orjinalleri olur diye düşünüyorum.
Turbosu daha büyük olmalı ama.
Hedeflediğim güç 250 hp 400 nm tork
Şanzıman uzatma nasıl olmalı ? Şu anki aracım 5. viteste 5218 çeviriyor. Buda 250 gibi bir hıza denk geliyor.:cool:
Son dişliyi değiştirip vitesi biraz daha uzatabilirim diye düşünüyorum.
Benim aklıma gelmeyen değişmesi gereken parçalar nelerdir ?
Bu işlerde çok acemiyim yardımlarınızı bekliyorum.
Araç peugeot 308 1.6 hdi
Ecu
motor tesisati
duruma gore belki torpido tesisati
duruma gire belki konfor beyni diye gecen kaput altindaki sigorta tablosu
Belki sanziman komple
Akslar
degismesi gerekenler bana gore.
motor derken bence takilacak motorun alternatoru emmesi enjektorleri ustunde olsun. 1.6dan tasima sikintili olabilir.
İsletme konusu sancili bir konu. Olmaz diye birsey yok. Ben ruhsatta 1.4 yazan clio ya 2.0 motor islettim 2 sene once.
Ufak bir arabada 2.0 hdi gercekten zevkli oluyor ama :)
Sadık Özyer
12-06-2014, 20:26
Ecu
motor tesisati
duruma gore belki torpido tesisati
duruma gire belki konfor beyni diye gecen kaput altindaki sigorta tablosu
Belki sanziman komple
Akslar
degismesi gerekenler bana gore.
motor derken bence takilacak motorun alternatoru emmesi enjektorleri ustunde olsun. 1.6dan tasima sikintili olabilir.
İsletme konusu sancili bir konu. Olmaz diye birsey yok. Ben ruhsatta 1.4 yazan clio ya 2.0 motor islettim 2 sene once.
Ufak bir arabada 2.0 hdi gercekten zevkli oluyor ama :)
Paspasın altına bir kaç banknot bizi işletme sıkıntısından kurtartır mı ?
custom emme yapabilirim diye düşünüyorum.
Paspasın altına bir kaç banknot bizi işletme sıkıntısından kurtartır mı ?
custom emme yapabilirim diye düşünüyorum.
Paspas altindan ziyade o paspasta o esna kimin ayagi oldugu onemli. Ben bu is icin aracin satisini İzmitten biri adina alip izmitte hallettirdim tum islemleri
Sen artik sat rc falan al bence yazik kullandigin arabaya
Sadık Özyer
12-06-2014, 20:45
Sen artik sat rc falan al bence yazik kullandigin arabaya
Hiç aşık oldunuz mu ?
Motor degisince kasa disinda hersey degiscek biliyosunuz dimi ?
Yani net 25 bin gozden cikarin
Evet asik oldum.araba askindan bahsediyorsun sanirim.evet tabi suanki aracima asigim oyuzden kiymiyorum;)
Sadık Özyer
12-06-2014, 21:07
Motor degisince kasa disinda hersey degiscek biliyosunuz dimi ?
Yani net 25 bin gozden cikarin
2.0 hdi deki
Asklar farklı mı aynı mı bakmalı mıyım ?
Şanzıman değiştirmeden yürümek istiyorum ben belki uzatırım.
Siz bilgilisiniz sanırım bu konularda bana yardımcı olabilir misiniz ? Neler değişicek
2.0 hdi deki
Asklar farklı mı aynı mı bakmalı mıyım ?
Şanzıman değiştirmeden yürümek istiyorum ben belki uzatırım.
Siz bilgilisiniz sanırım bu konularda bana yardımcı olabilir misiniz ? Neler değişicek
Akslar kesinlikle farklidir
Sanziman ilk degismesi gereken sey sonra motor takilir yola cikar 1den 2ye cektigin an vites topuzu elinde kalir
Gecen gun duramadim diyordunuz bide fren lazim
Tabii frenle birlikte jant lastik
Hee motor farkli olcagi icin coilover veya 2.0 amotisor takimida lazim yoksa on taraf coker
Dedigim gibi kasa ve ici disinda(vites topuzu haric)
Degismeyen sey kalmicak
boosted_pug
12-06-2014, 22:50
Arabanızdaki motor tu serisi motorlardan esinlenerek yapılan bi motordur takmayı planladığınız motorsa ew serisinin alt yapısından tasarlanan bi motordur bu iki serinin birbirine uyan çok az ortak parçası vardır ne şanzıman nede marş akis porya motor kulağı vs. Gibi parçaların uyucağını sanmıyorum
Yurtdışında 206 lara 2.0 hdi swaplıyorlar ama bu araçlar sizinn arabanız kadar elektronik değil swap yapıp bi şekilde motoru çalıştırsanız dahi araçdaki ne gösterge nede klima vs. Gibi donanımları çalıştırmak sizi bihayli yorar.
