Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gazdan ayağı çekince silkinme ve takılı kalma

tuzemen
21-06-2014, 19:53
selamlar,

benim araçta özellikle ısındığı zaman düşük devirde gazdan ayağımı çektiğimde silkinme var.

birde atıyorum 3500 devirdeyken vites değiştirirken gazdan ayağımı çektiğimde 1 sn kadar gaz takılı kalıyor.

sorun nereden kaynaklı olabilir ben şanzıman kulağına baktım ilk sıkıntı yok.debriyajdan şüpheleniyorum ama ?

evolution_9
21-06-2014, 19:55
mazot pompasından olma ihtimali yüksek

tuzemen
21-06-2014, 20:07
mazot pompasından olma ihtimali yüksek

hadi ya yapma be abi ocağa incir ağacı diker yemin ediyorum :)

evolution_9
21-06-2014, 20:19
yardımcı olurum istersen var tanıdık pompacı cihazlarıda var fazla bişy tutmaz bizim iş makinalarını yaptırıyorum onlara

tuzemen
21-06-2014, 20:53
haftaiçi bi ustama göstereyimde abi pompadansa irtibata geçerim seninle :)

selimvarli
21-06-2014, 21:20
Aynı sorun bendede var.. Ama gaz takılı kalma olayıyla karşılaşmadım ayağı gazdan çekince ve gaza basınca sallıyor aracı, şanzuman takozu yeni değiştirdim alakası yok. Motor kulağı nispeten özelliğini yitirmiş. Tecrübe eden varsa bekliyoruz. Arabanın gidişinde vs sıkıntı yok kesinlikle. Bu sorun renaultcuların şanzuman takozu sorunu gibi takoza yaslanınca vites ileri geri oynuyor:D ama c2 de farklı durum.

CasabLanca
21-06-2014, 21:58
şaşmazda bosch pompa servisi var, fiyatları uygun oluyor istersen oraya göster

Satanael
11-07-2014, 18:53
Aynı sorun benim 1999 model 1.6 paliom dada var.Ayağımı gazdan cektiğimde 3000 devir altında silkeleme yapıyordu.Gitmediğim usta kalmadı.Benim aracım benzinli oldugu icin önce ateşleme dediler komple 0 set ile denedik düzelmedi,şanzıman dediler onada gittik bizle alakalı bişi değil dediler. 10 defa bilgisayara bağlandı arac vs. en sonunda beyin arızası bu dediler (3 farklı beyin taktım sorun nispeten hala var azalıyor ama kesilmiyor.) öyle kaldı hala daha silkeliyor hele yaz aylarında klima acıkken resmen küt küt vuruyor cok sinir bozucu bir durum.

LaWSuiT
28-07-2014, 01:50
bahsi geçen arıza genelde ateşleme sisteminden yapar.. triger değişimlerinden sente ayarı tutturamadıysa buda silkelemeye sebebiyet verir. ama sizin söylediğiniz gaza bastığınızda tepkisinin hala devam etmesi üzerine.. dediğim gibi ateşleme sistemi kontrol edin, sonrasında gaz kelebeği ve gaz potansiyometresini de bir gözden geçirin