Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : eski tarihli t.cezaları ile ilgili yardım

aspava983
20-06-2014, 16:02
2005 in 6. ayında sattığım aracıma 3. ayda ceza yazmişlar fakat ben satarken borcu yokturunu almıştım. cezayı bize 2007 de tebliğ etmişler görünüyor ama bize ulaşan hiçbirşey olmadı. vergi dairesi 2012 de banka hesabıma haciz koymuş ve ben bunu bankadan kredi çekmek için gittiğimde yeni öğreniyorum.
konuyla ilgili ne yapabileceğim konusunda fikri olan varmı acaba??

s2k
20-06-2014, 16:07
2005 in 6. ayında sattığım aracıma 3. ayda ceza yazmişlar fakat ben satarken borcu yokturunu almıştım. cezayı bize 2007 de tebliğ etmişler görünüyor ama bize ulaşan hiçbirşey olmadı. vergi dairesi 2012 de banka hesabıma haciz koymuş ve ben bunu bankadan kredi çekmek için gittiğimde yeni öğreniyorum.
konuyla ilgili ne yapabileceğim konusunda fikri olan varmı acaba??

Cezayı ödeyip hacizi kaldırtacaksınız, yada biraz bekleyin af çıkacak faizini ödemek zorunda kalmazsınız.

yns_emre
20-06-2014, 16:09
Cezayı ödeyip hacizi kaldırtacaksınız, yada biraz bekleyin af çıkacak faizini ödemek zorunda kalmazsınız.

benimde geçmişe ait 3 cezam var faizleriyle 800 küsür af çıkıcağı kesinmi başkan ona göre haraket edeyim bende ?

s2k
20-06-2014, 16:26
benimde geçmişe ait 3 cezam var faizleriyle 800 küsür af çıkıcağı kesinmi başkan ona göre haraket edeyim bende ?

yüzde 90 çıkacak diye biliyorum

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/185112-trafik-cezalarina-gelen-af.html

KÖROĞLU
20-06-2014, 16:39
Şuan ödersen faiziyle birlikte ödeyip bankadaki haczi kaldırabilirsin,

Bankadaki rakam acil ihtiyaç değilse yakın zamanda torba yasa yürürlüğe girecek.

O zaman nakit ödersen işleyen tüm faiz ve gecikme zamları silinecek.

2005 ten kalan ceza için epey bi faiz binmiştir, imkan varsa bekle derim.

Ana para tutarı yüksek ise taksitlendirme de yapacaklar.

KÖROĞLU
20-06-2014, 16:46
yüzde 90 çıkacak diye biliyorum

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/185112-trafik-cezalarina-gelen-af.html

linki tıklayınca aşağıdaki ekran çıkmakta :)

http://s30.postimg.org/jnjorjza9/Capture.jpg (http://postimage.org/)
bmp resim yükle (http://postimage.org/index.php?lang=turkish)

aspava983
20-06-2014, 16:50
ama bu saçmalık değil mi ki o kadar araba değiştirdim neden hiç vergi dairesinde bu borç bugüne kadar çıkmadı. arabamı satarken borcu yoktur almışım ben bir ceza 9 sene sonra çıkarmı ortaya yaa kanser olmamak elde değil bu ülkede

KÖROĞLU
20-06-2014, 17:10
ama bu saçmalık değil mi ki o kadar araba değiştirdim neden hiç vergi dairesinde bu borç bugüne kadar çıkmadı. arabamı satarken borcu yoktur almışım ben bir ceza 9 sene sonra çıkarmı ortaya yaa kanser olmamak elde değil bu ülkede

Muhtemelen, zamanında sana evrak ortamında gönderildi, ya bi eşin dostun aldı, arıyorum dükkanına geldi eleman aldı kenara koydu vs. Ya da ceza kesildi ama tebliğ edilmedi.

Vergi daireleri şuanda (aslında uzun zamandır) vedop (Vergi Dairesi Otomasyon Programı) sistemine geçti ve geçmişten kalan tüm ödenmemiş evraklar online sisteme girildi, tabi bu insan marifetiyle yapıldığı için belki de ödemiş olunan evraklar girildi ( Toplam içinde orsansal olarak çok düşük olduğunu düşünüyorum) ve geçmişten kalanlar şimdi su üstüne çıkıyor.

Eğer elde ödendiğine dair bir evrak varsa ispatlayarak iptal ettirebilir ve haczi kaldırabilirsiniz.

e- sistem öyle bir hale geldi ki ( bi yandan iyi - bi yandan kötü) büyük bi firma düşün bankadan ödenecek 500 bin çeki var, vergi dairesine 100 tl borcu olduğu için otomatik hacize konuyor ve çek ödenmiyor. Uygulama da sıkıntılar mevcut.

