Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.7 dti + 1.6 fiesta powershift
tayreep_john
17-06-2014, 07:17
SUDA0qbGSgw
link :
http://www.youtube.com/watch?v=SUDA0qbGSgw
denemeler + 2:10 saniyeden sonra başlıyo
specler : fiesta 1.6 110 hp powersihft zır stock :) 1067 kg + stepne takımı sökük + 14 tenekeler 1 kişi
corsa : berkay aydın yazılım ege hybrit turbo emme temizlenmiş + polishlenmiş 1 kişi
iyi seyirler :)
bu video çok gizliymiş... öyle yazıyor :D
Dur tahmin ediyim corsa 2 boy atıyor, videonun gizliliğinden belli
serkanAYB
17-06-2014, 08:51
wuuwww denk olmuşş
tayreep_john
17-06-2014, 14:41
akşam üzeri link düzeltilicek problemlem için kusura bakmayın :/
tayreep_john
17-06-2014, 18:23
link düzeltildi :)
35AR5226
17-06-2014, 18:29
ilk denemede arkadan gelip basmanın mantığını çözemedim ancak ikinci adil olmuş 3 boy var arada stock araca göre baya iyi yürüyorda sanki corsa speclere göre yavaş kalmış gibi ?
tayreep_john
17-06-2014, 18:40
ilk denemede arkadan gelip basmanın mantığını çözemedim ancak ikinci adil olmuş 3 boy var arada stock araca göre baya iyi yürüyorda sanki corsa speclere göre yavaş kalmış gibi ?
mantığının neresini anlamadın iki yakın arkadaşız kafamıza göre denedik önde bastığım için 2. denemeyi yaptık :icon_tup:
35AR5226
17-06-2014, 18:41
sadece sizde değil bi kaç videoda gördüm arkadan gelip basıncada ne kadar fark etmiş görünüyo bu yüzden dedim ama ikinci adil olmuş . arkadaşlığınıza bi söz etmedim
BurakCengizhanoğlu
17-06-2014, 18:52
Corsa speclerine göre ciddi yavaşmış
i-vtec07
17-06-2014, 18:53
maşallah araçlara
yoshimura
17-06-2014, 20:14
iki boy derken:) dorseli kupadan bahsettin heralde
İlk deneme mantıksız. İkinci adil olmuş. Fark da iki boydan çok fazla
Allah kaza bela vermesin iki araca da.
life is life
17-06-2014, 20:48
İlk denemede fiesta akıtarak gelip bastığı için daha çekişmeli olmuş, ikinci denemede aynı anda gaza oturduğunuz için aradaki fark ortaya çıkmış.. Bende corsa'nın daha iyi gitmesini bekledim.. Arkadaş olduğunuz için yenilikler yaptığınızda zaten beraber tekrar deneme imkanınız var. Kocaman maşallah deneyen iki aracada. Kazasız belasız..
benım gordugum arada 4 boy fln var 2 boy degıl :)
Biz daha önce orjinal turbo hard yazılımla denemiştik, yeni hybrid turbo soft yazılımla nasıl olcak diye merak ettik ve denedik, biz denemelerimizi ne kadar ilerleme veya gerileme var diye görmek amacıyla yaptık. Hybrid turbo ile yeni yazılım yapmadık. 25 kr yakan bir yazılımla bu kadar fark oluyor; o da 2 boy civarı.
İlk denemede önden basma arkadan gelme söz konusu değil aslında. Biraz benden, biraz trafikten kaynaklı yarım boy geriden bastım.
Herkese yorumları için teşekkürler.
tayreep_john
17-06-2014, 22:02
Herkeze yorumları için teşekkürler özellikle uzaktan metreleme yapan ve göz kararı yürür hesaplayan arkadaslara :)
ygtkrmdnz
17-06-2014, 22:16
Fiesta iyi yurumus yazilim + dizele gore
Sanırım ölçütleme yapan arkadaşlar gopronun fisheye lensinden kaynaklı bi aldanma yaşadılar.