Diğer konudan anladığım kadarıyla arabanız daha yeni istediğiniz gibi olmuş bence keyfini sürün
Sadık Özyer
12-06-2014, 23:47
Arabanızdaki motor tu serisi motorlardan esinlenerek yapılan bi motordur takmayı planladığınız motorsa ew serisinin alt yapısından tasarlanan bi motordur bu iki serinin birbirine uyan çok az ortak parçası vardır ne şanzıman nede marş akis porya motor kulağı vs. Gibi parçaların uyucağını sanmıyorum
Yurtdışında 206 lara 2.0 hdi swaplıyorlar ama bu araçlar sizinn arabanız kadar elektronik değil swap yapıp bi şekilde motoru çalıştırsanız dahi araçdaki ne gösterge nede klima vs. Gibi donanımları çalıştırmak sizi bihayli yorar.
Diğer konudan anladığım kadarıyla arabanız daha yeni istediğiniz gibi olmuş bence keyfini sürün
Hocam iyi güzelde . 308 in 1.6 sıda var 2.0 ıda
508 inde aynı şekilde. 407 ninde.. Çok yaş iş mi olucak diyorsunuz ?
yapacağınız masrafa bana göre değmeyecek bi arkadaş demiş 207 rc dye kesınlıkle katılıyorum alın bı rc onu modlayın daha memnun olursunuz anlattığınız swap olayı turkıyede çok çok zor olsada sıkıntılı olur sizi üzer
alihan_27
13-06-2014, 01:43
1 ve ana madde:Birebir yurtdışındaki 2.0 hdi motorlu ve birebir aynı konfor donanımlı 308'den senin aracına swap yapmadığın müddetçe arabanı dört dörtlük kullanamazsın.
2: Herhangi bir psa modelinden çıkma 2.0 hdi motoru takarsan, aracında vanbus mimari yerine canbus mimari olduğundan @boosted_pug'ın dediği gibi motor bir şekilde çalışsada klima, esp zart zurt bir dünya donanım bela çıkarır başına çözmek için pug profu gerekebilir.
3: 1.6hdi la ortak parça bulamazsın. Alternatörmüş, ecuymuş, enjektörmüş, aksmış, volan balata vsvsvs. farklı.
Sonuç olarak yapabilmen için 1. maddeyi uygulaman lazım yada arabayı tamamen kısırlaştırmalısın. Bunları yapacak kadar aşıkmısın @Sadık Özyer :)
takılan büyük turbo nedir?
Sadık Özyer
13-06-2014, 11:07
1 ve ana madde:Birebir yurtdışındaki 2.0 hdi motorlu ve birebir aynı konfor donanımlı 308'den senin aracına swap yapmadığın müddetçe arabanı dört dörtlük kullanamazsın.
2: Herhangi bir psa modelinden çıkma 2.0 hdi motoru takarsan, aracında vanbus mimari yerine canbus mimari olduğundan @boosted_pug'ın dediği gibi motor bir şekilde çalışsada klima, esp zart zurt bir dünya donanım bela çıkarır başına çözmek için pug profu gerekebilir.
3: 1.6hdi la ortak parça bulamazsın. Alternatörmüş, ecuymuş, enjektörmüş, aksmış, volan balata vsvsvs. farklı.
Sonuç olarak yapabilmen için 1. maddeyi uygulaman lazım yada arabayı tamamen kısırlaştırmalısın. Bunları yapacak kadar aşıkmısın @Sadık Özyer :)
Aşk bazen olduğu gibi kabullenmektir.
Teşekkür ederim hepinize yardımlarınızdan dolayı . Peki bu şartlarda piston gömlek değiştirmem mümkün mü? 1560 cc hacimi 1700 -1800 cc hacmine taşıyabilmem ?
Aşk bazen olduğu gibi kabullenmektir.
Teşekkür ederim hepinize yardımlarınızdan dolayı . Peki bu şartlarda piston gömlek değiştirmem mümkün mü? 1560 cc hacimi 1700 -1800 cc hacmine taşıyabilmem ?
Ben daha yeni motor modifiye işlerine saran birisi olarak forumdaki paylaşım vede büyüklerimiz'den öğrendiğim kadarı ile :D
Bu son yazdığın olur fakat baya bir sermaye ister . . .
Gömlek , piston,yay, şapka benzinli gibi saydım :D
Enjektör , Pompa, En önemlisi yazılım , Daha büyük Turbo daha büyük intercooler , v.s v.s :D Bunları yaptın , o aracı nasıl durdurucaksın . Fren sistemi , Jant Teker ,Amartisör
Burdaki insanların bir çoğunun yaptığı, ya piyasada nadir bulunan araçlardır . Yada en hızlısıdır dahada hızlı yapmak içindir .
