Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar mı? Euro mu? yada her ikisi mi
BaybuRtlu69
13-06-2014, 09:15
Arkadaşlar bi 5.000 Lira birikimim var..
Bunu değerlendirmek istiyorum, şuanda piyasalar karışık.. piyasayı takip eden arkadaşlar, uzun vadede (6-12 ay) ne kazandırır ?
Dolar mı alıyım bugün yoksa, euro mu ? yoksa yarı yarıya hem dolar hem euro mu alıyım?
SerkanKurt
13-06-2014, 09:18
İkiside 12 ayda hiç birşey kazandırmaz(5.000TL' yi baz alıyorum).
elindeki para için degil genel konusuyorum herzaman bölerek yatırman mantıklı olur. ters durumlar için oluşabilecek riski/zararı aza indirmiş olursun biri düşer biri çıkarsa gibi durumlarda
tabi şöylede birşeyvar U.arası ticaret bölüm baskanımızın lafıydı büyük risk getiri getiri diye :) aynı şekilde götürüde olabilr tabiki
Şöyle bir sepet yapabilirsiniz;
1000 = Büyüme Amaçlı yatırım fonu
1000 = Gram Altın
1000 = Dolar
1000 = Euro
1000 = Hisse senedi (Gözde)
Bunları alın ve haftalık olarak takip edin.
12 aylık vade de iyi bir getiri sağlar...
BaybuRtlu69
13-06-2014, 09:38
Şöyle bir sepet yapabilirsiniz;
1000 = Büyüme Amaçlı yatırım fonu
1000 = Gram Altın
1000 = Dolar
1000 = Euro
1000 = Hisse senedi (Gözde)
Bunları alın ve haftalık olarak takip edin.
12 aylık vade de iyi bir getiri sağlar...
gram altını hangi bankadan alalım ? aradaki komisyon yani fark hangi bankada en düşük
bilgiler için herkese teşekkürler ayrıca
ceratoniaorg
13-06-2014, 09:40
Piyasanın şu durumunda dövize yatırım kar getirebilecek gibi gözükse de riskli olabilir baya. Döviz her nekadar bir kaç ay önce pick yapsa da normal seyrine oturmuştu ama gündemden dolayı borsa düştü haliyle dövizde şuan tırmanışta. Bu şekilde devam edeceği öngörülemez ama borsadan anlanıyorsa şuan düşüşte olan ve daha sonra yükselişe geçebilecek kağıtlar ile değerlendirilebilir.
gram altını hangi bankadan alalım ? aradaki komisyon yani fark hangi bankada en düşük
bilgiler için herkese teşekkürler ayrıca
İş Bankası üzerinden yapabilirsiniz işlemlerinizi.
Yukarıda saydığım tüm entrümanları masanızdan kalkmadan internet bankacılığı
aracılığı ile alıp satabilirsiniz.
Ahmetfikri
13-06-2014, 09:50
altin al kardesim
neye göre bunu diyorsun kesin bilgiyse yayalım :) şaka bi yana 2 gündür altın almadığıma pişmanım hala yükselişte geç kaldım galiba
cgnozdmr
13-06-2014, 09:56
neye göre bunu diyorsun kesin bilgiyse yayalım :) şaka bi yana 2 gündür altın almadığıma pişmanım hala yükselişte geç kaldım galiba
altının uzun vadede zarar ettırdıgı pek gorulmemıstır ondan kesın konusmus olabılır arkadas :)
altın şuan dipte sayılır. yılbaşına doğru çıkacaktır kısa dönemde çok fazla olmasada biraz getirisi olabilir,uzun vadede altın zaten her zaman garanti.
kunteper
13-06-2014, 17:16
uzun vadede altin garanti diyen arkadaslara sesleniyorum, altin 3 sene once 70den firladi , 83de durdu biraz sonra 110 yapti o yaz sonu da 96ya geldi, o ara biraz satis yaptim. 2 senedir de hep dususte.
Smdi ise 86 fln herhalde.
uzun vadede altin garanti diyen arkadaslara sesleniyorum, altin 3 sene once 70den firladi , 83de durdu biraz sonra 110 yapti o yaz sonu da 96ya geldi, o ara biraz satis yaptim. 2 senedir de hep dususte.
Smdi ise 86 fln herhalde.
yani ? şimdi alsak kar ettirebilir ozaman
Firat.M3
13-06-2014, 17:45
altın al 90'ı görür yine yakın zamanda.
ceratoniaorg
13-06-2014, 21:02
Savaş çıkarsa değeri artar altının:) Şaka bir yana altın toplu parada uzun vadede zarar ettirmez elbette ama düşük miktarlarda da boşa para bağlamak gibi bir şey. Aslında önce şuna karar vermek lazım. Yatırım yapmak mı para ile oynayarak para kazanmak mı?
Yatırım yapılacaksa kenara köşeye para koyulacaksa, altın alınır, bireysel emekliliğe yatırılır, tahvil ve benzeri sağlam kağıtlar alınır.
burkaykalyon
13-06-2014, 21:07
Kullanmış olduğun arabaya air yaptır. Arabayı piyasa fiyatının 10 milyar fazlasına sat. Al sana en kısa vadede maksimum kazanç :D