Sadık Özyer
18-06-2014, 02:22
fiesta benzinli mi ? powershift şanzıman iyi değil dsg ye göre sanırım.
35AR5226
18-06-2014, 09:15
fiesta cidden iyi yürümüş stock olmasına karşın ama boy konusunda 3 boy var arada . boy hesaplama öndeki aracın arka tamponundayken bir boy olduğu için aradada 2 boy mesafe var toplam 3 boy cok belli videodanda . ama normalde bu corsanın videoda görünmemesi gerekir maşallah tekrar iki aracada en cokta fiestaya
corsaya maşallahh güzel yürümüş...
İki aracada maşallah ilk videoyla ikinci video akıtarak yapılan denemelerin ne kadar etkili olduğunu göstermiş
tayreep_john
18-06-2014, 11:41
Güzel dilek ve yorumlarınız için teşekkürler arkadaslar fiestayi komple söküp yazilim yapip tekrar deniycez ama corsa ayni kalacak :D
aybrskck
18-06-2014, 11:57
öncelikle boy hesabı aradaki mesafedir senin dediğin gibi ön tampon arka tamponda pozisyonu kafa burun olarak söylenir araya araba giricek mesafe açıldıktan sonra 1 boy denir :) ikinci olarak kemal abi intikamımı almış :) fiestaya maşallah yine çok atarlı :)
guwen_ar
18-06-2014, 12:00
Bi arac bi aracin arka tamponuna dustuyse bu 1 boydur.
Bu 1 boy deilse ne denir kafa burun mu :)
Edit:corsa speclerine gore yavas kalmis
öncelikle boy hesabı aradaki mesafedir senin dediğin gibi ön tampon arka tamponda pozisyonu kafa burun olarak söylenir araya araba giricek mesafe açıldıktan sonra 1 boy denir :) ikinci olarak kemal abi intikamımı almış :) fiestaya maşallah yine çok atarlı :)
Bi arac obur aracin arka tamponunda yuruyosa bu 1 boydur.kafa burun ya yanyana yada burun onde gidilir.biz bole biliuoruz
aybrskck
18-06-2014, 12:17
1 boy fark var ne demek araya bir araba girer demek ?
Aracin kendi boyunu ndn araya katmiyosun orasida 1 boy olmuyomu:)?
kelalper
18-06-2014, 12:20
tayreep gözlükleri değiştir la numaralar büyümüş. Olm 2 boydan fazla var fark. Bi de çakala çukala yatmışsın ayıp oluyor. :D Canımsın.
35AR5226
18-06-2014, 12:21
yanlış biliyosunuz alakası yok siz kalktıktan sonra öbür aracın arka tamponuna düştüyseniz kalktığınız andan 1 boy geriye düşmüş olursunuz.
tayreep_john
18-06-2014, 12:53
Tamam beyler sıkıntı yok 5 boy olsun :) biz aradaki farkı bilioruz. Aybars senden sonra herkez geçiyo beni beddua mi ettin naaptin :)
aybrskck
18-06-2014, 17:45
intikam yemini ettim nos basıcam :D:D
BurakCengizhanoğlu
18-06-2014, 17:50
yiğitin boylarla ilgili sıkıntıları hep oluyor :D bi keresinde bana küsmüştü doğruyu söyledim diye :D
corsadan daha iyi bir sonuç beklerdim bu speclere göre.
LnchCntrl
18-06-2014, 18:01
Güzel deneme olmuş, fiestayı yazılımdan sonra da izleyelim mutlaka. :)
2 boy değil 5 boy diyelim yazılımdan sonra çok farketsin ;)
corsanın stock turbo hard yazılımıyla sonuç sanıldı peki ?
Şuan corsadaki yazılım klima açık 26 kr yakıyor. Şehiriçi karma kullanımda.
4500 dd'ye kadar dumansız map var, tatil spec :). Çeyrek depo mazot, takım çantası, parça sandığı, bilgisayar, eşyalar, vs... Yaklaşık 100 kg extra ağırlık vardı bagajda...