Böyle marifetli işler en az 1 araba parasına maal olur . Saat daha iyi bir versiyon al ;)
Al sana yardımcı olıcak bir link Bu siteden Dizel Modifiyesi '' Sitedeki İnsanlar Neler Yapmışlar Dizel Araçalra Gör . . .
http://www.techturkey.com/forum/dizel/39119-dizel-motor-modifiyesi.html
Buda daha yeni 207 GTi Modifiyeliyen bir abimiz , Sadece Büyük Turbo Taktımmı Neler değişiyor gör , liste'nin fiyatını çıkar kara ver :D
http://www.techturkey.com/forum/project-cars/178501-red-alert-207-gt-big-turbo-td05h-big16g-8-antalya-join-the-darkside.html
İyi forumlar . . .
Sadık Özyer
14-06-2014, 01:16
Ben daha yeni motor modifiye işlerine saran birisi olarak forumdaki paylaşım vede büyüklerimiz'den öğrendiğim kadarı ile :D
Bu son yazdığın olur fakat baya bir sermaye ister . . .
Gömlek , piston,yay, şapka benzinli gibi saydım :D
Enjektör , Pompa, En önemlisi yazılım , Daha büyük Turbo daha büyük intercooler , v.s v.s :D Bunları yaptın , o aracı nasıl durdurucaksın . Fren sistemi , Jant Teker ,Amartisör
Burdaki insanların bir çoğunun yaptığı, ya piyasada nadir bulunan araçlardır . Yada en hızlısıdır dahada hızlı yapmak içindir .
Böyle marifetli işler en az 1 araba parasına maal olur . Saat daha iyi bir versiyon al ;)
Al sana yardımcı olıcak bir link Bu siteden Dizel Modifiyesi '' Sitedeki İnsanlar Neler Yapmışlar Dizel Araçalra Gör . . .
http://www.techturkey.com/forum/dizel/39119-dizel-motor-modifiyesi.html
Buda daha yeni 207 GTi Modifiyeliyen bir abimiz , Sadece Büyük Turbo Taktımmı Neler değişiyor gör , liste'nin fiyatını çıkar kara ver :D
http://www.techturkey.com/forum/project-cars/178501-red-alert-207-gt-big-turbo-td05h-big16g-8-antalya-join-the-darkside.html
İyi forumlar . . .
Zaten araçta büyük turbo var , sadece enjektör almam gerekiyor..
berkay_aydin
14-06-2014, 02:39
Araçta büyük turbo yok, palleri büyütülmüş turbo var oda allah bilir emme pali büyütülmüştür, buna büyük turbo denmez, egzoz manifoldu yeni vnt turbo yeni intercooler imkan varsa yeni emme ile kaderi değişir bence..
Sadık Özyer
14-06-2014, 03:06
Araçta büyük turbo yok, palleri büyütülmüş turbo var oda allah bilir emme pali büyütülmüştür, buna büyük turbo denmez, egzoz manifoldu yeni vnt turbo yeni intercooler imkan varsa yeni emme ile kaderi değişir bence.. berkay yanlisin var.
Hibrid turbom hic olmadi , aracim 90 likti turbosu mitsubishi idi.110 lugun turbosunu taktim daha buyuk bir turbo.Enjektor degistirmeden zaten otesi yok. Hibrid yapma gibi bir dusuncem vardi vaz gectim.Intercooler buyutmeyi dusundum fakat neye gore buyuk yapicam.Emmeye port polish yaptiricam fakat madem arac sokulecek hepsi bir anda olsun istiyorumm
berkay_aydin
14-06-2014, 03:29
berkay yanlisin var.
Hibrid turbom hic olmadi , aracim 90 likti turbosu mitsubishi idi.110 lugun turbosunu taktim daha buyuk bir turbo.Enjektor degistirmeden zaten otesi yok. Hibrid yapma gibi bir dusuncem vardi vaz gectim.Intercooler buyutmeyi dusundum fakat neye gore buyuk yapicam.Emmeye port polish yaptiricam fakat madem arac sokulecek hepsi bir anda olsun istiyorumm
ben yanlış hatırladım o zaman kusura bakma :( enjektörler yetmemesi için yazılım dibine kadar açık dumansız yürümen lazım ki videolarında duman var :) basınç lazım..
Sadık Özyer
14-06-2014, 11:10
ben yanlış hatırladım o zaman kusura bakma :( enjektörler yetmemesi için yazılım dibine kadar açık dumansız yürümen lazım ki videolarında duman var :) basınç lazım..
Canın sağ olsun:)
Yazılımdan açıkta daha fazla olması gerekmiyor mu?
Sadık Özyer
15-06-2014, 01:40
Konu kapanabilir araba gitti.
ygtkrmdnz
15-06-2014, 22:59
Nereye gitti hayirdir
Sadık Özyer
15-06-2014, 23:01
Nereye gitti hayirdir
Bir kaç kişi aradı bakmak için. Birinin gözü vardı zaten. Bakalım alan olursa yeni aracım 2.0 TFSI yada 207 RC lemans.