Biz ülke - toplum - fert olarak önce yapıp sonra test etmeyi seviyoruz bu yüzden de böyle hatalar yaşanıyor.

aspava983
20-06-2014, 17:20
Muhtemelen, zamanında sana evrak ortamında gönderildi, ya bi eşin dostun aldı, arıyorum dükkanına geldi eleman aldı kenara koydu vs. Ya da ceza kesildi ama tebliğ edilmedi.

Vergi daireleri şuanda (aslında uzun zamandır) vedop (Vergi Dairesi Otomasyon Programı) sistemine geçti ve geçmişten kalan tüm ödenmemiş evraklar online sisteme girildi, tabi bu insan marifetiyle yapıldığı için belki de ödemiş olunan evraklar girildi ( Toplam içinde orsansal olarak çok düşük olduğunu düşünüyorum) ve geçmişten kalanlar şimdi su üstüne çıkıyor.

Eğer elde ödendiğine dair bir evrak varsa ispatlayarak iptal ettirebilir ve haczi kaldırabilirsiniz.

e- sistem öyle bir hale geldi ki ( bi yandan iyi - bi yandan kötü) büyük bi firma düşün bankadan ödenecek 500 bin çeki var, vergi dairesine 100 tl borcu olduğu için otomatik hacize konuyor ve çek ödenmiyor. Uygulama da sıkıntılar mevcut.

Biz ülke - toplum - fert olarak önce yapıp sonra test etmeyi seviyoruz bu yüzden de böyle hatalar yaşanıyor.
ben cezamı 15 gün içinde yatırıp beladan kurtulurum ama kim 2005 te yediği ödediği ceza makbuzunu saklar ki işte ben bunu hazmedemiyorum

KÖROĞLU
20-06-2014, 17:26
ben cezamı 15 gün içinde yatırıp beladan kurtulurum ama kim 2005 te yediği ödediği ceza makbuzunu saklar ki işte ben bunu hazmedemiyorum

Kesinlikle katılıyorum, bu yüzden kendime arşiv yapıyorum. İleride ödediğim birşey tekrar kaşıma çıkmasın diye. Online olarak taratıp depoluyorum, bahsi geçen yıllarda bunu yapmak imkansızdı o ayrı. Haksız yere olmaz diyemiyorum ama iyi niyetle bakmak istesem de bi hak kaybı var kişisel olarak üzüyor insanı.

Ben de 1 ay önce 80 TL yedim kadıköy de ters yönden. Bilsem ödemezdim, 120 TL altı cezalar af olacak. Bu boşluğu kullanmak etik değil ama sistem bizi buna itiyor maalesef.

Ödeyenlerde "ben keriz miyim" algısı şuan hat safhada :soru:

Cimmeria
20-06-2014, 17:28
etrafımdaki nerdeyse herkese bu tip cezalar geldi son dönemde, hepside ciddi yüksek meblağlı cezalar, 200 ve üzeri trafik cezaları.

bana hiç masum gelmiyor bu olay, cezayı ödemeden itiraz da edemiyorsunuz, itiraz edip sonuç alanı da duymadım zaten, hükümet bize gayet güzel çakıyor gibi geliyor bu konuda.

KÖROĞLU
20-06-2014, 18:08
etrafımdaki nerdeyse herkese bu tip cezalar geldi son dönemde, hepside ciddi yüksek meblağlı cezalar, 200 ve üzeri trafik cezaları.

bana hiç masum gelmiyor bu olay, cezayı ödemeden itiraz da edemiyorsunuz, itiraz edip sonuç alanı da duymadım zaten, hükümet bize gayet güzel çakıyor gibi geliyor bu konuda.

bu durum ihtimal dahilinde olmakla birlikte, geçmişten tebliğ edilmesi gerekenler ilgilisine ulaştırılmadığı için de olabilir. Eskiden posta ağı dağıtım yeterliliği şimdiki gibi değildi. Bi de ***** her evrakın bi nüshası idarede arşivlenir , bu girişler o nüshalarla yapıldığı için bu gün bunları yaşıyoruz. Ama zamanaşımı diye de bir durum var, 5 yıl. Ceza yenilen yıldan sonraki ilk yıl başlar.

01.10.2005 te ceza yedik, zamanaşımı 01.01.2006 da başlayıp 01.01.2011 de sona erer. İncelemek lazım, geçmiş tarihli cezalara itiraz bu yönde olabilir.