Fiesta önler 14" sac jant takılı, stepne, kriko takımı sökülü, araç boş...
Yani aradaki fark normal ;)
tayreep_john
18-06-2014, 22:34
corsanın stock turbo hard yazılımıyla sonuç sanıldı peki ?
190a kadar 3 boy önümde oluyodu semih :)
Corsa bence gitmesi gerektigi gibi gitmiyor
ayrica forum asker ocagi gibi olmus :)
tayreep_john
18-06-2014, 23:06
güzel yorumlarınız için teşekkürler ;)
BurakCengizhanoğlu
18-06-2014, 23:15
yalnız şöyle bi durum var yiğithan bizim sadece egsoz+ gazihan yazılımlı corsamız senin fiestayı 5 boy civarı geçiyordu şimdi bu corsa da baya bir işlem var burda bi problem var gibi geldi sanki corsada ?
"bi araba yazılım ve palleri büyütünce uçucak diye bişey yok ;)"
BurakCengizhanoğlu
18-06-2014, 23:20
geri de düşmesin bir zahmet değil mi?
Sen bence bos konusma be :)
Videonun sonundaki egsozdan ateş çıkması, egsozun içi dağıldığı için elyafların yanmasından kaynaklı. Corsadaki sorun bagajdaki ağırlık ve orjinal egsoz olmasından kaynaklı yani... Siz hiç alev atan dizel araba gördünüz mü?
Ayrıca arabadaki yazılım o kadar kısık ki, sırf wg iptalinde araba kendini safe mod'a almasın diye...
Orjinal turbomla hard yazılımla arabanın sadece bagaj boşken 160lık stock scirocconun önünde gidiyordum. 20 günde çeşitli sorunlardan 3 tane turbo patlattım... Takmışsınız corsanın gitmemesine...
Arabada orjinal turboya göre yazılmış harbi soft bir yazılım ve hybrid turbo var; ben bu durumda, o ağırlıkla iyi bile gittiğimi düşünüyorum...
Tatil dönüşü, Ramazan ayında sahura kalktığınızda seyredeceğiniz videolarda da corsamın karşısındaki arabaların nasıl/neden yürümediğini konuşursunuz belki. :)
Sen bence bos konusma be :)
bence bilip bilmeden boş yazma be. :heyoo:
bence bilip bilmeden boş yazma be. :heyoo:
Ne diosun ? Anlat bakiyim.yazdigini bidaha oku ve anlat bakalim ? neyi bilmem gerekiyor ? Tecrubelerine dayanarak yazda aydinlat bizi
Videonun sonundaki egsozdan ateş çıkması, egsozun içi dağıldığı için elyafların yanmasından kaynaklı. Corsadaki sorun bagajdaki ağırlık ve orjinal egsoz olmasından kaynaklı yani... Siz hiç alev atan dizel araba gördünüz mü?
Ayrıca arabadaki yazılım o kadar kısık ki, sırf wg iptalinde arıza ışığı yakmasın diye...
Orjinal turbomla hard yazılımla arabanın sadece bagaj boşken 160lık stock scirocconun önünde gidiyordum. 20 günde çeşitli sorunlardan 3 tane turbo patlattım... Takmışsınız corsanın gitmemesine...
Arabada orjinal turboya göre yazılmış harbi soft bir yazılım ve hybrid turbo var; ben bu durumda, o ağırlıkla iyi bile gittiğimi düşünüyorum...
Tatil dönüşü, Ramazan ayında sahura kalktığınızda seyredeceğiniz videolarda da corsamın karşısındaki arabaların nasıl/neden yürümediğini konuşursunuz belki. :)
İlk önce benle denermisin ? Oturup tartismak istiyorum neden gitmedigini aracimin.ayrica stock rocco stock turboyla gecen corsa hybrit ve hard programla biziklanmis rocco gecer bence
Merak edenlere;
BKG Corsa 5. Vites - YouTube (http://youtu.be/89YNewToZ1I)
5inci vites videomdur, 4500dd'ye kadar map vardır...
Yanlışlıkla mesaj iki kere gönderildiği için editlenmiştir...
Yanlışlıkla mesaj iki kere gönderildiği için editlenmiştir...
güzel gıdıyomuş :)
Ne diosun ? Anlat bakiyim.yazdigini bidaha oku ve anlat bakalim ? neyi bilmem gerekiyor ? Tecrubelerine dayanarak yazda aydinlat bizi
ben ilk postumda dedim ki "corsadan daha iyi bir sonuç beklerdim bu speclere göre."
bunun üzerine araç sahibi arkadaş da kendisi hemen beni bilgilendirdi sosyal medya mecrasından,aydınlattı ve ufkumu açtı.
bende bu kutsal bilgiyi paylaşayım dedim otomobil sever arkadaşlarla. :)
anlaşılmayan kısım?
İlk önce benle denermisin ? Oturup tartismak istiyorum neden gitmedigini aracimin.ayrica stock rocco stock turboyla gecen corsa hybrit ve hard programla biziklanmis rocco gecer bence
Semih, benim bahsettiğim rocco stock...
Yazılımlı bızıklanmış roccoyla stock halin arasındaki farkı sen herkesten iyi biliyosun.
Corsada hybrid turbodan alacağın verim, gt2056yı geçtim gt1749a bile denk gelmiyor...
Güzel setuplı bir 160lık roccoyla, bızıklanmış standardı 75 hp olan bir dizeli mi kıyaslıyorsun. :)
Semih, benim bahsettiğim rocco stock...
Yazılımlı bızıklanmış roccoyla stock halin arasındaki farkı sen herkesten iyi biliyosun.
Corsada hybrid turbodan alacağın verim, gt2056yı geçtim gt1749a bile denk gelmiyor...
Güzel setuplı bir 160lık roccoyla, bızıklanmış standardı 75 hp olan bir dizeli mi kıyaslıyorsun. :)
Kemal senmisin ?
ben ilk postumda dedim ki "corsadan daha iyi bir sonuç beklerdim bu speclere göre."
bunun üzerine araç sahibi arkadaş da kendisi hemen beni bilgilendirdi sosyal medya mecrasından,aydınlattı ve ufkumu açtı.
anlaşılmayan kısım?
Anlasilmayan kisim cok bilip ukala ukala konusman.ucup kacar o corsa.kemal dedigi gibi ucurup kacirirsa sende oturur izlersin.ucup kacmaz dedigin araci kardesim
Kemal senmisin ?
Evet... :) :)
tayreep_john
19-06-2014, 00:08
anlaşılmayan kısım?
Anlat anlat heyecanlı oluyo...
BurakCengizhanoğlu
19-06-2014, 00:10
Anlat anlat heyecanlı oluyo...
cevap veremiyosun heralde bana
Anlasilmayan kisim cok bilip ukala ukala konusman.ucup kacar o corsa.kemal dedigi gibi ucurup kacirirsa sende oturur izlersin.ucup kacmaz dedigin araci kardesim
ukalalık yok şimdi senin bakış acın o. konuya dahil insanlar durumu anlamıştır heralde.
edit: arkadaşda konuya dahil olmuş zaten. :)
birazdan whatsappdan yazar merak etme panpa.
Evet... :) :)
Lan ne adamsin ya :)
tayreep_john
19-06-2014, 00:12
Cok korkuyorum senden beni gecicen diye
BurakCengizhanoğlu
19-06-2014, 00:12
Cok korkuyorum senden beni gecicen diye
ehuhehe senin için fiesta alıcam :D
tayreep_john
19-06-2014, 00:15
ehuhehe senin için fiesta alıcam :D
Adamsin lan
burak la barışır benle küser şimcik takasbank spec.
tayreep_john
19-06-2014, 00:22
burak la barışır benle küser şimcik takasbank spec.
Adamsiniz adam.
BurakCengizhanoğlu
19-06-2014, 00:25
ben küs değilim kanka sadece çok geçiyom yiğithanı o bana küsüyo :D